Σύνδεση

View Full Version : καταναλωση modenas

dodos_1
10/09/2007, 10:43
παιδια εχω ενα modenas kriss II και εχει 3000 χλμ.παρατηρω οτι η καταναλωση ειναι σχετικα υψηλη(γεματο ντεποζιτο=100χλμ max).μηπως χρειαζεται καποια ρυθμιση;

οσον αφορα το κιβωτιο ταχυτητων,ο θορυβος ο οποιος κανει στις αλλαγες διορθωνεται με ενα ποιοτικο λαδακι ή απλα αποδεχομαι την βαβουροσυνη του;

ευχαριστω εκ των προτερων.:)

gerokost
10/09/2007, 15:13
Για την κατανάλωση, ναί εκεί κυμαίνεσαι περίπου.
Φοράει το ίδιο μοτέρ με το kaze-r (111cc), έτσι δεν είναι ?

makis206
11/09/2007, 07:11
Θοδωρή το ίδιο είχα παρατηρήσει κι εγώ στο στρώσιμο και μου έκανε φοβερή εντύπωση, δεν περίμενα να καίει τόσο αλλά μου έλεγαν πως μετά το πρώτο σέρβις και την ρύθμιση του καρμπυρατέρ θα δω αρκετή διαφορά στην κατανάλωση.

Όταν το πήρα καινούργιο είχε κάποιες αρρυθμίες και σβησίματα στο ρελαντί από κακή ρύθμιση στο καρμπυρατέρ αλλά στο σέρβις των 1000χλμ το ρυθμίσαμε και η κατανάλωση μειώθηκε κατά πολύ ενώ δεν σβήνει πια και δουλεύει άψογα!

Δεν έχω μετρήσει την κατανάλωση αλλά χοντρικά χοντρικά σου λέω πως αν έκαιγε τα λίτρα του ντεπόζιτου στα 100χλμ τώρα πρέπει να φτάνει και τα 150, μου φαίνεται σαν φυσιολογικό παπί πια ενώ πριν δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο συχνά έμπαινα στο βενζινάδικο !:lol:

Και το δικό μου βρίσκεται στα 2700κάτι τώρα και είναι μια χαρά, δοκίμασε κι εσύ να το πεις στον μηχανικό σου μπας και..

:beer:

dodos_1
11/09/2007, 09:36
παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.εβιβες!:beer: :beer: ;)

sotpag
11/09/2007, 10:34
και μην ξεχνατε πως εχει μικρο τεποζιτο

στα 100χλμ γεμιζεις με 4 ευρα

Nikoskazer2000
12/09/2007, 03:01
Εχω Kawasaki Kaze-R (οπότε ίδιος κινητήρας+καρμπυρατέρ) και...

...οταν το 'χα εργοστασιακό ακόμα πήγαινα κι' ερχόμουν τάπα συνολική απόσταση περίπου 127 χιλιομέτρων και ο δείχτης της βενζίνης μόλις που είχε μπεί στο κόκκινο. Δηλαδή πες πως είχα ακόμη αλλα 20 χιλιόμετρα, χώρια τη ρεζέρβα :winka: .

Κατανάλωση πολύ μικρή αν έχεις ρυθμίσει σωστά το μίγμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=43858) .

:wave2:

Υ.Γ: Αα ναι: ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία έχει να 'ναι και σωστά ρυθμισμένες οι βαλβίδες αλλιώς χάνεις συμπίεση με αποτέλεσμα να καταπίνει αδήφαγα τη βενζίνη και να μην πηγαίνει καθόλου.

dodos_1
12/09/2007, 08:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Εχω Kawasaki Kaze-R (οπότε ίδιος κινητήρας+καρμπυρατέρ) και...

...οταν το 'χα εργοστασιακό ακόμα πήγαινα κι' ερχόμουν τάπα συνολική απόσταση περίπου 127 χιλιομέτρων και ο δείχτης της βενζίνης μόλις που είχε μπεί στο κόκκινο. Δηλαδή πες πως είχα ακόμη αλλα 20 χιλιόμετρα, χώρια τη ρεζέρβα :winka: .

Κατανάλωση πολύ μικρή αν έχεις ρυθμίσει σωστά το μίγμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=43858) .

:wave2:

Υ.Γ: Αα ναι: ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία έχει να 'ναι και σωστά ρυθμισμένες οι βαλβίδες αλλιώς χάνεις συμπίεση με αποτέλεσμα να καταπίνει αδήφαγα τη βενζίνη και να μην πηγαίνει καθόλου.

ευχαριστω:beer: