PDA

View Full Version : Βοηθεια για δικηγορο.

zephyr1
05/09/2007, 12:54
Καταρχιν οποιος ξερει ειχα ενα R1 2000, το μηχανακι πωληθηκε πριν απο ενα τετραμηνο σε αψογη κατασταση.
Το μηχανακι ειχε στα χερια μου γυρω στα 15.000 χλμ και δεν ειχε παρουσιασει ποτε προβλημα, οι αλλαγες λαδιων γινονταν ανα 4000- με 6000 χλμ και οτι φθορες αναλωσημων παρουσιαζονταν (τακακια,δισκους,λαστιχα,αλυσιδα-γραναζια)αλλαζονταν αμμεσα.

Οταν εγινε η αγοροπωλησια ο αγοραστης ηθελε να το τσεκαρει στον μηχανικο του, πηγαμε και ηταν κλειστος, αφου καναμε μια βολτα μου ειπε οτι το θελει το μηχανακι.
Ηταν παρασκευη 19.00 τ'απογευμα 11-05-07, τον ρωτησα αν εχει παραβολα απο τραπεζα για να γινει η μεταβιβαση και αυτος δεν ειχε, του ειπα δευτερα και με παρακαλεσε να του το δωσω και θα εκανε την μεταβιβαση την δευτερα.Επηδει ειμαι καλοπροαιρετος και ειδα την καυλα του του το εδωσα με την υποσχεση οτι δεν θα το καβαλησει(μαλακια μου) αλλα ειναι το αποδειχτικο στοιχειο για τα παρακατω.

Την δευτερα με πηρε για να μου πει οτι εκανε την μεταβιβαση και επηδει ειχα ξεχασει να του δωσω τα τελη ειπαμε να βρεθουμε για να το παραλαβει.Γυρω στης 20-05-07 με πηρε τηλ να μου πει ποσο ευχαριστημενος ηταν απο το μηχανακι και οτι με ευχαριστει πολυ.

Στης 25-05-07 με πηρα ξανα να μου πει οτι το μηχανακι το εσπασε και οτι θελει τα λεφτα του πισω.
Εγω του εξηγησα οτι αυτο ειναι ανεφικτο γιατι του εδωσα το μηχανακι σε αψογη κατασταση και δεν ξερω τι εκανε αυτος για να το σπασει.Μου ειπε οτι θα κινηθη δικαστικα.
Μετα απο 1 βδομαδα μου ηρθε ενα εξωδικο το οποιο αναφερε ενα συνεργειο που μετα απο προβλημα του κινητηρα, του αλλαξε 1 μπουζι:confused: (εκει μπηκαν ψιλη στ'αυτια μου) και κατοπιν εφοσον το προβλημα δεν λυθηκε ανοιξε το μοτερ και ειδε σπασμενο το χιτωνιο στον 2ο κυλινδρο.

Εγω κατευθειαν πηρα τον μηχανικο του τηλ. και τον ρωτησα αν υσχιριζεται οτι η βλαβη προυπηρχε, ο μηχανικος του μου ειπε οτι δεν ειναι δυνατον να προυπηρχε ή αν προυπηρχε κανεις δεν μπορουσε να το ξερει, του ειπα οτι αναγκαστικα θα τον καλεσω σαν μαρτυρα για να πει τα ιδια στο δικαστηριο αν και εφοσον γινει.Αυτος τα πηρε και μου ειπε :πες στο μαλακισμενο να βγαλει το ονομα μου απο μεσα γιατι θα κινηθω και εναντιον σε εσενα και σ'αυτον.Του ειπα ευχαριστω και τελος.

Σημερα μου ηρθε αγωγη απο τον αγοραστη ο οποιος ζηταει 4200 για τα εξοδα του.Το δικαστηριο ειναι του χρονου τετοια εποχη.
Ξαναπαιρνω τον συνεργεια και μου λεει οτι το εφτιαξε το μηχανακι του με αντικατασταση μοτερ που στοιχισε γυρω στα 2200 και οταν τον ρωτησα υσχιριζεστε οτι η βλαβη προυπηρχε μου ειπε περνα απο δω.Μαλακωσε μαλλον γιατι πηρε τα φραγκα.

Λοιπον θελω εναν δικηγορο να εχει καποια σχεση με της μηχανες γενικοτερα γιατι θα μου κουνηθει το κεφαλι με τον :a31:

Ευχαριστω.:wave2:

Defiant
05/09/2007, 12:57
Πωωωωω ρε φιλε με τι :a31: εμπλεξες

καλα κουραγια

apav
05/09/2007, 13:12
:eyepop: Δεν επικοινωνείς με τον Tropea; :wave2:

makis206
05/09/2007, 13:12
Πωπω ρε Παναγιώτη μια περιπτωσάρααα..

Καλά ξεμπερδέματα να έχεις κι εύχομαι ότι είναι υπέρ σου να καταφέρεις να το αποδείξεις χωρίς πολλά πολλά τρεχαντήρια..

:beer:

zephyr1
05/09/2007, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Πωπω ρε Παναγιώτη μια περιπτωσάρααα..

Καλά ξεμπερδέματα να έχεις κι εύχομαι ότι είναι υπέρ σου να καταφέρεις να το αποδείξεις χωρίς πολλά πολλά τρεχαντήρια..

Χωρις πολλα τρεχαντηρια:rolleyes: , μονο τα τηλεφωνα ,τα εξοδα του δικηγορου , οι ωρες που ασχολουμε και η στεναχωρια που τρωω φτανει.:(

el_hymador
05/09/2007, 13:18
Το κλειδι της υποθεσης ειναι ο μηχανικος... απο οτι γνωριζω δεν υποχρεουσαι να δωσεις καμια εγγυηση για το μηχανακι ως ιδιωτης...

βρες τον δικο σου μηχανικο που εκανες service στο μηχανακι πριν το πουλησεις...

καλα ξεμπερδεματα :wave2:

Stergios69
05/09/2007, 13:19
Κοίταξε, βρες δικηγόρο και χαλαρα του χρόνου πάρε αναβολή να πάει συν ένα χρόνο... :D
Μετά σκέψου ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ πρέπει να δείξει ότι ΔΕΝ το έσκισε το μηχανάκι όταν το πήρε...

makis206
05/09/2007, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Χωρις πολλα τρεχαντηρια:rolleyes: , μονο τα τηλεφωνα ,τα εξοδα του δικηγορου , οι ωρες που ασχολουμε και η στεναχωρια που τρωω φτανει.:(

Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει και ο μηχανικός που το συντηρούσε όταν ήταν στη δική σου κατοχή ;

Μιλήσατε μ'αυτόν ;

Edit: μας πρόλαβε ο Εl :beer:

zephyr1
05/09/2007, 13:25
Ρε παιδια κανεις δεν μπορει να αποδειξη τιποτα , αφου και ο μηχανικος του μου ειπε οτι εφοσον το μηχανακι λειτουργουσε οταν το πηρε μετα οτι εγινε -εγινε στα χερια του.

Η αποφαση παλι θα κριθει απο ανθρωπους ασχετους που αν μια στο εκατομμυριο πουν οτι φταιω θα επιβαρυνθω την μαλακια τους.

Stergios69
05/09/2007, 13:32
Ρε παιδια κανεις δεν μπορει να αποδειξη τιποτα , αφου και ο μηχανικος του μου ειπε οτι εφοσον το μηχανακι λειτουργουσε οταν το πηρε μετα οτι εγινε -εγινε στα χερια του.

Η αποφαση παλι θα κριθει απο ανθρωπους ασχετους που αν μια στο εκατομμυριο πουν οτι φταιω θα επιβαρυνθω την μαλακια τους.
Δεν είναι ακριβώς έτσι...
Μάλλον το διαστήριο θα πρέπει να ορίσει πραγματογνώμονα οποτε τρέχα γύρευε...
Εϊναι κάτι που θα κοστίσει και τους δύο σας..
Ο τύπος μάλλον έσκισε το μηχανάκι μόλις το πήρε και σου κάνει εξώδικα και αγωγές μπας και βγάλει κανα φράγκο...
Δεν αποκλείεται, μόλις έρθει η ώρα της δίκης να απόσύρει την αγωγή...

makis206
05/09/2007, 13:49
Απ'την άλλη πάλι λες ότι στις 14/05 έκανε τη μεταβίβαση και λίγο αργότερα του έδωσες και τα τέλη..

Στις 20/05 ξαναμιλήσατε για να σου πει πόσο ευχαριστημένος είναι και ήθελε να στο εκφράσει κιόλας..

Το μηχανάκι έσπασε στις 25/05, 10 μέρες αφού είχε κάνει τη μεταβίβαση, εσένα τι σκατά σε τραβολογεί ;

Υποτίθεται ότι για να φτάσει να μεταβιβάσει το μηχανάκι στ'όνομά του το είχε καρατσεκαρισμένο πρώτα, έτσι δεν πάει;

Δεν λέω ν'ακολουθήσεις το "μετά την απομάκρυνσή σας απ'το ταμείο..." ρε Παναγιώτη αλλά από που κι ως που μπορεί να τραβολογεί εσένα για ένα μηχανάκι που βρίσκεται ήδη στ'όνομά του ;

Δεν μπορώ να καταλάβω..:confused:

MikeG
05/09/2007, 13:55
Απ'την άλλη πάλι λες ότι στις 14/05 έκανε τη μεταβίβαση και λίγο αργότερα του έδωσες και τα τέλη..

Στις 20/05 ξαναμιλήσατε για να σου πει πόσο ευχαριστημένος είναι και ήθελε να στο εκφράσει κιόλας..

Το μηχανάκι έσπασε στις 25/05, 10 μέρες αφού είχε κάνει τη μεταβίβαση, εσένα τι σκατά σε τραβολογεί ;

Υποτίθεται ότι για να φτάσει να μεταβιβάσει το μηχανάκι στ'όνομά του το είχε καρατσεκαρισμένο πρώτα, έτσι δεν πάει;

Δεν λέω ν'ακολουθήσεις το "μετά την απομάκρυνσή σας απ'το ταμείο..." ρε Παναγιώτη αλλά από που κι ως που μπορεί να τραβολογεί εσένα για ένα μηχανάκι που βρίσκεται ήδη στ'όνομά του ;

Δεν μπορώ να καταλάβω..:confused:

Συμφωνώ με το Μάκη. Από τη στιγμή που το μηχανάκι είναι ήδη στο όμομα του, το οποίο σημαίνει ότι το έχει ελέγξει και τα σχετικά πριν κάνετε τη μεταβίβαση, τότε δεν έχεις κανένα λόγω να ανυσηχείς. Είναι ένα 100% δικό του μηχανάκι & ότι έπαθε ευθύνεται αυτός. Θα σου πρότεινα προφανώς να μιλήσεις με ένα καλό δικηγόρο επί του θέματος & να σκεφτείς το ενδεχόμενο μήπως να του κάνεις & εσύ μήνυση ζητώντας χρήματα για ψυχική οδύνη, χαμένο χρόνο από τη δουλειά σου & άλλα τέτοια.

:wave2:

TROOPER
05/09/2007, 14:01
πανο θυμασαι που τη δευτερα μου εδωσες 1 φυστικι στο δελεαρ???
σημερα με επιασε κοψιμο και θελω 5000 ευρα αποζημιωση αλλιως θα κινηθω δικαστικα !!!!

ρε τι ανθρωποι υπαρχουνε.....:cry: :cry: :cry:

καλα ξεμπερδεματα ρε φιλε...

bartlal
05/09/2007, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
σημερα με επιασε κοψιμο και θελω 5000 ευρα αποζημιωση αλλιως θα κινηθω δικαστικα !!!!

ρε τι ανθρωποι υπαρχουνε.....:cry: :cry: :cry:

καλα ξεμπερδεματα ρε φιλε...
:eek: :eek: :eek:

δηλαδη σε φυστικωσε?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

danaos75
05/09/2007, 14:12

:bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :lol:

5000 ευρω το φυστικωμα μετα κοψιματος :rotflmao: :rotflmao:

makocer
05/09/2007, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Θα σου πρότεινα προφανώς να μιλήσεις με ένα καλό δικηγόρο επί του θέματος & να σκεφτείς το ενδεχόμενο μήπως να του κάνεις & εσύ μήνυση ζητώντας χρήματα για ψυχική οδύνη, χαμένο χρόνο από τη δουλειά σου & άλλα τέτοια

συμφωνω κι επαυξανω ! ! ! !
βρες ενα μουτρο δικηγορο και στειλε εξωδικο κατευθειαν
(εφ οσον οσα μας παραθετεις ειναι τα πραγματα οπως εγιναν ......)

toyota
05/09/2007, 14:18
http://www.motocikleta.gr/forum/viewtopic.php?t=3131

Δε ξέρω αν λέγοντας "πωλητής" εννοούν τον επίσημο έμπορα (καταστηματάρχη,μάντρα,αντιπρόσωπο) ή τον ιδιώτη.

Όπως και νά'χει καλά ξεμπερδέματα.

kawasaki ZX-12
05/09/2007, 14:22
να πω και γω κατι?

στην συγκεκριμενη περιπτωση μετα απο 5 μηνες δεν μπορω να καταλαβω τι ζηταει που μπορει να φταιει ο πωλητης????

αυτος ο παπαρας μπορει να εκανε burn out α;πο την ημερα που το πηρε μπορει να το ξεσκιζε στους κοφτες αν εσπασε φταιει αλλος???

οσο γι αυτο που ειπε ο trooper για το τι ανθρωποι υπαρχουν ακου να δεις τι εχω παθει!!!!!!

το 2000 αγορασα ενα KLX 250 toy 98 εδωσα 300000 προκαταβολη και αλλα 400000 σε γραμματια...

ασχετος απο μηχανες πηγα το ειδα και το πηρα χωρις να ελεγξω τιποτα!!!!!

το πηρα δευτερα και παρασκευη ενω πηγαινα στο σπιτι μου εδωσε το μοτερ στα χερια!!!!
παω στον μηχανικο μου ανοιγει το καπακι τις καμπανας και βλεπουμε το γραναζι της μανιβελας εχει φρακαρει στην καμπανα εχει μαγκωσει και εχει σπασει το καρτερ σε κομματια γιατιτο γραναζι αυτο ητανε πανω σε ενα αξονα που ερχοταν μεσα απο το μοτερ!!!!!!!

μου λεει ο μηχανικος το γραναζι αυτο μετα απο καποια σερβις το αλλαζουμε προληπτικα γιατι φθειρεται και αρχιζει να τζογαρει τι κανουμε του λεω μου λεει πας για μοτερ!!!!!!!
μου ειπε οτι αυτο το γραναζι εμπειρικα πρεπει να ειχε τουλαχιστον 30000 χλμ.

για να μην στα πολυλογω παω σε δικηγορο κανω αγωγη με εξεταση απο πραγματογνωμονα και κερδιζω το διστηριο με αποφαση να παρει πισω το μηχανακι και να μου δωσει τα λεφτα μου!!!!!!!
δεν επρεπε να το κανω ημουν 20χρονων χρεωμενος και χωρις μηχανακι δεν επρεπε να το κυνηγησω που πιαστηκα κοροιδο???????

εντελως φιλικα........

devil's animal
05/09/2007, 15:06
καλα ξεμπερδεματα ...1ον! &

2ον...βρες καλο δικηγορο!

DrIoannis
05/09/2007, 15:36
Πραγματικά καταλαβαίνω εσένα αλλά και τον αγοραστή.Εσύ δεν έδωσες κάποια εγγύηση(γιατί να δώσεις άλλωστε).Σε τι μπορείς να φταις.Αν έχεις το βιβλιαράκι του με τα service θα έχεις ένα ακόμη επιχείρημα για την καλή συντήρηση της μηχανής.Η μηχανή είχε κάποια ηλικία και φυσικά εσύ δεν του απαγόρευσες να τσεκάρει τη μηχανή.Την χρησιμοποίησε κάποιες μέρες και στα χέρια του έπαθε ό,τι έπαθε.Από την πλευρά του αγοραστή βέβαια είναι πίκρα να αγοράζεις κάτι και μετά να χαλάει...αλλά αφού το αγοράζεις μεταχειρισμένο παίρνεις ένα ρίσκο...

Nostra
05/09/2007, 15:54
αδειασε ρε Πανο τα ΠΜ σου :mad: :mad:

:D

zephyr1
05/09/2007, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
αδειασε ρε Πανο τα ΠΜ σου :mad: :mad:

:D

Κατι αδειασα.:ninja:

Tropeas
05/09/2007, 16:25
σου στειλα και εγω,
διάλεξε ΄'οτι νομίζεις...

zephyr1
05/09/2007, 16:32
Δεν εχει ερθει τιποτα.:mad:

Να σας κανω μια μυνησουλα μολις ερθουν.:bigcry:

DimChios
05/09/2007, 17:26
Ρε κοιτα να δεις τι παθαινει ο ανθρωπος!

:sad: :rolleyes: :mad:

Πανο, γραψ τον ρε στ @@δια σου, και ναι ρε σεις, αυτη ειναι η λυση!

Οχι θα κατσει να σκασει!

Αυτος ψαχνει να βρει το μλκ να βγαλει κανενα σπασμενο
:mad:

Tropeas
05/09/2007, 17:31
ρε παιδιά αν έχει κανείς το τηλ του Θοδωρή Γαζούλη , η/και του το χω δώσει εγώ , ας το προωθήσει μιας και εγω στις διακοπές μου έχασα "εν κινήσει" την συσκευή κινητής μου τηλεφωνίας, και πολλά νούμερα ακόμα αγνοούνται...:rolleyes: :sad: :sick:

zephyr1
05/09/2007, 17:41
Τασο στειλε μου σε παρακαλω ξανα το τηλ. γιατι δεν ελαβα τιποτα.

FZR1000
05/09/2007, 19:45
Συγνωμη 2200 δεν κοστισε η επισκευη? γιατι ζηταγε 4200?

Επρεπε να του προσφερεις κανα χιλιαρικο κ πολυ του ηταν...κ αν δε δεχοταν να τα λεγατε στα δικαστηρια...

Δε νομιζω να εχεις προβλημα στο δικαστηριο παντως...

zephyr1
05/09/2007, 20:41
Απ΄την στιγμη που αποδεχτεις οποιοδηπωτε ποσο να δωσεις , σημαινει οτι κατι ηξερες.:rolleyes:

Το μηχανακι στα χερια μου δεν θα παθαινε τιποτα οπως και κοντα στα 2 χρονια δεν ειχε παθει ποτε τιποτα.

Ειδικα αν το ξερεις αυτο και σε εχει βγαλει παληκαρι δεν δινεις μια.Καλυτερα να μην σου τυχει.

Ο αγοραστης ειναι 22 χρωνον , καφετεριακιας.:sick:

FZR1000
05/09/2007, 21:09
Μα ειναι φως φαναρι οτι δεν φταις αλλα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας...

και καλα να το εκανες σαν δειγμα καλης θελησης...

Επειδη στο δικαστηριο ειναι και ασχετοι απο μηχανολογια ισως βοηθουσες την θεση σου, αν ειχες καποιο χαρτι απο μηχανολογο οτι αυτη η βλαβη αυτη μπορει να συμβει απο κακο χειρισμο απο την μια στιγμη στην αλλη και αν η μηχανη την ειχε απο εσενα θα το αντιλαμβανοταν ο οποιοσδηποτε αμεσως με την πρωτη βολτα οχι μετα απο 2 εβδομαδες...

kaps
05/09/2007, 21:18

Δεν μπορώ να καταλάβω..:confused: Σωστά τα λές έγινε η μεταβίβαση; τέλιωσε .. Δηλαδή να σκότωνε άνθρωπο ή αν έκανε κάποια τροχαία παράβαση τι θα έλεγε; . Εγώ λέω κάντου εξώδικο και πες του να αποσύρει ότι κατέθεσε διότι σε άλλη περίπτωση θα τον εγκαλέσεις για συκοφάντηση και εκβιασμό ...
:mad: :mad: :mad:

zolotas
05/09/2007, 22:08
Ο αγοραστης ειναι 22 χρωνον , καφετεριακιας.:sick:

τι λε ρε Παναγιωτη ?? που τον βρηκες αυτον τον πουστη?? το κολοπαιδο ,επεσες σε μεγαλο τσογλανι ,δεν θα παρει μια φυσικα ,πιαστον απο κοντα και μιλα του ..........δαγκωσε τον δλδ με τροπο ............ολα τα κολοπαιδα γινανε ροσσιδες τωρα και στραβωνουν ........:mad:

vagkan
06/09/2007, 15:05
Αν του είχες μεταβιβάσει χαρλει ή ΒΜW του 39 θα είχε την απαίτηση να δουλεύει κιόλας?

Το ότι άγορασε μια μεταχειρισμένη μοτο δεν έχει ουδεμία σχέση με την λειτουργική της κατάσταση, εφόσον δεν υπόγραψες καμμία δήλωση εγγύησης. Με απλά λόγια θα μπορούσε να την είχε αγοράσει γαι ανταλλακτικά ή για να την βλέπει.

Πάρε βεβαίωση από τον μηχανικό σου γαι τα σέρβις που έκανες (αν δεν έχεις το βιβλίο της) και ΟΚ, κάνε του και εσύ μια αγωγή μετά από συννενόηση με δικηγόρο και άστον να τρέχει.

Αυτό είναι γενικά το πρόβλημα των πωλήσεων με γραμμάτια, ότι δεν πληρώσεις στην ώρα του χάνει την αξία του, ο τύπος ξεκαψουρεύτηκε και προσπαθεί να κάνει αντιστροφή πώλησης, αν έχεις πάρει όλα τα λεφτά σου είσαι εντάξει και γράψτον, αν δεν τα έχεις πάρει μην κάνεις έκπτωση γιατί γίνεσαι συνυπεύθυνος.:wave2:

FZR1000
06/09/2007, 16:04
Vagkan σωστοτατος!!!

Σιγουρα του ειπες οτι η μηχανη ηταν σε αριστη κατασταση, μιας και ηταν, τωρα αν αυτος την μετετρεψε σε 2 εβδομαδες σε παλιοσιδερα δικο του προβλημα...

κ εγω θα ελεγα καντου κ εσυ μηνυση...

Το ιδιο r1 '00 ενας γνωστος μου το δανεισε σε ενα πιτσιρικα κ μετα απο 1 ωρα του το εφερε πισω με σπασμενη καμπανα!!!

Ειναι αξιοπιστες μηχανες αρκει να ξερεις και να τις δουλευεις...κ εγω το ιδιο r1 '00 εχω...

zephyr1
06/09/2007, 16:30
Αν δικαιουμε να του κανω αγωγη , θα το κανω.Δεν μπορω αλλο ο καθενας να παιζει με μενα, με την οικογενεια μου ,με την δουλεια μου, γιατι την ειδε ανετος να κανει μια μυνηση.

Δεν τα μπορω ομως ρε παιδια πραγματικα λυπαμαι που ολο το συστημα πρωωθει τα δικαστηρια και της δικες μονο και μονο για να κινηθει αυτος ο βρωμικος τροχος του συστηματος.:sad:

Μην σας πω και το αλλο , απο πελατη μου που μου χρωσταγε 300 ευρω δεν με πληρωσε και μετα απο καποια στιγμη καποιος πηγε να του καψει το σπιτι(γιατι χρωσταγε απ'οτι εμαθα σε πολυ κοσμο) και αυτος εδωσε εμενα και εναν βενζινα.:mad:
Πηγαμε στο δικαστηριο και 10 λεπτα πριν την δικη ηρθε και ζητησε συγνωμη και ανερεσε την κατηγορια , το δικαστηριο δεν το δεχθηκε και πηραμε αναβολη για ενα χρονο.(Τα 300 ο δικηγορος μου τα πηρε εμενα).

Τι συστημα ειναι αυτο που οποιος του κ@υλωσει κανει και μια μυνηση και κανενας δεν ελενχει αν στεκει η οχι.:yuck:

nakedorange
06/09/2007, 17:25
Δες και εδω (http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=348)

...και κουραγιο

:wave2:

Ζεύκας
06/09/2007, 17:34
Πάνο καλά ξεμπερδέματα!

Μερικά μαλακισμένα της ηλικίας μου έχουν τον εγκεφαλό τους στο πέος και στον δεξιό τους καρπό...

:sad:

vagkan
06/09/2007, 19:37
Έχεις εξοφληθεί?

πήρες γραμμάτια του? Μπήκε εγγυητής?

Αν ναι, τα γραμμάτια στα πληρώνει?

Έκανες παρακράτηση κυριότητας?? αν δεν στα πληρώνει γιατί δεν κάνεις κατάσχεση?

το θέμα (αν σου χρωστάει) είναι οικονομικό, από ότι κατάλαβα δεν θέλει να σε πληρώσει αυτο είναι όλο...

αν έκανες γραφειοκρατικά εντάξει την μεταβίβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό, υπογραφές, εγγυήτης, παρακράτηση κυριότητας ) μην μασάς.

δεν υπάρχει εγγύηση στα μεταχειρισμένα.

FZR1000
06/09/2007, 19:41
Τι λετε ρε σεις!!!!

αμα ειναι ετσι καλυτερα να τις καιμε παρα να τις πουλαμε....

Τοτε μπορεις να ισχυριστεις οτι η βλαβη προκληθηκε απο πτωση!

ασε που πρωτη φορα ακουω για σπασμενο χιτωνιο σε r1...

zephyr1
06/09/2007, 19:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagkan
Έχεις εξοφληθεί?

πήρες γραμμάτια του? Μπήκε εγγυητής?

Αν ναι, τα γραμμάτια στα πληρώνει?

Έκανες παρακράτηση κυριότητας?? αν δεν στα πληρώνει γιατί δεν κάνεις κατάσχεση?

το θέμα (αν σου χρωστάει) είναι οικονομικό, από ότι κατάλαβα δεν θέλει να σε πληρώσει αυτο είναι όλο...

αν έκανες γραφειοκρατικά εντάξει την μεταβίβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό, υπογραφές, εγγυήτης, παρακράτηση κυριότητας ) μην μασάς.

δεν υπάρχει εγγύηση στα μεταχειρισμένα.

Τα λεφτα τα πηρα ολα την ιδια μερα που του την παρεδωσα , την μεταβιβαση την εκανε μετα πο 3 μερες γιατι ηταν παρασκευη απογευμα και δεν ειχε παραβολα.Αυτο ειναι και το αποδειχτικο μου στοιχειο που δειχνει οτι δεν ειχα δολο( αληθεια πως μπορει να γινει αυτο), αν ειχα δολο δεν θα του το εδινα 3 μερες να το σκισει με την αδεια στο ονομα μου.Το ειπα και στην αρχη μαλακια μου.

Απλα κατι καινουργιοι νομοι τους δινουν πατημα για να κινησουν την διαδικασια.

FZR1000
06/09/2007, 20:52
Κατι μου βρωμαει τωρα που το ξανασκεφτομαι πως ειναι δυνατον να σπασει το χιτωνιο?
το εχεις επιβεβαιωσει αυτο?

μηπως επαθε κατι αλλο κ παει να το καλυψει?

ποσο σιγουρος εισαι οτι το μοτερ αλλαχτηκε? μηπως φορα ακομη το ιδιο?

Asaverle
06/09/2007, 21:28
μεγάλο μπέρδεμα.:eyepop:

blackbusa
07/09/2007, 17:44
Τα λεφτα τα πηρα ολα την ιδια μερα που του την παρεδωσα , την μεταβιβαση την εκανε μετα πο 3 μερες γιατι ηταν παρασκευη απογευμα και δεν ειχε παραβολα.Αυτο ειναι και το αποδειχτικο μου στοιχειο που δειχνει οτι δεν ειχα δολο( αληθεια πως μπορει να γινει αυτο), αν ειχα δολο δεν θα του το εδινα 3 μερες να το σκισει με την αδεια στο ονομα μου.Το ειπα και στην αρχη μαλακια μου.

Απλα κατι καινουργιοι νομοι τους δινουν πατημα για να κινησουν την διαδικασια.

Το οτι θα κινηθεις και εσυ νομικα,επιβαλλεται γαι να εισαι καλυμενος οσο μπορεις.....το θεμα ρε φιλε ειναι.....δεν πιανεις κανα πατερα του, να του εξηγησεις οτι το μηχανακι ηταν αψογο και οτι ο γιος καταφερε να το καψει σε 2 εβδομαδες δεν ειναι καλο σημαδι.....μηπως να μην ξαναοδηγησει ξανα κανα τετοια μηχανακι γιατι την αλλη φορα θα τον ξεκολανε απο μια κολονα....λεω εγω.....

bartlal
07/09/2007, 18:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Το οτι θα κινηθεις και εσυ νομικα,επιβαλλεται γαι να εισαι καλυμενος οσο μπορεις.....το θεμα ρε φιλε ειναι.....δεν πιανεις κανα πατερα του, να του εξηγησεις οτι το μηχανακι ηταν αψογο και οτι ο γιος καταφερε να το καψει σε 2 εβδομαδες δεν ειναι καλο σημαδι.....μηπως να μην ξαναοδηγησει ξανα κανα τετοια μηχανακι γιατι την αλλη φορα θα τον ξεκολανε απο μια κολονα....λεω εγω.....

otan εχει μαθει να λειτουργει με αυτο το τροπο, ετσι εχει γαλουχηθει....

λιγο ατοπο κοβω το σκεπτικο. δεν νομιζω οτι το παλουκαρι κυλισε απο αλλη κουνια ή κουνηθηκαν τα μυαλα του και αρχισε να λειτουργει ετσι...

zephyr1
07/09/2007, 18:36

Φαντασου οτι την πρωτη μερα που εγινε με πηρε τηλ. ο πατερας του στο κινητο, του λεω παρε με σε παρακαλω σε ενα σταθερο να μιλησουμε, μετα αντι να με παρει ο πατερας του με περνει ο ιδιος μου τα λεει τα δικα του του λεω τα δικα μου και κλεινουμε.
Μετα απο καποιες μερες (δεν θυμαμαι) με πηρε ο δικηγορος του και μου ειπε κανε κατι γιατι το παιδι ειναι ορφανο.:eyepop:
Γενικα παιζει πολυ ψεμα.

zephyr1
07/09/2007, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
otan εχει μαθει να λειτουργει με αυτο το τροπο, ετσι εχει γαλουχηθει....

λιγο ατοπο κοβω το σκεπτικο. δεν νομιζω οτι το παλουκαρι κυλισε απο αλλη κουνια ή κουνηθηκαν τα μυαλα του και αρχισε να λειτουργει ετσι...

Εννοεις οτι καποιοι τον βαλαν στην μπριζα ε?

Και εγω κατι τετοιο φανταζομε, επηδει μενει μεταμορφωση εχω μαθει οτι ειναι καποια αλανια και με το που παρει καποιος μηχανακι το παιρνουν βολτα-κατευθειαν εθνικη ,κοφτες και μετρηση χλμ. 1ης 2ας κτλ.

Το μηχανακι οπως ολα τα Ρ1 τσιμπαγε λιγο λαδι , του το ειπα και το ηξερε, αν το εσκιζε χωρις να ελενχει τιποτα να τα αποτελεσματα.

Το αφηνω για λιγο, θα μιλησω και με Τασο την δευτερα για να εποικινωνησω με την δικηγορο του.
Με βλεπω στο δικαστηριο για το σκηνικο και γυριζουν τα αντερα μου μονο στην σκεψη.:sick:

bartlal
07/09/2007, 18:51
Εννοεις οτι καποιοι τον βαλαν στην μπριζα ε?

Και εγω κατι τετοιο φανταζομε, επηδει μενει μεταμορφωση εχω μαθει οτι ειναι καποια αλανια και με το που παρει καποιος μηχανακι το παιρνουν βολτα-κατευθειαν εθνικη ,κοφτες και μετρηση χλμ. 1ης 2ας κτλ.

Το μηχανακι οπως ολα τα Ρ1 τσιμπαγε λιγο λαδι , του το ειπα και το ηξερε, αν το εσκιζε χωρις να ελενχει τιποτα να τα αποτελεσματα.

Το αφηνω για λιγο, θα μιλησω και με Τασο την δευτερα για να εποικινωνησω με την δικηγορο του.
Με βλεπω στο δικαστηριο για το σκηνικο και γυριζουν τα αντερα μου μονο στην σκεψη.:sick:

apla απαντουσα στον ΒΛΑΚχαΒΟΥΖΑ οτι με τετοια κ@λοπαιδια και γενικοτερα συμπεριφορες, ειναι πως μαθαινει κανεις. ειναι σαν τις γκομενες που οδηγουν οπως να'ναι και στην στραβη θα παρουν τους γκομενους ή τους πατεραδες να τις ξελασπωσουν.ΔΕΝ εχουν μαθει να καθαριζουν μονοι τους τις καταστασεις.

ή μηπως νομιζεις οτι το κ@λοπαιδι θα βγαλει τα χρηματα του δικαστηριου απο την τσεπη του? :mad:

zephyr1
07/09/2007, 19:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
apla απαντουσα στον ΒΛΑΚχαΒΟΥΖΑ οτι με τετοια κ@λοπαιδια και γενικοτερα συμπεριφορες, ειναι πως μαθαινει κανεις. ειναι σαν τις γκομενες που οδηγουν οπως να'ναι και στην στραβη θα παρουν τους γκομενους ή τους πατεραδες να τις ξελασπωσουν.ΔΕΝ εχουν μαθει να καθαριζουν μονοι τους τις καταστασεις.

ή μηπως νομιζεις οτι το κ@λοπαιδι θα βγαλει τα χρηματα του δικαστηριου απο την τσεπη του? :mad:

Ετσι ρε μαγκα.

Αν γιατο καθε ενα μηχανακι που πηρα και μου βγηκε στραβο-κολλησε-δεν ηταν οτι μου ειπαν, φωναζα την μαμα μου ............την γ@μησαμε.

zephyr1
20/10/2007, 11:08
Νεοτερα απο δικηγορο.

Η κατηγορια οτι η ζημια προυπηρχε δεν υφιστατε, αλλα η δικασημος ημερομηνια οριστικε.

Σημερα μου επεσε στα χερια το buy book του powerbike και γραφει αναλυτικα:

''Στο μεταχειρισμενο υπαρχει και παλι η υποχρεωση εξαμηνης ςγγυησης καλης λειτουργιας απο τα καταστηματα, η πραξη ομως εχει δειξει οτι ειναι πολυ δυσκολο να αποδειξεις σε μια μεταχειρισμενη μοτοσυκλετα οτι μια ζημια που εμφανιστηκε στα χερια σου προυπηρχε, εγινε αντιληπτη απο τον πωλητη και δεν επισκευαστηκε.Και παλι εδω ισχυει το καλο ονομα του μαγαζιου και το εκ των προτερων ξεκαθαρισμα ως προς το ποιας εκτασης ειναι η καλυψη της εγγυησης.

Εγγυηση απο ιδιωτη δεν χρειαζεται να σου το πω εγω, δεν υπαρχει.Αν συντρεξει λογος καλυψης απο την αντιπροσωπεια ή τον εμπορο,θα αναγκαστεις να καταφυγεις σε δικηγορο''.

Την δευτερα θα τους καλεσω να δω αν μπορουν να μου το πιστοποιησουν με καποιο χαρτι.:smilea:

blackbusa
20/10/2007, 11:16
Νεοτερα απο δικηγορο.

Η κατηγορια οτι η ζημια προυπηρχε δεν υφιστατε, αλλα η δικασημος ημερομηνια οριστικε.

Σημερα μου επεσε στα χερια το buy book του powerbike και γραφει αναλυτικα:

''Στο μεταχειρισμενο υπαρχει και παλι η υποχρεωση εξαμηνης ςγγυησης καλης λειτουργιας απο τα καταστηματα, η πραξη ομως εχει δειξει οτι ειναι πολυ δυσκολο να αποδειξεις σε μια μεταχειρισμενη μοτοσυκλετα οτι μια ζημια που εμφανιστηκε στα χερια σου προυπηρχε, εγινε αντιληπτη απο τον πωλητη και δεν επισκευαστηκε.Και παλι εδω ισχυει το καλο ονομα του μαγαζιου και το εκ των προτερων ξεκαθαρισμα ως προς το ποιας εκτασης ειναι η καλυψη της εγγυησης.

Εγγυηση απο ιδιωτη δεν χρειαζεται να σου το πω εγω, δεν υπαρχει.Αν συντρεξει λογος καλυψης απο την αντιπροσωπεια ή τον εμπορο,θα αναγκαστεις να καταφυγεις σε δικηγορο''.

Την δευτερα θα τους καλεσω να δω αν μπορουν να μου το πιστοποιησουν με καποιο χαρτι.:smilea:

:beer: :beer: :beer: :beer:

Τραβα του και εσυ μια ωραια μυνησουλα τωρα για συκοφαντικη δυσφημηση και ψυχικη οδυνη και ξεκινα να χαμογελας.....

υ.γ.για να παμε και για καμμια μπαλλιτσα δηλαδη...στεγνωσε το λαρυγγκι μου...:evil:

zephyr1
20/10/2007, 11:21

Τραβα του και εσυ μια ωραια μυνησουλα τωρα για συκοφαντικη δυσφημηση και ψυχικη οδυνη και ξεκινα να χαμογελας.....

υ.γ.για να παμε και για καμμια μπαλλιτσα δηλαδη...στεγνωσε το λαρυγγκι μου...:evil:

Μυνησουλα δεν κανω στο κολοσυστημα αυτο δεν μπαινω,θα κρατησω μονο το χαμογελο.:winka:

Το λαρυγκι σου θα το δροσισω την δευτερα.:beer: :beer: :beer:

apav
20/10/2007, 11:36
Καλή συνέχεια! :wave2:

KeLeYTiS
20/10/2007, 13:47
Popo Ζεφυρε τι μπλεξιμο !!!

Και εγω μετα το τελευταιο μηχανακι που πουλησα ορκιστηκα ποτε ΞΑΝΑ !

Τετοιο πριξαρχιδιασμα δεν εχω φαει στην ζωη μου ποτε !

Απο εδω και περα το κανω κομματια και το πουλαω ebay , βεβαια τα μηχανακια μου ειναι φθηνα με ενα μηχανακι αξιας 5000+ δεν ξερω τι θα εκανα , μαλλον θα το κραταγα η θα το εκανα τραμπα σε μαγαζι και ας το παιρναν πιο λιγο

Τουλαχιστον θα ειχα το κεφαλι μου υσηχο

Καλα ξεμπερδεματα ...

Akatanomastos
20/10/2007, 17:27
re mages, miso lepto,

o agorastis kai o kathe agorastis den kserei oti px o zephyr einai kalo paidi, den tha poulage pote tou spasmeno mixanaki klp kp (opos fantazome eseis pou ton gnorizete to epivaiveonete afto)

an to padi den ekane kati ipervoliko, kai espase gia agnosto logo, exei dosei tosa lefta, eseis ti lete na min ta xei parei sta matia?
ti tha skeftei aftos? profanos oti tou poulisan xalasmeno mixanaki, to oti to pire xoris elegxo mlk, ALLA an akoma kai etsi ton kaliptei o nomos gia mena kala kanei kai to psaxnei.

an tora einai kolopedaras kai paei na glitosei ta spasmena ok, pao passo.
to thema einai omos pos kaneis mas den ton kserei kai ton vrizete oloi..

Cpt. Haddock
20/10/2007, 17:35
Με τα λίγα δικολαβίστικα που ξέρω, σε αυτές τις περιπτωσεις ισχύει το Caveat Emptor = ας προσεχε ο αγοραστης

Δεν υφίσταται εγγύηση απο ιδιώτη φυσικά (γνωστό αυτό) και ακόμα και να μπορούσε να αποδείξει οτι προυπήρχε η ζημιά (χλωμό γιατί ποιος συνεργειάς θα βάλει φωτιά στο μαγαζί του) δεν στέκει τίποτα

Μόνο αστική δίκη, αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Το οποίο επίσης δε στέκει γιατί εκεί κάνεις μια άλλη μήνυση για τη δική σου ψυχική οδύνη και ο δικηγόρος του θα του πει να πάρει το μπουλο

tsoukas77
20/10/2007, 18:27
Δεν μπορω να φανταστω πως υφισταται τετοιο ζητημα.Ακομη και μοτοσυκλετα χωρις κινητηρα να αγορασε,εφοσον εγινε η μεταβιβαση με την θεληση του,πως μπορει τωρα να ζητα τον λογο;
Μοιαζει τελειως παραλογο.
Εκτος αυτου,στην υπευθυνη δηλωση δηλωθηκε ολοκληρο το ποσο αγορας;Μπορεις να ισχυριστεις οτι εν γνωση του το αγορασε με βλαβη ή για ανταλλακτικα.
Δεν στεκει τιποτα...

zephyr1
22/10/2007, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
re mages, miso lepto,

o agorastis kai o kathe agorastis den kserei oti px o zephyr einai kalo paidi, den tha poulage pote tou spasmeno mixanaki klp kp (opos fantazome eseis pou ton gnorizete to epivaiveonete afto)

an to padi den ekane kati ipervoliko, kai espase gia agnosto logo, exei dosei tosa lefta, eseis ti lete na min ta xei parei sta matia?
ti tha skeftei aftos? profanos oti tou poulisan xalasmeno mixanaki, to oti to pire xoris elegxo mlk, ALLA an akoma kai etsi ton kaliptei o nomos gia mena kala kanei kai to psaxnei.

an tora einai kolopedaras kai paei na glitosei ta spasmena ok, pao passo.
to thema einai omos pos kaneis mas den ton kserei kai ton vrizete oloi..

Akatanomastos μηπως σε λενε Χρηστο?:look: :rolleyes: :lol:

Δεν ειναι δυνατον να προβλεψεις τετοια βλαβη οτι θα γινει,το μηχανακι το ειχαν δει 2 μηχανικοι ειπαν οτι το μοτερ δουλεβε μια χαρα.

Δεν εχει σχεση αν ειμαι καλο ή κακο παιδι και κανενας δεν επιβεβαιωσε τιποτα.Οτι ο ελενχος εγινε, τα λεφτα δωθηκαν και το μηχανακι μεταβιβαστηκε στο ονομα του αυτο ειναι το γεγονος + οτι ειχε και το μηχανακι για 3 μερες στο ονομα μου(-δολος).

Αυτο που εγραψε ο KELEYTIS παραπανω, καταλαβε και ειδατε τι εκανε προτιμα να σπαει τα μηχανακια και να τα στελνει.

Εγω αυτο που θελω να μαθω τωρα ειναι αν εχω δικαιωμα να παω χωρις δικηγορο.Ειναι ειρηνοδικιο και νομιζω οτι με τα καταλληλα χαρτια δεν θα χρειαστει να επυβαρινθω με τα εξοδα του δικηγορου.
Αν και χλωμο το βλεπω γιατι τα γραναζια καλα κρατουν.:a37:

sapila racing
24/10/2007, 09:51
Grafw greeklish logw periorismou syndeshs...

Panagiwth eyxomai n axemperdepseis grhgora ka na mhn xalasteis allo.

Pantws atimo kolpo, to espase kai zhtaei ta spasmena...

Baggelhs20
25/10/2007, 02:41
ευχομαι γρηγορα ξεμπερδεματα

FZMAN
27/10/2007, 08:40
Φίλε, σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα. Λογικά δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα διότι είδε την μηχανή την άκουσε και την αγόρασε ενώ εαν είχε αμφιβολίες θα μπορούσε να την πάει σε συνεργείο πρίν την αγοράσει. Δεν τον πίεσες εσύ να κάνει με το ζόρι την αγορά και βέβαια μετά απο τόσο χρονικό διάστημα απ΄την αγορά με ποιό δικαίωμα ζητάει αυτά τα πράγματα.

zephyr1
08/09/2009, 00:32
Το δικαστηριο εγινε αρχες ιουλιου και η αποφαση δοθηκε σημερα.Η αγωγη του αγοραστη απορριφθηκε.Υπαρχει μια περιπτωση εφεσης απο μερους του για να μας τα ξαναπαρουν οι δικηγοροι.

Πιστευω να του εγινε μαθημα και να λυπηθει να πεταξει(ουμε) αλλα λεφτα.

Τελος καλο ολα καλα.

@Νοστρα-Τασο ευχαριστω για την δικηγορινα.

blackbusa
08/09/2009, 00:43
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

kerasaki
08/09/2009, 00:57
Οταν αρχισα να διαβαζω το post σου και εφτασα στο σημειο που ελεγες οτι το παιδι ηταν κ@υλομενο και ενταξει δεν πειραζει θα κανουμε τη μεταβιβαση μετα απο τρεις μερες, ενα καμπανακι κινδυνου αρχισε να χτυπαει μεσα μου....

Σκεψου κατι ακομα πιο απλο απο αυτο που σου συνεβη...πες οτι αυτος ειναι ενας κακοποιος και αρχιζει να κανει ληστειες τραπεζων με το μηχανακι σου...την πινακιδα σου...και να εμφανιζεσαι εσυ ως κατοχος της εν λογο μηχανης?

την αλλη φορα δειξε περισσοτερη προσοχη :nono:

sapila racing
08/09/2009, 08:59
Το δικαστηριο εγινε αρχες ιουλιου και η αποφαση δοθηκε σημερα.Η αγωγη του αγοραστη απορριφθηκε.Υπαρχει μια περιπτωση εφεσης απο μερους του για να μας τα ξαναπαρουν οι δικηγοροι.

Πιστευω να του εγινε μαθημα και να λυπηθει να πεταξει(ουμε) αλλα λεφτα.

Τελος καλο ολα καλα.

Αντε μπράβο ρε Πάνο, ξεμπέρδεψες με τον παπάρα.

xrlantz
08/09/2009, 09:15
nice
:sun:

Nostra
08/09/2009, 10:46

(αν και ειναι παντα "επικίνδυνο" να συστήνεις γιατρό, δικηγόρο και μηχανικό .... :winka: )

sergiosm
08/09/2009, 12:00
πάνω που πήγα να απαντήσω ότι θα πάρει τα @@@ σου, είδα την ημερομηνία του αρχικού post.

και μετά είδα το αποτέλεσμα ...

:beer: :beer: :beer: