PDA

View Full Version : Yamaha crypton x ή YBR?

haraman199
02/10/2007, 16:26
Καλησπερα σας!!
Ημουν έτοιμος να παραγγείλω το crypton x, αλλα είδα τυχαία το YBR και έπαθα ατύχημα απο την εμφάνιση του και την τιμή(2100euro) του αλλα όχι απο τα χαρακτηριστικά του...Θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω!!

Μήπως ξέρει κανεις πόσο καίει το YBR 125??

Υ.Γ: Παράπάνω χρήματα δεν διαθέτω για cbr ή ybr 250....

Ποιο μου προτείνετε απο τα δύο??

GATOYLHS
02/10/2007, 17:56
ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΒR 250 ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑ ΧΟΝΤΡΟ! ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 250ΚΥΒΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ.

Band(age)it
02/10/2007, 18:13
@GATOYLHS - Και που να μην σου λεγε οτι δε διαθετει παραπανω λεφτα ρε φιλαρακι...νιωσε λιγο...
Το YBR να παρεις κατα την ταπεινη μου γνωμη καθοτι ειναι μοτοσυκλετα και οχι παπια...ετσι προετοιμαζεσαι για την μετεπειτα "μεγαλη" :)
Σε ιπποδυναμη και καταναλωση δεν προκειται να δεις διαφορα ουσιαστικη δεν καινε τιποτα ουτως η αλλως...
Παρ-ολα αυτα το YBR θα σε παει και μια μακρινοτερη βολτουλα πολυ πιο ανετα απο παπι...
Αυτα απο μενα...

carjunkie
02/10/2007, 18:19
Βρε Γατούλη, δεν διάβασες τι έγραψε το παιδί; Το 250 στοιχίζει τα διπλάσια από αυτά που λέει. Άμα έχει αποφασίσει να δώσει μέχρι 2100 περίπου είναι too much να πάρει κάτι που κάνει 4300.Άμα υπολογίσεις και την τελική τιμή με τα επιτόκια πάει ακόμα πιο πολύ.Αν και ομολογουμένως το 250 είναι η καλύτερη λύση που σου δίνει και περισσότερες δυνατότητες.

Πάντως αν θες την άποψή μου (η οποία είναι θεωρητική), το παπί είναι πιο όμορφο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά (έχει ψεκασμό, μονό πίσω αμορτισερ, 4 βαλβίδες, ψυγείο και υποσχέσεις από τη yamaha για μεγάλη αξιοπιστία).

Επειδή όμως το παπί είναι παπί και ότι και να του κάνεις αυτό δεν αλλάζει, θα έπαιρνα το ybr 125 που είναι μικρή μηχανούλα που θα μάθεις συμπλέκτη, είναι γερό από ότι λένε και δεν καίει πολύ ούτε θέλει κι αυτό πολλά για συντήρηση.

Υ.Γ.:Τα παπιά πωλούνται πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή από το YBR αν αυτό σε ενδιαφέρει.Ελπίζω να βοήθησα.:wave2:

GATOYLHS
02/10/2007, 18:35
ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΟΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΑ 2000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΝΤΑΞΕΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙ,ΟΥΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΣΤΟ 125 ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΙ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕ 2000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ CB 400 ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟFFTOPIC OΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ.

AFTER
02/10/2007, 18:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από GATOYLHS

ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕ 2000ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ CB 400 ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟFFTOPIC OΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ.

Οχι δεν εισαι, για αυτο πρεπει να μας πει την ηλικια του

haraman199
02/10/2007, 19:37
20 Χρονον είμαι και είμαι φοιτητής οπότε για δώσεις δεν παίζει....Και το δίπλωμα είναι για 125cc!Βασικά αν πάρω το Cryptonaki με 135cc παίζει να με γράφουν γιατι σύμφωνα με τον Ελληνικό Κώδικα είναι πάνω απο 125cc και είναι παράβαση...Αλλα υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός που λέει οτι αυτο που μετράει είναι τα Kw...Θα μου πείς η Ελλάδα δεν είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση??Ελα ντε!!Οι μπάτσοι λένε οτι θα την τρώω χαλαρα την κλιση μου μέχρι τον Ιούνιο που θα το κάνω το δίπλωμα απεριόριστο...Τεσπα δεν είναι εκεί το θέμα ίσως με δικαιώσει σε τέτοια περίπτωση και το δικαστήριο!

Ευχαριστώ παιδια για το ενδιαφέρον!Περιμένω και άλλες απόψεις!

haraman199
02/10/2007, 20:10
Μπορώ αργότερα την ybr να την κάνω 250cc??
Απο φρένα??Κρατήματα??Την έχει οδηγήσει κανείς?

anf125
02/10/2007, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από haraman199
Βασικά αν πάρω το Cryptonaki με 135cc παίζει να με γράφουν γιατι σύμφωνα με τον Ελληνικό Κώδικα είναι πάνω απο 125cc και είναι παράβαση...Αλλα υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός που λέει οτι αυτο που μετράει είναι τα Kw...Θα μου πείς η Ελλάδα δεν είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση??Ελα ντε!!Οι μπάτσοι λένε οτι θα την τρώω χαλαρα την κλιση μου μέχρι τον Ιούνιο που θα το κάνω το δίπλωμα απεριόριστο...Τεσπα δεν είναι εκεί το θέμα ίσως με δικαιώσει σε τέτοια περίπτωση και το δικαστήριο!

Από το 2002 ή 2003 το δίπλωμα Α1 δεν είναι συνάρτηση κυβικών αλλά ιπποδύναμης και λόγο κιλών/ίππο. Πρακτικά μπορείς να οδηγήσεις και 250 κυβικά επομένως. Π@π@ριές σου είπαν οι μπάτσοι επομένως.

AFTER
02/10/2007, 23:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Από το 2002 ή 2003 το δίπλωμα Α1 δεν είναι συνάρτηση κυβικών αλλά ιπποδύναμης και λόγο κιλών/ίππο. Πρακτικά μπορείς να οδηγήσεις και 250 κυβικά επομένως. Π@π@ριές σου είπαν οι μπάτσοι επομένως.

Μολις μου το επαληθευσες
Μηπως φιλε haraman, θα πρεπει να ψαξεις για κανα μεταχειρισμενο στα 250cc?

haraman199
03/10/2007, 00:06
Έχεις κάτι να μου προτήνεις??Αν και μάλλον θα πάρω το YBR καινούριο...Μια χαρά ειναι απο οτι ακούω...Κάνει και 2100 μόνο!

AFTER
03/10/2007, 00:17
Έχεις κάτι να μου προτήνεις??Αν και μάλλον θα πάρω το YBR καινούριο...Μια χαρά ειναι απο οτι ακούω...Κάνει και 2100 μόνο!

Kαλο ειναι αλλα ο κινητηρας του θα σε κανει να το βαρεθεις μετα απο 2-3 μηνες
Δυστυχως ειναι αργο σαν παπι

Εγω θα σου προτεινα καποιο μεταχειρισμενο 250, οπως το d-tracker/anhelo/ax-1 ή καποιο αλλο

haraman199
03/10/2007, 00:36
Μπα!Φιλε δεν είμαι τοσο λάτρης της ταχύτητας και της κόντρας...Οπότε δεν νομίζω να το βαρεθώ απλά θα ήθελα να πιάνει τα 120...κάτι ακουσα οτι αν του βάλω καμια εξάτμιση και κανα δυο πραγματάκια θα τα πιάνει...Ισχύει??Και κατι άλλο τα λάστιχα να τα αλλάξω επιτόπου?Είναι μούφα τα μαμίσια?

haraman199
03/10/2007, 01:31
Βρίκα μια μεταχειρισμένη YAMAHA ΧΤ 125 R
Enduro
Τιμή: 2000€
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: NAI
Ατρακάριστο, φυλαγμένο σε παρκιν, όλα τα σερβις στην αντιπροσωπία, δώρο η σχάρα και η μπαγκαζιέρα.

Κυβισμός: 125
Έτος κατασκευής: 2005 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ
Καύσιμο: ΑΜΟΛΥΒΔΗ
Χιλιόμετρα: 9300
Ιπποδύναμη: 10 PS 8500
Χρώμα: μπλέ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Βαλίτσες Πίσω

Πως σας φαίνεται?

AFTER
03/10/2007, 06:53
Oλα αυτα τα 125, δεν πιανουν τα 120, αλλα τελικιαζουν στα 120(και αν)
Δηλαδη αν θελεις να κανεις ταξιδακι, ή να πηγαινεις σε μια λεοφωρο, θα πηγαινεις με 90-100
Δεν σου ειπα να παρεις 1300cc, 250cc σου ειπα
Το παραπανω γκαζι δεν ειναι για κοντρες, αλλα για ασφαλεια

xampos
03/10/2007, 09:12
20 Χρονον είμαι και είμαι φοιτητής οπότε για δώσεις δεν παίζει....Και το δίπλωμα είναι για 125cc!Βασικά αν πάρω το Cryptonaki με 135cc παίζει να με γράφουν γιατι σύμφωνα με τον Ελληνικό Κώδικα είναι πάνω απο 125cc και είναι παράβαση...Αλλα υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός που λέει οτι αυτο που μετράει είναι τα Kw...Θα μου πείς η Ελλάδα δεν είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση??Ελα ντε!!Οι μπάτσοι λένε οτι θα την τρώω χαλαρα την κλιση μου μέχρι τον Ιούνιο που θα το κάνω το δίπλωμα απεριόριστο...Τεσπα δεν είναι εκεί το θέμα ίσως με δικαιώσει σε τέτοια περίπτωση και το δικαστήριο!

Ευχαριστώ παιδια για το ενδιαφέρον!Περιμένω και άλλες απόψεις!

αν βγαλεις ΤΩΡΑ το διπλομα η καρτελα σου θα λεει τις KW που δικαιουσε

haraman199
03/10/2007, 13:20
Βασικά κοιτάω μήπως και βρω κανα CBF 250 μεταχειρισμένο...Δύσκολα τα πράγματα εε?Με 2300 που διαθέτω...Λέτε να βρώ?

Nrgman
03/10/2007, 14:30
Για τσέκαρε αυτο μήπως σε ενδιαφέρει.
:wave2:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=44490

GATOYLHS
03/10/2007, 18:35
haraman199 ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ CBF.

haraman199
04/10/2007, 01:12
Το τσεκάρω παιδιά ευχαριστώ!!
Πηγα παιδια σήμερα στην Honda και κάθησα πάνω στην CBF 250...Άλλη αίσθηση απο παππί και απο CBR που έχω καθήσει πιο παλιά!!!Αλλα αυτό που σκέφτομαι είναι οτι το άλλο(ΥΒR 125) θα είναι καινούριο....Στο Μεταχειρισμένο μπορώ να είμαι σιγουρος οτι δεν θα βγάλει προβλήματα...Σκέφτομαι μην το πάρω 2300 και μετα είμαι συνέχεια στα συνεργία...Αμα δείτε και κατι άλλο σε CBF 250 ή σε YBR 250 να μου στέιλετε...Δεν με τρελένουν τόσο οι XT και XR τόσο εμφανισιακά όσο διοτί με της άλλες μια φορά το τρίμηνο θα μπορώ να πηγαίνω άνετα απο Σπάρτη - Αθήνα!Με τα Crossακια δεν θα είναι τοσο εύκολο!

atom_smasher
04/10/2007, 08:55
to εχω εγω το ybr125.καιει περιπου 8-9 ευρω τα 350χιλιομετρα.αντε 10 ευρω.εχω καιρο να το φουλαρω.110 τελικη...σε ευνοικη κατηφορα με ουριο τυφωνα 120...εμενα με εχει βολεψει αφανταστα.αλλα δεν μπορω να συγκρινω με αλλα, ποσο μαλλον παπια, γιατι δεν εχω οδηγησει.βασικα οικονομικοτατο και με βοηθαει για το επομενο σταδιο.

AFTER
04/10/2007, 09:02
Το τσεκάρω παιδιά ευχαριστώ!!
Πηγα παιδια σήμερα στην Honda και κάθησα πάνω στην CBF 250...Άλλη αίσθηση απο παππί και απο CBR που έχω καθήσει πιο παλιά!!!Αλλα αυτό που σκέφτομαι είναι οτι το άλλο(ΥΒR 125) θα είναι καινούριο....Στο Μεταχειρισμένο μπορώ να είμαι σιγουρος οτι δεν θα βγάλει προβλήματα...Σκέφτομαι μην το πάρω 2300 και μετα είμαι συνέχεια στα συνεργία...Αμα δείτε και κατι άλλο σε CBF 250 ή σε YBR 250 να μου στέιλετε...Δεν με τρελένουν τόσο οι XT και XR τόσο εμφανισιακά όσο διοτί με της άλλες μια φορά το τρίμηνο θα μπορώ να πηγαίνω άνετα απο Σπάρτη - Αθήνα!Με τα Crossακια δεν θα είναι τοσο εύκολο!

Mετα απο μια βδομαδα, ολα μεταχειρισμενα ειναι :rolleyes:
Δεν ειναι οπως παλια, που οτι μεταχειρισμενο ηταν χρεπι και ειχε τελειωσει ο κυκλος ζωης τους
Φανταζομαι να το εχεις δει αυτο

Σπαρτη-Αθηνα και σκεφτεσαι 125?
:nono:

675
04/10/2007, 09:57
κατα την αποψη μου το ybr δεν θα παυει να ειναι παλι ενα παπι με συμπλεκτη και 6 ή 5 ταχυτητες δε ξερω,

τα υπερ του ybr για μενα ειναι η εξοικιωση με συμπλεκτη και η δυνατοτητα ταξιδιου,
το ybr ομως εχει ημερομηνια ληξης με την εννοια οτι καποτε θα το πουλησεις ,
το παπι ομως θα σου χρειαστει μια για παντα!:wave2:

xampos
04/10/2007, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από losttris
κατα την αποψη μου το ybr δεν θα παυει να ειναι παλι ενα παπι με συμπλεκτη και 6 ή 5 ταχυτητες δε ξερω,

τα υπερ του ybr για μενα ειναι η εξοικιωση με συμπλεκτη και η δυνατοτητα ταξιδιου,

+ 1000000000000000000000000000000000

το παπι ειναι εργαλειο για μια ζωη

το συμπλεκτη θα τον μαθεις δεν ειναι τιποτα ,

haraman199
04/10/2007, 12:21
κατα την αποψη μου το ybr δεν θα παυει να ειναι παλι ενα παπι με συμπλεκτη και 6 ή 5 ταχυτητες δε ξερω,το ybr ομως εχει ημερομηνια ληξης με την εννοια οτι καποτε θα το πουλησεις ,το παπι ομως θα σου χρειαστει μια για παντα!:wave2:
1) Δεν είναι παπί είναι μηχανή μικρού κυβισμού....

2) Τι παραπάνω έχει το παπί και κρατάει για μια ζωή και η YBR δεν κρατάει??

Ναι το σκέφτομαι για τη η μηχανή πέρνει καυσίμο 12 λίτρα!!Μπορώ να την κάνω την διαδρομή μια φορά στο τόσο!Το μόνο κακό είναι οτι δεν θα μπορώ να τρέξω όσο θα ήθελα δηλαδή να πιάσω 120-130...Αλλα με κάποιες βελτιώσεις θα τα πιάνει τα 120!

Nrgman
04/10/2007, 13:06

Ναι το σκέφτομαι για τη η μηχανή πέρνει καυσίμο 12 λίτρα!!Μπορώ να την κάνω την διαδρομή μια φορά στο τόσο!Το μόνο κακό είναι οτι δεν θα μπορώ να τρέξω όσο θα ήθελα δηλαδή να πιάσω 120-130...Αλλα με κάποιες βελτιώσεις θα τα πιάνει τα 120!

Κάποιο παπί θα έχει μερικά πλεονεκτήματα έναντι του YBR .

Θα είναι πιο ελαφρύ
Θα κόβει πιό πολυ το τιμόνι.
Και ίσως πιο φτηνό σε συντήρηση απο το YBR.

Γι'αυτο και ίσως να είναι πιο εύχρηστο στο βάθος χρόνου.

Αυτο με τα 12 λίτρα και το ταξίδι δεν το καταλάβα.

haraman199
04/10/2007, 13:59
Μπορώ να κάνω 400 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να βάλω βενζίνη...Έτσι μπορώ να κάνω το ταξιδάκι που θέλω.Ενώ με το παπί θα πρέπει να το φουλάρο στη Σπάρτη μετά να βάλω στην Τρίπολη, στην Κόρινθο και αν με βγάλει...Βέβαια λογικά θα πρέπει να κάνω και καμιά στασούλα να το ξεκουράσω..!Ο ένας λογος που θέλω το YBR ειναι αυτός...Και ενας άλλος η εμφάνιση!Αλλιώς σε βλέπει η γκόμενα με το παπάκι και αλλιώς με μια μηχανη!!Σωστα??Εντάξει και το cryptonaki ειναι όμορφο αλλα είναι παπάκι!Απο τεχνολογία δεν τα συγκρίνω εννοείτε!Το crypton είναι και καινούριο!

Kourtembeu
04/10/2007, 14:05
Μπορώ να κάνω 400 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να βάλω βενζίνη...Έτσι μπορώ να κάνω το ταξιδάκι που θέλω.Ενώ με το παπί θα πρέπει να το φουλάρο στη Σπάρτη μετά να βάλω στην Τρίπολη, στην Κόρινθο και αν με βγάλει...Βέβαια λογικά θα πρέπει να κάνω και καμιά στασούλα να το ξεκουράσω..!Ο ένας λογος που θέλω το YBR ειναι αυτός...Και ενας άλλος η εμφάνιση!Αλλιώς σε βλέπει η γκόμενα με το παπάκι και αλλιώς με μια μηχανη!!Σωστα??Εντάξει και το cryptonaki ειναι όμορφο αλλα είναι παπάκι!Απο τεχνολογία δεν τα συγκρίνω εννοείτε!Το crypton είναι και καινούριο!

φιλε μου το ποσο βενζυνι περνει δεν σημαινει οτι τοσο πιο ευκολα κανεις ταξιδια...ειναι 125 κυβικα... αν σου αναψει μια θερμοκρασια το μηχανακι θα κολλησει και γεματο τεποζιτο να εχεις... δεν σημαινει πολυ βενζινη κανω ταξιδια!!

sotosfz6
04/10/2007, 14:06
Μπορώ να κάνω 400 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να βάλω βενζίνη...

δεν ειναι κριτηριο η αυτονομια για μεγαλο ταξιδι(η δικια μου στα 200χλμ αναβει ρεζερβα).....το θεμα ειναι ποση ωρα θα κανεις και ποσο ασφαλης θα εισαι με ενα 125 στην εθνική....με 100 χλμ/ωρα το μηχανακι θα ειναι στο οριο του με οτι συνεπαγεται αυτο....

Nrgman
04/10/2007, 14:12

Δεν είναι κακό να βάζεις βενζίνη στην διαδρομή. :lol: Μπορεί να το συνδιάζεις και με ξεκούραση.

400 χλμ. θα είναι κουραστηκά και με τα 125 και με 250 .

Όσο για την ομορφιά ... το θέμα είναι τελείος αντικειμενικό.

lampros_fazer
04/10/2007, 14:16

Πάρε το crypton,θα το κρατήσεις μια ζωή..Το ybr ναι,παπί με συμπλέκτη είναι..Κι αν θες παπί με συμπλέκτη βρες κανα FX125 καλύτερα..

ΞΕΧΝΑ το Αθήνα-Σπάρτη με 125..Ακόμα κ το 250ρι μπορεί να σου βγάλει την πίστη..

(καλό είναι να αρχίσεις να διαβάζεις κάποια σοβαρά θέματα που υπάρχουν στο φόρουμ κ να σταματήσεις ν'ακούς οτι σου λένε δεξιά κ αριστερά)..

haraman199
04/10/2007, 14:18
Ασφάλεια εννοείς οτι άμα πηγαίνω με 100 θα πηγαίνω πολυ αργά σε σχέση με τα άλλα οχήματα...Δεν νομίζω στην δεξιά λορίδα που κινούνται φορτηγά, λεωφορία και χασομέριδες να έχω καποιο πρόβλημα!Το οτι θα ζεστένεται είναι ένα πρόβλημα που όμως λύνεται γιατι οπως είπα και πριν θα κάνω κανα δυο στάσεις ανα 100 χιλ και δεν νομίζω οτι θα εχω πρόβλημα η απόσταση είναι 255 χιλιόμετρα και τα Μέγαρα που θα πηγαίνω εγώ ειναι 210...Άσχετο! Υπάρχει ένδειξη για θερμοκρασία?

lampros_fazer
04/10/2007, 14:20
Αλλιώς σε βλέπει η γκόμενα με το παπάκι και αλλιώς με μια μηχανη!!Σωστα??
Τώρα το είδα αυτό,πάρε αμάξι!

'μηχανή' εννοείς το ybr..; :look:

haraman199
04/10/2007, 14:30
ΕΕ μηχανούλα είναι...Και αμα δεν ξέρεις απο μηχανές εμφανισιακά τη βλέπεις για καλή μηχανή...
Αμα δεν γνώριζα πόσο έκανε άνετα θα έλεγα οτι κάνει 3000-3500 χιλιάρικα...Ενω κανει 2100 και το παπί 2300

atom_smasher
04/10/2007, 14:33
εννοειται πως ειναι μηχανη!δεν προλαβαινω να τις γ@μ@ω ολες!... :rolleyes: αθηνα σπαρτη ξεχνα το.εγω αιγαλεω πορτο ραφτη και ζοριζομαι.55 χλμ.:wave2: εμενα με αρεσει και με εχει βολεψει.αλλα ειναι μεταβατικο σταδιο.βεβαια μπορω να το κρατησω και να κανει και την χρηση που εχει για πολλους το παπι, εχοντας μεγαλυτερη μηχανη.αλλα προς το παρον αυτο εχουμε σε οποια αρεσει...!:look:

haraman199
04/10/2007, 14:34
Ψάχνω μήπως βρω καμια ευκαιρία σε 250 αλλα να δούμε...Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω απο μηχανές και φοβάμαι μην πάρω καμια σαραβαλιασμένη η οποία δεν φαίνεται με το μάτι!

lampros_fazer
04/10/2007, 14:35
Φίλε απ'ότι βλέπω σε ανησυχεί περισσότερο το πως θα φαίνεται..Πάρε κανα σκούτερ ή κουτί..

Κι αν δεν έχεις γυαλί μάσκα να αγοράσεις γρήγορα..

haraman199
04/10/2007, 14:37
Μαζί σου κι εγώ ρε atom_smasher!!!Αλλα ρε γαμώτο δεν θα μπορω λες να την πάρω ουτε το καλοκαίρι Αθήνα??Με δυο στάσεις??Γιατι?

haraman199
04/10/2007, 14:47
Οχι εχω γιαλιά μάσκα!!!!!πλακα κάνω!Δεν ξέρω ρε παιδιά τι να κάνω τελικά?Αλλοι μου λένε(Σε άλλο forum για μηχανες) παρε την YBR πολυ καλήτερα απο παπί και εσείς μου λετε παπί!Η εμφάνιση που έλεγα, γιατι το παρεξηγησες ειναι για μένα αρχικα γιατι μ'αρεσει πολύ!!Και μετα λέω οτι εντάξει και για τις γκόμενες καλήτερα αλλα δεν είναι αυτό ο λόγος...

npat
04/10/2007, 14:52
Θέλεις να κάνεις την δουλειά σου μέσα στην πόλη? Πάρε το crypton ή το YBR125, όποιο σου αρέσει περισσότερο. Εγώ θα προτιμούσα το YBR125 γιατί είναι μηχανή (λογικά φρενάρει και συμπεριφέρεται καλύτερα στο δρόμο, και έχει μια πιο λογική θέση οδήγησης από την παράνοια του παπιού).

Θέλεις να κάνεις επιπλέον κανένα κανένα ταξιδάκι κοντινό? Κοίτα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ένα 250. Το CBF που σου έδειξαν τα παιδιά δείχνει μια χαρά (καλά θα το πας σε έναν μάστορα να το δει, εννοείται, αλλά 99% είναι ΟΚ). ΜΗΝ το σκέφτεσαι ότι είναι μεταχειρισμένο: Από YBR125-καινούριο καλύτερο είναι, όπως και να έχει.

Εξάλλου είπαμε, ταξίδι ==> 250 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΔΕΝ είναι συζητήσιμο το θέμα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Άμα πραγματικά γουστάρεις τις μοτοσυκλέτες, τότε ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις ταξίδι και με το 125---αλλά για κάθε μα κάθε ΠΡΑΚΤΙΚΟ λόγο, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη λύση είναι προτιμότερη (π.χ. λεωφορείο, τραίνο). Για να 'μαστε 'ξηγημένοι δηλαδή το ξαναρίχνω: Όταν λέω "μπορείς", εννοώ με την έννοια που μπορείς να κάνεις το ταξίδι και με ένα παπί ή ένα ποδήλατο: Δεν υπάρχει κανένας πρακτικός λόγος να προτιμήσεις κάτι τέτοιο, αλλά αν έχεις την τρέλα γίνεται.

Αν θέλεις να γουστάρουν οι γκόμενες, πάρε αμάξι: τα '80s πέρασαν και δεν ξαναγυρίζουν.

Συνολικά τώρα για μένα η πιο συμφέρουσα λύση (ανεξαρτήτως της χρήσης, και πάντα μέσα στα πλαίσια που συζητάμε) είναι ένα 250 μεταχειρισμένο. Αν δεν σε φοβίζει το λίγο μεγαλύτερο κόστος συντήρησης και χρήσης, κοίτα και για κάτι μεγαλύτερο μεταχειρισμένο (π.χ. κανα 400άρι)---μπορεί να σου είναι άχρηστο, μπορεί και όχι, εσύ ξέρεις.

haraman199
04/10/2007, 14:56
Ενα θέμα που όντως με προβληματίζει είναι οτι αν αποφασίσω να το μεταπουλήσω το YBR το οποίο δεν είναι εμπορικό μοντέλο θα δυσκολευτώ και θα χάσω και πολλά!Ενω τα παπιά φεύγουν ετσι γιατην πλάκα και σε καλες τιμές...

haraman199
04/10/2007, 15:06
Για το CBF το συγκεκριμένο δεν ξέρω με φοβίζει...καρβουνακια...νεκρα...οι 2 πτωσεις!Δεν ξέρω μην μου βγαλει κανα πρόβλημα!

npat
04/10/2007, 15:09
Μαζί σου κι εγώ ρε atom_smasher!!!Αλλα ρε γαμώτο δεν θα μπορω λες να την πάρω ουτε το καλοκαίρι Αθήνα??Με δυο στάσεις??Γιατι?

Πέρα από την τρέλα, ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κανείς να κάνει ταξίδι με ένα 125 είναι η ανάγκη (όπως εκατομμύρια κινέζοι αποδεικνύουν). Αν λοιπόν δεν είχες άλλη επιλογή, τότε ναι, θα μπορούσες να το κάνεις (με την προυπόθεση ότι θα είσαι αρκετά προσεκτικός, και ίσως με περισσότερο από δύο στάσεις όπως λες). ΔΕΝ θα σου άρεσε, θα προσπαθούσες να βρεις τρόπο να το ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ, αλλά αν αυτό δεν γίνεται... ΝΑΙ θα μπορούσες να το κάνεις.

npat
04/10/2007, 15:12
Για το CBF το συγκεκριμένο δεν ξέρω με φοβίζει...καρβουνακια...νεκρα...οι 2 πτωσεις!Δεν ξέρω μην μου βγαλει κανα πρόβλημα!

Καρβουνάκια: ΣΙΓΑ!

Νεκρά: Όλα το CBF το έχουν το πρόβλημα. Ακόμη και τα καινούρια.

Πτώσεις: Να 'ταν έτσι οι πτώσεις! Σε 2-3 μήνες θα έχει άλλες 2 από εσένα!

Το ξαναλέω όμως: Εννοείται ότι θα το πας σε μάστορα να το δει!

Υ.Γ.: Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο μηχανάκι, έτσι? Απλά λέω ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι που αναφέρεις δεν είναι σοβαροί.

npat
04/10/2007, 15:20
Ενα θέμα που όντως με προβληματίζει είναι οτι αν αποφασίσω να το μεταπουλήσω το YBR το οποίο δεν είναι εμπορικό μοντέλο θα δυσκολευτώ και θα χάσω και πολλά!Ενω τα παπιά φεύγουν ετσι γιατην πλάκα και σε καλες τιμές...

Σ' αυτό έχεις δίκιο.

sergiosm
04/10/2007, 19:20

από τη στιγμή μου στο ybr μπορείς να σφίξεις τα πόδια σου στο ντεπόζιτο δεν μπορείς να το χαρακτηρίζεις παπί.

Για τον συμπλέκτη θα συμφωνήσω. Ταξίδι όμως με το 125;; 'Οχι απαραίτητα. Για τα νησάκια πάντως μια χαρά είναι.

:confused: :confused:

npat
04/10/2007, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
από τη στιγμή μου στο ybr μπορείς να σφίξεις τα πόδια σου στο ντεπόζιτο δεν μπορείς να το χαρακτηρίζεις παπί.

Πες τα χρυσόστομε!

:confused: :confused:

Έλα ντεεεε!

675
04/10/2007, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat

Έλα ντεεεε!

υποτιθεται πως μηχανη 125 την παιρνεις για προετοιμασια μεγαλυτερης,

οποτε μετα απο καποια χρονια θα την πουλησει για μεγαλυτερη μηχανη, αυτο εννοω
ενα παπι ομως παντα χρειαζεται ή μαλλον ειναι υπερ-απαραιτητο μεσα στην πολη...

npat
04/10/2007, 23:15
υποτιθεται πως μηχανη 125 την παιρνεις για προετοιμασια μεγαλυτερης,

οποτε μετα απο καποια χρονια θα την πουλησει για μεγαλυτερη μηχανη, αυτο εννοω
ενα παπι ομως παντα χρειαζεται ή μαλλον ειναι υπερ-απαραιτητο μεσα στην πολη...

Και ακριβώς τον ίδιο ρόλο μπορεί να παίξει και μια μικρή μοτοσυκλέτα (σε μερικά σημεία μάλιστα λίγο καλύτερα). Να την κρατήσεις δηλ. σαν ένα εργαλείο υπερ-απαραίτητο μέσα στην πόλη.

675
04/10/2007, 23:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Και ακριβώς τον ίδιο ρόλο μπορεί να παίξει και μια μικρή μοτοσυκλέτα (σε μερικά σημεία μάλιστα λίγο καλύτερα). Να την κρατήσεις δηλ. σαν ένα εργαλείο υπερ-απαραίτητο μέσα στην πόλη.

δεν ξερω κατα ποσο κυκλοφορεις στην πολη (στο κεντρο)
ειναι και αναλογα με τον ανθρωπο αυτο βεβαια
προσωπικα ομως με το παπι ειναι και λες και ειναι προεκταση του σωματος μου στη μετακινηση
ουτε συμπλεκτη , με 2 ταχυτητες γυριζω ολες κι ολες, δεν καει παραπανω απο 5 ευρω την εβδομαδα, καβαλαω πεζοδρομια, πηγαινω οπως θελω, δεν με νοιαζει αν θα ειναι πλυμμενο-γυαλιζει γιατι ετσι κι αλλιως δεν ειναι μηχανη αλλα ενα παπι που κατασκευαστηκε μονο και μονο για να με πηγαινει εκει που θελω, επισης δεν εχω αγχη τυπου κλοπης και λοιπων παρομοιων καταστασεων,

απλα το αφηνω στην κυριολεξια οπου να ναι, κανω τη δουλεια μου και φευγω,
δεν νομιζω πως εχεις την ιδια ακριβως ανεση με ενα ybr και με ενα παπι...:wave2:

xampos
04/10/2007, 23:27
προσωπικα ομως με το παπι ειναι και λες και ειναι προεκταση του σωματος μου στη μετακινηση
ουτε συμπλεκτη , με 2 ταχυτητες γυριζω ολες κι ολες, δεν καει παραπανω απο 5 ευρω την εβδομαδα, καβαλαω πεζοδρομια, πηγαινω οπως θελω, δεν με νοιαζει αν θα ειναι πλυμμενο-γυαλιζει γιατι ετσι κι αλλιως δεν ειναι μηχανη αλλα ενα παπι που κατασκευαστηκε μονο και μονο για να με πηγαινει εκει που θελω, επισης δεν εχω αγχη τυπου κλοπης και λοιπων παρομοιων καταστασεων,

δεν νομιζω πως εχεις την ιδια ακριβως ανεση με ενα ybr και με ενα παπι...:wave2:

για το δικο σου παπι το ταουνι μιλας ομως :lol:

το δικο μου ειναι σαν προεκταση του σωματος χωραω παντου

παντα πρωτος στο φαναρι

αλλα το συγκεκριμενο με νοιαζει ρε σει αν θα λερωθει και δεν το αφινω οπου να ναι

τελος με ανυσηχει παααααααααρα πολυ το θεμα τις κλοπης σε σημειο που με ποιανει τρελο αχγος :sad:

675
04/10/2007, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos

αλλα το συγκεκριμενο με νοιαζει ρε σει αν θα λερωθει και δεν το αφινω οπου να ναι

τελος με ανυσηχει παααααααααρα πολυ το θεμα τις κλοπης σε σημειο που με ποιανει τρελο αχγος :sad:

μπαντιτακο δεν ειναι τπτ ρε...

και ο daddy μου οταν αγορασε το ταουνι προ 15τιας το ιδιο αγχος τον επιανε,
τωρα ομως δινει και αμοιβη να το κλεψουνε!!:rotflmao:

:beer:

npat
05/10/2007, 00:08

Τον συμπλέκτη άμα τον συνηθίσεις, μάλλον σου λείπει μετά. Λίγο παραπάνω κατανάλωση μπορεί να έχεις... αν και με το YBR δεν το νομίζω. Για τα άλλα άγχη έχω την εντύπωση ότι ένα τέτοιο μηχανάκι πιο σπάνια κλέβεται από παπί. Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι ένα παπί έχει μάλλον μικρότερο κόστος συντήρησης ακόμη και από μια μικρή μοτοσυκλέτα. Η διαφορά βέβαια δεν είναι μεγάλη.

Και τα δύο πιστεύω είναι εξίσου χρηστικά για μέσα στην πόλη.

... αλλα ενα παπι που κατασκευαστηκε μονο και μονο για να με πηγαινει εκει που θελω ...

Όλες οι μοτοσυκλέτες κάποτε κατασκευάζονταν μόνο για να μας πηγαίνουν εκεί που θέλουμε. Αυτός ο μινιμαλισμός απετέλεσε την πρώτη βάση πάνω στην οποία σταδιακά επενδύθηκαν συναισθήματα, εικόνες, συμπεριφορές και μαζί με αυτά ένα κάρο μικροαστικά αρχέτυπα. Σήμερα τέτοιες μικρές, απλές, ανεπιτήδευτες και τόσο εκτός μόδας μοτοσυκλέτες μας θυμίζουν, σε κόντρα των καιρών---ακόμη και αν ποτέ δεν την γνωρίσαμε---μια εικόνα ενός αγνότερου και πιο αληθινού μοτοσυκλετιστικού παρελθόντος. Φτάνει, βέβαια, αυτή η εικόνα να μην γίνει με την σειρά της... μόδα.

Τι είπα πάλι ο πούστης! :eek: :eek: :eek: Εεε, τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια.

ovelix
05/10/2007, 06:26
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ, Η ΠΑΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ! ΜΕ ΤΑ 4100 ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΥΠΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ, ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ KW, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ XLV650 ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑ ΤΟ Χ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ,ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟ ΑΚΟΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΠΙ, ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, ΜΑΛΑΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ(ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Κ...ΔΡΟΜΟΥΣ) ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥΡΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΩΣ ΓΙΑ "ΠΑΠΙΑ" ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΜΠΟΣΕΙ, ΣΤΟ Χ Η ΣΤΟ YBR; ΛΑΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

haraman199
05/10/2007, 10:03
Παιδια τελικά το αποφάσισα!!Θα παρω το Crypton X για αρχή, το οποίο θα κάνει πάταγο στις πωλήσεις και έτσι θα μπορέσω μετα να το δώσω σε καλή τιμή, σε αντιθεση με το YBR το οποίο δεν είναι εμπωρικό μοντέλο και θα χάσω 50% απο την τιμή του!Εξάλλου να κάνω ταξιδάκι που ήθελα με την YBR δεν μπορω(Σπάρτη-Μέγαρα)...Και αργότερα αν είναι πηγαίνω στα βαθιά!!Σας ευχαριστώ όλους για συμβουλές σας!Να είστε καλα!!

sergiosm
05/10/2007, 10:06
Παιδια τελικά το αποφάσισα!!Θα παρω το Crypton X για αρχή

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ

εκτός όμως από τη ρόδα,
μην ξεχνάς και τα λοιπά απαραίτητα "αξεσουάρ":

ΚΡΑΝΟΣ,

ΜΠΟΥΦΑΝ,

ΓΑΝΤΙΑ
και ό,τι άλλο θες...

και εννοείται σοβαρή μάρκα

haraman199
05/10/2007, 10:24
Το κράνος(Θα το φοράω πάντα!) δεν θυμάμαι μάρκα αλλα κάνει 145ευρώ και θα βάλω και συναγερμό OKAZAKI...Για τα άλλα διστυχώς το ταμείο ειναι μείον και τα βλέπω για αργότερα!Ρε παιδιά τι κλειδαρια να πάρω?

sergiosm
05/10/2007, 10:36
Ρε παιδιά τι κλειδαρια να πάρω?

Ό,τι θες, αλλά να πάρεις οπωσδήποτε αυτό το κορδονάκι που είναι σαν ελατήριο, (δεν θυμάμαι πώς λέγεται) και το βάζεις τη μία άκρη την κλειδαριά και την άλλη στο τιμόνι για να θυμάσαι ότι έχεις δεμένο το δισκόφρενο.
Γιατί αν το ξεχάσεις μόλις θα ξεκινήσεις ... απλά θα πέσεις. Δεν λέει καθόλου....

Kourtembeu
06/10/2007, 00:43
να πω κατι πριν τρεξεις να το παρεις;; γιατι δεν περνεις ενα dynamik που ειναι χαλαρα πιο ομορφο παπι και καλυτερες επιδοσεις φθηνο σερβις βεβαια καιει πιο πολυ λογο διχρονου κινητηρα αλλα σηκωνει και πιο πολυ φτιαξιμο.... σκεψου το λιγο ειναι το καλυτερο παπι απο επιδοσεις που κυκλοφορει αυτη τι στιγμη...