View Full Version : Αλυσογραναζα....
Γεια σας αφρικανοι ,ηρθε η ωρα να αλλαξω αλυσογραναζα και θελω καποιες γνωμες .Μου λενε να βαλω τα original honda τα οποια εχουν καμια 160 με 180 γιουρια και θα μου κρατησουν καμια 30αρια χιλιαδες χιλιομετρα, (αυτα που εχω μου βγαλαν 29000) η να βαλω αλλη μαρκα με τα μισα λεφτα αλλα θα βγαλουν με το ζορι τα μισα χιλιομετρα, εχει βαλει κανεις καμια αλλη μαρκα που εχει να προτεινει ? η να μου πει πια να αποφυγω? Το αλλο που σκεφτομαι ειναι να βαλω κανα δοντι παραπανω στο πισω γραναζι για καλυτερο αρπαγμα το εχει κανει καποιος να μου πει εμπειριες? :wave2:
Από αλυσίδα μπορείς να βάλεις DID ανώτερης ποιότητας από τη μαμά (που και αυτή είναι DID) με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα αφού δε θα την πληρώσεις σα γνήσιο ανταλλακτικό. Πάντα όμως περτσινωτή και όχι με ασφάλεια.
Πίσω γρανάζι βάζεις ότι θέλεις (και τα JT μια χαρά είναι).
Όσο αφορά τώρα το μπροστινό γρανάζι, βάλε μόνο γνήσιο καθώς είναι το μοναδικό που ταιριάζει απόλυτα στο μπροστινό άξονα. Όλα τα after-market λέγεται ότι έχουν ένα μικρό τζόγο ο οποίος σιγά-σιγά καταστρέφει τον άξονα. :wave2:
afrotwin
09/10/2007, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vegeta
Από αλυσίδα μπορείς να βάλεις DID ανώτερης ποιότητας από τη μαμά (που και αυτή είναι DID) με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα αφού δε θα την πληρώσεις σα γνήσιο ανταλλακτικό. Πάντα όμως περτσινωτή και όχι με ασφάλεια.
Πίσω γρανάζι βάζεις ότι θέλεις (και τα JT μια χαρά είναι).
Όσο αφορά τώρα το μπροστινό γρανάζι, βάλε μόνο γνήσιο καθώς είναι το μοναδικό που ταιριάζει απόλυτα στο μπροστινό άξονα. Όλα τα after-market λέγεται ότι έχουν ένα μικρό τζόγο ο οποίος σιγά-σιγά καταστρέφει τον άξονα. :wave2:
afou opos les ke esi ke ta mama after market ine pos katastrefoun ton aksona
ke safos i DID to mprostino granazi pou tixeni na ine idio me ales mixanes to poulai ke se aftes
i nomizis oti ftiaxni merika granazia mono gia africa?:lol:
kalo ine otan milame gia tetia 8emata na exoume empiries oxi na leme ti akoume
an exi pari to africa kanas kagkouras oti ke na tou vali mprosta 8a exi tsogo meta apo kero...
:wave2:
afrotwin
09/10/2007, 13:13
ego meta apo protropi poli kalou mixanikou pou pigeno kero ke empistevome evala DID piotitas on-of me 145 euro topo8etimena ke ime poli efxaristimenos
se filo pou ixame topo8etisi AFAM me alisida CZ:lol:
ixame provlima
tora min psaxnis pou ofilotan to provlima..
Το σετ “μπροστινό γρανάζι γνήσιο, πίσω γρανάζι after-market και αλυσίδα DID X-ring” είναι αυτό που παίζει συνήθως, και συνίσταται από αρκετούς αναβάτες σε διάφορα forum για την Africa. Και εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος από αυτό το setup.
Τώρα όσο αφορά την εμπειρία, πίστεψε με δε θα ήθελα να έχω καμία που να έχει να κάνει με φθορά μπροστινού άξονα εξ’ αιτίας του μπροστινού γραναζιού.
Μερικά links σχετικά με το θέμα:
http://www.xrv.org.uk/forums/showthread.php?t=12580&highlight=front+sprocket
http://www.horizonsunlimited.com/hubb/honda-tech/africa-twin-scandal-shock-horror-8932?highlight=shaft+front+sprocket
Και μια μικρή δημοσκόπηση σχετικά με το μπροστινό γρανάζι:
http://www.xrv.org.uk/forums/showthread.php?t=11610&highlight=front+sprocket
Από ‘κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του...
afrotwin
10/10/2007, 18:39
ego meta apo protropi poli kalou mixanikou pou pigeno kero ke empistevome evala DID piotitas on-of me 145 euro topo8etimena ke ime poli efxaristimenos
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vegeta
Το σετ “μπροστινό γρανάζι γνήσιο, πίσω γρανάζι after-market και αλυσίδα DID X-ring” είναι αυτό που παίζει συνήθως, και συνίσταται από αρκετούς αναβάτες σε διάφορα forum για την Africa. Και εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος από αυτό το setup.
..........................
+1 για την αλυσιδα, αλλα τα γραναζια δεν ειναι αναγκη να ειναι "γνησια" εφ' οσον τα αλλαζεις ΚΑΘΕ φορα... :smilea:
pissaman
10/10/2007, 21:29
το μπροστινό, βάζουν γνήσιο μόνο και μόνο για το λάστιχο που έχει. Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το λάστιχο σταματά τους θορύβους της αλυσίδας.
Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα jt! ;)
μπορεις να αγορασεις μονο το μπροστινο γραναζι (μαμα) δεν πανε σετ? cheers:beer:
pissaman
11/10/2007, 09:25
η honda τα δίνει και ένα ένα και όλα μαζί σετ