View Full Version : Αθήνα - Κακαβιά - Αργυροκαστρό - Αγιοί Σαραντά -Κερκυρά - Παξοί , Άυγουστος 2007
101. Και ένας απρόσκλητος επισκέπτης .
101976
Από παραλίες η Κέρκυρα δεν έχει να ζηλέψει κανένα άλλο νησί . Όσοι έχετε πάει στην Γλυφάδα , στον Κοντόγυαλο , στην Παλαιοκαστριτσα , στους Ερμονές η στο Γυαλισκαρί θα συμφωνήσετε . Ωστόσο το καλά κρυμμένο μυστικό , τουλάχιστον μέχρι πριν μερικά χρονιά οπού ο δρόμος ήταν εξαιρετικά δύσβατος είναι η παραλία της Παναγίας της Μυρτιώτισσας . Στον δρόμο για Γλυφάδα ακολουθούμε την ταμπέλα δεξιά . Εκεί που αρχίζει και ζορίζει το χώμα , εάν έχετε αυτοκίνητο αφήστε το στο όχι και τόσο φτηνό παρκινγκ που υπάρχει εκεί και ετοιμαστείτε για κατάβαση γιατί πιο κάτω ο δρόμος στενεύει και με το ζόρι παρκάρουν μηχανάκια . Όσοι έχετε μοτό , ακόμα και SS δοκιμάστε την τύχη σας καθώς προς τα κάτω αν και χωματόδρομος με πέτρες , έχει ένα τσιμεντένιο κομμάτι οπού μπορείτε να παρκάρετε μπροστά στην παραλία . Φάτε μάτια ψάρια .
102.
101977
Συνήθως όσοι έρχονται Κέρκυρα , κυρίως το καλοκαίρι , έχουν σκοπό να πάνε Παξούς και Αντίπαξους και ορισμένοι ακόμα και στα διαπόντια δηλαδή στην Ερίκουσα στους Οθωνούς και το Μαθράκι , 3 μικροσκοπικά νησάκια βορειοδυτικά της Κέρκυρας .Έτσι είπαμε και εμείς να επισπευτούμε τους Παξούς . Για να πάει κανείς από Κέρκυρα εκεί υπάρχουν 4 επιλογές τουλάχιστον το καλοκαίρι . Κρουαζιέρα από Κέρκυρα , κρουαζιέρα από Κάβο Λευκίμμης ,40 χλμ νότια της πόλης , φέρει μποτ (αργό ) από Κέρκυρα (3 και ώρες) ιπτάμενο δελφίνι (γρήγορο) από Κέρκυρα (λιγότερο από δυο ώρες ) . Εμείς επιλέξαμε να πάμε με ημερησία κρουαζιέρα από Κέρκυρα και μάλιστα Τρίτη , όπου και πήγαινε σπηλαία και Αντίπαξους καθώς όλες τις υπόλοιπες μέρες πάει Πάργα – Παξοί . Η κρουαζιέρα γίνεται με παλαιού τύπου φέριμποτ σχετικά άνετα και καθαρά . Κόστος 30 εβρώ το κεφάλι και ώρα αναχώρησης ένατη πρωινή . Και κάπως έτσι βρεθήκαμε σιγά σιγά να βλέπουμε το βραχώδες περίγραμμα των Παξών .
105.
101980
Η πρώτη από τις δύο σπηλιές που επισκεφτήκαμε συμφώνα με την ξεναγό είχε μήκος περίπου 2 χλμ και έφτανε μέχρι την πρωτεύουσα του νησιού τον Γάιο . Αργότερα ψάχνοντας έμαθα πως εκεί μέσα κρύφτηκε στην διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου το υποβρύχιο Παπανικολής . Φυσικά ο κόσμος είχε μείνει χαζός από το άγρια όμορφα τοπίο και τα χρώματα της θάλασσας .
109.
101984
Φυσικά δεν ήμασταν η μόνη κρουαζιέρα στην περιοχή .
113.
101988
Πριν τους Παξούς όμως στάση στους Αντίπαξους , με μόνιμο πληθυσμό κάπου 20 κατοίκους το χειμώνα . Για να κάθονται αυτοί κάτι θα ξέρουν . Η παραλία ωστόσο ήταν γεμάτη από κάθε μεγέθους κότερα
114.
101989
115. Με τόση ζέστη ο συγγραφέας δεν αντιστάθηκε .
101990
Φθάνοντας με το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι έξω από τον Γάιο είχαμε δυο επιλογές , η να πάρουμε το τοπικό κτελ και να πάμε στον Γάιο για καφέ η ότι άλλο με δυο ώρες χρόνο στην διάθεση μας , η να κάνουμε με λεωφορείο ένα τουρ στο νησί αξίας 8 εβρώ και διάρκειας μιας ώρας . Προτιμήσαμε το 2ο που αποδεδείχθηκε όχι και τόσο έξυπνη επιλογή . Οι Παξοί είναι ένα καταπληκτικό νησί να πάει κανείς να αράξει με το κότερο του και να ηρεμήσει . Πέρα αυτού δεν λέει και πολλά το μέρος . Το τουρ ήταν μια βόλτα περίπου 17 χλμ από Γάιο , Λάκα , Μαγαζιά , Λογγό και επιστροφή Γάιο .Στην φωτο το κοσμοπολιτικό «υποτίθεται» κατά την ξεναγό λιμανάκι της Λάκας .
116.
101991
Και αφού χάσαμε μια πολύτιμη ώρα χαζεύοντας ελιές και περιβόλια φτάσαμε σε ένα ύψωμα πάνω από τον Γάιο . Από εκεί φαίνεται πως σχηματίζεται ένα φυσικό φιόρδ .
117.
101992
Στο βάθος το νησάκι της παναγίας στην είσοδο του Γάιου .
119.
101994
Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ ωραίο παραθαλάσσιο χωριουδάκι που κυρίως τον Αύγουστο λόγο Ιταλών πήζει από κόσμο . Μάλιστα υπάρχει καθημερινά σύνδεση με Ιταλία .Δεν είναι όμως προορισμός που απευθύνεται στον μέσο Έλληνα και κυρίως στον νέο που θα πάει με μια σκηνή παραμάσχαλα . ΤΑ εστιατόρια είναι γενικά απλησίαστα ενώ τα ψαρικά τα αφήνω ασχολίαστα .Γενικά οι ντόπιοι επιδιώκουν τουρίστες υψηλού εισοδήματος και καλά κάνουν από μια άποψη .
120. Παξινός πυρπολητής
101995
Οι μέρες ωστόσο πέρασαν γρήγορα όπως συνηθίζεται στις διακοπές και έτσι την Παρασκευή 31.8 βρισκόμουν στις 06.00 εν πλω για Ηγουμενίτσα .
121.
101996
122. Ανατολή πάνω από την Ηγουμενίτσα .
101997
123. Και τα χλμ περνούσαν γρήγορα .
101998
124. Ηπειρωτική αρχιτεκτονική .
101999
125. Κρίμα που δεν είχα μαζί μου βελάκια να παίξω λίγο …
102000
126. Αμφιλοχία και αραλίκι για καφέ .Είναι ιδέα μου η οι στροφές λίγο πριν στο Μενίδι είναι αρκετά ζόρικες ????
102001
127. Δυστυχώς μετά την γέφυρα περιμένει η απίστευτα βαρετή εθνική . Προσοχή στην έξοδο για Αθήνα που κάνει περίπου 360Ο μοίρες στροφή και μάλιστα από δυο ρεύματα στο τέλος που η στροφή ζορίζει γίνονται ένα . Σκοτώστρα μεγάλη.
102002
Όλα τα καλά έχουν δυστυχώς και ένα τέλος .Μακάρι να είναι πάντα αίσιο για όλους μας . 2300 αξέχαστα χλμ και αναμνήσεις για ένα χειμώνα που πλησιάζει .Ελπίζω να μην σας κούρασα . Δεν έχω ξανακάνει ταξιδιωτικό όποτε όποια παρατήρηση ή πρόταση ευπρόσδεκτη .Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να ταξιδέψει κανείς τα μόνα πράγματα που πραγματικά χρειάζονται είναι ένα αξιόπιστο μηχανάκι , όρεξη και γερή μέση . Ότι έκανα το έκανα με ένα ταπεινό Honda Bros 400 του 90 φορτωμένο με πάνω από 100.000 χλμ και αρκετά χλμ ήταν δικαβάλα . Αλλοίμονο αν περίμενα να παρώ varadero ,Gs 1200 , η ότι άλλο . Τώρα που έσπασε το ρόδι ανεβάζω τον πήχη ψηλά και αν είμαι καλά του χρόνου Αύγουστο θα πάω στο Cluj της Ρουμανίας να προσκυνήσω το κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία . Μέχρι τότε..... :wave2:
ΤΕΛΟΣ
EDIT :Μερικές ακόμα φωτογραφίες στην σελίδα 11 .
128.
102003
:a46: Και του χρόνου, και του χρόνου! :wave2:
ΥΓ Ευχαριστούμε για την υπομονή με την μετατροπή των φωτογραφιών! :p
:a18:
Περισσότερα σχόλια και συγχαρίκια εν καιρώ!
:wave2:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
filipp0s
06/09/2007, 23:41
Μπράβο φίλε μου πάντα τέτοια (ΤΜ) και καλύτερα! :) :beer: :beer: :beer:
...μπράβο και για το σχόλιο που έκανες στο τέλος...:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anritsu
...Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να ταξιδέψει κανείς τα μόνα πράγματα που πραγματικά χρειάζονται είναι ένα αξιόπιστο μηχανάκι , όρεξη και γερή μέση . Ότι έκανα το έκανα με ένα ταπεινό Honda Bros 400 του 90 φορτωμένο με πάνω από 100.000 χλμ και αρκετά χλμ ήταν δικαβάλα . Αλλοίμονο αν περίμενα να παρώ varadero ,Gs 1200 , η ότι άλλο...
Μπράβο !!!!!!!!!!!
:a18: :a2: :a30: :a54: :a25: :a09:
Και επειδή είμαι κακός , στο 3ο ποστ έγραψες 91.211 αντί 99.211:a01: :a22: :a029:
:beer: :beer: :wave2:
makis206
07/09/2007, 07:33
Η Ελλαδάρα με τα ωραία της !!
Πολύ όμορφα, να είσαι καλά να αναπολείς τις μοναδικές στιγμές και στο επόμενο με το καλό !!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Μπράβο, πάντα τέτοια και καλύτερα και viva la Corfu :D :wave2:
powerphot
07/09/2007, 10:26
Πάρα πολύ ωραίο ταξίδι, και με μέρη που ούτε σε φωτογραφίες δεν τα είχα δει ποτέ,(και δεν λέω για την Κέρκυρα), μπράβο!:beer: :beer: :wave2:
Uriah Heep
07/09/2007, 11:10
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να ταξιδέψει κανείς τα μόνα πράγματα που πραγματικά χρειάζονται είναι ένα αξιόπιστο μηχανάκι , όρεξη και γερή μέση . Ότι έκανα το έκανα με ένα ταπεινό Honda Bros 400 του 90 φορτωμένο με πάνω από 100.000 χλμ και αρκετά χλμ ήταν δικαβάλα .
Μπράβο!
Είσαι σε πολύ καλό δρόμο...
...που δεν "κόλλησες" το μοτοσυκλετιστικό aids, των μπανιστηρτζήδων των "fantaisie" περιπετειών, αποκλειστικά από τις σέλλες των μοτοσυκλετών-εκτροφείων αξεσουάρ περιπέτειας...
Με υγεία στα επόμενα και πιό μακρυνά ταξίδια!
:beer: :beer: :beer:
Ωραίο ταξιδάκι, πρωτότυπο. Πάντα τέτοια! Μπράβο σας. :beer: :D :wave2:
road spirit
07/09/2007, 15:33
μπράβο anritsu! :beer: και στο επόμενο!
πολύ ωράιο!!!
πάντα τέτοια, μετά απο σύντομο "πέρασμα απο μερικά απο τα σημεία που πέρασες έχω βάλει ρώτα να κάνω διακοπές προς τα εκεί... μάλλον του χρόνου,...:D :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Ωραίο ταξιδάκι, πρωτότυπο. Πάντα τέτοια! Μπράβο σας. :beer: :D :wave2:
+1 και απο μενα στο πρωτοτυπο αλλα και στο παντα τετοια.
@ Anritsu: απορια: απο αγχος σε κεινα τα μερη πως τα πηγατε?
nassosxlvbros
07/09/2007, 18:52
Όλα τα καλά έχουν δυστυχώς και ένα τέλος .Μακάρι να είναι πάντα αίσιο για όλους μας . 2300 αξέχαστα χλμ και αναμνήσεις για ένα χειμώνα που πλησιάζει .Ελπίζω να μην σας κούρασα . Δεν έχω ξανακάνει ταξιδιωτικό όποτε όποια παρατήρηση ή πρόταση ευπρόσδεκτη .Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να ταξιδέψει κανείς τα μόνα πράγματα που πραγματικά χρειάζονται είναι ένα αξιόπιστο μηχανάκι , όρεξη και γερή μέση . Ότι έκανα το έκανα με ένα ταπεινό Honda Bros 400 του 90 φορτωμένο με πάνω από 100.000 χλμ και αρκετά χλμ ήταν δικαβάλα . Αλλοίμονο αν περίμενα να παρώ varadero ,Gs 1200 , η ότι άλλο . Τώρα που έσπασε το ρόδι ανεβάζω τον πήχη ψηλά και αν είμαι καλά του χρόνου Αύγουστο θα πάω στο Cluj της Ρουμανίας να προσκυνήσω το κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία . Μέχρι τότε..... :wave2:
ΤΕΛΟΣ
128.
Εύγε νέε μου! μπράβο σε σένα και στο κορίτσι σου!Άξια!!και οι 2 σας αυτομάτως περνάτε στο κλαμπ των "σιδερόκωλων" και όλα αυτά με το "ταπεινό" -μόνο σε εισαγωγικά- Brosaκι ...είχα-είχαν οι παλιότεροι δίκιο τελικά:α) με 400 κυβικά (αλλά και με λιγώτερα),πας παντού,δε χρειάζεσαι τέρατα 1000άρια...β) ένα BROS ήταν είναι και θα είναι πάντα μια αγορά με κλειστά μάτια....και πολύ χαίρομαι που το φχαριστιέσαι!κι όπως σου έλεγα μόλις το βαρεθείς ή αναβαθμιστείς με το καλό μου το πουλάς....:wave2:
Όσο για το ταξιδιωτικό μια χαρά,αλλά το επόμενο να το κάνεις χειρότερο για να ζηλεύουμε λιγότερο!!!:rotflmao: :beer:
Ευχαριστώ άπαντες . Είναι χαρά ένα δικό μου ταξίδι να υπάρχει ανάμεσα στα δικά σας .
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
Μπράβο!
...που δεν "κόλλησες" το μοτοσυκλετιστικό aids, των μπανιστηρτζήδων των "fantaisie" περιπετειών, αποκλειστικά από τις σέλλες των μοτοσυκλετών-εκτροφείων αξεσουάρ περιπέτειας...
Να σαί καλά φιλέ Uriah Heep . Δεν νομίζω η δική μου βόλτα να ήταν και τόσο περιπετειώδης καθώς μάλλον εκ τους ασφαλούς κινήθηκα . Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς . Περιμένω λίγα γραμμάρια αφρικανικού τσαγιού .
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
πολύ ωραίο!!!
πάντα τέτοια, μετά από σύντομο "πέρασμα από μερικά από τα σημεία που πέρασες έχω βάλει ρώτα να κάνω διακοπές προς τα εκεί... μάλλον του χρόνου,...:D :beer: :wave2:
Αν μπεις από Κακαβιά κάνε μια βόλτα από την Σωτήρα και πίες νερό από την πηγή εκεί . Αν αυτό το χωριό ήταν μέσα από τα σύνορα θα είχε φήμη ανάλογη του Μετσόβου και των Ζαγοροχωριών , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ .
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
+1 και απο μενα στο πρωτοτυπο αλλα και στο παντα τετοια.
@ Anritsu: απορια: απο αγχος σε κεινα τα μερη πως τα πηγατε?
Όταν μπήκα στο Αλβανικό κομμάτι μου έκατσε βαριά η τεράστια αλβανική σημαία που υπάρχει εκεί . Όταν μου μίλησε ελληνικά ο Αλβανός αστυνομικός στο τελώνιο σκέφτηκα πως μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημα . Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως γίνεται να υπάρχει Ελλάδα εκτός συνόρων . Και η Βόρεια Ήπειρος είναι μια μικρή Ελλάδα μέσα στην Αλβανία . Είναι αδύνατον να κατανοήσω πως οι άνθρωποι εκεί μέσα από το πέρασμα των αιώνων κράτησαν γλώσσα και εθνική συνείδηση , ακόμα και όταν ο Χότζα έκλεισε τα σύνορα , απαγόρευσε τη θρησκεία και έκανε τα πάντα για να τους Αλβανοποιήσει . Ακόμα και σήμερα τα ελληνικά χωριά αποτελούν κόκκινο πανί για το Αλβανικό κράτος που παρατήρησα ότι εσκεμμένα έχει εγκαταλείψει κάθε υποδομή εκεί προσπαθώντας να διώξει και τους τελευταίους κατοίκους. Χαρακτηριστικά θα σας πω πως στα ελληνικά χωριά κόβεται το ρεύμα το καλοκαίρι που είναι γεμάτα κόσμο , το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και όλες οι εκεί επιχειρήσεις δουλεύουν με γεννήτριες . Όταν η τάση έρχεται το βράδυ είναι της τάξης των 120 V και δεν είναι ικανή ούτε ένα μοτέρ ψυγείου να γυρίσει. Η επίσημη δικαιολογία είναι πως υπάρχει γενικό πρόβλημα στην Αλβανία με το ρεύμα . Ωστόσο τα αλβανικά χωριά αχούνε παροχή όλη μέρα …
Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως ήμουνα συγκρατημένα επιφυλακτικός , ίσως και λίγο τρομαγμένος στην αρχή Όταν με σταμάτησαν για έλεγχο ένα βράδυ κάπου αγχώθηκα γιατί δεν ήξερα πως η αλβανική αστυνομία θα αντιμετώπιζε ένα Έλληνα στην μέση του πουθενά λίγο έξω από το Αργυρόκαστρο . Μόλις του είπα πως είμαι από Κέρκυρα και έκανα να του δείξω διαβατήριο άρχισε να μου λέει : ΑΑΑΑΑ Κέρκυρα , Κάβος , Ροδά , Αχάραβη, Πέλεκας και τέτοια . Έλιωσα στο γέλιο αλλά ευτυχώς με το κράνος δεν με κατάλαβε . Εκεί συνειδητοποίησα πως τουλάχιστον μέχρι εκεί δεν κινδύνευα από κανένα περάν της δικής μου προκατάληψης και καχυποψίας . Ωστόσο από ότι άκουσα από χωριανούς προς τα πάνω οι έλληνες δεν χαίρουν και ιδιαίτερης εκτίμησης και άσχημα λογία άκουσα ιδιαίτερα για το Τεπελένι αλλά δεν μπήκα στην διαδικασία να το εξακριβώσω. Μετά το Αργυρόκαστρο και τουλάχιστον μέχρι το ύψος της Χειμαράς και της Αυλώνας οπού υπήρχε παλιοτερα πολυ έντονο το ελληνικό στοιχειό νομίζω πως δεν θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα ασφαλείας .Πιο πάνω δεν ξέρω . Ελπίζω να σε κάλυψα .
Ερώτησης : το πρωτότυπο που ανέφερε η Βάντα και συμφώνησες που ακριβώς εντοπίζεται ??
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
Εύγε νέε μου! μπράβο σε σένα και στο κορίτσι σου!Άξια!!και οι 2 σας αυτομάτως περνάτε στο κλαμπ των "σιδερόκωλων" και όλα αυτά με το "ταπεινό" -μόνο σε εισαγωγικά- Brosaκι ...είχα-είχαν οι παλιότεροι δίκιο τελικά:α) με 400 κυβικά (αλλά και με λιγώτερα),πας παντού,δε χρειάζεσαι τέρατα 1000άρια...β) ένα BROS ήταν είναι και θα είναι πάντα μια αγορά με κλειστά μάτια....και πολύ χαίρομαι που το φχαριστιέσαι!κι όπως σου έλεγα μόλις το βαρεθείς ή αναβαθμιστείς με το καλό μου το πουλάς....:wave2:
Όσο για το ταξιδιωτικό μια χαρά,αλλά το επόμενο να το κάνεις χειρότερο για να ζηλεύουμε λιγότερο!!!:rotflmao: :beer:
Να σαι καλά Θανασή . Αν δεν ήσουν εσύ να μου πεις να το πάρω ίσως να μην είχαν γίνει τίποτα από όλα αυτα που έχω κάνει με αυτο το διαβολάκι . Θα σε στεναχωρήσω όμως γιατί το BROS δεν θα αλλάξει χεριά .Θα μείνει μαζί μου μέχρι να παραδώσει πνεύμα και τότε υπάρχουν 2 σενάρια .
1. Του ρίχνω φράγκα όσο στοιχίζει ένα μεταχειρισμένο καλούτσικο και του βάζω μοτέρ Αφρικάνικο και γενικότερα σουλούπωμα .
2.Βρίσκω ενα 650 απο εδώ η Αγγλία που έχει πολλά ακόμα και κρατάω το μικρο για ανταλλακτικά .
....έκτος και πιάσω κάνα τζοκέρ , οπότε θα μπει σε γκαραζ και θα πάρω κάνα VTR που το χώ κ@βλα .
:rotflmao: :wave2: :beer:
Και παλί ευχαριστώ ,
Σπύρος
αντε και στα δικα μου:D :bawl:
Άψογος φίλε, πολύ καλό το ταξιδιωτικό σου. Πράγματι μας ξενάγησες σε εντυπωσιακά μέρη.Σου εύχομαι καλά ταξίδια.:beer:
necromayhem
08/09/2007, 14:31
126. Αμφιλοχία και αραλίκι για καφέ .Είναι ιδέα μου η οι στροφές λίγο πριν στο Μενίδι είναι αρκετά ζόρικες ????
Ειναι ειναι:D . Ωραιο το ταξιδιωτικο σου.
DimChios
08/09/2007, 16:37
Μπράβο!
:rolleyes:
DimChios
08/09/2007, 16:42
ΜΠΡΑΒΟ για ΟΛΑ σου φιλτατε!!!
Για το ταξίδι, τις φωτό, την παρέα σου που αντέχει, κι εσενα που δεν κολάς κι ας μην οδηγεις BMW, GS και αλλα τετοια μπουρδέλ@!
Κι εγω ετοιμάζομαι να κανω ενα ταξιδάκι πάλι αλλά ψάχνω να βρώ κανα παπί γιατι αλλιώς δεν θα εχει αξία!
:sick:
Λεωνίδας
08/09/2007, 16:55
Μπράβο!
...που δεν "κόλλησες" το μοτοσυκλετιστικό aids, των μπανιστηρτζήδων των "fantaisie" περιπετειών, αποκλειστικά από τις σέλλες των μοτοσυκλετών-εκτροφείων αξεσουάρ περιπέτειας... ... είπε το africa και παρέδωσε ανορθωτή στη μέση του πουθενά :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
sorry αδερφέ δεν κρατήθηκα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Anritsu όταν το διαβάσω θα γράψω και σοβαρό σχόλιο φίλε :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
ΜΠΡΑΒΟ για ΟΛΑ σου φιλτατε!!!
Για το ταξίδι, τις φωτό, την παρέα σου που αντέχει, κι εσενα που δεν κολάς κι ας μην οδηγεις BMW, GS και αλλα τετοια μπουρδέλ@!
Κι εγω ετοιμάζομαι να κανω ενα ταξιδάκι πάλι αλλά ψάχνω να βρώ κανα παπί γιατι αλλιώς δεν θα εχει αξία!
:sick:
Για να μην παρεξηγηθώ (αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο) να εξηγηθώ . Δεν έχω τίποτα με τις μεγάλες μηχανές τουρισμού, αν μπορούσα ίσως να είχα και εγώ μια , ούτε και με τους κατόχους τους. Απλά υπάρχει μια επικρατούσα άποψη ότι " και καλά" χωρίς πολλά κυβικά δεν μπορείς να πας πουθενά με την οποία είμαι εντελώς αντίθετος και που ίσως να έχει "φρενάρει" σε πολύ κόσμο με μικρού κυβισμού δίτροχα την διάθεση για κάποιο ταξίδι εντός και εκτός Ελλάδος . Βόλτες και ταξίδια γίνονται , απλά θα πρέπει να ειναι και οι αναβάτες πρόθυμοι να ρίξουν τις απαιτήσεις τους σε θέματα άνεσης , ταχύτητας αυτονομίας κ.α . Γιατί δυστυχώς στον μάταιο τούτο κόσμο δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα ....
Ελπίζω να έγινα κατανοητός . :D
Αρκετες και καλες οι πληροφοριες για Κερκυρα και Παξους, αλλα θα προτιμουσα και λιγο περισσοτερες για την Αλβανια... :wacko:
Παντως οι πολλες φωτος τις υποκαθιστουν σε μεγαλο βαθμο. :smilea:
Παντα τετοια!
:smokin: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αρκετες και καλες οι πληροφοριες για Κερκυρα και Παξους, αλλα θα προτιμουσα και λιγο περισσοτερες για την Αλβανια... :wacko:
Παντα τετοια!
Παντως οι πολλες φωτος τις υποκαθιστουν σε μεγαλο βαθμο. :smilea:
:smokin: :beer: :wave2:
Σχετικά με την Αλβανία δεν υπάρχουν και πολλά που μπορω να προσθέσω καθώς δεν εκανα και τρομερές εξερευνησείς . Γενικότερα ο νοτος ειναι φιλοξένος , ωστόσο υπάρχουν έντονα σημάδια εγκαταλειψής και διαλυμένου κράτους . Για παράδειγμα παρατήρησα πως οπου υπηρχε ποταμοί , χειμαρος η ρέμα ήταν γεμάτο με σακούλες σκουπιδιών . Μαλλον τα πετάνε εκεί , γιατι προφανώς υπηρεσία καθαριότητας δεν υφίσταται και περιμένουνε τις βροχές το χειμώνα να τα παρασυρουνε στην θάλασσα . Γενικότερα η μυρωδιά της σκουπιδιλας ήταν έντονη σε ολη σχεδόν τη διαδρομή μεχρι τους Αγιούς Σαράντα καθώς υπήρχε παράλληλα ένα ποταμάκι .
Το άλλο τρομερό που παρατήρησα είναι πως στην τουριστική περιοχή Ξαμιλιά , λίγο έξω απο Αγ. Σαράντα υπήρχαν άπειρες οικοδομές γιαπιά , μονο ο σκελετός δηλαδή . Οταν ρωτησα τοση δόμηση που εξυπηρετεί μια και επρόκειτο για χωριουδάκι , μου είπαν ο κόσμος χτίζει , για να μην τους τα καταπατήσουν οι διπλά ,γιατί μετά είναι δύσκολο να αποδείξεις την κυριότητα του οικοπέδου .Ετσι ρίχνουν τα μπετά και οπότε έχουν το φτιάχνουν το σπίτι , μπορεί και ποτέ . Πάντως κάποια στιγμή θα άξιζε να διοργανώναμε μια εκδρομή μέχρι εκεινα τα μέρη .Οταν ξαναβρεθεί εκεί πάνω θα επιχειρήσω να πάω στα Τίρανα . Απο ότι μου είπαν πρόκειται για πολύ όμορφη πόλη και σχετικά ευρωπαϊκή .
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες που κόπηκαν για συντομία στο αρχικό ποστ .
129. Σωτήρα.Οι μικρο εστίες που φαίνονται επάνω έκαιγαν τότε περίπου 20 μέρες .Δεν αποκλείεται να καινέ ακόμα . Υποδομή μηδέν σε κείνα τα μέρη και οι δικοί μας από δω λίγο νοιαστηκαν στις εκλησεις του κοινοτάρχη .Στην πισώ μερια του βουνού υπάρχει το ελληνικο χωριο Τσαμαντάς από οπού και προήλθε η φωτιά
102459
130. Βόδια . 33 αλόγα και ένας γάιδαρος .
102461
131. Οι περισσότερες πινακίδες ήταν και στα ελληνικά .
102462
132. Προς Αργυρόκαστρο ο δρόμος σε γενικές γραμμές καλός . Το βραδύ όμως φως δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά .
102463
133. Αν τρακάρεις με ενα τέτοιο μάλλον θα έχεις πρόβλημα .
102464
134. Τουλάχιστον τούτο έμεινε στο σωστό ρεύμα .
102465
Όταν μπήκα στο Αλβανικό κομμάτι μου έκατσε βαριά η τεράστια αλβανική σημαία που υπάρχει εκεί . Όταν μου μίλησε ελληνικά ο Αλβανός αστυνομικός στο τελώνιο σκέφτηκα πως μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημα . Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως γίνεται να υπάρχει Ελλάδα εκτός συνόρων . Και η Βόρεια Ήπειρος είναι μια μικρή Ελλάδα μέσα στην Αλβανία . Είναι αδύνατον να κατανοήσω πως οι άνθρωποι εκεί μέσα από το πέρασμα των αιώνων κράτησαν γλώσσα και εθνική συνείδηση , ακόμα και όταν ο Χότζα έκλεισε τα σύνορα , απαγόρευσε τη θρησκεία και έκανε τα πάντα για να τους Αλβανοποιήσει . Ακόμα και σήμερα τα ελληνικά χωριά αποτελούν κόκκινο πανί για το Αλβανικό κράτος που παρατήρησα ότι εσκεμμένα έχει εγκαταλείψει κάθε υποδομή εκεί προσπαθώντας να διώξει και τους τελευταίους κατοίκους. Χαρακτηριστικά θα σας πω πως στα ελληνικά χωριά κόβεται το ρεύμα το καλοκαίρι που είναι γεμάτα κόσμο , το μεγαλύτερο μέρος της μέρας και όλες οι εκεί επιχειρήσεις δουλεύουν με γεννήτριες . Όταν η τάση έρχεται το βράδυ είναι της τάξης των 120 V και δεν είναι ικανή ούτε ένα μοτέρ ψυγείου να γυρίσει. Η επίσημη δικαιολογία είναι πως υπάρχει γενικό πρόβλημα στην Αλβανία με το ρεύμα . Ωστόσο τα αλβανικά χωριά αχούνε παροχή όλη μέρα …
Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω πως ήμουνα συγκρατημένα επιφυλακτικός , ίσως και λίγο τρομαγμένος στην αρχή Όταν με σταμάτησαν για έλεγχο ένα βράδυ κάπου αγχώθηκα γιατί δεν ήξερα πως η αλβανική αστυνομία θα αντιμετώπιζε ένα Έλληνα στην μέση του πουθενά λίγο έξω από το Αργυρόκαστρο . Μόλις του είπα πως είμαι από Κέρκυρα και έκανα να του δείξω διαβατήριο άρχισε να μου λέει : ΑΑΑΑΑ Κέρκυρα , Κάβος , Ροδά , Αχάραβη, Πέλεκας και τέτοια . Έλιωσα στο γέλιο αλλά ευτυχώς με το κράνος δεν με κατάλαβε . Εκεί συνειδητοποίησα πως τουλάχιστον μέχρι εκεί δεν κινδύνευα από κανένα περάν της δικής μου προκατάληψης και καχυποψίας . Ωστόσο από ότι άκουσα από χωριανούς προς τα πάνω οι έλληνες δεν χαίρουν και ιδιαίτερης εκτίμησης και άσχημα λογία άκουσα ιδιαίτερα για το Τεπελένι αλλά δεν μπήκα στην διαδικασία να το εξακριβώσω. Μετά το Αργυρόκαστρο και τουλάχιστον μέχρι το ύψος της Χειμαράς και της Αυλώνας οπού υπήρχε παλιοτερα πολυ έντονο το ελληνικό στοιχειό νομίζω πως δεν θα αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα ασφαλείας .Πιο πάνω δεν ξέρω . Ελπίζω να σε κάλυψα .
Ερώτησης : το πρωτότυπο που ανέφερε η Βάντα και συμφώνησες που ακριβώς εντοπίζεται ??
με καλυψες και με το υπερπαραπανω! :winka:
το πρωτοτυπο (απο τη δικη μου πλευρα, δεν ξερω αν το ιδιο εννοουσε και η vanda) το ειπα με τη λογικη οτι ενω ειναι διπλα μας αυτη η χωρα, που σιγουρα ειναι πιο παρθενα απο αποψη φυσης, πολυ λιγες φορες εχω ακουσει για ταξιδιωτικα εκει...