PDA

View Full Version : ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ Η ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Σελίδες : 1 [2]

VanDiemen
03/10/2007, 18:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Α) εσκασε το λαστιχο
Β) τρυπησε το λαστιχο
Γ) επαθα λαστιχο
Δ) κλαταρε το λαστιχο
............................

Ε, τώρα μας αδικείς (τους βορειοελλαδίτες γενικά).. Τα "με έσκασε το λάστιχο" και "με τρύπησε το λάστιχο" τα λέμε κι εμείς! :rolleyes:

nocarder
03/10/2007, 20:34
Παίζει και θέμα με το τυρί όπως διαπίστωσα τελευταία....

Ζήτησα στην Καβάλα φέτα στα τυριά στο Μασούτη και δε με καταλάβαινε ο τύπος....με τα πολλά είπε...."ααααααα, τυρί εννοείς..."....

η φέτα είναι τυρί και όλα τα άλλα είναι κασέρια....έτσι με είπε το καρντάσι εκεί...

Nikker
04/10/2007, 03:28
Πάντως όχι σαβουροπλαστικογιαπωνέζικη μπουγάτσα.

UgLy
04/10/2007, 20:18
Ποιά η διαφορά τυριού με κασέρι ρε παιδιά;

nasos_wr426
04/10/2007, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από UgLy
Ποιά η διαφορά τυριού με κασέρι ρε παιδιά;

ΤΟ ΤΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΑΤΙ(ΑΡΜΗ) ΕΝΩ ΤΑ ΚΑΣΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΕΓΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΥΣΗ.
ΦΕΤΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ.
Π.Χ. ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ,ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΣΕΡΙ,ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ, ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ!!!
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ... :a014:

Vourkoufales
04/10/2007, 21:07
κΑΙ αυτό το αρμυρό τυρί που βρίσκετε σε άρμη πώς λέγετε ? :confused:

και αν λέγετε τυρί η παρμεζάνα και η μυζήθρα τι είναι :confused:

nasos_wr426
04/10/2007, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vourkoufales
κΑΙ αυτό το αρμυρό τυρί που βρίσκετε σε άρμη πώς λέγετε ? :confused:

και αν λέγετε τυρί η παρμεζάνα και η μυζήθρα τι είναι :confused:

Η ΜΥΖΗΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΙ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΑΛΜΗΡΟ ΚΑΣΕΡΙ...

Vourkoufales
04/10/2007, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos_wr426
Η ΜΥΖΗΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΙ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΑΛΜΗΡΟ ΚΑΣΕΡΙ...

:look: :a011:

LePa
22/10/2007, 18:42
re papares bougatsa sti thessaloniki onomazoun to sigekrimeno tipo filou TO ZIMARI DILADI to opio sikonei pola gemismata ( krema tiri kima xorta skata )

i tiropita den einai tiri mesa se bougatsa einai tiri mesa se sfoliata pou einai to kolofilo pou trivete kai gia na to fas prepei na gineis skata.

athina - thessaloniki
0 - 1

SPORAKIAS
22/10/2007, 18:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από LePa
re papares bougatsa sti thessaloniki onomazoun to sigekrimeno tipo filou TO ZIMARI DILADI to opio sikonei pola gemismata ( krema tiri kima xorta skata )

i tiropita den einai tiri mesa se bougatsa einai tiri mesa se sfoliata pou einai to kolofilo pou trivete kai gia na to fas prepei na gineis skata.

athina - thessaloniki
0 - 1

:rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

:confused: :hypnotize

TROOPER
22/10/2007, 20:02
ΕΔΩ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ WANA BE VEFA ????????

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ermis21
22/10/2007, 20:22
ρε σεις παίδες η φέτα είναι τυρί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και είναι τύπος τυριού, όπως το ένταμ, το γκούντα, το ροκφόρ, το κασέρι και πάει λέγοντας.....

καλά για το τελευταίο δεν βάζω και στοίχημα μπορεί να είναι και ο τρόπος παρασκευής και να είναι η ονομασία μιας μεγαλύτερης ομάδας τυριών.

Nikker
22/10/2007, 20:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από LePa

athina - thessaloniki
0 - 1

Ναι...και το σουβλάκι το λέτε σάντουιτς...μπετόβλακα. Γράψε
Αθήνα - Θεσσαλονίκη
0 - 2

να χαρείς μόνος σου.

project.breeze
22/10/2007, 20:41
Γιαπωνέζικα ρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όπα,λάθος διαμάχη

chris_jbg
23/10/2007, 10:37
...bale mia.......fetopita....gia na sunennooumaste.....!!!!!

nasos_wr426
24/10/2007, 00:29
Βρε τους κανιβαλους τρωνε καλαμακια!!!Τον φραπε με τι τον ρουφατε?
Οτι μακρύ βαζεται στο στόμασας καλαμακι το ονομαζετε?
Δηλαδη το πασχα τρωτε αρνακι καλαμακι?
Δηλαδη αν θελήσω μια πιτα με μπιφτεκι πατατες και κετσαπ θα πρεπει να ζητησω ενα σουβλακι μπιφτεκι?Τι σχεσει εχει το σουβλι?μηπως θα ειναι ψημενα περασμενα σε σουβλι(πιτα,μπιφτεκι,πατατες,ντοματα) ή μηπως θα πρεπει να τα φαω ολα αυτα καρφωμενα σε ενα σουβλι?

VanDiemen
24/10/2007, 09:46
Όταν παραγγέλνουν αναψυκτικό και θέλουν καλαμάκι, πρέπει να ζητήσουν και ένα από 'κείνα τα πλαστικά που ρουφάν ("απου ρ'φάν" τα λένε συγκεκριμένα).

π.χ.

Πελάτης: ---"Εεεε θα μου φέρεις και ένα απου ρ'φάν μωρέ;"
Σερβιτόρος:---"Αμέ!"

LittleJohn
24/10/2007, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermis21
ρε σεις παίδες η φέτα είναι τυρί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και είναι τύπος τυριού, όπως το ένταμ, το γκούντα, το ροκφόρ, το κασέρι και πάει λέγοντας.....

καλά για το τελευταίο δεν βάζω και στοίχημα μπορεί να είναι και ο τρόπος παρασκευής και να είναι η ονομασία μιας μεγαλύτερης ομάδας τυριών.

Δεν έχεις άδικο, η φέτα όντως είναι τύπος τυριού με ``ομολογκαρισμένη`` ονομασία.Είτε είναι φρέσκια ,είτε βαρελίσια, δεν παύει να είναι φέτα. Απλώς αλλάζει λίγο ο τρόπος παρασκευής της από μέρος σε μέρος ή από παραγωγό σε παραγωγό...

--------------------------------------------------------------------------------------

Εγώ πάντως σας προτείνω, παραδοσιακή πίτα με ανθότυρο Σάμου. Είναι το τελειότερο τυρί που υπάρχει παγκοσμίως...Μετά απ`αυτό εγώ βάζω γκούντα Ολλανδίας (το original) και καπνιστό Τοσκάνης...:D

VanDiemen
24/10/2007, 10:17
Για τα ντιβανομπάουλα που βρίσκουν περίεργο το γεγονός πως όλα τα λέμε sandwich:

Wikipedia:
A sandwich is a food item typically made of one or two slices of leavened bread between which are laid one or more layers of meat, vegetable, cheese or jam. The bread can be used as is, or it can be coated with butter, oil, or other optional or traditionally provided condiments or sauces to enhance flavor and texture.

Περιμένω αντίστοιχα εξήγηση για το καλαμάκι. Η δική μας για το σουβλάκι είναι πως τα κομμάτια κρέατος που το αποτελούν, τα σουβλίζει ένα λεπτό ξύλο που δεν είναι καλάμι και δεν έχει καμμιά σχέση με καλάμι! Το μπιφτέκι για ποιο λόγο το λέτε σουβλάκι; Μιλάμε για πολύ γκάου-μπίο άτομα.

iosif
24/10/2007, 11:16
και το κασερι ελασσωνας και το καπνιστο βερμιου και τα τυρια τοσκανης ΟΛΑ! και στα χωρια γύρω απο το σαν μαρινο φτιαχνουν τρομερο ψωμι.

στη φετα προτιμω με πολυ κατσικισιο ώστε ναναι πικαντικη και σκληρη!

επίσης η γραβιερα ρεθυμνου ειναι πολυ καλή (προβεια)

byron
24/10/2007, 11:25
Συζήτηση μεταξύ εμού και του σερβιτόρου στα Σερρας προ 15ημέρου.

b. Θέλω 3-4 σουβλάκια χωρίς τζατζίκι
Σ. :confused:
b. Kαλαμάκια με πίττα; Πως τα λέτε;
Σ. Σαντουιτς δλδ; Με πίττα-ψωμί ή με λαδόπιττα
b. :confused: Ti πίττα-ψωμί;
Σ. Σαν κι αυτή. (μου δείχνει κάτι στρογγυλά ψωμάκια λεπτά στο διπλανό τραπέζι)
b. Αυτά που τρώνε δίπλα τι είναι (ΣΣ.καλαμάκια για τους χαμουτζίδες, σουβλάκια για τους Βόρειους)
Φέρε μου 2 απ΄αυτά (καλαμάκια σε λαδόκολλα με υπόστρωμα κρεμμυδιού) και 2 σουβλάκια σε
λαδόπιττα χωρίς τζατζίκι.
Σ. Σως; Τι σως να βάλω; Εχουμε τζατζικι, μια με τυρι που δεν θυμάμαι και παπρικο-σως (Γαμιστερή!!)
b. Φερε αυτή με τη πάτρικα.

Περνάει κανένα 5λέπτο.

Ερχεται άλλος σερβιτόρος..... :rolleyes:

Σ. Ρε φιλε, τι θές να φας γιατί το παιδί δεν κατάλαβε τίποτα :rotflmao: :lol: :rotflmao:

Γεγονός είναι πάντως πως βόρειοι κάνουν τρομερές μπουγάτσες και καλαμακοσουβλάκια :a8:

Και μια απορία. Πέραν του φούιτ, ντουσλαμάς, γκούρλωμα, καψώλα κλπ, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει σμπάρα;

(πιθανότατα σκάσιμο, ντουφεκιά αλλά ας το επιβεβαιώσουμε)

blueblack....:sad: Oι αναφορές σου περί αγελάδας, βορείων νοτίων, βλαχοαθηναίων κλπ είναι για τον φούτσο :wave2:

zephyr1
24/10/2007, 11:31
http://www.eliasmamalakis.gr/home.asp

:eyepop:

VanDiemen
24/10/2007, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Συζήτηση μεταξύ εμού και του σερβιτόρου στα Σερρας προ 15ημέρου.

...............................................
b. Αυτά που τρώνε δίπλα τι είναι (ΣΣ.καλαμάκια για τους χαμουτζίδες, σουβλάκια για τους Βόρειους)
Φέρε μου 2 απ΄αυτά (καλαμάκια σε λαδόκολλα με υπόστρωμα κρεμμυδιού) και 2 σουβλάκια σε λαδόπιττα χωρίς τζατζίκι.
Σ. Σως; Τι σως να βάλω; Εχουμε τζατζικι, μια με τυρι που δεν θυμάμαι και παπρικο-σως (Γαμιστερή!!)
................................................
Σ. Ρε φιλε, τι θές να φας γιατί το παιδί δεν κατάλαβε τίποτα :rotflmao: :lol: :rotflmao:

................................................
Και μια απορία. Πέραν του φούιτ, ντουσλαμάς, γκούρλωμα, καψώλα κλπ, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει σμπάρα;

(πιθανότατα σκάσιμο, ντουφεκιά αλλά ας το επιβεβαιώσουμε)

Ρε φίλε, του λες: "φέρε 2 απ' αυτά (δηλαδή σουβλάκια σε λαδόκολλα, τα οποία εσύ τα λες καλαμάκια) και δυο σουβλάκια σε λαδόπιττα (την οποία εμείς τη λέμε πίττα!)". Τον αδικείς που δε σε κατάλαβε; Αν παώ σε κάποιον (που ξέρει ότι λέγοντας "σουβλάκι" μπορεί να εννοώ από παστουρμά μέχρι μπιφτέκι) και του πω "φέρε μου δυο σουβλάκια σαν αυτά που τρώνε δίπλα και δυο σουβλάκια σε λαδόπιττα χωρίς τζατζίκι" εσύ τι θα καταλάβεις;;;;; :confused:
Πωω ρε παιδιά! Στο στρατό σας είχαν δώσει και όπλα;

Το φουίτ είχα να το ακούσω καμμιά 20αριά χρόνια! Ειλικρινά! Δεν ξέρω αν στη Θεσσαλονίκη το λένε ακόμα, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Πάντως αν το πει κάποιος θα τον καταλάβουν. Ντουσλαμάς και καψώλα; Πρώτη φορά τα ακούω! Αλήθεια! Εσύ που τα άκουσες; Τι είναι αυτά; Αν μάθεις, ενημέρωσέ με! "Γκούρλωμα", επίσης πρώτη φορά! Το ρήμα "γκουρλώνω" ναι, το έχω ακούσει, αλλά "γκούρλωμα";;; :confused: Από που τα έμαθες αυτά; "Σμπάρα";;;; :confused: Δεν υπάρχει αυτό ρε φίλε! Την παροιμία "με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια" την έχεις ακούσει; Μου τη θυμίζει, αλλά και πάλι το "σμπάρο", μόνο στη συγκεκριμένη παροιμία το έχω ακούσει! Ρε θα μας τρελάνετε;;

byron
24/10/2007, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ρε φίλε, του λες: "φέρε 2 απ' αυτά .....

Το περιστατικό το αναφέρω ώς δείγμα ασυννενοησίας μεταξύ βορείων-νοτίων. Δεν λέω ποιό είναι το σωστό. Αφού ήμουν στον τόπο τους πιθανόν να έπρεπε να ξέρω τούς τοπικούς όρους. BTW λαδόπιττα την λενε στις Σερρες. Εγώ πίττα ζήτησα, αλλά με διόρθωσε. :D

Πωω ρε παιδιά! Στο στρατό σας είχαν δώσει και όπλα;

Το ίδιο αναρωτιόμαστε όταν υπηρετούσα, για δυο ανθυποπλοίαρχους εκ Θεσ/νικης που παράγγελναν ΣΥΝΕΧΩΣ 3 σουβλάκια. Πάντα τους έφερναν σουβλάκια (με πίττα) και τα έπαιρναν στην κράνα :rotflmao:

Ντουσλαμάς και καψώλα; Πρώτη φορά τα ακούω! Αλήθεια! Εσύ που τα άκουσες;;

Για το 1ο θα σου απαντήσει ο oldman. Πάντως είναι ο ψιλοκομμένος πατσάς
Καψώλα= Ενεση μετά βελόνας. Σίγουρα το λένε στη Δράμα

"Γκούρλωμα", επίσης πρώτη φορά! Το ρήμα "γκουρλώνω" ναι, το έχω ακούσει, αλλά "γκούρλωμα";;; :confused: Από που τα έμαθες αυτά;

Γκουρλωμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24659) και η ετυμολογία εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24669)

"Σμπάρα";;;; :confused: Δεν υπάρχει αυτό ρε φίλε!

Έτσι λες;; (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=48463)

Ρε θα μας τρελάνετε;;

Όχι ρε φιλαράκι. Πλάκα κάνουμε. :winka:

zephyr1
24/10/2007, 12:50
Ρε byron νομιζα οτι θα μας παραπεψεις σε wiki αλλα ολα υπαρχουν στο φορουμ.:lol:

VanDiemen
24/10/2007, 16:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
..........................

Για το 1ο θα σου απαντήσει ο oldman. Πάντως είναι ο ψιλοκομμένος πατσάς
Καψώλα= Ενεση μετά βελόνας. Σίγουρα το λένε στη Δράμα

Γκουρλωμα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24659) και η ετυμολογία εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24669)

Έτσι λες;; (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=48463)

....................

Εεε, τώρα γίνεσαι άδικος ρε φίλε. Αν πάρεις όποια ασυναρτησία έχει πει ο κάθε γιωτάς που κατέβηκε πριν δυο μήνες από τη ραχούλα που βρίσκεται το χωριό του και τη χρεώνεις σε όλους τους βορειοελλαδίτες, για τους Κρητικούς που όταν μιλάνε μεταξύ τους, χρειάζεται διερμηνέας, τι να πούμε; Ιδιωματισμοί που έχει το κάθε μέρος, είναι αυτά! Ακόμα και η Αθήνα έχει! Αμέεε, αμέε, πως δεν έχει.. Κι εγώ μεταξύ σοβαρού κι αστείου μιλάω υπόψιν, ε;;

LePa
25/10/2007, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikker
Ναι...και το σουβλάκι το λέτε σάντουιτς...μπετόβλακα. Γράψε
Αθήνα - Θεσσαλονίκη
0 - 2

να χαρείς μόνος σου.

MPETOBLAKA NA PEIS TO PAPPOU SOU ( OXI AUTON POU ZEI TON ALO )

irinia
27/10/2007, 17:42
blueblack....:sad: Oι αναφορές σου περί αγελάδας, βορείων νοτίων, βλαχοαθηναίων κλπ είναι για τον φούτσο :wave2: [/B][/QUOTE]

Βάλε καί μη γυρίσει η γελάδα από την άλλη μεριά

ΤΟΤΕ ΤΗ ΓΑΜΙΣΑΤΕ

ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΤΟ ?

Ρώμη και πάνω, Ρώμη και κάτω για παράδειγμα

:ZZZ:

VanDiemen
27/10/2007, 21:05
:look:

OzZzZzY
09/11/2007, 11:05
εγω πηγα σε σουβλατζιδικο κ ζητησα καλαμακια κ μου λεει:
"καλαμακια ειναι εκεινα τα πλαστικα που βαζουμε στο φραπε"

κομπλεξικε :a26: :a26: :a26: :a26: :a26: :a26:

Gandalf dr685sm
09/11/2007, 12:14
πάμε πάλι....

Καταρχάς το σουβλάκι το ξέρουν όταν έρχονται απο έξω , σαν πίτα με γύρο και τζατζίκι... ούτε καλαμάκια, ούτε λαδόπιτες, ούτε σάντουιτς (καλά αυτό έχει πολύ πλάκα!!!), ούτε ketchup και μουστάρδα (δεν είναι donner, μην το μπερδεύετε!!).

Για το θέμα... "καλαμάκια"... λές σουβλάκι - ξυλάκι και καθαρίζεις... ευνόητο είναι.

Sandwitch... ψωμί με γέμιση αλλαντικών , τυριών ή δεν ξέρω τι άλλο. Δεν είναι ΣΟΥΒΛΑΚΙ!!!

Απο εκεί και πέρα για την μπουγάτσα , όπως είπαν και πολλοί είναι η ονομασία του ζυμαριού και οχι το φαγητό αυτό καθαυτό.

Αν πεινάτε τώρα.... το μόνο εύκολο είναι να φάς κάπου... βγάζεις το χρήμα , κοιτάς κατάλογο παραγγέλνεις με κωδικό ή δείχνοντας , αν έχετε ενδοιασμούς και απλά τρώτε...

Gandalf

OzZzZzY
09/11/2007, 14:36
μπουγατσα με μοτερ :rolleyes:

xampos
14/11/2007, 00:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
εγω πηγα σε σουβλατζιδικο κ ζητησα καλαμακια κ μου λεει:
"καλαμακια ειναι εκεινα τα πλαστικα που βαζουμε στο φραπε"

κομπλεξικε :a26: :a26: :a26: :a26: :a26: :a26:

:a01: :a01: