View Full Version : ΠΑΡΑΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ή ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ
vandrielos
13/09/2007, 21:31
Καλησπέρα,
μια απλή ερώτηση : παραεισαγωγής ή απο αντιπρόσωπο ?Ποιά η διαφορά περα την οικονομική?
Με τις εγγυήσεις τι παίζει?
vandrielos
13/09/2007, 22:33
είναι δίλλημα πάντως
fanis-ael
13/09/2007, 22:36
k ego ayto to dilima exo doste mas mia boithia?
vandrielos
13/09/2007, 22:44
γενικότερα λένε ότι άμα δεν πάρεις απο αντιπροσωπίας δεν έχεις εγγύηση. Μήπως είναι παραπληροφόρηση για να διακαιολογήσουν το 1000 που βάζουν στην τσέπη σε σχέση με τους αυτόνομους εισαγωγείς?Αμα το πάρεις παραεισαγωγης δεν ισχύει η εγγυηση της Suzuki?Νομίζω οτι ισχυει είτε το πάρεις παραεισαγωγης είτε από αντιπροσωπεία. Το θέμα είναι άμα χρειαστεις κάτι κατά ποσο θα σε εξυπηρετήσει ο παραεισαγωγης σε σχέση με τον αντιπρόσωπο. Αλλά και για αυτόν από την αντιπροσωπια αγγαρεία είναι όταν του το φέρνεις μεσα στην περίοσο εγγυήσης.
Από την άλλη δε, μπορεί ενα χιλιάρικο πάνω αλλά τα δωράκια που σου κάνουν αξίζουν κάπου εκεί κοντά, ενω ο παραεισαγωγής σου δίνει κάποια έκπτωση στα αξεσουάρ που θέλεις. Τουλάχιστον αυτα βρήκα στην έρευνα που έκανα. Αν υάρχει κάποιος να μας δώσει τα φώτα του πριν κάνουμε καμιά λάθος κίνηση
Δηλαδη τωρα το gsxr1000k7 που ακομα δεν βγηκε και μετραει 3 recall, το καλυπτουν οι παραεισαγωγεις ? γιατι απο οσο ξερω ο σφακιανακης εχει γραψει κανονικα τα υπολοιπα.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
Δηλαδη τωρα το gsxr1000k7 που ακομα δεν βγηκε και μετραει 3 recall, το καλυπτουν οι παραεισαγωγεις ? γιατι απο οσο ξερω ο σφακιανακης εχει γραψει κανονικα τα υπολοιπα..... :winka:
vandrielos
14/09/2007, 07:24
Τι να σου πω, δεν ξέρω για αυτό τίποτα. Αυτά που έγραψα αφορούν για το Vstrom, για το οποίο και ενδιαφέρομαι. Αλλά επειδή αυτα τα παιχνίδια μεταξύ αντιπροσώπων και παραεισαγωγών μου φαίνονται ύπουλα για μας τους ανίδεους, για αυτό παρέθεσα τα παραπάνω ερωτήματα μήπως υπάρχει κάποιος που ξέρει 5 πραγματάκια παραπάνω και μας βοηθήσει στην επιλογή μας
Χαιρετίσματα σε όλους!
Το θέμα το έχω ψάξει αρκετά και νομίζω πως μπορώ να σας βοηθήσω.
Οι διαφορές που έχουν τα μοντέλα παραεισαγωγής είναι οι εξής:
1)Το κόστος.6.885 ευρώ το παραεισαγωγής, 7959 το αντιπροσωπείας.
2)Η ιπποδύναμη.49 ίππους το παραεισαγωγής, 70 το αντιπροσωπείας.
3)Η εγγύηση. Καμία εγγύηση για οτιδήποτε το παραεισαγωγής, 2 χρόνια μηχανικά κ ηλεκτρικά το αντιπροσωπείας.
Τα μοντέλα παραεισαγωγής έρχονται από Γαλλία όπου ισχύει άλλη νομοθεσία περί ιπποδύναμης για μοτοσικλέτες(πιο αυστηρή).Έτσι έχουν τοποθετημένη άλλη ηλεκτρονική η οποία περιορίζει την απόδοση για να μην ξεπερνά τα στάνταρ του γαλλικού κράτους.
Παραεισαγωγής θα έπαιρνε κανείς για το χαμηλότερο κόστος και αν δεν τον ενδιαφέρει το γκάζι γενικά(καθώς 20 άλογα λιγότερα είναι αρκετά μεγάλη διαφορά)!!
Χωρίς εγγύηση όμως, ότι πάθει η μηχανή μέσα στα πρώτα 2 χρονάκια το πληρώνεις από την τσέπη σου!!!
Ελπίζω να σας διαφώτισα κάπως.
vandrielos
14/09/2007, 08:02
Καλημέρα φίλε μου snatch,
θα σου πω αυτά που μου είπε το μαγαζί παραεισαγωγής:
1. το μηχανάκι είναι το ίδιο, από πλευράς ιπποδύναμης γιατί από τα άλλα που είπες δεν ξέρω. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν παραεισαγωγής με 70 και με λιγότερα άλογα, πως θα το ξεχωρίσω εγώ και δεν θα με εκμεταλευτεί ο έμπορος?
2. η εγγύηση είναι της Suzuki για 2 χρόνια και όχι του Σφακιανάκη, επομένως το μηχανάκι αν πάθει κάτι που το καλύπτει η εγγύηση το πας από εκεί που το πήρες και στο φτιάχνουν χωρίς καμία επιβάρυνση δική σου, όπως και αν το έπαιρνες από την αντιπροσωπεία. Το ερωτημά μου είναι αν πάρεις το παραεισαγωγής και το πας στον έμπορο θα σου κάνει τσαλίμια και θα προσπαθήσει να σε αποφύγει βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες ή θα στο φτιαξει κατεβάζοντας όλα τα καντηλια της εκκλησιας και δεν θα έχεις κανένα προβλημα, που πιθανό πρόβλημα είναι ο χρόνος παράδοσης από το συνεργείο?
Vezouvios
14/09/2007, 08:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από snatch
Χαιρετίσματα σε όλους!
Το θέμα το έχω ψάξει αρκετά και νομίζω πως μπορώ να σας βοηθήσω.
Οι διαφορές που έχουν τα μοντέλα παραεισαγωγής είναι οι εξής:
1)Το κόστος.6.885 ευρώ το παραεισαγωγής, 7959 το αντιπροσωπείας.
3)Η εγγύηση. Καμία εγγύηση για οτιδήποτε το παραεισαγωγής, 2 χρόνια μηχανικά κ ηλεκτρικά το αντιπροσωπείας.
Τα μοντέλα παραεισαγωγής έρχονται από Γαλλία όπου ισχύει άλλη νομοθεσία περί ιπποδύναμης για μοτοσικλέτες(πιο αυστηρή).Έτσι έχουν τοποθετημένη άλλη ηλεκτρονική η οποία περιορίζει την απόδοση για να μην ξεπερνά τα στάνταρ του γαλλικού κράτους.
Παραεισαγωγής θα έπαιρνε κανείς για το χαμηλότερο κόστος και αν δεν τον ενδιαφέρει το γκάζι γενικά(καθώς 20 άλογα λιγότερα είναι αρκετά μεγάλη διαφορά)!!
Χωρίς εγγύηση όμως, ότι πάθει η μηχανή μέσα στα πρώτα 2 χρονάκια το πληρώνεις από την τσέπη σου!!!
Ελπίζω να σας διαφώτισα κάπως.
Οσο αφορα τα παραεισαγωγης τουλαχιστον απο γερμανια,ειναι ακριβως το ιδιο με το ελληνικο,καμια διαφορα,
100% στο εγγυουμε πρωσοπικα
Βαζουμε μια κοντριτσα?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Φιλε μου vandrielo το παραεισαγωγής έχει 49 'αλογα και μην ακούς τι σου λένε!!
Γι'αυτο και το μηχανάκι είναι (παρα) εισαγωγής,Δηλαδη δεν έρχεται απο Ιαπωνία αλλα απο Γαλλία!
Τώρα όσον αφορα τις ζημιές εντός εγγύησης στο παραεισαγωγής δεν καλύπτεσαι γιατι απλά ΔΕΝ παίρνεις βιβλιαράκι εγγύησης!!!
Δεν τα κατεβάζω απο το κεφάλι μου αυτάΠριν αγοράσω ο δικο μου Κ7 είχα πάει σε αντιπρόσωπο ο οποίος έφερνε και παραεισαγωγής και μαλιστα τα είχε σε διαφορετικό χώρο απο τα γιαπώνέζικα.Αυτός μου τα είπε όλα αυτά!
Τέλος ο μονος τρόπος που μπορείς να αναγνωρίσεις τα παραεισαγωγής είναι ο αριθμός πλαισίου που είναι διαφορετική σειρά.Τον σημιώνεις και παιρνεις τηλ. τα κεντρικά του Σφακιανάκη και το διασταυρώνεις!!
Πάρε το μοτόρι από επίσημο αντιπρόσωπο μόνο και οχι απο καταστημα που πουλάει όλες τις μάρκες μοτο και έχει και κανα 2-3 v-strom για πούλημα!!
vandrielos
14/09/2007, 08:37
vezouvie,
μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να μου έλεγε ο παραεισαγωγής, λογικό μου φαίνεται για να έχει τα ίδια άλογα. Εσύ έχεις πάρει παραεισαγωγής? Αν ναι, είχες κάποιο πρόβλημα?
Vezouvios
14/09/2007, 08:45
Φιλε μου vandrielo το παραεισαγωγής έχει 49 'αλογα και μην ακούς τι σου λένε!!
Γι'αυτο και το μηχανάκι είναι (παρα) εισαγωγής,Δηλαδη δεν έρχεται απο Ιαπωνία αλλα απο Γαλλία!
Τώρα όσον αφορα τις ζημιές εντός εγγύησης στο παραεισαγωγής δεν καλύπτεσαι γιατι απλά ΔΕΝ παίρνεις βιβλιαράκι εγγύησης!!!
Δεν τα κατεβάζω απο το κεφάλι μου αυτάΠριν αγοράσω ο δικο μου Κ7 είχα πάει σε αντιπρόσωπο ο οποίος έφερνε και παραεισαγωγής και μαλιστα τα είχε σε διαφορετικό χώρο απο τα γιαπώνέζικα.Αυτός μου τα είπε όλα αυτά!
Τέλος ο μονος τρόπος που μπορείς να αναγνωρίσεις τα παραεισαγωγής είναι ο αριθμός πλαισίου που είναι διαφορετική σειρά.Τον σημιώνεις και παιρνεις τηλ. τα κεντρικά του Σφακιανάκη και το διασταυρώνεις!!
Πάρε το μοτόρι από επίσημο αντιπρόσωπο μόνο και οχι απο καταστημα που πουλάει όλες τις μάρκες μοτο και έχει και κανα 2-3 v-strom για πούλημα!!
και εγω σου λεω βαλε κατω το δικο σου Κ4 να δουμε ποιος ειναι μπροστα και ποιος κοιταει με κυαλια!!!!!:rotflmao: :rotflmao:
Περαν της πλακας φιλε μου,αυτα ειναι για τα μικρα παιδια!!
Εκτος και εαν αφορουν μοντελα απο Γαλλια,που δεν γνωριζω αν παιζει κατι τετοιο!
Παντως το Κ4 που εχω,πιστεψε με,εαν ειχε 45 αλογα,θα το ειχα δωσει την αλλη μερα!
Οσο αφορα τι σου ειπε ο πωλητης,ειναι στο χερι του απο που θα βγαλει το μεγαλυτερο κερδος.
Ο νομος λεει οτι ο σφακιανακης σαν νομιμος εκπροσωπος πρεπει να σε καλυψει στην εγγυηση αρκει να εχεις και την αναλογη αποδειξη αγορας.
Οσο αφορα την αγορα απο μαγαζι με διαφοερικα μοτο,εγω εχω να σου αναφερω οτι την εφερα ο ιδιος απο γερμανια τον φεβρουαριο του 2004 και μου κοστισε στο συνολο τοτε 6500
Φίλοι μου για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και να μην μπερδευουμε και το παληκάρι τον Vandrielo,εγω θα ήθελα να πώ οτι γνωρίζω μόνο για τα Γαλλικά παραεισαγωγής και μόνο αυτά.
Αν υπάρχουν και απο Γερμανία με τα ίδια αλογα καλώς!
Απλά φίλε vandrielo να τσεκάρεις τον αριθμό πλαισίου!Αυτός ειναι ο μόνος τρόπος σίγουρης ανγνώρισης!Μου το είπαν και οι 3 επίσημοι αντιπρόσωποι Suzuki στη Θεσσαλονίκη!
Vezouvios
14/09/2007, 08:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από vandrielos
vezouvie,
μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να μου έλεγε ο παραεισαγωγής, λογικό μου φαίνεται για να έχει τα ίδια άλογα. Εσύ έχεις πάρει παραεισαγωγής? Αν ναι, είχες κάποιο πρόβλημα?
Εγω το εχω παλικαρι μου απο το 2004,εχω κανει 50 χιλιαδες χλμ.και απο προβλημα τιποτα,ουτε κιχ!!!
Εκτος βεβαια απο μια παπαρια που ειχα κανει με το ρευμα και μου καψε ανορθωτη,(ψιλα γραμματα)
που βεβαια ηταν απλα ενα ανταλλακτικο!
vandrielos
14/09/2007, 09:04
snatch στο μαγαζί που πήγα με τα παραεισαγωγής μου έδειξε τα βιβλιαρακια service. Τον ρώτησα γιατί δεν τον πιστεύα, είμαι καχύποπτος το παραδέχομαι αλλά δίνω τα λεφτά μου, και μου το έδειξε κανονικά. Του απάντησα βέβαια ότι δεν έχει καμία σημασία γιατι θα πρέπει να το παγαίνω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki και μου απαντάει ότι αυτά είναι μα@@@@ιες, γιατί έχει βγει λέει κοινοτική οδηγία όπου λέει το μηχανάκι μπορει να το φτιάξει και να υπογραψει στο βιβλιαράκι οποιοσδήποτε έχει σφραγίδα , αντίστοιχη δικαιοδοσία ή κατι τέτοιο δεν ξερω. Ισχυεί δεν ισχύει?Φωτίστε με
vezouvie συμφωνώ με όσα λες για το κέρδος που θέλει να βγάλει κάθε αντιπρόσωπος, αλλά μην ξεχνάς οτι τα παραεισαγωγής δεν τα φέρνει ο Σφακιανάκης αλλά ο κάθε αντιπρόσωπος που ενδιαφέρεται να τα πουλήσει!
Γι'αυτό και δεν συνεδεύονται απο βιβλιαράκι εγγύησης το οποίο είναι μεν της Suzuki αλλά με την σφραγιδα του Σφακιανάκη ο οποίος είναι ο γενικός και αποκλειστικός για ΟΛΗ την Ελλάδα!
Στο δικο μου το γράφει καθαρά.Στοιχεία της μηχανής(αρ. πλαισίου - Κωδ.χρώματος - αρ. κινητήρα κλπ.) και από κάτω Σημειώνεται "Sfakianakis Greece".
Επίσης στο φάκελο που μου ήρθε με το ταχυδρομείο το βιβλίο εγγύησης, αποστολέας ηταν ο Σφακιανάκης και οχι η μητρική εταιρία στην Ιαπωνία.
Εσυ που το πήρες απο Γεμανια έχεις "ελληνικο' βιβλίο εγγύησης?
vandrielos
14/09/2007, 09:19
snatch , ο παραεισαγωγής μου έδειξε βιβλιαράκι εγγύησης. Τι είναι ψεύτικο? Εχω χάσει τη μπάλα ! Τι να κάνω?
HORNET600F
14/09/2007, 09:22
Χαιρετίσματα σε όλους!
Το θέμα το έχω ψάξει αρκετά και νομίζω πως μπορώ να σας βοηθήσω .
.........................
........................
Hi Guys
Εγώ δεν είμαι suzukaκιας, αλλά η κουβέντα σας μου κίνησε την περιέργεια κ έριξα μια ματιά στο Γαλλικό site της suzuki όπου τα αλογάκια αναφέρονται 67( Κ4 είναι το VStrom 600 έτσι δεν είναι? με μπερδευουν τα Κ :sick: ).
αν δε με μπιστεύετε :
http://www.suzuki-moto.com/pages/gamme/fiche-technique.php?idmodele=70&id=11
Type de moteur : bicylindre en V, 8 soupapes, refroidissement liquide
Alimentation : injection 39 mm
Cylindrée : 645 cc
Puissance : 67 ch à 8800 tr/min
Couple : 60 Nm à 6400 tr/min
Boîte de vitesse : 6 rapports
Cadre : périmetrique en aluminium
Frein avant : double disque 310 mm, étriers 2 pistons
Frein arrière : simple disque 260 mm
Suspension avant : Fourche télescopique, compression réglable
Suspension arrière : mono amortisseur réglable
Longueur : 2 290 mm
Hauteur de selle : 820 mm
Garde au sol : 165 mm
Empattement : 1 540 mm
Pneu avant : 110/80R 19 M/C
Pneu arrière : 150/70R 17 M/C
Réservoir : 22 litres
Poids à sec: 189 kg
:wave2:
Vezouvios
14/09/2007, 09:25
Τα συμπερασματα δικα σας!!!!!
Ακομα και για τα γαλλικα!!!:wave2: :wave2:
vandrielo tha soy pw pws egine stin diki moy periptwsi.
Pira tin mixani apo episimo antiprosopo moy ekopse to timologio tin pira ki efiga.
Meta apo ena mina me piran apo ton sfakianaki kai mou eipan oti moy esteilan to biblio eggiisis kai oti tha to parw mesw taxydromeioy me sistimeno meta apo liges meres opws kai egine!
Prosoxi kaneis den dinei biblia eggiisis apeytheias sto magazi apo opoy tha tin agoraseis.
Ta stelnei mono o Sfakianakis kai sto eswteriko toy mprostinoy eksofilou yparxei kollimeni kartela me ta stoixeia tis moto alla kai toy idioktiti(ta dika soy diladi)!!!
Afto poy soy edeikse o tipos sto magazi einai moufa giati apla den exei dikaivma na katexei biblia eggiisis.Ta eggrinei mono o Sfakianakis,typwnei panw ta stoixeia poy anefera prin kai sto stelnei sistimeno sto onoma soy kai mono!!!
Twra oson afora to galliko site nomizw oti einai apla metafrasi sta gallika kai tipota allo.
Den tha grafane diaforetika stoixeia apodosis giati tha ginotan xamos kai tha mperdevotan o kathe endiferomenos.
Telos pantwn Vandrielo to kalitero poy exeis na kaneis einai na epikoinwniseis me ton Sfakianaki kai na liseis tis apories soy!Den ginetai kai oi 3 episimoi stin Thessaloniki na lene psemata!Moy eipan akrivws ta idia pramata!
vandrielos
14/09/2007, 09:34
Δώστε μου ρε παιδια μια κατεύθυνση, τι να κάνω?
Εντάξει καταλήξαμε ότι τα εισαγωγής και τα αντιπροσωπιας είναι τα ίδια. Υπάρχουν κινδυνοι, μπορεί να με ξεγελάσει σε κάτι όταν θα του το πάω μέσα στην εγγύηση για να μου το φτιάξει,δεν θα το δεχτεί?
Ολα ειναι θεμα εμπορου.
Τελεια και παυλα.
Αν θελει να σε καλυψει ετσι ωστε να μην του βγει το ονομα θα σε καλυψει.
Αν ειναι καραγκιοζης θα σου πει τρεχα βρεστα με τη σουζουκι.
Ρωτα για κανα αξιοπιστο εμπορο και εισαι κομπλε.
Αν εισουν Β. Ελλαδα κατι θα καναμε
:beer:
Vezouvios
14/09/2007, 09:39
Pira tin mixani apo episimo antiprosopo moy ekopse to timologio tin pira ki efiga.
Meta apo ena mina me piran apo ton sfakianaki kai mou eipan oti moy esteilan to biblio eggiisis kai oti tha to parw mesw taxydromeioy me sistimeno meta apo liges meres opws kai egine!
Prosoxi kaneis den dinei biblia eggiisis apeytheias sto magazi apo opoy tha tin agoraseis.
Ta stelnei mono o Sfakianakis kai sto eswteriko toy mprostinoy eksofilou yparxei kollimeni kartela me ta stoixeia tis moto alla kai toy idioktiti(ta dika soy diladi)!!!
Afto poy soy edeikse o tipos sto magazi einai moufa giati apla den exei dikaivma na katexei biblia eggiisis.Ta eggrinei mono o Sfakianakis,typwnei panw ta stoixeia poy anefera prin kai sto stelnei sistimeno sto onoma soy kai mono!!!
Twra oson afora to galliko site nomizw oti einai apla metafrasi sta gallika kai tipota allo.
Den tha grafane diaforetika stoixeia apodosis giati tha ginotan xamos kai tha mperdevotan o kathe endiferomenos.
Telos pantwn Vandrielo to kalitero poy exeis na kaneis einai na epikoinwniseis me ton Sfakianaki kai na liseis tis apories soy!Den ginetai kai oi 3 episimoi stin Thessaloniki na lene psemata!Moy eipan akrivws ta idia pramata!
κατσε γιατι σαν πολυ το αναλυσαμε το θεμα χωρις λογο!
Εγω εχω γερμανικο service book,αυτο τι σημαινει?
Δευτερον οι επισημοι εμποροι τι θα σου λεγαν?
Μηπως περιμενες να σου πουνε κιολας,ρε φιλαρακι πηγαινε παρε παραεισαγωγης,???
Το γαλλικο site κανει μεταφραση???????????Ειναι δυνατον να το πιστευεις αυτο???
Οσο αφορα τωρα το vstrom σου λεω καθαρα την εμπειρια μου
Το εχω 4 χρονια,απροβληματιστο,το εκανα 50000 χλμ και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα,
Στα 2 χρονια εγγυησεις πηγαινα στον ρακαλη ( ο γνωστος επισκευαστης)βεβαια ποτε δεν ειχα προβλημα εγγυησης πολυ απλα γιατι δεν χαλασε κατι το οποιο ηταν για αντικατασταση μεσω εγγυησεως!
Τωρα εχω να πω κατι αλλο,αν το μηχανακι το αγορασει απο εμπορο ο οποιος εχει και συνεργειο και αναλαμβανει αυτος τα 2 χρονια εγγυησεως τοτε που ειναι το προβλημα?
Αστον αυτον να βγαλει ακρη.
Εγω δεν το μετανιωσα που το εφερα απο γερμανια,και το επομενο παλι απο εκει θα το φερω,οποιο και να ειναι αυτο!
Paidia tha ithela na episimanw oti egw anaferomai MONO sta v-strom K7(2007) me ABS kai oxi se proigoymena montela!
Morei sta paliotera montela na min ypirxe kamia apolitws diafora oute se ippodinami oyte se eggiisi!
vandrielos
14/09/2007, 09:47
snatch, θα συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά αλλά και το Σφακιανάκη να πάρω περιμένεις να μου κάτι διαφορετικό,να χάσει πελάτη?Δεν νομίζω!
Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι το εξής: μάλλον θα καταλήξω στο Vinio και συγνώμη αν κάνω διαφήμιση και δεν πρέπει να το λέω αλλά με τα extra που μου το δίνει φτάνει κοντα στο χιλιάρικο που είναι η διαφορά με το παραεισαγωγής, οπότε πριν το πάρω στα χέρια μου κάνω τηλεφωνακι στο Σφακιανάκη να ελεγξω τον αριθμό πλαισίου και αν ολά οκ μένω ήσυχος με όλες τις εγγυήσεις που παρέχει ο Σφακιανάκης
Ok file vandrielo.Kserw mporei na se mperdepsame ligo alla egw pragmatika ithela na se voithisw,pistepse me!!!
Episis na ksereis oti sto service to vivlio sfragizetai 2 fores!!!To ena apokomma menei panw sto vivlio(ka to kratas esy) kai to allo to apostellei to synergeio sta kentrika toy Sfakianaki opoy kai mpainei ston fakelo tis mixanis.Vlepeis kratane stoixeis gia olles tis moto poy poylithikan.
mixalakis
14/09/2007, 10:00
Λοιπόν να βοηθήσω και εγώ λίγο την συζήτηση.
Κανονικά η εγγύηση είναι της SUSUKI και πρέπει να ισχύει, σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης, παντού και πάντα από όπου και να έχεις αγοράσει το μηχανάκι.
Αυτό φυσικά δεν το εφαρμόζουν, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, στην Ελλάδα οι αντιπροσωπείες.
Σου λένε ότι δεν ισχύει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία δεν θα πάρουν τα λεφτά τους από την αντιπροσωπεία και δεν στο φτιάχνουν, γιατί δεν θέλουν να μπλέξουν με την επίσημη SUSUKI.
Κανονικά αν είχε κάποιος την όρεξη θα έπρεπε να τους κυνηγήσει για αυτό.
Κατά τα άλλα τα μηχανάκια είναι ακριβώς τα ίδια!!
Είτε είναι από Γαλλία είτε από όπουδοίποτε αλλού.
Υπάρχουν πολλοί έμποροι που φέρνουν και τα δύο. Ειδικά στο v-strom είναι πολλοί αυτοί που φέρνουν και παραεισαγωγής και της αντιπροσωπείας. Η διαφορά είναι συνήθως 200 με 300 ευρώ πιο φτηνά για το παραεισαγωγής, αλλά η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις αντιπροσωπείας.
Για έναν βασικό λόγο. Για το παραεισαγωγής θα σου δώσει ο έμπορος εγγύηση δική του (στην ουσία ισχύει της SUSUKI, γιατί από εκεί θα πάρει τα λεφτά του ο έμπορος αν πάθει κάτι η μηχανή), με την προϋπόθεση να το πηγαίνεις σε αυτόν για sevice. Σου στερεί δηλαδή το δικαίωμα να επιλέξεις άλλο συνεργείο αν δεν σου αρέσει ή αν σου φαίνεται ακριβό. Πολλοί έμποροι σου πουλάνε την μηχανή φτηνά με τον όρο να την πηγαίνεις σε αυτούς και σε γδύνουν σε κάθε service.
Αν θες στείλε μου πμ να σου συστήσω 1-2 εμπόρους που έχουν και τα δύο
vandrielos
14/09/2007, 10:02
Ok file vandrielo.Kserw mporei na se mperdepsame ligo alla egw pragmatika ithela na se voithisw,pistepse me!!!
Episis na ksereis oti sto service to vivlio sfragizetai 2 fores!!!To ena apokomma menei panw sto vivlio(ka to kratas esy) kai to allo to apostellei to synergeio sta kentrika toy Sfakianaki opoy kai mpainei ston fakelo tis mixanis.Vlepeis kratane stoixeis gia olles tis moto poy poylithikan.
Φίλε snatch, ευχαριστώ για το ενδιαφερον και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτη τη κουβέντα για να λύσουμε αυτό το δίλλημα που είναι εύλογο να μπαίνει σε πολλά μυαλά.
Θέλω να με βοηθήσεις και σε κάτι άλλο, αν το πάρω από το Vinio και όχι από το Σφακιανάκη δεν θα έχω την ίδια εγγυήση με τον Σφακιανάκη?
File vandrielo den xreiazetai na to agoraseis apo ton Sfakianaki,apla apo kapoion episimo antiproswpo Suzuki.Mpes sto suzuki.gr kai tha toys vreis!Exei oloys toys episimoys gia kathe Nomo.
Oloi oi episimoi sinergazontai anagkastika me ton Sfakianaki giti apla aftos toys elenxei olous!
Giana sto pw pio apla o Sfakianakis einai to kefali tis Suzuki stin Ellada kai oles oi antiproswpeies einai parakladia tou.
Den tha exeis provlima an to agoraseis apo to magazi poy les,arkei na einai official Suzuki.
vandrielos
14/09/2007, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
Λοιπόν να βοηθήσω και εγώ λίγο την συζήτηση.
Κανονικά η εγγύηση είναι της SUSUKI και πρέπει να ισχύει, σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης, παντού και πάντα από όπου και να έχεις αγοράσει το μηχανάκι.
Αυτό φυσικά δεν το εφαρμόζουν, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, στην Ελλάδα οι αντιπροσωπείες.
Σου λένε ότι δεν ισχύει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία δεν θα πάρουν τα λεφτά τους από την αντιπροσωπεία και δεν στο φτιάχνουν, γιατί δεν θέλουν να μπλέξουν με την επίσημη SUSUKI.
Κανονικά αν είχε κάποιος την όρεξη θα έπρεπε να τους κυνηγήσει για αυτό.
Κατά τα άλλα τα μηχανάκια είναι ακριβώς τα ίδια!!
Είτε είναι από Γαλλία είτε από όπουδοίποτε αλλού.
Υπάρχουν πολλοί έμποροι που φέρνουν και τα δύο. Ειδικά στο v-strom είναι πολλοί αυτοί που φέρνουν και παραεισαγωγής και της αντιπροσωπείας. Η διαφορά είναι συνήθως 200 με 300 ευρώ πιο φτηνά για το παραεισαγωγής, αλλά η γνώμη μου είναι να προτιμήσεις αντιπροσωπείας.
Για έναν βασικό λόγο. Για το παραεισαγωγής θα σου δώσει ο έμπορος εγγύηση δική του (στην ουσία ισχύει της SUSUKI, γιατί από εκεί θα πάρει τα λεφτά του ο έμπορος αν πάθει κάτι η μηχανή), με την προϋπόθεση να το πηγαίνεις σε αυτόν για sevice. Σου στερεί δηλαδή το δικαίωμα να επιλέξεις άλλο συνεργείο αν δεν σου αρέσει ή αν σου φαίνεται ακριβό. Πολλοί έμποροι σου πουλάνε την μηχανή φτηνά με τον όρο να την πηγαίνεις σε αυτούς και σε γδύνουν σε κάθε service.
Αν θες στείλε μου πμ να σου συστήσω 1-2 εμπόρους που έχουν και τα δύο
Μιχάλη καλημέρα,
ο τύπος που πήγα για παραεισαγωγής δεν μου είπε ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να το πηγαίνω σε εκείνον, αντιθέτως μου είπε όπου θέλω απλά το συνεργείο να έχει κάποια σφραγίδα κάποια ιδιότητα κάτι τέτοιο δεν κατάλαβα ακριβώς. Και τι σημαίνει αυτό? Αν το πάω σε κάποιον που δεν είναι κάτι από αυτό που μου είπε χάνω την εγγυηση? Είναι κάτι σαν τον ιατρικό σύλλογο που σου δίνει το σήμα για να δείχνει στους πελάτες ότι είναι εγγεκριμενος γιατρός, υπάρχουν δηλαδή κάποιοι που έχουν δικαιώμα να σου σφραγίσουν το βιβλιαράκι για να μη χάσεις την εγγύηση ένω κάποιοι αλλοι όχι/? Τι συμβαίνει? Τι ισχύει?
vandrielos
14/09/2007, 10:18
File vandrielo den xreiazetai na to agoraseis apo ton Sfakianaki,apla apo kapoion episimo antiproswpo Suzuki.Mpes sto suzuki.gr kai tha toys vreis!Exei oloys toys episimoys gia kathe Nomo.
Oloi oi episimoi sinergazontai anagkastika me ton Sfakianaki giti apla aftos toys elenxei olous!
Giana sto pw pio apla o Sfakianakis einai to kefali tis Suzuki stin Ellada kai oles oi antiproswpeies einai parakladia tou.
Den tha exeis provlima an to agoraseis apo to magazi poy les,arkei na einai official Suzuki.
To site της Suzuki είναι underconstaction εδώ και ένα μήνα, χωρίς πλάκα. Ξεφτίλα από τον Σφακιανάκη, τόσο καιρό ?Η ανανέωση ενος site δεν παίρνει πάνω από βδομάδα και στην τελική μην το κατεβάζεις αν δεν έχεις ήδη έτοιμο το άλλο.
Κάτι τελευταίο, off topic βεβαια αλλά εσύ ή κάποιος άλλος θα ξέρει, άκουσα από τον παραεισαγωγέα ότι τον Οκτωμβριο θα έρθει ανανεωμένο το Vstrom,face lιfting, καινούργια χρώματα, δεν ξέρω. Έχετε τίποτα υπόψιν σας?
mixalakis
14/09/2007, 10:54
Μιχάλη καλημέρα,
ο τύπος που πήγα για παραεισαγωγής δεν μου είπε ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να το πηγαίνω σε εκείνον, αντιθέτως μου είπε όπου θέλω απλά το συνεργείο να έχει κάποια σφραγίδα κάποια ιδιότητα κάτι τέτοιο δεν κατάλαβα ακριβώς. Και τι σημαίνει αυτό? Αν το πάω σε κάποιον που δεν είναι κάτι από αυτό που μου είπε χάνω την εγγυηση? Είναι κάτι σαν τον ιατρικό σύλλογο που σου δίνει το σήμα για να δείχνει στους πελάτες ότι είναι εγγεκριμενος γιατρός, υπάρχουν δηλαδή κάποιοι που έχουν δικαιώμα να σου σφραγίσουν το βιβλιαράκι για να μη χάσεις την εγγύηση ένω κάποιοι αλλοι όχι/? Τι συμβαίνει? Τι ισχύει?
Κοίτα εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=41414
Αυτά ισχύουν στην θεωρία. Στην πράξη δεν ξέρω τι συμβαίνει.
Κανονικά πρέπει να σε καλύπτει η εγγύηση από όπου και να το πάρεις και σε όποιον εγκεκριμένο και να την πηγαίνεις.
Για αυτό θα σου έλεγα να πάρεις αντιπροσωπείας για σε καλύπτει πάντα και να μπορείς να διαλέγεις συνεργεία από ποικιλία.
Δεν έχω άποψη για το πως σε καλύπτουν τα μη εξουσιοδοτημένα, αλλά επίτρεψέ μου να αμφιβάλω.
Παρε τηλεφωνο στο σφακιανακη και πες πηρα ενα 1000κ7 παραεισαγωγη και εχει προβλημα με το γκαζι, μαρσαρει μονο του, μπορω να το φερω για σερβις και γραψε μετα στο thread αυτο που θα σου απαντησουν...
Ο εισαγωγεας εχει πληρωσει πνευματικα δικαιωματα στην σουζουκι για να μπορει να πουλαει τα προιοντα της, πιστευω οτι ευκολα θα μπορει να σου πει πηγαινε στον δικο σου εισαγωγεα να σου δωσει την εγγυηση, δεν θα στην αρνηθει, απλα θα σε στειλει πισω απο κει που την πηρες... Ουτε η σουζουκι πιστευω θα σου πει δεν σου δινω εγγυηση, απλα θα σου πει παρτην απο το official dealer network μας, απο το μαγαζι που αγοραστηκε η μηχανη... Δεν θεωρω οτι υπαρχει νομοθεσια που να επιβαλλει να μην σε τρεξουν αν θελουν, επισης πιστευω οτι εχουν το δικαιωμα να το κανουν απο την στιγμη που πληρωνουν στην σουζουκι για την αντιπροσωπευση του ειδους εδω.....
Η ευρωπαικη ενωση προωθει το θεμα παραεισαγωγη προς βελτιωση του ανταγωνισμου, των οικονομιων διαφορων χωρων κτλ, αυτο ερχεται αντιθετο στα συμφεροντα της σουζουκι βεβαια καθως και οσων εχουν πληρωσει για να μπορουν να πωλουν τα μηχανακια της, οποτε εγκειτε στο εαν υπαρχει κρατικη νομοθεσια που να διευκρινιζει τι μπορει να διεκδικησει ο καταναλωτης (συμφωνα με wikipedia αυτα)
Τα παραπανω ειναι η γνωμη μου, μπορει και να κανω λαθος αλλα εχω δει πολλους που γειωνονται κανονικα και τους λενε πισω στο μαγαζι που στο εφερε, τωρα κατσε και κανε φασαρια, μυνησεις και δεν ξερω και γω τι αλλο και αν βγαλεις ακρη ποτε πες μου.............
http://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_import
http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_import_vehicles
vandrielos
14/09/2007, 12:26
loipon pira til sfakianaki.opws to perimena, me ksaposteile apo ekei pou to pira i an thelw borw na to paw se eksousiodotimeno alla na plirwsw. piasame mia wraiotati kouventa pou den eixe teleiwmo, oso kai na prospathousa na tou eksigisw oti i egyisi einai tis suzuki kai ofeiloun gia 2 xronia na me kalypsoun , autos mou elege oti den kalyptomai giati i eguisi twn 2 xronwn einai tis antiprosopias. telos panton, exw parei tin apofasi mou,apo to na bleksw as to parw kanonika
vandrielos
14/09/2007, 12:38
off topic,άκουσα από τον παραεισαγωγέα ότι τον Οκτωμβριο θα έρθει ανανεωμένο το Vstrom,face lιfting, καινούργια χρώματα, δεν ξέρω. Έχετε τίποτα υπόψιν σας?
mixalakis
14/09/2007, 12:54
loipon pira til sfakianaki.opws to perimena, me ksaposteile apo ekei pou to pira i an thelw borw na to paw se eksousiodotimeno alla na plirwsw. piasame mia wraiotati kouventa pou den eixe teleiwmo, oso kai na prospathousa na tou eksigisw oti i egyisi einai tis suzuki kai ofeiloun gia 2 xronia na me kalypsoun , autos mou elege oti den kalyptomai giati i eguisi twn 2 xronwn einai tis antiprosopias. telos panton, exw parei tin apofasi mou,apo to na bleksw as to parw kanonika
Μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση το καλύτερο είναι να πέρνεις αντιπροσωπείας. Αυτό μόνο για τους λόγους που είπαμε της εγγύησης και όχι ότι είναι διαφορετικά τα μηχανάκια. Δηλαδή αν ήθελες μεταχειρισμένο πάνω από 2 ετών δεν έχει καμία απολύτως διαφορά.
Το καλύτερο είναι την παραγγείλεις από κάποιον dealer της SUSUKI και όχι από τον Σφακιανάκη.
Σχεδόν πάντα κάνουν καλύτερες τιμές.
vandrielos
14/09/2007, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
Μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση το καλύτερο είναι να πέρνεις αντιπροσωπείας. Αυτό μόνο για τους λόγους που είπαμε της εγγύησης και όχι ότι είναι διαφορετικά τα μηχανάκια. Δηλαδή αν ήθελες μεταχειρισμένο πάνω από 2 ετών δεν έχει καμία απολύτως διαφορά.
Το καλύτερο είναι την παραγγείλεις από κάποιον dealer της SUSUKI και όχι από τον Σφακιανάκη.
Σχεδόν πάντα κάνουν καλύτερες τιμές.
to sizitisame auto pou les, giati na min ti parw apo vinio alla apo auton.isws kai na exei dikio. o sfakianakis den exei eksoda fakelou kai pinakides i mallon ta kanei dwro. to epitokio tou einai 8% kai oxi 10 i 11% pou kanoun oi alloi. kai telos leei oti auta pou vazei o vinios einai psilomoufa, diladi, osynagermos pou vazei o sfakianakiseinai men "metta" exei fysa pou den xreiazetai na kopsei tin plexouda, einai kai adiavroxos. i valitsa givi pou vazei o vinios einai palia kai oxi i kainourgia V46 pou vazei o sfakianakis
syberasma: oloi mas ta pernoun gia auto as mathenoume gia na kanoume tin kalyteri epilogi symfona me tis dikes mas anagkes
HORNET600F
14/09/2007, 13:19
..........................
1. Twra oson afora to galliko site nomizw oti einai apla metafrasi sta gallika kai tipota allo.
............................
2. Den ginetai kai oi 3 episimoi stin Thessaloniki na lene psemata!Moy eipan akrivws ta idia pramata!
1. Εκεί είναι Γαλλία κ όχι Ελλαδιστάν όταν αυτοί ασχολούνταν με τα δικαιώματα του καταναλωτή εμείς είχαμε χούντα. Αποκλείεται να δημοσιευουν στο site 67 άλογα και να πουλανε μηχανή με 45.
2. Αφού είναι επίσημοι έμποροι της αντιπροσωπείας ένας λόγος παραπάνω να το κάνουν. Για το "καλό σου" και της τσεπούλας τους.
mixalakis
14/09/2007, 13:33
to sizitisame auto pou les, giati na min ti parw apo vinio alla apo auton.isws kai na exei dikio. o sfakianakis den exei eksoda fakelou kai pinakides i mallon ta kanei dwro. to epitokio tou einai 8% kai oxi 10 i 11% pou kanoun oi alloi. kai telos leei oti auta pou vazei o vinios einai psilomoufa, diladi, osynagermos pou vazei o sfakianakiseinai men "metta" exei fysa pou den xreiazetai na kopsei tin plexouda, einai kai adiavroxos. i valitsa givi pou vazei o vinios einai palia kai oxi i kainourgia V46 pou vazei o sfakianakis
syberasma: oloi mas ta pernoun gia auto as mathenoume gia na kanoume tin kalyteri epilogi symfona me tis dikes mas anagkes
Δεν είπα να το πάρεις από Βυνιο.
Απλά μπορεις να το ψάξεις σε πολλούς dealer.
Μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο.
vandrielos
14/09/2007, 13:40
exeis kati na mou proteineis giati to ligo pou epsaxa o vinios einai pio deleastikos, steile an einai pm
gia ton filo pou rotise an tha bgei se kainourgio vstrom .....ato makina thessaloniki pou imoun tis proalles mou eipe oti perimenei kainourgia paragellia stis 10 oktobri.bebai den rotisa an tha exoun kamia allagi ta montela.pantos mporei kainourgia paragelia na simainei kai kainourgia kaloudia.
oso gia ta paraeisagosis isxeuei auto gia ta gallika me 49 ph.
apo ekei kai pera ta mixanakia tou sfakianaki einai eisagogi apo otalia paratiriste ta tampelakia me attenzione klp klp osoi pirate episima.Me to thema tis eggyisis dystixos isxioun ta legomena peri mi kalipsis apo sfakianaki.
vandrielos
14/09/2007, 19:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από ak2
gia ton filo pou rotise an tha bgei se kainourgio vstrom .....ato makina thessaloniki pou imoun tis proalles mou eipe oti perimenei kainourgia paragellia stis 10 oktobri.bebai den rotisa an tha exoun kamia allagi ta montela.pantos mporei kainourgia paragelia na simainei kai kainourgia kaloudia.
oso gia ta paraeisagosis isxeuei auto gia ta gallika me 49 ph.
apo ekei kai pera ta mixanakia tou sfakianaki einai eisagogi apo otalia paratiriste ta tampelakia me attenzione klp klp osoi pirate episima.Me to thema tis eggyisis dystixos isxioun ta legomena peri mi kalipsis apo sfakianaki.
ti les twra? an alitheuei auto tha prepei na perimenw mexri ton oktombrio. pantws me vazeis se ypopsies giati otan piga ston vinio mou eipe na kleisw to mixanaki( ena 20E edwsa) giati exei mono 7 kommatia gia ola ta katastimata toy. kai tou lew kai egw pote tha erthei i epomeni paraggelia kai mou leei mesa oktombriou. les na paizei kati tetoio?pantws ton rwtisa an tha erthei kati kainourgio twra konta kai me diavevaiose oti se kamia periptwsi den tha erthei, an tha ginei kati tetoio meta to 2008. Ma kala ti na perimena na mou pei, oti tha erthei facelifting se ligo alla pare twra to apothema pou mou exei meinei gia na ksestokarw?
pws boroume na to tsekaroume an isxuei kati tetoio?
advblack
22/09/2007, 09:51
...δεν παιζει. Στο υπογραφω 100 %! Μόνο άλλα χρώματα, ακούστηκε ότι θα χει και διαφορετικη χαρτογράφηση και 2-3 αλογάκια παραπάνω. Φήμες όμως. Τσέκαρε και το αμερικάνικο site που χει τα 08 και θα δεις οτι δεν έχει αλλάξει ούτε φλας!
mono pou tha exei allagi stin xartografisi simainei oti kalytero ekana oson afora to injection klp klp kai ta 2-3 allogakia parapano (an tha einai tosa) giati na min ta pareis kai auta afou i timi tha einai idia pano kato. Peran apo auto perimene giati tha pesoun kai oi times tou K7 molis bgei to K8 sta sigoura.
vandrielos
26/09/2007, 12:00
den nomizw giati sto amerikaniko site exei tin idia timi to k7 me to k8
Ase pou to k8 sti foto exei ena mikro fanaraki sta brostina psalidia.
peite re paidia, dimera lew na paw na to kleisw to k7.
Άντε, ρε φίλε, βαρέθηκα πια. Πάρε το να ηρεμήσεις εσύ προ πάντων!
:a16: