Σύνδεση

View Full Version : Τελικά τις μηχανές τις σηκώνουν για πλάκα....

panagiotispapa
20/07/2007, 14:04
Είμαι στη δουλειά (1ος όροφος). Το μηχανάκι (Transalp) το έχω παρκάρει ακριβώς απέναντι, στον δρόμο. Πριν απο λίγο, τυχαία, κοίταξα από το παράθυρο. Και τι διαπιστώνω???? Ότι εκεί που ήταν η μηχανή, τώρα βρίσκεται ένα αμάξι........ και η μηχανή βρίσκεται (ΕΥΤΥΧΩΣ) πάνω στο πεζοδρόμιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου πήρε λίγη ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει...... Με το που κάνω το πρώτο σχόλιο, μου λέει ένα παιδί στο γραφείο: "Α, δικιά σου είναι η μηχανή??? Την μετακίνησαν οι εργάτες από την δίπλα οικοδομή για να περάσει ένα φορτηγό, και μετά μάλλον κάποιος βρήκε την ευκαιρία και πάρκαρε στην κενή πλέον θέση"

Παρατήρηση 1: Την είχα παρκάρει στην αρχή του στενού, μετά από στροφή, δεν προεξείχε σε σχέση με τα υπόλοιπα παρκαρισμένα αμάξια, αλλά φαίνεται εμπόδιζε να περάσει κάποιο μεγάλο όχημα επειδή ήταν στο σημείο αυτό.....
Παρατήρηση 2: Το πεζοδρόμιο στο σημείο αυτό είναι αρκετά ψηλό. Επίσης, το τιμόνι το έχω κλειδώσει. Άρα, για να βρεθεί στην θέση που είναι τώρα, πρέπει να την σήκωσαν κανονικά και να την τοποθέτησαν, και όχι απλά να την τσούλησαν.
Παρατήρηση 3: Δεν είχα βάλει λουκέτο, ΑΛΛΑ είχα βάλει συναγερμό. Το διαπίστωσα μόλις τώρα. Για να καταλάβετε πόσο κοντά είμαι στην μηχανή, μπορώ να τσεκάρω τον συναγερμό από εδώ που είμαι χωρίς να χρειαστεί να βγω από το γραφείο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο γαμ****ος ο συναγερμός δεν χτύπησε??? και αν χτύπησε εγώ γιατί δεν τον άκουσα? Μήπως τον άκουσα και νόμιζα ότι ήταν κανα αμάξι και δεν έδωσα σημασία????

Τελικά τώρα διαπιστώνω και εγώ πόσο απίστευτα εύκολο είναι να σου κλέψουν την μηχανή (αυτή την φορά εγώ την γλύτωσα). Ήμουν ακριβώς απέναντι, μου την σήκωσαν (και λουκέτο να είχα βάλει δεν θα βοήθαγε σε αυτή την περίπτωση), είχα βάλει συναγερμό και τελικά δεν πήρα χαμπάρι τίποτα.......

Θα αρχίσω να παίρνω το τρένο μου φαίνεται........

Nostra
20/07/2007, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagiotispapa
Θα αρχίσω να παίρνω το τρένο μου φαίνεται........

ο συναγερμός του τρένου ακουγεται πιο δυνατά? :confused:

Λεωνίδας
20/07/2007, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
ο συναγερμός του τρένου ακουγεται πιο δυνατά? :confused: ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ???

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

panagiotispapa
20/07/2007, 14:18
Nostra είσαι άπαιχτος λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

:smokin:

Gandalf dr685sm
20/07/2007, 14:20
το παρκάρισμα της μηχανής είναι καλό να γίνεται σε δέσιμο πάνω σε κάτι σταθερό (δέντρο, κολώνα κτλ).
Επίσης καλό είναι ο συναγερμός να έχει τηλε-ειδοποίηση για να ξυπνά και τους αφηρημένους. Υπάρχουν αρκετοί στο εμπόριο πλέον με τέτοια δυνατότητα. Τσουχτεροί βέβαια στην τιμή αλλά πολύ καλοί για αυτό που δίνουν...

http://e-moto.gr/gr/details.asp?ProductID=1203
http://www.acomelectronics.com/MHNYMA/M2P.html
http://www.clevermarket.gr/ViewShopCategory.aspx?id=20855

Καλησπέρα μας...

Gandalf

sober
20/07/2007, 15:04
Ερωτηση...
Εστω ακουτε το συναγερμο και βγαινετε εξω να δειτε τι και πως.....δε φοβαστε για τη ζωη σας?? Απο την αλλη ειναι δυνατο να μπορεσει να μεινει καποιος απραγος???

Δηλ. ποια ειναι η καλυτερη αντιμετωπιση μιας τετοιας καταστασης???

:smilea:

vangelis 64
20/07/2007, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
Ερωτηση...
Εστω ακουτε το συναγερμο και βγαινετε εξω να δειτε τι και πως.....δε φοβαστε για τη ζωη σας?? Απο την αλλη ειναι δυνατο να μπορεσει να μεινει καποιος απραγος???

:smilea: Δεν νομίζω πως,αν δεις να προσπαθούν να σού κλέψουν τη μηχανή,θα είσαι σε θέση να κάνεις τέτοιους συνειρμούς.

Απλά βγαίνεις έξω κρατώντας ό,τι μπορείς να βρείς μέσα σ' ένα δευτερόλεπτο,και αρχίζεις να κοπανάς παΐδια,κεφάλια,πόδια...χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Έτσι δυστυχώς θα αντιδρούσα εγώ,από το λίγο που με ξέρω.:lol: 'Οποιον πάρει ο χάρος!:( :mad:

panagiotispapa
20/07/2007, 15:26
Ερωτηση...

Η καλύτερη αντιμετώπιση: :a016: :a016: :a015: :a016: :a26: :a26: :a26: :a45: :a52: :a52: :a016: :a66: :a016:

Και για να το πούμε ελληνικά: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στον πούστη που θα βάλει χέρι σε ξένη μηχανή....

vangelis 64
20/07/2007, 15:30
ο συναγερμός του τρένου ακουγεται πιο δυνατά? :confused: Ρε συ,το ξέρεις ότι οι γεροί καύσωνες δεν έχουν έρθει ακόμα;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

filipp0s
20/07/2007, 15:49
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
ο συναγερμός του τρένου ακουγεται πιο δυνατά? :confused: [/QUOTE

Οχι ρε! Τα τρένα δεν σηκώνονται για πλάκα!] :sick: :sick:

road spirit
20/07/2007, 15:56
δυστυχώς έτσι ειναι, τις σηκώνουν για πλάκα! για αυτό θέλει δέσιμο σε σταθερό σημείο, και το δέσιμο στη μηχανή να είναι κάπου που να μη μπορεί να λυθεί/σπάσει εύκολα (δεν θα περάσεις ποτέ αλυσίδα/λουκέτο απο ακτίνα πχ...)

Όσον αφορά το συναγερμό, εκτός το οτι παίζει το ενδεχόμενο να μην τον άκουσες, μπορεί να μην χτύπησε, παρόλο που τη σήκωσαν! κάποιοι συναγερμοί έχουν αισθητήρες για κραδασμό και για ανύψωση υπό γωνία, όχι για ανύψωση σε επίπεδο παράλληλο με το δρόμο... Αν λοιπόν αυτοί που τη σήκωσαν δεν της έδωσαν κλίση πχ λέω πάνω απο 30 μοίρες και επιπλέον δεν την "χτύπησαν" τη μοτο, τοτε ο συναγερμός σου δεν παίζει...

project.breeze
20/07/2007, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650

Οχι ρε! Τα τρένα δεν σηκώνονται για πλάκα!] :sick: :sick:

Σηκώνονται ρε απλά θέλουν συμπλεκτάρισμα...:smokin:

tsoukas77
20/07/2007, 20:16

Πολυ εξυπνο!

veagle
21/07/2007, 13:15
Υπάρχει ακόμα μία περίπτωση...

Θα μπορουσαμε όλοι να είχαμε ΤΣΟΠΕΡΙΕΣ, αφού είναι και πολύ βαριές, οπότε κανένα πρόβλημα...

Το θέμα έληξε...!!!

Λεωνίδας
21/07/2007, 19:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από veagle

Θα μπορουσαμε όλοι να είχαμε ΤΣΟΠΕΡΙΕΣ, αφού είναι και πολύ βαριές, οπότε κανένα πρόβλημα...

Το θέμα έληξε...!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :a19: :a19: :a19:

Aggelos_SV
22/07/2007, 00:04
Ερωτηση...

Εγώ όποτε ακούω spyball να χτυπάει δεν κάνω απολύτως τίποτα.

Λέω, κάποιο άλλο μηχανάκι θα χτυπάει...
Σιγά μην βρεθεί τρελός να κλέψει SV :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :bigcry:

kiriakost
22/07/2007, 01:04

Το θέμα έληξε...!!!

Υπάρχει και άλλη λύση , βάζεις περιμετρικά τέσσερα κολονάκια , και την σκεπάζεις με κουκούλα από αυτοκίνητο .... καμουφλάζζζζζζ :lol: :lol:

veagle
22/07/2007, 02:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Υπάρχει και άλλη λύση , βάζεις περιμετρικά τέσσερα κολονάκια , και την σκεπάζεις με κουκούλα από αυτοκίνητο .... καμουφλάζζζζζζ :lol: :lol:

Τελικά υπάρχουν και άλλοι καμμένοι...

Μήπως το ονειρό σου Κυριάκο είναι να πάρεις μια ΤΣΟΠΕΡ;;;

Πάντως σε σχέση με το θέμα μας είναι μη σου τύχει...

Αυτό που θα μπρούσες να κάνεις panagiotispapa είναι να ελέγχεις και τον συναγερμό που και που αν λειτουργεί σωστα

Σε άλλες περιπτώσεις επειδή μου την δίνει να μου κουνάνε το μοτόρι για οποιονδήποτε λόγο και προτιμώ ας πούμε να πάρουν την Αστυνομία αν είμαι παράνομα παρκαρισμένος απο το να μου την σηκώσουν΄(εκτός και αν είναι κανείς γνωστός), διότι παλιότερα μου έχουν κάνει ζημιά. Το ΤοwnMate που είναι και μικρό και ελαφρύ μου το είχαν ρίξει 2 φορές έτσι απλά.
Απλά πλέον προσέχω που παρκάρω και όσο γίνεται πιο κοντά σε σχέση με τον προορισμό μου και την δουλειά μου.
Συναγερμό δεν έχω, αλλά σκοπεύω να πάρω και να βάλω όταν πάρω μια καλή ΤΣΟΠΕΡ.
Απλά θα προσπαθήσω να πάρω συναγερμό με δυνατότητα είτε αποστολής μυνήματος είτε κλήσης στο κινητό μου και να μην κάνει καθόλου θόρυβο!
Τώρα πως θα το κάνω;;;
Νομίζω υπάρχουν και έτοιμα αυτοματοποιημένα συστήματα.
Τέσπα!

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

kiriakost
22/07/2007, 03:22

Μήπως το ονειρό σου Κυριάκο είναι να πάρεις μια ΤΣΟΠΕΡ;;;

No thanks ...

Απο την άλλη πλευρά , αντί να τα βάζεις με τον κόσμο , καλό θα ήταν να εφαρμόσεις από εδώ και μπρος, τις πρακτικές συμβουλές που σου έδωσαν οι προηγούμενοι ..

Το να πατάς ποδάρι και να φωνάζεις .. θέλω θέλω θέλω , δεν είναι λύση .

Da.Vintage
23/07/2007, 10:13
Και κάποιος να δεί οτι σου σηκώνουν τη μηχανή και στη φοτρώνουν σε βανάκι δεν θα πέι τίποτα γιατί είναι όλοι σήμερα παρτάκηδες!

Και να ενδιαφερθεί κάποιος και να πεί πού τη πάς τη μηχανή? Θα σου πε'ι δικιά μου είναι έχασα τα κλειδιά και γι'αυτό τη φορτώνω για το σπίτι και τότε θα το χάψεις ίσως!!!

Da.Vintage
23/07/2007, 10:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Εγώ όποτε ακούω spyball να χτυπάει δεν κάνω απολύτως τίποτα.

Λέω, κάποιο άλλο μηχανάκι θα χτυπάει...
Σιγά μην βρεθεί τρελός να κλέψει SV :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :bigcry:

Και να το κλέψει μέχρι πού θα φτάσει??
Στο επόμενο στενό θα 'έχει χαλάσει!:lol:

derd
24/07/2007, 09:59

Απλά θα προσπαθήσω να πάρω συναγερμό με δυνατότητα είτε αποστολής μυνήματος είτε κλήσης στο κινητό μου και να μην κάνει καθόλου θόρυβο!
Τώρα πως θα το κάνω;;;
Νομίζω υπάρχουν και έτοιμα αυτοματοποιημένα συστήματα.
Τέσπα!

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΧΗ

Για κοιτα εδω http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38335&perpage=15&pagenumber=3

;) :wave2:

dynogix
24/07/2007, 10:14
Έγω έχω ακούσει μία περίπτωση με ένα παλικάρι με ένα Africa που έχει ως εξής:
Είχε καθήσει σε καφετέρια στην Πλ. Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και ακριβώς δίπλα του είχε το μηχανάκι, του ένα Africa.Σε κάποια ανύποπτη στιγμή αντιλαμβάνεται-βλέπει ένα τύπο να έχει ανέβει στη μηχανή του και να προσπαθεί να την βάλει μπρόστα:look: Το παληκάρι σηκώνεται αμέσως παεί στη μηχανή του και ζητάει εξηγήσεις από τον τύπο και τότε γίνεται το έξης συγκλονιστικό...ο τύπος που είχε ανέβει στη μηχάνη του τραβάει από το μπουφάν του ένα σιδερικό (πιστόλι) και του λέει , φίλε τα κλειδία ΤΩΡΑ και την κάνεις με ελαφρά...Η αντιδράση του θύματος ήταν να δώσει τα κλείδια και ο τύπος να εξαφανιστεί.Το περιστάτικό συνέβει απογεύμα πριν μερικά χρόνια και το μαγαζί ήταν γεμάτο!

Δε ξέρω ο καθένας από έμας πως θα αντιδρούσε αλλά το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι οτι έαν θέλει κάποιος να σου την κάνει θα σου την κάνει...

veagle
24/07/2007, 10:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από derd
Για κοιτα εδω http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38335&perpage=15&pagenumber=3

;) :wave2:

Thanks Ενδιαφέρον.

Όταν πάρω την τσοπεριά μου, σκέφτομαι να εγκαταστήσω κάτι τέτοιο!!!

road spirit
24/07/2007, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titan
Και κάποιος να δεί οτι σου σηκώνουν τη μηχανή και στη φοτρώνουν σε βανάκι δεν θα πέι τίποτα γιατί είναι όλοι σήμερα παρτάκηδες!

Και να ενδιαφερθεί κάποιος και να πεί πού τη πάς τη μηχανή? Θα σου πε'ι δικιά μου είναι έχασα τα κλειδιά και γι'αυτό τη φορτώνω για το σπίτι και τότε θα το χάψεις ίσως!!!

έτσι ακριβώς! :(
ή οτι χάλασε και εχουν έρθει για να την πάνε στο συνεργείο.

Maira
24/07/2007, 11:12
Σίγουρα τις σηκώνουν για πλάκα! Το θέμα είναι να μην έχουν λόγο να την σηκώσουν!!!:evil: :evil:

Υπάρχουν μηχανές που δεν παίρνουν συναγερμό!!!! (εκεί παρακαλείς να μην στην έχει σταμπάρει κάποιος!!!)

Δεν έτυχε να μου κλέψουν μηχανή, αλλά αν τρελαίνομαι και μόνο που βλέπω άσχετους να στηρίζονται και να ακουμπάνε στη μηχανή λες και είναι καγκελάκι, φανταστείτε να δω να πηγαίνουν να την βουτήξουν!!! Μπορεί να καταλήξω στο νοσοκομείο, αλλά θα φύγει αεροπορικώς ό,τι υπάρχει στο σπίτι!!!

Γενικά η μηχανή είναι κάτι που δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι θα την βρεις στο ίδιο σημείο! ακόμα και το σταθερό σημείο δεσήματος που αναφέρθικε, αν ο άλλος έχει σκοπό να την σηκώσει, θα την σηκώσει! Λέτε να έχει φορτιγάκι και να μην έχει κάτι να κόψει την αλυσίδα?????

Περαστικά μας πάντως και ας είμαστε τυχεροί!!!!

:beer: :beer:

Z-rider
24/07/2007, 11:30
λουκετα λουκετα λουκετα πολλα. τουλαχιστον να τους καθηστερουμε.:lol:

Da.Vintage
24/07/2007, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Σίγουρα τις σηκώνουν για πλάκα! Το θέμα είναι να μην έχουν λόγο να την σηκώσουν!!!:evil: :evil:

Δηλαδή να αγοράζουμε μηχανάκια που δεν τα κλέβουν...

πχ
hosojong
daiyang
KY
SV
tuono
ducati

ktl!

Da.Vintage
24/07/2007, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Z-rider
λουκετα λουκετα λουκετα πολλα. τουλαχιστον να τους καθηστερουμε.:lol:

το μόνο που θα καταφέρεις!

και με παρενέργεια να καθυστερεί και εσένα όποτε παρκάρεις και ξεπαρκάρεις!:lol:

fantacid
24/07/2007, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagiotispapa
Μήπως τον άκουσα και νόμιζα ότι ήταν κανα αμάξι και δεν έδωσα σημασία????

σαυτη τη περιπτωση δε μπορουμε να κανουμε ΤΠΤ!!!!

εισαι αξιος της μοιρας σου!!!

:smokin:

DULAPIS
25/07/2007, 12:09
Ρε παιδιά,

Τελικά ισχυεί ότι τα ducati δε τα κλέβουν?

Να κοιμάμαι ήσυχος δηλαδή?

road spirit
25/07/2007, 12:24
κοιμήσου ήσυχος

που μένεις? και που το βάζεις το μηχανάκι πες μας
:lol: :lol:

DULAPIS
25/07/2007, 12:43
σε κλειστό γκαράζ κλειδωμένη τη βάζω το βράδυ..

Αλλά επειδή κοιμάμαι και τη μέρα :)

και ακούμε σκηνικά που σηκώνουν μηχανάκια μέρα-μεσημέρι... έχω μία άλφα ανυσηχία..

Maira
25/07/2007, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από DULAPIS
σε κλειστό γκαράζ κλειδωμένη τη βάζω το βράδυ..

Αλλά επειδή κοιμάμαι και τη μέρα :)

και ακούμε σκηνικά που σηκώνουν μηχανάκια μέρα-μεσημέρι... έχω μία άλφα ανυσηχία..

Μια αμφιβολία D (ukati) να έχεις!!!!

Τα βουτάνε απ' όπου να 'ναι, ότι ώρα να' ναι!!!!

:look: :look:

Z-rider
30/07/2007, 21:19
Στη διπλανη πολυκατοικια ενας τυπος εχει φτιαξει κλουβι με καγκελα κανονικα. Και πορτα
με λουκεταρα και ειναι αρχοντας.
Το σκεφτομε σοβαρα.Αν και θα κοστισει λιγο αλλα μου φαγανε μια φορα μηχανακι(παπι) αν μου φανε κ το Ζ θα τρελαθω.:sick:

Maira
31/07/2007, 11:37
Το κλουβί με τις τρελές???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Είναι μια καλή τλύση αν και μπορείς να κάνεις και άλλα απλά πράγματα! ψηλά καγκελάκια. Να μην μπορούν να την περάσουν από πάνω!!!!

:look: :look:

S705
05/08/2007, 18:38
Ερωτηση...

Την μηχανη την παρκαρω στην πυλοτη της διπλανης μου πολ.
Ενα βραδι ακουω τον συναρερμο, με τα σοβρακα κατεβηκα και αρπαξα μια σκουπα απο τις σκαλες:lol: :lol: Ειμουν ετοιμος να σπασω το σκουποξυλο στα πλευρα......της γατας που ανεβηκε στην σελα:sick:

panagiotispapa
05/08/2007, 18:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από S705
Την μηχανη την παρκαρω στην πυλοτη της διπλανης μου πολ.
Ενα βραδι ακουω τον συναρερμο, με τα σοβρακα κατεβηκα και αρπαξα μια σκουπα απο τις σκαλες:lol: :lol: Ειμουν ετοιμος να σπασω το σκουποξυλο στα πλευρα......της γατας που ανεβηκε στην σελα:sick:

Καλόοοοο

Δεν ξέρω γιατί, αλλα διαβάζοντας αυτό το post θυμήθηκα αυτό που είχε κάνει ο Norton στo "American History X" όταν διαπίστωσε ότι κάποιος προσπαθούσε να του κλέψει το αμάξι...........
:a53: :a53: :a53: