PDA

View Full Version : ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΙΑΣ Ducati

ntinlanden
24/07/2007, 11:52
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΛΠ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΚΛΠ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ DUCATISTI KAI ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ, "ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΗΧΑΝΗ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΑΣΤΗ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ 10 ΑΡΙΑ Km ΜΕΧΡΙ 3500 RPM/MIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΚΑΖΙΑ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ" ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ
ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
:wave2:

nikos33ath
24/07/2007, 14:00
Για το αεροψυκτο θα μιλήσω!
Καλο ειναι(οδηγία προηγούμενου ιδιοκτήτη,αλλα και του μηχανικου),να την αφηνεις να ζεσταίνεται
Την πάω χαλαρά(λιγες στροφες 3500)μέχρι να σταματήσει ο δεικτης θερμοκρασίας να λέει LOW.
Μόλις δειξει 51 (η πρώτη αριθμητική ενδειξη),τότε ξεκινάω να την ανοίγω!
Πιστεύω οτι δεν ειναι και μεγάλο θέμα ειδικά τωρα το καλοκαίρι να περιμένεις 5 λεπτά,και να μην το πλακώσεις απο την αρχή!
Μπορει να κάνω και λάθος ,αλλα αυτο θα συνεχίσω να κάνω!

thePrince
24/07/2007, 14:30
Δηλαδή σε όλες τις άλλες μηχανές, οι ιδιοκτήτες μπορούν να βάζουν μπρος και να φεύγουν με τέρμα γκάζι ενώ στις Ducati όχι; Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά με αυτά που ακούτε από τον καθένα - το ζέσταμα είναι απαραίτητο σε όλες τις μηχανές χειμώνα καλοκαίρι. Απλά, αν πάω τώρα να βάλω μπρος θα δείχνει ήδη 42 οπότε, μάλλον δεν χρειάζεται... ;)

H.A.Balafoutre
24/07/2007, 14:44
Αν και γιαπωνέζος, ξέρω και από παλιά που το έχω ακούσει από μηχανικό, πως τα Ducati θέλουν καλό (ευλαβικό) ζέσταμα αν είναι τα πηγαίνεις τσίτα ή για να δουλεύουν σωστά. Αυτή είναι μια από τις χαρακτηριστικές διαφορές στον τρόπο λειτουργίας των Ducati από τα ιαπωνικά.

Βέβαια αυτό οδήγησε κάποιους έξυπνους γιαπωνέζους ιδιοκτήτες με το που το βάζουν μπρός να το πετάνε τα μάτια έξω......και φυσικά μετά κακολογούσαν την τάδε και την δείνα γιαπωνέζικη εταιρεία όταν έπερναν στο χέρι το μοτέρ στα πρώτα 5000χλμ.....το έλεος το ίδιο δηλαδή.

Έτσι είναι κατασκευασμένοι, αγωνιάρικοι γαρ, και έτσι πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι. Τα ιαπωνικά είναι πιο light σε αυτό το θέμα αν και προσωπικά πάντα το αφήνω λίγο να ζεσταθεί ή το ξεκινάω πολύ ομαλά.

stradas
24/07/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos33ath
Για το αεροψυκτο θα μιλήσω!
Καλο ειναι(οδηγία προηγούμενου ιδιοκτήτη,αλλα και του μηχανικου),να την αφηνεις να ζεσταίνεται
Την πάω χαλαρά(λιγες στροφες 3500)μέχρι να σταματήσει ο δεικτης θερμοκρασίας να λέει LOW.
Μόλις δειξει 51 (η πρώτη αριθμητική ενδειξη),τότε ξεκινάω να την ανοίγω!
Πιστεύω οτι δεν ειναι και μεγάλο θέμα ειδικά τωρα το καλοκαίρι να περιμένεις 5 λεπτά,και να μην το πλακώσεις απο την αρχή!
Μπορει να κάνω και λάθος ,αλλα αυτο θα συνεχίσω να κάνω!

+1

Και εγω ετσι κανω, ειδικα το χειμωνα.

Εχω ακουσει οτι καλο ειναι να την ζεσταινεις πριν το σκισιμο για να μην "δακρυσει" ο πισω κυλινδρος, αλλα δεν παιρνω και ορκο οτι ισχυει.

Παντως γενικα, δεν υπαρχει μοτερ που να μην χρειαζεται ζεσταμα..

mesh
26/07/2007, 21:23
Oσες φορες εχει τυχει να φυγω βιαστικα με λιγο ουσιαστικα ζεσταμα......απλα απο το πουθενα μου σβηνει....
οποτε κατι παιζει με το καλο ζεσταμα....
cheers

NikosRR
26/07/2007, 21:49
Μέχρι να ετοιμαστείς να βάλεις κράνος, μπουφάν, γάντια και τσάντα την έχεις αναμένη να ζεστένεται ενώ ετοιμάζεσαι χαλαρά και σε 5-10 λεπτά με το ρολόι έιναι ζεστή και μπορείς να την ανοίξεις δεν έχει πρόβλημα.Βέβαια αυτές τις μέρες με τη ζέστη εγώ δεν την έχω βγάλει απο το γκαράζ!

dessert
26/07/2007, 22:00
5 λεπτά το χειμώνα στις 2000σαλ, περίπου, καλοκαίρι όχι πάνω απο 6000-6500 μέχρι την ένδειξη 50+...

Τα υπόλοιπα είναι π@π@ριες...:smokin:

Αυτό που ανάφερε ο stradas ισχυεί... Δηλ. έχει παρατηρηθεί οτι μετά τα 80000 δακρύζει ο πίσω κύλινδρος...
Αυτό συμβαίνει στους αερόψυκτους που δεν τυγχάνουν πρέπουσας μεταχείρησης και τρώνε κόφτες με το καλημέρα... Η φλατζόκολλα τα φτύνει...

Με ελάχιστη προσοχή, είναι κινητήρες που δεν χρειάζονται να έχουν κάποιο σοβαρό service πριν τα 200.000 χλμ. σε αντίθεση, με τους τετραμπ@ύρδελους Ιαπωνικούς που στα 40000 σου ζητάνε τα "οικονομικά" και εύκολα προσητά, σε όλους τους πληθωρικούς αγοραστές τους ανταλλακτικά...:smokin:

Συχνές αλλαγές λάδι και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται 10 λεπτά ζέσταμα και τα διάφορά που εικάζονται...

Ένα θέλουν μόνο....

Να τους πίνουμαι το αίμα...

dessert
26/07/2007, 22:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από mesh
Oσες φορες εχει τυχει να φυγω βιαστικα με λιγο ουσιαστικα ζεσταμα......απλα απο το πουθενα μου σβηνει....
cheers

ή κατι παίζει με λάθος φιλλάρισμα στα μπουζί σου... :winka:

stradas
27/07/2007, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mesh
cheers

Για δες το TPS εαν θελει ρυθμιση...

sniper
27/07/2007, 10:01
Τι Ιαπωνικά και Ιταλικά και τρίχες;

Τα μοτέρ δεν εχουν εθνικότητες.

Και στα VTR-SP1 και το 2 πρέπει να περιμένεις να φτάσεις τους 70 βαθμούς πριν αρχίσει να δουλεύει καλά το μοτέρ....

Γενικά τα V θέλουν ζέσταμα.... ακουστά το έχω γιατί το δικό μου ζεστένεται αμέσως :D

ntinlanden
27/07/2007, 10:14
ΦΙΛΕ SNIPER πΟΙΟ 900 ΕΧΕΙΣ ΤΟ 929?

sniper
27/07/2007, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από ntinlanden
ΦΙΛΕ SNIPER πΟΙΟ 900 ΕΧΕΙΣ ΤΟ 929?

954

ntinlanden
27/07/2007, 10:20
ΕΙΧΑ-ΕΧΩ ΤΟ 929 ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ- ΟΝΤΟΣ ΖΕΣΤΕΝΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ-ΑΜΕΣΩΣ
ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΤΟ 954 KAI ΓΕΝΙΚΑ ΩΡΑΙΑ ΜΟΤΟ :wave2: :beer:
ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑ DUCATISTAS :wave2: :beer:

nickmonstro
27/07/2007, 10:58
Eχει τυχει και καποιες φορες στην αρχη οταν το ειχα αγορασει το μηχανακι εφευγα βιαστηκα χωρις καλο ζεσταμα.Οταν το εκανα αυτο η συμπεριφορα του κινητηρα ηταν πολυ ''τραχια''!Απο τοτε ενα καλο 5λεπτο ζεσταμα ειναι οτι πρεπει πριν ξεκινησω να παω οπουδηποτε!Την διαφορα την καταλαβαινεις αμεσως!

tsoukas77
27/07/2007, 19:02
Ενα τριλεπτο περιπου στο stand(για τοση λιγη ωρα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα πλαγιασμενη) μεχρι να φορεσω μπουφαν,κρανος,γαντια και μετα εως 5000 στροφες,μεχρι η θερμοκρασια να ξεπερασει τους 60 βαθμους.Μετα στα αυτια!

ntinlanden
30/07/2007, 08:53
ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ LOW ΓΙΑ ΚΑΝΑ 3-5' ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ 40 C (ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ), ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΕΙ 45-50 C KAI META ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 5Km ΧΑΛΑΡΑ ΜΕ 3500 - 4000 RPM
ΜΕΤΑ ΤΡΕΛΑ ΓΚΑΖΙΑ...ΜΕΧΡΙ 5000-ΑΝΤΕ 6000... :rolleyes:
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΓΑΡ..
:smilea: :wave2: