PDA

View Full Version : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ



thrax
21/09/2007, 07:31
Το ότι η ελληνική δημοσιογραφία είναι απόλυτα αναξιόπιστη και καθοδηγούμενη, είναι νομίζω γνωστό.
Το γεγονός ότι η λέξη αλήθεια είναι άγνωστη στους Έλληνες εκδότες, είναι επίσης γνωστό.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και φαίνεται απίστευτο είναι ότι ακόμα και οι υποτιθέμενες φωτογραφίες-ντοκουμέντα είναι πλαστές!
Δεν έχει κανείς παρά να ρίξει μια ματιά στο εξώφυλλο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" της 26ης Ιουλίου 2007 για να καταλάβει.



Στο εξώφυλλο βλέπουμε τρεις ανθρώπους να δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες πάνω στην σκεπή του σπιτιού τους. Μέχρι εδώ καλά...


105328

thrax
21/09/2007, 07:33
Για κακή τύχη των δημοσιογράφων και των συντακτών της εφημερίδας, η ίδια φωτογραφία δημοσιεύτηκε και σε άλλα έντυπα (όπως η εφημερίδα city press) με τη μόνη διαφορά ότι η τεράστια φωτιά δεν υπήρχε!!!



Προφανώς οι κύριοι της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη εντύπωση (και αγανάκτηση) στο αναγνωστικό κοινό θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του γνωστού λογισμικού Photoshop και ομολογώ ότι έκαναν καλή δουλειά.
Το ερώτημα φυσικά που γεννάται είναι εάν ακόμα και μια απλή φωτογραφία από μια πυρκαγιά αποδεικνύεται ότι είναι πλαστή και προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, τι γενικότερη αξιοπιστία μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν τα έντυπα σε άλλα πολύ πιο σημαντικά θέματα;

http://www.cpress.gr/article.php?art=42879


105329

b_bong12
21/09/2007, 07:52
και ειχα μια μικροδιαμαχη με καποιον σε αλλο φορουμ περι την εγκυροτητα ενος αρθρου(ή μαλλον τριων αρθρων).

kaps
21/09/2007, 08:16
Νομίζουν και θέλουν με το ζόρι να μας πείσουν πως αυτά τα ανορθόγραφα και ασύντακτα δημοσιογραφάκια είναι η τέταρτη εξουσία και όπως γουστάρουν στρέφουν την κοινή γνώμη για διάφορα θέματα . Είναι το ελάχιστο ντροπή τους να γίνονται οι βρυκόλακες ανθρώπινων δραμάτων και καπηλευτές της εξουσίας . Επρεπε να ντρέπονται και αυτοί που τόλμησαν να βάλουν υποψηφιότητα για βουλευτές . Δεν μπορεί τη μια στιγμή να λες πως λειτουργείς για το σύνολο της κοινωνίας και την άλλη στιγμή να τοποθετείσε κομματικά με όλα όσα αυτή η κίνηση συνεπάγεται . Μέχρι που κάποιος δημοσιογραφάκος έκανε και μνεία της εποχής του Πολυτεχνείου και πως τάχα ήταν μεν παιδάκι αλλά μέσα στο Πολυτεχνείο . Μας δουλεύει ;ή προσπαθούσε να πάρει παράσημα . Μια βόλτα στο Μοναστηράκι θα βρει πάμπολλα .:mad: :mad:

toulis
21/09/2007, 08:20
Αν και η Φώτο έχει ξαναμπεί ;)

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν έγινε καμία κίνηση από κανένα φορέα για το συγκεκριμένο περιστατικό :sick:

Το λογικό θα ήταν πιστεύω να κινηθεί τουλάχιστον κάποια επιτροπή.

Αλλά ακόμα και αν πούμε ότι δεν θέλουν να τους ελέγξουν οι αρμόδιοι φορείς

Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να τους κάνουν θέμα οι αντίπαλες εταιρίες

Αλλά μάλλον θα κάνουν όλοι τα ίδια

Αυτό είναι που με στεναχωρεί :sad:

kaps
21/09/2007, 08:25
Eτσι είναι ....Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

apav
21/09/2007, 11:02
Τελικά το ΕΘΝΟΣ μεταφέρει τα γεγονότα όπως ΕΓΙΝΑΝ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=46221)! :rotflmao: