View Full Version : Aλυσιδογραναζα
θελω να ρωτησω με νορμαλ χρηση στα ποσα κμ περιπου πρεπει να αλλαξουμε αλυσιδογραναζα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από noe13
θελω να ρωτησω με νορμαλ χρηση στα ποσα κμ περιπου πρεπει να αλλαξουμε αλυσιδογραναζα? Στη περίπτωση που συμφωνείς με το παρακάτω post θα σου έλεγα πως τα 20000km είναι ένα νούμερο ασφαλείας.
(προσωπική άποψη μια και είδα τα δικά μου να παραδίδουν πνεύμα στα 22500km)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=35331&highlight=%C1%EB%F5%F3%DF%E4%E1
φιλε respect εχεις γινει ο προσωπικος μου απαντητης και μιας και ειμαι καινουριος στο forum ευχαριστω πολυ!!!και κατι αλλο.επειδη ειμαι απο θεσσαλονικη ξερεις καποιο σημειο συναντησης εδω η για καποιες εκδρομες που ξεκινουν απο εδω?
φιλε respect εχεις γινει ο προσωπικος μου απαντητης και μιας και ειμαι καινουριος στο forum ευχαριστω πολυ!!!και κατι αλλο.επειδη ειμαι απο θεσσαλονικη ξερεις καποιο σημειο συναντησης εδω η για καποιες εκδρομες που ξεκινουν απο εδω? :lol: :lol:
Στο συναντήσεις - βόλτες ότι δεις: http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=5
:wave2:
Vezouvios
29/08/2007, 08:20
φιλε respect εχεις γινει ο προσωπικος μου απαντητης και μιας και ειμαι καινουριος στο forum ευχαριστω πολυ!!!και κατι αλλο.επειδη ειμαι απο θεσσαλονικη ξερεις καποιο σημειο συναντησης εδω η για καποιες εκδρομες που ξεκινουν απο εδω?
Συμπολιτη οσο αφορα την αλυσιδα θ ασου πω τα εξεις!!!
Η αλυσιδα ειναι κατι που αφορα εσενα..Τι εννοω?Απλα οσο την περιποιησε σωστα και δεν την αφηνεις στεγνη τοσο περισοοτερο θα σου παει,μπορει να φτασει και τα 30000 χλμ μπορει ομως και εαν την αφησεις στεγνη να σε παει 2000 χλμ,καταλαβες?
Εγω με την πρωτη αλυσιδα εκανα 20000 χλμ με την δευτερη εκανα 30000,χτες εβαλα την τριτη!
Οσο αφορα τωρα της συναντησεις εδω στην θεσσαλονικη στειλε μου π.μ το κινιτο σου να σε ενημερωνω,γιατι οπως καταλαβες εγω παντα ξεκιναω την οργανωση,γιατι αμα περιμενω απο τους υπολοιπους χεστηκε η φοραδα στο αλωνι!!
αμα λιπαινεις την αλυσιδα καθε 1000χλμ ανετα βγαζεις τα 50 000χλμ...οσον αφορα τις αφτερμαρκετ μην δοκιμασετε..αλυσιδογραναζα μονο μαμα σουζουκι..:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
αμα λιπαινεις την αλυσιδα καθε 1000χλμ ανετα βγαζεις τα 50 000χλμ...οσον αφορα τις αφτερμαρκετ μην δοκιμασετε..αλυσιδογραναζα μονο μαμα σουζουκι..:D Sorry, αλλά δε συμφωνώ σε τίποτα απ'αυτά που λες. :nono:
Vezouvios
30/08/2007, 07:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
αμα λιπαινεις την αλυσιδα καθε 1000χλμ ανετα βγαζεις τα 50 000χλμ...οσον αφορα τις αφτερμαρκετ μην δοκιμασετε..αλυσιδογραναζα μονο μαμα σουζουκι..:D
Και εγω δεν συμφωνω με αυτο που λες!!κυριως για το θεμα του αφτερμαρκετ αλυσιδας.εχει πολυ καλυτερες αφτερμαρκετ οπως η Αfam gold και διαφορες αλλες!
Στο θεμα των 50000 χλμ δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να το διακινδυνεψεις για να φτασεις τα χλμ που ανεφερες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Και εγω δεν συμφωνω με αυτο που λες!!κυριως για το θεμα του αφτερμαρκετ αλυσιδας.εχει πολυ καλυτερες αφτερμαρκετ οπως η Αfam gold και διαφορες αλλες!
Στο θεμα των 50000 χλμ δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να το διακινδυνεψεις για να φτασεις τα χλμ που ανεφερες. Αfam gold έχω βάλει και εγώ και στα 12000km που έχει γράψει μια φορά έχει χρειαστεί ελάχιστο σφίξιμο.
zeremefico
03/09/2007, 21:44
Επειδή παιδιά ήρθε και μένα η ώρα (20.000+ χλμ)
να αλλάξω αλυσίδα και είμαι ανάμεσα σε μαμά (http://www.didchain.com/suzukipage2.htm#/)
και σε aftermarket.Τι να κάνω;
Αρχικά δημιουργήθηκε από zeremefico
Επειδή παιδιά ήρθε και μένα η ώρα (20.000+ χλμ)
να αλλάξω αλυσίδα και είμαι ανάμεσα σε μαμά (http://www.didchain.com/suzukipage2.htm#/)
και σε aftermarket.Τι να κάνω; Αfam gold με τα γρανάζια έτοιμο set για v-strom.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Αfam gold με τα γρανάζια έτοιμο set για v-strom.
:wave2: Eγω παντως εβαλα d.i.d x-ring αυτολυπαινομενη και νομιζω ειναι πολυ καλη ποιοτητα
d.i.d x-ring αυτολυπαινομενη
Για καλό και για κακό, βάζε εσύ λαδάκι! :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Για καλό και για κακό, βάζε εσύ λαδάκι! :winka:
Μόνο για καλό !!!
Υ.Γ.
Με το "αυτολιπαινόμενη" σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη λίπανσης ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (ανάμεσα στον πείρο και στο ράουλο).
Το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ράουλο (γλύστρα) πρέπει οπωσδήποτε να λιπαίνεται !! :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Για καλό και για κακό, βάζε εσύ λαδάκι! :winka: Kαλα εννοειται απλα η αυτολυπαινομενη αρραιωνει λιγο τα διαστηματα!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μόνο για καλό !!!
Υ.Γ.
Με το "αυτολιπαινόμενη" σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη λίπανσης ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (ανάμεσα στον πείρο και στο ράουλο).
Το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ράουλο (γλύστρα) πρέπει οπωσδήποτε να λιπαίνεται !! :wave2:
ΣΩΣΤΟΣ +1000
ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΣΗ ΚΑΘΕ 500ΚΜ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΚΥΡΟΖΙΝΗ ΚΑΘΕ 1000ΚΜ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΟΠΟΤΕ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ.
:beer: :beer:
zeremefico
18/09/2007, 18:52
Άλλαξα και γω αλυσιδογράναζα στα 21.000 χλμ.
Έβαλα D.I.D. X-Ring χρυσή και JT γραναζάκια.
Δεν έβαλα το σετάκι για v-strom που έχει και έκπτωση γιατί η αλυσίδα ήταν O-Ring.
Κόστος 140 ευρώ.
Αύριο πάμε για λαστιχάκια (άλλα 250)...
Γειά μας!
MARKOS-V
18/09/2007, 19:08
ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΗΝ DID-X RING ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ZEREMEFICO;
ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΛΑΔΙ!ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΤΑ ΛΕΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
zeremefico
18/09/2007, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από MARKOS-V
ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΛΑΔΙ!ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΤΑ ΛΕΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Αλεξόπουλος (http://www.didchain.com/dist.htm)
Νομίζω οτι είναι απο τις καλύτερες.:wacko:
pissaman
19/09/2007, 06:52
Πες μου ακριβώς το μοντέλο σου και που μένεις για να σου πω τιμές και από που μπορείς να εξυπηρετηθείς! ;)
MARKOS-V
19/09/2007, 17:03
ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΜΕΝΩ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.ΕΧΩ ΤΟ ΒΣΤΡΟΜ 650 ΤΟΥ 07.
ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΜΙΣΙΑ.
pissaman
19/09/2007, 18:28
το πρωί θα σου στείλω πμ
zeremefico
20/09/2007, 00:57
120 τα μαμά.
Δημητρακοπούλου 22,Αθήνα.
τηλ 2109222776.
FASTER DRIVER
20/09/2007, 09:20
Χθες στα 24.000χλμ έβαλα και εγώ την DID X-RING χρυσή σειρά με αυτολίπανση με κόστος 110€. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν χρειάστηκε να αλλάξω τα γράναζια γιατί ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και ο μάστορας μου είπε ότι αντέχουν άλλα τόσα χλμ σε αντίθεση με την αλυσίδα που ήταν σε ψιλοχάλια κατάσταση.
Πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές με καλύτερο και πιο γλυκο τράβηγμα και με λιγότερο θόρυβο...
pissaman
20/09/2007, 10:15
Γρανάζι εμπρός 12.70?
Γρανάζι πίσω 27.30?
Αλυσίδες
83 η απλή
108 η ενισχυμένη (σε 116 δόντια)
Αν θες τη σούπερ ενισχυμένη αλυσίδα πρέπει να πάρεις σε 118 και να κόψεις.
το τηλ και η διεύθυνση που γράφει ο zeremefico ισχύουν.
Σου στέλνω πμ πως μπορείς να τα πάρεις με 10§ έκπτωση
MARKOS-V
20/09/2007, 16:31
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ pissaman.ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ:)
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Ε;
Δ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ.ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ.ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ;)
pissaman
20/09/2007, 16:34
Είναι με πιρτσίνι.
Πρέπει να έχεις πιρτσιναδόρο για να την βάλεις!
Αν χρειαστείς οδηγίες, πες μου! ;)
MARKOS-V
20/09/2007, 16:55
ΩΧ:bigcry: ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΓΑΜΩΤΟ :confused:
pissaman
20/09/2007, 17:00
ΩΧ:bigcry: ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΓΑΜΩΤΟ :confused:
Δεν είναι δύσκολο!
Μην αγχώνεσαι!
Κοίτα τα πμ σου