View Full Version : Γαλλία(προβηγκία) - Ιταλία (emilia romagna)
filipp0s
22/08/2007, 18:19
Επόμενος σταθμός Ravenna με μια απαραίτητη στάση σ ένα μικρό χωριό το Dozza. Το dozza είναι ένα μικρό χωριό "από τα πιο όμορφα της Ιταλίας " όπως λέγεται, ΄στο οποίο κάθε χρόνο διοργανώνεται μπιενάλλε και ζωγραφίζονται οι τοίχοι της πόλης (από το 60 μέχρι σήμερα). Επιπλέον είχε μια καταπληκτική και τεράστια κάβα με κρασιά από την περιοχή σε τιμές από 1,5 ευρώ μέχρι.....κι άλλη μια φορα βλαστήμησα που δεν έχω ούτε πορτμπαγκάζ, ουτε αυτοκίνητο (μόνο γι αυτό αξίζει νά χεις, εννοείται)
100299
filipp0s
22/08/2007, 18:20
Οι τοίχοι...
100300
filipp0s
22/08/2007, 18:21
...
100301
filipp0s
22/08/2007, 18:22
...και μια τελευταία φωτο
100302
filipp0s
22/08/2007, 18:24
Και φτάσαμε Ravenna (σε ~60χλμ). Και εκεί πολύ ποδήλατο. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πόλεις έμοιαζαν μεταξύ τους...
100303
filipp0s
22/08/2007, 18:25
Ravenna
100304
filipp0s
22/08/2007, 18:27
Ωραίες πόλεις για να ζείς... έχουν κάτι το ανθρώπινο σε σχέση μ' αυτό που έχουμε συνηθισει στην Αθηνα:sad:
Modena
100305
filipp0s
22/08/2007, 18:28
Modena στην πλατεία...
100306
filipp0s
22/08/2007, 18:29
Και για καφέ :wave2: :wave2:
100307
filipp0s
22/08/2007, 18:37
Ειχε έρθει να αποχαιρετίσουμεκαι την Ιταλία:(
Το πλοίο θα έφευγε στις 19:00 οπότε και είχαμε όλη την ήμέρα σχεδόν. Εγκαταλείψαμε το δωμάτιο και αφού είχαμε plenty of time είπαμε να κάνουμε μια παράκαμψη προς Urbino μεριά. Το Urbino είναι μια ωραία κωμόπολη του Μarche περίπου 100χλμ από ανκόνα. Το είχαμε επισκεφθεί με τη μηχανή πέρσι το Πάσχα και μας άρεσε πολύ.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν να οδηγήσουν σε ωραίες διαδρομές μες το πράσινο και τα μεσαιωνικά χωριά και έχουν λίγες μέρες στη διαθεσή τους.
Προσθέσαμε άλλα 70χλμ στα 210χλμ της επιστροφής αλλά δεν πειράζει...
Urbino
100309
filipp0s
22/08/2007, 18:38
Urbino
100311
filipp0s
22/08/2007, 18:40
Παρκάραμε τη μηχανή στο ίδιο σημείο που την παρκάραμε πριν 1,5 χρόνο:wacko:
100313
filipp0s
22/08/2007, 18:41
και φύγαμε για ανκονα όπου μας περίμενε το πλοίο μου:wacko: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
100314
filipp0s
22/08/2007, 18:47
ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ουφ! Αυτό ήταν! Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις τοοσες φωτογραφίες!
Ηταν ένα ταξίδι που θα μας μείνει. Κάναμε αρκετά χλμ, ευχαριστηθήκα οδήγηση, αποδειχθηκε ότι είμαστε και οι δύο iron butt, :lol: χορτάσαμε εικόνες, φαγητό και κρασί(δεν καναμε μόνο πικνικ!), μαζέψαμε λεβάντες. Ηταν μια πολύ καλή εμπειρία ασχετα αν απλά ήταν ενα ταξίδι διακοπών...
κι οι δρόμοι πάντα να μας περιμένουν...
100316
george_636
22/08/2007, 19:30
:a46: :a46: :a46: :a46: :a46: :a46:
Ωραία περιγραφή σε συνδυασμό με τις φώτο.
Ειδικά όταν εχεις κάνει μια πολύ παραπλήσια διαδρομή (La Drome Provencale, Aix, Bologna)
πριν τρεις μήνες ;)
Αυτοί οι Γάλλοι πάντως αν και λίγο απόμακροι και σνομπ,
είναι πολύ μερακλήδες και σέβονται τον τόπο τους όσο λίγοι....
τι μας κουρασες ρε αδερφε!!!
ΜΑΣ ΚΑΥΛΩΣΕΣ!!!!!
κ γαμω τις φωτο κ γαμω τα μερη...
ΖΗΛΕΥΩ!!!!!!!!
παντα τετοια φιλε μου..να σαι καλα..μας ταξιδεψες...
Και το travel by moto.gr συνεχιζεται... :lol:
Ομορφα φιλε Φιλιππε! :smilea:
Παντα τετοια!
:smokin: :beer: :wave2:
Cpt. Haddock
23/08/2007, 10:31
Αυτά είναι! :beer: :beer:
Αν και, πάντα βλέποντας φωτό απο τέτοια μέρη έχω αναμικτα συναισθήματα. Βλέπω πως αυτές οι πόλεις έχουν διατηρήσει το χρώμα τους, την ομορφιά τους, έχουν εξοστρακίσει τα αυτοκίνητα απο το κέντρο (πεζοδρομημένες πλατείες), έχουν βάλει το ποδήλατο στη ζωή τους...
Και συγκρινω με τα καθ' ημας... :sad: :sad: :sad: :sad:
Τελος πάντων...
Φίλιππε, αθάνατη η γριά funduro ε; :beer: :lol: :lol: :beer:
Πάντα τέτοιαΤΜ και καλύτερα
:wave2: :wave2:
Βρε σεις, οι πόλεις δεν έχουν διατηρήσει το χρώμα τους. Ποτέ δεν γκρέμισαν τα παλιά κτίρια, δεν επέτρεψαν να κτίσουν πολυκατοικίες, δεν τσιμέντωσαν το πράσινο, δεν σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα, να περπατούν, να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο και το μηχανάκι για να πάνε για τσιγάρα, κλπ. Εμείς που τα κάναμε όλα αυτά, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. :smilea:
danaos75
23/08/2007, 12:38
καταπληκτικες φωτο φιλιππε μπραβο σας, ωραια μας ταξιδεψες εν'οψη του επερχομενου χειμω... τελος παντων ξερετε ποιανου του ακατανομαστου με τα κρυα και τις βροχες και τον αερα.....
:lol: :lol:
Sotirios
23/08/2007, 13:11
Φανταστικά μέρη φανταστικές φώτο και φανταστικά να τα γυρίζεις με μηχανή με το ταίρι σου, να στε πάντα καλά και όρθιοι, μου φτιάξατε το μεσημέρι...
Χαιρετώ
FLIPTOPBOX
23/08/2007, 13:51
Eισ'ωραιος ρε μουτρο:a013:
τα σεβη μου!
ευχαριστουμε για την περιηγηση και την πορωση που μας προσδωσατε...
ευχαριστουμε για τις εικονες, και το τραπεζι (πανω στην παγκαζιερα- ΑΠΙΘΑΝΟ) που μας προσφερατε
:sun: :sun: :sun:
πολυ ωριμο ταξιδιωτικο!
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ :beer:
:) Να 'στε καλά να περνάτε έτσι και καλύτερα!
Καπου λες ότι αυτές οι πόλεις είναι ανθρώπινες... Εχεις απόλυτο δίκιο!!!
Με ταξίδεψες σε μέρη αγαπημένα!!! :beer:
Kostas NL
26/08/2007, 11:45
Μπράβο Φίλιππε με την παρέα σου.
Πολύ ωραίο ταξιδιωτικό, πανέμορφες φωτογραφίες!!
Να είστε πάντα καλά.
:beer: :beer:
filipp0s
26/08/2007, 11:56
Eυχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!:beer: :beer: :beer:
kostas NL :ελπίζω κι εσεις να περασατε καλά!
Να ρωτήσω κάτι? πήγατε καθόλου Γαλλία? Γιατί όταν είμασταν κοντα στον ποταμό Verdon χαιρετηθήκαμε με δύο αναβάτες έναν με μια Haya και έναν/μία(?) με ένα er-6s. Δεν πρόλαβα να δω πινακίδες...και μου πέρασε από το μυαλό μήπως είσασταν εσεις...συμπτωση:confused:
Kostas NL
26/08/2007, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Eυχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!:beer: :beer: :beer:
kostas NL :ελπίζω κι εσεις να περασατε καλά!
Να ρωτήσω κάτι? πήγατε καθόλου Γαλλία? Γιατί όταν είμασταν κοντα στον ποταμό Verdon χαιρετηθήκαμε με δύο αναβάτες έναν με μια Haya και έναν/μία(?) με ένα er-6s. Δεν πρόλαβα να δω πινακίδες...και μου πέρασε από το μυαλό μήπως είσασταν εσεις...συμπτωση:confused:
Περάσαμε καταπληκτικά, το ταξιδιωτικό μας είναι υπό κατασκευή.
Φίλιππε πήγαμε στη Γαλλία, περάσαμε και εμείς από την καταπληκτική με τούνελ διαδρομή που αναφέρεις και εσύ κοντά στη Πιατσέντζα - Βεντιμίλια και όντως είμασταν δύο αναβάτες με ένα Χάγια και ένα ΕR - 6 (Νομίζω της Λίνας είναι το f)
Μιλάμε ανατρίχιασα με τη σκέψη ότι μπορεί να έγινε τέτοια σύμπτωση.
filipp0s
26/08/2007, 12:11
Κώστα το ίδιο μοντέλο εννοούμε! (νόμιζα πως αυτό με το φερινγκ λεγόταν ς)... μιλάω για ένα σημείο στη Γαλλία που λέγεται esparron du Verdon, αν περάσατε από εκεί θα το θυμάσαι γιατί είναι μια διαδρομή πρώην πράσινη, νυν καμμένη:sad: και καταλήγει σε μια λίμνη...
Τεσπα μάλλον συμπτωση ήταν... :wave2:
Οι φωτογραφίες ήταν πανέμορφες.
Πανέμορφη ήταν και η "mentalite" του ταξιδιού με πικ-νικ, πατέ αντζούγιας, τοματίνια τσέρυ κλπ, κλπ.
:a18:
Να είστε πάντα καλά και να κάνετε πολλά πολλά ταξίδια
Παντα τετοια.Φοβερη εκδρομη:beer:
Πάντα Τέτοια™!
Πραγματικές διακοπές!
Απίστευτες εικόνες και φωτογραφίες!
Να 'στε και οι δυο καλά να κάνετε όμορφα χιλιόμετρα!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
DimChios
29/08/2007, 01:24
ΤΕΛΕΙΟ!!! :a46: :a46:
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΙΛΕ!!!
:beer: :beer: :beer:
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Α
τι άλλο να πεις
Τελικά όλες οι μεγαλούπολεις που αποφεύγω εδώ και αρκετά χρόνα στην Ιταλία είναι πολύ όμορφες.
filippos650, στο Gorge du Verdon έκανες το βόρειο κομμάτι. Εμείς περάσαμε το νότιο. Απ' ότι είδα απ' τι φώτο είναι το ίδιο απίστευτης ομορφιάς.
Όσο αναφορά το Malijai που είδες την πινακίδα για την ιστορία αναφέρω ότι βρίσκετε πάνω στον N85 ή αλλιώς Route Napoleon. Το route Napoleon είναι η διαδρομή που ακολούθησε ο Napoleon όταν επέστρεψε στη Γαλλία από την Elba. Έπρεπε να κάνει αυτή τη διαδρομή διότι οι περισσότερες πόλεις ήταν εχθρικές προς αυτόν. Ο δρόμος αυτός είναι αρκετά γρήγορος και στριφτερός με κατά το πλείστον τέλεια άσφαλτο. Αν περάσετε από εκεί μην παραξενευτήτε όταν θα δείτε μηχανές να πηγαίνουν κυριολεκτικά κομμάτια. Αλλά... πάντα υπάρχει ένα αλλά.... 1ον λόγω ότι είναι γνωστό ότι γίνονται αυτοσχέδιοι αγώνες έχει πολλά και καθημερινά μπλόκα... και 2ον ο δρόμος έχει αρκετή κίνηση λόγω ότι δεν έχει διόδια....
Αυτά ελπίζω να μην σας κούρασα με την παρέμβαση μου
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους
filippos 650, πάντα τέτοια και στην επόμενη με το καλό
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Κώστα το ίδιο μοντέλο εννοούμε! (νόμιζα πως αυτό με το φερινγκ λεγόταν ς)... μιλάω για ένα σημείο στη Γαλλία που λέγεται esparron du Verdon, αν περάσατε από εκεί θα το θυμάσαι γιατί είναι μια διαδρομή πρώην πράσινη, νυν καμμένη:sad: και καταλήγει σε μια λίμνη...
Τεσπα μάλλον συμπτωση ήταν... :wave2:
απιστευτες ομορφιες και φωτο , ευχομαι παντα τετοια για ολου μας !!
οσο για την συναντηση ποσες busa συνταξιδεψανε με ER σε αυτον τον δρομο ? οποτε μαλλον εμεις ειμασταν , πωπω απιστευτο , κριμα που δεν μπορεσαμε να μιλησουμε !!!
filipp0s
03/09/2007, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από LINA
απιστευτες ομορφιες και φωτο , ευχομαι παντα τετοια για ολου μας !!
οσο για την συναντηση ποσες busa συνταξιδεψανε με ER σε αυτον τον δρομο ? οποτε μαλλον εμεις ειμασταν , πωπω απιστευτο , κριμα που δεν μπορεσαμε να μιλησουμε !!!
Οντως απίστευτο κι απο οτι φαίνεται μετά από αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθούμε στην αθήνα!:wave2: :wave2:
...στην αναμονή για το ταξιδιωτικό σας:beer:
Πολύ ωραία όλα! Πάντα τέτοια! :beer:
Uriah Heep
04/09/2007, 12:45
Για τον νεοέλληνα, το να πάει σε μιά ξένη χώρα και να μη πάρει αμπάριζα την πρωτεύουσα και τις εκθαμβωτικής φήμης πόλεις...
...φαντάζει σαν έγκλημα καθοσιώσεως!
Το να "ξεφύγει" κανείς από το "εκκλησίασμα" που αγλαϊζουν οι ναοί των τουριστικών γραφείων...
...φαντάζει εξωπραγματικό!
Για να γνωρίσεις μια χώρα και τον λαό της, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επισκεφτείς και να μείνεις στα χωριά και στην επαρχία. Να μπείς στα μπακάλικα να ψωνίσεις το τυρί και το κρασί, να πας στο φούρνο για το ψωμί και ν' απολαύσεις το πικ νικ σου στην ύπαιθρο, παίρνοντας βαθιές εισπνοές...μέχρι τα νύχια...
Μπράβο για τις επιλογές σας!
Μπράβο εκπληκτικό το ταξίδι αυτό. Εύχομαι κάποτε να μπορέσω να το κάνω.:a19:
road spirit
06/09/2007, 12:59
απλά μπράβο! και στο επόμενο!
:beer:
FAZEROVIOS
03/05/2008, 14:04
εκει γυρω γυριστηκε η ταινια <<swimming pool>> του francois ozon
http://www.francois-ozon.com/english/trailer/swimming-pool.html
επισης στο lacoste βρισκεται ο πυργος του <<ζωηρουλη>> μαρκησιου ντε σαντ και στο st remy το σπιτι του νοστραδαμου.οπωσδηποτε θα παω νοτια γαλλια,ειναι ταξιδιωτικος στοχος ζωης.παντα τετοια φιλιπ!
μπαίνω να ΞΑΝΑδιαβάσω το ταξιδιώτικο που ενέπνευσε εν πολύς το δικο μου, στο θεμα "ιταλια" και ανακαλύπτω οτι δεν εχω γράψει-ευχηθεί + επικροτήσει:eyepop:
Α! κΑλάαα
ειχα φαίνεται χαζέψει απο την περιγραφή και της εικόνες :lol: :lol: :rotflmao:
αντε ρε Φίλιππα, και του χρόνου ξανα :beer: :beer: :beer: :beer:
filipp0s
13/09/2009, 13:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
μπαίνω να ΞΑΝΑδιαβάσω το ταξιδιώτικο που ενέπνευσε εν πολύς το δικο μου, στο θεμα "ιταλια" και ανακαλύπτω οτι δεν εχω γράψει-ευχηθεί + επικροτήσει:eyepop:
Α! κΑλάαα
ειχα φαίνεται χαζέψει απο την περιγραφή και της εικόνες :lol: :lol: :rotflmao:
αντε ρε Φίλιππα, και του χρόνου ξανα :beer: :beer: :beer: :beer:
Τι ειναι αυτα που κανεις ρε δυο χρονια μετα, ειναι περίοδος αυτή για να μας πάρει απο κάτω? :lol: :lol:
αντε να δούμε για του χρόνου...γιατι φετος κολλήσαμε και πρέπει να πάρουμε το αιμα μας πισω
:smokin:
δεδομενων των συνθηκων φιλλιπακο (ξερεις τι εννοω...) να σαι καλα και του χρονου να τα καταφερεις!!!
Pilgrimage
02/06/2010, 14:14
ξεθάψιμο time.
Γαλλία!Θελώ γαλλία!(σε ένα search στο φορυμ και ο πέτυχα).Πολύ ωραίο.Πρέπει να πάω.Επιβάλλεται.Φωτιές άναψες γιατί αυτό περιμένα να δω.Μικρές πόλεις με στενά.Πλακόστροτα,παλίες και σύναμα σύχρονες.Ααααχ!
Θέλω γαλλία!!!:beer: :beer: :beer: .
Thank you για το ταξίδι.....
George_M.
02/06/2010, 14:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pilgrimage
ξεθάψιμο time.
Μικρές πόλεις με στενά.Πλακόστροτα,παλίες και σύναμα σύχρονες.Ααααχ!
μια Τοσκανη ειναι οτι πρεπει για σενα κ πεφτει κοντυτερα....α! κ που εισαι..?ειναι μακραν πιο γραφικη:smokin:
filipp0s
02/06/2010, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pilgrimage
ξεθάψιμο time.
Γαλλία!Θελώ γαλλία!(σε ένα search στο φορυμ και ο πέτυχα).Πολύ ωραίο.Πρέπει να πάω.Επιβάλλεται.Φωτιές άναψες γιατί αυτό περιμένα να δω.Μικρές πόλεις με στενά.Πλακόστροτα,παλίες και σύναμα σύχρονες.Ααααχ!
Ρε τι μου θυμησες...!:lol:
Κι εγω θελω να ξαναπαω κι οτι θες απο πληροφοριες ριξε πμ :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από manianisg
μια Τοσκανη ειναι οτι πρεπει για σενα κ πεφτει κοντυτερα....α! κ που εισαι..?ειναι μακραν πιο γραφικη:smokin:
κοντυτερα ναι, πιο γραφικη παιζεται. Κι η Προβηγκεια ειναι απιστευα ομορφη :wave2:
Pilgrimage
02/06/2010, 18:22
$$ να έχουμε και όλα τα άλλα φτιάχνουν.Καλά χμ να έχετε και να τα γράφετε σε ταξιδιωτικά.:smokin: :beer:
George_M.
03/06/2010, 05:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από filipp0s
Ρε τι μου θυμησες...!:lol:
Κι εγω θελω να ξαναπαω κι οτι θες απο πληροφοριες ριξε πμ :beer: :beer: :beer:
κοντυτερα ναι, πιο γραφικη παιζεται. Κι η Προβηγκεια ειναι απιστευα ομορφη :wave2:
..Θα ειμαι εκει αρχες του επομενου μηνα κ θα παραθεσω εντυπωσεις...:beer:
poly oraia ola bravo, re filippe to vaporaki kana matsakoni kai vapsimo me minio pote tha to kaneis?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
Manuel650
10/06/2010, 16:24
Μπράβο παιδιά!!!:) :) :)
alexxxcbr
07/07/2010, 06:22
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Πανεμορφα....
Operater
17/04/2011, 19:02
Ομορφιές!
Πιστεύω να είσαι στη διαθεσή μας για περαιτέρω πληροφορίες Φιλιπς..!
filipp0s
17/04/2011, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Ομορφιές!
Πιστεύω να είσαι στη διαθεσή μας για περαιτέρω πληροφορίες Φιλιπς..!
ναι ρε εννοΑται! :wave2: