PDA

View Full Version : Λαστιχάκια βάσης ζελατίνας;

Innersense
07/09/2007, 19:43
Έχοντας ζορίσει σε προηγούμενο σφίξιμο τα κάτω λαστιχάκια της βάσης της ζελατίνας (εκεί που βιδώνουν οι βίδες) έφτασε η στιγμή που παρέδωσαν πνεύμα.

Εκτός από την συμβουλή που έχω να δώσω να μην τα σφίξετε και να μην τα ζορίσετε ποτέ (αν δείτε πως είναι θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει λόγος και απλά τα καταπονείτε άδικα), έχω να ρωτήσω:

α) Τα έχει προμηθευτεί κάποιος σαν ανταλλακτικό;
β) Έχει σκεφτεί κάποιος που του προέκυψε το ίδιο πρόβλημα κάποιο βελτιωμένο σύστημα για το βίδωμα της ζελατίνας πάνω στην βάση;

Θα ψάξω να βρω part number για να καταλάβετε σε τι ακριβώς αναφέρομαι.

Innersense
07/09/2007, 20:53
Πρέπει να είναι το 10 - παξιμάδι σε λαστιχένια βάση

nut
94619-36A00

102156

Respect
07/09/2007, 21:18
Τσιμουχούλες είναι αυτά. Καλά και εσύ πόσο τα έσφιξες;

Βρες κανένα καλό από τα εναπομείναντα και ρίξε μια ματιά σε βιομηχανικά είδη ή σε καταστήματα που πουλάν λάστιχα για παμπρίζ κλπ. μήπως βρεις κάτι αντίστοιχο, αλλιώς στην αντιπροσωπεία και βλέπεις.

K0K0$
10/09/2007, 08:16
Δε νομιζω οτι φαινονται στα σκιτσα τα "παξιμαδια" που εννοεις. Ειναι μαλλον αυτα στο σχεδιο παρακατω.

http://i22.photobucket.com/albums/b344/kokos8253/333.jpg

Το ξερω επειδη προχτες εφαγα και εγω ενα :D

Εγω εκανα την εξης πατεντα: πηρα ενα απλο παξιμαδι και το κολλησα εσωτερικα στην οπη :) και κρατουσα κοντρα πιεζοντας το πλαστικο της βασης απο πισω οταν εσφηγγα.

Παντως ετσι οπως τα βλεπω μαλλον πανε πακετο με τη βαση, καθως ματαια προσπαθησα να ξανατοποθετησω το ενα που εφυγε.

siakattackj
10/09/2007, 08:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Τσιμουχούλες είναι αυτά. Καλά και εσύ πόσο τα έσφιξες;

Βρες κανένα καλό από τα εναπομείναντα και ρίξε μια ματιά σε βιομηχανικά είδη ή σε καταστήματα που πουλάν λάστιχα για παμπρίζ κλπ. μήπως βρεις κάτι αντίστοιχο, αλλιώς στην αντιπροσωπεία και βλέπεις.

αλήθεια, γιατί να μην πάει εξ'αρχής στην αντιπροσωπεία?? :rolleyes:
φαντάζομαι εκεί θά έχουν ακριβώς τα ίδια.. και δε νομίζω να είναι ακριβά..:smilea:

K0K0$
10/09/2007, 08:27
Παντως ειναι πολυ ευκολο να βγει το λαστιχενιο παξιμαδακι, ειδικα αν μπει στραβα η βιδα και δεν το καταλαβεις.

Respect
10/09/2007, 08:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από K0K0$
Παντως ειναι πολυ ευκολο να βγει το λαστιχενιο παξιμαδακι, ειδικα αν μπει στραβα η βιδα και δεν το καταλαβεις. Moυ έχει βγει και εμένα αλλά το έβαλα πάλι σε 2 λεπτά. Υπομονή θέλει.

Tropeas
10/09/2007, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
α) Τα έχει προμηθευτεί κάποιος σαν ανταλλακτικό;
β) Έχει σκεφτεί κάποιος που του προέκυψε το ίδιο πρόβλημα κάποιο βελτιωμένο σύστημα για το βίδωμα της ζελατίνας πάνω στην βάση;
Θα ψάξω να βρω part number για να καταλάβετε σε τι ακριβώς αναφέρομαι.
Λοιπόν...
τα προμηθεύτηκα πριν κάνα μήνα,
όταν νόμιζα ότι πήρα νεα ζελατίνα που κάνει στο μηχανάκι μου...
κάνουν 15και κάτι ? (!!!) τα 4!
αν είναι τα παλιά σου παραμορφωμένα θες καινούρια αν όχι,
τα βάζεις απο εκεί που υπάρχει το αυτάκι στην ζελατίνα ... όχι ανάποδα ...
(θα σου βγει η πίστη τα δάχτυλα και θα βρίζεις 2 ώρες μέχρι να πετύχεις να τα βάλεις και τα 4... άσε που μπορεί να κάνεις και ζημιά ή να χάσεις και κανένα..):beer: :wave2:

Innersense
11/09/2007, 16:37
Τελικά ξαναέβαλα τα ίδια, με αρκετή κούραση, όντως είναι βασανιστική διαδικασία (ειδικά τα δυο κάτω) και απ ότι βλέπω έχει απασχολήσει και άλλους.

Η αλήθεια είναι ότι 15 Ε δεν μου φαίνονται και... ευκαιρία (προσωπική άποψη) και αυτό απαντά στην ερώτηση του siakattackj γιατί δεν πήγα κατευθείαν στην αντιπροσωπία μιας και οι αντιπροσωπίες απο κάτι τέτοια λεπτεπίλεπτα και εξειδικευμένα ανταλακτικά βρίσκουν ευκαιρία να θυσαυρίσουν.

Εκτιμώ το γεγονός πάντως το γεγονός ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tropea η Suzuki τα πουλάει και σκέτα και όχι πχ μαζι με τη βάση σε καμία κουλή τιμή.

Πάντως το πιθανότερο είναι ότι στην πρώτη ευκαιρία θα τα αλλάξω, αν και δε θα με χάλαγε η ιδέα να βρώ κάτι καλύτερο να τα αντικαταστήσω μιας και δεν μου γεμίζουν ιδιαίτερα το μάτι.

Respect
09/01/2008, 19:10
Η βάση της ζελατίνας έχει 40€.
Τα παξιμάδια στα οποία αναφερόμαστε πλέον έχουν (στη Πάτρα) 4,50€. :hypnotize

the who
10/01/2008, 08:21
Υπαρχει ενα μαγαζι σε στενακι καθετα στην Πειραιως και παραλληλα στην Ιερα οδο λιγο πιο κατω και πισω απο το Vox(κατατοπιστικος ξερω).Λεγεται MPF και εχει και σαιτ στο ιντερνετ.Εχει καρινες,ζελατινες,πλαστικα βιδακια,λαστιχακια κι οτι αλλο θες σε καλες τιμες.

Respect
10/01/2008, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Υπαρχει ενα μαγαζι σε στενακι καθετα στην Πειραιως και παραλληλα στην Ιερα οδο λιγο πιο κατω και πισω απο το Vox(κατατοπιστικος ξερω).Λεγεται MPF και εχει και σαιτ στο ιντερνετ.Εχει καρινες,ζελατινες,πλαστικα βιδακια,λαστιχακια κι οτι αλλο θες σε καλες τιμες. Μάλλον αυτό εδώ πρέπει να λες.

http://www.mpf-windshields.com/

the who
10/01/2008, 18:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
Μάλλον αυτό εδώ πρέπει να λες.

http://www.mpf-windshields.com/

Ουι:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: