Σύνδεση

View Full Version : χωματεροί τα φώτα σας : ένδυση travel enduro

road spirit
19/09/2007, 14:14
πήρα το ον-οφφακι μου για να κάνω και το "τουριστικό" μου εντούρο (ή travel enduro, πείτε το όπως θέλετε...) κοινώς, να ανακαλύψω τις ομορφιές της χώρας μας (πριν τις κάψουν όλες), οπερ και σημαίνει ορεινοί, δασικοί χωματόδρομοι κλπ κλπ... ή πχ συμμετοχή σε βόλτες όπως το τελευταίο χωμάτινο 10ήμερο του φόρουμ στα άγραφα (που το διάβαζα και λύσσαγα που δεν μπορούσα να είμαι εκεί...)

Και ενώ σιγά σιγά μπαίνει στο πρόγραμμα η παρακολούθηση κάποιου σχετικού σχολείου το οποίο να απευθύνεται σε τέτοιες μοτο (πχ βλ. motoadventures.gr) θα πρέπει να εξοπλιστώ και ανάλογα ...

Ελλείψει εμπειρίας και γνώσεων απο χώμα λοιπόν, απανταχού ταξιδιάριδες-χωματεροί με πείρα, ζητάω τις γνώμες σας και να κάνουμε κουβέντα, τα συν και τα πλην των διαφόρων επιλογών, πως το προτιμάτε και γιατί, αν έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση κλπ κλπ για την παραπάνω χρήση.

Αν κάπου είμαι άκυρος λόγω άγνοιας, διορθώστε με!

ένδυση λοιπόν : η πρώτη μου σκέψη ειναι να κινηθώ προς παντελόνι-jacket τύπου rally, πχ πως ειναι το σετ της bmw ?? ε, κάτι τέτοιο. Αντίστοιχα πχ της revit (μπουφάν cayene, παντελόνι ultimate), φαντάζομαι και άλλες εταιρείες, εδω απλά παραθέτω δυο ονόματα για να πιαστούμε απο κάπου και να ξεκινήσουμε :)

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα αυτή η κατηγορία rally, hi-tech, με πολλαπλές αφαιρούμενες επενδύσεις, τσέπες, εξαερισμούς κλπ κλπ και δε συμμαζεύεται...

ή

να πάμε σε κάτι ποιο λίγο πχ, απλό jacket enduro (πχ acerbis, sinisalo κλπ κλπ) και από μέσα προστασίες, jersey, fleece ή/και ότι άλλο χρειαστεί? (και τι είναι αυτό που μπορεί να χρειασθεί??)

KaTaNaS
19/09/2007, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
η πρώτη μου σκέψη ειναι να κινηθώ προς παντελόνι-jacket τύπου rally, πχ πως ειναι το σετ της bmw ?? ε, κάτι τέτοιο. Αντίστοιχα πχ της revit (μπουφάν cayene, παντελόνι ultimate)

εχω την εντυπωση πώς της BMW ειναι της revit αλλά με τον γαλαζόλευκο έλικα ως logo.

ομολογουμένως αμφώτερα απίστευτης ποιότητας και εργονομίας...
αλλά για τιμές ρώτησες; :sick:

OldMan
19/09/2007, 14:20
το τελευταίο χωμάτινο 10ήμερο του φόρουμ στα άγραφα
Πότε πήγε 10ήμερο το forum στα Άγραφα ?? :look:

road spirit
19/09/2007, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πότε πήγε 10ήμερο το forum στα Άγραφα ?? :look:
last year? μπρε μήπως το μπέρδεψα με τπτ άλλο? :look: :confused:

KaTaNaS
Γιάννη μπορείς λίγο να αναφερεις απο εξοπλισμό τι έχεις μέχρι τωρα;

να μην διπλοαγοράζεις και πράγματα...

επισης πόσο συχνα πιστευεις πως θα μπεις σε χώμα;

επίσης για να κάνεις ενα 10ημερο δε χρειαζεται να κανεις κάποιο μάθημα...

καλούς κοιλιακούς χρειάζεται για τα γέλια! :D

MikeG
Λοιπόν ας γράψω την άποψη μου πάνω στο θέμα που αναφέρεσαι.
Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω έχουμε και λέμε :
Χωμάτινη μπότα, όχι μοτοκροσσάδικη & νομίζω και όχι αρθρωτή. Με το μηχανάκι που έχεις δε θα κάνεις καθαρό εντούρο, οπότε χρειάζεσαι μια μπότα με τις απαραίτητες προστασίες, χωρίς όμως να γίνεσαι υπερβολικός.
Ένα ζευγάρι επιγονατίδες.
Το πατελόνι θα μπορούσε να είναι και καθαρό εντουράδικο ή κάποια mechanic τύπου που κυκλοφορούν πιο φαρδιά αν και είναι και πολύ πιο ζεστά (πχ Alpinestars Highland).
Τώρα πάμε στο μπουφανάκι. Νομίζω ότι δε χρειάζεσαι ούτε το rallye της BMW (τσάμπα λεφτα) αλλά ούτε και καθαρά εντούρο μπουφάν τα οποία προϋποθέτουν χρήση θώρακα και δε νομίζω ότι είναι και πολύ ζεστά. Θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο cordura το οποίο να είναι μεσάτο, όχι 3/4, και να έχει αρκετούς εξαερισμούς & να αντέχει προφανώς τη σκληρή χρήση. Μιας και το θες για τέτοια δουλειά δε νομίζω να σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η αισθητική του. Σε πολλές εταιρίες θα βρείς. Νομίζω ότι με κάποιο μπουφάν μέχρι το πολύ 200 euros θα κάνεις τη δουλειά σου.
Αργότερα θα σου πρότεινα να πάρεις και κάπιο ζακετάκι θώρακα μιας και το καλοκαίρι μπορείς να είσαι μόνο με αυτό.
Νομίζω αυτά είναι τα βασικά!
& άντε να κανονίζουμε σιγά σιγά!!!

:beer: :beer: :wave2:

p.s Τελικά το χώμα είναι μικρόβιο που μεταφέρεται! ΠΡΟΣΟΧΗ!:smokin:

KaTaNaS
19/09/2007, 14:23
last year? μπρε μήπως το μπέρδεψα με τπτ άλλο?

τα αγραφα ηταν παντα 3ημερα! :lol:

τελείωναν τα αξιοθέατα γρήγορα! :lol:

fantacid
19/09/2007, 14:25
παντελονο/τζακετ αφησε τα για το τελος

πρεπει να αρχισεις με μποτες-επιγωνατιδες-θωρακα (τα σκληρα)

κ μετα πας σε εντουρο παντελονο κ τζερσι! (τα μαλακα)

κρανος με τα γκουγκλς -φυσικα- δε το αναφερω καν!

:wave2:

road spirit
19/09/2007, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
εχω την εντυπωση πώς της BMW ειναι της revit αλλά με τον γαλαζόλευκο έλικα ως logo.

ομολογουμένως αμφώτερα απίστευτης ποιότητας και εργονομίας...
αλλά για τιμές ρώτησες; :sick:

το έχω ακούσει και απο αλλού οτι τα φτιάχνει η revit...
τιμές: το cayene 430, το ultimate δεν εισάγεται, αλλά έτσι και αλλιώς αν το αποφασίσω θα τα φέρω απο έξω αρκετά φθηνότερα

OldMan
19/09/2007, 14:26
Αξίζει τα παραπάνω χρήματα αυτή η κατηγορία rally, hi-tech, με πολλαπλές αφαιρούμενες επενδύσεις, τσέπες, εξαερισμούς κλπ κλπ και δε συμμαζεύεται...
ή
να πάμε σε κάτι ποιο λίγο πχ, απλό jacket enduro (πχ acerbis, sinisalo κλπ κλπ) και από μέσα προστασίες, jersey, fleece ή/και ότι άλλο χρειαστεί? (και τι είναι αυτό που μπορεί να χρειασθεί??)
Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα...:winka:

Σίγουρα η hi-tech κατηγορία έχει πολλές "ευκολίες", αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τις χρειαστείς ποτέ ...!!!

Με παντελόνι rally (ακόμη καλύτερα mechanic style), μπουφάν 3/4 και μπότες light MX (σαν αυτές που φοράνε οι "γουρουνάδες"), μάλλον θα είσαι Ο.Κ. !!

OldMan
19/09/2007, 14:27
Σαχλέ ...:blush:

road spirit
19/09/2007, 14:31
Γιάννη μπορείς λίγο να αναφερεις απο εξοπλισμό τι έχεις μέχρι τωρα;

να μην διπλοαγοράζεις και πράγματα...

επισης πόσο συχνα πιστευεις πως θα μπεις σε χώμα;

Σταύρο οτι εξοπλισμό διαθέτω μέχρι τώρα είναι καθαρά στρητάδικος. Υπόψην, παντελόνι cordura δεν εχω γενικώς (μόνο δέρμα)...

Πόσο συχνά? όσο συχνά θα μπορεί να μαζεύεται μια παρέα (έστω +1 άτομο, ποτέ στο βουνό μόνος, έτσι δεν λένε?) να κάνουμε την εκδρομή μας... γενικώς έχω φιλόδοξα σχέδια :lol:

OldMan
19/09/2007, 14:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
να είναι μεσάτο, όχι 3/4,
:nono: :nono: :nono:

1ον: Η μπανάνα έχει πρόβλημα στα μεσάτα μπουφάν (με ή χωρίς θώρακα) !!

2ον: Τα @ρχίδια σου παγώνουν το χειμώνα όταν οδηγάς όρθιος !!

και εγώ μεσάτο μπουφάν έχω, αλλά μΕ το φέσωσε η Μικρή Λουλού όταν έκλεινε το μαγαζί... :blush:

MikeG
19/09/2007, 14:33
Σταύρο οτι εξοπλισμό διαθέτω μέχρι τώρα είναι καθαρά στρητάδικος. Υπόψην, παντελόνι cordura δεν εχω γενικώς (μόνο δέρμα)...

Πόσο συχνά? όσο συχνά θα μπορεί να μαζεύεται μια παρέα (έστω +1 άτομο, ποτέ στο βουνό μόνος, έτσι δεν λένε?) να κάνουμε την εκδρομή μας... γενικώς έχω φιλόδοξα σχέδια :lol:

Πρέπει να ψάξεις για καμιά δουλίτσα εδώ αγόρι μου!:blush: :wave2:

MikeG
19/09/2007, 14:35
:nono: :nono: :nono:

1ον: Η μπανάνα έχει πρόβλημα στα μεσάτα μπουφάν (με ή χωρίς θώρακα) !!

2ον: Τα @ρχίδια σου παγώνουν το χειμώνα όταν οδηγάς όρθιος !!

και εγώ μεσάτο μπουφάν έχω, αλλά μΕ το φέσωσε η Μικρή Λουλού όταν έκλεινε το μαγαζί... :blush:

Απλά θεωρούσα ότι βολεύει καλύτερα το κοντό..Όσο για τα @@ ισοθερμικό, αφού ξέρεις:blush:
Τι κάνει αυτή η ψηχή...?:winka:

crs-k
19/09/2007, 14:40
............................

Να αρκεστεις στον καθαρα εντουραδικο εξοπλισμο (χωρις τις οικονομικες υπερβολες)!

Μποτες και καλτσες (ολο τις ξεχνας τις καλτσουλες Μπαμπη μου)... :lol:
Παντελονι εντουραδικο (ΔΕΝ ειναι αδιαβροχο) και επιγονατιδες-επικαλαμιδες.
Θωρακα τυπου "μπλουζα" που περιλαμβανει θωρακα, βατες, επιαγκωνιδες, κροκοδειλο και ζωνη μεσης.
Μπλουζα λυκρα εντουραδικη για απ' εξω.
Μπουφαν εντουραδικο (ΔΕΝ ειναι αδιαβροχο).
Κρανακι και μασκα.
Γαντια εντουραδικα.
Ενα σετ αδιαβροχα (φουστα-μπλουζα).
Γαντια τουρισταδικα χειμωνιατικα (αδιαβροχα).

Ο πληρης εξοπλισμος ΔΕΝ θα σου παει πανω απο κανα 1000ρικο (ειδικα αν τα παρεις μαζεμενα)!

Αν σκεφτεις οτι εκει κοντα ειναι ΜΟΝΟ μια καλη στριταδικη ολοσωμη φορμα, νομιζω πως ειναι καλα... :wacko:

Τα "εντουραδικα" ειναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, γιατι εκτος απο την ΠΟΛΥ μεγαλυτερη προστασια, ειναι και διαπνεοντα (αυτος ειναι και ο λογος που ΔΕΝ ειναι αδιαβροχα), πραγμα που θα εκτιμησεις δεοντως, σε καποια "δυσκολουτσικα" κομματια... :winka:

Στην περιπτωση που εχει πολυ κρυο, φορας απο μεσα ενα fleece (πραγμα που ΔΕΝ χρειαστηκε να κανω ΠΟΤΕ).

Στην περιπτωση βροχης βαζεις τα αδιαβροχα απ' εξω και (ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ) τα χειμωνιατικα γαντια! :smokin:

OldMan
19/09/2007, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
σε καποια "δυσκολουτσικα" κομματια... :winka:
Όλο υποσχέσεις είσαι, πρόστυχε ....:blush:

road spirit
19/09/2007, 14:57
μάλιστα, καταρχήν με έχετε βοηθήσει αρκετά, ευχαριστώ! (πχ δεν ήξερα οτι υπάρχουν και μπότες χωμάτινες light ή/και atv, λιγότερο σκληρές... νόμιζα ότι όλες οι MX ήταν ενα πράμα)

Στην περιπτωση που εχει πολυ κρυο, φορας απο μεσα ενα fleece (πραγμα που ΔΕΝ χρειαστηκε να κανω ΠΟΤΕ) οκ, πάνω, αλλά κάτω, με το εντουράδικο πατελόνι τα πόδια δεν θα ξυλιάσουν σε μια χειμερινή εξόρμηση?? (...βάζεις ισοθερμικό θα μου πείς :rolleyes: )

crs-k
19/09/2007, 15:00
.................................
οκ, πάνω, αλλά κάτω, με το εντουράδικο πατελόνι τα πόδια δεν θα ξυλιάσουν σε μια χειμερινή εξόρμηση?? (...βάζεις ισοθερμικό θα μου πείς :rolleyes: )

Σε "χειμερινη" εξορμηση μαλλον μουσκεμα (απ' το ζορισμα) θα βγεις παρα θα κρυωσεις... :lol:

crs-k
19/09/2007, 15:01
Όλο υποσχέσεις είσαι, πρόστυχε ....:blush:

Τι θες τωρα κι εσυ? :wacko:

Να σε κολλησω γριπη? :blush:

road spirit
19/09/2007, 15:03
Πρέπει να ψάξεις για καμιά δουλίτσα εδώ αγόρι μου!:blush: :wave2: μπααααα, έχω ραντάρ εκει να ψάχνει και δν παίζει τπτ αξιόλογο εδω και καιρό. Θες βουνίσια παρέα "βρωμιάρη" κρητικέ ?? :lol: :lol:

OldMan
19/09/2007, 15:04
Σε "χειμερινη" εξορμηση μαλλον μουσκεμα (απ' το ζορισμα) θα βγεις
Και μόλις βγεις στα "ανοιχτά", γίνεσαι ένα ωραίο σκληρό και παγωμένο καλούπι (παντέφιον) του εαυτού σου !!! :lol:

OldMan
19/09/2007, 15:06
ποτέ στο βουνό μόνος, έτσι δεν λένε?
Στις γυναίκες μας το λέμε αυτό ρεεεε ....:wave2:

road spirit
19/09/2007, 15:08
Σε "χειμερινη" εξορμηση μαλλον μουσκεμα (απ' το ζορισμα) θα βγεις παρα θα κρυωσεις... :lol: ναι όντως, αυτό μου το 'παν και άλλοι, όμως αλλού το πήγαινα εγώ : τι κάνεις αμα πχ, μέχρι να φτάσεις στη πραγματική διαδρομή, εκεί δηλαδή που θα αρχίζουν τα ωραία, πρέπει να διασχίσεις αρκετά πχ καμια 100αρια χλμ σε άσφαλτο και κάνει κρύο ?

edit : με προλαβε ο oldman

road spirit
19/09/2007, 15:10
Στις γυναίκες μας το λέμε αυτό ρεεεε ....:wave2:
ααα, μάστα.... :D

crs-k
19/09/2007, 15:22
Και μόλις βγεις στα "ανοιχτά", γίνεσαι ένα ωραίο σκληρό και παγωμένο καλούπι (παντέφιον) του εαυτού σου !!! :lol:

:a24:

Ιδρωμενος (για να μην πω "και βρωμικος" τωρα και σε φτιαξω μεσημεριατικα :blush: ) ΔΕΝ ξεκινας για καποιο γρηγορο κομματι τον χειμωνα με εντουραδικα! :nono:

Σταματας για ενα τσιγαρακι (γι' αυτο καπνιζουν οι εντουραδες... :dizzy: ) για να ξεϊδρωσεις πριν ξεκινησεις, ωστε να κατεβεις ΜΟΝΟΣ σου απ το μηχανακι μετα... :smokin:

road spirit
19/09/2007, 15:31
και δε με λέτε? με τις τσαλαβούτες και τα λασπόλουτρα τι κάνετε? :D (αφου ο εξοπλισμός ο enduraδικος δεν ειναι αδιάβροχος... )

:look: ακόμα δεν πάτησα χώμα ο χάλιας, τα λασπόλουτρα με απασχολούν :look: :lol:

crs-k
19/09/2007, 15:34
και δε με λέτε? με τις τσαλαβούτες και τα λασπόλουτρα τι κάνετε? :D (αφου ο εξοπλισμός ο enduraδικος δεν ειναι αδιάβροχος... )

:look: ακόμα δεν πάτησα χώμα ο χάλιας, τα λασπόλουτρα με απασχολούν :look: :lol:

Οταν μπλεξεις με λασπολουτρα, θα εισαι ηδη ΠΙΟ ΠΟΛΥ μουσκεμα απο μεσα, οποτε ΔΕΝ θα σε νοιαζει... :D

marulis
19/09/2007, 15:35
Η γνώμη ενός άσχετου:
Επειδή η συμπεριφορά των ον-οφ είναι τελείως διαφορετική από ένα στριτ , θα σου πρότεινα πρώτα να κάνεις ασφαλτηνη βόλτα με κλειστό στοφιλικι να γνωρίσεις καλύτερα αυτό που καβαλάς με των εξοπλισμό που ήδη έχεις .μετά βατοτατο χωματόδρομο. Στον εξοπλισμό τα είπε όλα ο crs-k. Διαφωνώ μόνο στο κράνος . δεν είναι απαραίτητο να πάρεις εντουραδικο , χρησιμοποίησε το παλιό σου αν έχεις . όσο για το κρύο μην ανησυχείς , μόλις σηκώσεις 2-3 φορές τη μηχανή θα ανάψεις για τα καλά. Α και στο χώμα το πρώτο που μαθαίνεις είναι να πέφτεις :lol: :lol: :lol:

marulis
19/09/2007, 15:38

βρεχόμαστε:lol: :lol:

crs-k
19/09/2007, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
.................
Διαφωνώ μόνο στο κράνος . δεν είναι απαραίτητο να πάρεις εντουραδικο
................

Να δω πως οδηγας με στριταδικο κρανος κοντρα στον ηλιο πανω σε "βατό χωματοδρομο", ή με ποιο μαγικο τροπο αποφευγεις (αναμεράς για την ακριβεια) τα κλαδια που ΔΕΝ θένε με τιπτις να καταλαβουν οτι ΔΕΝ πρεπει να προεκτεινονται επι του "οδοστρωματος", η τελικα πως ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ εκει μεσα κατα την διαρκεια "ιδρωτογονων" καταστασεων... :D

road spirit
19/09/2007, 15:40
Η γνώμη ενός άσχετου:
Επειδή η συμπεριφορά των ον-οφ είναι τελείως διαφορετική από ένα στριτ , θα σου πρότεινα πρώτα να κάνεις ασφαλτηνη βόλτα με κλειστό στοφιλικι να γνωρίσεις καλύτερα αυτό που καβαλάς με των εξοπλισμό που ήδη έχεις .μετά βατοτατο χωματόδρομο. Στον εξοπλισμό τα είπε όλα ο crs-k. Διαφωνώ μόνο στο κράνος . δεν είναι απαραίτητο να πάρεις εντουραδικο , χρησιμοποίησε το παλιό σου αν έχεις . όσο για το κρύο μην ανησυχείς , μόλις σηκώσεις 2-3 φορές τη μηχανή θα ανάψεις για τα καλά. Α και στο χώμα το πρώτο που μαθαίνεις είναι να πέφτεις :lol: :lol: :lol:

τη μοτο την ξέρω, 11.000 χλμ έχω με τη συγκεκριμένη, την έχω μάθει, και αρκετά σε κλειστο ορεινό ασφάλτινο στροφιλίκι, και ολίγον βατότατο χώμα, .... και την έχω σηκώσει 2 φορές :lol:

marulis
19/09/2007, 15:53
Να δω πως οδηγας με στριταδικο κρανος κοντρα στον ηλιο πανω σε "βατό χωματοδρομο", ή με ποιο μαγικο τροπο αποφευγεις (αναμεράς για την ακριβεια) τα κλαδια που ΔΕΝ θένε με τιπτις να καταλαβουν οτι ΔΕΝ πρεπει να προεκτεινονται επι του "οδοστρωματος", η τελικα πως ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ εκει μεσα κατα την διαρκεια "ιδρωτογονων" καταστασεων... :D

Έλα ρε υπερβολικέ . δηλαδή εμείς τι πάθαμε . αν είναι να κατέβει ο road spirit σε αγώνες ας πάρει . αλλά για πες μου όταν βρέχει τι κάνεις ή δεν πας βόλτες αν δεν πιάσει Μάης. Το είπα για ποιο οικονομική λύση. Αν σου τρέχουν τα λεφτά απ’ τα μπατζάκια βαλε ται-ραπ:lol: :lol: :lol:

crs-k
19/09/2007, 16:09
Έλα ρε υπερβολικέ . δηλαδή εμείς τι πάθαμε . αν είναι να κατέβει ο road spirit σε αγώνες ας πάρει . αλλά για πες μου όταν βρέχει τι κάνεις ή δεν πας βόλτες αν δεν πιάσει Μάης. Το είπα για ποιο οικονομική λύση. Αν σου τρέχουν τα λεφτά απ’ τα μπατζάκια βαλε ται-ραπ:lol: :lol: :lol:

Εχεις δοκιμασει εσυ να οδηγησεις σε χωματοδρομο (οχι φλαταδουρα) με βροχη και ΚΛΕΙΣΤΟ κρανος και εβλεπες τιπτις? :eyepop: :confused:

Μια χαρα δουλεια κανει η μασκα... :D

Το εντουραδικο κρανος ειναι ΦΤΗΝΟ ρε! :wacko:

Με 150-160 ευρα παιρνεις πολυ καλο...

Εκει θα τσιγκουνευτει τωρα? :p

Ο αερισμος παντως ειναι το ΠΙΟ σημαντικο! :rolleyes:

KaTaNaS
19/09/2007, 16:16
πράγματι σε ζόρι μπορεί να ανάψεις τόσο πολύ που ασφυκτιάς κυριολεκτικά...

φαντασου πως θα'ναι με το κλειστό...

fantacid
19/09/2007, 16:20
to "sikono ti zelatina" paizei???

KaTaNaS
19/09/2007, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

γιατι ποιος εχει κλειστη την ζελατινα στο χωμα με full face κρανος;

marulis
19/09/2007, 16:37
Για ότι αφορά την ασφάλεια οκ. Τα υπόλοιπα σιγά σιγά . τες πα όταν κάποιος δεδηλωμένα δεν έχει εμπειρία και δεν κάνει ακραία πράγματα δεν είναι ανάγκη να χρεωθεί ως το λαιμό. road spirit αν τα έχεις , σκαστα δεν είναι κακό αν όχι δοκίμασε χωρίς και βλέποντας και κάνοντας . και όταν μίλησα για το οικονομικό εννοούσα το συνολικό μπατζετ .

Σημ: μπανάνα για τα εργαλεία και τα προσωπικά σου είδη (όχι σκληρά και ογκώδη αντικείμενα στης τσέπες του στήθους , σε πτώση μπορεί να σπάσουν πλευρό. Σοκολάτα επιτρέπεται και επιβάλλεται:D )

KaTaNaS
19/09/2007, 16:38
Για ότι αφορά την ασφάλεια οκ. Τα υπόλοιπα σιγά σιγά . τες πα όταν κάποιος δεδηλωμένα δεν έχει εμπειρία και δεν κάνει ακραία πράγματα δεν είναι ανάγκη να χρεωθεί ως το λαιμό. road spirit αν τα έχεις , σκαστα δεν είναι κακό αν όχι δοκίμασε χωρίς και βλέποντας και κάνοντας . και όταν μίλησα για το οικονομικό εννοούσα το συνολικό μπατζετ .

Σημ: μπανάνα για τα εργαλεία και τα προσωπικά σου είδη (όχι σκληρά και ογκώδη αντικείμενα στης τσέπες του στήθους , σε πτώση μπορεί να σπάσουν πλευρό. Σοκολάτα επιτρέπεται και επιβάλλεται:D )

+1 :wave2:

Vstrommer71
19/09/2007, 16:47
Η δικη μου προταση που χρησιμοποιω:
Κρανος εντουρο με γυαλια
Μπουφαν κορντουρα με βγαλμενα τα προστατευτικα,φοραω ΠΑΝΤΑ θωρακα τυπου safety jacket απο μεσα(η ασφαλεια που νοιωθεις ΔΕΝ εχει καμμια σχεση με τα αστεια προστατευτικα που φορανε τα περισσοτερα μπουφαν)
Παντελονι εντουραδικο(εχω παρει το Alpinestars) το οποιο εχει πλατυ τελειωμα κατω για να φοριεται πανω απο μποτες Enduro.A,κι ενα καλο ζευγαρι επιγονατιδες απο μεσα!
Μποτες Enduro ή τις Oxtar Infinity που ειναι ενας καλος συμβιβασμος για μικτη χρηση
Μην πας απαραιτητα σε πανακριβες λυσεις.Με ας πουμε καμμια 500αρια ευρω τα εχεις παρει ολα
:beer:

crs-k
20/09/2007, 10:20
.....

Γιααα ριξε μια ματια (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46558) ... :winka:

road spirit
20/09/2007, 11:29
Γιααα ριξε μια ματια (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46558) ... :winka:
θενκ γιου! αλλα πατελόνι και τζάκετ ειναι μεγάλα...
η έρευνα αγοράς έχει ξεκινήσει πάντως :)

rsp
20/09/2007, 11:49
Για ταξιδιωτικο εντουρο : Ενα σετ σαν αυτα που εχει η ΚΤΜ ή BMW ειναι τελειο! Βγαζει και η Revit και αλλες εταιριες! Ειναι κορντουρα μπουφαν-παντελονι, με καλο αερισμο, αδιαβροχη επενδυση και εξτρα επενδυση για το κρυο, μποτες εντουραδικες και 2 ζευγαρια γαντια (οχι πολυ χοντρα), καλτσες εντουραδικες! Εχουν πολλες τσεπες, φλασκι με νερο, εχουν φτιαχτει για να ταξιδευεις και για rally enduro.

Για hard core εντουρο : Το ιδιο σετ με εξτρα επιγονατιδες απο μεσα και βγαζουμε ολες τις επενδυσεις και προστατευτικα και βαζουμε θωρακα. Αν ειναι τους καλοκαιρινους μηνες, παιρνεις με 100ε ενα σετ παντελονι μπλουζα μοτοκροσαδικα και βαζεις τα προστατευτικα απο μεσα.:wave2:

Χωμάτινος
21/09/2007, 08:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

ΒΕΒΑΙΩΣ !!

Αρκεί να μην σε πειράζουν τα μυγάκια και οι μελισσούλες (όχι εσύ Πανουργιά μου:blush: ) που θα μπαίνουν στα μάτια σου :wacko:

jasondakar
21/09/2007, 11:26
παντος καλο παντελονακι με τσεπες(χρησιμες σε touring) και αδιαβροχοποιηση ειναι της ixon to mono κακο θελει ξεχωριστα επιγονατιδα απο μεσα

rsp
21/09/2007, 12:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
ΒΕΒΑΙΩΣ !!

Αρκεί να μην σε πειράζουν τα μυγάκια και οι μελισσούλες (όχι εσύ Πανουργιά μου:blush: ) που θα μπαίνουν στα μάτια σου :wacko:

Εγω πειραζω συγκεκριμενα ζωα του δασους.....:alien: :blush:

OldMan
21/09/2007, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Εγω πειραζω συγκεκριμενα ζωα του δασους.....:alien: :blush:
Το έχουμε διαπιστώσει, γλυκιέ μας ...:blush:

MikeG
21/09/2007, 12:54
Το thread αρχίζει να γίνεται GAY!!!!:blush:
Μήπως τελικά πίσω από όλα αυτά που λέγονται για τους εντουράδες κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια ζουζουνάκια μου?:blush: :alien:

:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:

road spirit
21/09/2007, 13:01
Το thread αρχίζει να γίνεται GAY!!!!:blush:
Μήπως τελικά πίσω από όλα αυτά που λέγονται για τους εντουράδες κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια ζουζουνάκια μου?:blush: :alien:

:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:

κανονίστε!!! στη μιχαλακοπούλου και στη καλιρόης έχω ξεκινήσει το ψάξιμο, εσεις θα με στείλετε στο τέλος αλλού!

:lol: :lol: :lol: :lol:

rsp
21/09/2007, 22:49
Ζηλιες και αλλα παρακαλω να λειπουν...εδω παμε για σοβαρο σκοπο!:blush:

road spirit
23/09/2007, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Ζηλιες και αλλα παρακαλω να λειπουν...εδω παμε για σοβαρο σκοπο!:blush:
:lol:

το λεπόν, απο το μέχρι τώρα ψάξιμο, μαλλον εχω καταλήξει στο θέμα της μπότας : acerbis profile '07 εντουραδικη (ειναι αρκετά μαλακή) στα 165 Ε

105752

MikeG
23/09/2007, 21:15
:a013: :a013:
Η τιμή που λες είναι εδώ Ελλάδα? Μοτομάρκετ? Ίσως τη βρεις φθηνότερα έξω:winka:
Για μποτούλες ψάχνομαι και εγώ στο στυλ που κοιτάς. Οπότε αν βρεις κάτι και σκεφτείς να το φέρεις από έξω, ρίξε ένα ποστ αν είναι να κανονίσουμε μαζί.

:beer: :beer: :wave2:

jasondakar
23/09/2007, 21:20
παντος παιδια ακουσα οτι το prs εχει ξεπουλημα γιατι κλεινει οποτε παιζει να εχει προσφορες

MikeG
23/09/2007, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από jasondakar
παντος παιδια ακουσα οτι το prs εχει ξεπουλημα γιατι κλεινει οποτε παιζει να εχει προσφορες

Έχει αυτός site?

road spirit
23/09/2007, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από jasondakar

καλά άκουσες, πέρασα απο του Λάμπρου, δεν έχει κάτι σε μπότα off road ...

- mike το prs δεν εχει site. H τιμή της acerbis ήταν του αντιπροσωπου, και θα την ψάξω και για έξω και θα σου πω ;)

MikeG
26/09/2007, 22:38
Γιάννη για τσέκαρε και τη αυτή (http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=footwear_product.xml&id=281) μποτούλα.

road spirit
28/09/2007, 10:45
Γιάννη για τσέκαρε και αυτή μποτούλα.
Μιχάλη, και λοιποί χωματεροί, στο θέμα της μπότας τελικά έχω κολλήσει... αφού πόσταρα πριν λίγες μέρες το παραπάνω για την acerbis, πήγα και είδα και άλλες γιατί ακούω αντικρουώμενες γνώμες που όλες είναι βάσιμες και λογικές, αναλόγως πως το βλέπεις.
Απο το "πάρε φτηνή και σχετικά μαλακή γιατί δεν θα χρειαστείς κατι περισσότερο" μέχρι "δώσε παραπάνω, πάρε άκαμπτη και ακριβή, να έχεις το πόδι σου προστατευμένο, και ας σε ζορίζει στο θέμα της άνεσης".

Έχω κολλήσει λιγάκι ...
Τεσπα, την μπότα που λές Μιχάλη την είδα, αλλά επίσης έιδα (=δοκίμασα) και 2 ακριβότερα και πιο σοβαρά μοντελάκια τα οποία όμως απο ebay τα παίρνω τελικά σε χαμηλότερες τιμές!

λοιπόν :
α) fox tracker. τιμή εδω 199. Τιμή απο ebay (με εξοδα αποστολής) 145.
β) axo boxer enduro. τιμή εδω 180 παρα κάτι. Τιμή απο ebay (με εξοδα αποστολής) 125 !

Επίσης, χωρίς να τις έχω δοκιμάσει εδω, στο ebay βρισκω μοντέλα των 300+ ευρώ μόνο 200! (πχ fox f3)

comments???

road spirit
28/09/2007, 10:46
φωτος

α) fox tracker. τιμή εδω 199. Τιμή απο ebay (με εξοδα αποστολής) 145.

106511

road spirit
28/09/2007, 10:46
β) axo boxer enduro. τιμή εδω 180 παρα κάτι. Τιμή απο ebay (με εξοδα αποστολής) 125 !

106512

OldMan
28/09/2007, 11:33
Επειδή δεν θα βρεις εύκολα μπότα Enduro (*), πάρε μια φθηνή ΜΧ (όπως οι περισσότεροι εντουράδες..) και είσαι Ο.Κ. !!!
(χωρίς σούπερ-ντούπερ ενισχύσεις και τεχνητές αρθρώσεις κ.λ.π.)

(*) Οι βασικές τους διαφορές είναι στην σόλα, στο προστατευτικό της γάμπας και στην αδιαβροχοποίηση των ραφών ... :wave2:

road spirit
25/01/2008, 11:38
ξεθάβω το θρέντ γιατι έχω update... :D

το πόδι εχει δυναμώσει και σε λίγους μήνες θα είμαστε και οκ οσον αφορα τις καιρικες συνθήκες για εναν ... αρχάριο (όχι λάσπες και λουτρά :lol: ). Οπότε να ετοιμαζόμαστε σιγα σιγα :D

Μόλις "χτύπησα" μπότες! FOX tracker (βλ φωτό παραπάνω) απο riders discount (ebay, usa) με μεταφορικά ... 126 euria :D

jasondakar
25/01/2008, 14:09

το πόδι εχει δυναμώσει και σε λίγους μήνες θα είμαστε και οκ οσον αφορα τις καιρικες συνθήκες για εναν ... αρχάριο (όχι λάσπες και λουτρά :lol: ). Οπότε να ετοιμαζόμαστε σιγα σιγα :D

Μόλις "χτύπησα" μπότες! FOX tracker (βλ φωτό παραπάνω) απο riders discount (ebay, usa) με μεταφορικά ... 126 euria :D

τις ιδιες μποτες εχω και εγω. σκυλια ως τωρα

MikeG
27/01/2008, 10:42

Καλορίζικες...
Σύντομα μάλλον θα κάνουμε άλλη μια ίδια παραγγελία:D :wave2:

marulis
09/02/2008, 20:20
Καλορίζικες...
Σύντομα μάλλον θα κάνουμε άλλη μια ίδια παραγγελία:D :wave2: Άλλες 2. μη με ξεχνάτε. Όταν αποφασίσεις να κάνεις , να το κάνουμε μαζί :blush: :winka: