View Full Version : Τι να κανω που μου αρεσει γυμνο?
Χτες εκανα την πρωτη μου βολτα (CB400SF) εκτος Αθηνας (μεχρι Θηβα).
Πολυ αερας ρε παιδια. Οχι, δεν ειχε μποφορ, απλα εγω δεν εχω μασκα. Μετα τα 110, ενιωθα ασχημα πανω στην μηχανη.
Ειπα και να το ανοιξω για μια φορα. Στα 160 εκλεισα το γκαζι, δεν αντεξα αλλο.
Μου μπηκε στο μυαλο να ψαχτω για μασκα (δεν ξερω ποσο καλυτερευει τα πραγματα). Αλλα, ελα που μου αρεσει γυμνο (για αυτο και το πηρα)!
Δεν ειμαι και πολυ της ταχυτητας, αλλα τα 110χμ για μεγαλυτερη βολτα ειναι ψιλοσκοτωμα. Θα το δωσω να παρε κανενα enduraki, ωστε οι βολτες να γινονται στα βουνα και με λιγοτερα χμ !
Cpt. Haddock
17/09/2007, 11:54
:rolleyes: :rolleyes:
Αμα είναι να βάζετε μάσκα τι το παίρνετε γυμνό εξ'αρχής;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:rolleyes: :rolleyes:
Γιατι ...
αλλο να το ακους, αλλο να το βλεπεις, και αλλο να το τρως...
Cpt. Haddock
17/09/2007, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Γιατι ...
αλλο να το ακους, αλλο να το βλεπεις, και αλλο να το τρως...
Δεν ήξερες, δε ρώταγες; :lol: :lol: :lol:
Πάντως εγώ βλέπω κόσμο με γυμνά που τσιμπάει κατι 200αρες στις εθνικές... αλλά όχι για πολύ ειναι η αλήθεια.
Αν μη τι άλλο δροσίζεσαι ενώ εγώ πρέπει να σηκωθώ όρθιος να με φυσήξει αέρας :rotflmao:
Πάντως τα γυμνά τα ευχαριστιέσαι σε δρόμο με στροφιλίκι και παιχνίδι...
Ειναι επισης ενδιαφέρον πως προέκυψαν τα γυμνά σαν μηχανές :lol: :lol:
:wave2: :beer:
Ειναι επισης ενδιαφέρον πως προέκυψαν τα γυμνά σαν μηχανές :lol: :lol:
Για πες...
Προεκυψαν απο ... τουμπα ενος ss?
Πας τσιμπας μια ωραιοτατη μασκα με ενσωματωμενο ανεμοθωρακα και εισαι ετοιμος.Τη βαζεις οταν θες να πας βολτα ταξιδι και τη βγαζεις για μεσα στην πολη.Πολλοι εχουν ψιλο ανεμοθωρακα για τα ταξιδια και κοντο για εντος πολης μετακινησεις!
+1
?????
Πολυ αερας ρε παιδια. Οχι, δεν ειχε μποφορ, απλα εγω δεν εχω μασκα. Μετα τα 110, ενιωθα ασχημα πανω στην μηχανη.
Μου μπηκε στο μυαλο να ψαχτω για μασκα (δεν ξερω ποσο καλυτερευει τα πραγματα). Αλλα, ελα που μου αρεσει γυμνο (για αυτο και το πηρα)!
Δεν ειμαι και πολυ της ταχυτητας, αλλα τα 110χμ για μεγαλυτερη βολτα ειναι ψιλοσκοτωμα. Θα το δωσω να παρε κανενα enduraki, ωστε οι βολτες να γινονται στα βουνα και με λιγοτερα χμ !
Να σε ρωτησω κατι;
Απο εξοπλισμο πως εισαι;
Γιατι στις πρωτες ταξιδιωτικες εμπειριες που δεν εχεις συνηθισει, ενα ακαταλληλο μπουφαν (βλ.παντιερα ανοιγω τα πανια και φυγαμε Καπετανιο) :lol: ,ενα κρανος λαθος νουμερο, και γενικα ανεπαρκης εξοπλισμος, μπορει να προκαλεσει πολυ μεγαλη δυσφορια ακομα και σε αυτα τα χλμ.
Cpt. Haddock
17/09/2007, 12:24
Για πες...
Προεκυψαν απο ... τουμπα ενος ss?
Κάπως έτσι...
Τρακαρισμένα ss που οι ιδιοκτήτες δεν είχαν λεφτά να βάλουν καινουρια πλαστικα (ή δεν ήθελαν εν όψει νέας τούμπας :lol: ) και κυκλοφορούσαν με τα σωθικά έξω
:wave2:
Αν θες να *ταξιδεύεις με 160*, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για Hornet! Ξέχνα το SF.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Αν θες να *ταξιδεύεις με 160*, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για Hornet! Ξέχνα το SF.
Ποια η διαφορα Κωστα;
Στην θεση οδηγησης;
Και τα γυμνα ειναι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Να σε ρωτησω κατι;
Απο εξοπλισμο πως εισαι;
Γιατι στις πρωτες ταξιδιωτικες εμπειριες που δεν εχεις συνηθισει, ενα ακαταλληλο μπουφαν (βλ.παντιερα ανοιγω τα πανια και φυγαμε Καπετανιο) :lol: ,ενα κρανος λαθος νουμερο, και γενικα ανεπαρκης εξοπλισμος, μπορει να προκαλεσει πολυ μεγαλη δυσφορια ακομα και σε αυτα τα χλμ.
Τι να σου πω τωρα? Οι "γνωστες" των μαγαζιων αυτα μου δωσανε. Φανταζομαι οτι πρεπει να ειναι λιγο στενα για να μην απλωνεις .. πανια, ετσι? Ε λοιπον, εμενα μου φαινονται αρκετα στενα :)
Η αληθεια ειναι οτι στο γυρισμο ενοιωθα "λιγο" πιο ανετα (φανταζομαι ψυχολογικα).
Δεν πειραζει παντως, ευκαιρια να μην πολυβγαινω σε εθνικες, και να ακολουθω εναλλακτικες (αργοτερες-ομορφοτερες) διαδρομες,
και κυκλοφορούσαν με τα σωθικά έξω
ούτε Ομήρου Ιλιάδα να έγραφες! :lol: :lol:
κι εγω έτσι προέκυψα βασιικά... στην αρχη λόγω αφραγκίασης, και μετά πλέον το συνηθισα και στην ουσία με μάγεψε...
όλη η ανεμοπίεση στον θώρακα δε σου επιτρέπει να διατηρείς υψηλές ταχύτητες δίχως συνείδηση...
αν θελεις να το ανοιξεις... ξαπλωνεις στο ντεποζιτο, ακουμπας το γυσο του γρανους στο τανκ και πάς...
απο την άλλη για τους ρομαντικούς , ο αέρας δεν ειναι αυτος που ζητάμε;
αυτη η αίσθηση του ότι διασχίζουμε τον χόρο, ότι μεταφερόμαστε καβαλα πανω σε εναν κινητηρα ενωμενο με 2 τροχούς...
ενα τιπακι επίσης για τους νέους γυμνούς είναι: χαλαρωνεις τα χέρια...
ίσια η μέση και προσπαθεις να βρεις μια γωνία του κορμού ώστε ο αέρας να ισορροπεί το βάρος σου...
Cpt. Haddock
17/09/2007, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
αν θελεις να το ανοιξεις... ξαπλωνεις στο ντεποζιτο, ακουμπας το γυσο του γρανους στο τανκ και πάς...
Τάπα!
(στην κυριολεξία) :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
ενα τιπακι επίσης για τους νέους γυμνούς είναι: χαλαρωνεις τα χέρια...
ίσια η μέση και προσπαθεις να βρεις μια γωνία του κορμού ώστε ο αέρας να ισορροπεί το βάρος σου...
Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...
Δεν πειραζει παντως, ευκαιρια να μην πολυβγαινω σε εθνικες, και να ακολουθω εναλλακτικες (αργοτερες-ομορφοτερες) διαδρομες,
Κοιτα να δεις το παν ειναι να πηγαινεις με τον ρυθμο που σε κανει να νιωθεις ανετα και ας σε περνανε και τα σαλιγκαρια.
Μην μπεις στο τριπακι "εχω μηχανη πρεπει να την ταξιδευω με χιλια οπως κανουν ολοι που βλεπω" γιατι θα την πατησεις ασχημα....στο λεει παθων.
Με τον καιρο αφου κανεις καποια χλμ και δοκιμασεις καποια πραγματα θα νιωσεις πιο ανετα.
Υπομονη θελει.:wave2:
Κάπως έτσι...
Τρακαρισμένα ss που οι ιδιοκτήτες δεν είχαν λεφτά να βάλουν καινουρια πλαστικα (ή δεν ήθελαν εν όψει νέας τούμπας :lol: ) και κυκλοφορούσαν με τα σωθικά έξω
Τι λες ρε κάπταιν;;; :confused:
Δλδ από καταβολής μοτοσυκλεττισμού τα ss μηχανάκια έβγαιναν με fairing... :rotflmao: :rotflmao:
Tα γυμνά ντύθηκαν απ΄ το 85 και μετά. :wave2:
PS: Το SF δεν είναι SS. :wave2:
H0NDAKIAS
17/09/2007, 12:49
Κοιτα τα γυμνά τα έχουν αυτά. Α Ν Ε Μ Ο Σ !!! στη μάπα, αλλά είναι πανεμορφα τι να κάνουμε ? ? ?
Θα δεις διαφορά με μια μάσκα που ουσιαστικά θα γλιτώνεις αέρα από το στήθος (αναλόγως το υψος σου π.χ. εγώ που είμαι 1,85 είμαι καταδικασμένος με το fouraki αλλά το αγαπώ) και το ποιο εξυπνο είναι να βάλεις ενα καλό cover tank και ένα καλό tank bag. Μετά θα είσαι ποιο μάγκας πάνω στο cb.
:beer:
Υ.Γ. Από μια μικρή ερευνα αγοράς που έχω κάνει το cover tank (δέρμα) εχει γύρω στα 120 EYRA.
Κοιτα να δεις το παν ειναι να πηγαινεις με τον ρυθμο που σε κανει να νιωθεις ανετα και ας σε περνανε και τα σαλιγκαρια.
Μην μπεις στο τριπακι "εχω μηχανη πρεπει να την ταξιδευω με χιλια οπως κανουν ολοι που βλεπω" γιατι θα την πατησεις ασχημα....στο λεει παθων.
Με τον καιρο αφου κανεις καποια χλμ και δοκιμασεις καποια πραγματα θα νιωσεις πιο ανετα.
Υπομονη θελει.:wave2:
Ευτυχως που υπαρχουν και μερικοι σαν και εσενα, και προτρεπουν το "go fast when u r ready".,εστω και αν φαγανε τα μουτρα τους και το συνειδητοποιησανε (δεν το λεω προσωπικα για σενα).
Αρχικά δημιουργήθηκε από H0NDAKIAS
Κοιτα τα γυμνά τα έχουν αυτά. Α Ν Ε Μ Ο Σ !!! στη μάπα, αλλά είναι πανεμορφα τι να κάνουμε ? ? ?
Θα δεις διαφορά με μια μάσκα που ουσιαστικά θα γλιτώνεις αέρα από το στήθος (αναλόγως το υψος σου π.χ. εγώ που είμαι 1,85 είμαι καταδικασμένος με το fouraki αλλά το αγαπώ) και το ποιο εξυπνο είναι να βάλεις ενα καλό cover tank και ένα καλό tank bag. Μετά θα είσαι ποιο μάγκας πάνω στο cb.
Υ.Γ. Από μια μικρή ερευνα αγοράς που έχω κάνει το cover tank (δέρμα) εχει γύρω στα 120 EYRA.
Αν το cover tank ειναι αυτο που ερχεται σαν πρωτο hit στο google, τοτε πρεπει να ρωτησω αν κανει δουλεια ... (εκτος αν εννοεις σε συνδιασμο με το tank bag)
H0NDAKIAS
17/09/2007, 12:59
Αν το cover tank ειναι αυτο που ερχεται σαν πρωτο hit στο google, τοτε πρεπει να ρωτησω αν κανει δουλεια ... (εκτος αν εννοεις σε συνδιασμο με το tank bag)
Εννοειται σε συνδιασμό με το tank bag. Το cover tank ειναι αυτό το δερμάτινο που καλύβει το ντεπόζιτο και εχει πάνω κλιπάκια για να κουμπώσει πάνω το tank bag το οποίο ουσιαστικά σου κόβει το άνεμο αρκετά καλά και είναι και καλός αποθηκευτικός χώρος.
Εννοειται σε συνδιασμό με το tank bag. Το cover tank ειναι αυτό το δερμάτινο που καλύβει το ντεπόζιτο και εχει πάνω κλιπάκια για να κουμπώσει πάνω το tank bag το οποίο ουσιαστικά σου κόβει το άνεμο αρκετά καλά και είναι και καλός αποθηκευτικός χώρος.
Το'πιακα!
Ποια η διαφορα Κωστα;
Στην θεση οδηγησης;
Και τα γυμνα ειναι.
Αναφέρομαι στα 400 κυβικά, όχι τη γύμνια :)
Θα ηταν τελειως παραλογο να ταξιδευω με 160 και SF. Δεν ειναι αυτη η προσδοκια μου. Απλα σαν πρωτη εμπειρια το 120 και "αβολα" μου φανηκε καπως. Μαλλον θα το συνηθισω με τον καιρο.
Παντως, μασκα ΔΕΝ βαζω!
Φίλε ομοιοπαθών!! Το δικό μου έχει και μια μικρή μάσκα της Γιαμάχα αλλά και πάλι την πρώτη φορά που βγήκα εθνική με 120 ήμουν καραβάκι στον γιαλό και έτρωγα και ξύλο στο κράνος (μιλάμε για πολύ ξύλο). Η μάσκα μάλλον έκανε δουλειά όσον αφορά τον αέρα στο στήθος τον οποίο δεν ένοιωθα καθόλου. Την δεύτερη φορά που βγήκα εθνική φρόντισα να σφίξω καλά το μπουφάν πάνω μου (ιδιαίτερα στα μπράτσα) και έσφιξα καλά και το λουρί του κράνος. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρυντικά. Πάλι έτρωγα ξύλο φυσικά αλλά το άντεξα πολύ πιο εύκολα και μέχρι και 150 πήγαινα για λίγη ώρα.
Αυτά. Πάντως μια μασκούλα την χρειάζεσαι για πολύωρα ταξίδια. Και μην απελπίζεσαι θα συνηθίσεις πού θα πάει!!!
καλοτάξιδος φίλε
Θα ηταν τελειως παραλογο να ταξιδευω με 160 και SF. Δεν ειναι αυτη η προσδοκια μου. Απλα σαν πρωτη εμπειρια το 120 και "αβολα" μου φανηκε καπως. Μαλλον θα το συνηθισω με τον καιρο.
Παντως, μασκα ΔΕΝ βαζω!
Καλά ντε... ΑΚΥΡΟ η μάσκα!!!! :D
Να προτείνω γυμναστήριο? Ώμους και πλάτες τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, 4 σέτ των 3 επαλήψεων!!! :smokin:
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Καλά ντε... ΑΚΥΡΟ η μάσκα!!!! :D
Να προτείνω γυμναστήριο? Ώμους και πλάτες τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, 4 σέτ των 3 επαλήψεων!!! :smokin:
:beer: :beer: :beer:
Αποκλειεται! Να "ανοιξω" και μετα να εχω πιο πολυ αντισταση? :)
Μη δίνετε στο θέμα μεγαλύτερη σημασία απ'όση έχει. Είμαι 1,93 σε ύψος (και αντίστοιχο πλάτος), και 10 χρόνια τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με το CB στα ταξίδια. Και έχω κάνει καμπόσα χλμ. E, όταν φυσάει πολύ, πρόβλημα έχουν όλα τα μηχανάκια, και μάλιστα τα φεριγκάτα ακόμα πιο έντονο από τα γυμνά (στους πλαγιους ανέμους).
και δεν ειναι ολα τα γυμνα το ιδιο σε αυτο το θεμα...
H0NDAKIAS
17/09/2007, 17:28
Μη δίνετε στο θέμα μεγαλύτερη σημασία απ'όση έχει. Είμαι 1,93 σε ύψος (και αντίστοιχο πλάτος), και 10 χρόνια τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με το CB στα ταξίδια. Και έχω κάνει καμπόσα χλμ. E, όταν φυσάει πολύ, πρόβλημα έχουν όλα τα μηχανάκια, και μάλιστα τα φεριγκάτα ακόμα πιο έντονο από τα γυμνά (στους πλαγιους ανέμους).
Τι εννοείς SF οτι τα φεριγκάτα εχουν πιο έντονο το πρόβλημα των πλαγίων ανέμων ? Θα διαφωνήσω μαζί σου (αν και έχεις μεγαλύτερη εμπειρία απο μένα) διότι πιστεύω ότι ενα naked είναι τελείως απροστάτευτο. Για παράδειγμα ενα φεριγκάτο γλιτώνει τους κατα-μέτωπο ανέμους αλλά γλιτώνει εν μέρη και τους πλαγιομετωπικούς ειδικά αμα ριξεί λίγο το κορμί προς το ντεπόζιτο. Ενας naked τρώει κοντρα στο κορμί από τους καταμετωπο ανέμους αλλά και από τους πλαγιομετωπικούς με αποτέλεσμα να παρεκλίνει η πορεία της μηχανής. Για τους τελείως πλάγιους (π.χ. 90 μοίρες ως προς τη μηχανή) έχεις δίκιο λόγω μικρότερης επιφάνειας πρόσκρουσης του ανέμου απλά πιστεύω ότι στατιστικά είναι λίγοι οι τελείως πλάγιοι ανέμοι. Και όλα αυτά τα λέω ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ τα naked.
ζελατινα givi στο προηγουμενο και τη μαμα τωρα ,λοιπον δεν εχει καμια σχεση ακομα και το μικρο που εχω τωρα κανει διαφορα στα 160 δεν μου ερχοταν αερασ!!! ενω αν εβαζες το χερι σου ακριβως πανω απο τη ζελ. σου το επαιρνε βιαια!!!
μια ημιδιαφανης ζελ. μετριο υψος(48εκ) κανει διαφορα χωρις να χαλαει το χαρακτηρα της μοτο
Αποκλειεται! Να "ανοιξω" και μετα να εχω πιο πολυ αντισταση? :)
Κι`άλλο???????
:eyepop:
Επειδή ακούστηκε πιο πριν...οι γυμνες μηχανές, ονομάστηκαν γυμνες, όταν κυκλοφόρησαν μηχανες με φέρινγκ...Πριν από αυτό...όλες οι μηχανές ήταν αυτό που λέμε σήμερα γυμνες...
Κατά τ'άλλα...ΟΛΑ είναι θέμα συνήθειας...σε πρόσφατο ταξίδι στο Πλαταμώνα με το χορνετ, με ταχύτητες 180-220 (κοντερίσια...μην παρεξηγηθώ :lol: ) δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα πηγαίνοντας πολύ κοντά στην τελική της μηχανής....Σίγουρα οι υπόλοιποι φίλοι που είχαν ξαπλώσει πίσω από τα φέρινγκ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από μένα αλλά παντού μπορούσα να ακολουθήσω...Βέβαια τύχαμε και σε περίοδο που δεν είχε πολλά ρεύματα αέρα...
Μασκα, μασκούλα, μασκάκι, φερινγκάκι, σκατουλάκι, δεν θα βάλω ποτέ για αισθητικούς λόγους...Εχω συμβιβαστεί με την ιδέα οτι μετά από ταξίδι θα έχω 5 νούμερα μεγαλύτερο σβέρκο...
βλεπε καρχαριες 1000 κ.ε θηριακια...εε εγω ουτως η αλλως δεν χωραω πισω απο κανενα μασκακι χε χε χε
παντως μια ωριτσα σε ταχυτητες 160+ θελει γερο σβερκο και ..καλο κρανος!!!
τα παντα γιονονται αν θελεις απλα μετα απο καποια ηλικια κοιτας και την ανεση στο ταξιδι
το χειροτερο που εχω οδηγησει παντως ειναι το 749 γιατι το κεφαλι μου εβγαινε ακριβως πανω απο το fairing με αποτελεσμα να τρωω ΟΛΟ τον αερα :rotflmao:
Δεν ξέρω ρε παιδιά, έχω κάνει ταξίδι 160 σταθερά για πολλή ώρα και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια είχα και tank-bag, αλλά και χωρίς αυτό που έχω κάνει κάποιες μεγάλες διαδρομές με τέτοια ταχύτητα δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από taurus
Δεν ξέρω ρε παιδιά, έχω κάνει ταξίδι 160 σταθερά για πολλή ώρα και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια είχα και tank-bag, αλλά και χωρίς αυτό που έχω κάνει κάποιες μεγάλες διαδρομές με τέτοια ταχύτητα δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα...
+1 Ακριβός το ίδιο και εγώ... Πιστεύω όμως ότι το καλό κράνος (σφιχτό, σωστό νούμερο) επιβάλλεται.!
Για παράδειγμα ενα φεριγκάτο γλιτώνει τους κατα-μέτωπο ανέμους αλλά γλιτώνει εν μέρη και τους πλαγιομετωπικούς ειδικά αμα ριξεί λίγο το κορμί προς το ντεπόζιτο. Ενας naked τρώει κοντρα στο κορμί από τους καταμετωπο ανέμους αλλά και από τους πλαγιομετωπικούς με αποτέλεσμα να παρεκλίνει η πορεία της μηχανής. Για τους τελείως πλάγιους (π.χ. 90 μοίρες ως προς τη μηχανή) έχεις δίκιο λόγω μικρότερης επιφάνειας πρόσκρουσης του ανέμου απλά πιστεύω ότι στατιστικά είναι λίγοι οι τελείως πλάγιοι ανέμοι.
Κάποια κενά διακρίνω στην κατανόηση βασικών εννοιών της αεροδυναμικής... Ξεκίνα από το φαινόμενο Bernoulli, και την εφαρμογή του σε αεροδυναμικές επιφάνειες. Μετά αναρωτήσου γιατί πετάει ένα αεροπλάνο καθώς και γιατί κινείται ένα ιστιοφόρο.
Κάπου εκεί θα δεις ότι ο SF έχει, εν γένει, δίκιο.
Tα γυμνα η τα λατρευεις γι αυτο που ειναι η τα μισεις.Προσωπικα τα λατρευω.Εβαλα μια μασκα μπικινι κι εκτος του οτι ειδα διαφορα στα χλμ.,τωρα τρωω τον αερα στο κρανος λιγο πιο πανω απο τη ζελατινα.Καθε μερα κανω 100χλμ. και το μονο που κουραζεται ειναι ο αυχενας κι αυτο οχι παντα.Δεν λεω πως ειναι καλο αυτο αλλα απο το να ερχεται ο αερας στο στηθος που η επιφανεια ειναι μεγαλυτερη σιγουρα ειναι πιο ανετο.Βεβαια οταν νιωθω μεγαλη πιεση κοβω και γκαζι.Τα γυμνα δεν ειναι για ταξιδι με 200,παντως με την μασκουλα παω με 160 ψιλοανετα.
:wave2: :wave2: :wave2: