PDA

View Full Version : reuma telos

maurostsouk
12/07/2007, 21:01
Γεια παιδιά,

Πήγα να πάρω την μηχανή πριν από λίγο και δεν έχει καθόλου ρεύμα.
Το πιθανότερο είναι ότι είχα βάλει κατά λάθος τον διακόπτη στην θέση parking και έφαγε
την μπαταρία, αλλα δεν είμαι και σίγουρος. Μπορεί να είναι κάτι άλλο? Δεν έχω ιδέα από μηχανές και δεν ξέρω καν να βρω το μπουζί. Μερικές ερωτήσεις μπας και με βοηθήσετε:

Σε πόσην ώρα μπορεί να αδειάσει η μπαταρία στην θέση parking; Είναι παρκαρισμένο γύρω στις 7.5 ώρες.
Προσπάθησα να το βάλω μπροστά σπρώχνοντας αλλα δεν έχει πολλές κατηφόρες εδώ γύρω και είναι και βαρυ το ρημάδι. Ποια ταχύτητα είναι η καλύτερη για αυτήν την δουλειά; Δοκίμασα με δευτερα όπως κάνω και με το αυτοκίνητο.

Ακόμα ξέρει κανεις αν γίνετε με καλώδια όπως στο αυτοκίνητο? Αν ναι μπορώ να το κάνω με αυτοκίνητο η έχει διαφορετική τάση και μπορεί να κάψω την μπαταρία?

Και τέλος αν πάρει και το σβήσω σε 10 χιλιόμετρα θα ξαναπάρει μετά?Δεν έχω και βενζίνα για μεγαλύτερη βόλτα. Και άντε βρες βενζινάδικο σε κατηφόρα στο Λονδίνο.

Ευχαριστώ

STOYBI
12/07/2007, 21:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από maurostsouk
Γεια παιδιά,

Πήγα να πάρω την μηχανή πριν από λίγο και δεν έχει καθόλου ρεύμα.
Το πιθανότερο είναι ότι είχα βάλει κατά λάθος τον διακόπτη στην θέση parking και έφαγε
την μπαταρία, αλλα δεν είμαι και σίγουρος. Μπορεί να είναι κάτι άλλο? Δεν έχω ιδέα από μηχανές και δεν ξέρω καν να βρω το μπουζί. Μερικές ερωτήσεις μπας και με βοηθήσετε:

Σε πόσην ώρα μπορεί να αδειάσει η μπαταρία στην θέση parking; Είναι παρκαρισμένο γύρω στις 7.5 ώρες.
Προσπάθησα να το βάλω μπροστά σπρώχνοντας αλλα δεν έχει πολλές κατηφόρες εδώ γύρω και είναι και βαρυ το ρημάδι. Ποια ταχύτητα είναι η καλύτερη για αυτήν την δουλειά; Δοκίμασα με δευτερα όπως κάνω και με το αυτοκίνητο.

Ακόμα ξέρει κανεις αν γίνετε με καλώδια όπως στο αυτοκίνητο? Αν ναι μπορώ να το κάνω με αυτοκίνητο η έχει διαφορετική τάση και μπορεί να κάψω την μπαταρία?

Και τέλος αν πάρει και το σβήσω σε 10 χιλιόμετρα θα ξαναπάρει μετά?Δεν έχω και βενζίνα για μεγαλύτερη βόλτα. Και άντε βρες βενζινάδικο σε κατηφόρα στο Λονδίνο.

Ευχαριστώ

Δοκιμασε σπρωξιμο σε οποια ταχυτητα δεν μπλοκαρει ο τροχος σου...
Και ενας φιλος να σε σπρωξει δεν υπαρχει ???
Για τι μηχανακι μιλας ??

maurostsouk
12/07/2007, 21:09
Σε λιγο θα υπαρχει. Περιμενω ακομα. Vstrom650

Λεωνίδας
12/07/2007, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Για τι μηχανακι μιλας ??

εεε στα vstrom το έβαλε... :rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Και ενας φιλος να σε σπρωξει δεν υπαρχει ???
this thread is getting gay :lol: :lol:

Lupo
12/07/2007, 21:12
Και την στιγμή που απομονώνεις τον συμπλέκτη, σήκω όρθιος στα μαρσπιέ σου και κάτσε με δύναμη όσο πιο πίσω στην σέλα σου, μπορείς.
Θα δώσει καλύτερο πάτημα στον πίσω τροχό, την ώρα που προσπαθεί να πάρει μπροστά ο κινητήρας σου, και θα σπινιάρει πιο δύσκολα.

STOYBI
12/07/2007, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
[B]εεε στα vstrom το έβαλε... :rolley

Ωχ... Που βρεθηκα εγω εδω ???? :eyepop: :cry:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:wave2:

Λεωνίδας
12/07/2007, 21:16
Sorry για το spam αλλά τι κάνει ο διακόπτης στη θέση parking :confused: :confused: :confused:

maurostsouk
12/07/2007, 21:20
afinei anameno to pisw fws gia na se vlepoun

STOYBI
12/07/2007, 21:28
afinei anameno to pisw fws gia na se vlepoun

Και το μπροστα.... Και ειναι υπεραρκετες οι 7.5 ωρες αναμμενο γιανα μην σου αναβει μετα ουτε το λαμπακι της νεκρας... :rolleyes:

argg
12/07/2007, 21:38

Κανένα πρόβλημα, 12V έχουν όλα και θα πάρει αμέσως.
Έχε μόνο υπ' όψη σου ότι επειδή η μπαταρία άδειασε εντελώς θα πρέπει να την φορτίσεις μόλις μπορέσεις σε κανονικό φορτιστή. Το κύκλώμα της μηχανής δεν θα μπορέσει να την φορτίσει πλήρως ή θα χρειαστούν πολλάααα χιλιόμετρα.

KLO1
12/07/2007, 21:54
δεν επιτρεπεται απο τους κατασκευαστες σε μηχανακια με καταλυτη να τα βαζεις μπροστα με ταχυτητα

γιατι απο τα λιγα που ξερω θα παθει ζημια ο καταλυτης !!!

maurostsouk
12/07/2007, 22:58
Wx. Mphka na eyxaristisw kai na pw pws me sprwksane, phre, gyrisa spiti kai twra pernei kanonika me miza kai telos panton olla kala alla me prosgeiwse apotoma o KLO. Elpizw na thn glytwsa...

Respect
13/07/2007, 06:37
Ε, με μια φορά δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. :beer:

K0K0$
13/07/2007, 14:34
Ε ναι, με μια φορα που θα φαει λιγη ακαυτη δε νομιζω να παθει και τιποτα...

stefanos
13/07/2007, 14:43
Γιατί αν χαλάσει ο καταλύτης σας θα βάλετε τη γάτα σας να κλαίει, η δεν θα περάσετε ΚΤΕΟ

OldMan
13/07/2007, 14:52
:rolleyes: Ρε Πατέρα, ΕΣΥ τα λες αυτά τα πράγματα ??? :confused:

stefanos
13/07/2007, 14:56
:sad:

costas81
13/07/2007, 15:40
τρεις λάμπες επί 7,5 ώρες λογικό δεν ειναι να αδιάσει η μπαταρία?

:rolleyes:

john pap
14/07/2007, 08:25
Απο οσο γνωριζω δεν πρεπει να την σπρωξεις εαν εχει δουλεψει πριν, το ιδιο ειναι και για τα αυτοκινητα , νομιζω........

Tsakalaki
14/07/2007, 16:47
λογικοτατο ειναι να αδειάσει η μπαταρία.....πήγαινε φόρτησέ την, δικιο έχουν, θέλει πολλά χλμ για να γεμίσει...την έχω πάθει και ξέρω...:smilea:

Tsakalaki
14/07/2007, 16:48
λογικότατο είναι να αδειάσει η μπαταρία.....πήγαινε φόρτησέ την, δικιο έχουν, θέλει πολλά χλμ για να γεμίσει...την έχω πάθει και ξέρω...:smilea:

maurostsouk
14/07/2007, 18:49
Pantws emena mexri twra mia xara douleuei

nickmavros
25/07/2007, 13:18
Επειδή και εμένα μου έχει συμβεί και μάλιστα 2 φορές να σας δώσω και ένα tip

Τραβήξτε κ βγάλτε τα φις των προβολέων. Αυτοί είναι που καταναλώνουν τη περισσότερη μπαταρία. Έτσι η μπαταρία θα φορτίζει συνεχώς ακόμη κ στο ρελαντί...
Είναι εύκολο βάλτε τα χέρια σας στο κενό εκεί που είναι οι μπουκάλες. Βγαίνουν και μπαίνουν ευκολα.
Αυτό αν μείνετε από μπαταρία για να φορτίσει καλύτερα μετά.

2 ώρες είναι αρκετές για να την τελειώσουν τα φώτα parking....

Και αναρωτιέμαι ποιος έξυπνος σκέφτηκε να τα βάλει εκεί που τα έβαλε στον διακόπτη...Αλήθεια που χρησιμεύουν;;;;;

Εγώ πάντως δεν κατάφερα να την βάλω μπροστά με ταχύτητα...να'ναι καλα η οδική βοήθεια...

steliosioa
25/07/2007, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
Επειδή και εμένα μου έχει συμβεί και μάλιστα 2 φορές να σας δώσω και ένα tip

Τραβήξτε κ βγάλτε τα φις των προβολέων. Αυτοί είναι που καταναλώνουν τη περισσότερη μπαταρία. Έτσι η μπαταρία θα φορτίζει συνεχώς ακόμη κ στο ρελαντί...
Είναι εύκολο βάλτε τα χέρια σας στο κενό εκεί που είναι οι μπουκάλες. Βγαίνουν και μπαίνουν ευκολα.
Αυτό αν μείνετε από μπαταρία για να φορτίσει καλύτερα μετά.

2 ώρες είναι αρκετές για να την τελειώσουν τα φώτα parking....

Και αναρωτιέμαι ποιος έξυπνος σκέφτηκε να τα βάλει εκεί που τα έβαλε στον διακόπτη...Αλήθεια που χρησιμεύουν;;;;;

Εγώ πάντως δεν κατάφερα να την βάλω μπροστά με ταχύτητα...να'ναι καλα η οδική βοήθεια...
Εγώ έβαλα ένα διακοπτάκι που σβήνει τα φώτα και αφήνει μόνο τις ψείρες γιατί με άφησε 2 φορές πέρσυ το χειμώνα.Έτσι,τ' άναβω κατ'επιλογήν όπως τον παλιό καλό καιρό...

kiriakost
25/07/2007, 19:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από steliosioa
Εγώ έβαλα ένα διακοπτάκι που σβήνει τα φώτα και αφήνει μόνο τις ψείρες γιατί με άφησε 2 φορές πέρσυ το χειμώνα.Έτσι,τ' άναβω κατ'επιλογήν όπως τον παλιό καλό καιρό...

Σωστός ο παίχτης :)

costas81
26/07/2007, 10:22
αν η μπαταρια σας ειναι πεσμενη κατα το ανοιγμα του διακοπτη κρατηστε πατημενο το κουμπι της μιζας. Έτσι μένουν τα φώτα κλειστα που τραβανε αρκετο ρευμα και με το που θα πατησετε το συμπλεκτη θα παρει μπροστα!

Καλό είναι αυτό να το κάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε μιας και βοηθάτε στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας!

nickmavros
26/07/2007, 10:28
Ξέρει κανείς αν είναι εύκολο να απενεργοποιήσουμε τα "πολύ χρήσιμα" φώτα παρκινγ;

Χωρίς να πέσει κόψιμο ράψιμο στα καλώδια...

OldMan
26/07/2007, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
τρεις λάμπες επί 7,5 ώρες λογικό δεν ειναι να αδιάσει η μπαταρία?
:rolleyes:
Διαιρέστε τα συνολικά Watts (και των 3 λαμπτήρων) διά 12 και πολλαπλασιάστε το επί 7,5.

Αν το αποτέλεσμα πλησιάζει την ονομαστική χωρητικότητα της μπαταρίας (Ah) μάλλον είναι λογικό να αδειάσει!!
(υποθέτοντας πάντα ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη...) :wave2:

DPF
26/07/2007, 14:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Διαιρέστε τα συνολικά Watts (και των 3 λαμπτήρων) διά 12 και πολλαπλασιάστε το επί 7,5.

Αν το αποτέλεσμα πλησιάζει την ονομαστική χωρητικότητα της μπαταρίας (Ah) μάλλον είναι λογικό να αδειάσει!!
(υποθέτοντας πάντα ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη...) :wave2:

ΣΩΣΤΟΣ 12,5 ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΠΑΛΑ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ.

:beer: :wave2:

K0K0$
26/07/2007, 15:00
4 λαμπες ειναι (2Χ W 5W θέσεως και 2Χ 21/5W stop (δε θυμαμαι αν ειναι και της πινακίδας το W5W δλδ 5τεμαχια) Χ5 watt η καθε μια.

Αρα 10Ah της (πληρως φορτισμένης) μπαταρίας θα τελειωσουν σε 6 ώρες αν μιλάμε για 4 λαμπες ή σε 5 ώρες αν μιλάμε για 5 λαμπες...

Με αλλα λογια, προσέχουμε πάρα πολυ οταν κλειδωνουμε το τιμονι ωστε να μη γυρισει το κλειδι στη θεση parking :D

(ερώτηση-ψυρρα: στη θεωρια παντα, ετσι για trivia γνωσεις, με σβηστο μοτερ, το 12 στις πραξεις δε θα έπρεπε να ειναι 11,κατι ; :wave2: )

DPF
26/07/2007, 15:09
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
[B]4 λαμπες ειναι (2Χ W 5W θέσεως και 2Χ 21/5W stop

4Χ5W=20W
20/12=1.66
1.66X7.5=12.5

:beer:

OldMan
26/07/2007, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
στη θεωρια παντα, με σβηστο μοτερ, το 12 στις πραξεις δε θα έπρεπε να ειναι 11,κατι ; :wave2: )
Ουχί !!! :nono:

Το 12 είναι με σβυστό μοτέρ (ονομαστική τάση κατανάλωσης) γιατί με μοτέρ σε λειτουργία ανεβαίνει μέχρι τα 14,5 Volts !! :wave2:

Υ.Γ.1
Όλες οι καταναλώσεις έχουν μια ονομαστική τάση λειτουργίας, αλλά μπορούν να δουλέψουν μέσα σε ένα όριο (+ -) από αυτήν.

Υ.Γ.2
Αν η μπαταρία δίνει 11+κάτι Volts με σβηστό μοτέρ ή έιναι εντελώς εκφορτισμένη ή την έχει κάνει για τόπο χλοερό (και αναψύξεως) !!

:wave2: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
26/07/2007, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Υ.Γ.2
Αν η μπαταρία δίνει 11+κάτι Volts με σβηστό μοτέρ ή έιναι εντελώς εκφορτισμένη ή την έχει κάνει για τόπο χλοερό (και αναψύξεως) !!

ου μην και ανακυκλωσεως

:winka:

OldMan
26/07/2007, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ου μην και ανακυκλωσεως:winka:
Θα ήτο ευχής έργον !!! :winka:

costas81
27/07/2007, 11:31
σωστά 4 οι λάμπες!

:wave2: