View Full Version : Πλαινές βαλίτσες Zega
apapadop
02/08/2007, 21:38
Έκανα και γω το μεγάλο βήμα και αγόρασα αλουμινένιες πλαϊνές βαλίτσες για το Vstrom 650 μου. Βρήκα κάτι μούρλια Hepcko & Becker από την Touratech Αυστρίας, αλλά μόλις άκουσαν πως ήμουν στην Ελλάδα μου είπαν να της αγοράσω από την εδώ αντιπροσωπεία (ΜΑΚΑΝ, Θερμοπυλών 37, 2105247675).
Όπως και έπραξα. Πήγα εκεί και ρώτησα για αλουμινένιες και μου είπαν ότι:
1. Φέρνουν μόνο τις Zega (της Touratech, ελαφρώς διαφορετικές από τις Hepcko & Becker) και
2. Για να ταιριάξουν στο Vstrom 650 θέλουν βάσεις Kappa, μιας και η Touratech δε βγάζει βάσεις για το 650 (μόνο για το 1000).
Το σκέφτομαι λίγο, λέω το ΟΚ. Μετά από 2-3 μέρες έρχονται τα πράγματα, πληρώνω, πάω αφήνω το μηχανάκι μια μέρα για να τοποθετήσουν τις βάσεις και σήμερα πάω και το παίρνω...
Οι παρατηρήσεις μου:
1. Οι βαλίτσες είναι σχετικά ελαφριές (γύρω στα 4 κιλά έκαστη).
2. Το φινίρισμα και η ποιότητα γενικά είναι πολύ καλή.
3. Οι κλειδαριές ειδικά είναι φθηνιάρικες, ελάχιστα ασφαλείς και συνάμα πολύ δύσχρηστες. Για να βγει το ένα καπάκι (στο ένα κουτί) πρέπει να ξεκλειδώσεις δύο κλειδαριές. Δεν εφαρμόζουν καλά, συντονίζονται και τρίζουν με ιδιαίτερα σπαστικό τρόπο.
4. Αεροδυναμικό πρόβλημα δε φαίνονται να δημιουργείται. Πήγα περίπου 110χαω μόνος μου πάνω στο μηχανάκι και μόλις άγγιζα με τα δάχτυλα το τιμόνι και δεν ένιωσα να υπάρχει κάποια αστάθεια/κοσκίνισμα κτλ.
5. Δεν προεξέχουν τόσο όσο νόμιζα - δείτε και φωτογραφίες παρακάτω.
6. Πήρα δύο κουτιά των 41 λίτρων. Ευτυχώς επέμεινα σε αυτό, παρόλο που μου έλεγαν από τη ΜΑΚΑΝ να αγοράσω τη δεξιά μικρότερη (35lt), λόγω της εξάτμισης. Έχουν λάθος, τα κάγκελα προεξέχουν το ίδιο και από τις δύο μεριές (διαφορά το πολύ 1 πόντος) οπότε και οι βαλίτσες ιδίου όγκου προεξέχουν συμμετρικά.
7. Για να ταιριάξουν οι βαλίτσες στα κάγκελα Kappa κόπηκε λίγο η μία από τις 4 βάσεις της μίας βαλίτσας, πράγμα που δε μου άρεσε καθόλου.
8. Η αριστερή βαλίτσα βρίσκει πάνω στο αριστερό πίσω φλας. Πιστεύω ότι θα το σπάσει λίαν συντόμως - προφανές ελάττωμα του συνδυασμού αυτών των κουτιών με αυτά τα κάγκελα.
9. Για να βγουν οι βαλίτσες από τις βάσεις πρέπει να ανοίξει κανείς το καπάκι και να ξεβιδώσει λίγο δύο πύρρους. Τότε απασφαλίζουν δύο μεταλλικά "αυτάκια" που υπό ΚΣ μαγκώνουν πάνω στις βάσεις και οι βαλίτσες μπορούν να αφαιρεθούν.
Το κόστος:
?205 το ένα κουτί
?205 το άλλο
?120 οι βάσεις της Kappa
?50 το kit προσαρμογής του κουτιού πάνω στις βάσεις (οι 4 μαύροι πλαστικοί αποστάτες)
?50 το δεύτερο kit
?35 οι 4 κλειδαριές που χρειάζονται για να κλειδώνουν τα 2 κουτιά
?60 τοποθέτηση/μοντάρισμα/τρύπημα/πατέντες κτλ.
Σύνολο ?725.
Με αυτό το κόστος θα περίμενα να μην υπάρχουν ελαττώματα όπως οι ευτελείς κλειδαριές και η μη αρμονική συνύπαρξη αριστερού φλας και κουτιού...
98296
apapadop
02/08/2007, 21:40
Το πλάτος - όχι κακό για +82 λίτρα χώρου.
98297
apapadop
02/08/2007, 21:42
Ακουμπάει στην εξάτμιση το ένα ποδαράκι αλλά λόγω του πλαστικού που έχει το Vstrom πρέπει να είναι ΟΚ...
98298
apapadop
02/08/2007, 21:43
Ιδού και η απαραίτητη πατέντα για να ταιριάξει το "kit ταιριάγματος" στις βάσεις Kappa...
98299
Καλορίζικα!!
Πολλά τα € όμως φίλος για πατέντες! :beer:
Καλορίζικες!
Γιατί προτίμησες τις αλουμινένιες από ένα ζευγάρι πλαστικές όπως είναι και το top-case σου ?
από τη στιγμή που η Touratech δεν βγάζει βάσεις για το 650, θα έπρεπε να την ψιλιαστείς ότι κάποιος λόγος θα υπάρχει, εξού και η "διαφωνία" με τα φλας και οι πατέντες :D
Επίσης, βρίσκω περιττό το κόστος για τις κλειδαριές, μιας και οι βαλίτσες "ασφαλίζουν" πρόχειρα έστω, αρκεί να ξέρεις το κόλπο :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Καλορίζικα!!
Πολλά τα € όμως φίλος για πατέντες! :beer:
Μια απο τα ιδια φιλε
Απροβληματιστα να ειναι
Γιατι δεν πηρες σουζουκι με λιγοτερα λεφτα??
Δεν λεω! Καλοριζικες αλλα725 ειναι παρα πολλα για κατι που το χρεαζομαστε 2-3 φορες το χρονο (εκτος αν εισαι ταχυδρομος:winka: ) και συν τοις αλλοις τοσο πατεντα και μανουρα; Τελως παντων, καλοταξιδες (τα γραφω με καθε καλη προθεση)
Εγω θα σου προτεινα να πας στο καταστημα που τις πηρες και τις τοποθετησε, και να τους πεις να σου δωσουν καινουριο ζευγαρι (γιατι αυτο θα γινει σουρωτηρι) και να προσεξουν στην τοποθετηση των ανταπτόρων: Αν ειχαν τοποθετησει τα ανταπτορακια 2 ποντους πιο ψηλα στη βαλιτσα, θα κρεμοταν πιο χαμηλα και δε θα εβρισκε στο φλας. Για την πλευρα της εξατμισης θα σου προτεινα να βαλεις οπωσδηποτε ενα καλυμμα στο καλυμμα :hypnotize :sick: της εξατμισης.
Εγω εχω καγκελα ΚΑΡΡΑ και βαλιτσες Κ40, με 350€. Χαζευα στο Praktiker ομως κατι βαλιτσες αλουμινιου (εργαλιων), που με την ιδια πατεντα θα μπορουσαν να προσαρμοστουν πανω στα καγκελα... με 60-70€ κοστος. :wave2:
alex-vstrom
03/08/2007, 10:15
Σύνολο ?725. ΑΟΥΤΣ
Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
Εγω θα σου προτεινα να πας στο καταστημα που τις πηρες και τις τοποθετησε, και να τους πεις να σου δωσουν καινουριο ζευγαρι (γιατι αυτο θα γινει σουρωτηρι) και να προσεξουν στην τοποθετηση των ανταπτόρων: Αν ειχαν τοποθετησει τα ανταπτορακια 2 ποντους πιο ψηλα στη βαλιτσα, θα κρεμοταν πιο χαμηλα και δε θα εβρισκε στο φλας. Για την πλευρα της εξατμισης θα σου προτεινα να βαλεις οπωσδηποτε ενα καλυμμα στο καλυμμα :hypnotize :sick: της εξατμισης.
Φίλε μου, δεν μπορείς να ζητήσεις τα ρέστα για κάτι που δεν φτιάχτηκε για τις βάσεις και τη μοτοσυκλέτα αυτή.
Οι αντάπτορες έχουν συγκεκριμένες θέσεις που μπαίνουν και έρχονται με σχεδιάγραμμα και μετρήσεις.
Σαφως! Δεν αντιλεγω
Απλα απο τα λεγομενα του apapadop υπεθεσα οτι η αγορα και τοποθετηση των βασεων και των βαλιτσων εγινε στο ιδιο καταστημα. Αν ισχυει αυτο, τοτε θα μπορουσε καλλιστα να ζητησει επανατοποθετηση των βαλιτσων πιο χαμηλα. Και επειδη για να γινει αυτο θα χρειστουν καινουριες ωπες στις βαλιτσες, καλο θα ηταν να του τις αλλαξουν, μιας και εκεινοι εκαναν τη λαθος τοποθετηση. Ξανα λεω, ΑΝ εγινε στο ιδιο καταστημα... :wave2:
(οι συγκεκριμενες βαλιτσες παντως ειναι σιγουρα οτι καλυτερο κυκλοφορει, και σιγουρα οι πιο ανθεκτικες, αξιζουν τα λεφτα τους 100%)
Σαφως! Δεν αντιλεγω
Απλα απο τα λεγομενα του apapadop υπεθεσα οτι η αγορα και τοποθετηση των βασεων και των βαλιτσων εγινε στο ιδιο καταστημα. Αν ισχυει αυτο, τοτε θα μπορουσε καλλιστα να ζητησει επανατοποθετηση των βαλιτσων πιο χαμηλα. Και επειδη για να γινει αυτο θα χρειστουν καινουριες ωπες στις βαλιτσες, καλο θα ηταν να του τις αλλαξουν, μιας και εκεινοι εκαναν τη λαθος τοποθετηση. Ξανα λεω, ΑΝ εγινε στο ιδιο καταστημα... :wave2:
(οι συγκεκριμενες βαλιτσες παντως ειναι σιγουρα οτι καλυτερο κυκλοφορει, και σιγουρα οι πιο ανθεκτικες, αξιζουν τα λεφτα τους 100%)
Η ΜΑΚΑΝ δεν κάνει την τοποθέτηση. Αν θέλει ο πελάτης, έρχονται συναρμολογημένες από Γερμανία, αλλιώς σε οποιοδήποτε μάστορα.:winka:
costas81
03/08/2007, 11:04
πολλά τα λεφτά για το τελικό αποτέλεσμα!
:sick:
Innersense
03/08/2007, 11:42
Καταρχήν καλορίζικες
Αρχικά δημιουργήθηκε από apapadop
205 το ένα κουτί
205 το άλλο
120 οι βάσεις της Kappa [?]
Μέχρι εδώ όλα καλά αν και με το που ακούς ότι η Touratech θα μπει πάνω σε βάση της Kappa εμένα προσωπικά θα μου ερχόταν ένα συννεφάκι από πάνω και θα την έκανα με ελαφρά.
50 το kit προσαρμογής του κουτιού πάνω στις βάσεις (οι 4 μαύροι πλαστικοί αποστάτες)
50 το δεύτερο kit
35 οι 4 κλειδαριές που χρειάζονται για να κλειδώνουν τα 2 κουτιά
60 τοποθέτηση/μοντάρισμα/τρύπημα/πατέντες κτλ.
Εδώ πλέον μιλάμε για κερατιάτικα ειδικά βλέποντας τις φωτογραφίες που έβαλες. Καταλάβαίνω το ότι είναι πολύ δύσκολο να σου τις αλλάξουνε για να στις βάλουνε πιο χαμηλά αλλά δεν είναι δυνατόν να μας βάζεις φωτογραφία με σπασμένο ανταπτοράκι και να μην ήρθαν να στο αλλάξουν τρέχοντας σε έναν πελάτη που τους ακούμπησε τόσα λεφτά! Έλεος!
Sapadak οι βαλίτσες και οι βάσεις που έβαλες είναι πανέμορφες αλλά δεν τις έχω δει πουθενά φορεμένες. Έχω δε την εντύπωση ότι ακόμα και η Suzuki στο Ελλάντα δίνει τριπλέτα της Givi που έχει απλά τα σηματάκια της Suzuki επάνω και μάλιστα την δίνει και λίγο πιο ακριβά από ότι έχει αν πας να την πάρεις μόνος σου. Τιμή ξέρουμε για αυτήν της φωτογραφίας; Υπάρχει στην Ελλάδα;
Άντε για εσάς ρωτάω, εγώ είμαι ένας απλός και ταπεινός μεν, αλλά απόλυτα ικανοποιημένος κάτοχος τριπλέτας Kappa.
Καλορίζικες και πάλι φίλε!
Mea culpa! :wacko: :beer:
Τοτε φιλε apapadop , θα σου προτεινα ειτε να βγαλεις το φλασακι και να του κουρεψεις λιγο το λαστιχενιο κορμο του ωστε να κοντινει, ή να βαλεις κατι ελαστικο μεταξυ του φλας και της βαλιτσας ωστε να μην κοπαναει και το ζοριζει.
Οι βαλιτσες της Zooki στην παραπανω φωτο ειναι της ΚΑΡΡΑ. Τις εχω δει σε ξενα φορουμ και νομιζω οτι τις εχει και ο καταλογος του Σφακ. Το προβλημα (περαν της τιμης) ειναι οτι ειναι στην ουσια "τριπλετα", μιας και αφαιρεις τις μαμα σχαρα-χειρολαβες και τοποθετεις αυτο. Οι βαλιτσες ειναι νομιζω 33αρες.
apapadop
03/08/2007, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Η ΜΑΚΑΝ δεν κάνει την τοποθέτηση. Αν θέλει ο πελάτης, έρχονται συναρμολογημένες από Γερμανία, αλλιώς σε οποιοδήποτε μάστορα.:winka:
ΟΚ, ας επαναλάβω κομμάτι του αρχικού post.
1. Μπαίνω στη ΜΑΚΑΝ
2. Τους λέω έχω Vstrom 650, θέλω αλουμινένιες βαλίτσες πάνω του.
3. Μου λένε έχουμε Zega, ταιριάζουν για το μηχανάκι σου μόνο σε βάσεις Kappa, τις τοποθετούμε εμείς.
4. Περιμένω, πληρώνω, παραλαμβάνω.
Με έστειλαν σε δικό τους μάστορα ο οποίος πληρώθηκε ?60.
Η μόνη περίπτωση στην οποία παρενέβηκα (και άκουσα το κλασσικό "αναλαμβάνετε την ευθύνη εσείς;") ήταν όταν (ευτυχώς!) επέμεινα να μπουν βαλίτσες ιδίου όγκου και στις δύο πλευρές.
Να δω πώς θα ξεμπλέξουμε τώρα.
Με έστειλαν σε δικό τους μάστορα ο οποίος πληρώθηκε ?60.
Φαντάζομαι, σε έστειλαν στον Αργυρίου στη Θηβών... Δεν δουλεύει για τη ΜΑΚΑΝ, απλά είχε χρόνια το μαγαζί του δίπλα και συνεργάζονται πολύ..
φαντάζομαι έτσι?:blush:
apapadop
03/08/2007, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
πολλά τα λεφτά για το τελικό αποτέλεσμα!
:sick:
Συμφωνώ απολύτως. :mad:
costas81
03/08/2007, 16:17
Συμφωνώ απολύτως. :mad:
κρίμα γιατι θα μπορουσες να ειχες ενα πολυ καλο αποτελεσμα με βαλιστες Ε41 της GIVI που και θα ταιριαζαν και με την βαλιτσα σου και την μηχανη σου.
Σε λιγες μέρες θα τις φοράω εγώ, ελπίζω από δευτέρα τρίτη. Ελπίζω να μην με απογοητευσει η επιλογη μου.
Θα ποσταρω και φωτο να τις δουμε!
Πάντος βαλε και καμια φωνη τοσα λεφτα εδωσες και απαιτησε κατι καλυτερο απο την τοποθετιση που σου εκανε!Ειναι οτι καλυτερο μπορεις να πετυχεις στην φαση που βρισκεσαι!
:wave2:
Σε λιγες μέρες θα τις φοράω εγώ, ελπίζω από δευτέρα τρίτη. Ελπίζω να μην με απογοητευσει η επιλογη μου.
Θα ποσταρω και φωτο να τις δουμε!
Θα γουστάρεις!! Το V-strom γίνεται τεράστιο!!
απο μοτο μαρκετ βαση 110 ευρω
βαλιτσες καππα 40lt 220 ευρω.
δεν νομιζω οτι αξιζει ποιο πολλα λεφτα για κατι που θα το χρειαστεις μια με δυο φορες το χρονο
παντως καλοριζικες και καλα πολλα ταξιδια:wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
:wave2:
...εκει να δεις πως θα ανοιγουν τα αυτοκινητα δρομο στην εθνικη! Θεριζοαλωνιστικη σου λεω!!!:D
( αν εχεις χουφτες, οι βαλιτσες φαντασου οτι θα προεξεχουν περιπου 5εκ παραεξω η δεξια και περασια με τη χουφτα η αριστερη)
Α, και παει και 180+ αλλα κουναει σαν τη γεφυρα στο Μιζουρι... :evil:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Sapadak οι βαλίτσες και οι βάσεις που έβαλες είναι πανέμορφες αλλά δεν τις έχω δει πουθενά φορεμένες. Έχω δε την εντύπωση ότι ακόμα και η Suzuki στο Ελλάντα δίνει τριπλέτα της Givi που έχει απλά τα σηματάκια της Suzuki επάνω και μάλιστα την δίνει και λίγο πιο ακριβά από ότι έχει αν πας να την πάρεις μόνος σου. Τιμή ξέρουμε για αυτήν της φωτογραφίας; Υπάρχει στην Ελλάδα;
Ελλαδα δεν αλλα μπορει καποιος να τις τσιμπησει απο τη σουζουκι αγγλιας
Καγκελα
http://www.suzuki-gb.co.uk/accessories/detail.php?id=000330§or=10_on_road&search[range]=on_vstrom&search[model]=&search[year]=undefined&search[keyword]=&offset=0
Βαλιτσες
http://www.suzuki-gb.co.uk/accessories/detail.php?id=000325§or=10_on_road&search[range]=on_vstrom&search[model]=&search[year]=undefined&search[keyword]=&offset=0
Και απο οτι ειδα η μια ειναι 32λιτρα και η αλλη 35 λιτρα.
:beer:
Γενικοτερα εχει πολλα αξεσουαρ στην Αγγλια
costas81
06/08/2007, 16:10
...εκει να δεις πως θα ανοιγουν τα αυτοκινητα δρομο στην εθνικη! Θεριζοαλωνιστικη σου λεω!!!:D
( αν εχεις χουφτες, οι βαλιτσες φαντασου οτι θα προεξεχουν περιπου 5εκ παραεξω η δεξια και περασια με τη χουφτα η αριστερη)
Α, και παει και 180+ αλλα κουναει σαν τη γεφυρα στο Μιζουρι... :evil:
και χούστες και από όλα τα καλά!
Ετοιμάζομαι για διακοπές!Θα την φορτώσω σαν γαιδούρι λέμε!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Θα γουστάρεις!! Το V-strom γίνεται τεράστιο!!
Δεν τις πήρα ακόμα!Αύριο μεθάυριο θα τις ρίξω πάνω να δούμε!
Innersense
06/08/2007, 23:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Ελλαδα δεν αλλα μπορει καποιος να τις τσιμπησει απο τη σουζουκι αγγλιας
Κάγκελα 108 £ = 160 Ευρο
Βαλίτσες 255 £ = 379 Ευρο και τα καπάκια στο χρώμα της μηχανής χρεώνονται εξτρα.
Ξέρει κανείς αν το RRP που γράφει στην τιμή είναι με VAT ή χωρίς;
Έχει δει κανείς καμία φωτογραφία σε forum για V-Strom απο πίσω για το πως φορτώνονται αυτές οι βαλίτσες;
Oι δικές μου Kappa 40 κάνουν απίστευτα φαρδιά κωλάρα αλλά αυτό είναι κατασκευαστική παραδοχή του Strom και απ ότι έχω δει τα περισσότερα σετ της αγοράς όπως αυτό της Givi είναι πάνω κάτω τα ίδια.
98626
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Κάγκελα 108 £ = 160 Ευρο
Βαλίτσες 255 £ = 379 Ευρο και τα καπάκια στο χρώμα της μηχανής χρεώνονται εξτρα.
Ξέρει κανείς αν το RRP που γράφει στην τιμή είναι με VAT ή χωρίς;
Έχει δει κανείς καμία φωτογραφία σε forum για V-Strom απο πίσω για το πως φορτώνονται αυτές οι βαλίτσες;
Oι δικές μου Kappa 40 κάνουν απίστευτα φαρδιά κωλάρα αλλά αυτό είναι κατασκευαστική παραδοχή του Strom και απ ότι έχω δει τα περισσότερα σετ της αγοράς όπως αυτό της Givi είναι πάνω κάτω τα ίδια.
Ειναι με φπα οι τιμη και ειναι η λιανικη τιμη που προτεινει η σουζουκι !!
Επισης σκεψου οτι εκεινες ειναι μικροτερες σε χωρητικοτητα!
Innersense
06/08/2007, 23:39
Μου κάνει εντύπωση πάντως το ότι στο ίδιο site έχει τις χούφτες του V-Strom
22,99 £ = 34,17 Euro όταν εδώ πωλούνται 45 – 50 Euro
Και 19% να προσθέσεις πάλι 40 Euro θα σου βγούνε
Πάλι στο κακό πάει το μυαλό μου…
Να το ξαναπω
Οι τιμες ειναι ΜΕ φπα (το οποιο για την Αγγλια ειναι 17,5%)
:beer:
R.R.P. ειναι Recommended RETAIL price, περιλαμβανει δλδ και VAT / ΦΠΑ.
Ειναι γνωστο οτι εδω μας ρημαζουν... μη σου φαινεται περιεργη η διαφορα στην τιμη.