Σύνδεση

View Full Version : Matt v. glossy κράνη

anf125
04/10/2007, 22:11
Πρόκειται να αγοράσω καινούριο κράνος και αισθητικά μου αρέσει περισσότερο με επιφάνεια "matt" (θαμπή;) παρά "glossy" (γυαλιστερή). Διερωτόμαι όμως αν μήπως η matt επιφάνεια απορροφά περισσότερη θερμότητα, ή χαράσεται πιο εύκολα ή έχει άλλα μείον, γιατί η αλήθεια είναι ότι δε βλέπω πολλά τέτοια κράνη. Μήπως είναι αδιάφορο τελικά; :confused:

npat
04/10/2007, 22:31
Ναι και στα δύο.

Για την θερμότητα μπορεί να μην είναι και τόσο δραματικό, αλλά χαράσσονται πολυ πιο εύκολα.

bentouza
05/10/2007, 00:31
για την θερμοτητα δεν ξερω.παντως κ χαραζονται κ κομματακι μπογιας μου εχει φυγει(KBC VR-2 μαυρο ματ νεωτερο απο ενα χρονο) κ δεν ειναι ματ λαχταριστο οπως οταν το πρωτοπαιρνεις απ'το μαγαζι.ισως εχει να κανει κ με την ποιοτητα της εταιρειας βεβαια.

snatch
05/10/2007, 07:22
Φίλε μου εκτός απο την ματ βαφή, υπαρχουν και τα κρανη που ειναι καλυμένα με στρώμα καουτσούκ.Έχει την θαμπάδα της ματ βαφής αλλα δεν ειναι βαφή(χρώμα).Οι περισσότερες εταιριες το ονομάζουν rubbertone αν δεν κάνω λάθος!
Εγώ έχω το FFR της KBC εδώ και 5 μήνες και δεν εχει γδαρθεί σχεδόν καθόλου!

Για ψάξε και για τέτοιο είδος εκτος από τα κλασσικά ματ κράνη.

618RR
05/10/2007, 09:01
:rolleyes:

Το δικό μου Caberg 104 solo matt ηλικίας 15 μηνών είναι σε άθλια κατάσταση. Η χρήση του βέβαια είναι καθημερινή, αλλά δεν περίμενα αυτά τα χάλια. Και ήταν πολύ όμορφο όταν το αγόρασα... Ίσως φταίει η εταιρεία, ίσως να γίνονται τα περισσότερα έτσι...

Πάντως matt κράνος δε θα ξαναπάρω...

Πάλι καλά που δεν πήρα το GSR σε μαύρο ματ :alien: αναρωτιέμαι σε τι κατάσταση θα ήταν τώρα, παρότι είμαι ψείρας και προσέχω το παραμικρό... :bigcry:
:wave2: :wave2: :wave2:

McTalas
05/10/2007, 09:04
λογω απουσιας του βερνικιου τα ματ κρανη χαρασονται πιο ευκολα.Αλλα ειναι πολυ ομορφα τα πουστικα!!!

anf125
06/10/2007, 15:24
Οκ με πείσατε... δεν παίρνω ματ θα πάρω το γυαλιστερο σε μεταλλικό χρώμα... λεπτομέρειες και φωτό απο δευτέρα που θα το έχω (Caberg Justissimo GT) :wave2: