PDA

View Full Version : ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ ΠΑΠΙΑΣ

xampos
08/10/2007, 13:02
επειδη εχω για πρωτη φορα παπακι εχω μερικες αποριες

σημερα εκτος τις παπιας μου εγινα και γω παπι απ την βροχη που εριχνε

παρατηρησα οτι γλυστρουσε παρα πολυ το παπακι και εντελως ξαφνικα μερικες φορες , δεν εχω ξανα οδιγισει σε βροχη με παπι και μου φανηκε ΕΝΤΕΛΩΣ περιεργο

το μπαντιτ δεν μου κανει τετοια πραγματα ακομα και καρεκλες να ριχνει

μηπως παιζουν ρολο τα λαστιχα? ( καινουργια ειναι αυτα που φοραω )

η γενικα οι ΠΑΠΙΕΣ δεν κρατανε καθολου μα καθολου στη βροχη :confused:

μου φανηκε εντελως περιεργο να γλυστραει ετσι, ( ελεξα και πιεσης και ητανε οκ σχετικα , μηπως εφτεγε αυτο)

να σημειωσω οτι την ωρα που εκανα πατιναζ εριχνε ΚΑΡΕΚΛΕΣ

για πειτε οι κατοχοι και εμπειροι οδιγοι παπιων τι γινεται και πως το ανιμετοπιζεται ?

:)

Cpt. Haddock
08/10/2007, 13:19
Μηπως φοράει τίποτα νάυλον λάστιχα της συμφοράς ρε συ; :sick:

gcrook
08/10/2007, 13:29
Λογικα θα εβγαλε πολυ γλιτσα σημερα...
Καλυτερα που ησουν με παπι που να δεις τα καλοστημενα μηχανακια τι παθαινουν στην γλιτσα.
Θεωρω οτι τα λαστιχα σου και τα παραφερναλια ειναι σε καλη κατασταση και οτι εισαι και σχετικα απειρος οπως ειπες οποτε οτι και να πουμε τωρα υποθετικο θα ειναι..
Κατα τα αλλα καλα λοιπον.:wave2:

slacker
08/10/2007, 13:30
Μια από τα ίδια, όταν είχα πρωτο-πάρει το Innova. Αρχικά τα λάστιχα γλιστρούσαν υπερβολικά πολύ επειδή είχαν πάνω τους αυτό το συντηρητικό που είναι σαν λάδι (τα ξέπλυνα με βετέξ και σαπουνάδα και ήταν καλύτερα). Την υγειά μου πάντως την βρήκα μόνο όταν τα άλλαξα τελείως. Μιλάμε για άλλο μηχανάκι! Εκεί που τις στροφές τις έπαιρνα με 5 και εντελώς όρθιο το μηχανάκι, τώρα στρίβω όπως θέλω.

xampos
08/10/2007, 16:03
ρε σεις δεν καταλαβατε

:)

δεν εχουνε αυτο το συντηριτικο πανω τα λαστιχα ( τα εχω κανει 2500 χιλιομετρα σχεδον

δεν ειμαι απειρος απλα εχω για πρωτη φορα παπι

στο στεγνο οδοστρομα δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα

λεω για σημερα που αρχισε να βρεχει αρκετα και οταν ειχε βραχει καλα ολος ο δρομος ΓΛΥΣΤΡΟΥΣα παντου και παντα μεχρι να παω σπιτι

μιλαμε ξεκινουσα απο φαναρη και πατηναρισε στο παπι μιλαμε η πρωτη και η δευτερα και σε ασχετες στιγμες το εχανα :sick: :sick:

με τη μηχανη και καρεκλες να ριχνει αν εχω καλα λαστιχΑ δεν καταλαβαινει τιποτα , δεν γλυστραει ετσι στο ασχετο ,

απλα αυτο με παραξενεψε και ρωταω τι μπορει να φταιει ( μαλλον τα μανισια τα λαστιχα που φοραει τωρα επανω )

slacker τι λαστιχα εβαλες και ποσο και απο που και τι διαστασεις και κρατανε καλυτερα
:confused: :confused: :p

α και ποσο κανουν ?

εχετε να προτεινεται κανενα καλο λαστιχο για παπι? ( η μαλλον αφιστε οταν ερθει η ωρα θα ανοιξω αλλο θεμα στα ανταλακτικα βελτιωσεις κτλ :winka: )

OldMan
08/10/2007, 16:08
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Μήπως είναι "βρωμόγκαζο" το μηχάνημα και δεν κρατιέται ??? :winka:

zephyr1
08/10/2007, 16:10
Πι πι το παπι.

Πα πα η παπια.

:lol:

xampos
08/10/2007, 16:16
νταξει εγω ειμαι πιλοτος και το κρατησα :D

slacker
08/10/2007, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos

slacker τι λαστιχα εβαλες και ποσο και απο που και τι διαστασεις και κρατανε καλυτερα
:confused: :confused: :p

α και ποσο κανουν ?

εχετε να προτεινεται κανενα καλο λαστιχο για παπι? ( η μαλλον αφιστε οταν ερθει η ωρα θα ανοιξω αλλο θεμα στα ανταλακτικα βελτιωσεις κτλ :winka: )

ΕΔΩ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=33833&perpage=15&highlight=city%20demon&pagenumber=2)

costas81
08/10/2007, 16:47
καταρχην μην περιμενεις να εχει την ιδια συμπεριφορά με την μηχανη σου.

Και δευτερον καλο ειναι να του αλλαξεις λαστιχα!Έτσι κι αλλιως σε σχεση με της μηχανης τσαμπα θα σου φανουν!Τα μαμα ειναι για τον φουτσο!!

VANDA
08/10/2007, 23:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Λογικα θα εβγαλε πολυ γλιτσα σημερα...

Αυτό είναι μάλλον.
Αν είχε πολύ καιρό να βρέξει, με την πρώτη βροχή γλυστράς και πεζός. Δε φταίει το παπί. Πριν λίγο καιρό που έβρεξε λίγο στην Αθήνα μετά από μήνες ανομβρίας, έγινε χαμός. Καλλιτεχνικό πατινάζ στην Πατησίων (και όχι μόνο). Μέχρι να φτάσω σπίτι είδα κάτω ένα Ζ750, ένα παπί και ένα ποδήλατο.

GIXXERAKIAS
08/10/2007, 23:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Αυτό είναι μάλλον.
Αν είχε πολύ καιρό να βρέξει, με την πρώτη βροχή γλυστράς και πεζός. Δε φταίει το παπί. Πριν λίγο καιρό που έβρεξε λίγο στην Αθήνα μετά από μήνες ανομβρίας, έγινε χαμός. Καλλιτεχνικό πατινάζ στην Πατησίων (και όχι μόνο). Μέχρι να φτάσω σπίτι είδα κάτω ένα Ζ750, ένα παπί και ένα ποδήλατο.
Δεν νομιζω οτι ηταν αυτο εφοσον λεει οτι εριχνε καρκλες ρε παιδες!!Απλα τα λαστιχα ειναι ναυλον της κακιας ωρας!!Το ειπε πρωτος πρωτος ο Πακταιν.:winka:

Βαλε κανενα λαστιχακι γιατι οντω ειναι επικυνδυνο να οδηγας με λαστιχα πρωτης τοποθετησης σε παπια γενικα,βροχη η στεγνο τ ιδια σκατ@ ειναι!!Οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω θα χαζεψεις με το πως θα μεταμορφωθει το εργαλειο με σωστα λαστιχα.:winka:

675
08/10/2007, 23:38
ρε μπαντιτακο στις αλλαγες των ταχυτητων το "εχανες" περισσοτερο?:rolleyes:

xampos
09/10/2007, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από losttris
ρε μπαντιτακο στις αλλαγες των ταχυτητων το "εχανες" περισσοτερο?:rolleyes:

ρε με εχεις για ασχετο :a52: :a52: :a52:

δεν καταλαβαινεται

το εχανα παντου και παντα σας λεω σε φρενα σε επιταχυνση παντου !!!!

το συμπερασμα το εβγαλα , τα λαστιχα ειναι !!!!! μου ειπαν κι αλλη οτι τα μαμα λαστιχο ειναι ναυλον και δεν κρατανε

με τν πρωτη ευκαιρια θα τα αλλαξω

:wave2:

anf125
09/10/2007, 22:02
Καταρχήν μη συγκρίνεις ούτε για αστείο παπί και μηχανή, ειδικά σε οριακές συνθήκες. Επιπλέον συνήθως στα παπιά λόγω κόστους τα μαμήσια λάστιχα είναι κακής ποιότητας και καλό είναι να αλλάζονται γρήγορα. Προτείνω τα Metzeler ME 22. Από τότε που τα έβαλα κι εγώ σε Innova είδα τεράστια διαφορά, ειδικά σε βρεγμένο και γλιστερό. Κοστίζουν γύρω στα € 70 το ζευγάρι.

675
09/10/2007, 23:20
ρε με εχεις για ασχετο :a52: :a52: :a52:

δεν καταλαβαινεται

αφου εισαι κουλαδι τι να κανουμε????

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ελα ρε πλακιτσα αντε τραβα αλαξε τα τα ρημαδια:beer: :wave2:

gcrook
11/10/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Καταρχήν μη συγκρίνεις ούτε για αστείο παπί και μηχανή, ειδικά σε οριακές συνθήκες.

Η οδηγηση στην πολη δεν ειναι "οριακες συνθηκες" .
Η γλιτσα που βγαινει μετα την βροχη σε συνδυασμο με το αστικο περιβαλλον, καθιστα το παπι απειρως πιο ασφαλες οχημα απο οποιαδηποτε μηχανη.

675
11/10/2007, 15:15
Η οδηγηση στην πολη δεν ειναι "οριακες συνθηκες" .
Η γλιτσα που βγαινει μετα την βροχη σε συνδυασμο με το αστικο περιβαλλον, καθιστα το παπι απειρως πιο ασφαλες οχημα απο οποιαδηποτε μηχανη.

εξαρταται και τον καγκουρα...:rolleyes:

βλεπω κατι glx με ταμπουρα να χτυπανε κατοσταρες λιγο πριν αναψει κοκκινο σε στενακι 200 μετρων...:a31:

idi
11/10/2007, 15:27
εχω αντιθετη αποψη ...

νομιζω στη βροχη τα παπια εχουν αξιοπρεπέστατο συγκριτικά κράτημα και δινουν αίσθηση ασφαλείας καλύτερη απο πχ τις street μοτοσυκλετες αρκει να εχουν καλα και φρεσκα λαστιχα (δηλ 1 ετους max... τσιπιδες 70 ευρα κανουν τα καλυτερα σε ζευγος...)

αυτο εχει και λογικη εξήγηση λογο των στενών ελαστικών σε συνδυασμό με 17ρες ζαντες και το πολυ χαμηλό βαρος.... συνδυασμός που ειναι ιδινικος για τη βροχη

απλα τα περισσότερα παπια εχουν εξοπλιστεί απο το εργοστασιο με άθλια φτηνά σκληρα ελαστικα και εχουν φτιαξει τετοιο ονομα...

xampos
21/10/2007, 21:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μηπως φοράει τίποτα νάυλον λάστιχα της συμφοράς ρε συ; :sick:

ακριβως αυτο

ναυλον λαστιχα τις συμφορας φοραει :sad:

gcrook
21/10/2007, 21:31
ακριβως αυτο

ναυλον λαστιχα τις συμφορας φοραει :sad:

Metzeler ME22. :wave2:

xampos
21/10/2007, 21:35
Metzeler ME22. :wave2:

το ξερωωωωωωωωωω αλλα δεν εχω λεφτα :sad:

στο επομενα σερβις θα μπουνε :winka: :smilea:

project.breeze
22/10/2007, 00:18
Και θεωρητικά πάντα,το παπί έχει καλύτερη συμπεριφορά στην πολύ βροχή λόγω λεπτότερων ελαστικών από οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.Όπως αντίστοιχα καλύτερη συμπεριφορά θα έχει και στο χιόνι με τα λεπτότερα ελαστικά (αν και δεν νομίζω να πάει κανείς με παπί στο χιόνι)...

gcrook
22/10/2007, 00:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Και θεωρητικά πάντα,το παπί έχει καλύτερη συμπεριφορά στην πολύ βροχή λόγω λεπτότερων ελαστικών από οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.Όπως αντίστοιχα καλύτερη συμπεριφορά θα έχει και στο χιόνι με τα λεπτότερα ελαστικά (αν και δεν νομίζω να πάει κανείς με παπί στο χιόνι)...

Σωστα ολα αυτα αλλα το κυριοτερο ειναι οτι το παπι δεν εχει πολυ δυναμη, και δεν αναπτυσσει σε γενικες γραμμες μεγαλες ταχυτητες.
Μαλλον για να το πουμε καλυτερα δεν επιταχυνει με γρηγορο ρυθμο ωστε στο φρεναρισμα μετα απο κλεισιμο του γκαζιου να εχει αποκτησει μεγαλη ορμη.
Επισης σε περιπτωση που κλονιστει η δυναμικη ισορροπια του,επανακαμπτει πιο γρηγορα και σε πολυ μικροτερη αποσταση απο οποιαδηποτε μοτοσυκλετα.
Πιστευω ακραδαντα και το εχω υποστηριξει και πιο αναλυτικα στο παρελθον,οτι για την πολη ειναι σαφως πιο ασφαλες οχημα απο ολες τις αποψεις.

Nikoskazer2000
22/10/2007, 00:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
καταρχην μην περιμενεις να εχει την ιδια συμπεριφορά με την μηχανη σου.

Και δευτερον καλο ειναι να του αλλαξεις λαστιχα!Έτσι κι αλλιως σε σχεση με της μηχανης τσαμπα θα σου φανουν!Τα μαμα ειναι για τον φουτσο!!

+1000
:beer:

Nikoskazer2000
22/10/2007, 00:50
Γιώργο τα Metzeler ME22 τι λένε;

Εγω πήγα απο τα Michellin Gazelle στα Pilot Sporty αλλα αμα δε ζεσταθούνε καλά... :cry:

gcrook
22/10/2007, 01:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Γιώργο τα Metzeler ME22 τι λένε;

Εγω πήγα απο τα Michellin Gazelle στα Pilot Sporty αλλα αμα δε ζεσταθούνε καλά... :cry:

Λουκουμαδες ειναι αλλα κρατανε καλα οταν η ασφαλτος ειναι καλη και ειναι και πολυ προοδευτικα στην απωλεια προσφυσης.
Απο τα δεκαδες ζευγαρια λαστιχα που εχω δοκιμασει μαλλον ειναι αυτα με το καλυτερο πελμα.:rolleyes:

bajas
22/10/2007, 02:30
pare odigise mia vespa sti broxi kai ela na mou peis meta....

Nikoskazer2000
22/10/2007, 02:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από bajas

Έχω ακούσει πολύ f¥cked up ιστορίες "φέτες" με βέσπα. :cry:

Ζεύκας
22/10/2007, 02:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από bajas

μια χαρά πάνε οι βέσπες στη βροχή οκ? :mad:

στους δρόμους-γυαλί έχουν το πρόβλημα! :lol:

apav
22/10/2007, 11:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
(αν και δεν νομίζω να πάει κανείς με παπί στο χιόνι)

:a9: :a13:

xampos
25/12/2007, 00:54
εβαλα τα ΜΕ22 :cool: :cool:

Ζεύκας
06/01/2008, 15:21
Το θρεντ έχει γίνει από "Συμβουλές οδηγήσεως πάπιας" σε "είναι τα μαμά λάστιχα ναύλον?"

Λοιπόν,
Τα παπιά είναι το πλέον χρηστικό όχημα για τις αστικές μετακινήσεις υπό όλες τις συνθήκες (καλά δε μιλάω για χιόνι/πάγο).
Σε σχέση με τα σκούτερ προσεγγίζει πολύ τη συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας. Εξαιρούνται οι χάρλευ και τα β-στρομ.Οι χάρλευ και τα β-στρομ ΔΕΝ είναι μοτοσυκλέτες.

Τέσπα, το μόνο κακό είναι ότι ο ελέγχος του παπιού γίνεται από τα χέρια και τα πέλματα.
Για να αυξήσουμε την σταθερότητα ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια σφήνα η κανά ζιγκ-ζαγκ καλό θα ήτο να προσπαθούμε να ακουμπάμε τα γόνατά μας
στον κορμό του παπιού ανάμεσα στη σέλα κ το τιμόνι.

Ξέρω,εύκολο στη θεωρία,δύσκολο στην πράξη.
Εγώ που είμαι ψηλός, τα φτάνω τα γόνατά μου και όντως έχω παρατηρήσει φοβερή σταθερότητα στους ελιγμούς.

:wave2:

gousgoun_69
06/01/2008, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Το θρεντ έχει γίνει από "Συμβουλές οδηγήσεως πάπιας" σε "είναι τα μαμά λάστιχα ναύλον?"

Λοιπόν,
Τα παπιά είναι το πλέον χρηστικό όχημα για τις αστικές μετακινήσεις υπό όλες τις συνθήκες (καλά δε μιλάω για χιόνι/πάγο).
Σε σχέση με τα σκούτερ προσεγγίζει πολύ τη συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας. Εξαιρούνται οι χάρλευ και τα β-στρομ.Οι χάρλευ και τα β-στρομ ΔΕΝ είναι μοτοσυκλέτες.

Τέσπα, το μόνο κακό είναι ότι ο ελέγχος του παπιού γίνεται από τα χέρια και τα πέλματα.
Για να αυξήσουμε την σταθερότητα ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια σφήνα η κανά ζιγκ-ζαγκ καλό θα ήτο να προσπαθούμε να ακουμπάμε τα γόνατά μας
στον κορμό του παπιού ανάμεσα στη σέλα κ το τιμόνι.

Ξέρω,εύκολο στη θεωρία,δύσκολο στην πράξη.
Εγώ που είμαι ψηλός, τα φτάνω τα γόνατά μου και όντως έχω παρατηρήσει φοβερή σταθερότητα στους ελιγμούς.

:wave2: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

ΙΠΠΕΑΣ
07/01/2008, 17:46
Σχετικά με τα προαναφερθέντα για το ότι το παπί του Xampos γλυστράει, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα απαράδεκτα ελλαστικά που βάζουν όλοι οι κατασκευαστές παπιών στα καινούργια τους μοντέλα.

Οδηγούσα ένα 250άρι παλαιότερα και παρότι έβρεχε δεν είχα πέσει ποτέ. Μόλις πήρα το σούπρα ολοκαίνουργιο, το πρώτο φθινόπωρο έπεσα δύο φορές.

ΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ που προφανώς ήταν φτιαγμένα από πλαστικό αν όχι από νάυλον. :mad:

Είναι το γνωστό κόλπο των κατασκευαστών για να ρίξουν το κόστος της αρχικής τους τιμής, ώστε να σε πείσουν να αγοράσεις το δικό τους μοντέλο.

Στη δική μου περίπτωση, δεν βρέθηκε κάποιος να μου πει να πετάξω τα λάστιχα από την πρώτη μέρα και όταν συνέβηκε η δεύτερη πτώση(έχασα πάλι το μπροστινό :mad: ) άλλαξα καθρέφτη, μανέτα, μπαγαζιέρα και μαρσπιέ που στράβωσε. Ευτυχώς το μηχανάκι δεν έπαθε τίποτα αλλά όλα αυτά τα εξαρτήματα που προανέφερα απορόφησαν την κρούση του πεσίματος - ευτυχώς με μικρή ταχύτητα οπότε δεν είχα τραυματισμό και στις δύο περιπτώσεις.

Το θέμα είναι ότι αντί να πληρώσω 60-80 Ε για τα λάστιχα ή όσο έχουν τελοσπάντων, πλήρωσα τα ίδια χρήματα αντικαθιστώντας τα χαλασμένα εξαρτήματα. Μόνο μου κέρδος ήταν το κέρδος της "εμπειρίας" που λέγεται ΠΤΩΣΗ.

Γι' αυτό επιμένω να λέω σε όποιον αγοράζει μικρού κυβισμού μηχανάκια να .... ΠΕΤΑΕΙ Α Μ Ε Σ Ω Σ ΤΑ ΜΑΜΗΣΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ και να βάζει καινούργια, έστω και φθηνά ελλαστικά οποιασδήποτε γενικά αποδεκτής και σοβαρής εταιρίας.