View Full Version : Παιδιά ζητώ τη βοήθειά σας!
MitsosNaked
12/09/2007, 22:43
Καλησπέρα παιδια.
Εδώ και δύο εβδομάδες έχω κλείσει και πληρώσει(με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) δύο αεροπορικά εισιτήρια για εξωτερικό με αναχώρηση το Σάββατο απόγευμα. Λόγω κάποιων πάρα πολύ σοβαρών λόγων που προέκυψαν χτές και σήμερα πρέπει να τα ακυρώσω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Το θέμα είναι ότι δέν ξέρω αν θα τα χάσω τα λεφτά; Είναι 500 Ευρώ και αυτή την περίοδο είμαι σε τραγική οικονομική κατάσταση οπότε τρέμω στην ιδέα... Σίγουρα θα φάω πρόστιμο λόγω τελευταίας στιγμής και είμαι πρόθυμος να το πληρώσω αλλά δέ θέλω να χάσω και όλο το ποσό. Ποιά είναι τα δικαιώματά μου σε αυτή την περίπτωση; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Πώς να κινηθώ;
Αρχικά τσέκαρε εδώ. (http://www.iata.org/index.htm)
Επίσης δες εδώ (http://ec.europa.eu/youreurope/nav/el/citizens/consumer-protection/denied-boarding/index.html)
Ρώτα & μήπως μπορείς να κάνεις ανοιχτό το εισητήριο σου, ώστε να το χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη στιγμή.
:wave2:
dimokritos
12/09/2007, 23:14
ένα μέρος θα το πάρεις πίσω. δεν θα είναι μεγάλο και σίγουρα μικρότερο απο το μισό δυστυχώς :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Καλησπέρα παιδια.
Εδώ και δύο εβδομάδες έχω κλείσει και πληρώσει(με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό) δύο αεροπορικά εισιτήρια για εξωτερικό με αναχώρηση το Σάββατο απόγευμα. Λόγω κάποιων πάρα πολύ σοβαρών λόγων που προέκυψαν χτές και σήμερα πρέπει να τα ακυρώσω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Το θέμα είναι ότι δέν ξέρω αν θα τα χάσω τα λεφτά; Είναι 500 Ευρώ και αυτή την περίοδο είμαι σε τραγική οικονομική κατάσταση οπότε τρέμω στην ιδέα... Σίγουρα θα φάω πρόστιμο λόγω τελευταίας στιγμής και είμαι πρόθυμος να το πληρώσω αλλά δέ θέλω να χάσω και όλο το ποσό. Ποιά είναι τα δικαιώματά μου σε αυτή την περίπτωση; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Πώς να κινηθώ;
εχει μεγαλη σημασια σε πια εταιρεια εχεις κλεισει τα εισητηρια !! Απο προσωπικη πειρα ξερω πως για ακυρωσεις στην AEGEAN για εξωτερικο χανεις το 50% (δυστηχως) αλλα μπορεις να το μεταθεσεις για οποτε θες με κοστος 50€
Αλλα επειδη ολα αυτα που σου λεμε ειναι θεωρητικα,παρε τηλεφωνο τη αεροπορικη και αυτοι θα σου που τι και πως.
VegasKitty
12/09/2007, 23:31
Και συνηθος οταν ειναι ον-λινε, αν κοιταξεις στο σιτε σου λεει αναλυτικα σε περιπτωση
ακυροσης τι γινετε! :)
MitsosNaked
12/09/2007, 23:43
Είστε φοβεροί/ές!
Γνήσια μοτοσυκλετιστική αλληλλεγγύη:wave2:
Το θέμα είναι πως είναι γραφείο αυτό που μου έκλεισε τα εισιτήρια και επίσης δέν έχει website. Τουλάχιστον να σώσω ότι μπορώ από τα χρήματά μου γιατί αυτή την περίοδο είμαι αρκετά άσχημα ώστε να έχει σημασία και το τελευταίο cent.
blackbusa
13/09/2007, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Είστε φοβεροί/ές!
Γνήσια μοτοσυκλετιστική αλληλλεγγύη:wave2:
Το θέμα είναι πως είναι γραφείο αυτό που μου έκλεισε τα εισιτήρια και επίσης δέν έχει website. Τουλάχιστον να σώσω ότι μπορώ από τα χρήματά μου γιατί αυτή την περίοδο είμαι αρκετά άσχημα ώστε να έχει σημασία και το τελευταίο cent.
Την αλλαγη-ακυρωση των εισητηριων δεν την κανει το γραφειο αλλα η αεροπορικη εταιρια......παρε αυτους ΤΩΡΑ......και θα σου πουνε τι και πως...οσο νωριτερα τους ενημερωσης τοσο το καλυτερο....
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Την αλλαγη-ακυρωση των εισητηριων δεν την κανει το γραφειο αλλα η αεροπορικη εταιρια......παρε αυτους ΤΩΡΑ......και θα σου πουνε τι και πως...οσο νωριτερα τους ενημερωσης τοσο το καλυτερο....
:a10:
Μπες στο site της εταιρίας ή ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ (http://www.aia.gr/pages.asp?pageid=993&langid=1) τους για να σου πουν τις λεπτομέρεις. Είτε ζητάς ακύρωση, είτε αλλαγή ημερομηνίας (μπορεί να είναι και "ανοικτό"). :wave2:
Εχετλαίος
13/09/2007, 13:26
Πιστεύω ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το κάνεις open για μια άλλη ημερομηνία. Είναι συνήθως η πιο συμφέρουσα ενέργεια για μη μεγάλη απώλεια του αρχικού ποσού που κατέβαλλες.