View Full Version : Spotάκι του Υ.Μ.Ε. για τη χρήση κράνους...
...και ΜΟΝΟ!
Το τηλεοπτικό spotάκι προωθεί τη χρήση κράνους οδηγώντας μοτοσικλέτα δείχνοντας ένα νέο ζευγάρι να ξεκινά τη βόλτα του φορώντας τα κράνη τους, ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ, ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ και ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!
Συγχαρητήρια κ.κ. του Υ.Μ.Ε., συγχαρητήρια κ.κ. "ευαισθητοποιημένοι" για την ασφάλειά μας...
Θα τα πούμε σε ένα μήνα...
:wave2:
tilo_wolff
16/08/2007, 21:20
milame polu kseftiles oi ''anthrwpoi'' thomako!!
banditgr
16/08/2007, 21:36
giati eseis re paidia pernete tin gomena,forontas daynese dermatines stoles me super botes klp. gia na pate mia volta.
tilo_wolff
16/08/2007, 21:48
toulaxiston den vgainoume kai ekei eksw me sagionares kai sortsakia opws exei parei kai to mati mou pollous apo dautous:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
giati eseis re paidia pernete tin gomena,forontas daynese dermatines stoles me super botes klp. gia na pate mia volta.
Έχει διαφορά τι κάνει ο κάθε ιδιώτης και το μήνυμα που πάει να περάσει η ίδια η πολιτεία. Σαφώς απαιτούμε μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη δεύτερη.
Μηδενική ανοχή στο κράτος!
kiriakost
16/08/2007, 23:53
εμένα μου άρεσε αυτό με την μπύρα , ήταν πολύ έξυπνο !! :)
vangelis 64
17/08/2007, 00:00
Τώρα που το λες.....Ήρθε πρίν από 2-3 βδομάδες περίπου εδώ στον Πόρο ο φίλος μου ο Trooper με το Fazer του.
Ήρθε για μερικές ώρες για να γνωρίσει τον φίλτατο iriniaa.Κι είχε καύσωνα.Και ο Γιώργος δερμάτινα...μαύρα,χειμωνάτικα δερμάτινα,κράνος γάντια και μπότες.
Και οδήγησε στίς πιο βασανιστικές ώρες ίσως.....έντεκα με μία το μεσημέρι.
Είχε λοιώσει αλλά έτσι έπρεπε να γίνει,έτσι έχει μάθει.Και καλά κάνει και μπράβο του!!Κι αν είχε και τη γυναίκα του μαζί,θα φορούσε κι αυτή τη στολή της.
Έτσι είναι φίλε μου!:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
...και ΜΟΝΟ!
Το τηλεοπτικό spotάκι προωθεί τη χρήση κράνους οδηγώντας μοτοσικλέτα δείχνοντας ένα νέο ζευγάρι να ξεκινά τη βόλτα του φορώντας τα κράνη τους, ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΑ, ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ και ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!
Συγχαρητήρια κ.κ. του Υ.Μ.Ε., συγχαρητήρια κ.κ. "ευαισθητοποιημένοι" για την ασφάλειά μας...
Θα τα πούμε σε ένα μήνα...
Κοίτα, όλα είναι θέμα χρημάτων και προτεραιοτήτων...
Δεν ασχολείται κανένας, αλλά αφού χρεόνουν 300άρες για κράνος, πρέπει να δείξουν και ένα υποτυπόδες έργο που αφορά στην ενημέρωση των πολιτών "και καλά"(δε νομίζω να πιστεύει κανείς πως το σποτάκι έγινε για την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών....). Επειδή όπως είπα όμως δεν ασχολούνται, δεν πέφτει και πολύ χρήμα...γι' αυτό και το σποτάκι είναι για το πέος.
Αν έπεφτε το σωστό χρήμα, θα μπορούσε να ήταν σαν τις διαφημίσεις της Q ή της Vodafone...αλλά πάλι, στην Ελλάδα ζούμε...οπότε και ευχαριστημένοι να είμαστε...
Πάντως διαλέξανε ωραίο μηχανάκι :D :D :lol:
Cpt. Haddock
17/08/2007, 08:29
Ας φοράνε κράνος τουλάχιστον ρε Θωμά...
Ταξιδευτής
17/08/2007, 09:21
Ηλια και εγω αυτης της αποψης ημουν μεχρι τωρα, αλλα εκατσα και το σκεφτηκα λιγο και κατεληξα στο οτι αν ειναι να φορας κρανος με σαγιοναρα και σορτσακι τοτε ειναι σχεδον δωρον αδωρον.
Το θεμα ειναι ο αναβατης να ειναι συνειδητοποιημενος σχετικα με την ασφαλεια του σαν ΣΥΝΟΛΟ. Δηλαδη, μπουφαν φοραμε για να προστατεψουμε σωμα + δερμα, γαντια για προστασια των χεριων, παντελονι για τα ποδια, κλπ κλπ.
Αν δεν το εχει κανει συνειδηση το θεμα προστασια, και βαζει ενα κρανος ενω κατα τα αλλα ειναι με ενα μαγιο (το εχω δει αυτο) τοτε τι να κανει και το καημενο το κρανος; Σε μια ενδεχομενη πτωση μπορει το κεφαλι να γλυτωσει αλλα το υπολοιπο σωμα οχι...
Η ολα η τιποτα. + _ :o
Απ'το τίποτα καλή κι Παναγιώτενα.
(είναι τουλάχιστον μια αρχή)
Υποτίθεται πως οι καμπάνιες αυτούς του είδους στοχεύουν στην καλλιέργεια συνείδησης και ανάπτυξης της οδηγικής μας παιδείας...
Το συγκεκριμένο spot εμένα προσωπικά μου λέει "φόρα ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κράνος για να μη φας κλήση" και όχι "εξοπλίσου σωστά για να προστατευθείς σε μια κακιά στιγμή"...
Όλα εμπίπτουν στην ίδια λογική απουσίας προδιαγραφών για τα κράνη, ΜΗ επιβολής προστίμου αν φοράς μια κατσαρόλα με κορδονάκι κάτω από το σαγόνι, κλπ...
Γι' αυτό και θα ξαναδώ τον τύπο που είδα το Σάββατο στην Ποσειδώνος να κυκλοφορεί το μηχανάκι του φορώντας ένα "καρπούζι" των ? 20,00 στο κεφάλι και τη βερμούδα του: ΜΟΝΟ αυτά, ούτε σιαγιονάρες ούτε τίποτα...
Κι αυτό με θλίβει γιατί θα ξενυχτήσουν κι άλλες μανάδες στο προσκεφάλι των παιδιών τους στις εντατικές εγκαυμάτων, με εκνευρίζει γιατί το κόστος των ηλίθιων αυτών εγχειρημάτων το πληρώνω ΚΑΙ εγώ, με πληγώνει γιατί αποδεικνύουμε συνεχώς πως είμαστε μια χώρα της επιφάνειας και όχι της ουσίας...
Και ως γνωστόν, στην επιφάνεια τα σκατά επιπλέουν...
:(
Cpt. Haddock
17/08/2007, 09:51
Υποτίθεται πως οι καμπάνιες αυτούς του είδους στοχεύουν στην καλλιέργεια συνείδησης και ανάπτυξης της οδηγικής μας παιδείας...
Με την καμία...
Στοχεύουν στη τυπική εκπλήρωση των ελάχιστων υπόχρεώσεων του κράτους και τίποτε άλλο...
Το κράνος είναι το βασικότερο για την αποφυγή θανατηφόρων κακώσεων. Απο εκεί και πέρα, οι κορντούρες τα δέρματα κλπ θα προστατέψουν απο τις εκδορές αλλα τα κατάγματα δεν είναι σίγουρο οτι τα γλυτώνεις...
Παραδείγματα, πολλά κοντά μας... Καίτοι σωστά ντυμένοι δεν το απέφυγαν: Alximistis, after, sotpag
Απο εκεί και πέρα, την - όποια- οδηγική παιδεία την αποκτούμε μόνοι μας, βλέποντας τους γνωστούς μας, τους εν δρόμω συναδέλφους κλπ. Με γελιέστε οτι σε αυτό το ζήτημα είμαστε πολύ καλύτερα απο ότι πριν 20 χρόνια....
Για ρωτήστε κανέναν παλιότερο μοτ/στη τι σχέση είχε με κράνη, κορντούρες, δέρματα και τέτοια.
Θυμάμαι την απάντηση του πατέρα μου όταν τον είχα ρωτήσει για κράνος:
"Κράνος φορούσες;"
"Το είχα μαζί μου" :lol: :lol:
Τέλος, εγώ πολλάκις εντός πόλης όταν κυκλοφορώ, φοράω μονο τα απαραίτητα ( :blush: ), δλδ κράνος-γάντια και μπουφάν όταν δεν κάνει πολλή ζέστη. Όταν βγω παραέξω είμαι προβλεπόμενος, αλλα μέσα στην πόλη, όχι. Προτιμώ να απολαμβανω καποια πράγματα, within a certain degree of calculated risk παρά να είμαι κλεισμενος στο κουκούλι απο κορντούρα με την "ψευδαίσθηση" της ασφάλειας. Άποψή μου, δεν οφείλει (και δεν πρέπει) κανένας να την ακολουθήσει.
Και μη νομίζετε οτι στο εξωτερικό στις εντός πόλεων μετακινήσεις φοράνε κάτι περισσότερο απο ενα jet κρανος...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
...
Το ξέρω ρε Ηλία...
Αυτές οι καμπάνιες είναι στα πλαίσια των "Ενεργειών Δημοσιότητας και Προώθησης" κάποιας σύμβασης Δημοσίου όπου ο Ανάδοχος θέλει να ελαχιστοποιήσει το κόστος και η Αναθέτουσα Αρχή γράφει στα παλιά της τα παπούτσια...
Το ότι μπορεί να υποστούμε ένα σοβαρό τραυματισμό ακόμα και αν είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι δεν το αμφισβητεί κανένας, τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πολλά...
Παρ' όλα αυτά ο εξοπλισμός (πέραν του κράνους) μας προστατεύει και θεωρώ πως πρέπει να προωθείται η χρήση του...
Τέλος πάντων, είδα κάτι και με εκνεύρισε, γι' αυτό και το έγραψα...
Υ.Γ. Αυτά περί "παλιών" μοτοσικλετιστών τα παραβλέπω... Προχωράμε μπροστά...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
.....
Οπότε αν σε δω ποτέ χωρίς ολόσωμη φόρμα, κράνος, γάντια, μπότες κλπ κλπ μέσα στην πόλη, μπορώ να σε κράξω... :D
Cpt. Haddock
17/08/2007, 10:08
Ρε καλά έκανες και τό 'γραψες δε σΕ την λέμε
Υ.Γ. Αυτά περί "παλιών" μοτοσικλετιστών τα παραβλέπω... Προχωράμε μπροστά...
Μην τα παραβλέπεις, έχουμε προχωρήσει πολύ στο θέμα της ασφάλειας απο τότε... ας μην το ξεχνάμε αυτό
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Καλομελέτα και θα δούμε σε καμιά νέα βερσιόν του ΚΟΚ να κόβουν κλήσης για μπουφάν, φόρμες και μπότες :D
Ταξιδευτής
17/08/2007, 17:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Οπότε αν σε δω ποτέ χωρίς ολόσωμη φόρμα, κράνος, γάντια, μπότες κλπ κλπ μέσα στην πόλη, μπορώ να σε κράξω... :D
Nαι! :D :winka: :wave2:
(Ετσι και αλλιως στην πολη ΠΟΛΥ δυσκολα θα αποφασισω να παρω την Ducati, μιας που και αυτη ταλαιπωρειται και εγω. Αλλα και παλι φοραω μπουφαν, γαντια, κρανος, μποτες και το πολυ πολυ να φοραω τζιν αντι για δερματα. ) :alien:
Το ολα η τιποτα ομως πηγαινε στην νοοτροπια και οχι στο να εισαι με ολοσωμη στην Πατησιων Αυγουστο μηνα... :rolleyes:
banditgr
17/08/2007, 20:28
Kala afiste tis pipes kai 3ekoliste.....DEN forane sagionara stin diafimisi.
Oute kaneis apo esas foraei dermatini forma klp gia na paei gia mpanio (oute KAN gia voltes)
Tora an goustarete na gkriniazete kai na to pezete super mixanovioi,pao paso.
Kala afiste tis pipes kai 3ekoliste...
Καλύτερα να αποφεύγεις να χαρακτηρίζεις την άποψη των άλλων "πίπες" ακόμα και αν διαφωνείς...
DEN forane sagionara stin diafimisi.
Δεν είπα πως φοράνε σαγιονάρες...
Oute kaneis apo esas foraei dermatini forma klp gia na paei gia mpanio (oute KAN gia voltes)
Εγώ φοράω όταν πάω βόλτα...
Αλλά μάλλον άλλο εννοώ εγώ βόλτα και άλλο εσύ...
Κι αν δε γουστάρω να φορέσω προτιμώ να πήξω στην κίνηση μέσα στο αυτοκίνητο...
Ούτε γκρίνιαξα, ούτε το παίζω "super μηχανόβιος"...
Τα ρέστα μου...
HateNord
17/08/2007, 20:43
Kala afiste tis pipes kai 3ekoliste.....DEN forane sagionara stin diafimisi.
Σωστόοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςς...ο καθένας πορευεται όπως καταλαβαίνει...μεγάλα παιδιά είμαστε...σιγά μη βάλω και πανοπλία για να πάω μια βολτίτσα...
HateNord
17/08/2007, 21:07
Για δείτε εδώ σποτάκια από προηγμένα κράτη...
Αγγλία...http://www.youtube.com/watch?v=lsJs4AYa8sU
Αγγλία...http://www.youtube.com/watch?v=yVBfMMMUsGs αυτό είναι πολύ καλό
Αγγλία...http://www.youtube.com/watch?v=j-mdoambAQQ
Αγγλία...http://www.youtube.com/watch?v=S20vE72lFhA όλα τα λεφτά
Αυτά είναι σποτάκια κυριοι και κυρίες...όταν πραγματικά το κράτος νοιάζεται.Εμάς θα μας νοιαστούν αυτόν τον μήνα τον εκλογών μετά παπαλαααααα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από HateNord
...
To τρίτο, από το 01:28 και μετά είναι απλά καταπληκτικό...
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές του!
Θα σταθώ όμως λίγο στο τέταρτο, καταθέτοντας την πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου αναλογιζόμενος την προβολή του στην Ελλάδα:
Μαυροφορεμένο παπαδαριό να ωρύεται στα "παράθυρα" για το concept...
HateNord
17/08/2007, 21:54
Κι εμένα αυτή η σκέψη μου πέρασε από το μυαλό...αλλά τέτοια σποτακια πρεπει να γίνονται.Αν τα βλέπεις καθε μέρα δεν μπορεί κάποιος θα σωθεί στο δρόμο...
Nikoskazer2000
17/08/2007, 22:39
ΝΑΙ!
;)
Nikoskazer2000
17/08/2007, 23:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
ΝΑΙ!
;)
Μωρε εδω και μεσ' την πόλη τα ίδια φοράμε.+-
dodos 900
18/08/2007, 01:03
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από HateNord
Το τρίτο σποτάκι είναι κορυφαίο!Σκέψου πρίν κάνεις μ@λ@κι@ λέει και έχει δίκιο μιας και η
ευελιξία και το γκάζι της μηχανής,μερικές φορές μας κάνουνε να νοιώθουμε άτρωτοι!
Όσον αφορά το ντύσιμο,φοράω όσα περισσότερα σηκώνει η κατάσταση,ανάλογα με την κρίση μου!Σάν αστακός για καφέ δέν ντύνομαι,αλλά ούτε και θα κακολογήσω κάποιον που το
κάνει,οι επιλογές είναι δικές μας.:beer:
blueblack
19/08/2007, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Τώρα που το λες.....Ήρθε πρίν από 2-3 βδομάδες περίπου εδώ στον Πόρο ο φίλος μου ο Trooper με το Fazer του.
Ήρθε για μερικές ώρες για να γνωρίσει τον φίλτατο iriniaa.Κι είχε καύσωνα.Και ο Γιώργος δερμάτινα...μαύρα,χειμωνάτικα δερμάτινα,κράνος γάντια και μπότες.
Και οδήγησε στίς πιο βασανιστικές ώρες ίσως.....έντεκα με μία το μεσημέρι.
Είχε λοιώσει αλλά έτσι έπρεπε να γίνει,έτσι έχει μάθει.Και καλά κάνει και μπράβο του!!Κι αν είχε και τη γυναίκα του μαζί,θα φορούσε κι αυτή τη στολή της.
Έτσι είναι φίλε μου!:wave2:
ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΡΩΜΕΣ ΒΡΕ..........
Μαρτυριάρη.......
Καλό πράμμα καί χρήσιμο ρέ παιδιά ό πλήρης έξοπλισμός τού άναβάτη......
ΑΛΛΑ............
άντέχονται μερικά ρούχα όταν πάς μιά άπλή βόλτα στήν πόλη...???
Θά πάς στό καφέ νά σέ κοιτάνε σάν έξωγήινο...?????
Ή στή ταβέρνα όπως ό Ρόμποκοπ...???????
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ........αύτά πού προτείνετε........
Άν είναι νά μή μπορώ νά στρίψω όταν κάθομαι σέ μιά καρέκλα τί νά τό κάνω..??
Άν γιορτάζει ό φίλος μου,θά παώ μέ τίς μπότες στό σπίτι του
καί τά σπηρούνια...????
Ή στό γραφείο μου θά κατεβώ μέ μπότες καί δερμάτινα ...???????
ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ.......
Άκόμα καί σέ μιά έκδρομή τώρα τό καλοκαίρι,πόσο νά ντυθείς..???
Θά σταματήσεις νά φάς,νά πιείς έναν καφέ...
Μέ πνευμονία θά είσαι άπό τόν ίδρώτα σέ μία μέρα......
Ένα καλό κράνος,ένα άντε έλαφρύ μπουφανάκι,γιά καλοκαίρι μιλάμε,
άντε καί ένα καλό παπούτσι....όσο γίνεται...καλό....
Όχι όμως καί μπότα.........
Τά χρόνια πέρασαν καί κοιτάμε μπροστά φίλε μου Μαγκάιβερ,όπως είπες......
Άλλά έκείνο πού ....ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ.....είναι τό ότι όσοι καβαλλάνε αύτά
τά μοτόρια,θά είναι πάντα μέ τό ένα πόδι στό γκρεμό γιά νά μήν πώ στόν
τάφο.......
Όσα γιλέκα μέ άερόσακκους καί νά φορέσει κάποιος δέν παύει νά είναι
έκτεθειμένος πάνω στίς δύο ρόδες.......
Καί μπορώ νά πώ μέ σιγουριά ότι τά πράμματα σήμερα είναι πολύ χειρότερα
γιατί τά όχήματα στούς δρόμους είναι πάρα πολλά,
οί άσχετοι πάρα πολλοί καί έπομένως καί οί περιπτώσεις τροχαίου πολύ
περισσότερες...............
Γιά περίπου 7 χρόνια δέν είχα μηχανάκι δικό μου.........
Όταν πήρα καί άρχισα νά κυκλοφορώ συνέχεια,νόμιζα ότι κάθε λεπτό......
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ.....!!!!!
Μέχρι νά προσαρμοστώ είδα καί έπαθα......!!!!!!!
Καί κάτι τελευταίο........
Άπό στατιστικές πού διάβασα ό κύριος όγκος τών άτυχημάτων,συγκρούσεων
κ.λ.π....τών μοτό.........
καί σέ ποσοστό πάνω άπό 90%..........
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.........ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.............έκεί δηλαδή πού είναι
άδύνατον νά κυκλοφοράμε σάν Ράμπο...........!!!!!!!!!!!!
Όσο γιά τό σποτάκι ,έπειδή τό είδα καί έγώ γιά νά τό σχολιάσω...........
μάλλον άπό τήν ύποχρέωση θέλανε νά βγούνε οί άνθρωποι..........
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ...........!!!!!!!!!
Αύτό δέν είναι άσκηση κοινωνικής πολιτικής όταν τού λές τού άλλου δώσ μου
τό δεκαπενθήμερο σου,ή τή σύνταξη σου........
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΟΡΟΥΣΕΣ..........ΚΡΑΝΟΣ........!!!!!!!!
Καί μήν άρχίσει πάλι κανείς τίς.......ΜΑΛΑΚΙΕΣ........ότι μέ πληρώνει καί τέτοιες
γελοιότητες γιατί τού εύχομαι νά μήν πάθει τίποτε γιά νά δεί ποιός πληρώνει
τί πληρώνει,...........
ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.......!!!!!!!!
Πού είπαμε ότι είναι τά λεφτά τών ταμείων.....??????
δέν ξοδεύτηκαν πάντως γιά τά σπασμένα κεφάλια αύτών πού δέ φορούσαν
κράνος........
Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ......????????
NA ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!! ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΨΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΔΑ! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΩΛΟΖΩΑ!!! :mad: :mad: :mad: :a015: :a015: :a015: :a015:
panagiotispapa
22/08/2007, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
NA ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!! ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΨΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΔΑ! ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΩΛΟΖΩΑ!!! :mad: :mad: :mad: :a015: :a015: :a015: :a015:
Και πολύ καλά σου έκαναν!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gandalf dr685sm
22/08/2007, 11:46
Τα έχουμε πεί χιλιάδες φορές και έχω βαρεθεί ....
Όποιος θέλει είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και όποιος δεν θέλει , βάζει τους άλλους οδηγούς υπεύθυνους για την ζωή του. Τελεία και παύλα.
Η ενδυμασία είναι κάτι αναπόσπαστο απο το κομμάτι άσφαλεια και τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τώρα για το καλοκαίρι, υπάρχουν και jeans-cordura όπως και γιλέκα μηχανής ή μπουφάν καλοκαιρινά που είναι πολύ καλύτερα απο το να κυκλοφορείς με tshirt και να αποκτάς το μαύρισμα ταξιτζή χωρίς καμιά ασφάλεια κιόλας.
Για παπούτσια υπάρχουν και χαμηλά μποτάκια.
Εντάξει δερμάτινα δύσκολα φοράς μιας και όντως με 40ο , κινδυνεύεις με θερμοπληξία... αλλά οχι οτι δεν υπάρχουν , ειδικά σήμερα επιλογές!!! Όσο για κράνος... υπάρχουν και τα "σπαστά", τα ΜΧ κτλ.
Για τα κατάγματα που ειπώθηκε , ουκ ολίγες φορές έχω γλυτώσει με ΄θλάσεις αντί για κάταγμα επειδή φόραγα "κόκκαλο" στο συγκεκριμένο σημείο. Εντάξει αν πηγαίνεις με 80-100 στην Πατησίων πας γυρεύοντας τώρα... τι να κάνουμε;
Στην δική μου εμπειρία σαν αναβάτης, πτώση με χτύπημα/σπάσιμο, έχω (χτύπα ξύλο) μόνο δύο που μου απέφεραν ρογμώδες κάταγμα σε καρπούς και τίποτα παραπάνω. Οι υπόλοιπες χαζοπτώσεις ήταν μόνο θλάσεις και μόλωπες ακριβώς λόγω ενδυμασίας.
Για το σποτάκι.... εντάξει... αυτό που λέει ο iriniaa. Να βγάλουν την υποχρέωση , παρά να δώσουν κάτι σημαντικό στο κοινό!
Gandalf