PDA

View Full Version : ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

symvoulos
02/08/2007, 18:32
Πολλες αλυσιδες καταστηματων χρεωνουν την χαρτινη σακουλα
(ενιωτε και την πλαστικη). Η επισημη δικαιολογια ειναι η συνησφορα
στο περιβαλον (για την χαρτινη).Μεχρι εδω ολα καλα και μπραβο τους, γιατι ομως να βαζουν ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΡΜΑ ΤΟΥΣ;;;
Αφου θελουν να συνησφερουμε τοτε να μην διαφημηζονται
Σε πρωτη φαση ξεκινισα με το κυτιο παραπονων....
....φυσικα με γραψανε...
σε δευτερη φαση προτεινω να κινιθουμε (οσοι θελουν) ολοι μαζι
με τον εξης τροπο.
1. κιτιο παραπονων οποτε μπαινουμε σε καταστημα με αυτο το καθεστος.
2. να εχουμε εναν μαρκαδορο και να τραβαμε ενα Χ στη φιρμα

αν το κανουμε πολοι ισως λαβουν το μηνημα

STOYBI
02/08/2007, 19:13
Εκτος απο μια πινακιδα που να ενημερωνει τον καταναλωτη ( οτι χρεωνετε την σακουλα ) δεν βλεπω κατι ασχημο και ας διαφημηζονται.......

Δηλ αυτο ειναι το προβλημα ??? :confused: :sick:

fantacid
02/08/2007, 20:24
να μην πηγαινεις στις αλυσιδες, αλλα σε συνοικιακά μαγαζια,

εκει δε χρεωνουν πιπες κ πολεμας τον καπιταλισμο!

στη τελικη στα @@ μου για τις σακουλες κ εαν διαφημισζονται μεσα απο αυτες καποιοι!

σιγα μην επαναστατησω για κατι τετοιο, εδω για σοβαροτερα πραματα δεν σηκώνομαι απο το καναπε μου!

:smokin:

div400
02/08/2007, 21:53
η λογικη πισω απο το να χρεωνουν τις σακουλες (κυριως τις πλαστικες) ηταν οτι ο καταναλωτης ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ να παιρνει τετοιες σακουλες και μετα να τις πεταει, δημιουργώντας ετσι ρυπους (και ειδικα το πλαστικο δεν ειναι και οτι καλυτερο για το περιβαλλον)

οποτε το καλυτερο που έχουμε να κανουμε ειανι να έχουμε μαζι μας υφασματινες σακουλες ή σακους και να βάζουμε εκει τα ψωνια μας ή να παιρνουμε μαζι μας τις σακουλες απο προυγουμενα ψωνια.....

τωρα οσον αφορα στην διαφημιση πανω στις σακουλες.....:sick:

AFTER
02/08/2007, 22:02
Εγω αγοραζω την σακουλα για τον πελατη μου, 60λεπτα εκαστη, και δεν χρεωνω τιποτα

Ειστε κοροιδα που σας χρεωνουν την σακουλα?
Μην ξαναπατε εκει, απλα

Anritsu
02/08/2007, 22:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
η λογικη πισω απο το να χρεωνουν τις σακουλες (κυριως τις πλαστικες) ηταν οτι ο καταναλωτης ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ να παιρνει τετοιες σακουλες και μετα να τις πεταει, δημιουργώντας ετσι ρυπους (και ειδικα το πλαστικο δεν ειναι και οτι καλυτερο για το περιβαλλον)

Εγώ χρονιά τώρα απορώ γιατι δεν εφαρμόζουμε το αμερικανικό συστημά με τις χαρτοσακούλες η και τα διχτακιά . Εγώ πλέον σούπερ μαρκέτ πάω με ενα σακ βουαγιαζ μεγάλο και τσουβαλιάζω ούλα τα πραγματα μέσα για να τα κουβαλήσω με το μοτορινό .

:smilea:

fantacid
02/08/2007, 23:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Εγω αγοραζω την σακουλα για τον πελατη μου, 60λεπτα εκαστη, και δεν χρεωνω τιποτα

Ειστε κοροιδα που σας χρεωνουν την σακουλα?
Μην ξαναπατε εκει, απλα

τι πουλας κ περνεις χονδρικη σακουλες 60λεπτα???

λεωφορεια????

:confused:

Maira
03/08/2007, 02:40
Θα συμφωνήσω με τον div. Δε θες να διαφημίσεις τ κατάστημα που σου πουλάει την σακκούλα? Πάρε υφασμάτινη!!!

Αυτό θέλει και το κατάστημα!!!!!

Να μην πέρνεις ένα κάρο σακκούλες 1. γιατί είναι βλαβερό για το περιβάλλον και
2. γιατί κι αυτουνού του κοστίζουν!!!!

:wave2:

symvoulos
03/08/2007, 08:17
το προβλημα δεν ειναι το να χρεωνουν τις σακουλες, το προβλημα ειναι οτι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ την διαφημηση ΤΟΥΣ .:confused:
ΓΙΑΤΙ;;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;;;;
Αν τωρα νωμιζετε οτι δεν σας πειραζει....να σας δωσω ενα λογαριασμο να χρειματοδοτησετε
και την δικια μου διαφημηση!!!! :smilea: :wave2:

AFTER
03/08/2007, 08:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
τι πουλας κ περνεις χονδρικη σακουλες 60λεπτα???

λεωφορεια????

Ποσο νομιζεις εχουν οι Χαρτινες σακουλες με την φιρμα σου επανω(οι μεγαλες)

Γενικα παιζουν απο 40-60 λεπτα, αναλογα το μεγεθος, ΧΟΝΔΡΙΚΗ

Τις πλαστικες, τις αγοραζεις με ΤΟ ΚΙΛΟ, ειναι παμθηνες, βγαινει καπου 2 λεπτα η μια αν θυμαμαι καλα

Μην παιζεται τα παιχνιδια των κωλουπερμαγαζων, που μας εχουν καταστρεψει ολους, και οταν λεω ολους, δεν εννοω οσους εχουν καταστηματα μονο

pissaman
03/08/2007, 08:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από symvoulos
το προβλημα δεν ειναι το να χρεωνουν τις σακουλες, το προβλημα ειναι οτι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ την διαφημηση ΤΟΥΣ .:confused:
ΓΙΑΤΙ;;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;;;;
Αν τωρα νωμιζετε οτι δεν σας πειραζει....να σας δωσω ενα λογαριασμο να χρειματοδοτησετε
και την δικια μου διαφημηση!!!! :smilea: :wave2:

Δηλαδή όταν παίρνεις μια δερμάτινη φόρμα dainesse ή spyke ή οτιδήποτε, δεν χρηματοδοτείς τη διαφήμιση της αντίστοιχης εταιρίας?
α. Μην ξαναψωνίσεις από αυτά τα μαγαζιά
β. Αν ξαναψωνίσεις πήγαινε με τη δικιά σου τσαντούλα. Άλλωστε και αυτοί αυτό θέλουν να σου πουν

symvoulos
03/08/2007, 08:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
Δηλαδή όταν παίρνεις μια δερμάτινη φόρμα dainesse ή spyke ή οτιδήποτε, δεν χρηματοδοτείς τη διαφήμιση της αντίστοιχης εταιρίας?
α. Μην ξαναψωνίσεις από αυτά τα μαγαζιά
β. Αν ξαναψωνίσεις πήγαινε με τη δικιά σου τσαντούλα. Άλλωστε και αυτοί αυτό θέλουν να σου πουν
εχεις δικιο αν το σκεφτεις ετσι και η μηχανη που εχει το σηματακι της ετερειας διαφημηση ειναι
.....εξερεση τα ΚΤΜ που ειναι δυσφημηση...:lol: :rotflmao: :lol:

ετσι για να αναψουν τα αιματα!!! :D

kalesin
03/08/2007, 08:53
δεν νομιζω οτι θελουν να σου πουν αυτο... δεν νομιζω να νοιαζονται για την διασωση του περιβαλλοντος τα suoer market.
Προκειται απλα για μετακυλλιση του κοστους στον καταναλωτη. Θα μου πειτε, σιγα μωρε το κοστος... δεν εχει σημασια, για τις εταιρειες, οτι γλυτωνουν καλο ειναι. Ασε που μερικες βγαζουν κιολας.

Αν ηθελαν να μας αποτρεψουν απο το να χρησιμοποιουμε πλαστικες σακουλες, ας τις αλλαζαν μονοι τους σε χαρτινες η οτι αλλο χωρις χρεωση

Τωρα, απο εκει κ περα, το θεμα ειναι πανω μας. Ας χρησιμοποιησουμε εμεις υφασματινες σακουλες, η χαρτινες η οτι αλλο.

Παλι απο τους αλλους θα τα περιμενουμε ολα;

symvoulos
03/08/2007, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
δεν νομιζω οτι θελουν να σου πουν αυτο... δεν νομιζω να νοιαζονται για την διασωση του περιβαλλοντος τα suoer market.
Προκειται απλα για μετακυλλιση του κοστους στον καταναλωτη. Θα μου πειτε, σιγα μωρε το κοστος... δεν εχει σημασια, για τις εταιρειες, οτι γλυτωνουν καλο ειναι. Ασε που μερικες βγαζουν κιολας.

Αν ηθελαν να μας αποτρεψουν απο το να χρησιμοποιουμε πλαστικες σακουλες, ας τις αλλαζαν μονοι τους σε χαρτινες η οτι αλλο χωρις χρεωση

Τωρα, απο εκει κ περα, το θεμα ειναι πανω μας. Ας χρησιμοποιησουμε εμεις υφασματινες σακουλες, η χαρτινες η οτι αλλο.

Παλι απο τους αλλους θα τα περιμενουμε ολα;

+1000:a46:

Nik0s
03/08/2007, 09:07
Εγώ πάντως χάρτινες δίνω, κι ας τις ακριβο-πληρώνω.

EDIT: Επειδή είναι Παρασκευή, το σχόλιο περί ΚΤΜ κάνω οτι δεν το είδα :smokin: :D

SF
03/08/2007, 09:13
Το ανέκδοτο τα λέει κάλα:

Φτάνει η κυρία στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Ο ταμείας στο τέλος ρωτάει όπως πάντα "paper or plastic?" (όπως το λένε στην αμερική)
H κυρία τον ρωτάει "Ποιά η διαφορά?"
Ο ταμείας εξηγεί "Αν πάρετε πλαστικές σακούλες θα τις πετάξετε, θα διαλυθούν στη χωματερή σε τοξικά υλικά και θα ρυπανθεί το περιβάλλον για 100 χρόνια. Αν πάρετε χάρτινες σημαίνει ότι θα κοπούν μερικά ακόμα δέντρα από τον Αμαζόνιο και να συνεχιστεί η τρομερή οικολογική καταστροφή."
Η κυρία απαντά "ΟΚ, θα τα πάρω στα χέρια".:D

airamhag
03/08/2007, 09:26
αν ειχαμε υφασματινες σακουλες που ναι μεν τις πληρωνεις ( ο πελατης ) αλλα μπορει να τις επιστρεψει κ να παρει κ τα λεφτα του πισω?

( οπως γινεται με τα γυαλινα μπουκαλια )

:look: :confused:

ok ..εκει παιζει κ το θεμα της φθορας..σε τι κατασταση θα στη φερει ο αλλος πισω...

AFTER
03/08/2007, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Εγώ πάντως χάρτινες δίνω, κι ας τις ακριβο-πληρώνω.

EDIT: Επειδή είναι Παρασκευή, το σχόλιο περί ΚΤΜ κάνω οτι δεν το είδα :smokin: :D

Αν γραφει επανω ΚΤΜ, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα σκιστει στον δρομο

:D :lol:

apav
03/08/2007, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
αν ειχαμε υφασματινες σακουλες που ναι μεν τις πληρωνεις ( ο πελατης ) αλλα μπορει να τις επιστρεψει κ να παρει κ τα λεφτα του πισω?

( οπως γινεται με τα γυαλινα μπουκαλια )

:look: :confused:

ok ..εκει παιζει κ το θεμα της φθορας..σε τι κατασταση θα στη φερει ο αλλος πισω...

Γίνεται με τις λεγόμενες bag for life. Αγοράζεις ή παίρνεις δωρεάν την τσάντα, η οποία μπορεί να είναι είτε υφασμάτινη, είτε πλαστική, και την χρησιμοποιείς μέχρι να θελήσεις να την αντικαταστήσεις. Η αντικατάσταση γίνεται δωρεάν και ισχύει για πάντα. :cool:

toulis
03/08/2007, 13:46
Να ρωτήσω κατι

Τα σκουπίδια σας τα βάζετε σε σακούλες;

Και εάν ναι σε τι σακούλες;

Εγώ πάντως τα βάζω σε πλαστικές του σούπερ μαρκετ

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να βάζω τα ψώνια μου σε υφασμάτινες σακούλες και να αγοράζω πλαστικές για τα σκουπίδια;

Ούτε εμένα μου αρέσει πάντως να αγοράζω της σακούλες που χρησιμοποιώ.
Έτσι παίρνω όσες λιγότερες μπορώ
Νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο θετικό της υπόθεσης

Βέβαια μετά που θα πάω σε σούπερ μαρκετ που δεν της χρεώνει θα βάλω ένα πράγμα σε κάθε σακούλα για να μην μου λείψουν.
Ποίος αγοράζει σακούλα σκουπιδιών αφού υπάρχει τσάμπα

Καλό είναι να δώσουμε λύση και στην είσοδο αλλά και στην απομάκρυνση των αγαθών που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι μας νομίζω.

Μέχρι τότε αναγκαστικά θα ρυπαίνω και εγώ

airamhag
03/08/2007, 14:00
αν προσεχουμε τι αγοραζουμε σε τι συκευασια ειναι ( να ειναι παντα ανακυκλωσιμα υλικα )

θα ειναι λιγοτερα τα απορριματα αρα κ οι σακουλες που θα χρειαζομαστε ..

για τα οργανικα σκουπιδια δεν ξερω αν μπορουμε να κανουμε κατι ..

αν τα διναμε για λιπασμα..:confused:

KaTaNaS
03/08/2007, 14:31
eyrwph den paizoun sakoules....

παιζουν δηλαδη αλλα κανενας δεν παιρνει...

ολοι με τα καροτσακια τα υφσματινα (σαν τα δικα μας της λαϊκης αλλα με υφασμα και πλαστικο)

φορτωνουν στους παγκους μετα τα ταμια και ξεφορτωνουν σπιτι!

μπουκαλια αλλου... καθε χρωμα παλι αλλου

χαρτια αλλου

πλαστικα αλλου

apav
03/08/2007, 18:33
Συν ότι οι τσάντες είναι "ανακυκλώσιμες", μπορούν να γίνουν "χώμα" εάν δεν ανακυκλωθούν, αναλόγως την ποιότητα των υλικών τους. Ανακύκλωση στα ανακυκλώσιμα, λίπασμα τα φυσικα προϊόντα, και μας μένουν πολύ λίγα για την χωματερή. :)

BELZEBOYLIS
03/08/2007, 22:04
Στις σακούλες , όπως σχεδόν σε όλα τα υλικά συσκευασίας ( τουλάχιστο σε όσα έχουν το σήμα της ανακύκλωσης) ο καταναλωτής προπληρώνει το τέλος ανακύκλωσης ! Το μόνο που μένει για να πάρει το σωστό δρόμο η συσκευασία είναι να αποδοθούν τα χρήματα αυτά στον διαχειριστή ! Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει , τουλάχιστο στην έκταση που θα έπρεπε , οπότε ο καταναλωτής πληρώνει ξανά ώστε το ανακυκλώσιμο απόβλητο (του οποίου έχει πληρώσει την ανακύκλωση) να καταλήξει ,στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιον ΧΥΤΑ ,μέσω του εκάστοτε ΟΤΑ .
(μειώνοντας έτσι την διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ για του οποίου την δημιουργία έχει ήδη πληρώσει )

fantacid
05/08/2007, 22:59
δλδ οταν οταν πετατε τα σκουπιδια ψαχνετε καδο ανακυκλωσης κ ταξινομείτε αναλογως τα σκουπιδια σας?

εχουν ολη στη γειτονια τους καδους ανακυκλωσης?

τα γαμημενα τα τετραπακ ποιος τα ανακυκλωνει???

Nikoskazer2000
06/08/2007, 01:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400

οποτε το καλυτερο που έχουμε να κανουμε ειανι να έχουμε μαζι μας υφασματινες σακουλες ή σακους και να βάζουμε εκει τα ψωνια μας ή να παιρνουμε μαζι μας τις σακουλες απο προυγουμενα ψωνια.....

τωρα οσον αφορα στην διαφημιση πανω στις σακουλες.....:sick:

+1

Την ίδια τακτική εφαρμόγει και γνωστή αλυσίδα γερμανικού σουπερμάρκετ.

Nikoskazer2000
06/08/2007, 01:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
Εγώ χρονιά τώρα απορώ γιατι δεν εφαρμόζουμε το αμερικανικό συστημά με τις χαρτοσακούλες η και τα διχτακιά . Εγώ πλέον σούπερ μαρκέτ πάω με ενα σακ βουαγιαζ μεγάλο και τσουβαλιάζω ούλα τα πραγματα μέσα για να τα κουβαλήσω με το μοτορινό .

:smilea:

+1

Για ασφαλή μετακίνηση με τη μηχανή και για να μη γρατζουνιούνται τα πλαστικά απο το πέρα δώθε των τσαντών είναι μονόδρομος.

:sun:

Nikoskazer2000
06/08/2007, 01:22
δλδ οταν οταν πετατε τα σκουπιδια ψαχνετε καδο ανακυκλωσης κ ταξινομείτε αναλογως τα σκουπιδια σας?

Όχι, εκτός κι' αν ο όγκος του είναι μεγάλος (π.χ πέταμα πολλά περιοδικά μαζί).

εχουν ολη στη γειτονια τους καδους ανακυκλωσης?

Στη γειτονία μου επειδή είναι 30 μέτρα απ' το ΤΕΙ και υπάρχει και στάση λεωφορείου έχουν βάλει ενα κάδο για χαρτί μόνο (βίβλία απ' το ΤΕΙ + αποκόμματα εισητηρίων).

τα γαμημενα τα τετραπακ ποιος τα ανακυκλωνει???

Χαρτί;