PDA

View Full Version : Μουσική και οδήγηση

Ζεύκας
17/07/2007, 03:39
Ακούτε μουσική όταν οδηγήτε?

Σας αρέσει να έχετε συντροφιά τ'αγαπημένα σας τραγούδια όταν καβαλάτε την καλή σας και πόσο ασφαλές το θεωρήτε?

Εντάξει σε αστικό περιβάλλον θεωρώ πως πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας αλλά σε ταξίδια? γίνεται πιο ευχάριστο το ταξίδι ή νομίζετε ότι αποσπάει την προσοχή σας από τον δρόμο?

Respect
17/07/2007, 07:23
Πιστεύω πως αν δε καταντήσει σπαστικό στο τέλος από το θόρυβο, σίγουρα θα είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο!
Άσε που πάνω στη μοτοσικλέτα ο καλύτερος ήχος πιστεύω πως είναι αυτός του μοτέρ και των εξατμίσεων.

Xapns
17/07/2007, 07:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Άσε που πάνω στη μοτοσικλέτα ο καλύτερος ήχος πιστεύω πως είναι αυτός του μοτέρ και των εξατμίσεων.

:beer: :D :wave2:

airamhag
17/07/2007, 08:53
Πιστεύω πως αν δε καταντήσει σπαστικό στο τέλος από το θόρυβο, σίγουρα θα είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο!

:beer: :beer: :beer:

συν του οτι θεωρω επικυνδινο να φορας ακουστικα μεσα απο το κρανος..

super_toto
17/07/2007, 09:10

Εξαρτάται τι οδηγάς. Αν έχεις κάνα ΚΤΜ ή κάνα Ducati χρειάζεται λίγη μουσική για να μην σε τρελάνουν τα κομπρεσερ.

road spirit
17/07/2007, 10:46

+1

Αν ήθελα μουσική θα έμπενα σε κουτι με 4 ρόδες

Da.Vintage
17/07/2007, 12:19
Eμένα μου αρέσει και δε μου αποσπά καθόλου την προσοχή γιατί δε το βάζω τέρμα..

Αλλά δεν αντέχω τον πόνο απο τα ακουστικά που πιέζουν τ'αυτιά μου!!!

Και έχει και πλάκα να σε κοιτάνε στο φανάρι να χτυπιέσαι και αυτοί να μη ξέρουν γιατί!!:lol:

Respect
17/07/2007, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Εξαρτάται τι οδηγάς. Αν έχεις κάνα ΚΤΜ ή κάνα Ducati χρειάζεται λίγη μουσική για να μην σε τρελάνουν τα κομπρεσερ. Δε συμφωνώ φίλος..
Ίσα, ίσα που πιστεύω πως ο ήχος (μουσική) που έχουν τα συγκεκριμένα μοτόρια βγάζουν τρελά γούστα! :beer:

fantacid
17/07/2007, 18:35
Δε συμφωνώ φίλος..
Ίσα, ίσα που πιστεύω πως ο ήχος (μουσική) που έχουν τα συγκεκριμένα μοτόρια βγάζουν τρελά γούστα! :beer:

+1

Innersense
17/07/2007, 21:09
Έχει συζητηθεί το θέμα αρκετές (1 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=19541),2 (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23166)) φορές...

Απο τότε μέχρι σήμερα έχω αρχίσει και ψάχνω στερεοφωνικά ακουστικά bluetooth γιατι το κρανάκι System 5 της BMW πέφτει κοματάκι ακριβό...

Alx 84
17/07/2007, 22:43

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

στη μοτοσυκλέτα δεν ακούω μουσική γιατί θέλω να ακού τριγύρω, με ενοχλούν τα ακουστικά όταν πιέζονται (από τα μαξιλαράκια του κράνους) και θα πρέπει να είναι πολύυυυυ δυνατά γιατί με τον αέρα δε κανού τίποτα. οπότε...

στο τουτού μια χαρά!:wave2:

steliosioa
17/07/2007, 22:52
Εμένα επειδή μου αρέσει γενικότερα η μουσική στο ταξίδι και αφού δοκίμασα διάφορα(hands free με ραδιόφωνο κτλ) κατέληξα να βάλω ραδιοκασσετόφωνο στη βαλίτσα και 2 ηχεία στο φέρινγκ και ακούω μέχρι τα 140.Έτσι κι αλλιώς παραπάνω δεν πάω

fantacid
18/07/2007, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από steliosioa
Εμένα επειδή μου αρέσει γενικότερα η μουσική στο ταξίδι και αφού δοκίμασα διάφορα(hands free με ραδιόφωνο κτλ) κατέληξα να βάλω ραδιοκασσετόφωνο στη βαλίτσα και 2 ηχεία στο φέρινγκ και ακούω μέχρι τα 140.Έτσι κι αλλιώς παραπάνω δεν πάω

κ σε ακουνε σε ακτινα 200μ ...... σαν τους καγκουρες με τα μινι clubs που κουβαλανε στο πορτμπαγκαζ!!

:a31:

steliosioa
18/07/2007, 23:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
κ σε ακουνε σε ακτινα 200μ ...... σαν τους καγκουρες με τα μινι clubs που κουβαλανε στο πορτμπαγκαζ!!

:a31:
Αν θέλεις φίλε μου να σε ακούνε,θα σε ακούνε,αν θες να ακούς μόνο εσύ,θα ακούς μόνο εσύ.Είναι επιλογή σου.Και τα σχόλια σου σαν αυτό :a31: δεν νομίζω ότι αρμόζουν επειδή δεν θα το τοποθετούσες στη μηχανή σου.

fantacid
19/07/2007, 12:25
Αν θέλεις φίλε μου να σε ακούνε,θα σε ακούνε,αν θες να ακούς μόνο εσύ,θα ακούς μόνο εσύ.Είναι επιλογή σου.Και τα σχόλια σου σαν αυτό :a31: δεν νομίζω ότι αρμόζουν επειδή δεν θα το τοποθετούσες στη μηχανή σου.

δλδ αν σταματησουμε μαζι στο φαναρι κ συ εχεις τη πεγκυ ζηνα στο ime (κατα ice:lol: ) πως μπορω να εχω την επιλογη να ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ????

steliosioa
19/07/2007, 17:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
δλδ αν σταματησουμε μαζι στο φαναρι κ συ εχεις τη πεγκυ ζηνα στο ime (κατα ice:lol: ) πως μπορω να εχω την επιλογη να ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ????
Δεν κατάλαβες μάλλον....Η επιλογή να σε ακούνε ή όχι,είναι σε αυτόν που το έχει τοποθετήσει στη μηχανή του και αν θα το βάλει στο τέρμα ή όχι.Όπως δηλαδή θα μπορούσε να συμβεί,αν δίπλα σου ήταν όχι η μηχανή μου,αλλά αυτοκίνητο με μουσική στο τέρμα(είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά παράθυρα).Άρα έγκειτε στο πόσο σωστός είναι ο χρήστης-οδηγός κι όχι αν θα είναι τοποθετημένο σε μηχανή ή αυτοκίνητο.Όταν σταματάει αυτοκίνητο δίπλα σου και έχει τέρμα τη μουσική τι του λές;κλείστο;Εγώ μέσα στην πόλην το έχω σιγά τόσο που να ακούω εγώ μόνο και αμφιβάλλω αν το ακούει κανένας άλλος(κι αν το ακούει, θα είναι σαν μέσα από αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο και με χαμηλή ένταση)και στη Εθνική,στο τέρμα σχεδόν όπου εκ των πραγμάτων δεν με ακούει κανείς....

fantacid
19/07/2007, 18:38
Δεν κατάλαβες μάλλον....Η επιλογή να σε ακούνε ή όχι,είναι σε αυτόν που το έχει τοποθετήσει στη μηχανή του και αν θα το βάλει στο τέρμα ή όχι.Όπως δηλαδή θα μπορούσε να συμβεί,αν δίπλα σου ήταν όχι η μηχανή μου,αλλά αυτοκίνητο με μουσική στο τέρμα(είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά παράθυρα).Άρα έγκειτε στο πόσο σωστός είναι ο χρήστης-οδηγός κι όχι αν θα είναι τοποθετημένο σε μηχανή ή αυτοκίνητο.Όταν σταματάει αυτοκίνητο δίπλα σου και έχει τέρμα τη μουσική τι του λές;κλείστο;Εγώ μέσα στην πόλην το έχω σιγά τόσο που να ακούω εγώ μόνο και αμφιβάλλω αν το ακούει κανένας άλλος(κι αν το ακούει, θα είναι σαν μέσα από αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο και με χαμηλή ένταση)και στη Εθνική,στο τέρμα σχεδόν όπου εκ των πραγμάτων δεν με ακούει κανείς....

χαιρομαι!

:D

odt
27/07/2007, 15:49
Υπάρχει περιστατικό που αναβάτης πέφτοντας, παρότι φορούσε κράνος, έσπασε το κροταφικό του οστό επειδή φορούσε hands free (την ψείρα).

Να μην ξεχάσω να πω πως πέραν του αισθητικού προβλήματος( τη λακουβάρα δηλαδή στον κρόταφο) έχει χάσει πλέον και την ακοή στο ένα το αφτί, αφού το τύμπανο την άκουσε (στην κυριολεξία) από την "ψείρα"

Αν δεν υπάρχει κάποιο κράνος με ενδοεπικοινωνία (από τη μάνα του) καλύτερα να μην βάζουμε ακουστικά και π@π@ριες...

Ταξιδευτής
07/08/2007, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense

Απο τότε μέχρι σήμερα έχω αρχίσει και ψάχνω στερεοφωνικά ακουστικά bluetooth γιατι το κρανάκι System 5 της BMW πέφτει κοματάκι ακριβό...

Εδω εισαι: ety8 In-The-Ear Bluetooth Earphones (http://www.etymotic.com/ephp/er88.aspx)

:beer:

Παντως και εγω εχω ακουσει αυτες τις ιστοριες οτι ακουστικα + πτωση = προβλημα. :sick:

Innersense
07/08/2007, 17:07
Σωστό κι αυτό. Εγώ γενικά ψηνόμουνα για κάτι τέτοιο αλλά τελικά δεν θα την κάνω την κίνηση γιατί παίζουν διάφορα προβληματάκια και θα παραμείνω με τα ενσήρματα.

Motorola S9 (http://www.mobilewhack.com/reviews/motorola_s9_bluetooth_stereo_headphones.html)

sotos2004
14/08/2007, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Σωστό κι αυτό. Εγώ γενικά ψηνόμουνα για κάτι τέτοιο αλλά τελικά δεν θα την κάνω την κίνηση γιατί παίζουν διάφορα προβληματάκια και θα παραμείνω με τα ενσήρματα.

Motorola S9 (http://www.mobilewhack.com/reviews/motorola_s9_bluetooth_stereo_headphones.html)

Αυτά είναι χειρότερα από τις ψείρες αφού μπαίνουν ΜΕΣΑ στο αυτί. Οπότε σπάσεις δε σπάσεις κόκαλο το τύμπανο σου θα γίνει τρίψαλα(ή απλά θα σπάσει/ανοίξει).

zolotas
14/08/2007, 01:09
σε λιγο θα βαλουμε και dvd να βλεπουμε ,την κουζινα της μαμας .......:bigcry:

Meyaleleth
16/08/2007, 09:22

Ti na akousw, ton hxo toy papiou moy?.... :sad: aaaax!!! ypomonh.... alla opws kai na exei den 8a epixeirhsw na balw akoustika akoma kai me papi.. (an kai 8a h8ela poly na akouw th mousikh mou otan odhgaw)