View Full Version : Αθήνα - Οχρίδα - Σόφια
Το πλάνο λέει αναχώρηση γύρω στον δεκαπεντάυγουστο με προορισμό την λίμνη Οχρίδα στην Fyrom(700 χλμ δρόμος από Αθήνα) παραμονή εκεί περίπου μία εβδομάδα και μετά αναχώρηση για Σόφια(Οχρίδα - Σόφια 400χλμ περίπου).
Το πλήρωμα θα αποτελείται από δύο ξένοιαστους καβαλάρηδες εμένα και ένα φίλο δηλαδή πάνω σε ένα Bmw r1200gs adventure και σε ένα r1100gs.
Αν υπάρχει κανένας φίλος που μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία για το ταξίδι αυτό κυρίως σε θέματα ασφάλειας θα το εκτιμούσα πολύ.
Ευχαριστώ
Νίκος
Χωμάτινος
16/07/2007, 15:08
"Γενικές" :confused:
"Συναντήσεις-Βόλτες" :confused:
Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι ..
Πότε φεύγεις;
Έχω εγώ info, και photos...
Δώσε μου μία δυο μέρες και θα ποστάρω...
Για να σε προϊδεάσω, απλά πολύ όμορφα!!!!! Τέλεια θα έλεγα!
:beer: :beer:
Εδώ μία όψη από το κάστρο και στα δεξιά η όχθη της λίμνης... ;)
96645
Φτιαξε με φτιαξε με
Περιμενω με αγωνια
Kostas NL
20/07/2007, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Πότε φεύγεις;
Έχω εγώ info, και photos...
Δώσε μου μία δυο μέρες και θα ποστάρω...
Για να σε προϊδεάσω, απλά πολύ όμορφα!!!!! Τέλεια θα έλεγα!
Εδώ μία όψη από το κάστρο και στα δεξιά η όχθη της λίμνης... ;)
Άντε βρε Παναγιωτάκο, μας έφτιαξες και εμάς με τη φωτό που έβαλες, περιμένουμε οι χριστιανοί.
Share them with the group mate.
:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
........................
"Συναντήσεις-Βόλτες" :confused:
Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι ..
:a013:
Αποφασισαν! :lol:
SUPERMARIO
21/07/2007, 18:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από nkbl
Το πλάνο λέει αναχώρηση γύρω στον δεκαπεντάυγουστο με προορισμό την λίμνη Οχρίδα στην Fyrom(700 χλμ δρόμος από Αθήνα) παραμονή εκεί περίπου μία εβδομάδα και μετά αναχώρηση για Σόφια(Οχρίδα - Σόφια 400χλμ περίπου).
Το πλήρωμα θα αποτελείται από δύο ξένοιαστους καβαλάρηδες εμένα και ένα φίλο δηλαδή πάνω σε ένα Bmw r1200gs adventure και σε ένα r1100gs.
Αν υπάρχει κανένας φίλος που μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία για το ταξίδι αυτό κυρίως σε θέματα ασφάλειας θα το εκτιμούσα πολύ.
Ευχαριστώ
Νίκος
το μοναδικο που μπορω να σας πω παιδες ειναι για sofia και γενικοτερα για βουλγαρια.τις μηχανες και τα ματια σας.τα βραδια μονο σε parking.ουτε κατα διάνοια να τις αφησετε στον δρομο οσα μετρα ασφαλειας και να εχετε (συναγερμο, κλειδαριες, ηλεκτροσοκ :D ).
αν σας δημιουργησουν προβλημα ο μπατσοι (ολο και κατι θα σας βρουν) να εχετε ξεχωριστα 10$ να τους κερασετε.(το μηνιατικο τους ειναι 300 ? οποτε τα 10$ ειναι υπερ αρκετα.)καλυτερα να εχετε $$$$ μαζι σας και οχι ???.σε ολη την sofia υπαρχουν ανταλλακτήρια με καλες τιμες.σε καμια περιπτωση μην αλλαξετε λεφτα στα συνορα.θα χασετε πολλα.οι τιμες εκει ειναι χαλια μαυρα:(
απο τα συνορα μεχρι την πρωτευουσα ειναι περιπου 3 ωρες.ο δρομος ειναι ασχημος με αρκετες λακουβες.χρειαζεται προσοχη.
ελπιζω να βοηθησα λιγο.αν θελετε να ρωτησετε κατι πιο συγκεκριμενο παντα στην διαθεση σας.
:wave2:
Υ.Γ ακομα και για καφε να καθησετε καλο θα ηταν τις μηχανες να τις βλεπετε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SUPERMARIO
$$$$ μαζι σας και οχι ???.
:nono:
σε ολα τα υπολοιπα +1000 εδω ειναι αναποδα τα πραματα μαριε :wave2:
καλυτερα ευρο παρα $$$ !!!!!!!!
SUPERMARIO
22/07/2007, 20:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
:nono:
σε ολα τα υπολοιπα +1000 εδω ειναι αναποδα τα πραματα μαριε :wave2:
καλυτερα ευρο παρα $$$ !!!!!!!!
ισως εχεις δικιο.η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παει BG απο την στιγμη που εγινε μελος της Ε.Ε και δεν ξερω πως παει με τα €€€€.
απο τα υπολοιπα νομισματα (μαρκο, δρχ... κ.τ.λ) θυμαμαι το $$$$ ηταν το καλυτερο.
Υ.Γ συγνωμη παιδες για την παραπληροφορηση €€€€€ λοιπον και οχι $$$$$$
Υ.Γ2 ευχαριστω TROOPER
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kostas NL
Άντε βρε Παναγιωτάκο, μας έφτιαξες και εμάς με τη φωτό που έβαλες, περιμένουμε οι χριστιανοί.
Share them with the group mate.
:eyepop:
Παίδες χίλια συγνώμη, αλλά μόλις γύρισα από απίστευτο πενθήμερο στην Κέρκυρα... :eyepop:
Την κατανόησή σας να συνέλθω από την κραιπάλη και να βρω το κουράγιο να γράψω....
Φίλε nkbl θα το φροντίσω άμεσα....:ZZZ:
:wave2:
.............Euro kai pali euro...............!!!!!!!!!!!!!
Άντε άλλη μία φωτό από την Οχρίδα. Βυζαντινή εκκλησία 11ου, 14ου αιώνα..; Δεν θυμάμαι περισσότερες πληροφορίες, αλλα θα ανατρέξω στις σημειώσεις μου... :sun:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πάρα πολλές την τρέλα μου....
97413
africanos31
25/07/2007, 12:59
eixa παει θαχει ζεστη τετοια εποχη.Να επισκεφτεις το μοναστηρι του Αγιου Ναουμ...εγω ειχα γυρισει μεσω Αλβανιας.....
Νικο γεια σου και απο δω.
Ο Ηλιας ειμαι που πιναμε καφεδακι τη κυριακη στα Βιλια.
Πιστευω οτι θα ειναι πολυ ομορφη η διαδρομη. Παντως αν πας τελικα καλυτερα θα ηταν με παρεα, αν ερθει ο Ναπολεων. Αλλιως μη πας μονος.
Ο,τι κι αν αποφασισεις περιμενουμε εμπειριες.
Οι φωτό είναι από την περιοχή του Αγίου Ναούμ (Sfeti Naoum).
Εκεί υπάρχουν οι πηγές που τροφοδοτούν την Οχρίδα, το νερό των οποίων προέρχεται σε ποσοστό 50% από τη λίμνη μεγάλη Πρέσπα.
Καλό ταξίδι :wave2:
Με δεδομένη την απίστευτη αδυναμία μου αυτές τις μέρες για συγγραφή ολοκληρωμένου ταξιδιωτικού, να δώσω κάποιες ελάχιστες πληροφορίες για την Οχρίδα, που την επισκέφτηκα τον Απρίλιο του 2005.
Η είσοδος στην χώρα των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε από το χωριό Νίκη, λίγα χιλιόμετρα Βόρεια της Φλώρινας, ενώ προηγουμένως είχαμε δεχθεί κλήση από το μοναδικό ανακριτικό και πακέτο ραντάρ της περιοχής… Προσοχή λοιπόν στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας και στους τοπικούς άρχοντες…
Η συγκεκριμένη είσοδος των Σκοπίων είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη με φτωχό ποιοτικά οδικό δίκτυο και απίστευτο πάγωμα του χρόνου. Ο δρόμος μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση μέσα από αγρούς και χωράφια που καλλιεργούνται κατά το πλείστον με τα χέρια… Χαρακτηριστικό το γεγονός των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στα πλάγια του δρόμου, με κρεμασμένη κόκκινη κορδέλα, δηλώνοντας ίσως ότι βρίσκονται στο παρακείμενο χωράφι και εργάζονται…; Δεν ξέρω.
Αυτό που ξέρω είναι μην ξεχάσετε να πάρετε fenistil ή αμμωνία, μιας και τα ντόπια ζωύφια δεν είναι και τόσο φιλικά.
Η Οχρίδα και τα περίχωρα αποτελούν αγαπημένο προορισμό των θρησκόληπτων Βορειοελλαδιτών και όχι μόνο. Άπειρα είναι τα Ελληνικά γκρούπς που περνούν τα συγκεκριμένα σύνορα για προσκύνημα στον Άγιο Ναούμ, και όχι Ναούμε, αλλά και όλες τις Βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής.
Σε περίπτωση που νιώσετε ανασφάλεια, απλά περιμένετε λίγο στα σύνορα ή σε ένα πολυπληθές σημείο, να περάσει κάποιο ελληνικό πούλμαν. Αυτά συνήθως έχουν σαν προπομπό, τοπική βαριά κούρσα, μερσέντα κατά προτίμηση, όπου ανοίγει τον δρόμο σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Τι μπορεί να είναι αυτό το εμπόδιο δεν ξέρω… Από τα σύνορα μέχρι την Οχρίδα, τα όρια ταχύτητας είναι της τάξεως 60 km/h και ο δρόμος μέτριας έως άθλιας ποιότητας.
Η πόλη της Οχρίδας είναι ένα αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο που έχει προφανώς να πει πολλά και για την ιστορία του. Πολύ καθαρή πόλη και γενικότερα μία υπερπροσπάθεια για ευρωπαϊκή νότα. Τι να κάνετε, που να φάτε και πώς να κινηθείτε, δεν έχω να σας προτείνω κάτι ιδιαίτερο. Οι κλασικές οδηγίες που υπάρχουν και σε όλους του τουριστικούς οδηγούς, είναι μία περιήγηση στις διάφορες Βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής. Προσωπικά απογοητεύτηκα από το φαγητό, ίσως έτυχε, αλλά το χειρότερο από όσα δοκίμασα, είναι οι σαλάτες τους…
Για διαμονή, όπως συνήθως λειτουργώ σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είχα κανονίσει τίποτα… Η περίοδος (Απρίλιος) ήταν αρκετά χαλαρή και η εύρεση καταλύματος είναι η πιο εύκολη και ευχάριστη δραστηριότητα.
Στο λιμάνι της πόλης, θα το βρείτε με την πρώτη, υπάρχει άπειρος κόσμος που προσφέρει τις υπηρεσίες του. Οτιδήποτε. Θα σας πλησιάσουν και θα μιλήσουν από μόνοι τους. Εμείς νιώσαμε εμπιστοσύνη στα μάτια ενός γεράκου με ποδήλατο, ο οποίος σχεδόν τραβώντας μας, μας ανέβασε στην μηχανή και μας παρακάλεσε να τον ακολουθήσουμε… Μπροστά λοιπόν ο παππούς από πίσω εμείς… Καταλήξαμε στο σπίτι του, όπου παράνομα νοίκιαζε κάποια δωμάτια. Η είσοδος του σπιτιού ήταν το τέλος μίας διεξόδου, όπου σχηματιζόταν ουσιαστικά μία εσωτερική αυλή. Μας πρότεινε να βάλουμε την μηχανή μέσα στο ισόγειο δωμάτιο που θα είχαμε για την μία και μοναδική βραδιά μας στην Οχρίδα…
Στο σημείο αυτό, θέλει πολύ προσοχή. Όπως έχω γράψει και σε άλλο ταξιδιωτικό, τα Σκόπια είναι η μόνη χώρα που συμπληρώνεις κάρτα εισόδου και κάρτα εξόδου στα σύνορα. Καλό θα είναι στα σύνορα να το παίξετε λίγο προετοιμασμένοι και ότι ξέρετε τι συμπληρώνετε. Να έχετε και ένα στυλό. Όταν υπάρχει διανυκτέρευση, πρέπει να σφραγιστεί η κάρτα, από ξενοδοχείο ή κατάλυμα που είναι ελεγμένο-καταχωρημένο από τον αντίστοιχο ΕΟΤ των Σκοπίων. Έτσι ο καλός παππούλης, έφερε τον εγγονό του ο οποίος ήταν αστυνομικός και μιλούσε αγγλικά, μας εξήγησε την όλη διαδικασία και μας ζήτησε τα χαρτιά μας για να τα πάει σε φίλο με νόμιμο ξενοδοχείο να μας τα σφραγίσει εκεί. Δεν είχε να κάνει το ελάχιστο κόστος των 10ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, αλλά πιο πολύ η εμπειρία της επαφής με αυτούς τους συνανθρώπους μας.
Τώρα ποια τα ενδιάμεσα συναισθήματα μας για την όλη διαδικασία και πόσα κιλά χάσαμε μέχρι να πάρουμε πίσω τα διαβατήριά μας, είναι ένα άλλο θέμα. Νομίζω ότι δεν θα το ξαναέκανα… Αν και ένιωθα μία εμπιστοσύνη στην οικογένεια…
Εμείς, αντίθετα με το δικό σας ταξίδι, θα κατευθυνόμασταν δυτικά και όχι ανατολικά. Σκοπός μας ήταν να διασχίσουμε όλη την Βόρεια Αλβανία, να επισκεφθούμε τα Τίρανα και να καταλήξουμε Podkorica και από εκεί Dubrovnik – Κροατία
Για Σόφια πάντως, θα ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγήσατε για Οχρίδα, με αντίθετη κατεύθυνση, θα περάσετε την Βιτόλα και μετά το Prilep θα συναντήσετε τον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης – Σκοπίων. Μετά θα κινηθείτε για Σκόπια και Σόφια Βουλγαρίας. Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη διαδρομή στο ταξιδιωτικό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=39970<br%20/>) μου.
Αυτά τα ολίγα, και ίσως κάποια στιγμή να ανεβάσω το πλήρες ταξιδιωτικό.
Καλά να περάσετε και μην αφήσετε ούτε δευτερόλεπτο από το ταξίδι σας που να μην μπορεί να αναφερθεί σαν εξωτική εμπειρία.
Ε… Και μία φωτογραφία ακόμα με τα σχετικά σχόλια…
Η βραδινή βόλτα στο κέντρο επιβάλλεται, όπου και το μόλις δύο εβδομάδων Vstrom, είχε την τιμητική του… Μία φωτογραφία για όλα τα ψώνια με vstrtom… :rotflmao:
98326
Αρχικά δημιουργήθηκε από nkbl
Ευχαριστώ
Νίκος
Εφοσον δεν εχετε ξαναπαει καλυτερα μην πατε γιατι ειναι πολυ πιθανο να γυρισετε με λεοφοριο απο Σοφια
ακομα και σε παρκινγκ να τα βαλετε πεζει να τα κλεψουν
Αρχικά δημιουργήθηκε από KiNG-R!
Εφοσον δεν εχετε ξαναπαει καλυτερα μην πατε γιατι ειναι πολυ πιθανο να γυρισετε με λεοφοριο απο Σοφια
ακομα και σε παρκινγκ να τα βαλετε πεζει να τα κλεψουν
:nono: :nono: :nono:
Πολύ λάθος έχεις φίλε μου...
Αν έχεις προσωπικές εμπειρίες είμαστε όλο αυτιά!