View Full Version : Agip σπρέυ αλυσίδας
Είπα μετά από το περιστατικό με την αλυσίδα που μου έφυγε να αλλάξω σπρέυ λιπαντικού αλυσίδας και να μην προτιμήσω αυτά που μετά από λίγο στεγνώνουν και γίνονται κερί . Από συζήτηση κάποιος είπε μήπως ευθύνεται για το σπάσιμο της αλυσίδας επειδή εγκλωβίζει την σκόνη στα πυράκια . Είπα λοιπόν να προτιμήσω αυτό που σύστησε ο μάστουρας και μάλιστα να ψεκάζω την αλυσίδα κάθε 200 χμ . Λέω και εγώ κάτι μπορεί αυτός να ξέρει .Τουτέστιν κάθε 3 ημέρες ψέκασμα . ΟΜΩΣ .... :confused: Από τη πρώτη στιγμή που τη ψέκασα έχασα το πίσω φρένο . Δεν το συνδύασα με το σπρέυ και αφού το ξεπέρασα καθαρίζοντας τα τακάκια ήρθε η ώρα να επαναλάβω βάση χιλιομέτρων το ψέκασμα . Το αποτέλεσμα ...:cry: φρένο πάλι γιοκ. Κάνω να δω το τροχό και τι διαποιστώνω . Το σπρέυ είχε πεταχτεί όπου μπορείτε να φανταστείτε . Ολα μαύρα και άραχνα η δε αλυσίδα σχεδόν δεν είχε λιπαντικό πάνω της . Η δε δισκόπλακα λουσμένη ......ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ...:rolleyes: θα ξαναβάλω το VALVOLINE .....
dirtbird
06/09/2007, 12:56
Μήπως λαδώνεις την αλυσσίδα....... σοφράνο?:lol: :lol:
Sotirios
06/09/2007, 13:26
την άλλη φορά θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να βάλεις ένα χαρτόνι ανάμεσα στην αλυσίδα και τον τροχό εκεί που ψεκάζεις μην τυχόν ψεκάζοντας την αλυσίδα σου πήγε στη δισκόπλακα, να πεταχτεί από την αλυσίδα χωρίς να είμαι ειδικός το κόβω κομματάκι δύσκολο. Εγώ πλέον χρησιμοποιώ αυτό που λέει η μαμά χόντα... 90άρι λαδάκι και δεν πετάγεται παρά μόνο πάνω κάτω και όχι πολύ.:wave2:
fantacid
06/09/2007, 13:33
καλο θα ειναι να ψεκαζεις το βραδυ πριν πας για υπνο ωστε να "κατσει το πραμα" στην αλυσιδα ή εστω να σταξει κατω, παρα να την βαλεις κ βουρ να φυγεις για τι θα φυγει κ "το πραμα"!
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Μήπως λαδώνεις την αλυσσίδα....... σοφράνο?:lol: :lol:
Άμα την λαδώσει "σταβέντο", θα γίνει η μάπα του κ@λος !!! :lol: :lol:
dirtbird
06/09/2007, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Άμα την λαδώσει "σταβέντο", θα γίνει η μάπα του κ@λος !!! :lol: :lol:
Θα ... 'τραβηχτεί' λίγο προς το πλάι.... :lol: :lol:
Λοιπόν την ψέκασα μεσημέρι και την πήρα την άλλη ημέρα. Την στήνω πάντα στη μπροστινή ρόδα και ψεκάζω την αλυσίδα στη κάτω μεριά και εσωτερικά γυρνώντας με το ένα χέρι τη ρόδα και επιπλέον θα ήμουνα λαλάκας να ψεκάζω προς τα φρένα . Αντίθετα η κατεύθυνση του σπρέυ είναι προς την ανάρτηση θα μπορούσαμε να πούμε αλλά το υλικό δεν φεύγει από εκεί που το ψεκάζω. :cool:
Κρίστιαν ή βάζεις όντως ΠΟΛΥ spray ή είναι ΟΝΤΩΣ για τον π@ύτσο !!!
Υ.Γ.
Τα περισσότερα sprays αλυσίδας που κυκλοφορούν ΔΕΝ είναι κατάλληλα για moto !!
(είναι φτιαγμένα για ανοιχτά γρανάζια, αλυσίδες ποδηλάτων, μεντεσέδες, κλειδαριές και άλλα "αργοκίνητα" συστήματα !!!) :winka:
fantacid
06/09/2007, 19:30
Κρίστιαν ή βάζεις όντως ΠΟΛΥ spray ή είναι ΟΝΤΩΣ για τον π@ύτσο !!!
Υ.Γ.
Τα περισσότερα sprays αλυσίδας που κυκλοφορούν ΔΕΝ είναι κατάλληλα για moto !!
(είναι φτιαγμένα για ανοιχτά γρανάζια, αλυσίδες ποδηλάτων, μεντεσέδες, κλειδαριές και άλλα "αργοκίνητα" συστήματα !!!) :winka:
τα ΧΤ συγκαταλέγονται στα σβελτα???
:confused:
Τα ΧΤΧ και ΧΤR ναι :D Δηλαδή το VALVOLINE WAX η το CASTROL CHAIN WAX να μην τα έχω κατά νου ; Εχω και ένα της SILKOLENE αλλά και αυτό τα κάνει μούτι .... Μπας και παραπάω σβέλτα; :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Τα ΧΤΧ και ΧΤR ναι :D Δηλαδή το VALVOLINE WAX η το CASTROL CHAIN WAX να μην τα έχω κατά νου ; Εχω και ένα της SILKOLENE αλλά και αυτό τα κάνει μούτι .... Μπας και παραπάω σβέλτα; :rotflmao: :rotflmao:
παντως οτι σπρευ και να χρησιμοποιεις θελει τουλαχιστον ενα εισοκαλεπτο ακηνισιας για να "ποτισει" την αλυσιδα σου, ωστε να μην "ποτισει" και οτι αλλο βρισκεται διπλα, πισω, πανω, κατω, απο την μηχανη σου!....αχ αυτα τα πτητικα αερια....:hypnotize
devil's animal
07/09/2007, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από hector
παντως οτι σπρευ και να χρησιμοποιεις θελει τουλαχιστον ενα εισοκαλεπτο ακηνισιας για να "ποτισει" την αλυσιδα σου, ωστε να μην "ποτισει" και οτι αλλο βρισκεται διπλα, πισω, πανω, κατω, απο την μηχανη σου!....αχ αυτα τα πτητικα αερια....:hypnotize
τι να ποτισει ρε παιδια??
κανα μποστανι εχει??
:rotflmao:
εχουμε πει απειρες φορες....
πριν το λαδωμα...πρεπει η αλυσιδα να ειναι ζεστη...τουτεστιν να ηταν σε χρηση...που σημαινει να κινιοταν η μηχανη....με λιγα λογια (ουφ!) 20χλμ βολτιτσα...
την λαδωνεις...περιμενεις 5 λεπτακια και μετα αλλη μια μικρη βολτιτσα για να "πεταξει" οτι ειναι να πεταξει και να καθαριστουν ζαντες, δισκοφρενα κ.λ.π.
εγω προσωπικα ειχα ενα σπρεϊ που οταν στεγνωνε γινοταν σαν τσιχλα (πολυ κολλωδες!) και φυσικα το αλλαξα μετα απο παροτρυνση του μηχανικου γιατι κολλανε πετραδακια, σκονες κ.λ.π. και πας σε καμια 10.000 χλμ για αλυσιδογραναζα.
τωρα χρησιμοποιω ενα σπρεϊ που ειναι για εντουρακια και φευγει ευκολα ..
συχνο λαδωμα μεν (καθε 300-400) ...αλλα εισαι ησυχος!
καπου υπηρχε και ενα ωραιο sticky για την συντηρηση της αλυσιδας (καθαρισμος, λιπανση κ.λ.π) ευρεση-----> ....
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
:confused: Κακίες..... :lol: :lol:
Πάλι θα το ξαναπώ ....:rolleyes: ΕΥΛΑΒΙΚΑ και μετά από διαδρομή ..αμέσως μετά χωρίς να περάσει λεπτό με το που κατεβαίνω στο γκαράζ τη μηχανή τη σηκώνω στη μια ρόδα και τη ψεκάζω . Δυστυχώς είναι αλήθεια πως τέτοιο χάλι με το άπλωμα του σπρέυ δεν ξαναείδα . devil's animal αυτό που ρίχνεις ποιό είναι ;
αυτό που ρίχνεις ποιό είναι ;
Δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά ο τύπος του λέγεται "Στάχτη στα Μάτια" !!! :wave2:
devil's animal
07/09/2007, 13:13
Δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά ο τύπος του λέγεται "Στάχτη στα Μάτια" !!! :wave2:
προς τι το κακοηθες σχολιο??
devil's animal
07/09/2007, 13:14
Πάλι θα το ξαναπώ ....:rolleyes: ΕΥΛΑΒΙΚΑ και μετά από διαδρομή ..αμέσως μετά χωρίς να περάσει λεπτό με το που κατεβαίνω στο γκαράζ τη μηχανή τη σηκώνω στη μια ρόδα και τη ψεκάζω . Δυστυχώς είναι αλήθεια πως τέτοιο χάλι με το άπλωμα του σπρέυ δεν ξαναείδα . devil's animal αυτό που ρίχνεις ποιό είναι ;
νομιζω ειναι το denicol...
danaos75
07/09/2007, 13:15
Εγω χρησιμοποιω το σπρευ της SONAX ειναι
ενα σπρεϊ που οταν στεγνωνε γινοταν σαν τσιχλα (πολυ κολλωδες!) ,
το ξεκινησα, οταν αλλαξα αλυσιδα ειδα οτι πανω της η καινουργια αλυσιδα, ειχε ενα παρομοιο υλικο.
Εδω και 2 χρονια το χρησιμοποιω και η αλυσιδα παει μια χαρα χλμ θα βαλω οταν παω σπιτι γιατι δεν θυμαμαι ποτε αλλαξα αλυσιδα. Βαζω καθε φορα που την καθαριζω μετα απο το πλυσιμο και το καθαρισμα της αλυσιδας με πετρελαιο. Δεν πεταει σταγονα πουθενα ακομα κια 5 λεπτα μετα που θα το βαλεις.
Το βρισκεις παντου, εγω απο τα PRAKTIKER το παιρνω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
προς τι το κακοηθες σχολιο??
Τίποτε προσωπικό !!! :nono:
(δεν βρήκα άλλο thread σήμερα να ρίξω την χολή μου ...) :beer:
dirtbird
07/09/2007, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
Eπ ευκαιρία της 'γιορτής' σου, κάτι μου είχες ζητήσει για όταν χειμωνιάσει......:D :rolleyes:
fantacid
07/09/2007, 14:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Eπ ευκαιρία της 'γιορτής' σου, κάτι μου είχες ζητήσει για όταν χειμωνιάσει......:D :rolleyes:
το βρηκες?
το βρηκες!!!!!
:a25::a30::a25::a30::a25::a30::a25:
τσεκ γιορ πιμις
:winka: