View Full Version : Ψαχνω για ups...
Παιδια δυστυχως στον υπολογιστη μου δεν εχω ups...
Και επειδη με φοβηζει πολυ η ιδεα του τι μπορει να συμβει σε μια πιθανη βυθηση της ΔΕΗ η καποιας αυξομοιωσης του ρευματος γενικοτερα σκεφτομαι να αγορασω ενα...
Δυστυχως ομως δεν ξερω τιποτα για αυτα τα ρημαδια...:(
Μπορω να δωσω μεχρι 100 Ευρω...
Οποιος μπορει να προτεινει κατι ας το κανει...
Τελος αν γινεται ας μου πειτε τι θα 'πρεπε να προσεξω στην αγορα του(σε ποια χαρακτηριστηκα να δωσω βαση κλπ).
:wave2:
el_hymador
01/10/2007, 00:19
150€ απο το praktiker υπολογισε ομως και τα πετρελαια ...
106772
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
150€ απο το praktiker υπολογισε ομως και τα πετρελαια ...
:a018: :a018: :a018: :a018:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Γκαζοφωνιξ JR
Και επειδη με φοβηζει πολυ η ιδεα του τι μπορει να συμβει σε μια πιθανη βυθηση της ΔΕΗ η καποιας αυξομοιωσης του ρευματος γενικοτερα σκεφτομαι να αγορασω ενα...
Τελος αν γινεται ας μου πειτε τι θα 'πρεπε να προσεξω στην αγορα του(σε ποια χαρακτηριστηκα να δωσω βαση κλπ).
με 100 e παιρνεις ενα πολυ καλο LINE INTERACTIVE 800 VA -μαρκα διαλεξε εσυ, δυσκολα θα πεσεις σε μαπα ........
@el hymador ! θα τον καψεις τον ανθρωπο........!!
αληθεια 150 μονο η γεννητρια?? ποσα kva ειναι??
Αρχικά δημιουργήθηκε από makocer
με 100 e παιρνεις ενα πολυ καλο LINE INTERACTIVE 800 VA -μαρκα διαλεξε εσυ, δυσκολα θα πεσεις σε μαπα ........
Αυτο τι ειναι,μαρκα η χαρακτηριστικο???
παιδια ας μη χαλασουμε το θρεντ μεχρι να παρω μερικες πληροφοριες οκ???
Αυτο τι ειναι,μαρκα η χαρακτηριστικο???
παιδια ας μη χαλασουμε το θρεντ μεχρι να παρω μερικες πληροφοριες οκ???
τα ups χωριζονται σε 3 κατηγοριες standby - line interactive - on line
για την περιπτωση μας δλδ ενα κομπιουτερ στο σπιτι ,το 2ο ειναι η καλυτερη λυση
το 1ο αν το βρεις ,ειναι οικονομικοτερο αλλα δεν προσφερει την προατασια του L.I.
μαρκες υπαρχουν πολλες αλλα οι γνωστες ειναι κι αναλογα ακριβες....θα σου προτεινα την MGE
τα ups χωριζονται σε 3 κατηγοριες standby - line interactive - on line
για την περιπτωση μας δλδ ενα κομπιουτερ στο σπιτι ,το 2ο ειναι η καλυτερη λυση
το 1ο αν το βρεις ,ειναι οικονομικοτερο αλλα δεν προσφερει την προατασια του L.I.
μαρκες υπαρχουν πολλες αλλα οι γνωστες ειναι κι αναλογα ακριβες....θα σου προτεινα την MGE
Τι ακριβως προσφερει ενα line interactive???
fantacid
01/10/2007, 00:47
www.to.internet.ine.megalo.gr/pane.rwta.ekei.pu.prepei/
www.computer.gr/forum/
www.thelab.gr
www.insomnia.gr
www.cosmopolitan.gr
www.pexemou.mia.gr/na.gustarw/
www.google.com/im.ur.friend/
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
www.to.internet.ine.megalo.gr/pane.rwta.ekei.pu.prepei/
www.computer.gr/forum/
www.thelab.gr
www.insomnia.gr
www.cosmopolitan.gr
www.pexemou.mia.gr/na.gustarw/
www.google.com/im.ur.friend/
Και το φορουμ ειναι πολυ μεγαλο.
Οποιο θεμα δεν σου αρεσει απλα δεν γραφεις...
Ειδικα απ'την στιγμη που ζητησα να μην μου χαλασετε το θρεντ...
Αν θελεις εξυπνες απαντησεις πηγαινε στα ανεκδοτα...
σε προστατευει εκτος απο διακοπη και σε περιπτωσεις βυθισματος πχ ,γιατι λειτουργει και σαν εξομαλυντης του ρευματος - διαθετει καποια φιλτρα σς πουμε ωστε να φροντιζει για την ποιοτητα ρευματος- ολ αυτα βεβαια αναλογα της ποιοτητας του ιδιου........
γενικα ο απλος χρηστης καλο ειναι να διαλεγει L.I ,σε περιπτωσεις μεγαλων απαιτησεων παμε σε ON LINE οπου εκει μιλαμε για 1000ρικο σαν βαση και πανω αλλα και αναλογη προστασια
fantacid
01/10/2007, 01:25
sorry re c file!
den ida oti zitises na kratisume to threadaki su spam free!
mlkia ekana e?
re gmt, giati panta berdeuome se toso apla pramata????
:smokin:
Και γιατι δεν παιρνεις απλα εναν σταθεροποιητη τασης?
kiriakost
01/10/2007, 01:32
Εγω έχω αυτό εδώ ... http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2921&v_Item=1732
Εσυ μπορείς να βολευτείς με αυτό εδώ , αλλά δεν προτείνω τίποτα μικρότερο . http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701131
Nikoskazer2000
01/10/2007, 01:44
sorry re c file!
mlkia ekana e?
Αλέξη ψυχραιμίααααααααα....
Δηλωνω οχι απλα εμβροντητος αλλα εκστασιασμενος.
Επιτελους βρεθηκε ο ανθρωπΑς που θα βαλει ταξη εδω μεσα.
Η μακροχρονη παρουσια σας σε αυτον εδω τον χωρο σας επιτρεπει να εκφραζεστε ετσι βεβαιως-βεβαιως.,και μην ακουσετε κανεναν αλλο που θα προσπαθησει να σας πεισει για το αντιθετο.
Με καθαρα μηχανολογικου ενδιαφεροντος τοπικ μας πεισατε για το οτι ειστε οχι απλα μελος αυτης της κοινοτητας αλλα στυλοβατης του ιντερνετικου μοτοσυκλετισμου.
Και οπλισμενος με οξυδερκεια,θαρρος,αλτρουισμο, αισθηση του μετρου, και πολλες αλλες γαμημενες αρετες μας δειχνετε τον δρομο τον σωστο.
Τα σεβη μου κυριε...τα αξιζετε.
haskosktm
01/10/2007, 08:48
Εγω θα σου πρότεινα ενα απο τα παρακάτω.
MGE PROTECTION CENTER 675VA €125
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701039
ή
APC BE700-GR BACK UPS ES 700 €99,50
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701114
Εγω πάντως θα έπαιρνα το APC (είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν)
gdevelek
01/10/2007, 08:53
πάρε ένα stand by ή line interactive που να έχει όμως ΚΑΙ σταθεροποίηση τάσης (AVR = automatic voltage regulator)
και έχε υπόψη σου πως 800VA = περίπου 500 βάτ
κοίτα το τροφοδοτικό σου και την οθόνη σου και ό,τι άλλο θα βάλεις πάνω και άθροισε ισχείς
και μετά πολλαπλασίασε με 1.6 για να βρεις VA
κοίτα να έχει και λογισμικό που να κάνει graceful shutdown όταν κάτσει η στραβή
προτείνω μάρκα APC
MGE και APC ειναι η ιδια εταιρεια ..........
http://www.mgeups.gr
παρε αυτο που ταιριαζει και στην τσεπη σου ! δεν θα απογοητευτεις οποια κι αν διαλεξεις..
προσεξε μονο οτι λενε και τα παιδια πιο πανω
βασικο - δεν μας ειπες τπτ για το συστημα που θα ριξεις πανω......... :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
πάρε ένα stand by ή line interactive που να έχει όμως ΚΑΙ σταθεροποίηση τάσης (AVR = automatic voltage regulator)
και έχε υπόψη σου πως 800VA = περίπου 500 βάτ
κοίτα το τροφοδοτικό σου και την οθόνη σου και ό,τι άλλο θα βάλεις πάνω και άθροισε ισχείς
και μετά πολλαπλασίασε με 1.6 για να βρεις VA
κοίτα να έχει και λογισμικό που να κάνει graceful shutdown όταν κάτσει η στραβή
προτείνω μάρκα APC
πολυ σωστα με ενα μονο σημειο....
καλυτερα να πολλαπλασιασει με 1.75-1.8 για να ειναι σιγουρος οτι θα καλυφθει σε περιπτωση που 'τυχει' το *pf να ειναι μεγαλο....
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δηλωνω οχι απλα εμβροντητος αλλα εκστασιασμενος.
Επιτελους βρεθηκε ο ανθρωπΑς που θα βαλει ταξη εδω μεσα.
Η μακροχρονη παρουσια σας σε αυτον εδω τον χωρο σας επιτρεπει να εκφραζεστε ετσι βεβαιως-βεβαιως.,και μην ακουσετε κανεναν αλλο που θα προσπαθησει να σας πεισει για το αντιθετο.
Με καθαρα μηχανολογικου ενδιαφεροντος τοπικ μας πεισατε για το οτι ειστε οχι απλα μελος αυτης της κοινοτητας αλλα στυλοβατης του ιντερνετικου μοτοσυκλετισμου.
Και οπλισμενος με οξυδερκεια,θαρρος,αλτρουισμο, αισθηση του μετρου, και πολλες αλλες γαμημενες αρετες μας δειχνετε τον δρομο τον σωστο.
Τα σεβη μου κυριε...τα αξιζετε.
Κατω ακριβως απ'τον υπερσυνδεσμο Γενικες (http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=2) γραφει''καθημερινες συζητησεις'',αν το εχεις προσεξει.
Αυτη ειναι για μενα μια καθημερινη σηζητηση και σχετικη με το φορουμ,μιας και για να εισαι μελος σε αυτο οπως εισαι εσυ και για να μπορεις να ειρωνευεσαι πισω απο μια οθονη,οπως εσυ,πρεπει να εχεις σχεση με υπολογιστες.
Αρα ολο και καποιος θα μπορεσει στην κατηγορια ''γενικες'' να μου απαντησει...
Αν εχεις καποιο προβλημα δυστυχως δεν μπορω να στο λυσω.
Αν δεν συμφωνεις με την συζητηση απλως μην γραφεις,οκ?
sorry re c file!
mlkia ekana e?
Στην αρχη θελω μονο να μεινει καθαρο ετσι ωστε να παρω μερικες πληροφοριες.
Μετα δεν με νοιαζει το spam.
:beer: :beer: :beer:
fantacid
01/10/2007, 13:23
Στην αρχη θελω μονο να μεινει καθαρο ετσι ωστε να παρω μερικες πληροφοριες.
Μετα δεν με νοιαζει το spam.
:beer: :beer: :beer:
κοιτα να δεις αρχηγοπουλο,
εαν ρωτησεις στα σωστα φορα θα παρεις πιο εγκυρες πληροφοριες απο τη να ρωτας γενικα στις γενικες κ μας βαζεις χερι στο σπαμ!
εδω στα τεχνικα (που εχει κ μια σοβαροτηα η κατασταση) ο παππους προσπαθει να κρατησει ενα σπαμ φρι φορα κ παλι δε τη παλευει!
τωρα εσυ ας πουμε τι ακρη εβγαλες?
ο καθενας σου ειπε τι ups εχει κ σου λεει οτι ειναι το καλυτερο, σα να ρωτας στο insomnia τι μηχανη να παρω!
ο καθενας θα σου για τη μηχανη του κ ποσο γργορα τρεχει!
τι να σου πω οτι θες κανε αλλα μη μας τη πεις παλι αμα ρωτησεις πως να φτιαξεις καρμποναρα για να ριξεις την αννουλα με τις μαγειρικες σου ικανοτητες (τουλαχιστον οχι πριν κανει ενα search γιατι μπορει κ να υπαρχει!)
γκε γκε??
κοιτα να δεις αρχηγοπουλο,
εαν ρωτησεις στα σωστα φορα θα παρεις πιο εγκυρες πληροφοριες απο τη να ρωτας γενικα στις γενικες κ μας βαζεις χερι στο σπαμ!
εδω στα τεχνικα (που εχει κ μια σοβαροτηα η κατασταση) ο παππους προσπαθει να κρατησει ενα σπαμ φρι φορα κ παλι δε τη παλευει!
τωρα εσυ ας πουμε τι ακρη εβγαλες?
ο καθενας σου ειπε τι ups εχει κ σου λεει οτι ειναι το καλυτερο, σα να ρωτας στο insomnia τι μηχανη να παρω!
ο καθενας θα σου για τη μηχανη του κ ποσο γργορα τρεχει!
τι να σου πω οτι θες κανε αλλα μη μας τη πεις παλι αμα ρωτησεις πως να φτιαξεις καρμποναρα για να ριξεις την αννουλα με τις μαγειρικες σου ικανοτητες (τουλαχιστον οχι πριν κανει ενα search γιατι μπορει κ να υπαρχει!)
γκε γκε??
Δεν ειναι ετσι ουτε εβαλα σε κανεναν χερι,εγω μια ευγενικη παρακληση εκανα απλως μεχρι να παρω καποιες πληροφοριες.
Τα παραδειγματα σου ομως ειναι αστοχα γιατι πχ στο insomania κανενας δεν εχει σχεση με μηχανες.Εδω ομως σε αυτο το φορουμ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του εχουν σχεση με τους υπολογιστες.
Και αυτο το θεμα συνεπως ειναι πολυ πιο σχετικο απο πολλα αλλα θεμα τα που μπαινουν στις γενικες,μιας και εχει να κανει με υπολογιστη.
ΓΚΕ ΓΚΕ...???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
MGE και APC ειναι η ιδια εταιρεια ..........
http://www.mgeups.gr
παρε αυτο που ταιριαζει και στην τσεπη σου ! δεν θα απογοητευτεις οποια κι αν διαλεξεις..
προσεξε μονο οτι λενε και τα παιδια πιο πανω
βασικο - δεν μας ειπες τπτ για το συστημα που θα ριξεις πανω......... :)
Εχω εναν Athlon 64 στα 3400+(socket 754),MSI mobo,Ati Radeon X850Pro και μια οθονη TFT 19''.
fantacid
01/10/2007, 13:51
Τα παραδειγματα σου ομως ειναι αστοχα γιατι πχ στο insomania κανενας δεν εχει σχεση με μηχανες.Εδω ομως σε αυτο το φορουμ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του εχουν σχεση με τους υπολογιστες.
α ναι ε?
το ξερεις οτι πολυ απο δω χρησιμοποιηουνε το πισι της δουλειας κ εχουν τοση σχεση με τα πισι οση κ εσυ με τους ανελκυστηρες (ακα ανσασερ)!
:D
Μετα απο μια προχειρη ερευνα βρηκα αυτα:
ABLEREX VESTA LI PRO1000 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701752)
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308)
Θεωρουνται καλα???
α ναι ε?
το ξερεις οτι πολυ απο δω χρησιμοποιηουνε το πισι της δουλειας κ εχουν τοση σχεση με τα πισι οση κ εσυ με τους ανελκυστηρες (ακα ανσασερ)!
:D
ΟΚ ρε φιλε οποιος δεν ξερει δεν απανταει,δυσκολο σου φαινεται???
Μετα απο μια προχειρη ερευνα βρηκα αυτα:
ABLEREX VESTA LI PRO1000 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701752)
MUSTEK UPS POWERMUST 1000VA USB LINE INTERACTIVE (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701308)
Θεωρουνται καλα???
μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου /θα προτιμουσα το MUSTEK χωρις ιδιαιτερο λογο,μονο και μονο γιατι εχει 'ακουστει' πιο πολυ..
Αν σε ενδιαφέρει έιχα βρει το καλοκαίρι στο Media Market της Θεσσαλονίκης (και το αγόρασα) ένα UPS στα 950VA, Line Interactive της Trust. Τιμή, στα 70€. Εάν βρίσκεσαι κοντά σε κανά Media Market ψάξτο.
gdevelek
01/10/2007, 14:15
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701035
με κλειστά μάτια
mustek = "φτηνές" λύσεις
kiriakost
01/10/2007, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
mustek = "φτηνές" λύσεις
Μάλιστα ... μονό που εγώ, που επισκευάζω UPS , δεν την προτείνω.. ;)
Ενα μάπα UPS μπορεί να σου βάλει φωτιά το σπίτι !!
APC και καθάρισες... είναι ακριβότερο μεν αλλά θα λειτουργήσει όταν χρειαστεί και δεν θα ζητήσει μπαταρίες σε ένα χρόνο (που κοστίζουν το μισό της αγοράς του καινούργιου)...
Δεν είναι τυχαίο που τουλάχιστον οι επαγγελματίες με αυτά δουλεουν...
gdevelek
01/10/2007, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Μάλιστα ... μονό που εγώ, που επισκευάζω UPS , δεν την προτείνω.. ;)
Ενα μάπα UPS μπορεί να σου βάλει φωτιά το σπίτι !!
ούτε εγώ την πρότεινα :nono: , την άλλη λύση πρότεινα, την merlin gerin
kiriakost
01/10/2007, 17:35
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον THEOD ...
Απο εκει και πέρα , εδω μιλάμε για συσκευές ρεύματος , και τα πράγματα είναι σοβαρά .
Τα παιχνίδια που κοστίζουν 100 ? , δηλαδή 34.000 δρχ , δηλαδή .. βγάλε φόρους - βγάλε κέρδος - βγάλε μεταφορικά .... ούτε 7.000 δρχ είναι απλός, επικίνδυνα παιχνίδια .
Θα μου πεις δουλεύουν !! εεεεε τώρα , και οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν , αλλά όλους εμάς .
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον THEOD ...
Απο εκει και πέρα , εδω μιλάμε για συσκευές ρεύματος , και τα πράγματα είναι σοβαρά .
Τα παιχνίδια που κοστίζουν 100 ? , δηλαδή 34.000 δρχ , δηλαδή .. βγάλε φόρους - βγάλε κέρδος - βγάλε μεταφορικά .... ούτε 7.000 δρχ είναι απλός, επικίνδυνα παιχνίδια .
Θα μου πεις δουλεύουν !! εεεεε τώρα , και οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν , αλλά όλους εμάς .
οτι τι δηλαδη? τα παιχνιδια αξιζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα 100? επειδη σε/μας χρεωνουν τοσο? :nono:
:winka:
Τι να δώσει 100 ευρώ με 150...γιατί φοβάσαι για ηλεκτρικό ρεύμα?
Και θα κουβαλάς κοτζάμ μαραφέτι μαζί σου?
Και θα το έχεις εύκαιρο?
Δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά ...αλλά τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις?
Πάρε laptop να ξενοιάσεις. Στοιχίζει όσο 6 τέτοια μαραφέτια αλλά αξίζει όσο 30.
Κατ'αρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
Μηπως ομως μπορειτε να μου προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα με 100-120 Ευρω???
Βρηκα αυτο (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701035) ...
Θεωρηται καλο???
Το πιθανοτερο ειναι οτι η αγορα θα γινει απ'το e-shop.
Themis_81
01/10/2007, 20:01
Μια πολυ καλη λυση μιας και εχεις ηδη βρει το μαγαζι ειναι να πας και να μιλησεις με τα παιδια στο eshop , ειναι ιδιαιτερα εξυπηρετικοι και θα σε βοηθησουν αρκετα .
Σαν μαρκα εννοειται οτι η ΑPC ειναι απο τις πιο αξιοπιστες και μην ξεχνας οτι μια φορα θα το καταλαβεις αν πηρες καλο η μαπα ups .Καλυτερα να κλαψεις λιγα ευρω παραπανω παρα να κλαις στην καλυτερη ενα τροφοδοτικο και μια οθονη .... Μην ξεχασεις να τους πεις ποσα Watt ειναι το τροφοδοτικο σου και γενικα τι συσκευες θα βαλεις επανω
:beer:
Παιδια το τροφοδοτικο μου ειναι 500Watt.
Παιδια το τροφοδοτικο μου ειναι 500Watt.
μην αγχωνεσαι ,παρε αυτο που βρηκες στο eshop (στο ειχε ηδη προτεινει ο gdevelek )
ειναι μακραν καλυτερο απο τα φτηνοτερα που εψαχνες και σε καλυπτει σιγουρα.....