View Full Version : Αγορά scooter
Καλημέρα σε όλους.
Μετά από 12 χρόνια που οδηγώ αυτοκίνητο, αποφάσισα να βγάλω δίπλωμα και να αγοράσω για αρχή κάποιο scooter. Προβληματίζομαι αν θα πρέπει να βγάλω δίπλωμα για 50 ή 125cc και τι scooter (50άκι ή 125άκι) να αγοράσω. Ως πιο παλιοί και πιο έμπειροι θα ήθελα να με βοηθήσετε. Σκέφτομαι να πάρω το Piaggio Liberty 4T. Τι λέτε; Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Λεωνίδας
12/07/2007, 12:39
καλώς ήρθες
για τι αποστάσεις μιλάμε;
αν είναι σπίτι - περίπτερο και τα 50cc καλά είναι :rolleyes:
Μένω σε επαρχιακή πόλη, είμαι δικηγόρος και το θέλω για να τελειώνω τις δουλειές μου πιο γρήγορα (καθότι έχει και ζέστη τώρα και βαριέμαι να τρέχω πάνω κάτω), να πηγαίνω βόλτες, κ.λ.π. Αργότερα βέβαια αν μου γίνει έμμονη ιδέα ίσως αγοράσω μεγαλύτερη μηχανή. Θα δείξει.
Λεωνίδας
12/07/2007, 12:54
κοίτα το δίπλωμα ως 50cc το βγάζεις από τροχαία, για παραπάνω κυβικά υπουργείο μεταφορών
δηλαδή είναι πολύυυυυυ πιο εύκολο να πάρεις ένα 50cc scooter
βέβαια τα 50cc δεν είναι για πολλά (φορτώματα, ταχύτητες κλπ)
εγώ θα σου έλεγα να μπεις στη διαδικασία να πάρεις το Α (απεριόριστα κυβικά ίπποι κλπ) και βλέπεις μετά πώς θα σε πάει ο δικυκλισμός :wave2:
Όταν λες Α εννοείς να πάρω δίπλωμα για 125 κυβικά, έτσι; Είναι δύσκολη η εξέταση;
Ευχαριστώ πολύ Λεωνίδα.
Λεωνίδας
12/07/2007, 13:03
Α1 = δίπλωμα με περιορισμό στην ιπποδύναμη και στην αναλογία κιλά/ίππο
Α = χωρίς περιορισμούς
αφού έχεις την ηλικία, βγάλε το Α
Αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ δίκυκλο βέβαια θες αρκετά μαθήματα :look:
(ποδήλατο έστω ξέρεις ε?)
:wave2:
Καλημέρα.
Ποδήλατο τουλάχιστον ξέρω. Αυτό μας έλειπε. Υπήρξα κι εγώ κάποτε παιδί. Μηχανάκι έχω οδηγήσει μια φορά ως φοιτήτρια αρκετά χρόνια πριν. Νομίζω ότι το σημαντικό είναι πως δεν φοβάμαι να οδηγήσω μηχανάκι. Μου άρεσε πάντα η αίσθηση του να είσαι πάνω σε μηχανή και τώρα θέλω να αποκτήσω τη δική μου. Για αρχή βέβαια κάτι μικρό. Θα βγάλω τελικά δίπλωμα για 125cc και μάλλον θα πάρω και scooter 125cc αν και χθες που είδα ένα μου φάνηκε λίγο βαρύ (96 κιλά). Δεν ξέρω αν θα μπορώ να το κουμαντάρω καλά και αν θα εύχρηστο μέσα στην πόλη με τους ελιγμούς που θα χρειαστεί να κάνω.
Λεωνίδας
13/07/2007, 09:50
βαρύ 96 κιλά μηχανάκι :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
μήπως είσαι κατηγορία φτερού;
Σου φαίνεται περίεργο έτσι; Σκέψου όμως ότι είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με μηχανάκι. Μετά από λίγο καιρό ίσως μου φαίνεται πανάλαφρο! Πάντως κατηγορία φτερού δεν είμαι.
ΦΙΛΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ 125 ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΛΥΚΑΘΕΙΣ, ΒΕΒΑΙΟ ΛΕΜΕ!!! ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΠΑΠΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΝΩ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ (ΜΑΖΕΥΩ ΧΡΗΜΑΤΑ) ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ!!!!!
ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ!!!!!!!!!
ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟ NICK ΣΟΥ :blush:
Αρχικά δημιουργήθηκε από daisy
Καλημέρα.
Ποδήλατο τουλάχιστον ξέρω. Αυτό μας έλειπε. Υπήρξα κι εγώ κάποτε παιδί. Μηχανάκι έχω οδηγήσει μια φορά ως φοιτήτρια αρκετά χρόνια πριν. Νομίζω ότι το σημαντικό είναι πως δεν φοβάμαι να οδηγήσω μηχανάκι. Μου άρεσε πάντα η αίσθηση του να είσαι πάνω σε μηχανή και τώρα θέλω να αποκτήσω τη δική μου. Για αρχή βέβαια κάτι μικρό. Θα βγάλω τελικά δίπλωμα για 125cc και μάλλον θα πάρω και scooter 125cc αν και χθες που είδα ένα μου φάνηκε λίγο βαρύ (96 κιλά). Δεν ξέρω αν θα μπορώ να το κουμαντάρω καλά και αν θα εύχρηστο μέσα στην πόλη με τους ελιγμούς που θα χρειαστεί να κάνω.
Είναι η καλύτερη λύση το δίπλωμα των 125 (Α1). Συνδεάζεται και με την έλειψη εμπειρίας αυτή τη στιγμή, αλλά και με τις προοπτικές που έχει για αύριο, αν τελικά σου αρέσει το μοτό.
Όσον αφορά τα 96 κιλά... σε μια βδομάδα ούτε που θα τα νιώθεις, εξάλλου δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι πιο ελαφρή.
Καλές βόλτες, λοιπόν, και μη σε δω ποτέ χωρίς κράνος. :beer:
Αν θέλεις την άποψή μου daisy, πήγαινε για απεριόριστα. Ημουν ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα πριν 3 χρόνια. 50cc μηχανάκια υπάρχουν ελάχιστα, είναι πανάκριβα (ένα σκούτερ με τα τριπλάσια κυβικά θα το βρείς μόνο 200-300 ευρώ ακριβότερο) και συνήθως με μικρές ρόδες. Κι εγώ για 50 ξεκίνησα, αφού είδα τις τιμές αποφάσισα να δώσω για 125 αλλά τελικά με παρότρυναν από την σχολή να δώσω για απεριορίστων, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ! Τα χρήματα που θα δώσεις στην σχολή είναι ακριβώς τα ίδια, οι μεγάλες μηχανές των σχολών είναι πιο εύκολες για εξετάσεις (καθότι έχουν πειραγμένο το ρελαντί) και έχεις και το δίπλωμα να πάρεις και μεγαλύτερη μηχανή αν κάποτε βαρεθείς τα 125cc. Μην σε ανησυχεί η εμπειρία. Εγώ ποτέ δεν είχα καβαλήσει μηχανή και πήρα το δίπλωμα με την πρώτη. Ο μόνος που κόπηκε από το γκρούπ μας ήταν ένας ξερόλας με μεγάλη μηχανή δική του που μόλις είχε γυρίσει από ταξίδι με αυτήν! Γιατί; Γιατί δεν έμαθε τα βασικά από την αρχή και αδιαφορούσε για τους εκπαιδευτές αφού "αυτός ήξερε". Αποψή μου: άκουσέ με και δεν θα μετανιώσεις.
:wave2:
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε να καταλήξω κάπου. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το θέμα μηχανή και δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Και επειδή η παρέα μου είναι αντίθετη στο να πάρω μηχανή, γιατί θεωρούν ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν προσέχουν και δεν σέβονται τους οδηγούς μηχανών, δεν είχα κάποιον να με διαφωτίσει. Άσε που μου έλεγαν "εσύ γυναίκα δικηγόρος που θα πας με το μηχανάκι". Παρά τις αντιρρήσεις όλων όμως εγώ τελικά θα βγάλω δίπλωμα για 125 cc και λέω να πάρω το Piaggio Liberty 125cc. Οι διαφορές στις τιμές είναι σχετικά μικρές και δεν αξίζει τον κόπο να πάρει κανείς 50cc. τα 96 κιλά του με προβληματίζουν λίγο αλλά φαντάζομαι ότι θα τα συνηθίσω. Τί στο καλό τόσοι και τόσοι οδηγούν μηχανές εγώ θα κολλήσω;
96 κιλα ειναι το λιμπερτι? αδειο μαλλον!
δεν ειναι βαρυ δεν ειναι τιποτα θα δεις καλη αρχη και προσοχη!
:beer:
Vezouvios
16/07/2007, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
96 κιλα ειναι το λιμπερτι? αδειο μαλλον!
δεν ειναι βαρυ δεν ειναι τιποτα θα δεις καλη αρχη και προσοχη!
:beer:
Mπραβο η evi τωρα μας εγινε και ειδικος στα scooter.
Mε τον καιρο μαθαινεις βλεπω!!
Αργησες να το καταλαβεις αλλα τελικα συνηδητοποιησες οτι σε αυτην την κατηγορια των μοτο ανηκεις!!
Μηπως να γινεις μελος της scootermania???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Γεια σου ρε Ευη proffesor!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Mπραβο η evi τωρα μας εγινε και ειδικος στα scooter.
Mε τον καιρο μαθαινεις βλεπω!!
Αργησες να το καταλαβεις αλλα τελικα συνηδητοποιησες οτι σε αυτην την κατηγορια των μοτο ανηκεις!!
Μηπως να γινεις μελος της scootermania???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Γεια σου ρε Ευη proffesor!
χα! ανοητε δοκιμαστη προφυλακτικων επι πληρωμη ! σε εχω και με το ιταλικο υπερμηχανιμα μου το ταιφουν θα σε πατησω με την ροπακλα των 125 κυβικων και των 8.5 ιππων
be ware!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:
Vezouvios
16/07/2007, 11:46
χα! ανοητε δοκιμαστη προφυλακτικων επι πληρωμη ! σε εχω και με το ιταλικο υπερμηχανιμα μου το ταιφουν θα σε πατησω με την ροπακλα των 125 κυβικων και των 8.5 ιππων
be ware!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:
Εχει πολυ ηλιο στην αθηνα εεεεεεεεεεεεεεεεε???????????
Αλλιως δεν εξηγειτε!!!
Που να μεσημεριασει κιολας!!!!
Ευη φυγε απο τον ηλιο,πιασε σκια!!!:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Εχει πολυ ηλιο στην αθηνα εεεεεεεεεεεεεεεεε???????????
Αλλιως δεν εξηγειτε!!!
Που να μεσημεριασει κιολας!!!!
Ευη φυγε απο τον ηλιο,πιασε σκια!!!:rotflmao: :rotflmao:
εχε χαρη που
εχεις δικιο
παω
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry:
Vezouvios
16/07/2007, 12:01
εχε χαρη που
εχεις δικιο
παω
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry:
Το Ηξερα,,
Εχω γινει ειδικος στους Ηλιοχτυπημενους!!
Να περασεις για μια εξεταση στηθους!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2: :wave2: :wave2:
Όταν λες είναι άδειο τί εννοείς;
Όταν λες είναι άδειο τί εννοείς;
Εννοεί χωρίς βενζίνη και λάδια. Υπολόγιζε 5 με 7 κιλά παραπάνω.
Στην κατηγορία αυτή των 125cc και μέχρι 2000 - 2500 € έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο για να αγοράσω?
Λεωνίδας
17/07/2007, 09:43
παπί έχεις σκεφτεί;
Όχι δεν έχω σκεφτεί καθόλου να πάρω παπί. Τόσα χρόνια βαρέθηκα να βλέπω τον αδερφό μου να οδηγεί παπί. Από την άλλη δεν είναι πιο εύκολα τα αυτόματα? Άσε που είναι και πιο σουλουπωμένα και πιο όμορφα. Έτσι νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
Λεωνίδας
17/07/2007, 11:17
πιο όμορφα θα το κρίνεις εσύ
πιο εύκολα ναι οκ αλλά και το παπί δεν είναι καμιά επιστήμη
πιο ακριβά σίγουρα... πολύ πλαστικούρα και μια χαζοπτώση μπορεί να σου 'ρθει ο κούκος αηδόνι ενώ με το παπί :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
πιο ακριβά σίγουρα... πολύ πλαστικούρα και μια χαζοπτώση μπορεί να σου 'ρθει ο κούκος αηδόνι ενώ με το παπί :winka:
Πραγματικά το παπί σε αυτόν τον τομέα είναι βασιλιάς...είναι σχεδόν σαν να πέφτεις με ποδήλατο...
Όμως daisy, αν σου αρέσει το piaggio, να το πάρεις...Καλές βόλτες και πάντα κράνος...:wave2:
96724
Δηλαδή μου λέτε ότι το παπί είναι πιο αξιόπιστο? Δεν το ήξερα. Σίγουρα στα scooter πληρώνεις τη μόστρα αλλά δεν ήξερα ότι τα ανταλλακτικά είναι τόσο ακριβά σε σχέση με αυτά για ένα παπί. Καλά πως είναι δυνατόν να πέφτεις από παπί και να είναι σαν να πέφτεις από ποδήλατο? Λες να σκεφτώ για κανένα παπί? Να με δω να κάνω σούζα με το Liberty και τι στον κόσμο!!!
Λεωνίδας
17/07/2007, 11:49
δεν είναι μόνο θέμα αξιοπιστίας (υπάρχουν παπιά και παπιά) απλά και να πέσει το παπί δύσκολα θα σπάσει κάτι που κάνει πάνω από 10? :lol: :lol: :lol:
Δηλαδή μου λέτε ότι το παπί είναι πιο αξιόπιστο? Δεν το ήξερα. Σίγουρα στα scooter πληρώνεις τη μόστρα αλλά δεν ήξερα ότι τα ανταλλακτικά είναι τόσο ακριβά σε σχέση με αυτά για ένα παπί. Καλά πως είναι δυνατόν να πέφτεις από παπί και να είναι σαν να πέφτεις από ποδήλατο? Λες να σκεφτώ για κανένα παπί? Να με δω να κάνω σούζα με το Liberty και τι στον κόσμο!!!
Εντάξει, ήμουν υπερβολικός...δεν υπάρχει τέτοια μηχανή...που όταν πέφτεις να είναι σαν να πέφτεις από ποδήλατο. Σίγουρα όμως η πτώση με το παπί είναι πιο ανώδυνη (οικονομικά) σε σχέση με οτιδήποτε άλλο...
Βέβαια δεν μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας μόνο την πτώση, γιατί άμα ήταν έτσι κανείς δεν θα αγόραζε ακριβά super sport μηχανάκια και λοιπά μηχανήματα του διαβόλου που είναι γρατσουνιά και 100?, και θα είχαμε όλοι παπιά...
Το παπί είναι ένα μέσο μεταφοράς...Είναι εργαλείο αρχικά και μετά όλα τ' άλλα...Προσανατολίζεται προς την χρηστικότητα και λιγότερο στην ομορφιά ή τις επιδόσεις, πλην εξαιρέσεων βέβαια (που φαντάζομαι δεν θα σε ενδιέφεραν και πολύ).
Τα σκουτεράκια από την άλλη, παίζουν και με το ντιζάιν αρκετά...Επειδή είναι αυτόματα, είναι πιο φιλικά και πιο ξεκούραστα...Η Piaggio το λανσάρει το Liberty ως αμιγώς γυναικείο...Μην το σκέφτεσαι...:wave2:
Α, και που' σαι...Μην πλακωθείς κατευθείαν στις σούζες...να το μάθεις λίγο πρώτα...:lol:
96735