PDA

View Full Version : Θορυβος αλλα δε ξερω απο τι ειναι...

Space
07/09/2007, 20:34
Καλησπερα

σημερα το πρωι που ξεκινησα με το μοτο να παω δουλεια βαζω πρωτη και ξεκινωντας στα πρωτα 1-2 μετρα ακουγετε ενα "τακ" απο κατω απο τη μηχανη.
τι ακριβως ειναι δε ξερω και δε μπορω να καταλαβω.
απλα επειδη αυριο εχω ταξιδακι θα ηθελα να δω αν ειναι κατι κακο η απλα κατι που απλα ετυχε να το κανει σημερα.
αν μπορει καπιος να με βοηθησει..
το ξερω οτι δεν εχω δωσει αρκετες πληροφοριες απλα αυτο ακουσα :(

ευχαριστω

OldMan
07/09/2007, 20:55
Μήπως πάτησες κάτι το οποίο όταν πατιέται κάνει "τακ" ???:winka:

apav
07/09/2007, 20:55
Σινεμπλόκ γραναζιού;

kakofonixx
07/09/2007, 20:56
δυο λυσεις υπαρχουν:

1. αν το vstrom σου ειναι μπλε, το ριχνεις στη θαλασσα ως εχει
2. αν το vstrom σου δεν ειναι μπλε, το βαφεις μπλε και ακολουθεις τη λυση #1
:D

Τωρα περα απο την πλακα, γιατι δεν κανεις μια βολτα απο το συνεργειο σου να στο κοιταξουν, μιας και εχεις και ταξιδι μπροστα σου? :wave2:

Space
07/09/2007, 20:58
oldman δε πατησα τπτ γιατι πολυ απλα το κανει μονο οταν ξεκιναω στα πρωτα 1-2 μετρα...
δλδ αν σταματησω σε φαναρι και ξεκινισω το κανει...

apav δε ξερω τι ειναι αυτο που λες.

kakofonix σε ειχα πετυχει μια μερα στον καραγιαννιδη στον πειραια...
αν προλαβω θα περασω απο το συνεργιο μπας και καταλαβουν τι μπορει να ειναι..

και οχι οτι και να παθει δε το πεταω στη θαλασσα :beer:

Respect
07/09/2007, 21:10
Η αλυσίδα σου πόσα χιλιόμετρα έχει στη πλάτη της;

kiriakost
07/09/2007, 21:13
Ας ξεκινήσουμε σωστά από τα ευκολάκια .... φαγωμένο τακάκι !! ? ;)

Space
07/09/2007, 21:15
6050km

θα παω τωρα μια βολτα και θα δω αν το κανει...
ελπιζω να μη το κανει

respect λογικα δευτερα θα ειμαι πατρα :P haahha :beer:

παω να δω και ερχομε να σας πω τα νεα :)

Space
07/09/2007, 21:16
τα τακακια ειναι μια χαρα...
δεν ακουγετε φισιμα απλα ενα "tak" οπως οταν τριζεις τα δαχτυλα σου ;p (δεν εβρισκα κατι αλλο)

Respect
07/09/2007, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Space
6050km

θα παω τωρα μια βολτα και θα δω αν το κανει...
ελπιζω να μη το κανει

respect λογικα δευτερα θα ειμαι πατρα :P haahha :beer:

παω να δω και ερχομε να σας πω τα νεα :) Κερνάω το απογευματάκι καφέ τότε. :)

Η αλυσίδα σου λογικά δε πρέπει να έχει πρόβλημα αλλά μήπως θέλει σφίξιμο;

Space
07/09/2007, 22:09
παλι τα ιδια.
νομιζω ακουγετε κατω απο την πισω αναρτηση..νομιζω.

αυριο πρωι θα μαθω.ελπιζω το συνεργειο στη συγγρου να ειναι ανοιχτο :(
goodnight

platoni
08/09/2007, 09:31
Πιθανόν να είναι από χαλαρή αλυσίδα. Το είχα και εγώ. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=42580

:smilea: :smilea: :smilea:

Space
08/09/2007, 12:27
ευχαριστω platoni

πηγα στο συνεργιο αλλα ηταν κλειστος.
τωρα να την τεντοσω μονος μου και δε ξερω αλλα και δεν εχω τα καταλληλα εργαλεια.
ελπιζω να μη μου γινει χειροτερα μεχρι να γυρισω απο το ταξιδι και να παω να μου την τεντωσουν..

McGyver
08/09/2007, 12:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Space
τωρα να την τεντοσω μονος μου και δε ξερω αλλα και δεν εχω τα καταλληλα εργαλεια.

RTFM!!!

Δεν παίζει να μην έχεις εργαλεία!!!

Space
08/09/2007, 12:52
εγω θα το διαβασω το manual.

μηπως ομως πρεπει να χω διπλο σταντ η την αλλη την @@αρια που σηκονει τον πισω τροχο?

;)

apav
08/09/2007, 12:55
Όχι! :p

Space
08/09/2007, 12:58
ναι μολις το διαβασα :D

παω να δοκιμασω οεο
ελπιζω να το κανω σωστα και να μη την παρω στο χερι :p

:beer: :beer: :beer:

Space
08/09/2007, 14:25
πηγα να το φτιαξω αλλα δε τα καταφερα :confused:

μονο ο σουγκλακος θα μπορουσε να ξεσφιξει αυτες τις βιδες γμτ

τεσπα απο βδομαδα παω service να το φτιαξουν

ελπιζω να μη τυχει τπτ κακο στο δρομο μου

ευχαριστω

apav
08/09/2007, 14:30
Δεν έφαγες πρωινό; :p Μην πας ταξίδι με την αλυσίδα αρύθμιστη, κάνε μια προσπάθεια και ξεβίδωσε το παξιμάδι.:D

kiriakost
08/09/2007, 14:35
ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ .... Υπάρχει κίνδυνος να φας τα χέρια σου ή τα χρώματα,
από το ψαλίδι !!

Τα μαστορέματα είναι επικίνδυνα , για αυτούς που δεν ξέρουν καν την λέξη ΣΤΑΝΤ !!

Space
08/09/2007, 14:38
τι να κανω ρε συ.πανω στο κλειδι παταγα και δεν εστριβε :cry:

και σπρευ που του εριξα με εγραψε στη τσουτσου του...

τι να πω.
θα φαω τωρα θα ριξω εναν υπνακο και θα προσπαθησω πιο μετα :ZZZ:

τελικα θα φυγω αυριο.. :)

apav
08/09/2007, 15:05
Επειδή είναι μικρό το κλειδί που θα έχει η μηχανή και δεν σου δίνει μοχλό, προσπάθησε να φτιάξεις μια προέκταση, πχ με ένα σωλήνα, για να μπορέσεις να το ξεβιδώσεις. Κάνε και μια δοκιμή με τον "σταυρό" του αυτοκινήτου. Στην ανάγκη, πήγαινε σε έναν λαστιχά (τέτοια ώρα, τέτοια λόγια) ή σε ένα βενζινάδικο και ζήτα μια βοήθεια. Μην φοβηθείς ότι θα χαλάσεις την βίδα, τα εργαλεία της μηχανής πολύ πιθανό να είναι ψεύτικα και θα λυγίσουν αυτά πρώτα. :D

Space
08/09/2007, 15:11
εχει μεσα στα εργαλια μια βλακια σαν προεκταση αλλα δεν κανει και τπτ σπουδαιο...

μαλλον με κοβο να ψαχνω κανα βενζιναδικο η κανα βουλκανιζατερ μπας και με βοηθησουν απο κει...
τι να πω.
wish me luck
:lol:

Space
08/09/2007, 20:08
πηγα λοιπον.

1ο ηταν κλειστο αυτο το βουλκανιζατερ
2ο πηγα ηρθα αλλα δεν ακουστηκε ουτε ενα "τακ" :eek: :eek:

αν το κανει αυριο πρωι πριν μπω αττικη οδο και παρω τον δρομο μου θα περασω απο κει μια βολτα :) :)

geomanous
17/09/2007, 17:24
Πρωτο post στο forum και δυστυχως δεν ειναι για καλο... :(

Αυτο το "τακ" μου το κανει και εμενα. Εχω ενα DL 650 K7 με 1700km στην πλατη του.

Αλυσιδα δεν ειναι σιγουρα γιατι θα το εκανε και στις υψηλες στροφες οταν αφηνες το γκαζι.
Ετουτος ο θορυβος (πραγματικα πιστευω οτι μιλαμε για τον ιδιο) ακουγεται οταν ξεκινας και οταν το μηχανακι εχει ζεσταθει γιατι κρυο δεν κανει τιποτα. Επισης ακουγεται καθε φορα που πηγαινεις με χαμηλες στροφες και επιταχυνεις π.χ. πανω σε καμμια στροφη που εχεις πρωτη και αφηνεις συμπλεκτη για να επιταχυνεις....

Επειδη εχω και εγω το ιδιο θεμα του ταξιδιου το πηγα στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο που ειχα κανει και το πρωτο service. Εκει το εκανε μια βολτα το μηχανακι ο μαστορας και το ακουσε και αυτος, ομως δεν ηξερε τι ειναι και δεν το ειχε ξανακουσει....

Εκτιμα πως μπορει να προερχεται απο τον κινητηρα και οχι απο το πισω μερος (πχ αλυσιδα) και να το παω στο κεντρικο συνεργειο για να το δει καποιος εκει...

Τελικα εμαθες τιποτα φιλε space?

Ηταν που ηθελα να παρω καινουρια μηχανη για να μην εχω προβληματα με το καλημερα.....

Space
17/09/2007, 18:58
φιλε geomanous εμενα ηταν απο αλυσιδα λογικα
τη μερα πριν φυγω ξεκιναω με την προοπτικη οτι αν το ξανακανει θα παω σε βουλκανιζατερ να μου τεντοσουν την αλυσιδα.
αλλα απο τοτε δεν το χει ξανακανει...
τι να πω.
εσενα απο οτι λες το κανει οταν ειναι ζεστη η μηχανη.
εμενα το εκανε συνεχια.
μαλλον κατι μηχανικο θα ειναι ;/
δε ξερω και πολλα για να σου πω τι μπορει να ειναι.
καπιος αλλος που θα διαβασει το ποστ ισως ξερει περισοτερα γιαυτο το προβλημα.
ελπιζω να μην ειναι τπτ σημαντικο φιλε.
και μη σε περνει απο κατω :beer: :beer:

καλο ταξιδι κιολας :cool:

Stelth
17/09/2007, 20:34
Παιδιά ετσι όπως τα λέτε (μπορεί να πω και μλκ αλλα) για ρίξτε και μια ματιά στην ανάρτηση
Λέω εγώ τώρα

low__rider
18/09/2007, 08:14
...τιποτα κατα 90% ειναι η αλυσιδα το εκανε και σε μενα και ψαχνομουνα! don't worry...το πηγα στο συνεργειο μου την εσφηξαν και μια χαρα τωρα!

geomanous
18/09/2007, 17:14
Μακαρι να ειναι η αλυσιδα αν και πολυ αμφιβαλω....

και αυτο γιατι αποκλειεται να εχει τετοια στραβομαρα ο τεχνικος που το πηγε και ειναι καπως περιεργο που κανει αυτον τον θορυβο μονο οταν ζεσταθει και μονο σε χαμηλες στροφες την ωρα που ξεκιναει....

Τι να πω??? Μακαρι να ειναι η αλυσιδα....

low__rider
18/09/2007, 23:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από geomanous
Μακαρι να ειναι η αλυσιδα αν και πολυ αμφιβαλω....

και αυτο γιατι αποκλειεται να εχει τετοια στραβομαρα ο τεχνικος που το πηγε και ειναι καπως περιεργο που κανει αυτον τον θορυβο μονο οταν ζεσταθει και μονο σε χαμηλες στροφες την ωρα που ξεκιναει....

Τι να πω??? Μακαρι να ειναι η αλυσιδα....

Κοιτα δεν νομιζω να ναι κατι αλλο γιατι και μενα το εκανε σε χαμηλες στροφες την ωρα που ξεκιναγε....και μολις εσφηξε μια χαρα...μα τι αλλο να ειναι? don't worry!
:wave2:

geomanous
19/09/2007, 08:10
Το πηγα σημερα πρωι πρωι στο κεντρικο συνεργειο του Σφακανιακη για να το δει ο πρωτομαστορας...

Γεματος απορια μου ειπε πως δεν το ειχε ξανακουσει (!!!!) και πως θα κλεισουμε ραντεβου για να το κοιταξει.

Οπως και εγινε. Την αλλη πεμπτη θα παω να το αφησω και να το δουν.... Μου ειπε βεβαια να μην ανησυχω και ... μπλα μπλα μπλα, δεν ειναι τιποτα, μπλα μπλα μπλα.... αλλα δε μου ειπε ουτε τι ειναι, ουτε τι μπορει να ειναι...

τουτεστιν... το ταξιδι για τη θεσσαλονικη ακυρωνεται...

low__rider
19/09/2007, 08:25
καλα πηγες που πηγες δεν του ειπες να σου κοιταξει μια την αλυσιδα και αν ειναι να σου κανει ενα σφιξηματακι...2 λεπτα υποθεση ειναι! να εβλεπες αν τουλαχιστον προερχοταν απο εκει ο θορυβος τελικα...

geomanous
19/09/2007, 08:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από low__rider
καλα πηγες που πηγες δεν του ειπες να σου κοιταξει μια την αλυσιδα και αν ειναι να σου κανει ενα σφιξηματακι...2 λεπτα υποθεση ειναι! να εβλεπες αν τουλαχιστον προερχοταν απο εκει ο θορυβος τελικα...

Πραγματικα δεν το σκεφτηκα αλλα θεωρω αδιανοητο να ειναι προβλημα αλυσιδας και δυο εξουσιοδοτημενα συνεργεια να κοιτανε το μηχανακι με γουρλωμενα ματια....

Θεωρω οτι κατι τοσο απλο θα το εβρισκε ο οποιοσδηποτε....

Αν δεν φυγει κανενα εμβολο στο δρομο μεχρι την αλλη πεμπτη... θα μαθουμε τοτε.

low__rider
19/09/2007, 09:00
Πραγματικα δεν το σκεφτηκα αλλα θεωρω αδιανοητο να ειναι προβλημα αλυσιδας και δυο εξουσιοδοτημενα συνεργεια να κοιτανε το μηχανακι με γουρλωμενα ματια....

Θεωρω οτι κατι τοσο απλο θα το εβρισκε ο οποιοσδηποτε....

Αν δεν φυγει κανενα εμβολο στο δρομο μεχρι την αλλη πεμπτη... θα μαθουμε τοτε.

Πολυ περιεργο γιατι οταν ειχα παει εγω στον Σκουρτα και του για ειπα τακ μολις ξεκιναω μου ειπε κατευθειαν οτι ειναι αλυσιδα και το ρυθμισε το θεμα...τεσπα! Υπομονη και ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο :wave2:

ZX-9R
19/09/2007, 09:49
Καλημερα,

Πιστευω οτι το κοιτανε περιεργοι λογω του οτι αυτο που αναφερεις δεν ειναι bug, ειναι feature :p , λογικα ο θορυβος που λες ειναι η χαλαρη αλυσιδα που τεντωνεται αποτομα, το κανουν ολα τα μηχανακια.......

Ελπιζω να ειναι αυτο και οχι τιποτα αλλο :beer: :beer: :beer: (η αν ειναι κατι αλλο να στο φτιαξουν τσαμπα)

geomanous
19/09/2007, 13:48
Μακαρι ρε παιδια να ειναι η αλυσιδα....

Παντως εγω τον πηρα τηλεφωνο τον μαστορα (οπως μου ειχε πει προκειμενου να "εξετασει" την αντιστοιχη συμπεριφορα σε αλλα v-strom) και μου ειπε πως δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απο την αλυσιδα....

Στις 27 του σεπτεμβρη θα λυθουν (ας το ελπισω τουλαχιστον) οι οποιες αποριες μου.

K0K0$
19/09/2007, 14:39
27 Σεπτέμβρη;

Για να μην περιμενεις μεχρι τοτε... ανεβα πανω στο μηχανακι, βαλε πρωτη, κρατα μπροστινο φρενο, και χωρις γκαζι αφησε αποτομα συμπλεκτη, αλλα οχι τερμα, στη μιση διαδρομη. Ισα ισα να κομπλαρει το γραναζι, αλλα αποτομα οπως ειπα. Καντο 2-3 φορες, και αν ακουσεις το θορυβο, σβησε φωτα-μηχανη και κατεβα για τεντωμα... :p :wave2:

sub_zero
19/09/2007, 16:30
Να κανω μια ερώτηση... όταν την κοιτάς την αλυσίδα είναι στα επιτρεπτά όρια ανοχής? (RTFM)

Στο προηγούμενο TDM μοντέλο 99 έκανε ακριβώς το ίδιο. όταν ήτο χαλαρή η αλυσίδα "χτυπούσε" πάνω στις "γλύστρες" (οι οποίες ήταν απο σκληρό πλαστικό) και έκανε έναν χαρακτηριστικό ήχο σαν να έχει κάπου "μπόσικα" το ψαλίδι ...

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις (το ίδιο σκηνικό με έσενα) αρκετών μηχανικών (όπου άκουσα ότι π@π@ριά μπορείς να φανταστείς) και αφού τεντωσα την αλυσίδα ο θόρυβος εξαφανιστικε για να εμφανιστεί και πάλι κάθε φορά που χαλάρωνε η αλυσίδα...

Τελικά το αποδέχτηκα... και ρύθμιζα την αλυσίδα ποιό συχνά....

:beer: :beer: :beer:

geomanous
19/09/2007, 17:21
Εκανα το τεστ που αναφερει ο ΚΟΚΟ$ παραπανω και δε μπορω να πω οτι ειδα καμμια διαφορα ειτε οταν το μηχανακι ειναι κρυο ειτε οταν ειναι ζεστο.

Να επαναλαβω οτι το χαρχαλεμα ακουγεται οταν ειναι ζεστο και μονο στην 1η/2α με χαμηλες στροφες (<3500-4000 rpm).

Η αλυσιδα δε φαινεται να εχει μποσικα, αλλα ειναι δυνατο να χτυπουσε μονο οταν ειχε "ζεσταθει". Τι να πω ρε παιδια... εγω ακουω το θορυβο απο τα αντερα....

Μακαρι να ειναι τοσο απλο οσο το λετε.... μακαρι....

geomanous
20/09/2007, 07:37
Και μια αλλη περιγεφη του ηχου... μηπως και το εχει ακουσει κανεις....

Σβηνοντας τον κινητηρα ακουγονται κατι τσικ τσικ... απ' οτι μου ειχε πει καποιος καποτε, αυτος ο θορυβος ειναι τα λαδια που σταζουν απο τα τοιχωματα του κινητηρα και καθονται στο καρτερ.

Ενας τετοιος ψιλος ηχος ειναι ο επιμαχος που μου εχει δεσει τα... λαστιχα και δεν βγαινω να κανω κανα χιλιομετρο, βεβαια χωρις περιοδικοτητα και σταθεροτητα....

platoni
20/09/2007, 07:58
Νομιζω πως αυτος ο θορυβος που περιγραφεις τελευταια, δεν εχει καμια σχεση με τον αλλο θορυβο που συζηταμε ως τωρα.
:confused:
Το "ταπ" που ακουγεται στο ξεκινημα πιθανοτατα ειναι απο χαλαρη αλυσιδα. Το "τσικ-τσικ" νομιζω ειναι φυσιολογικο να ακουγεται απο μια ζεστη μηχανη, οταν σβησει...

Ας ακουστουν ομως και αλλες αποψεις μηπως υπαρχει και κατι διαφορετικο...:confused:

geomanous
20/09/2007, 10:06
Ενταξει... δεν μπορει κανεις να καταλαβει τι ακριβως σημαινει τικ τικ... και τι τακ τακ...

Φυσικα και πρεπει να ακουγεται ο ηχος αυτος οταν η μηχανη σβηνει....

το προβλημα μου ειναι πως αυτο ακουγεται και οταν η μηχανη ειναι αναμενη και εχει ζεσταθει αρκετα.... Δεν ξερω αν σχετιζονται... απλα προσπαθω να τον περιγραψω οσο καλυτερα γινεται ουτως ωστε αν καποιος εχει παρατηρησει κατι σχετικο και εχει αποψη... να την καταθεση, για να ησυχασω και εγω....

Γιατι ειναι πολλα τα λεφτα για ενα καινουριο μηχανημα και να εχει προωβλημα που δεν μπορει να αναγνωριστει τι ειναι...
και δεν εχω και πολλη αισιοδοξια για το ποσο θα ασχοληθουν στην suzuki επι του θεματος...

ZX-9R
20/09/2007, 13:04
Καλημερα,

Δεν ξερω ποσο καιρο οδηγας μηχανες και ποσο εχεις την συγκεκριμενη, θα σου πω την γνωμη μου και θα περιγραψω αυτο ακριβως που θα εκανα και εγω, οποτε μην με παρεις κακοπροαιρετα.

Το να νομιζεις οτι ακους θορυβους δεν ειναι προβλημα, η μπιελα κανει χαρακτηριστικο θορυβο, ολα τα υπολοιπα αγνοησε τα..

Μπορει να ακους τους εκκεντροφορους να δουλευουν, μπορει η καδενα σου να ειναι στα προθυρα να σφιξει και να παιζει λιγο, μπορει να ακους τα reed του pair (αν εχει) τιποτα απο αυτα δεν ειναι προβλημα.... Κοιτα τα βασικα πραματα πριν φυγεις (πιανουν τα φρενα, αν εχει χαλαρωσει καμια καιρια βιδα κτλ) και μην ασχολεισαι παρακατω. Απο μηχανακια που ειχα μου εχει ξεβιδωθει και μπουκαλα και πισω αναρτηση, ποτε δεν με προειδοποιησαν πριν συμβει αυτο με καποιο θορυβο, μου εχουν φυγει τα παντα κατα καιρους, εχω κολλησει μοτερ κτλ, ποτε δεν καταλαβα τιποτα παρα μονο οταν συνεβαινε.. Αντιθετα καθε φορα που νομιζα οτι ακουω κατι ηταν η καποιος θορυβος που υπηρχε η κατι φυσιολογικο......

(ΥΓ, η καμπανα μερικες φορες μπορει να ψιλοακουγεται οταν αποσυμπλεκεις.... Αυτο δεν ειναι και τοσο καλο βεβαια, αλλα αν δεν το εχεις λιωσει στην σουζα η αλλαζεις λαδια φυσιολογικα δεν θα εχεις τετοια προβληματα)

geomanous
20/09/2007, 15:48
Προφανως δεν παρερμηνευω ουτε παρεξηγω. Αλιμονο... :):):)

Οδηγω μηχανες απο το 96 και ειναι η τριτη μου μετα απο ενα GLX 50 (72cc) και ενα ΧΤ 600.

Επειδη και τα δυο ηταν μεταχειρισμενα και μου εβγαζαν διαφορα μικροπροβληματα που δε τα περιμενα γιατι δεν ηξερα την προιστορια τους πηγα και πηρα μια μηχανη καινουρια προκειμενου να εχω γνωση για οτιδηποτε συμβαινει και εχει συμβει.

Ισως ψειριζω τα πραγματα λιγο παραπανω απ' οτι πρεπει αλλα επειδει το vstrom κοστησε το 75% του εισοδηματος μου του 2006 ειναι λογικο πιστευω να μην αγνοω το παραμικρο... γι'αυτο ειναι και εισαγωγης αντιπροσωπιας, γι' αυτο τρεχω και αμεσως.

Αν τα 2 εξουσιοδοτημενα συνεργεια που το ακουσαν μου ελεγαν: "δεν τρεχει τιποτα... ειναι το ταδε" ισως να μην εδινα και εγω σημασια, αλλα βλεποντας την απορια στην εκφραση των προσωπων τους οπωσδηποτε με πιανει μια ανησυχια...

Και το κυριοτερο ειναι να "τρεξω" την suzuki οσο το καλυπτει η εγγυηση... Αν υπαρχει προβλημα, ο,τι προβλημα και να εχει... να το καλυψει η suzuki οπως οφειλει!!!

Το ολο concept αυτης της συζητησης ειναι να ακουγω γνωμες, εμπειριες και συμβουλες για το συγκεκριμενο ζητημα ωστε να μπορω να κρινω και να "αντιμετωπισω" με επιτυχια και αποτελεσματικοτητα τους τεχνικους στο συνεργειο, γιατι κακα τα ψεματα το πιο πιθανο ειναι οτι θα κουσω κατι του τυπου "δεν ειναι τιποτα"/"δε βρισκουμε τιποτα"... και αυτο εμενα δε μου αρκει. Απο τη στιγμη που ακουνε κατι "περιεργο" πρεπει να βρουν τι ειναι.... σωστα???

Απλα ελπιζω να ειναι καμμια λασκα βιδα και να ζεστενεται κανα λαστιχακι και να κουδουναει...

ps: το vstrom το εχω 2 μηνες περιπου

platoni
20/09/2007, 19:34
Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό. Όταν την πας στον μηχανικό μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις. Ενδιαφέρει όλους.
:)

geomanous
21/09/2007, 17:56
Σημερα φευγοντας απο τη δουλεια εκανα αλλο ενα τεστ....

Εβαλα μπροστα το μηχανακι και το αφησα να ζεσταθει οντας ακινητο. Μετα απο 15-20 λεπτα που ζεσταθηκε στο ρελαντι και χωρις να εχει κανει ουτε 10 μετρα, ξεκινησα να φυγω.... εκανε και παλι αυτον τον θορυβο.....

κατι στον κινητηρα μυριζει, τουλαχιστον εχω ενα τσεκ να κανω πριν παρω το μηχανακι απο το συνεργειο οταν με το καλο το παω....

apav
21/09/2007, 19:03
Εβαλα μπροστα το μηχανακι και το αφησα να ζεσταθει οντας ακινητο. Μετα απο 15-20 λεπτα που ζεσταθηκε στο ρελαντι και χωρις να εχει κανει ουτε 10 μετρα, ξεκινησα να φυγω...

:a53: Γιατί το καταστρέφεις έτσι; :sad: Τρέξε την αντιπροσωπεία για τον θόρυβο, ή συνήθισε τον. :p

geomanous
27/09/2007, 14:44
Τελικα φαινεται το προβλημα να διορθωθηκε.

Ηταν το πιο απλο απο ολα... Μια απλη βιδα. Η επιμαχη βιδα φαινεται στην επισυναπτομενη φωτογραφια. Αυτη η βιδα συγκρατει το μοχλικο συστημα (ετσι μου ειπαν, ετσι λεω) και ειναι πολυ σπανιο να ειναι λασκα. Ο πρωτομαστορας ειπε οτι του εχει τυχει 3-4 φορες (δε θυμαμαι αν ειναι θεμα μονοτελου Κ7 η γενικοτερα). Την εσφιξε και τελειωσε...

Τωρα γιατι εκανε αυτην την περιεργη συμπεριφορα δεν ξερω... Ας ελπισουμε οτι δε θα εχουμε αλλα τετοια "μεταφυσικα" "προβληματα".

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια και την συμπαρασταση....

P.S. επι τη ευκαιρια πηρα και το βιβλιο της εγγυησης και απ' οτι μου ειπαν δε θα το επαιρνα ποτε γιατι δεν ειχαν καταχωρησει την μηχανη...

106412

Space
27/09/2007, 15:56
ωραιος :D
τωρα που τελειωσε το προβλημα σου ξεκινα τα ταξιδακια :p

:beer: :beer:

kalamaria
27/09/2007, 19:03
καμια ποιο καθαρη φωτο γιατι δεν καταλαβα που ειναι?

ZX-9R
27/09/2007, 21:04
με ασφαλιστικη βιδα βιδας στηριξης μοτερ μου μοιαζει ?!?!?!

Καλα χλμ πλεον :D :D :D Αν ηταν οντως αυτο τοτε εισαι ο πρωτος που ακουω να λεει 'ακουω θορυβους απο το μηχανακι μου' και οντως να εχει δικιο :p .. Παιρνω καθε κουβεντα μου πισω και καλες βολτες :beer: :beer: :beer:

costas81
27/09/2007, 21:08
σωστός ο μάστορας!!!

:wave2: :wave2:

geomanous
27/09/2007, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
με ασφαλιστικη βιδα βιδας στηριξης μοτερ μου μοιαζει ?!?!?!

Καλα χλμ πλεον :D :D :D Αν ηταν οντως αυτο τοτε εισαι ο πρωτος που ακουω να λεει 'ακουω θορυβους απο το μηχανακι μου' και οντως να εχει δικιο :p .. Παιρνω καθε κουβεντα μου πισω και καλες βολτες :beer: :beer: :beer:

Απιθανο το σχολιο :):)

Η φωτο αυτη ειναι απο το service manual που κυκλοφορει...γενικως. Συμφωνω πως δεν ειναι καλη και απολογουμαι γιαυτο αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο... εκτος απο το να περιγραψω που ειναι:
Κοιταζουμε τη μηχανη με το κεφαλι μας λιγο μετα το πισω γραναζι. Η βιδα αυτη φαινεται αριστερα απο το πισω αμορτισερ. Δεν φαινεται πολυ ευκολα ομολογουμενως... και ειναι μια βιδα αλεν. Αν βρω την ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη πουθενα να βγαλω μια πιο καθαρη.

Γυρνωντας παντως απο τη δουλεια ηταν χαρτι... οντως δεν ακουσα κανενα θορυβο παρολα που προσπαθησα αρκετα για να τον προκαλεσω...

painterakis
28/09/2007, 00:00
μηπως λες αυτο στο κοκκινο κυκλο;

α... το ξερω οτι θελει πλυσιμο :sick: που θα παει δε θα ερθει το σαββατο :D

106468

ZX-9R
28/09/2007, 00:58
Τι απιθανο ειχε ?

Δεν μπορω να καταλαβω καλα ποια βιδα ειναι ουτε απο την φωτογραφια του φιλου (μαλλον εγω πρεπει να απολογηθω για την στραβομαρα μου :p ), παντως μου μοιαζει για την βιδα που ειπα πριν.... (αν ειναι αυτη προσεχε τις αυτες τις βιδες, πρεπει παντα να ειναι σωστα σφιγμενες (πλαισιου και ασφαλειες)). Τωρα αν ειναι αυτη και ακουγοταν θορυβος δεν θελω να μαντεψω τι κουνιοταν για να τον προκαλει... :hypnotize :uplate:

Ολο και καποιος με μηχανακι σαν το δικο σου θα βρεθει να μας πει τι κανει αυτη η βιδα....

Το σουζουκι γενικα με εχει προβληματισει και εμενα με τα ξεβιδωματα του, καθε 2ο σ/κ περιπου παιρνω το ροποκλειδο και αρχιζω... Καθε φορα βρισκω και απο μια που θελει λιγο σφιξιμο (με εξαιρεση αυτες που εχουν ηδη φυγει στο δρομο :p )

καλες βολτες :cool:

geomanous
28/09/2007, 09:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
μηπως λες αυτο στο κοκκινο κυκλο;

α... το ξερω οτι θελει πλυσιμο :sick: που θα παει δε θα ερθει το σαββατο :D

Αυτη ακριβως ειναι...

Τωρα τι κουνιοταν δεν ξερω και μαλλον δε θελω να ξερω, θελω να τα ξεχασω αυτα και να βλεπω μονο τη γρατζουνια του ξεπαρθενιασματος που εχω στο ντεποζιτο απο τη ζωνη μου...:winka:

costas81
28/09/2007, 09:26
Αυτη ακριβως ειναι...

Τωρα τι κουνιοταν δεν ξερω και μαλλον δε θελω να ξερω, θελω να τα ξεχασω αυτα και να βλεπω μονο τη γρατζουνια του ξεπαρθενιασματος που εχω στο ντεποζιτο απο τη ζωνη μου...:winka:

bagsteraki φιλε μου και εισαι ησυχος!!

painterakis
28/09/2007, 09:44
τελικα αυτη η βιδα σφυγγει τη πισω βαση του μοτερ

kalamaria
28/09/2007, 13:24
με την δευτερη φωτο καταλαβα οκ

Respect
28/09/2007, 20:31
Αγνοούσα και την ύπαρξη της μέχρι που διάβασα αυτά εδώ.

Τη κοίταγα σήμερα. Μια χαρά μου φάνηκε!

snatch
07/11/2007, 11:07
Κι εμένα μου εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα στις 6.000 χλμ.
Ένα σύντομο τίνγκ κατά την αποσύμπλεξη στην εκκίνηση με 1η σχέση!
Το πήγα για το σέρβις των 6.000,ανέφερα το πρόβλημα στο συνεργείο,αλλά όταν πήρα την μότο πίσω το πρόβλημα παρέμενε!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Την επόμενη μέρα το ξαναπήγα στο συνεργείο(πολύ γνωστό εξουσιοδοτημένο στην Θεσ/νίκη)
και του είπα οτι ο θόρυβος παραμένει!
Πάει στην μηχανή,σφίγγει μια βίδα και μου λέει οτι επειδή το μοτέρ του vstrom στην κυριολεξία
κρέμεται απο το πλαίσιο,οι συντονισμοί χαλαρώνουν τις βίδες!!!:eyepop:
Τέλος πάντων το πρόβλημα παραμένει μέχρι και σήμερα που ποστάρω!

Geomanous την βίδα αυτήν δεν δοκίμασα να την σφίξω ακόμα.
Εσένα στον ξαναπαρουσίασε τον θόρυβο μετα το σφίξιμο???

geomanous
07/11/2007, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από snatch
Κι εμένα μου εμφάνισε το ίδιο πρόβλημα στις 6.000 χλμ.
Ένα σύντομο τίνγκ κατά την αποσύμπλεξη στην εκκίνηση με 1η σχέση!
Το πήγα για το σέρβις των 6.000,ανέφερα το πρόβλημα στο συνεργείο,αλλά όταν πήρα την μότο πίσω το πρόβλημα παρέμενε!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Την επόμενη μέρα το ξαναπήγα στο συνεργείο(πολύ γνωστό εξουσιοδοτημένο στην Θεσ/νίκη)
και του είπα οτι ο θόρυβος παραμένει!
Πάει στην μηχανή,σφίγγει μια βίδα και μου λέει οτι επειδή το μοτέρ του vstrom στην κυριολεξία
κρέμεται απο το πλαίσιο,οι συντονισμοί χαλαρώνουν τις βίδες!!!:eyepop:
Τέλος πάντων το πρόβλημα παραμένει μέχρι και σήμερα που ποστάρω!

Geomanous την βίδα αυτήν δεν δοκίμασα να την σφίξω ακόμα.
Εσένα στον ξαναπαρουσίασε τον θόρυβο μετα το σφίξιμο???

Οι συντομισμοι χαλαρωνουν τις βιδες,ε??? Να βαλουμε κανενα γκροβερ τοτε να μην χαλαρωνουν :p

Παντως εμενα μετα το σφιξιμο δε μου το εχει κανει ξανα... Ουτε την τσεκαρα και εγω εκ νεου... αλλα αφου δε μου κουδουναει... αστο να πηγαινει.

grgvstrom
07/11/2007, 17:22
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΙΔΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΓΑ ΣΦΙΓΜΕΝΗ. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΒΙΔΕΣ ΑΛΛ ΤΙΠΟΤΑ

snatch
08/11/2007, 10:12
Την κοίταξα κι εγώ χτες αυτήν την βίδα και είναι τσίτα σφιγμένη!
Το μόνο που παραμένει τώρα να σκεφτεί κάποιος είναι οτι ο θόρυβος προέρχεται απο την αλυσίδα!

Πιθανότατα θέλει τέντωμα κα καλό λάδωμα!

grgvstrom
08/11/2007, 11:23
ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΟΙ ΒΑΛΒΙΔΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

snatch
08/11/2007, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από grgvstrom
ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.
ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΟΙ ΒΑΛΒΙΔΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

Φίλε grgvstrom απο οτι είδα και στο άλλο topic που σήκωσες,είσαι ακόμα στο στρώσιμο της μηχανής!
Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να έχεις απορρυθμισμένες βαλβίδες!!!
Τώρα όσον αφορά τις βίδες στήριξης του κινητήρα υπάρχει περίπτωση να θέλουν σφίξιμο,αλλα κα πάλι όχι στην περίπτωση σου!

Την αλυσίδα σου την συντηρείς καλά?

grgvstrom
09/11/2007, 16:06
ΦΙΛΕ SNATCH ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΟ MANUAL ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΗΡΟΖΙΝΗ . ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΕΧΟΥΝ Η' ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ?

alex-vstrom
09/11/2007, 16:33
Σχεδόν όλα τα βενζινάδικα έχουν και τα μαγαζιά με είδη κιγκαλερίας:winka:

MARKOS-V
09/11/2007, 16:39
ΦΙΛΕ SNATCH ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΡΩΤΗΣΗ : ΤΟ MANUAL ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΗΡΟΖΙΝΗ . ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΕΧΟΥΝ Η' ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ?
ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΧΕΙ ΚΗΡΟΖΙΝΗ.ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ..ΦΕΥΓΕΙ!!!!:D :wave2:

snatch
09/11/2007, 18:33

Η αλυσίδα θέλει πολυ καλή συντήρηση φιλε μου!
Μεταφέρει ολη την ισχυ του κινητήρα στον τροχό!Φαντασου πόσο καταπονείται!
Λοιπόν καθε 500χλμ, καλο καθάρισμα με κυροζίνη και πινελάκι!Την αφήνεις να στεγνώσει 30 λεπτα και μετα λάδωμα με γρασοσπρεϊ κατάλληλο για αλυσίδες με O-Rings!

Εγω σου προτείνω το Motul Street ή Off Road τώρα με τις βροχές που θα γεμίζει η αλυσίδα λάσπες και χώματα!

grgvstrom
12/11/2007, 12:47
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ . ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ