View Full Version : Άνοιξε την πόρτα και...
vandrielos
19/09/2007, 19:47
Κατεβαίνω την 3 Σεπτεμβρίου, στο ύψος του ΟΤΕ και κόβω στο φανάρι (κόκκινο) για να στρίψω δεξιά στη Πατησίων. Παρεπιμπτόντως, χθες πούλησα το super four και ήμουν με το xtx του αδερφού μου μέχρι να πάρω το στρομάκι.Όπως έλεγα έκοβα στο φάναρι γιατί ήταν κόκκινο και μπρόστά μου έχω ένα ταρίφα στη δεξιά πλευρά μπροστα ακριβως από το φανάρι χωρίς αλαρμ χωρίς τίποτα. Κάνω τη μ@λ@κι@ να περάσω μπροστά, ενω ήταν σταματημένος, από δεξιά και με το που φτάνω στη πόρτα του συνοδηγού, ανοίγει ο π@π@ρ@ς ο πελάτης. Με βρίσκει η γωνία της πόρτας στο γόναατο και με σωριάζει κάτω, ευτυχώς κάτι εκατοστα απο μια σκαλοσιά μέσα σχεδόν στη μέση του δρόμου. Ο ταρίφας έδειξε ενδιαφέρον για το τί έπαθα αλλά με το που με έίδε όρθιο και ότι δεν έιχα μεγαλη ζημιά στο μηχανακι(σπασμένη η δεξιά μανέτα, εγώ έσκισα το δάχτυλό μου και το γόνατο) σηκώνεται και φεύγει χωρίς να τον νιάξει η ζημια στην πόρτα του.
Ερώτημα:επειδή τα είχα χαμένα εκείνη τη στιγμή και τον αφησα να φύγει, ποιος έφταιγε?
Παραδέχομαι ότι έκανα το τραγικό λάθος να τον περάσω από δεξιά έστω και σταματημένος που ήταν, εκείνος όμως έπρεπε να κατεβάσει τον πελάτη στο φανάρι μπροστά και μάλιστα χωρίς αλαρμ και τέλος δεν έπρεπε εκείνος να ελέγξει τους καθρέφτες για διερχόμενο όχημα και μετά να δώσει το οκ στον πελάτη ή μήπως φταίει το παληκάρι?
Υ.Γ. μήπως ήταν σημάδι τώρα που πούλησα το δικό μου να το γυρίσω στους 4 τροχούς?
Έχω χάσει πολλούς φίλους που δεν είδαν τα σημάδια αλλά είδαν τα κυππαρίσια ανάποδα
kawasaki ZX-12
19/09/2007, 19:51
προσπεραση απο δεξια απαγορευεται νομιζω το ξερεις!!!!!!
νομιζω οτι φταις εσυ το οτι εφυγε ενταξει μαλακια αλλα αφου ησουνα καλα οκ!!!!!
vandrielos
19/09/2007, 19:56
Το ξέρω οτι απαγορεύεται, το είπα εξάλλου μ@λ@κί@ μου, αλλά ήταν σταματημένος. Πάντως κατάλαβε ότι έκανε χαζομάρα γιατί ένω του έδειξα τη ζημιά που έγινε στη πόρτα του δεν το ένοιαξε και την έκανε. Δε λες καλά που δεν έπεσα στη σκαλωσιά να μπει κανά σίδερο μέσα στο κράνος και να γίνω Πολύφημος. Μα και αυτοί την σκαλωσιά την έχουν εκεί πάνω από χρόνο μέσα στο δρόμο
φταίει 100% ο ταρίφας
δεν έχει καμία σημασία το ότι πέρασες από δεξιά το μόνο που μετράει είναί ότι άνοιξε πόρτα
και το λέω εκ προσωπικής πείρας και μάλιστα σε μένα άνοιξε η πόρτα και έπεσα εγώ πάνω στην πόρτα αυτός άνοιξε την πόρτα πάνω σου.
fantacid
19/09/2007, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από kawasaki ZX-12
νομιζω οτι φταις εσυ το οτι εφυγε ενταξει μαλακια αλλα αφου ησουνα καλα οκ!!!!!
προσπεραση απο δεξια, φταις εσυ!
ταριφας που μαζευει/αφηνει πελατες οπου γουσταρει κ οχι στη "πιατσα" με το ειδικα διαμορφωμένο πεζοδρομιο φταιει ο ταριφας!
ποιος κερδιζει???
δε ξερω ρωτα κανα δικηγορο!
vandrielos
19/09/2007, 20:36
Όπως και να έχει εγω αυτη τη στιγμή είμαι με ένα σακαταμένο γόνατο και το δάχτυλο να παίζει. Σίγουρα φταίω εγώ αλλά και ο ταρίφας. Τα έγραψα όλα αυτα για να προλάβω τα χειρότερα και να μη κάνει κανείς αλλός τη χαζομάρα τη δική μου. Προσοχή παίδες, τελικά δεν χάνεις και τιποτα με το να μείνεις πίσω απο το αμαξι στο φανάρι,δεν είναι απαραίτητο να βγαίνουμε μπροστά και να καταλαμβάνουμε τη πεζοδιάβαση(αυτό θα το συζητήσουμε άλλη φορά).
fantacid
19/09/2007, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από vandrielos
δεν είναι απαραίτητο να βγαίνουμε μπροστά και να καταλαμβάνουμε τη πεζοδιάβαση(αυτό θα το συζητήσουμε άλλη φορά).
μην αγχωνεσαι .... εχει γινει ηδη!!!
:D
Akatanomastos
19/09/2007, 21:21
Προσοχή παίδες, τελικά δεν χάνεις και τιποτα με το να μείνεις πίσω απο το αμαξι στο φανάρι,δεν είναι απαραίτητο να βγαίνουμε μπροστά και να καταλαμβάνουμε τη πεζοδιάβαση(αυτό θα το συζητήσουμε άλλη φορά).
pali kala pou to katalaves, kai eftixos me mikres sinepeies
dimokritos
20/09/2007, 00:25
και εγώ κάποτε βγαίνοντας απο αμάξι φίλου, έκανα τη μαλακία και άνοιξα την πόρτα και έπεσε πάνω ένα παλικάρι με transalp. ευτυχώς δεν πήγαινε γρήγορα (στο φανάρι είμασταν) και σταμάτησε όρθιος σπάζοντας μόνο ένα κομμάτι του φαίρινγκ. του το αντικατέστησα φυσικά αλλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ χειρότερα τα πράγματα.
τώρα και στο γκαράζ να είναι το αμάχι, αν δε κοιτάξω μερικές φορές, η πόρτα δεν ανοίγει.
αν δεν τον περνούσες απο δεξιά θα έφταιγε σίγουρα ο ταξιτζης. τώρα δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα. αλλά αφού είδε ότι είσαι καλά και την κοπάνησε αμέσως, εμένα μου λέει ότι κάτι παραπάνω ήξερε και φρόντισε να γίνει καπνός...:sick:
devil's animal
20/09/2007, 07:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimokritos
και εγώ κάποτε βγαίνοντας απο αμάξι φίλου, έκανα τη μαλακία και άνοιξα την πόρτα και έπεσε πάνω ένα παλικάρι με transalp. ευτυχώς δεν πήγαινε γρήγορα (στο φανάρι είμασταν) και σταμάτησε όρθιος σπάζοντας μόνο ένα κομμάτι του φαίρινγκ. του το αντικατέστησα φυσικά αλλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ χειρότερα τα πράγματα.
τώρα και στο γκαράζ να είναι το αμάχι, αν δε κοιτάξω μερικές φορές, η πόρτα δεν ανοίγει.
αν δεν τον περνούσες απο δεξιά θα έφταιγε σίγουρα ο ταξιτζης. τώρα δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα. αλλά αφού είδε ότι είσαι καλά και την κοπάνησε αμέσως, εμένα μου λέει ότι κάτι παραπάνω ήξερε και φρόντισε να γίνει καπνός...:sick:
+1
:wave2:
naxiotis
20/09/2007, 07:41
καταρχήν αποζημιώνεσαι κανονικότατα(βρες ένα καλό δικηγόρο)
αυτό που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι καταγγελία για τροχαίο με εγκατάλειψη στην τροχαία της περιοχής(νομίζω ότι είναι στην Δεληγιάνη)
πινακίδα πήρες,έτσι?:D
εμένα μου έτυχε το 2003 το ίδιο στου Λακιώτη(θηβών) και πήρα με 1 μήνα αναρωτική από την ασφαλιστική σχεδόν 5000 ευρώ
απλά πάρε ότι αποδείξεις μπορείς(φουσκωμένες) από νοσοκομείο ή από γιατρό
naxiotis
20/09/2007, 07:47
ανοίγει ο π@π@ρ@ς ο πελάτης.
σηκώνεται και φεύγει χωρίς να τον νιάξει η ζημια στην πόρτα του.
εκείνος όμως έπρεπε να κατεβάσει τον πελάτη στο φανάρι μπροστά και μάλιστα χωρίς αλαρμ και τέλος δεν έπρεπε εκείνος να ελέγξει τους καθρέφτες για διερχόμενο όχημα και μετά να δώσει το οκ στον πελάτη
έφυγε μπας και την γλυτώσει:a21: :a017: :a015: :a37:
βρες δικηγόρο που ασχολείται με τροχαία ή εταιρεία
ρώτα τον ασφαλιστή σου,ξέρει αυτός:wave2:
vandrielos
20/09/2007, 08:54
ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΝΟΗΣΗ, Ο ΤΑΡΙΦΑΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΤΩ , ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΖΗΜΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΚ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ, ΚΑΤΙ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΤΑΧΙ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΑΞΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΚΟΦΑΝΗΚΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΖΗΣΩ
μετα κραζουμε εδω μεσα τους ιχηδες που δε ξερουν λεει να οδηγουνε....λες και οσοι καβαλανε ξερουνε να οδηγουνε....
αναρωτιεσαι ρε φιλε ποιος φταιει????
δλδ κατσε να το δουμε....προσπερασες απο δεξια και φταιει ο ταριφας που δεν αναψε αλαρμ????
για ανοιξε παλικαρι μου να διαβασεις ποτε ειναι απαραιτητη η χρηση αλαρμ και μη παλευεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας...
ποτε ξανα.
vandrielos
20/09/2007, 09:16
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗ ΦΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ *ΑΛΛΑ* ΗΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΟΡΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΑΛΑΡΜ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ.ΡΩΤΑΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΥΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΑΛΑΡΜ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?
ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ, ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
LsKostas
20/09/2007, 09:33
δεν νομιζω οτι φταιει ο φιλος...
Το σημειο το ξερω απ εξω κι ανακατοτα...αν θες να στριψεις για Πατησιων(δεξια)
δεν εχει νοημα να πας απο αριστερα του ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΥ αυτοκινητου,μην τρελενεστε...
Σταματημενος ηταν,και τα αλαρμ γιατι τα εχει?Μονο για οταν παει στην τουαλετα???
Οταν αφηνεις πελατη(ΣΤΑΣΗ) αναβεις ΑΛΑΡΜ...
Περαστικα φιλε
Κάποτε που έδινα για δίπλωμα αυτοκινήτου κόντεψα να κοπώ όταν ο ένας κριτής μου είπε :
Τέλεια, σταμάτα και κατέβα για να έρθει ο επόμενος.
Έτσι κι εγώ, έβγαλα φλας, πάρκαρα, έσβησα τη μηχανή, τράβηξα χειρόφρενο, έβαλα ταχύτητα, κοίταξα απο το καθρέφτη αν πλησιάζει κανένας απο μακριά, γύρισα το κεφάλι και κοίταξα αν έρχεται κανείς και άνοιξα τη πόρτα με το αριστερό χέρι.
Έχεις άλλη μια προσπάθεια ακούω απο πίσω, Πάμε απο την αρχή. Ξεκίνα, πάρκαρε και βγές απο το αυτοκίνητο.
Εκεί θυμήθηκα κάτι που μου είχε πεί ο πατέρας μου:
Όταν βγαίνεις απο το αυτοκίνητο χρησιμοποιείς το αντίθετο χέρι για να ανοίξεις τη πόρτα, έτσι ώστε αναγκαστικά να κοιτάξεις πίσω αν έρχεται κανα μηχανάκι.
Για αυτό φίλε ο ταρίφας την έκανε αν και είχε ζημιά κι ο ίδιος.
vandrielos
20/09/2007, 09:45
ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ. ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΓΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΜΩΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ 5Χ5 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ TEST RIDE TO V-STROM
blackbusa
20/09/2007, 10:02
Βαση του ΚΟΚ και το μηχανακι θεωρητε οχημα που πρεπει να καταλαμβανει την λωριδα του.....εσυ εκανες ουσιαστικα διηθηση.......απο οπου και να ανοιγε η πορτα,παλι λαθος και αδικο θα ειχες......δηλαδη ετσι φανταζομαι οτι ειναι.....απλα περαστικα και προσοχη την αλλη φορα......:wave2: :wave2: :wave2:
........................
Ερώτημα:επειδή τα είχα χαμένα εκείνη τη στιγμή και τον αφησα να φύγει, ποιος έφταιγε?
.......................
Ολο εικασιες διαβασα... :sick:
Το αρθρο 30 του Κ.Ο.Κ. ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ !!! :wacko:
Απαγορευεται ΠΑΝΤΕΛΩΣ το ανοιγμα της πορτας, οταν μπορει να προκληθει το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ανεξαρτητα τυχουσων "παρανομιων" των αλλων !!! :winka:
Για του λογου το αληθες... :smokin:
.
105134
fantacid
20/09/2007, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
μ
για ανοιξε παλικαρι μου να διαβασεις ποτε ειναι απαραιτητη η χρηση αλαρμ
τα αλαρμ δεν ειναι για σταση στο περιπτερο αλλα οπως λεει κ το ονομα τους ειναι για χργση κινδυνου!!
τωρα εμεις εδω το εχουμε συνδιασει με το "ελα μωρε 5 λεπτα θα κανω δεν χρειαζετε να παρκαρω κανονικα, θα βαλω τα αλαρμ κ ας ειναι στη μεση του δρομου"!
προσπεραση απο δεξια σε σταματημενο οχημα.
1.την ωρα που προσπερναει ο φιλος δεν μπορει να δει αν το ταξι εχει αναψει αλαρμ.
2.τα αλαρμ δηλωνουν κινδυνο στα προπορευομενα οχηματα αλλα και σε αυτους που ειναι ΑΠΟ ΠΙΣΩ
3.απαγορευεται να προσπερναμε απο δεξια.
φταιει ο φιλος.
λυπαμαι.
περαστικα....μας.
ΡΩΤΑΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΝ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΥΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΑΛΑΡΜ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?
Λοιπόν φίλε καταρχάς αφού φταίς και εσύ, πιστεύω άστο με δικηγόρους και τέτοια! Μετράει το ότι είσαι καλά!!! Έτσι και αλλιώς η μηχανή δεν έπαθε και κάτι σοβαρό
Και συνεχίζω...
Απ`ότι ήξερα, ο κ.ο.κ λέει ότι άν π.χ ο άλλος αφήσει το αυτοκίνητο του στην μέση του δρόμου και φύγει και πας και πέσεις πάνω του μόνος σου, τότε φταίς και εσύ. Φταίει και ο άλλος και τιμωρείται με παράνομη και επικύνδινη στάθμευση κ.τ.λ αλλά φταίς και εσύ επειδή είσαι σε αστικό περιβάλλον με όριο ταχύτητας και ΟΦΕΙΛΕΣ να το τηρείς. Οπότε αν το τηρείς ΔΕΝ πρόκειται να πέσεις πάνω του, αλλά θα σταματήσεις μόλις το δείς. Αν έχω λάθος παιδιά διορθώστε...Άρα στο πιό πάνω εσύ θα φταίς. Έτσι και αλλιώς σε τέτοιες συγκρούσεις πάντα ο πίσω φταίει.
Τώρα για την περίπτωσή σου δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο (σίγουρα και οι δύο) απλά θα πώ:
Μην περνάτε ανάμεσα από αμάξια που βρίσκοντε στην τέρμα δεξιά λωρίδα και το πεζοδρόμιο!!! Είναι πολύ επικύνδινο, περισσότερο απ`όσο νομίζετε λόγω του ότι αν πέσεις θα πέσεις ή στο πεζοδόμιο, ή σε κάγκελα στο πεζοδόμιο, ή σε πεζούς ή κάτω από καμιά ρόδα αμαξιού!!
vandrielos
20/09/2007, 13:11
προσπεραση απο δεξια σε σταματημενο οχημα.
1.την ωρα που προσπερναει ο φιλος δεν μπορει να δει αν το ταξι εχει αναψει αλαρμ.
2.τα αλαρμ δηλωνουν κινδυνο στα προπορευομενα οχηματα αλλα και σε αυτους που ειναι ΑΠΟ ΠΙΣΩ
3.απαγορευεται να προσπερναμε απο δεξια.
φταιει ο φιλος.
λυπαμαι.
περαστικα....μας.
Ήταν σταματημένος πολύ ώρα γιατί ήταν κόκκινο το φανάρι και τον είδα από μακρία, επομένως αν είχε αλάρμ θα τα είχα δεί.
Τεσπα παιδιά,να μην γίνει θέμα αντιπαράθεσης,σίγουρα φταίω εγώ αλλά αν και αυτος ήταν σωστος επαγγελματίας θα είχε αποτραπεί το συμβάν. Γενικότερα αν οι ταρίφες πρόσεχαν λίγο ή μάλλον πολυ περισσότερο θα είχαμε γλυτώσει πάρα πολλά.Στην Αλεξάνδρας δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ είμαι νόμιμα στη λεοφορίδα , τσουπ κόβει δεξιά χωρίς φλας χωρίς προειδοποιήση ο ταρίφας για να πάρει τον πελάτη ο οποίος παρεπιμπτώντος μπαίνει μέχρι τη μέση της λεωφορου. Ασε ο δρόμος στις λεωφοριοδρόμους που από το βάρος των λεωφορείων έχουν κάνει κάτι απίστευτα βαθουλόματα με αποτελεσμα να κάνεις το μηχανάκι Rally Dakar και την προσευχή σου μη φύγεις από την πορεία σου και πέσεις είτε σε κανα αμάξι είτε σε κανά πεζό
........................
φταιει ο φιλος.
λυπαμαι.
περαστικα....μας.
Κανεις Λαθος! :D
Περαστικα σου! :p
Το αρθρο 30 ειναι σαφεστατο και ΔΕΝ επιδεχεται ΚΑΜΜΙΑ παρερμηνια... :smilea:
Εχω πληρωθει 3 φορες απ' αυτο το αρθρο! :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Κανεις Λαθος! :D
Περαστικα σου! :p
Εχω πληρωθει 3 φορες απ' αυτο το αρθρο! :winka:
ΟΚ χρηστο.
περνα απο δεξια με τη μηχανη η κανε διηθηση και γενικα να βρισκεσαι εκει που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και εσυ να δικαιωθεις.:beer:
ειναι σα να μου λες οτι κινουμαι στο δρομο μου με 5 χλμ ανω του επιτρεπτου οριου και εσυ μπαινεις στο αντιθετο για προσπεραση τρακαρουμεκαι φταιω εγω.
εγω θα μπορουσα να φαω προστιμο (διοικητικο) για υπερβολικη ταχυτητα αλλα ο υπαιτιος του ατυχηματος εισαι εσυ.
διαβασε τι εστι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
μολις μιλησα με ειρηνοδικη φιλο (ο οποιος δικαζει τετοιες υποθεσεις).αν δικαζε αυτος στις περιπτωσεις σου μαλον 3 φορες θα ειχες πληρωσει. :winka:
Τεσπα παιδιά,να μην γίνει θέμα αντιπαράθεσης
δεν υπαρχει θεμα αντιπαραθεσης!!!
κουβεντα κανουμε!!!!
Akatanomastos
20/09/2007, 15:13
ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ. ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΓΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΜΩΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ 5Χ5 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ TEST RIDE TO V-STROM
FILE, to oti to logizeis den paei na pei oti einai kala!!!
pigaine se giatro
etsi to kana kai go, meston pono, afou to ligizo elega ola ok,
kai meta apo mia vdomada, eixe ginei toumpano, eixe pristei, kai me talaiporise 2 mines, eno an to xa afisei ap tin proti stigmi tha tan poli poio anodino..
den ksero ti exeis pathei, ego eixa miiko, kakosi eso plagiou
ΟΚ χρηστο.
περνα απο δεξια με τη μηχανη η κανε διηθηση και γενικα να βρισκεσαι εκει που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και εσυ να δικαιωθεις.:beer:
ειναι σα να μου λες οτι κινουμαι στο δρομο μου με 5 χλμ ανω του επιτρεπτου οριου και εσυ μπαινεις στο αντιθετο για προσπεραση τρακαρουμεκαι φταιω εγω.
εγω θα μπορουσα να φαω προστιμο (διοικητικο) για υπερβολικη ταχυτητα αλλα ο υπαιτιος του ατυχηματος εισαι εσυ.
διαβασε τι εστι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
μολις μιλησα με ειρηνοδικη φιλο (ο οποιος δικαζει τετοιες υποθεσεις).αν δικαζε αυτος στις περιπτωσεις σου μαλον 3 φορες θα ειχες πληρωσει. :winka:
Το ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ (στην απο δεξια περιπτωση) να εβγαζε μια συνυπαιτιοτητα της ταξης του 30%!!!
Σε εντιθετη περιπτωση ειναι "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ"... :sick:
Το ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ (στην απο δεξια περιπτωση) να εβγαζε μια συνυπαιτιοτητα της ταξης του 30%!!!
Σε εντιθετη περιπτωση ειναι "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ"... :sick:
στην αντιθετη περιπτωση δεν το συζηταμε !!!!!!!
στην συγκεκριμενη περιπτωση ριξε μια ματια στα:
αρθρο 17 (οριζει καθαρα κυκλοφορια σε στοιχους) παραγραφους 1, 2 (προσεξε το ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!!) 80ευρα αν παρατυπισεις,3γ(700 ευρα) και 5.
αρθρο 21 παραγραφος 1 (80 ευρα)
αρθρο 25 παραγραφος 1 (100 ευρα)
Καταρχήν περαστικα και πήγαινε να κάνεις καμιά ακτιγραφία και να σε δει ορθοπαιδικός, δεν παίζουμε με θέματα υγείας! :nono:
Όσο αφορά τη σύγκρουση, χωρίς να είμαι ο πιο ειδικός, συμφωνώ με τους περισσότερους ότι μάλλον είναι συνυπετειότητα, δική σου που πέρασες από δεξιά αλλά και του άλλου που άνοιξε πόρτα απροειδοποίητα. Το ποσοστό συνυπετειότητας το καθορίζει το δικαστήριο αν φτάσει μέχρι εκεί η υπόθεση.
Από τη στιγμή όμως που τραυματίστηκες (ελαφρά έστω) και σε παράτησε ουσιαστικά, είναι υπόλογος ποινικού αδικήματος, όχι μόνο παράβασης ΚΟΚ! Που πάει να πει μπορεί να μπει και φυλακή! Το ότι κατέβηκε να δει αν ζεις και όταν είδε ότι αναπνέεις την κοπάνησε για να μην μπλέξει δεν τον απαλλάσει, μην πω ότι τον ενοχοποιεί περισσότερο (δεν μπορεί να επικαλεστεί. ψυχικό σοκ κλπ)! Τουλάχιστο θα μπορούσε να σε πάει μέχρι ένα νοσοκομείο για εξετάσεις ή να καλέσει γιατρό και να αφήσει τα στοιχεία του. Αυτό για μένα είναι μέγιστη γαιδουριά και πολύ πιο σημαντικό από τον ΚΟΚ ή το γράμμα οποιοδήποτε νόμου! Εγώ στη θέση σου θα έκανα μήνυση και θα διεκδικούσα τουλάχιστο τα ιατρικά έξοδα και ψυχική οδύνη, και να του αφαιρέσουν το επαγγελματικό δίπλωμα για να πεινάσει λίγο ο κιτρινιάρης μπας και είναι πιο ευαίσθητος άλλη φορά!
Η θέση σου δεν είναι ευνοϊκή βέβαια εφόσον δεν ειδοποίησες αστυνομία εγκαίρως και έχεις και συνυπετειότητα, αλλά δε χάνεις τίποτα να συμβουλευτείς δικηγόρο. Αφού κάνεις πρώτα προληπτικές εξετάσεις και κρατήσεις τα χαρτιά του νοσοκομείου ή γιατρού!
vandrielos
21/09/2007, 08:16
Παίδες καλημέρα. Χθες πήγα τελικά στο ΚΑΤ και αφού έφαγα ταλαιπωρία 3 ωρών, έφυγα με λιγα ράμματα στο γονατο και κάτι φαρμακάκια για να φύγει το πρήξιμο. Δεν έχω κανένα σπάσιμο ευτυχώς.:smilea:
Σε αντιστοιχες περιπτώσεις αν συμβεί ξανά,το απεύχομαι για όλους μας, είτε είμαι από δεξιά είτε από αριστερά και χτυπήσω, τι θα πρέπει να κάνω?Γιατί κάποιος είπε ότι το μηχανάκι θα πρέπει να είναι μέσα στη λωρίδα του και να μην περνάει ανάμεσα.
Θα είμαι εγώ ο υπαίτιος ή ο άλλος?
Θα φταίει ο ταρίφας ή ο πελάτης που άνοιξε την πόρτα?
Παίδες καλημέρα. Χθες πήγα τελικά στο ΚΑΤ και αφού έφαγα ταλαιπωρία 3 ωρών, έφυγα με λιγα ράμματα στο γονατο και κάτι φαρμακάκια για να φύγει το πρήξιμο. Δεν έχω κανένα σπάσιμο ευτυχώς.:smilea:
Σε αντιστοιχες περιπτώσεις αν συμβεί ξανά,το απεύχομαι για όλους μας, είτε είμαι από δεξιά είτε από αριστερά και χτυπήσω, τι θα πρέπει να κάνω?Γιατί κάποιος είπε ότι το μηχανάκι θα πρέπει να είναι μέσα στη λωρίδα του και να μην περνάει ανάμεσα.
Θα είμαι εγώ ο υπαίτιος ή ο άλλος?
Θα φταίει ο ταρίφας ή ο πελάτης που άνοιξε την πόρτα?
κατ αρχην φιλε περαστικα και σαν συμβουλη...οποτε συμβει κατι με τη μηχανη που υπονοει την οποιαδηποτε σωματικη βλαβη πας στο νοσοκομειο εστω και προληπτικα!!!!ΝΟΜΟΣ!!!!!
τωρα σε αναλογη περιπτωση μια και οπως ειδες διαφωνουμε στο θεμα κατεβασε τον νεο κ.ο.κ. και διαβασε τα αρθρα που εχω βαλει εγω και ο crs-k και σκεψου το.εγω επιμενω οτι το λαθος ητανε δικο σου.ο χρηστος επιμενει οτι ητανε του ταριφα.κατι τετοια γινονται και τελικα παμε στα δικαστηρια και βγαινουν συνυπαιτιοτητες...προσωπικα ρωτησα και δικαστη τον οποιο ο χρηστος αμφισβητησε.
οι αποψεις λοιπον διιστανται....τι να σου πω φιλε μου...εγω αντιλαμβανομαι οτι περνοντας τον απο δεξια και μαλιστα στη δικια του λωριδα, φταις.
σε καθε περιπτωση φωναζουμε αστυνομια παντως...!
αυτα.
Παιδιά μη γράφετε "φταίει ο τάδε". Το ποιός φταίει το αποφασίζει ο πρόεδρος του δικαστηρίου.
Απο τη μια οι πόρτες και το άρθρο 30, από την άλλη η παράνομη διήθηση και προσπέραση, η κουλή χρήση alarm, το ότι οι πελάτες ταξί (και επιβάτες ΙΧ γενικότερα) που ανοίγουν τις πόρτες πριν δώσει το ΟΚ ο οδηγός... τίποτα δεν είναι σαφές όταν γίνει τέτοιου είδους ατύχημα. Ιδίως στις ελληνικές συνθήκες όπου ο επίσημος ΚΟΚ λίγη σχέση έχει με τους εμπειρικούς κανόνες που τηρούμε ανενόχλητοι όταν οδηγούμε.
Το ένα μάθημα που μένει νομίζω είναι το ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ! Περαστικά στον φίλο...
και ας έχουμε πάντα στο νου μας αντίστροφα οταν ανοίγουμε πόρτες αυτοκινήτων να κοιτάμε πίσω μπας και έρχεται κάποιος...
VanDiemen
21/09/2007, 11:34
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μένα (ήμουν με το παπάκι) πριν μερικούς μήνες με 5 χλμ. και η μόνη ζημιά ήταν ένα γδάρσιμο στην πόρτα του ταρίφα! Χωρίς αλάρμ σε ένα στενό σταμάτησε απροειδοποίητα, αφήνοντας χώρο απο δεξιά (για να ανοίξει προφανώς η πίσω πόρτα, αλλά και για να περάσει άνετα ένα μηχανάκι) και κλείνοντας τελείως τη δίοδο από αριστερά του! Δέχτηκα αμέσως ότι φταίω γιατί πίστευα αυτά που λέει ο trooper. Αργότερα όταν διηγήθηκα σε δικηγόρο τι έγινε, μου είπε πως έφταιγε αποκλειστικά ο ταρίφας. Το είπα και σε ανώτερο αξιωματικό της τροχαίας και μου το επιβεβαίωσε κι αυτός! Και όπως φάνηκε το ήξερε και ο ίδιος πως φταίει! Στην αρχή επειδή είδα πως η ζημιά ήταν μια γρατζουνιά στην πόρτα του, του είπα να μην πάμε στην ασφάλεια και να του πληρώσω τη ζημιά. Μετά μου τηλεφωνεί και μου λέει ένα υπερβολικό ποσό (νομίζοντας πως ήθελα να "τα βρούμε" γιατί δεν έχω ασφάλεια ή κάποιο άλλο έγγραφο). Του λέω πάμε στην ασφάλεια να σου κάνω δήλωση και μου λέει ψαρωτικά πως πρέπει να πάμε εκεί που έγινε το ατύχημα και να καλέσουμε αστυνομία! Του λέω δεν ισχύει αυτή η μπούρδα που λες αλλά επέμενε και του λέω τράβα εκεί και έρχομαι! Και μετά από 5 λεπτά με ξαναπαίρνει και λέει "εε.. να.. είχες δίκιο" και λοιπές παπαριές! Η πλάκα ήταν πως όταν πηγαίναμε στην ασφάλεια και ήμουν από πίσω του, άναβε φλας με την παραμικρή μανούβρα που έκανε στην ευθεία λόγω εμποδίων. Ήταν για πολλές σφαλιάρες αλλά δυστυχώς νόμιζα πως έφταιγα αποκλειστικά εγώ (που δεν αρνούμαι την ευθύνη μου για την έλλειψη υπομονής που επέδειξα, αλλά μετά τη συμπεριφορά του, έπρεπε να τον ζορίσω πολύ περισσότερο το μαλάκα).
blackbusa
21/09/2007, 12:12
Eπειδη ο καθενας εχει και μια ιστορια......
στην προκειμενη περιπτωση,αν καταλαβα καλα,μιλαμε για αυτοκινητο σταματημενο πρωτο σε φαναρι με κοκκινο.....ο φιλος μας πηγε απο δεξια του...απο την στιγμη που απαγορευεται η διηθηση,και ανα λωριδα μονο ενα οχημα μπορει να καταλαμβανει αυτη,ο φιλαρακος εχει αδικο....σε αλλες περιπτωσεις μπορει να ηταν διαφορετικο το πορισμα.....στο συγκεκριμενο πιστευω οτι φταιει ο φιλος......τεσπα το ρεζουμε ειναι ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ......:wave2: :wave2: :wave2:
[SIZE=4]
:winka:
Τελικά μάλλον σηκώνει παρερμηνεία.
Το άρθρο μιλά για την ΑΡΙΣΤΕΡΉ μεριά του οχήματος μιας και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περνάμε δεξιά από (έστω και παρανόμως ) σταματημένο-σταθμευμένο όχημα.
Για την δεξιά μεριά το άρθρο αναφέρεται (αυτονόητα) στους πεζούς, για τον παραπάνω λόγο.
blackbusa
21/09/2007, 18:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Τελικά μάλλον σηκώνει παρερμηνεία.
Το άρθρο μιλά για την ΑΡΙΣΤΕΡΉ μεριά του οχήματος μιας και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να περνάμε δεξιά από (έστω και παρανόμως ) σταματημένο-σταθμευμένο όχημα.
Για την δεξιά μεριά το άρθρο αναφέρεται (αυτονόητα) στους πεζούς, για τον παραπάνω λόγο.
ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕ........αυτο το θρεντ μπορει να κλειδωθει και να γινει sticky.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:a026:
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕ........
οχι σε σενα ομως...:sick:
fantacid
21/09/2007, 19:22
οχι σε σενα ομως...:sick:
......ακομα!!!
:wacko:
ακόμα το κουβεντιάζουμε το θέμα βλέπω
εγώ είμαι με το χρήστο
όπως έγγραψα και στην αρχή έχω προσωπική εμπειρία με το θέμα και αποζημειώθηκα πλήρως για τις ζημιές στη μηχανή, με τα τιμιλόγια βέβαια, συν 100 ευρώ για το μπουφάν που απέκτησε ένα μικρό κάψιμο στο δεξί αγκώνα (και με γλύτωσε από το αντίστοιχο κάψιμο στον αγκώνα) 100 πήρα για το μπουφάν γιατί τόσα ζήτησα.
όταν μίλησα με τον ασφαλιστή μου, γιατί και γω λόγο του δεξιά δεν ήμουνα σίγουρος για το ποιος φταίει (ούτε ο ταξιτζής ήξερε) ούτε καν το συζήτησε μου είπε 100% ότι φταίει το ταξί, αργότερα που μίλησα και με τον ταξιτζή μου πε ότι κι ο δικός του ασφαλιστής του πε το ίδιο
επίσης νομίζω ότι ο επαγγελματίας οδηγός κανονικά απαγορεύεται να αποβιβάζει τον πελάτη όπου να ναι και σίγουρα δεν μπορεί να τον αφήνει τόσο μακρυά από το πεζοδρόμιο ώστε να χωράει να περάσει οποιδήποτε όχημα ανάμεσα
Αρθρο 34 παρ.13. Για τoν καθoρισμό στις κατoικημένες περιoχές των θέσεων στάσης, αφετηρίας ή στάθμευσης αστικών, υπεραστικών, ηλεκτρoκίνητων λεωφoρείων,
τρoχιoδρoμικών oχημάτων ως και επιβατηγών αυτoκινήτων δημόσιας χρήσης (TAΧI-AΓOPAIΩN), επιτρέπεται παρέκκλιση από τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 τoυ άρθρoυ αυτoύ.
Οπου παρ. 2 & 3:
2. H στάση ή στάθμευση oχήματoς απαγoρεύεται:
α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότε-
ρη από πέντε (5) μέτρα από αυτές.
β) Σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών,
υπεραστικών, ηλεκτρoκίνητων λεωφoρείων και τρoχιoδρoμικών oχημάτων.
γ) Σε εισόδoυς και εξόδoυς κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα
(10) μέτρα από τη νoητή πρoέκταση της πλησιέστερης oριoγραμμής τoυ
κάθετoυ oδoστρώματoς.
δ) Σε σιδηρoδρoμικές ή τρoχιoδρoμικές γραμμές ή πoλύ πλησίoν αυτών,
ώστε να παρεμπoδίζεται η κίνηση των σιδηρoδρoμικών ή τρoχιoδρoμικών
oχημάτων.
ε) Σε πεζoδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα πoυ πρooρίζoνται για πεζoύς
ως και πoδηλατoδρόμoυς, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτoύς η στάθμευση με
ειδική σήμανση.
στ) Πάνω και κάτω από τις γέφυρες, εκτός αν υπάρχoυν χώρoι για στάθ-
μευση ειδικά πρooρισμένoι.
ζ) Πλησίoν και πάνω σε κυρτές καμπύλες αλλαγής των κατά μήκoς κλί-
σεων των oδών (ράχεων) και σε στρoφές ανεπαρκoύς oρατότητας για πρo-
σπέρασμα.
η) Σε oδoστρώματα πoυ είναι χωρισμένα σε δύo λωρίδες κυκλoφoρίας και
αν τo εναπoμένoν πλάτoς της λωρίδας μεταξύ oχήματoς και απαγoρευτικής
γραμμής υπέρβασης είναι μικρότερo από τρία (3) μέτρα.
θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκoσι (20) μέτρα από φωτεινoύς σημα-
τoδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υπoχρεωτικής διακoπής πoρείας
(STOP), ως και σε θέση, στην oπoία τo όχημα κρύβει από τoυς χρήστες της
oδoύ τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματoδoτών.
ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τoμή oικoδoμικών γραμμών ή
των νoητών πρoεκτάσεων αυτών.
ια) Πάνω στις νησίδες ασφαλείας ως και στις διαχωριστικές νησίδες.
ιβ) Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και τις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, εκτός
των χώρων στάθμευσης, πoυ καθoρίζoνται με σήμανση.
ιγ) Σε λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.
ιδ) Σε σήραγγες που υποδεικνύονται από ειδικές πινακίδες, εκτός από τους
χώρους που υποδεικνύονται ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό.
ιε) Επί σημασμένης βοηθητικής οδού, η οποία προορίζεται για οχήματα
που μετακινούνται βραδέως.
ιστ) Σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης Ατό-
μων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
ιζ) Σε ειδικoύς χώρoυς στάθμευσης oχημάτων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
ιη) Σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα Ατόμων
με Αναπηρίες (ΑμεΑ).
3. H στάθμευση oχήματoς στo oδόστρωμα απαγoρεύεται και:
α) Σε απόσταση μικρότερη από δεκαπέντε (15) μέτρα πρo και μετά τις
ισόπεδες σιδηρoδρoμικές διαβάσεις.
β) Mπρoστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας
ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η
είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής.
γ) Σε θέση από την oπoία παρεμπoδίζεται όχημα πoυ σταθμεύει κανoνικά
να εξέλθει από τo χώρo πoυ έχει σταθμεύσει.
δ) Αν τo ελεύθερo μέρoς της oδoύ πoυ απoμένει είναι ανεπαρκές για την
κυκλoφoρία των oχημάτων.
ε) Παράπλευρα άλλoυ oχήματoς, σε στάση ή στάθμευση, εκτός αν άλ-
λως oρίζεται με ειδική σήμανση. Kατ’ εξαίρεση, τα δίτροχα πoδήλατα,
μoτoπoδήλατα και μoτoσικλέτες χωρίς καλάθι, μπoρoύν να σταθμεύoυν τo
ένα παράπλευρα με τo άλλo σε διπλή σειρά.
ζ) Σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα πρo και μετά από πυρo-
σβεστικά σημεία.
η) Πρo της εισόδoυ και εξόδoυ της πρooριζόμενης για τη διακίνηση ασθε-
νών πρoς και από νoσoκoμεία, κλινικές και σταθμoύς πρώτων βoηθειών γε-
νικά.
θ) Αν εμπoδίζει τη χρήση χώρων στάθμευσης πoυ σημαίνεται κατάλληλα.
ι) Σε ειδικoύς χώρoυς στάθμευσης επιβατηγών αυτoκινήτων δημόσιας
χρήσης (TAΧI).
ια) Στις εισόδoυς και εξόδoυς των πεζόδρoμων ως και πάνω σ’ αυτoύς.
ιβ) Επί του κεντρικού οδοστρώματος οδών τριών οδοστρωμάτων καθώς
και εκτός κατοικημένων περιοχών, επί των οδοστρωμάτων οδών σημασμέ-
νων ως οδών προτεραιότητας με κατάλληλες πινακίδες.
Σαφέστατος και πάλι ο ΚΟΚ, ε; :rolleyes: "Επιτρέπεται παρέκκλιση". Μέχρι που;;;;
Για τα λεωφορεία το ξεκαθαρίζει παρακάτω... για τα ΤΑΞΙ δε βρήκα τπτ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kawasaki ZX-12
δεν απαγορευεται απο τη στιγμη που ο μπροστα σ εχει ειδοποιησει για την κατευθυνση του,
δηλαδη στην περιπτωση μονο που εχει αναψει φλας:winka:
Σαν τέλειος οδηγός που είμαι
που πάντα ΠΡΟΣΕΧΩ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ που τηρώ τον ΚΟΚ μέχρι την τελευταία λέξη
που δεν έχω περάσει ποτέ από δεξιά (αν δεν χωράω)
που δεν έχω πάει ποτέ πάνω από 40 στην πόλη (όταν φρενάρω για να σταματήσω) κτλ
θα σου πω πως ΦΤΑΙΣ και να είσαι έτοιμος για "εκτέλεση"
μα που ακούστηκε να περάσεις από δεξιά
άσε που δεν φορούσες δερμάτινο παντελόνι με επιγονατίδες κλπ αλλά ούτε και γάντια
Είδες τι έπαθες τώρα
και τώρα σε ρωτώ
αν ο ταρίφας πίστευε πως έφταιγες θα έφευγε….
εκτός αν έπαιζε κάτι άλλο , δεν είχε κάρτα δεν δεν …
στο αποτέλεσμα θα συμφωνήσω (τι σπάνιο) με τον sf ( πως πήγε η δίκη Κωστή;;)
απλά το νου μας , γιατί όλοι κάνουμε λάθη