Σύνδεση

View Full Version : Κερκίνη-Δράμα-Καβάλα-Ξάνθη-Πλατάνα

Trans
23/08/2007, 12:27
Επιστρέψαμε από τις διακοπές, ξεπακετάραμε, "κατεβάσαμε" τις φωτό και τα βίντεο από την ψηφιακή και είπαμε να γράψουμε ένα πετυχημένο summer story :)

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Εδώ και καιρό λέω με την καλή μου να οργανώσουμε ένα ταξίδι στην Ευρώπη με την μηχανή. Πολλά τα χλμ, πολύ ώρα στη μηχανή ίσως να είναι κούραση. Εμένα δεν με νοιάζει αυτό. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια (άσε που και να κουραζόμουν δεν θα έβγαζα άχνα μπροστά στην καλή μου) το θέμα όμως είναι με την Ισμ. Δεν λέω ευχαριστώ τον Θεό που βρήκα μια κοπέλα που δεν λέει όχι στην μηχανή. Κατα καιρούς έχουμε κάνει αρκετές διαδρομές αλλά μέχρι φέτος τίποτα "μεγάλο".

Αφού λοιπόν σκεφτόμαστε το εξωτερικό είπα μήπως φέτος κάνουμε την πρόβα τζενεράλε (να δούμε και τις αντοχές μας - της Ισμ βασικά γιατί εγώ αντέχω όπως είπα) και να κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές εξ' ολοκλήρου με την μηχανή.

Προετοιμασία

Η προετοιμασία σχετική σύντομη. Την διαδρομή την έχω κάνει πολλές φορές οπότε από θέμα χρόνων, δρόμων κτλ είμασταν ΟΚ. Η μηχανή "σερβιρισμένη", τα γκάτζετ μας έτοιμα από τον χειμώνα (κράνη-μπουφάν-παντελόνια-μπότες-γάντια-ζώνες-tank bag-mp3) το μόνο που ήθελα να κάνω είναι να πάρω τις πλαϊνές βαλίτσες και να αλλάξω την ζελατίνα στο trans με αυτή την "ταξιδιάρικη". Οι επιλογές μου άριστες!!!

Παρένθεση 1: Όποιος κάνει ταξίδια με την καλή του θα πρέπει να προμηθευτεί τουλάχιστον σαμάρια... Πήγα, παρέδωσα την βαλίτσα της και είπα "αυτή έχεις, αυτή μπορούμε να κουβαλήσουμε" και καθάρισα.

Κράτησα εγώ την άλλη πλαϊνή, βάλαμε και στην τρίτη ό,τι δεν χώραγε στις άλλες (αδιάβροχα, φαρμακείο κτλ), στο tank bag τα τσαντάκια μας και ξεκινήσαμε.

Παρένθεση 2: Η "ψηλή" ζελατίνα έβγαλε το κάθε της σεντ. Μου "έδωσε" 20 με 30 χλμ επιπλέον χωρίς αέρα και στροβιλισμούς.

Day 1

Αθήνα - Καστανούσα Σερρών και Λίμνη Κερκίνη

Η πρώτη μέρα εγερτήριο στις 5.30 (ΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ)!!! Κατά τις 7 ξεκινήσαμε. Πρώτη στάση Λεβέντης. Δεύτερη στάση Τέμπη Goody's και μάσα. Στροφή για Ευζώνους (πριν την Σαλόνικα) και τρίτη στάση κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς. 3 το μεσημέρι είμασταν στους φίλους στην Καστανούσα Σερρών (κοντά στην Ροδόπολη). Ρηλάξ, και το απογευματάκι ξεκινήσαμε για την Λίμνη Κερκίνη (http://www.go4.gr/article.asp?catid=3319). Ενώ υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία μπορείς να βγεις στη Λίμνη εμείς επιλέξαμε (το ήξερα εγώ) το σημείο που σε βγάζει στα αναχώματα όπου είχε γυριστεί και μια ταινία του Αγγελόπουλου. Οι ντόπιοι θα σας πουν ότι τα σκηνικά που υπήρχαν στη Λίμνη δεν υπάρχουν πια (και έτσι είναι) αλλά νομίζω ότι είναι το καλύτερο κομμάτι για να επισκεφθείς την Λίμνη.

Day 2

Από Κερκίνη για Δράμα

Πρωινό ξύπνημα, καφέ κτλ και κατά τις 12 ξεκινήσαμε από την Καστανούσα για την Δράμα και συγκεκριμένα για το θρυλικό χωριό (το δικό μου) Πύργοι Δράμας (http://www.pyrgoi-drama.eu/index.php?lang=gr).
Διαδρομή πανέμορφη παράλληλα με το Μπέλες και τα ελληνοβουλγαρικά-Σκοπιανά (φυσικά) σύνορα. Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Αλιστράτη και τσουπ βγήκαμε στον Κάμπο της Δράμας. Στάση στο κλασσικό κιόσκι όπου βλέπεις πανοραμικά τον κάμπο και βουρ για το χωριό.

Day 3

Σπήλαιο Αγγίτη (Μααρά)

Εγώ καφεδάκι στην Προσοτσάνη (κεφαλοχώρι της περιοχής και δήμος) η Ισμ στο Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη Ποταμού ή για τους ντόπιους σπήλαιο Μααρά.

Day 4

Καβάλα

Η Καβάλα (για κάποιον που ζει στην Αθήνα) δεν απέχει πολύ από την Δράμα. Κανά 30λέπτο δρόμος. Έτσι το απόγευμα αποφασίσαμε να πάμε για καφέ αλλά και να δω τον "Ισπανό", έναν φίλο μου μόνιμο κάτοικο Ισπανίας. Πέρασμα από το χωριό του Ζαγοράκη (Λυδία), το βαπτηστήριο της Λυδίας (αν θυμάμαι καλά η πρώτη Χριστιανή που βαπτίστηκε από τον Απ. Παύλο στην Ελλάδα - και την Ευρώπη), κολλητά ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων (ευτυχώς που κουρέψανε αυτους τους θάμνους), διασταύρωση Σταυρού και τσουπ Εγματία. Το θέαμα όπως κατεβαίνεις για να μπεις Καβάλα ΦΟΒΕΡΟ! Αξίζει να σταματήσετε στα πάρκιν που υπάρχουνε εκεί για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Μπήκαμε στην πόλη και βουρ για την παλιά της πόλη. Παναγία, σπίτι Μεχμέτ Αλί και επίσκεψη στον κολλητό.

Day 5

Δράμα - Ξάνθη

Πάλι πρωινό ξύπνημα καβάλα τη μηχανή και φύγαμε για Ξάνθη (http://www.go4.gr/article.asp?catid=3316). ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΛΙΟ" ΔΡΟΜΟ!!!!! Μπόλικο πράσινο και στροφή για το Υδροηλεκτρικό Φράγμα της ΔΕΗ στον Θησαυρό. Φανταστικό τοπίο. Φωτογραφίες κτλ και πορεία για Ξάνθη. Ενώ λοιπόν είσαι στα βουνά (μόλις περνάς την διασταύρωση του Εχινου) κι ενώ έχεις υπολογίσει τα χλμ και λες "μα έπρεπε να έχω φτάσει στην Ξάνθη" ΤΣΟΥΠ πίσω από την στροφή η Ξάνθη στο πιάτο σου.

Βόλτα στην Ξάνθη -παλιά πόλη-, καφεδάκι, γλυκό και επιστροφή. Αυτή την φορά από την Εγνατία. Ξάνθη-Καβάλα-Δράμα.

Day 6

Δράμα - Πλατάνα (Ευβοίας)

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε την Β. Ελλάδα και να πάρουμε τον κατήφορο. Προορισμός η Πλατάνα (http://www.youtube.com/watch?v=97P0tO-mkWY) ένα χωριό λίγο πριν (2 χλμ) την παραλία της Κύμης στην Κεντρική Εύβοια. Φόρτωμα το Τρανς και πάμε τον κατήφορο. Μετά από κανά 7-8 ώρο φτάνουμε Πλατάνα. Ξεκούραση και έξω για καφέ. Στο Vanilia, ένα νέο μαγαζί με πετρα μέσα έξω, μοντέρνο και πάνω στο κύμα. Αν ρωτήσετε κανα ντόπιο για το vanilia και δεν το ξέρει πείτε του να σας πει για το μαγαζί του "καρία". Μετά τον καφέ φαί στον Κουτέλο και το βράδυ βόλτα.

Κάπως έτσι πέρασαν οι δυο βδομάδες άδεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ (http://www.youtube.com/watch?v=ol_5IGDG3OA)

100356

Trans
23/08/2007, 12:28
Κερκίνη 1

100357

Trans
23/08/2007, 12:29
Κερκίνη 2

100358

Trans
23/08/2007, 12:30
Κερκίνη 3

100359

Trans
23/08/2007, 12:31
Κερκίνη 4

100360

Trans
23/08/2007, 12:32
Κερκίνη 5

100361

Trans
23/08/2007, 12:33
Κερκίνη 6

100362

Trans
23/08/2007, 12:35
Από Αλιστράτη για Δράμα (στο κιόσκι)

100363

Trans
23/08/2007, 12:36
Μααράς (έξω από το σπήλαιο αφού μέσα δεν βγάζεις φωτό -τουλάχιστον με φλας) 1

100364

Trans
23/08/2007, 12:37
Μααράς (έξω από το σπήλαιο αφού μέσα δεν βγάζεις φωτό -τουλάχιστον με φλας) 2

100365

Trans
23/08/2007, 12:37
Μααράς (έξω από το σπήλαιο αφού μέσα δεν βγάζεις φωτό -τουλάχιστον με φλας) 3

100366

Trans
23/08/2007, 12:38
Μααράς (έξω από το σπήλαιο - να 'μαι κι εγώ!!! ) 4

100367

Trans
23/08/2007, 12:39
Καβάλα 1

100368

Trans
23/08/2007, 12:40
Καβάλα 2 (από την παλιά πόλη)

100369

Trans
23/08/2007, 12:42
Νέστος 1

100370

Trans
23/08/2007, 12:43
Νέστος 2

100371

Trans
23/08/2007, 12:43
Νέστος 3

100372

Trans
23/08/2007, 12:44
Νέστος 4

100373

Trans
23/08/2007, 12:45
Ξάνθη

100374

Trans
23/08/2007, 12:46
Πύργοι Δράμας 1

100375

Trans
23/08/2007, 12:46
Πύργοι Δράμας 2 (ναι είναι 5-6 Αυγούστου!!! )

100377

Trans
23/08/2007, 12:48
Πύργοι Δράμας 3 (ναι είναι 5-6 Αυγούστου!!! )

100378

Trans
23/08/2007, 12:49
Πύργοι Δράμας 4 (ναι είναι 5-6 Αυγούστου!!! )
Κάτω "κανονικά" θα έπρεπε να βλέπουμε τον κάμπο της Δράμας

100379

Trans
23/08/2007, 12:50
Πλατάνα Ευβοίας (κοντά στην Κύμη είπαμε)

100380

apav
23/08/2007, 14:22
Ωραία μέρη! :beer:

veagle
23/08/2007, 14:30
Πολύ ωραία...!!!

Trans
23/08/2007, 15:20
Πράγματι πολύ ωραία. Όπως υπάρχουν πανέμορφα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό αφήστε τις Ευρώπες και γυρίστε στην (και την) Ελλάδα. Φανταστείτε μόνο ότι σε απόσταση 2 ωρών (όσο μια Κυριακάτικη βόλτα) από μια πόλη σαν την Δράμα μπορείς να γυρίσεις σχεδόν ΟΛΗ την ανατολική Μακεδονία.

Το άσχημο είναι ότι μας τα χάλασε ο καιρός γιατί το πρόγραμμα είχε και Καρά Ντερε, Δάσος Ελατιάς αλλά και Φαλακρό, Σίτνα κτλ....

jen
23/08/2007, 16:26
:a18: Ολα τα λεφτά οι φωτο!
Συννεφιά τον Αυγουστο? Εκεί θα πάω να ζήσω λέμε!!! :)

Trans
23/08/2007, 18:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από jen
:a18: Ολα τα λεφτά οι φωτο!
Συννεφιά τον Αυγουστο? Εκεί θα πάω να ζήσω λέμε!!! :)

Όχι ΟΛΟ τον Αύγουστο. Κάποιες μέρες. Τότε με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.... Όχι μόνο συννεφιά... ΚΡΥΟ.

H.A.Balafoutre
23/08/2007, 19:51
Καλό θα ήταν εσείς οι από κάτω όταν έρχεστε στα μέρη μας....ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με όποιον εμπιστεύεστε ή από κάποια λέσχη μοτοσικλετών ώστε σε περίπτωση που (μακριά από τον καθένα) κάτι πάει στραβά, από λάστιχο μέχρι να έχετε ξεχάσει δίπλωμα....τέσπα, να υπάρχει ένα πάτημα να μην ταλαιπωρηθείται....

Μοτοσικλετιστής δεν είναι μόνον να χαιρετάμε στο δρόμο......:beer:

Trans
23/08/2007, 21:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Καλό θα ήταν εσείς οι από κάτω όταν έρχεστε στα μέρη μας....ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με όποιον εμπιστεύεστε ή από κάποια λέσχη μοτοσικλετών ώστε σε περίπτωση που (μακριά από τον καθένα) κάτι πάει στραβά, από λάστιχο μέχρι να έχετε ξεχάσει δίπλωμα....τέσπα, να υπάρχει ένα πάτημα να μην ταλαιπωρηθείται....

Balafoutre thanx για το ενδιαφέρον.

Το θέμα είναι ότι δεν πήγα έτσι ξεβράκωτος στα αγγούρια. Από τους Πύργους Δράμας είναι η καταγωγή μου. Έχω φαμίλια πάνω;)

Και σόρρυ για τον λίγο χρόνο που αφιέρωσα στην Ξάνθη. Απλά η κάρτα μνήμης της ψηφιακής είχε ψιλο-φουλάρει κι έκανα οικονομία. Θα ήθελα να έχω σε video το κομμάτι που σκας από το βουνό πάνω από την πόλη.

H.A.Balafoutre
23/08/2007, 23:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
Balafoutre thanx για το ενδιαφέρον.

Το θέμα είναι ότι δεν πήγα έτσι ξεβράκωτος στα αγγούρια. Από τους Πύργους Δράμας είναι η καταγωγή μου. Έχω φαμίλια πάνω;)

Και σόρρυ για τον λίγο χρόνο που αφιέρωσα στην Ξάνθη. Απλά η κάρτα μνήμης της ψηφιακής είχε ψιλο-φουλάρει κι έκανα οικονομία. Θα ήθελα να έχω σε video το κομμάτι που σκας από το βουνό πάνω από την πόλη.

Έλα ρε κουμπάρε....δεν το ήξερα, δηλαδή σόγαμπρος είσαι εκεί κάτω.....:bawl:

Το θέμα είναι πως μια στιγμή αδυναμίας....που εύκολα θα μπορούσε να διευθετηθεί μην σας χαλάσει τζάμπα το ταξίδι.

veagle
24/08/2007, 00:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre

:beer: :beer: :beer:

crs-k
24/08/2007, 06:52
Πολυ ωραια μερη, ειδικα γυρω απ' τον Νεστο... :rolleyes:

Παντα τετοια Trans!

:smokin: :beer: :wave2:

Xapns
24/08/2007, 07:14
:beer: :a18: :a18: :a18: :beer:

filipp0s
24/08/2007, 07:30
:a18: πολύ όμορφα :wave2: :beer: ομορφες εικόνες!

αλλά γιατί τι λες αυτό?

.....Για αυτό αφήστε τις Ευρώπες και γυρίστε στην (και την) Ελλάδα....

...αφού κι εσυ παραδέχεσαι ότι έκανες πρόβα για ταξίδι στο εξωτερικο?

Την ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να τη γυρισουμε κι έχει πανέμορφα μέρη, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τις Ευρώπες...:wave2: :wave2:

Trans
24/08/2007, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
:a18: πολύ όμορφα :wave2: :beer: ομορφες εικόνες!

αλλά γιατί τι λες αυτό?

...αφού κι εσυ παραδέχεσαι ότι έκανες πρόβα για ταξίδι στο εξωτερικο?

Την ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να τη γυρισουμε κι έχει πανέμορφα μέρη, αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τις Ευρώπες...:wave2: :wave2:

Μα εγώ την έχω τελειώσει την Ελλάδα!!!! :lol: :lol:

Αυτό που λεω έχει μια τάση υπερβολής. Καλό όμως είναι να καταφέρνουμε να συνδιάζουμε και τα δύο. Ελλάδα, η οποία είναι πανέμορφη (ΟΛΗ η Ελλάδα) αλλά και Ευρώπη για να μπορέσουμε να "ανοίξουμε" τους ορίζοντες μας.

Ευρώπη έχω να βγω από το 1998. Προτιμώ τα εγχώρια. Νομίζω ότι μετά από 10 χρόνια καιρός είναι να ξαναπεράσω τα σύνορα :wacko:

@Χρήστο=> αν δεν είχαμε πέσει στις μέρες με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα είχα περισσότερο υλικό από αυτό που σου αρέσει. Βράχια, βουνά, λαγκάδια, εξοχή. Να'μαστε καλά και θα βγάλουμε κι άλλες.

@Μπαλα-φούτρε=> Αθήνα γεννήθηκα και μεγάλωσα αλλά η καταγωγή μου είναι από την Δράμα. Και για αυτό ανεβαίνω συχνά. Σε κάποια φάση αν τα καταφέρω σκέφτομαι να ανέβω πάμω μόνιμα. Το θέμα είναι τι γίνεται με την δουλειά. Λες να πάω να βρω τον Ρίζο (τον καναλάρχη); :lol: Και μια ερώτηση τοπικού χαρακτήρα. Το "Βυζάντιο" τα έχει "χαλάσει" τα γλυκά ή εμένα μου φάνηκε;

εδιτ λέιτερ=> Χρήστο αυτές οι φωτό βασικά είναι από το Υδροηλεκτρικό της ΔΕΗ στον Θησαυρό. Εκεί σχηματίζεται μια λίμνη και μετά ξαναγίνεται ποτάμι. Κάτω στην όχθη του Νέστου δεν κατεβήκαμε γιατί μας είχε πιάσει μεσημέρι.

DimChios
24/08/2007, 10:49
Μπραβο ρε φιλε! :beer: :beer: :beer:

Τελεια και με την καταλληλη παρέα!

Μια χαρά σε βρίσκω!!! :D :wave2:

Φούλ εξοπλισμός αλλά και ένα γαντάκι δεν θα έβλαπτε! :winka:

Trans
24/08/2007, 11:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Μπραβο ρε φιλε! :beer: :beer: :beer:

Τελεια και με την καταλληλη παρέα!

Μια χαρά σε βρίσκω!!! :D :wave2:

Φούλ εξοπλισμός αλλά και ένα γαντάκι δεν θα έβλαπτε! :winka:

Βρε συ ΝτιμΧίο λες να είχα φροντίσει για όλα τα άλλα και να μην είχα γάντια;

Στην φωτό θα τα δεις Άπιστε Θωμά:lol: :lol: Και είναι δύο ζευγάρια. Όχι ένα ζευγάρι όπου είναι σε διαφορετική θέση το κάθε γάντι:lol: :lol:

Βακγκράουντ εικόνα από το Νέστο

100465

Trans
24/08/2007, 11:07
kai συνεχίζω με φωτογραφίες μέσα από το σπήλαιο του Μααρά. Είναι από τα σπήλαια όπου περνάει ποτάμι από μέσα (ο Αγγίτης)

Μααράς 1

100466

Trans
24/08/2007, 11:10
Aaaa περισότερες εικόνες από το σπήλαιο αλλά και το Νέστο δείτε στο βιντεάκι που έχω ανεβάσει στο youtube. Το link είναι στο αρχικό ποστ

Μααράς 2

100467

tthodor
24/08/2007, 11:41
Ωραίες φώτο. Πολύ όμορφα μέρη...
α, και μην το ξεχάσω... πολύ ωραία μηχανή :D

DimChios
24/08/2007, 11:43
Βρε συ ΝτιμΧίο λες να είχα φροντίσει για όλα τα άλλα και να μην είχα γάντια;

Στην φωτό θα τα δεις Άπιστε Θωμά:lol: :lol: Και είναι δύο ζευγάρια. Όχι ένα ζευγάρι όπου είναι σε διαφορετική θέση το κάθε γάντι:lol: :lol:

Βακγκράουντ εικόνα από το Νέστο

Καλά ντε! :blush:

Στο βίντεο ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ :evil: όμως δεν τα φοράς! :evil:

:a38:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:beer: :winka: :wave2:

Trans
24/08/2007, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Καλά ντε! :blush:
Στο βίντεο ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΑΣ :evil: όμως δεν τα φοράς! :evil:
:a38:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :winka: :wave2:

Θα ήταν καμιά κοντινή διαδρομή:)

Άλλωστε δεν είμαι από τους "τυπικούς" οδηγούς που φοράνε τα πάντα όταν καβαλάνε την μηχανή. Καλά κάνουν απλά εγώ δεν το μπορώ. Ναι, αν κάνω μια μεγάλη διαδρομή θα "οργανωθώ" (άραγε πόσο μου έχει κοστίσει αυτή η οργάνωση) αλλά είμαι και καλοπερασάκιας. Προσπαθώ πάντα να βρίσκω μια μέση λύση στο θέμα ασφάλεια-άνεση (το καλοκαίρι). Τον χειμώνα συνήθως η άνεση (προστασία από το κρύο) <=> ασφάλεια οπότε δεν έχω πρόβλημα.

@tthodor=> για την μηχανή δεν περίμενα να πεις κάτι διαφορετικό.... Για το χρώμα όμως;;;:lol: :lol:

Trans
24/08/2007, 11:58
Και περι "Βυζαντίου" ο λόγος 1

100487

Trans
24/08/2007, 11:59
Και περι "Βυζαντίου" ο λόγος 2

100488

Trans
24/08/2007, 12:04
Kai μερικά χρήσιμα link

Για το σπήλαιο: http://www.prosotsani.gr/indexgr.php?do=spilaio