PDA

View Full Version : ΒΕΝΖΙΝΗ!

taxydromos
04/10/2007, 14:54
..παρελαβα με e-mail το ακολουθο μηνυμα:

Πρωτοβουλία του Beppe Grillo

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!
Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία..(η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών...με καταπληκτικά αποτελέσματα !!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ?
Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου.
Βενζίνη στη μισή τιμή? Ας κάνουμε κάτι.
Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.
Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο.
ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη.
Μα πως?
Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους».
Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα.
Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..!
Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές.
Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών:
Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε.
Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία.
Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές.
Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν.
Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ.
Αν κινηθούμε γρήγορα θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι' αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο.
Κάνοντας το αυτό, το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν είναι έτσι?
Ποιος ενδιαφέρεται για τα κουπόνια και τα μικρό δωράκια που κατά καιρούς μας κάνουν αυτές οι εταιρείες?
Κουράγιο, ας κινηθούμε.!!!!!

Λεωνίδας
04/10/2007, 14:59
κανείς δε σκέφτεται ότι η ευγενική αυτή πρωτοβουλία μπορεί εύκολα να ξεκίνησε... από τον ανταγωνισμό :confused: :lol: :lol:
κάτι αντίστοιχα θυμάμαι με "μην πιείτε coca cola κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων" κλπ :rolleyes: :rolleyes:

OldMan
04/10/2007, 15:12
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Θα σε πάρει μυρωδιά ο Άφρο που το φωνάζει εδώ και 3 χρόνια (και βάλε...) και θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα ...:winka:

sergiosm
04/10/2007, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
..παρελαβα με e-mail το ακολουθο μηνυμα:

Πρωτοβουλία του Beppe Grillo

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!
Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία..(η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών...με καταπληκτικά αποτελέσματα !!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ?
Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου.
Βενζίνη στη μισή τιμή? Ας κάνουμε κάτι.
Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.
Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο.
ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη.
Μα πως?
Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους».
Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα.
Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..!
Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές.
Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών:
Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε.
Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία.
Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές.
Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν.
Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ.
Αν κινηθούμε γρήγορα θα καταφέρουμε να φτάσουμε αριθμούς πολύ μεγάλους και ικανοποιητικούς, γι' αυτό στείλε το μήνυμα σε δέκα φίλους σου ζητώντας τους να το προωθήσουν με τον ίδιο τρόπο.
Κάνοντας το αυτό, το βέβαιο είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν είναι έτσι?
Ποιος ενδιαφέρεται για τα κουπόνια και τα μικρό δωράκια που κατά καιρούς μας κάνουν αυτές οι εταιρείες?
Κουράγιο, ας κινηθούμε.!!!!!

είπε η BP.....

road spirit
04/10/2007, 15:23
δεν ειναι απο ανταγωνίστρια εταιρεία γιατι απλά μεταξύ τους αγοράζουνε και πουλάνε!

αλλά και πάλι, η κίνηση δεν θα έχει αποτέλεσμα, γιατι:

τα δυιλιστήρια ειναι συγκεκριμένα στον αριθμο, οκ?

η εταιρεία Α αγοράζει απο το δυλιστήριο 1, 2 κοκ (ή τα εχει δικιάς της ιδιοκτησίας, δεν εχει σημασια)

Επίσης η εταιρεία Β που ειναι μια μικρή (πχ ας πουμε εδω revoil, cyclon κλπ κλπ) αγοράζει τα καύσιμα που πουλάει,
απο τα παραπάνω δυιληστήρια επίσης (ΝΑΙ, απο τα ίδια)

Αν εμεις μποικοτάρουμε την Α, και πάμε στην Β, αυτή (η Β) αργα η γρηγορα θα ζητήσει αποθεμα είτε απο τα δυιληστήρια είτε απο την Α.

και επειδή η Α θα έχει προηγουμενως "αγορασει" το αποθεμα που της αναλογεί (ή τα δικαιώματα στα αποθέματα),
η Β θα αναγκαστεί να το αγοράσει με την σειρα της απο την Α.

φαύλος κύκλος...

toulis
04/10/2007, 15:30
Ποίος είναι ο ανταγωνισμός δηλαδή

Αλήθεια δεν έχω καταλάβει :rolleyes:

Από ότι ξέρω στην Ελλάδα έχουμε 2 διυλιστήρια που παράγουν βενζίνη

Ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα

road spirit
04/10/2007, 16:03
στην Ελλάδα διυληστήρια έχουν 2 εταιρείες : Ελληνικα Πετρέλαια και MotorOil ("Διυληστήρια Κορίνθου").

Αλλά το μύνημα δεν αφορούσε Ελλάδα, ήταν γενικό. Και ο "κύκλος" που περιέγραψα εφαρμόζεται παντού. Το παράδειγμα μου ήταν απλοποιημένο

McTalas
04/10/2007, 16:32
εγω εχω να πω πως με την shell ο κινιτιρας ειναι πιο καθαρος και τα λυπαντικα της ειναι απο τα καλυτερα.απο εκει και περα ας δειτε τι κανει η shell στο δελτα του
Νιγηρα και θα μεινετε μ@λ@κες.
Εγω προτυνω να σπονσαρουμε τους ανταρτες του Νιγηρα,μηπως και καταφερουμε να σωσουμε αυτον τον ριμαδο-πλανιτη.(αλλα μετα θα ανεβει η τιμη των καυσημων)

ασχετο:

παντως το ονομα του κυριου που σκεφτικε το ολο κολπο κατο μου θυμιζει,μα κατι μου θυμιζει,τι ομως??

Beppe?.......μπιπι?.......μπι - πι?.....[SIZE=16]μπι - πι? [SIZE](ρε πως στο διαολο γραφουμε με μεγαλα γραματα??) Bi - pi?.............. B.P?..........μπα τελικα δεν μου λεει τιποτα!!!

bartlal
04/10/2007, 16:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas

παντως το ονομα του κυριου που σκεφτικε το ολο κολπο κατο μου θυμιζει,μα κατι μου θυμιζει,τι ομως??

Beppe?.......μπιπι?.......μπι - πι?.....μπι - πι? (ρε πως στο διαολο γραφουμε με μεγαλα γραματα??) Bi - pi?.............. B.P?..........μπα τελικα δεν μου λεει τιποτα!!!

bee-pee ηταν!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

107379

Sapadak
04/10/2007, 16:54
Μπουρδες

Αν νομιζουμε οτι μπορουμε να τους κανουμε να δακρυσουν εστω και λιγο

Αλλα το βασικοτερο ειναι οτι ειναι ενα απλο και αθωο chain mail

fantacid
04/10/2007, 17:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
bee-pee ηταν!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fantacid
04/10/2007, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Θα σε πάρει μυρωδιά ο Άφρο που το φωνάζει εδώ και 3 χρόνια (και βάλε...) και θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα ...:winka:

κ ναταν μονο ενας που εγραφε γκρικλις???

εδω κ χρονια (δε ξερω εαν ειναι 3) ακουγεται αυτο το γαματο κολπο αλλα τα αποτελεσματα τα βλεπετε/ζείτε!!!

καλη τυχη σε οσους θελουν να δοκιμασουν!

:wave2:

afrotwin
04/10/2007, 21:28
to mono pou mporoume na imaste ine
siniditopioimenes katines...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ke na mas pidane me tis rompes

edo pigan ta prostima ena papaki to ena milise kanis?

fita ke zoa:rotflmao: :rotflmao:

project.breeze
04/10/2007, 23:52
Εγώ λέω ας αποφασίσουμε όλοι το επόμενό μας αυτοκίνητο να είναι υβριδικό και ας ξεχάσουμε αυτά τα μεγάλης έκτασης μποϊκοτάζ γιατί δεν θα έχουνε αποτέλεσμα...

jskf16
05/10/2007, 00:49
HOAX!

http://www.data360.org/graph_group.aspx?Graph_Group_Id=981

bsari
05/10/2007, 09:46
γιατι χανομαστε,ετσι μονο θα λυθουν τα προβληματα μας:rotflmao:

toulis
05/10/2007, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Εγώ λέω ας αποφασίσουμε όλοι το επόμενό μας αυτοκίνητο να είναι υβριδικό και ας ξεχάσουμε αυτά τα μεγάλης έκτασης μποϊκοτάζ γιατί δεν θα έχουνε αποτέλεσμα...

Μετά από ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό που έκανα

Η διαφορά τιμής ενός υβριδικού σε σχέση με το αντίστοιχο μη υβριδικό της ίδιας εταιρίας είναι περίπου 7680 ΕΥΡΩ

Η διαφορά κατανάλωσης είναι περίπου 2,6 λ / 100 χλμ

Και θα κάνω απόσβεση σε περίπου 15 χρόνια

Όχι και τόσο καλή επένδυση νομίζω

Η MOTOROIL δεν παράγει βενζίνη

Sapadak
05/10/2007, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis

Τι εννοεις δεν παραγει βενζινη?

toulis
05/10/2007, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Τι εννοεις δεν παραγει βενζινη?

Ότι παράγει πετρέλαιο και Motor oil

Αλλά όχι βενζίνη από ότι ξέρω

mourgakos
05/10/2007, 13:06
Μετά από ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό που έκανα

Η διαφορά τιμής ενός υβριδικού σε σχέση με το αντίστοιχο μη υβριδικό της ίδιας εταιρίας είναι περίπου 7680 ΕΥΡΩ

Η διαφορά κατανάλωσης είναι περίπου 2,6 λ / 100 χλμ

Και θα κάνω απόσβεση σε περίπου 15 χρόνια

Όχι και τόσο καλή επένδυση νομίζω

βαλε και το αυξημενο κοστος συντηρησης ,μιας και μετα μονο στο εξουσιοδοτημενο
φτιαχνεις πραγματα,+τις μπαταριες που λογικα μετα απο τοσα χρονια θελουν αλλαγη...
και ειναι τσαμπα....αν εχεις μεγαλη τσεπη...

road spirit
05/10/2007, 13:07

η motor oil παράγει :
υγραέρια, βενζινες, jet καυσιμα, ντηζελ, λιπαντικά, μαζουτ, και άσφαλτο. Τις βενζίνες της, τις διοχετεύει μεταξύ άλλων στα πρατήρια AVIN (θυγατρική της)

toulis
05/10/2007, 13:10

Μπορεί να λέω και βλακεία βέβαια

Αλλά τις λίγες φορές που πήγα δεν είδα να παράγουν βενζίνη

:p

toulis
05/10/2007, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
η motor oil παράγει :
υγραέρια, βενζινες, jet καυσιμα, ντηζελ, λιπαντικά, μαζουτ, και άσφαλτο. Τις βενζίνες της, τις διοχετεύει μεταξύ άλλων στα πρατήρια AVIN (θυγατρική της)

Τελικά έλεγα βλακεία
:a13:

Sapadak
07/10/2007, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
η motor oil παράγει :

Βενζινες πουλαει επισης σε bp, shell, aegean ktl.

ΟΛΟΙ αγοραζουν απο ΕΛΠΕ και motoroil (εκτος την ΕΚΟ βεβαιως βεβαιως που αγοραζει μονο απο ΕΛΠΕ)

sotpag
07/10/2007, 09:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin

edo pigan ta prostima ena papaki to ena milise kanis?

:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:

sotpag
07/10/2007, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από mourgakos
βαλε και το αυξημενο κοστος συντηρησης ,μιας και μετα μονο στο εξουσιοδοτημενο
φτιαχνεις πραγματα,+τις μπαταριες που λογικα μετα απο τοσα χρονια θελουν αλλαγη...
και ειναι τσαμπα....αν εχεις μεγαλη τσεπη...

εσυ εχεις φαγωθει να το παρεις

τωρα μας τα αλλαζεις

mourgakos
08/10/2007, 00:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
εσυ εχεις φαγωθει να το παρεις

τωρα μας τα αλλαζεις

oχι στις τιμες εδω.....στην ιαπωνια που το πριους κυκλοφορει τοσα χρονια η κυβερνηση
πριμοδοτει το 50% της αξιας του...:eyepop:

Xrider
08/10/2007, 08:59
Ο Beppe ειναι αληθεια οτι λεει κατι τετοια και ειναι αληθεια και για τα κινητα οτι κινησε κοσμο για να μην υπαρχει το νταβατζιλικι της πληρωμης 1-2-5 ευρω στις προπληρωμενες καρτε κινητης τηλεφωνιας αλλα.....αφου βγαλανε το νταβατζιλικι αυξησανε τις τιμες κατα 50% η ακομα και 100% στο κοστος κλησης και παραλληλα αυτοι που πουλαγανε καρτες οπως οι περιπτεραδες εχασαν λεφτα-στην Ιταλια εκαναν απεργια και δεν μπορουσες να "φωρτησεις το κινητο " για 2 μερες-γιατι οι εταιριες χαμηλωσαν τα ποσοστα κερδους στους πωλητες τους ετσι οχι απλα καλητερα δεν εγινε αλλα χειροτερα απο πριν αφου οι εταιριες απλα το νταβατζιλικι το μετεφεραν στο κοστος κλισης.
πχ
Εγω ειμαι συνδρομητης μιας κινητης που
πριν του Γκριλο
οπου και να επαιρνα στην Ιταλια μου κοστιζε 10c το λεπτο.
SMS 10c
videocall 50c
Για καθε κλησηκαι SMS που δεχομουν η καρτα μου φωρτηζε με 10c το λεπτο που σημαινει οτι καθε μηνα ειχα περιπου 25-30 ευρια εξτρα τον μηνα,με απλα λογια υπηρχαν φορες που δεν αγοραζα καρτα για 3 και 4 μηνες αφου ειχα λεφτα λογω των εισερχωμενων.

Μετα Γκριλο
Καθε λεπτο ομιλιας κοστιζει 16c
SMS 16c
videocall 30c

Το μονο που μειωθηκε ειναι η βιντεοκλιση που στην τελικη δεν με ενδιαφερει.

Οσο αναφωρα την βενζινη
Το Ευρο ειναι πιο δυνατο απο το δολλαριο που πληρωνεται η βενζινη,αρα την αυξηση της βενζινης θα επρεπε να αντισταθμιζεται απο το πιο ισχυρο Ευρο...πραγμα που δεν γινεται.
Αυτο που ανεβαζει το κοστος της βενζινης ειναι η διυληση και η Ελλαδα εχει 4 Διυληστηρια!! εκ των οποιων τα 2 ιδιωτικα -Λατσης κ Βρδινογιαννης-
Και μην ξεχναμε οτι καποιος πρεπει να πληρωσει τις προεκλογικες δηλωσεις για αποζημιωση στην Πελλοπονησο....εμ,πως !?
Αυξηση στην βενζινη,τσιγαρα,ποτα κλπ...