View Full Version : Help για σουζα σε νεο!
Αγαπητοι συμφορουμητες, καλυτερα τιμονια της Ελλαδας,
μπορητε να με συμβουλεψετε λεπτομερος για το πως να κανω την πρωτη σουζα μου
με το νεο μου Dinamik χωρις να φαω τα μουτρα μου???
Ευχαριστω πρωκαταβολικα!
kiriakost
17/07/2007, 22:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Manson
καλυτερα τιμονια της Ελλαδας
φίλε ήρθες σε λάθος φόρουμ ..
Εδω έχουμε τα καλύτερα πιρούνια της Ελλάδας , πάνε βολτούλες δήθεν για μοτοκαβάλα , και την πέφτουν στις ταβέρνες , και ξεκοκαλίζουν γουρουνόπουλα !!
Θα σου προτείνω να κάνεις το ίδιο :)
Ευχαριστω πρωκαταβολικα!
Οχι.... :D
Γιατι μπορεις να χτυπησεις....
Αν φας καπακι......
α) το πισω μερος του κεφαλιου σου....
β) την πλατη σου
γ) την λεκανη σου
Αν σου πεσει το μηχανακι στο πλαι την ωρα της σουζας τα πραγματα ειναι καπως καλλυτερα...
α) Να σου πιασει ο μαρσπιες τον αστραγαλο και να στον κανει κομματια..
β) Να πεσεις και εσυ με το πλαι και να σπασεις το χερι σου..
γ) Να σου πιασει το τιμονι το εσωτερικο μερος του ποδιου και να σου το σκισει μια χαρα......
Παρακαλουμε πολυ.... :D
Ευχαριστω πρωκαταβολικα! Πες μας κάποια πράγματα πρώτα για εσένα..
Το(ν) Κ.Ο.Κ. το(ν) γνωρίζεις;
Εξοπλισμό έχεις;
Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης έχεις κάνει;
Το μηχανάκι σου το γνωρίζεις καλά;
Θεωρείς τον εαυτό σου ολοκληρωμένο οδηγό και σοβαρό τιμόνι έτοιμο για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας;
Είσαι σίγουρος για τις απαντήσεις που δίνεις;
Εχω πολλα να μαθω ακομα...
Ετσι απο περιεργια ρωταω, σηκωνετε το Dinamik???
kakofonixx
17/07/2007, 23:08
Εχω πολλα να μαθω ακομα...
Ετσι απο περιεργια ρωταω, σηκωνετε το Dinamik???
Αμα ξερεις και Goldwing σηκωνεις :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
φίλε ήρθες σε λάθος φόρουμ ..
Εδω έχουμε τα καλύτερα πιρούνια της Ελλάδας , πάνε βολτούλες δήθεν για μοτοκαβάλα , και την πέφτουν στις ταβέρνες , και ξεκοκαλίζουν γουρουνόπουλα !!
Θα σου προτείνω να κάνεις το ίδιο :)
και που το ξες? κατασκοπας εισαι ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
και που το ξες? κατασκοπας εισαι ?
Για που ετοιμαζομασταν περσυ τετοιο καιρο?:beer:
Untouchable
28/07/2007, 15:41
Δεν μπορεσα ποτε μου να καταλαβω το κολημα με τις σουζες μερικων...
@Manson εχω γραψει σε παλιοτερο ποστ (αμα ψαξεις λιγο θα το βρεις) πως και τι.
Εκτος φυσικα απο τα δικα μου γραφομενα, υπαρχουν και πληθωρα βινεο στα you tube και τα αναλογα sites του ειδους, που εξηγουν πολυ περισσοτερες λεπτομεριες που σιγουρα πρεπει να γνωριζεις πριν αρχισεις.
Αν παλι δεν πτοηθεις με πεσιματα και ασχημα χτυπηματα σαν τον γραφων, τοτε ... θα φτασεις καποια στιγμη στο επιπεδο που θα λες :
"Ρε συ... μαλλον σταματισε η μπροστινη να γυριζει, καλυτερα να το κατεβασω μην μου φυγει"
Θυμαμαι πολλα χρονια πριν το show των ιταλων στη Θεσσαλονικη.
Δυστηχως (για τους ιταλους) οι "ινδιανοι" τις τοτε δεκαετιας εν ελλαδι κανανε πολυ περισσοτερα πραγματα απο θεμα επιδειξης και δεξιοτεχνιας...για σουζες τουλαχιστον δεν υπηρχε μετρο συγκρισης, για να μην πουμε κι αλλα......
Για μενα προσωπικα αυτα ολα ειναι τελος εποχης, και το μηχανακι πλεον, βολτα και διασκεδαση και ταβερνες που λενε τα παιδια εδω.
OrEsTiS82
28/07/2007, 22:24
Ευχαριστω πρωκαταβολικα!
Παιδια μην πυροβολειτε το παιδι,σουζες κανει ολη η Ελλαδα,και οι δημοσιογραφοι που διαβαζετε στα περιοδικα κανουν σουζες,και στην τηλεοραση στις παρουσιασεις μοτοσυκλετων στην μια ροδα την βλεπουμε στα περισσοτερα πλανα την μοτοσυκλετα οποτε μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.
Ακομα και στα MOTO-GP στον τερματισμο "λαμπαδες" βλεπουμε απο τον νικητη...
Ειναι επικινδυνη η σουζα αλλα αμα εχεις σωστο κρανος και τον σωστο εξοπλισμο και γνωριζεις να κανεις δεν υπαρχει προβλημα.
Ευχαριστω πρωκαταβολικα!
Φιλε Μανσον ειναι απλο...Βαζεις πρωτη,ξερεις πως ε,πατας το συμπλεκτη,στο αριστερο χερι ειναι αυτο,το αριστερο χερι ειναι οχι αυτο που κανουμε το σταυρο μας,το αλλο... :D :Dτραβας καλυτερα μαλλον τον συμπλεκτη με το αριστερο χερι,βαζεις πρωτη πιεζοντας το λεβιε ταχυτητων (αριστερα ειναι αυτος,ο αλλος δεξια ειναι το φρενο) προς τα κατω,ανοιγεις τερμα το γκαζι,περιμενεις καποια δευτερολεπτα να ανεβασει καλα το μηχανακι,αμα δεν κολλησει στο μεταξυ,αμολας το συμπλεκτη και βουαλα,η πρωτη σου σουζα...:bigcry: :bigcry: :bigcry:
:beer: :beer: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TRE2
Φιλε Μανσον ειναι απλο...Βαζεις πρωτη,ξερεις πως ε,πατας το συμπλεκτη,στο αριστερο χερι ειναι αυτο,το αριστερο χερι ειναι οχι αυτο που κανουμε το σταυρο μας,το αλλο... :D :Dτραβας καλυτερα μαλλον τον συμπλεκτη με το αριστερο χερι,βαζεις πρωτη πιεζοντας το λεβιε ταχυτητων (αριστερα ειναι αυτος,ο αλλος δεξια ειναι το φρενο) προς τα κατω,ανοιγεις τερμα το γκαζι,περιμενεις καποια δευτερολεπτα να ανεβασει καλα το μηχανακι,αμα δεν κολλησει στο μεταξυ,αμολας το συμπλεκτη και βουαλα,η πρωτη σου σουζα...:bigcry: :bigcry: :bigcry:
ξεχασες να τον πεις πως αμα δεν σηκωθει να τραβηξει λιγο το τιμονι . ξες ποιο ε. αυτο που ειναι το κοντερ πανω του ε και ο συμπλεκτης και το φρενο ( το μπροστινο ε) :p :p
Δικτυακες οδηγιες για σουζα......
Και γαμω....
Αρχικά δημιουργήθηκε από TRE2
kapaki μου μυρίζει. . . . .:wave2:
ktm640lc4
30/07/2007, 02:11
To dιnamic τι ειναι;;;;;
Ας ξεκινησουμε απο κει.
Aπλα δεν ξερω, μην βαρατε.........................
DINAMIK 125 (http://www.modenas.gr/dinamik.htm) :wave2:
ktm640lc4
01/08/2007, 12:07
Αν δεν τα καταφερεις (δεν μπορω να σου πω καθοτι δεν ξερω) περιμενε λιγο καιρο και παρε ενα
ΚΤΜ.
Ειναι φτιαγμενα για να πανε ετσι......................
Φαντασου οτι το κουλαδι (εγω) εκει εμαθα (αν εμαθα)...............
Πρωτη σουζα, δευτερα σουζα, τριτη σουζα και κρατα το.................. ισορροπια ρε παιδι μου λες και δεν πεφτει με τιποτα..........
φτου φτου.
:smokin:
Βασικά καλό θα είναι να φοράς εξοπλισμό! Αλλιώς άμα πας όπως εγώ με σαγιονάρες μαγιό και χωρίς μπλούζα και φας ένα καπέλο τότε πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να μην χτυπήσεις άμα καπελώσει το μηχανάκι! Τώρα το dynamik είναι 125 δίχρονο και έχει δύναμη(για μένα όλα τα μηχανάκια έχουν δύναμη αρκεί να μπορέσεις να την βγάλεις έξω)! Απλά φορτώνεις την πρώτη σου, πατάς συμπλέκτη, βάζεις δευτέρα, ανεβάζεις στροφές, κάθεσαι λίγο πιο πίσω(όχι πολύ, τόσο που να μπορεί το πόδι σου να φτάνει το πίσω φρένο ΆΝΕΤΑ) και αφήνεις το συμπλέκτη! Άμα δεν σηκωθεί έτσι τότε ξανακάνεις τα ίδια και την ώρα που αφήνεις το συμπλέκτη τραβάς και το τιμόνι πίσω! Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε παραλλαγές του στυλ δευτέρα γύρω στις 6.000 στροφές, κλείσιμο άνοιγμα γκαζιού,τράβηγμα τιμονιού πάνω και μετατόπιση του οδηγού προς τα πίσω! Άντε και καλές σούζες!
vassilis88
05/08/2007, 13:14
το μηχανακι σηκωνεται ευκολα κ κρατιεται κιολας.
ανεβασε στροφες στην αρχη λιγες κ μετα ανεβαζε μεχρι να δεις ποσο ψηλα θες να παει.
τραβα τιμονι κ κατσε σχετικα πισω στη σελα κ να εχεις το νου σου στο πισω φρενο.
βαλε τπτ προστατευτικο σε αγκωνες αστραγαλους κ γονατα επειδη παιζει να χασεις τον ελεγχο κ να πεσεις, εγω εχω πεσει 2 φορες απο σουζα, κ συνηθως εκει χτυπας.
με τον καιρο θα αλλαζεις κ ταχυτητα στον αερα :D
siakattackj
05/08/2007, 14:30
Μάθε σούζα παιχτούρα μου και άσε τους να λένε για ασφάλεια και χτυπήματα......
Βάλε πρώτη, συμπλεκταρισμένη, δώσε λίγο γκάζι και άσε το συμπλέκτη....
δε θα σηκωθεί πολύ...... δώσε λίγο περισσότερο γκάζι και ούτο καθ' εξής....
προπόνηση και εξοπλησμό θες......
κράνος πάντα......
και όταν το "έχεις".... !!!!!!ΕΠΙΔΕΙΞΗ!!!!!!
nchaniotis
06/08/2007, 12:47
Άσχετος μεν με τη σούζα, ούτε ποδήλατο δεν μπορούσα να κρατήσω στον αέρα ... αλλά ακούω για συμπλέκτες και παραξενευομαι, διότι δυκάβαλο στο Tuono του κολλητού, βάλε 83 κιλά γάιδαρος εγώ στη πίσω σέλα, ανοίγοντας πρώτη, σηκώνεται μόνο του! :uplate:
Ενώ το 600 το δικό μου, μπααααα..... :smokin:
(Ακούς Λεωνίδα; Για να μην λες ότι κράζω τα Ευρωπαϊκά...)
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
κατσε σχετικα πισω στη σελα
Αυτό το "πίσω στη σέλα" το ακούω συνέχεια, αλλά είναι ο ΣΙΓΟΥΡΟΤΕΡΟΣ τρόπος για να χάσεις το μπροστινό σου (πολλές φορές πριν καν "σηκωθεί") !!!
Αν το μηχανάκι δεν σουζάρει εύκολα κοντά στην μέγιστη ροπή του (αφήστε τα άλογα ήσυχα, γιατί δεν ανακατεύονταιι στην σούζα...), μπορείς να το "βοηθήσεις" στην κατανομή βάρους ΟΡΘΙΟΣ !!! :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από KLX
kapaki μου μυρίζει. . . . .:wave2:
Έντονη μυρωδιά.
:wave2:
Σούζα με transalp 600 γίνεται; :D :D
Πάντως εμένα ούτε κωλαράκι δεν πετάει.
Έχω βέβαια λάστιχα καινούργια (3 μήνες) και είμαι 110kg.
Untouchable
11/08/2007, 14:07
@g0ng ... τι μου θυμησες.
Εχω ενα φιλαρακο, που έχει ακριβως ιδιο με σενα.
Θυμαμαι σε απογευματινη βολτα, καθομουνα πισω καπνιζα και ρεμβαζα δεξια και αριστερα.
Καποια στιγμη περναει ενας xt-ακιας, με τον μπροστινο τροχο στον αερα, και τελειο ζυγισμα - το μοτερ μολις που ακουγοταν.
Μου λεει ο δικος μου, αυτα ειναι μηχανακια...σηκκωνοντε με την μια, οχι σαν τον δικο μου τον κροταλια!!!
Αν και οπως εχουμε ξαναπει, σημερα στα 36+ δεν κανουμε τετοια, εκανα μια εξερεση.
Λεω το trasnalp εχει μακρυ λασπωτηρα και θα βρει αμεσως κατω....
Οχι μου λεει, δεν με νοιαζει, αρκει να το δω να σηκωνετε...
Σηκωνετε πολυ ευκολα, με 2η (τεχνικη μπροστα φρενου και ψιλοπατινα) ζυγιζει αμεσως, και πηγαινει ανετα και ξεκουραστα στις αλαγες. Βρισκει λασπωτηρα που και που αλλα...δεν πειραζει, κανεις δεν ειναι τελειος.
Οχι σαν τα xt που τα πιανει υστερια στην ροπη!!!
Προσοχη μονο, στους επιδοξους σουζερ.
Καλα ειναι οπως εχω ξαναγραψει να ξεκινησετε το <<σπορ>> με πιο μικρα ελαφρια και ευελικτα μηχανακια.