Σύνδεση

View Full Version : Γνωριστε Τα Δυο Γνωστα Αναψυκτικα...

ireneepi
25/09/2004, 09:16
Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας «ΒΟΗΘΟΥΝ»

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola

Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρία του αυτοκινήτου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola /Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκέςΜπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σα

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

Το αντίκτυπο?
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37ο για τη λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στ ο αίμα απ' όπου διοχετεύονται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιει την περισσότερη Coke?" Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονώσεως. Από τότε, ο πρύτανης απα γόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου. Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από το θάνατό μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας όπου καταλήγει!

adam_tsouk
25/09/2004, 22:16
Κάτι μου θυμίζει..... :rolleyes:

X-HarrisX
26/09/2004, 15:56
Συγνώμη που θα εκφραστώ απρεπώς αλλά αυτό το ηλίθιο κείμενο κυκλοφορεί εδώ και χρόνια μέσω e-mail....

Συμπέρασμα : τα πάντα αναβαθμίζονται με εξαίρεση την χαζομάρα (για να μην πω τίποτα χειρότερο...).

Stay alive, keep riding

warm up
27/09/2004, 00:32
Υπαινίσσεσαι κάτι για την ireneepi ? ή κάνω λάθος?
Δηλαδή, εντάξει ρε φίλε εσύ είσαι παλιά καραβάνα του internet και τα ξέρεις όλα...
υπάρχουν όμως και πιο νέοι από εσένα που δεν τα ξέρουν όλα εδώ και δυο χρόνια.
Τι κακό έκανε δηλαδή η ireneepi που αναδημοσίευσε το κείμενο ? Τώρα το βρήκε και τώρα το είπε, μήπως λές να το ήξερε εδώ και δύο χρόνια και σκέφτηκε να το ρίξει τώρα μιά και όλοι εμείς είμαστε άσχετοι και στραβάδια με σκοπό να εντυπωσιάσει?
ή μήπως ξεθύμανε η coca και η pepsi και δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες ή .........γράφει πουθενά ότι ΄δεν επιτρέπεται το ποστάρισμα θεμάτων που έχουν αναφερθεί στο web?
Παρατηρώ πολλές φορές περιπτώσεις, που πετάγονται διάφοροι και σχολιάζουν ποστ (ακόμα και ανεκδότων) με το υφάκι του ξερόλα.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πιό νόημα έχει να ποστάρει καποιος με φράσεις του τύπου: το ξέρω εδώ και 2 χρόνια, το ανέκδοτο έχει ξαναποσταριστεί πριν από 18 μήνες ή με λίγα λόγια ...να αρπάζουμε από τα μούτρα κάποιον που ποστάρει κάτι και πιστεύει ότι έχει κάποιο ενδιαφέρων γιά τους υπόλοιπους.
Εκτός και άν θα πρέπει να κάνει πρώτα ‘’αναζήτηση θέματος στο forum’’ να ρωτήσει με pm όλα τα μέλη άν το ξέρουν το θέμα, και άν το αποτέλεσμα του το επιτρέπει να ποστάρει . Δεν νομίζω όμως να ισχύει κάτι τέτοιο?
Σημ.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με σένα φίλε αλλά πήρα αφορμή από το σχόλιο σου γιατί πιστεύω πως δεν το διατύπωσες με τον καλύτερο τρόπο.

4919

cbanthropos
27/09/2004, 08:41
Δεν ξερω τι λιωνει η coca cola και ποσο δυσπεψια φερνει, αλλα σιγουρα δεν κανει καλο. Μονο και μονο η ζαχαρη που έχει ειναι γα^$#@τα.

Γι'αυτο,... μπυριτσα, κρασακι καλο, τσιπουρακι.. Ωραια απλα πραγματα.

:beer: :beer:

sniper
27/09/2004, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από X-HarrisX
Συγνώμη που θα εκφραστώ απρεπώς αλλά αυτό το ηλίθιο κείμενο κυκλοφορεί εδώ και χρόνια μέσω e-mail....

Συμπέρασμα : τα πάντα αναβαθμίζονται με εξαίρεση την χαζομάρα (για να μην πω τίποτα χειρότερο...).

Stay alive, keep riding

Καμμία σχέση με την 3Ε, CocaCola Co έχουμε;

:wave2:

X-HarrisX
27/09/2004, 09:25
warm up :

....................
Δεν έχω κάτι προσωπικό με σένα φίλε αλλά πήρα αφορμή από το σχόλιο σου γιατί πιστεύω πως δεν το διατύπωσες με τον καλύτερο .

Όχι φίλε μου, δεν υπαινίσσομαι απολύτως τίποτα για την ireneepi, για όνομα!! Και ίσως και να έχεις δίκιο ότι δεν το διατύπωσα σωστά οπότε ζητώ συγνώμη ...
Το post μου είχε σκοπό να επισημάνει ότι μερικά θέματα σαν αυτό με τις τάχα μου ιδιότητες της Coce και της Pepci θέλουν λίγο πιο σοβαρή σκέψη (και δεν εννοώ από την ireneepi μόνο αλλά από όλους μας) πριν τα πάρουμε σοβαρά. Και θυμάμαι και ένα άλλο παρόμοιο junk κείμενο που κυκλοφορεί σχετικά με το κρέας που σερβίρουν στα McDonalds (δεν τα χωνεύω διόλου αλλά μην ταϊζουμε και το μυαλό μας με τέτοια σκουπίδια ε?)....
Και προσωπικά σπάνια πίνω τέτοια αναψυκτικά (ούτε πουλάω βέβαια :lol: ) , όπως είπε και ο φίλος cbanthropos προτιμώ μπυρίτσα και κρασάκι :beer:

Stay alive, keep riding

Boxer
27/09/2004, 09:59
Παντως οσον αφορα τα Mc Donalds εχει κανει ρεπορταζ ο Κουλογλου στην ΝΕΤ και ηταν ανατριχιαστικο:yuck:

adam_tsouk
27/09/2004, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από warm up
Δηλαδή, εντάξει ρε φίλε εσύ είσαι παλιά καραβάνα του internet και τα ξέρεις όλα...
υπάρχουν όμως και πιο νέοι από εσένα που δεν τα ξέρουν όλα εδώ και δυο χρόνια.
Τι κακό έκανε δηλαδή η ireneepi που αναδημοσίευσε το κείμενο ? Τώρα το βρήκε και τώρα το είπε, μήπως λές να το ήξερε εδώ και δύο χρόνια και σκέφτηκε να το ρίξει τώρα μιά και όλοι εμείς είμαστε άσχετοι και στραβάδια με σκοπό να εντυπωσιάσει?
ή μήπως ξεθύμανε η coca και η pepsi και δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες ή .........γράφει πουθενά ότι ΄δεν επιτρέπεται το ποστάρισμα θεμάτων που έχουν αναφερθεί στο web?
Παρατηρώ πολλές φορές περιπτώσεις, που πετάγονται διάφοροι και σχολιάζουν ποστ (ακόμα και ανεκδότων) με το υφάκι του ξερόλα.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πιό νόημα έχει να ποστάρει καποιος με φράσεις του τύπου: το ξέρω εδώ και 2 χρόνια, το ανέκδοτο έχει ξαναποσταριστεί πριν από 18 μήνες ή με λίγα λόγια ...να αρπάζουμε από τα μούτρα κάποιον που ποστάρει κάτι και πιστεύει ότι έχει κάποιο ενδιαφέρων γιά τους υπόλοιπους.
Εκτός και άν θα πρέπει να κάνει πρώτα ‘’αναζήτηση θέματος στο forum’’ να ρωτήσει με pm όλα τα μέλη άν το ξέρουν το θέμα, και άν το αποτέλεσμα του το επιτρέπει να ποστάρει . Δεν νομίζω όμως να ισχύει κάτι τέτοιο?
Σημ.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με σένα φίλε αλλά πήρα αφορμή από το σχόλιο σου γιατί πιστεύω πως δεν το διατύπωσες με τον καλύτερο τρόπο.

Οπότε να ξεκαθαρίσω και εγώ τη θέση μου....Είπα ότι το κάπου το ξέρω γιατί το είχαμε (όχι εγώ) ξαναβάλει μέσα στο μήνα.
Και γι'αυτό δεν έκανα σχόλιο. Λογικό είναι και εγώ το κάνω, να μας στέλνουν κάτι ενδιαφέρον και θέλουμε να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους.
Όσο για το θέμα χαζομάρας αυτών των ποστ ή μαιλ, θέλω απλά να πω πως δεν είναι καθόλου χαζά και σε πολλές περιπτώσεις-φυσικά όχι πάντα- αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

wolfman13
27/09/2004, 22:29
ενταξει ρε harris μηπως την ειπες πολυ χοντρα δεν παρακολουθουμε ολοι internet για να βλεπουμε τη γινετε.
για ηρεμιστε λιγο παιδοπουλα

warm up
27/09/2004, 22:48
OK φίλε κανένα πρόβλημα.
την συγνώμη (.....οπότε ζητώ συγνώμη ...) που είπες την αφείνω στην ireneepi, στο κάτω κάτω εκείνη έβαλε το ποστ ...εγω ενα παράπονο μου κατέθεσα με αφορμή το σχόλιο σου.

Ολα καλά.

σημ. για την μπυρίτσα και το κρασάκι συμφωνώ απωλύτως και επαυξάνω.

Καλό δρόμο να έχουμε...:beer:

ireneepi
30/09/2004, 14:03
warm up σε ευχαριστω βρε φιλε μα δεν υπαρχει λογος για συγνωμη απο κανεναν μας σε κανεναν..

Απλα ο Χαρης διατυπωσε κατι λαθος

Παρ' αυτα εμενα μου στειλαν κατι και απλα το εκανα κοπυ,
τωρα αν ειναι χαζομαρα το εν λογω κειμενο ουδεν σχολιο...

nimbus
30/09/2004, 16:04
ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ:beer:

Alki_Viades
30/09/2004, 16:07
Σορυ που επεμβαινω στο ασχετο, αλλα στα ναυπηγεια της Συρου (απο εκει ειμαι) χρησιμοποιουνε κοκα-κολα για να ξεκολησουν βιδες που εχουνε σκουριασει. Επισης το κολπο να βαλεις νομισμα σε κοκα/πεπσι/οτιαλλο κολα για να γινει λαμπικο ειναι γνωστο.

Κυκλοφορουνε οντως καποια ηλιθια ποστ, οπως π.χ. με τον αραβα που ειπε στην τυπισα να μην πιει κοκα κολα στους ολυμπιακους και κατι για μεταλλαγμενα κοτοπουλα στα kfc, αλλα δε νομιζω πως θελει και πολλη σκεψη να διακρινει κανεις μεταξυ αληθειας και παραμυθιου...

Τα αναψυκτικα παντως ειναι απο τα χειροταρα πραγματα που μπορει καποιος να βαλει μεσα του, οποτε θα επικροτησω κρασακι, τσιπουρακι και λοιπα εντοπια σκευασματα :winka:

ruyjin
30/09/2004, 16:39
τσιπουρακι!!!!!!!!!
τωρα μιλησες σωστα :D :D

gtsiros
01/10/2004, 01:00
H o3uthta ths kokakolas den klanei mia mprosta sthn o3uthta ths portokaladas ths stimmenhs.

autos pou eipe gia to diagwnismo poios 8a piei perissoterh kokakola, exw bare8ei na akouw malakies. Akoma kai an sta8eis kai arxiseis na anapneeis polu grhgora kai ba8ia meta apo 2-3 lepta 8a lupo8umiseis apo upero3ugwnosh... Ti shmainei dld auto? oti o aeras einai kakos?

hmarton dld... as doulevei kai ligo to mualo mas...

.
.
.
.
.
.

auta gia osous pairnoun sta sovara to arxiko post... gia osous exoun katalabei peri ti anekdotou prokeitai, enjoy your laughs :D

ireneepi
01/10/2004, 23:18
Ετσι ετσι....:cool: