PDA

View Full Version : Επιλέγοντας παντελόνι μοτοσικλέτας...

McGyver
21/09/2007, 12:27
Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στο να μη σας "κόβει" πίσω από τα γόνατα...

Στο δικό μου το θεωρούσα μια απλή ενόχληση, στην οποία δεν έδινα μεγάλη σημασία αλλά...

:sad:

Ένα Σαββατοκύριακο στην πίστα...
Αρκετά έντονη οδήγηση και αυξημένη η πίεση που ασκούσα στα πόδια διαγράφοντας τις στροφές...
Το "κόψιμο" πίσω από τα γόνατα αρκετά έντονο, δεν έδωσα όμως σημασία για μια ακόμα φορά...

Αποτέλεσμα:
Πάρεσις (προσωρινή παράλυση) περονιαίων νεύρων και στα δύο πόδια...
Το αριστερό είναι σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορώ να σηκώσω το πέλμα καθόλου...
Το δεξί είναι σε καλύτερη κατάσταση (τα Μέγαρα έχουν περισσότερες δεξιές στροφές)...

Εκτιμώμενος χρόνος πλήρους αποκατάστασης με τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες: 1,5 - 2 μήνες :sad: ...

Και τουλάχιστον μέχρι την επανεξέταση της Δευτέρας δεν επιτρέπεται να οδηγήσω μοτοσικλέτα...

:wave2:

Cpt. Haddock
21/09/2007, 12:29
:eek: :eek: :eek:

Τι λες τώρα!!!!

Περαστικα ρε συ... :sick:

Λεωνίδας
21/09/2007, 12:33
:a53: :a53: :a53:

περαστικά ρε

makis206
21/09/2007, 12:37
Νά'σαι καλά ρε Θωμά για την ενημέρωση, για μένα αρκετά επίκαιρη κιόλας !

Γρήγορα περαστικά σου κι αγύριστα να είναι.:beer: :beer:

RαNd
21/09/2007, 12:40
OMFG!!!

:sick: :sick:

Περαστικα και γρηγορα !!!

Και ετοιμαζομαι κ γω για αγορα . . .

MikeG
21/09/2007, 12:41
Περαστικά και μακάρι να έχεις καλύτερα νέα σήμερα!!

road spirit
21/09/2007, 12:49
:sick: :sick: , τι λε ρε, τι κουφό πάλι και αυτό? περαστικά θωμά

byron
21/09/2007, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Αποτέλεσμα:
Πάρεσις (προσωρινή παράλυση) περονιαίων νεύρων και στα δύο πόδια...

:eyepop: :eyepop: Τι είπες τώρα ;;; Μα καλά δεν έχει λάστιχο πίσω απ΄τα γόνατα;

Cpt. Haddock
21/09/2007, 12:59
Ρε Θωμά, MTech δερμάτινο δεν έχεις;

Το ίδιο με το δικό μου... :uplate:

sniper
21/09/2007, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
:eyepop: :eyepop: Τι είπες τώρα ;;; Μα καλά δεν έχει λάστιχο πίσω απ΄τα γόνατα;

Και η δικιά μου η ολόσωμη που έχει, μέχρι να ανοίξει τις πρώτες φορές έφευγα απο την πίστα με πύον και αίμα να στάζει.....

Περαστικά Θωμά :wave2:

vangelis 64
21/09/2007, 13:01
Πω πωωωωωω:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Περαστικά ρε Θωμά!:( Και σύντομα πάνω στη μπλε κούκλα σου και πάλι.:wave2: :wave2:

sober
21/09/2007, 13:06
:( :( Τι λες τωρα!!???!!!!

Περαστικα βρε Θωμα !!!

McGyver
21/09/2007, 13:18
Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλες και όλους για τις ευχές σας για περαστικά...

Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, το παντελόνι μου είναι M-Tech δερμάτινο, το μοντέλο HipHop...
Έχει λάστιχα πίσω από τα γόνατα και είναι ήδη φορεμένο αρκετές φορές, με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια κατά το 7ήμερο στα τέλη Απριλίου (με το Varaderάκι)...

Παρ' όλα αυτά η νέα θέση οδήγησης που έχει το Triumph φέρνει τα γόνατα σε πιο κλειστή γωνία και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των στροφών όπου τα πόδια κλείνουν ακόμα περισσότερο πατώντας με το "μήλο" και όχι την "καμάρα" στα μαρσπιέ...

Το "κόψιμο" από τη φόρμα ουσιαστικά προκαλούσε διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος προς το περονιαίο νεύρο, το οποίο βρίσκεται πολύ επιφανειακά -σχεδόν κάτω από το δέρμα-, και την προσωρινή νέκρωσή του...

byron
21/09/2007, 13:57
:sad:

Giorgos19
21/09/2007, 13:59
:sad: :sad:

Περαστικα ρε Θωμα!

CIRUS
21/09/2007, 14:02
ΚΡΙΜΑ!:( ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ!!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ!!

Alx 84
21/09/2007, 14:02
πωπωωωωωωω! περαστικα ρε θωμά!!!!

apav
21/09/2007, 14:46
:uplate: Γρήγορα περαστικά! :wave2:

TROOPER
21/09/2007, 14:46
περαστικα ρε θωμα....οτι θες εδω ειμαι, το τηλεφωνο μου το χεις.

tilo_wolff
21/09/2007, 14:59
περαστικά σου παλικάρι μου:sad:

tai
21/09/2007, 15:18
περαστικά σου Θωμάκο:(

Ταξιδευτής
21/09/2007, 15:25
Τι ειπες τωρα!!! :eek:

Περαστικα βρε Θωμακο! :wave2:

gcrook
21/09/2007, 16:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ρε Θωμά, MTech δερμάτινο δεν έχεις;

Το ίδιο με το δικό μου... :uplate:

Same here...
Παλι καλα που δεν μου'ρχεται μετα τον Στρατο......

Περα απο την πλακα πισω απο τα γονατα πως ειναι δυνατον ρε Θωμα;
Εμενα με ενοχλουσε λιγο στα γονατα μπροστα οταν αλλαζα θεση στην μηχανη αλλα ηταν θεμα προστατευτικου.
Και εχω κανει 15.000 χλμ μαζι του...
Παντως τετοια ζημια.......περαστικα ρε γμτ:sad:

Cpt. Haddock
21/09/2007, 16:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Same here...

Κι ο Λάμπρος Mtech δεν έχει;

:uplate:

DrIoannis
21/09/2007, 16:16
Το ίδιο είχα πάθει και εγώ αλλά σε μικρότερο βαθμό στο δεξιό πόδι.Έχουν περάσει 2 μήνες σχεδόν και ακόμη νοιώθω περίεργο το πόδι.Είναι μέχρι να ανοίξει το παντελόνι...

gcrook
21/09/2007, 16:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κι ο Λάμπρος Mtech δεν έχει;

:uplate:

Ναι αλλα μαλλον και αυτος και εγω την γλιτωσαμε τοσα χλμ τωρα...
Μαλλον η ολη φαση εχει να κανει καθαρα με θεμα σωματοτυπου, καθως και με το αν το συγκεκριμενο παντελονι εχει δουλευτει και πως.
Τοσες βολτες και χιλιομετρα στην πιστα δεν μπορω να πω οτι με ενοχλησε πισω.
Συν τοις αλλοις ανοιγα και το φερμουαρ και επαιρνε το ποδι μια ανασα (καθως και οι παρευρισκομενοι) :lol:
Δεν ειναι θεμα μοτο και εμενα και του Λαμπρου πιο σπορ θεση οδηγησης εχει απο του Θωμα.
Απλα ετυχε.....

catmaster
21/09/2007, 18:56
Τέτοιο χουνέρι είχε πάθει φίλος μου παλιά ,αλλά το παντελόνι ήταν παλιού τύπου χωρίς ελαστικές σούρες στο εσωτερικό των μηρών και τον καβάλο...

Τες πα γ@ματα τώρα περαστικά και από εμένα Θωμά και υπομονή...

Προσοχή όταν επιλέγουμε εξοπλισμό παιδιά και ειδικά φόρμα , αν δεν είμαστε σίγουροι η μας σφίγγει περίεργα , καλό είναι να καβαλάμε πάνω στο μηχανάκι μας για να έχουμε καλύτερη αίσθηση...

devil's animal
22/09/2007, 10:16
Θωμα γρηγορη αναρρωση και περαστικα!!

οι πληροφοριες ειναι οντως χρησιμες...
:winka:

:beer: :beer:

ZX-9R
22/09/2007, 15:45
!!!!!!!!

Δεν με ξερεις αλλα περαστικα και απο μενα, τι κουφο ηταν αυτο!!

Και εμενα πιεζεται το γονατο απο πισω, συγνωμη αν ακουγομαι ακαρδος - δεν ειμαι- απλα σε ρωταω προς αποφυγην του κακου.. Μηπως θα μπορουσες να γραψεις παραπανω ? Τι συμπτωματα πρεπει να παρατηρησει καποιος κτλ...

Περαστικα γρηγορα και ανωδυνα......

McGyver
22/09/2007, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
Και εμενα πιεζεται το γονατο απο πισω, συγνωμη αν ακουγομαι ακαρδος - δεν ειμαι- απλα σε ρωταω προς αποφυγην του κακου.. Μηπως θα μπορουσες να γραψεις παραπανω ? Τι συμπτωματα πρεπει να παρατηρησει καποιος κτλ...

Δεν ακούγεσαι άκαρδος, αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του thread, να προλάβει καταστάσεις...

Το περονιαίο νεύρο είναι το πιο επιφανειακό και τραυματίζεται πολύ εύκολα...
Πιθανώς κάποιος/α να έχει αισθανεί να μουδιάζει το πόδι του όταν καθήσει σταυροπόδι...
Αυτό συμβαίνει από διακοπή της αιμάτωσης του συγκεκριμένου νεύρου...

Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, μπορεί κανείς να δει τη "διαδρομή" του περονιαίου νεύρου...
Στο σημείο που επισημαίνω με κόκκινο με πίεζαν πολύ έντονα οι πτυχές της φόρμας, αυτό που λέω "κόψιμο" πίσω από το γόνατο...
Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα της αιμάτωσης του νεύρου, σε συνδυασμό με την πίεση που ασκούσα στο πόδι για τη στήριξή μου πάνω στη μοτοσικλέτα κατά τις στροφές...
Αυτό επί 5+5 εικοσάλεπτα εντός πίστας έκανε τη ζημιά...

Τα συνήθη συμπτώματα όπως π.χ. μούδιασμα δεν τα είχα ή τουλάχιστον δεν τα θυμάμαι...

Αυτά από εμένα...
Συγγνώμη αν σας κούρασα...

ΥΓ : Αν έχω κάνει κάποιο λάθος στην περιγραφή μου ας με διορθώσει / συμπληρώσει κάποιος ειδικότερος (π.χ. TROOPER)...

105574

bartlal
22/09/2007, 21:41
:eyepop: :eek: :eyepop: :eek: :eyepop:

ρε ραραπα, περαστικα... τι να πω!!! :( :sick: :sad:

cityfly
23/09/2007, 10:09
περαστικά σου

:wave2: :wave2:

Nikoskazer2000
24/09/2007, 02:21
:eek:

Ε οχι ρε φούστη μου!

Δεν είχα ξανακούσει ποτέ για τέτοιου είδους τραυματισμούς απο προστατευτικό εξοπλισμό, αντειθέτως είχα την εντύπωση πως οσο πιο "τσίτα" κολλητό τόσο το καλύτερο.

Χοντρή ζημιά ρε Θωμά αλλα για φαντάσου να το πάθαινες επάνω στη μηχανή σε κρίσιμη φάση και να είχαμε χειρότερα...:( :look:

Πάντα να 'σαι καλά φίλε και σ' ευχαριστούμε για το πολύ σηματικό info.
:a10:
:beer:

PanVas
24/09/2007, 22:59
Περαστικά και από μένα...

Νομίζω ότι το κάλυψες πλήρως το θέμα...

Να σημειώσω ότι το μούδιασμα από κακή αιμάτωση το έχω νιώσει και εγώ αρκετές φορές. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον τύπο ή την μάρκα του παντελονιού, αλλά καθαρά με το ποιο παντελόνι "κάθεται" καλύτερα στον καθένα... Όπως και με τα κράνη.
Στα πολύωρα ταξίδια και τις περισσότερες φορές με ζέστη, όπου ο ιδρώτας κολλάει το δέρμα στην εσωτερική επένδυση του παντελονιού, είχα παρατηρήσει κακή αιμάτωση και ελαφρύ πόνο στο σημείο που περιγράφει ο Θωμάς. Η οδήγηση σε όρθια στάση, το vstrom το επιτρέπει, για λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτα, διόρθωναν την κατάσταση...

Ένα ακόμα πρόβλημα που προκύπτει με την όχι και τόσο καλή εφαρμογή του παντελονιού, είναι και η πίεση που μπορεί να ασκήσουν οι προστατευτικές επιγονατίδες στις επιγονατίδες των ποδιών μας...
Μιλώντας εκ πείρας, αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι να ασκείται μόνιμη πίεση από τα προστατευτικά στην επιγονατίδα μας, όπου σε συνδυασμό με τις ανωμαλίες του δρόμου αλλά και την αλλαγή στάσης του σώματός μας καθώς οδηγούμε, η επιγονατίδα μετακινείται ενώ παράλληλα ασκεί πίεση στον χόνδρο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω της . Ο χόνδρος αυτός βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο για την αποφυγή τριβής των κοκάλων μας, όπως όλοι γνωρίζουμε. Σε ένα βαθύ κάθισμα η πίεση που ασκείται στο συγκεκριμένο σημείο, ξεπερνά το τριπλάσιο του βάρους μας.
Κάποιος που αθλείται συστηματικά, που ίσως έχει κάποιο παλιό χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο, που έχει κάνει πολύ ποδήλατο, που κάθεται συχνά οκλαδόν, που ανεβαίνει συχνά σκάλες και ότι άλλο, σε συνδυασμό με την οδήγηση μοτοσικλέτας, είναι πιθανό θύμα "μαλάκυνσης επιγονατίδας", ή αλλιώς χονδροπάθεια επιγονατίδας... Αυτό σημαίνει κατακερματισμός (καταστροφή, εξάλειψη) του χόνδρου, με αποτέλεσμα πρήξιμο και πόνο… Πολύ όμως ε…
Τραβιέμαι τώρα 4 μήνες και ακόμα δεν υπάρχει πλήρης αποθεραπεία...
Ας μιλήσουν και οι ειδικοί, που ξέρω ότι υπάρχουν ανάμεσά μας στο moto.gr.

Γι' αυτό λοιπόν πολύ προσοχή στην εφαρμογή του εξοπλισμού μας, και πάλι περαστικά στον Θωμά.

project.breeze
25/09/2007, 00:00
Την παθαίνεις από κει που δεν την περιμένεις ρε γ@μώτο...Τί να πω.Περαστικά και ευχαριστούμε για την συμβουλή!:wave2:

sotpag
25/09/2007, 00:07
τι λες τωρα!!!!!

και εμενα μου το ειπαν με τις πατεριτσες (στους ωμους) αλλα δεν τους εκανα τη χαρη

περαστικα ρε Θωμα:wave2: :wave2:

tati
25/09/2007, 10:25
περαστικά και απο εμένα Θωμά....

γενικοτερα εξοπλισμοί που δεν έχουν πολυφορεθεί να παρουν το σχήμα του σώματος και να μαλακώσουν είναι επίφοβοι, αλλά σε τέτοιο σημείο δεν είχα ξανακούσει παρόμοιο περιστατικό:sick:

τώρα τι θα κανεις? θα ξαναβάλεις τη συγκεκριμένη φόρμα??

nimbus
10/10/2007, 18:33
από το πουθενά ε?:confused:

περαστικά Θωμά:wave2: