View Full Version : Λογοκρισία;.
Εχθές διάβαζα κάποιες συζητήσεις σχετικά με πολιτικές εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις . Είχαν αναπτύξει κάποια μέλη τις απόψεις τους και σε κάποιους άρεσαν αυτές οι θέσεις και σε κάποιους άλλους δεν άρεσαν . Δημοκρατία έχουμε άλλωστε . Ομως ποιός ο λόγος να γίνεται διαγραφή αυτών των θεμάτων όταν ούτε προσβάλουν τα χρηστά ήθη ούτε και προκαλούν το κοινό αίσθημα . Μην μου απαντήσετε πως ήταν πολιτικού περιεχομένου διότι μια ματιά να ρίξουμε όλοι μας σε συζητήσεις που δίνουν και παίρνουν εδώ στο φόρουμ λιγο πολύ στο πολιτικό καταλήγουν ακφράζοντας εμμέσως κάποιοι τις πολιτικές και κομματικές θέσεις τους .πιστεύω πως όλα τα θέματα πρέπει να εξαντλούνται πρώτα να παραμένουν ενεργάγια κάποιες ημέρες και μετά να ακολουθούν την πορεία τους στο αρχείο .
Cpt. Haddock
24/08/2007, 08:52
Αν και είμαι κατά κάθε λογοκρισίας...
Εδώ υπήρχε μια διαφορά...
Είχαμε εναν τύπο (άσχετο εν δεις τι και πως έγραφε - τιγκα στην ανακρίβεια) ο οποίος έγραφε φανερά και μόνο για να προκαλέσει. Αυτο δεν ήταν συζήτηση, άλλωστε δεν απαντούσε ποτέ απλά πεταγε κείμενα που έβρισκε οπουδήποτε.
Δε μπορούσε να γίνει συζήτηση...
Ούτε είχε νόημα να διαβάζουμε 10 θρεντ για Μελιγαλά, Μεταξά, 21/4/67 κλπ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αν και είμαι κατά κάθε λογοκρισίας...
Εδώ υπήρχε μια διαφορά...
Είχαμε εναν τύπο (άσχετο εν δεις τι και πως έγραφε - τιγκα στην ανακρίβεια) ο οποίος έγραφε φανερά και μόνο για να προκαλέσει. Αυτο δεν ήταν συζήτηση, άλλωστε δεν απαντούσε ποτέ απλά πεταγε κείμενα που έβρισκε οπουδήποτε.
Δε μπορούσε να γίνει συζήτηση...
Ούτε είχε νόημα να διαβάζουμε 10 θρεντ για Μελιγαλά, Μεταξά, 21/4/67 κλπ...
Δεν είχε νόημα ....αλλά είχε ΠΟΛΥ πλάκα :lol: :lol:
:beer: :beer:
Παραείχαν παρωπίδες.
Δεν ήταν θέματα προς συζήτηση.
Ήταν δηλώσεις, ενός ατόμου, που έμπαινε, άνοιγε το θέμα, έγραφε ότι ήταν να γράψει, κι εξαφανιζόταν, όσο ακραίο κι αν ήταν αυτό, που δεν μ'ενδιαφέρει.
Δεν καταλαβαίνω , πως θα μπορούσε να είναι εποικοδομητικό αυτό.
Ήταν απλά προπαγάνδα, κι όχι συζήτηση.
Cpt. Haddock
24/08/2007, 08:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Δεν είχε νόημα ....αλλά είχε ΠΟΛΥ πλάκα :lol: :lol:
Πλάκα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αλλα δε σημαίνει οτι άρεσε σε όλους.
Και τέλος (κάτι που επαναλαμβάνεται συνεχώς σε τέτοια θέματα), εδω το φορουμ ειναι ενας ιδιωτικός χώρος που ανήκει στους admins και αυτοί αποφασίζουν τι και πως θα μείνει.
Δεν αντιλέγω για το πως δημιουργήθηκε το παρών φόρουμ αλλά δεν είναι κάπως ολοκληρωτικό να θεωρούμε πως αφού είναι χώρος ιδιωτικός και άρα αφού κάτι δεν αρέσει στους admin τότε θα σβήνετε;Από ότι θυμάμαι στο πλαίσιο λειτουργίας του φόρουμ είχαμε και έχουμε πει πως κάποια θέματα θα απαγορεύονταν όταν αναφέρονται σε ύβρεις πορνό κ.λ.π Δεν θυμάμαι ωστόσο ναυπάρχει καποια αναφορά στα θέματα της Ελληνικής Ιστορίας που αναφερόμαστε τώρα . Είναι γεγονός βέβαια πως κάποιοι εξετάζουν με άλλο πρίσμα τα ιστορικά γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου και άλλοι πάλι εντελώς διαφορετικά τα βλέπουν . Αμα ήταν έτσι καθε συζήτηση με χροιά πολιτικής σκοπιμότητας που συενπάγεται και διαφωνία μεταξύ των μελών του φόρουνμ θα έπρεπε να σβήνει άπαξ . Αρα ακόμα και όταν λέμε γ...ώ τους κερ....δες τους πολιτικούς για τους δρόμους που φτιάχνουν και εμείς σκοτωνόμαστε τότε θα έπρεπε ο admin να παρεμβαίνει . Σαφώς δεν συμφωνώ με το στυλ συζήτησης μπαίνω χτυπώ , βγαίνω και παρακολουθώ κρυπτόμενος τα τεκταινόμενα αλλά όπως και να έχει το πράγμα όλα αυτά που ειπώθηκαν έχουν γραφεί , αναλυθεί και συζητηθεί πολλές φορές . Πάντα λοιπόν στα πλαίσια της δημοκρατικής κοινωνίας μας αυτές οι συζητήσεις θα επαναλαμβάνονται σε άσχετες φάσεις και στιγμές της προσωπικής ή κοινωνικής ζωής μας . Τι θα έπρεπε να κάνουμε να κλείνουμε τα΄στόματά αυτών που τα συζητούν ή να τους "διαγράφουμε " από την κοινωνία ;
Cpt. Haddock
24/08/2007, 09:17
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Γιατί κάθε φορά πρέπει να λέμε τα ίδια;
Σχετικά με την λογοκρισία…
Το forum είναι για ΜΟΤΟ.gr
Αν όμως θέλουμε να εστιάσουμε ΜΟΝΟ σε μοτοσικλέτες θα έπρεπε να καταργήσουμε τα ποστ σχετικά με ποδόσφαιρο ,ανέκδοτα, συζητήσεις εκτός μοτο κ.λπ.
Τα περισσότερα ποστ μέσα στο forum δεν βρίσκουν σύμφωνους ΟΛΟΥΣ τους χρηστές .Είναι κάτι λογικό-επιθυμητό και υγείες….
Για παράδειγμα ,βρίσκω το ίδιο απαράδεκτα μερικά ποστ τύπου «ΠΑΟ vs ΟΣΦΠ», «οι ΙΤΑΛΟΙ μ@μ@νε vs ΙΑΠΩΝΕΣ τον παιρ…» κ.λ.π.
Για τα ποστ του giorgalis συμφωνώ ότι άμα τα διάβαζες σοβαρά ,ήταν αισχρά….
Γι αυτό και οι περισσότεροι τα πήραν στην πλάκα και τον χαβαλέ…
Προσωπικά νομίζω ότι άμα κάποιος γράφει μπούρδες ,είναι καλύτερη τιμωρία να τον αφήσεις να εκτεθεί στους άλλους ,παρά να τον BANαρεις….αλλά εγώ δεν είμαι mod-admin…
ΥΓ. Πάντως ,το foroum moto.gr είναι ΠΟΛΥ περισσότερο ελεύθερο και δημοκρατικό από κάτι άλλα forums «δημοκρατών» και «φιλελευθέρων»…
:wave2: :wave2:
Gandalf dr685sm
24/08/2007, 09:28
δεν το πρόλαβα σαν μήνυμα και για να πω την αλήθεια αν ήταν έτσι όπως τα λένε... μάλλον στο χαβαλε θα το έπαιρνα και εγώ.
Παρόλα αυτά καλό είναι (γνώμη μου και πρόταση μου) αντί να σβύνονται μηνύματα , απλά να κλειδώνονται. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό και σίγουρα δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να διαπιστώσουν το τι βλακεία/σοφία κουβαλάει στο κεφάλι του ο καθένας.
Γνώμη μου μόνο!
Απο εκεί και πέρα βέβαια ... οτι πουν οι διαχειριστές. Δικό τους το forum, δική τους και η απόφαση.
Gandalf
Το μοτο δεν ανηκει στο δημοσιο, δεν ειναι των μελων του, δεν αποφασιζουμε ολοι μαζι. Ποστ τα οποια προκαλουν για τον οποιονδηποτε λογο τους λαθος ανθρωπους κοβοντε. Αν αυτο δεν μας αρεσει, μας ενοχλει, μπορουμε πολυ ανετα να μην ξανα μπουμε σε αυτο το φορουμ!
Δεν μιλαω εκ μερους του μοτο, σαν χρηστης γραφω εχω ακουσει αρκετο καιρο τωρα τα ιδια και τα ιδια!:wave2:
δεν το πρόλαβα σαν μήνυμα και για να πω την αλήθεια αν ήταν έτσι όπως τα λένε... μάλλον στο χαβαλε θα το έπαιρνα και εγώ.
Παρόλα αυτά καλό είναι (γνώμη μου και πρόταση μου) αντί να σβύνονται μηνύματα , απλά να κλειδώνονται. Είναι το ίδιο αποτελεσματικό και σίγουρα δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να διαπιστώσουν το τι βλακεία/σοφία κουβαλάει στο κεφάλι του ο καθένας.
Γνώμη μου μόνο!
Απο εκεί και πέρα βέβαια ... οτι πουν οι διαχειριστές. Δικό τους το forum, δική τους και η απόφαση.
Gandalf
:beer:
Cpt. Haddock
24/08/2007, 09:35
ρε συ kaps κάνε σωστή παραθεση, νόμιζα οτι τα έγραφες εσύ και έλεγα που τα έχω ξαναδει αυτά :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
danaos75
24/08/2007, 10:24
+1000
στον Μαγο,
καπετανιε και εγω την πατησα :lol: :lol:
vangelis 64
24/08/2007, 10:32
Κρίμα που δεν κυκλοφορούσαν mods χθες το βράδυ.Εγώ πάντως αν είχα το κουμπάκι,θα το πάταγα.Ban και κάτωΜιλάμε για μεγάλο καραγκιόζη.:cry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Κρίμα που δεν κυκλοφορούσαν mods χθες το βράδυ.Εγώ πάντως αν είχα το κουμπάκι,θα το πάταγα.Ban και κάτωΜιλάμε για μεγάλο καραγκιόζη.:cry:
:look: Ρε γαμωτο τα ειδα και εγω αλλα βαριομουν να τα διαβασω (εφευγα να δω τον χαρι ποτερ :D )
παντως ειχε βαλει παρα πολλα απανοτα τετοια θεματα (που ΠΑΝΤΑ καταληγουν σε καυγα) αλλα αμα συχτιριζε μπατσους-κενωνοια κλπ κλπ θα φευγαν????γιατι ολα τα αλλα εχουν μεινει???
εγω παντως -ΔΕ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ - συμνφωνω οτι το φορουμ ανηκει σε καποιους και το αποδεχομε πληρως- αλλα αν μπορουσα να εκφερω γνωμη -ΑΝ- θα προτεινα
να μην γινετε ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ποτε!!!!
η μπαλα και τα ανεκδοτα δε καταληγουν σε καυγαδες βρισιες κλπ κλπ οπως τα πολιτικα τα θρησκευτικα κλπ κλπ
επισεις θα προτεινα ΟΣΟΙ δεν ασχολουντε ΚΑΘΟΛΟΥ με μοτοσυκλετες να βρουν αλλου βημα για να πουν ΟΤΙ ΑΣΧΕΤΟ θελουν (χιλιαδες φορουμ εκει εξω στο νετ )
ετσι λεω εγω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ μονο!!!!
:beer: :beer:
Πατηθηκε (το κουμπακι) και ΜΟΝΙΜΑ μαλιστα! :D
Ο τυπακος, απλως προσπαθουσε να εκνευρισει κοσμο (οπως ειπε κι ο Καπετανιος πιο πανω) και τιποτ' αλλο! :sick:
Μιλάμε για μεγάλο καραγκιόζη.:cry:
Για σφάξιμο με κονσερβοκούτι ήταν. :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Gandalf dr685sm
24/08/2007, 10:39
spam mode:
το κονσερβοκούτι θα ήταν κομένο "οδοντώτα" κιόλας;
:D
/close spam mode!
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
................
το κονσερβοκούτι θα ήταν κομένο "οδοντώτα" κιόλας;
...............
Ανοιγμενη με σκεπάρνι η κονσερβα! :evil:
:lol: :rotflmao: :lol:
Με τη γλώσσα γραβάτα :eek:
danaos75
24/08/2007, 10:45
Παντως το μονο που έχω να πω , γιατι τα βραδυνα δεν τα ειδα, ειδα το μεσημεριανα του, ειναι αυτο που ειπα και στον ιδιο, 21 χρονων και με τετοιες αποψεις και τετοια συμπεριφορα...
τι να πω, παντως αν ο γιος μου βγει ετσι ειλικρινα απο τα χερια μου θα παει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Με τη γλώσσα γραβάτα :eek:
Ο συγκεκριμένος τύπος γραβάτας ονομάζεται «Κολομβιανή», και δεν ταιριάζει στον Μεσογειακό πολιτισμό μας :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Για σφάξιμο με κονσερβοκούτι ήταν. :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
αυτοχειρας? :confused:
:lol: :lol: :lol:
100464
monarxis
24/08/2007, 10:55
Ανουσια post (τρια διαφορετικα και ταυτοχρονα σαν τις εστιες των πυρκαγιων:winka: ) χωρις ακρη,μεση και τελος,χωρις περιεχομενο,χωρις "ταμπελα",αλλα με το στοιχειο της ιδιοτελειας ολα τους...
Εκτος τοπου και χρονου,ισως σε καποιο πολιτικο φορουμ να ειχαν θεση(σε ποιο αραγε?)
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Γνώμη μου μόνο!
Gandalf
θα απαντησω σαν μοντ.
εχουν υπαρξει φορες που εχω προτιμησει να κλειδωσω θρεντ. τωρα πια εχω εγκαταλειψει αυτη την πρακτικη γιατι δινω το εναυσμα με το να δημιουργηθουν νεα θρεντς με το ιδιο θεμα. καποιος το βλεπει και αφου δεν μπορει να γραψει, ουσιαστικα συνεχιζει με νεο θρεντ. αν λοιπον θελεις (ως μοντ) να σταματησει μαχαιρι τοτε το στελνεις, αλλιως αφηνεις "παραθυρακι" για συνεχεια...
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από monarxis
Εκτος τοπου και χρονου,ισως σε καποιο πολιτικο φορουμ να ειχαν θεση(σε ποιο αραγε?)
Μάθε πρώτα για το metaxas project (http://www.metaxas-project.com/articles.html) :eyepop:
Δεξιά στην σελίδα, έχει αρκετά links για να παρακολουθήσεις. :look:
Cpt. Haddock
24/08/2007, 11:17
Μάθε πρώτα για το metaxas project (http://www.metaxas-project.com/articles.html) :eyepop:
:eek: :eyepop:
Δες και ποιος τα γράφει
Ανδρέας Μαρκεζίνης :D :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ανδρέας Μαρκεζίνης :D :winka:
Ποιός είναι αυτός; Εγώ τον Σπύρο ήξερα που πέθανε.:winka:
monarxis
24/08/2007, 11:22
Δεξιά στην σελίδα, έχει αρκετά links για να παρακολουθήσεις. :look:
...θες να πεις κατι που δεν καταλαβαινω η δεν αντιλαμβανεσαι το τι εγραψα?
Cpt. Haddock
24/08/2007, 11:23
Ποιός είναι αυτός; Εγώ τον Σπύρο ήξερα που πέθανε.:winka:
Εγώ ξέρω και τον αδερφό του που έχει την ομώνυμη ταβερνα στο Ναύπλιο :lol: (και μοιάζουν απίστευτα :rotflmao: )
'Ή κανένας ξεχασμένος της οικογένειας θα είναι ή κανένας που εκμεταλλεύεται την συνωνυμία (αν είναι και αληθινή :lol: )
:look:
νομιζω οτι το παληκαρι χρειαζεται βοηθεια , απ' τον τροπο με τον οποιο μπηκε στο forum μαλλον πασχει η εχει προδιαθεση να εκδηλωσει παθογενη συμπεριφορα ,
φιλε μου georgalis χωρις να κανω πλακα χρειαζεσαι βοηθεια , ισως θα επρεπε να μιλησεις σε καποιον ειδικο ( ψυχολογο - ψυχιατρο η & καποιον καλο ιερεα ) , μην αφησεις τον εαυτο σου ετσι & συγνωμη αν με καποιον τροπο με τις απαντησεις μου σε στεναχωρησα , να θυμασαι οι εμμονες στον χαρακτηρα ενος ανθρωπου ειναι κακο σημαδι για την ψυχικη του υγεια
με ειλικρινη συμπαθεια ελπιζω να διαβασεις αυτα που σου γραφω & αν θες στειλε μου πμ να προσεχεις τον εαυτο σου & την υγεια σου :) :)
...θες να πεις κατι που δεν καταλαβαινω η δεν αντιλαμβανεσαι το τι εγραψα?
Σού απάντησα με διάθεση χαβαλέ, όπως ταιριάζει στο thread (sorry αν δεν το κατάλαβες).
Η σοβαρή πλευρά της απάντησης μου, στην ερώτηση «σε ποιον πολιτικό χώρο ταιριάζει άραγε» που έκανες, ήταν ότι ταιριάζει στον πολιτικό χώρο που σε πήγε η σελίδα και τα links που υπάρχουν εκεί.
:winka:
monarxis
24/08/2007, 11:44
Σού απάντησα με διάθεση χαβαλέ, όπως ταιριάζει στο thread (sorry αν δεν το κατάλαβες).
Η σοβαρή πλευρά της απάντησης μου, στην ερώτηση «σε ποιον πολιτικό χώρο ταιριάζει άραγε» που έκανες, ήταν ότι ταιριάζει στον πολιτικό χώρο που σε πήγε η σελίδα και τα links που υπάρχουν εκεί.
:winka:
Aναρωτηθηκα σε ποιο πολιτικο FORUM θα ειχαν θεση οι εν λογω αηδιες...ρωτωντας σε ποιο αραγε ,εννοουσα οτι δεν υπαρχει τετοιο (FORUM.)
Ο πολιτικος χωρος που παρεπεμπουν τα link ειναι "χαβουζα"και πιθανως μπορουν να δεκτουν λιγο σκατο ακομα:winka:
η διευκρινηση δεκτη...και σορυ για το μπερδεμα!
alximistis
24/08/2007, 11:58
Προσωπικά και το έχω πει άπειρες φορές διαφωνώ με οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας.
Και δεν θα κάνω ούτε σε αυτήν την περίπτωση εξαίρεση παρόλο που τα πιστεύω του εν λόγω τυ[πάκου απέχουν εκατομύρια χλμ. από τα δικά μου.
Θεωρώ όμως ότι:
Με το μπαν (και κάτω) δίνουμε αξία στον κάθε τέτιο τυπάκο ο οποίος όντως μπήκε μόνο για να προκαλέσει και χαλάμε και την πλάκα μας!
ΟΜΩΣ οφείλω να παραδεχτώ ότι εκτός από προκλητικός ο άνθρωπος αυτός ήταν και υβριστικός και προσβλητικός. Οπότε κάπου ψαχνόταν τελικά...
Aναρωτηθηκα σε ποιο πολιτικο FORUM θα ειχαν θεση οι εν λογω αηδιες...ρωτωντας σε ποιο αραγε ,εννοουσα οτι δεν υπαρχει τετοιο (FORUM.)
η διευκρινηση δεκτη...και σορυ για το μπερδεμα!
Νο worries :beer:
Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν φορουμ. Μάλλον όμως θα αφορούν τους μυημένους στον χώρο που εχουν δώσει επιτυχώς εξετάσεις για να μπούν στην αδελφότητα.