PDA

View Full Version : Post-Rock κανεις?

Rezeguet
05/10/2007, 18:26
Ασχολειται κανεις με αυτο το θαυμασιο ειδος μουσικης? Ο ορος ειναι αρκετα ευρυς μιας και ειναι σχετικα καινουργιο ειδος (ισως το πρωτο ποστ-ροκ αλμπουμ ητανε το Spirit of Eden των Talk Talk το 89) με το ειδος να εξαπλωνεται μονο αργα και πολυ στο περιθωριο μιας και ειναι πολυ πολυπλοκη και συναισθηματικη μουσικη, περαν του γεγονοτως οτι για να βρεις κατι εκτος Explosions in the Sky, Mogwai, Godspeed you Black Emperor!, Silver Mt. Zion και Sigur ros πρεπει να ψαξεις ΠΑΡΑ πολυ (ακομα και με torrents/P2p).

Το ποσταρω εδω απλα για να δω αμα ασχολειται καποιος και ισως να ανταλλαξουμε και αποψεις και να γνωρισουμε καινουργιες μπαντες (μιας και σχεδον ολες ειναι καλα στο κρυμενες).

Στο ειδος συμπεριλαμβανονται (υπο την ευρια εννοια) και μπαντες προς Progressive οπως Pelican, Red Sparrowes, Isis κλπ, αλλα και πιο γνωστες οπως Radiohead (αν και alternative-ιζουν) και Sigur Ros.

Eυχομαι να υπαρξουν απαντησεις και αλλα ατομα που ασχολουνται με αυτο, και αν οχι ισως ενθουσιασω καποιους.

Rez

107542

Rezeguet
05/10/2007, 18:38
Αλλη μια απο τις "γνωστες" > Archive. Αν και ξεκινησαν με Trip Hop (Londinium) εξελιχθηκαν σιγα σιγα σε post rock (Michel Valliant, Noise, Lights) με πολλες ιδιαιτεροτητες, οπως αρκετο beat, πολλα κιθαριστικα εφε και αρκετο τραγουδι.

107543

Anritsu
05/10/2007, 18:48
Δεν εχούν να κάνουνε και πολύ με ποστ αλλά με αυτά έχω κολλήσει τον τελευταίο καιρό .

:wave2:

107544

Rezeguet
05/10/2007, 19:27
killers -> indie rock με pop/electro/mainstream στοιχεια
editors-> indie rock με pop στοιχεια

και οι δυο εχουνε πανω κατω ιδιες επιρροες (Joy Division μεταξυ αλλων) αλλα δεν εχουν και πολυ σχεση με post-rock (καμια βασικα ^^) . Και αυτο το ειδος πολυ ωραιο (indie) αλλα οι καλυτερες μπαντες (οπως σε καθε ειδος) μενουν στην αφανεια. Παντως μια απο τις αγαπημενες μου μπαντες ειναι indie, τους ειχα δει και live> (and you will know us by the) trail of dead (ξεκινα απο το Worlds Apart)

Anritsu
05/10/2007, 20:11
Εγώ αυτά τα λέω όλα αλτερνατιβ και ησυχάζω . Οι ταμπέλες πιο πολύ κακό κάνουν τελικά παρά εξυπηρετούν . Και κάτι που μου άρεσε επίσης τελευταία .....

107547

dez
08/10/2007, 00:11
αφου σ αρεσε το lp των panic at the disco, μαλλον θα σ αρεσει και το τελευταιο των fall out boy ;)

Zid
08/10/2007, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
αφου σ αρεσε το lp των panic at the disco, μαλλον θα σ αρεσει και το τελευταιο των fall out boy ;) Αυτό για καλό το είπες....
:p

dez
08/10/2007, 10:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Αυτό για καλό το είπες....
:p
χαχα οχι, ουτε οι μεν ουτε οι δε, μ αρεσουν (απλα μια προταση εκανα:D )

vasdekiss
09/10/2007, 16:33
Ψάξε για S.INK από Θεσσαλονίκη και one hour before the trip από αθήνα. Πολύ καλές μπάντες.

Rezeguet
09/10/2007, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
Ψάξε για S.INK από Θεσσαλονίκη και one hour before the trip από αθήνα. Πολύ καλές μπάντες.

σε ποιον παει αυτο?

adam_tsouk
09/10/2007, 21:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
Αλλη μια απο τις "γνωστες" > Archive. Αν και ξεκινησαν με Trip Hop (Londinium) εξελιχθηκαν σιγα σιγα σε post rock (Michel Valliant, Noise, Lights) με πολλες ιδιαιτεροτητες, οπως αρκετο beat, πολλα κιθαριστικα εφε και αρκετο τραγουδι.

:beer: :beer:

npat
09/10/2007, 22:01
Ένας από τους καταπληκτικότερους post-rock δίσκους που έχω ακούσει είναι το Spiderland των Slint (http://en.wikipedia.org/wiki/Spiderland). Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς την εποχή που γράφηκε (αρχές του 1990) είναι απλά απίστευτος. Μια εποχή πιθανότατα πριν ο όρος πρωτοακουστεί τα παιδιά αυτά έβαλαν σε ένα δίσκο όλα τα δομικά, ηχοχρωματικά, και συνθετικά στοιχεία που θα χαρακτήριζαν αυτό που σήμερα λέμε post-rock. Δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι ακούς δίσκο των αρχών του 90.

Αν τον πετύχετε κάπου ακούστε τον οπωσδήποτε.

npat
09/10/2007, 22:17
να βρεις κατι εκτος Explosions in the Sky...

Γι' αυτούς πάντως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία (τώρα αν είναι αστικός θρύλος και σε ποιόν βαθμό, δεν ξέρω).

Λέγεται ότι το πρώτο τους album (Τhose who tell the truth... κ.λπ) κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2001. Ε και τί, θα μου πείτε? Σκεφτείτε το:

-Ένα γκρουπ που λέγεται "Exlosions in the Sky" κυκλοφορεί δίσκο στις 10/09/2001,
-Το έκτο track του δίσκου φέρει τον τίτλο: "Plane will crash tomorrow"

:eek: :eek:

vasdekiss
09/10/2007, 22:48
σε ποιον παει αυτο?

Για σένα Rezeguet. Πολύ καλές μπάντες.

Rezeguet
10/10/2007, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Γι' αυτούς πάντως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία (τώρα αν είναι αστικός θρύλος και σε ποιόν βαθμό, δεν ξέρω).

Λέγεται ότι το πρώτο τους album (Τhose who tell the truth... κ.λπ) κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2001. Ε και τί, θα μου πείτε? Σκεφτείτε το:

-Ένα γκρουπ που λέγεται "Exlosions in the Sky" κυκλοφορεί δίσκο στις 10/09/2001,
-Το έκτο track του δίσκου φέρει τον τίτλο: "Plane will crash tomorrow"

:eek: :eek:

Δισκογραφια>
How Strange, Innocence (2000)
Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever (2001)

οποτε το δευτερο αλμπουμ τους. Μαλιστα>

Recorded in Washington DC with Trevor Holland and Jeremy deVine December 2000
Released in August 2001

Αυτα οσο για τις 10/9. Οσο για το 6 τραγουδι>
1. Greet Death
2. Yasmin the Light (mp3)
3. The Moon is Down
4. Have You Passed Through This Night?
5. A Poor Man's Memory
6. With Tired Eyes, Tired Minds, Tired Souls We Slept

και γενικα δεν υπαρχει τραγουδι τους με τιτλο που να συμπεριλαμβανει τη λεξη plane.

Rezeguet
10/10/2007, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από vasdekiss
Για σένα Rezeguet. Πολύ καλές μπάντες.

Κριμα γιατι ειμαι Γερμανια και μαλον δυσκολο να τους βρω. :(

Rezeguet
10/10/2007, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Spiderland των Slint:
Ακουστα τον εχω, δεν τον εχω βρει ακομα σε δισκαδικο. :sad:
Παντως αμα σαρεσε δες αυτο που πρωτοανεφερα, spirit of eden των talk talk :winka:

Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
:beer: :beer:

για πε :D

adam_tsouk
10/10/2007, 18:03

για πε :D

τπτ σπουδαιο.. πλεον μονο ακροατης, απεχω απο τα κοσμικα :lol:

Απλα, απο τα τελευταια συγκροτηματα που πηγα και αγορασα cd (κ ας τα ειχα σε mp3) :winka: