PDA

View Full Version : ΤΡΙΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΣΕ V-strom 650 κ7.

snatch
20/08/2007, 19:53
Προσφατα μου εμφανίστηκε ενας πάρα πολύ εκνευριστικός θόρυβος απο το ταμπλο ακριβώς στο σημειο που "κουμπώνει" η βαση των οργάνων με την βαση στίριξής της ζελατίνας.Γινεταί ιδιαίτερα δυνατός απο τις 5,000 μεχρι τις 6,000 στροφές.Αν πιέσω τα πλαστικά της βασης των οργάνων ή αμα τραβίξω την ζελατίνα με το χέρι προς το μέρος μου ο θόρυβος σταματα!

Έσφιξα ολες τις βιδες στα φέαρινγκ,στην μάσκα,στην ζελατίνα και την βάση της αλλά τιποτα ο θόρυβος παραμένει και μαλιστα τις τελευταίες 2 μέρες έγινε δυνατότερος!!

Αν καποιός έχει το ίδιο πρόβλημα ή έχει ακουσει κατι παρόμοιο ας με βοηθήσει!!!Please!

Respect
20/08/2007, 20:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από snatch
Προσφατα μου εμφανίστηκε ενας πάρα πολύ εκνευριστικός θόρυβος απο το ταμπλο ακριβώς στο σημειο που "κουμπώνει" η βαση των οργάνων με την βαση στίριξής της ζελατίνας.Γινεταί ιδιαίτερα δυνατός απο τις 5,000 μεχρι τις 6,000 στροφές.Αν πιέσω τα πλαστικά της βασης των οργάνων ή αμα τραβίξω την ζελατίνα με το χέρι προς το μέρος μου ο θόρυβος σταματα!

Πριν απο λίγο καιρο επισκεύασα την μηχανή απο πτώση που μου προκάλεσε ενας άσχετος καθώς παρκαρε το αμάξι του.Την χτύπησε και την έριξε κάτω ο άθλιος!!!Τέλος πάντων,άλλαξα δεξί φέαρινγκ και κάτω μάσκα(αυτή που ενώνει τα 2 φέαρινγκ μεταξύ τους).Μπορει να φταίει η κακή τοποθετησή τους???

Έσφιξα ολες τις βιδες στα φέαρινγκ,στην μάσκα,στην ζελατίνα και την βάση της αλλά τιποτα ο θόρυβος παραμένει και μαλιστα τις τελευταίες 2 μέρες έγινε δυνατότερος!!

Αν καποιός έχει το ίδιο πρόβλημα ή έχει ακουσει κατι παρόμοιο ας με βοηθήσει!!!Please! Το τρίξιμο είναι από το ταμπλό ή από τα κάγκελα; (αν έχεις)

kakofonixx
20/08/2007, 20:28
Το τριξιμο ειναι σιγουρα απο τα πλαστικα που συγκρατουν τη ζελατινα στη θεση της.
Ειναι γνωστο "προβλημα"
Το σφιξιμο δε βοηθα και πολυ μιας και υστερα απο λιγο διαστημα ξεσγιγγει και παλι
Καποιος σε παλιοτερο θεμα ειχε ποσταρει μια λυση. Ειχε βαλει δυο κομματια λαστιχο διατομης U (δεν ξερω πως αλλιως να το πω). Μαλιστα εχει βαλει και φωτο στο θεμα...
Αν δε βαριεσαι το ψαχνεις - το δοκιμαζεις - ξεχνας τριξιματα :D

snatch
20/08/2007, 21:16
Φίλε respect το τρίξιμο δεν είναι από τα κάγκελα, το έχω καρατσεκάρει.Στην αρχή ετσι νομιζα κι εγώ αλλα ειναι απο το δέσιμο στα πλαστικά του ταμπλό και της βάσης της ζελατίνας.

Kakofonixx πολύ καλή ιδέα αυτη με τα λάστιχα!Ελπίζω το παληκάρι που το είχε κάνει το post αυτό να μου δώσει τα φώτα του!

Ευχαριστω πολυ!

Respect
20/08/2007, 21:46
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38118&perpage=15&pagenumber=6

kakofonixx
21/08/2007, 10:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=38118&perpage=15&pagenumber=6
α! εσυ το ειχες ποσταρει?? :D :D
:beer:

costas81
21/08/2007, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
Το τριξιμο ειναι σιγουρα απο τα πλαστικα που συγκρατουν τη ζελατινα στη θεση της.
Ειναι γνωστο "προβλημα"
Το σφιξιμο δε βοηθα και πολυ μιας και υστερα απο λιγο διαστημα ξεσγιγγει και παλι
Καποιος σε παλιοτερο θεμα ειχε ποσταρει μια λυση. Ειχε βαλει δυο κομματια λαστιχο διατομης U (δεν ξερω πως αλλιως να το πω). Μαλιστα εχει βαλει και φωτο στο θεμα...
Αν δε βαριεσαι το ψαχνεις - το δοκιμαζεις - ξεχνας τριξιματα :D

με δυο μικρα λαστιχακια κατω απο τα πλαστικα που συκρατουν την ζελατινα λυνεται το προβλημα!

:wave2:

snatch
21/08/2007, 18:34
Respect ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια,αλλά το προβλημα μου δεν προέρχεται απο τις 2 λεπτές βάσεις στο μπροστά μερος της ζελατίνας.Ο θορυβος σε εμένα προέρχεται απο το σημείο που κουμπώνει το ταμπλό με τα όργανα, στην βάση "πίσω" απο την ζελατίνα.Βρίσκεται ακριβώς πανω απο τα όργανα οπου φαινεται καθαρά η κατα μήκος ένωση των δυο πλαστικών μερών.

Γύρω στις 6,000 στροφές συντονίζεται τόσο πολύ που νομίζω οτι στο τελος θα σπάσει ενα απο τα 2 πλαστικα!!

Help someone!

Respect
21/08/2007, 21:39
Που εννοείς; Εδώ που δείχνω με κόκκινο;

100103

snatch
21/08/2007, 22:30
Ακριβώς εκεί ρε φιλε!Ακριβώς εκει!
Τι στο διάολο μπορεί να το προκαλεί τωρα αυτό???
Υπάρχουν 2 κλιπσάκια τα οποία ενώνουν την βάση του ταμπλό με την κεντρική μάσκα μπρόστα.Βρισκονται στις επάνω γωνίες δεξια και αριστερά της βάσης του ταμπλό.
Λες να καουν αυτά την δουλειά?Αν και τα πίεσα προς τα μέσα και δείχνουν να είναι καλά κουμπωμένα!

Respect
21/08/2007, 22:42
Ακριβώς εκεί ρε φιλε!Ακριβώς εκει!
Τι στο διάολο μπορεί να το προκαλεί τωρα αυτό???
Υπάρχουν 2 κλιπσάκια τα οποία ενώνουν την βάση του ταμπλό με την κεντρική μάσκα μπρόστα.Βρισκονται στις επάνω γωνίες δεξια και αριστερά της βάσης του ταμπλό.
Λες να καουν αυτά την δουλειά?Αν και τα πίεσα προς τα μέσα και δείχνουν να είναι καλά κουμπωμένα! Οι allen γύρω - γύρω από τη μάσκα είναι καλά βιδωμένες;

Μήπως εσωτερικά υπάρχει κάτι που δε κούμπωσε σωστά όταν στο έδεσαν;

Αν όλα είναι σωστά η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να το ξαναλύσεις και από μέσα να το περάσεις με αυτή τη σιλικόνη που έλεγα στο άλλο post.

costas81
22/08/2007, 09:42
Οι allen γύρω - γύρω από τη μάσκα είναι καλά βιδωμένες;

Μήπως εσωτερικά υπάρχει κάτι που δε κούμπωσε σωστά όταν στο έδεσαν;

Αν όλα είναι σωστά η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να το ξαναλύσεις και από μέσα να το περάσεις με αυτή τη σιλικόνη που έλεγα στο άλλο post.

+1 και απο εμενα!

επίσης μήπως το εχει δει πολυ ηλιος και εχουν ανηξει εκει λιγο τα πλαστικα?

snatch
22/08/2007, 10:54
Ναι τις allen βίδες τις έχω σφίξει όλες πολύ καλά!
Μάλλον θα το λύσω και θα δω μήπως δεν εχει κουμπώσει καλά κανένα clip εσωτερικά.

Ευχαριστώ πολύ πάντως παιδιά για το ενδιαφέρον.Ελπίζω να καταφέρω να το φτιάξω το ριμάδι γιατι έχει αρχίσει και μου την δίνει πολύ!!!

Tsakalaki
22/08/2007, 15:10
Το ίδιο πρόβλημα έχει βγάλει και το δικό μου στρομάκι εδώ και κανα 2μηνο...η αλήθεια είναι πως ενώ κάποιεςφορές μου τη δίνει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό. τώρα που έμαθα ποσο εύκολη είναι η λύση, θα το διορθώσω...

:wave2:

snatch
23/08/2007, 12:45
Το πήγα στον Τερζή να το δει και το παλικάρι πριν καν του πω σε ποιό σημείο τρίζει, μου το έδειξε ο ίδιος!!!
Μου είπε οτι το παθαίνουν πολλά strom και παλιά και καινούργια!Αυτός εχει φτιαξει πολλά και ειπε οτι βάζει εσωτερικά λίγο αφρολέξ.

Οι κραδασμοί προέρχονται απο το κούμπωμα εσωτερικά.

costas81
23/08/2007, 13:39
Το πήγα στον Τερζή να το δει και το παλικάρι πριν καν του πω σε ποιό σημείο τρίζει, μου το έδειξε ο ίδιος!!!
Μου είπε οτι το παθαίνουν πολλά strom και παλιά και καινούργια!Αυτός εχει φτιαξει πολλά και ειπε οτι βάζει εσωτερικά λίγο αφρολέξ.

Οι κραδασμοί προέρχονται απο το κούμπωμα εσωτερικά.

πολλα το παθαινουν?εγω παντως δεν το εχω ξανακουσει!

Space
23/08/2007, 15:33
και γω ειδα οτι εχει ανοιξει σε αυτο το σημειο :confused:
θα το παω απο εβδομαδα για service γιατι εφτασα στα 6000χλμ και θα τους πω να το δουνε μπας και το φτιαξουνε.
ελπιζω να μη το κανουν χειροτερα :smilea:

Respect
31/12/2007, 13:36

Οι κραδασμοί προέρχονται απο το κούμπωμα εσωτερικά. Τελικά το έφτιαξες;

snatch
01/01/2008, 18:12
Τελικά το έφτιαξες;

Έφτιαξε μόνο του!
Μια μέρα σταμάτησε να το κάνει και από τότε δεν το ξαναέκανε ποτέ!!!
Τι να πώ................ευτυχώς!!!!

Vezouvios
03/01/2008, 08:08

Πριν απο λίγο καιρο επισκεύασα την μηχανή απο πτώση που μου προκάλεσε ενας άσχετος καθώς παρκαρε το αμάξι του.Την χτύπησε και την έριξε κάτω ο άθλιος!!!Τέλος πάντων,άλλαξα δεξί φέαρινγκ και κάτω μάσκα(αυτή που ενώνει τα 2 φέαρινγκ μεταξύ τους).Μπορει να φταίει η κακή τοποθετησή τους???

Αν καποιός έχει το ίδιο πρόβλημα ή έχει ακουσει κατι παρόμοιο ας με βοηθήσει!!!Please!
Ωπα βασιλακι,,,τριζει το πιρπιρ σου????????
Οχι που μου την ελεγες για το 1000 που εσκαγε η εξατμιση,,
Αρε φουστη πως γυρναει ο τροχος και γ@μ@ει και ο φτωχος!!!χιχιιχιιχιχχιχ

Respect
03/01/2008, 08:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Αρε φουστη πως γυρναει ο τροχος και γ@μ@ει και ο φτωχος!!!χιχιιχιιχιχχιχ Vezouvios το μηχανάκι σου κάνει τα γνωστά σπαστικά; Αν ναι με σωστή ρύθμιση στις πεταλούδες δε πρόκειτε να σου ξανακάνει κιχ!

snatch
03/01/2008, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Αρε φουστη πως γυρναει ο τροχος και γ@μ@ει και ο φτωχος!!!χιχιιχιιχιχχιχ

Βρε Ηλία!!!Το τόπικ το σήκωσα 20 Αυγούστου 2007,οχι χτες!!!! :rotflmao:
Δεν το παρατήρησες μάλλον απο οτι κατάλαβα!!!
Δεν γνωριζόμασταν καν ακόμα όταν το πόσταρα!! :rotflmao:
Ο θόρυβος έχει σταματήσει εδώ και 3 μήνες!!!!!
Μου το κρατούσες επειδή σε πείραξα λιγάκι ε????Πώς φαίνεται ο κακός ο άνθρωπος!:lol: :lol:

Είσαι off time!!!Και μάλιστα Off-year!!!:lol: :rotflmao:

Vezouvios
04/01/2008, 09:04
ειμαι old posting classic!!!

y.s
Ρε παπαρα αυτο με το σκασιμο ειχε γινει επειδη ηταν εκτος ο σωληνας εισαγωγης!!

Da.Vintage
01/02/2008, 12:13
Και εμένα μου κάνει ένα τρίξιμο στο ταμπλό στις 5-6.000 αλλά δεν καταλαβαίνω απο πού το κάνει... επειδή διάβασα και ξαναδιάβασα μπορεί να πει ξανά καποιος απο που προέρχεται ακριβώς τί πρέπει να κάνουμε αναλυτικά και αν βάλει και καμία φωτό θα είναι θεός!:winka: