PDA

View Full Version : Θάνατος κυνηγού....

Cpt. Haddock
08/10/2007, 13:17
Θα το έχετε διαβάσει ίσως...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=837989&lngDtrID=244

Τραγικό λάθος
Αδελφός βουλευτή έχασε τη ζωή του σε κυνηγετικό δυστύχημα

Ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου, Βασίλης, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στην περιοχή Βλάχικα στο Φάλανθο Αρκαδίας.

Ο άτυχος κυνηγός έχασε τη ζωή του από λάθος, όταν κάποιος άλλος κυνηγός από την ομάδα πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Ο κυνηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, όπου είχε διακομιστεί.

Ο κυνηγός που πυροβόλησε τον Β.Λαμπρόπουλο συνελήφθη ο δράστης και κρατείται στην Ασφάλεια της Τρίπολης, ενώ θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα υπηρεσίας Τρίπολης.

Δε θα σταθώ φυσικά στο οτι ο νεκρός ήταν αδελφός βουλευτή - δεν έχει σημασία.

Ούτε στο συμβάν τόσο - αν παίζεις με τα όπλα παίρνεις και τα ρίσκα σου...

Άλλο ειναι που με εξόργισε...

Η πελοπόννησος κάηκε. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής υπέστησαν τρομερές απώλειες σε ένα περιβάλλον που εκ φύσεως ειναι απομονωμένο και δεν έχει δυνατότητα ανανέωσης...

ΓΙΑΤΙ να πας να κυνηγήσεις τώρα ρε πουστη μου;

Γιατί δεν αφήνουν τη φύση να ανακάμψει λίγο πρωτα; Εστω ενα-δυο χρόνια...

:sad: :mad:

Stergios69
08/10/2007, 13:19
Γιατί τώρα ρε Κάπτεν το κυνήγι είναι μάλλον πολύ πιο εύκολο..

el_hymador
08/10/2007, 13:27
Θεια δικη ρε πουστη μου!!

Και για οποιον αρχισει τα κουλα περι ανθρωπινης ζωης κ.τ.λ. απλα απαξιω!!

Cpt. Haddock
08/10/2007, 13:33
Σχετικό-ασχετο.

Έβλεπα ρεπορταζ απο τα καμένα και τα προβλήματα της περιοχής κλπ κλπ.

Οι κτηνοτρόφοι παραπονιόταν οτι αγοράζουν φτηνά το σανό και ταυτόχρονα....

Η ΚΑΜΕΡΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΑΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ. :mad:

Αμα ξαναδείτε εσείς αναγέννηση της βλάστησης να με χέσετε...

:sad:

McGyver
08/10/2007, 13:39
To Σάββατο περνώντας από το χωριό Κόκκινος (βόρεια πλευρά του Μόρνου) είδα κυνηγούς να έχουν κυριολεκτικά ακροβολιστεί στα υψώματα μιας πλαγιάς...

Με PMR's συνεννοούνταν για τη θέση του θηράματός τους και πυροβολούσαν αδιάκοπα...

:(

Την Κυριακή έμαθα πίνοντας τον πρωινό μου καφέ πως αρκετοί κυνηγοί πυροβολούν αλόγιστα ό,τι κινείται!

Οι ντόπιοι κάτοικοι εξέφρασαν το φόβο τους όταν μπαίνουν στο δάσος για να κυνηγήσουν και συνεχώς κάνουν "ανθρώπινους" θορύβους για να μη φάνε καμιά αδέσποτη...

Τι να πει κανείς;

sniper
08/10/2007, 13:42
Θλιβερά και εξοργιστικά όλα τα παραπάνω.

Το καθένα για άλλο λογο.

toulis
08/10/2007, 13:43
Τι να πεις για σεβασμό και για φύση σε κάποιους που θεωρούν χόμπι και διασκέδαση το θάνατο

Θα ήθελα να μάθω της απόψεις τους αλλά δεν ασχολούμαι με το θέμα και δεν μου αρέσει να μιλάω μονόπλευρα χωρίς αντίλογο

crs-k
08/10/2007, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
.....................

Άλλο ειναι που με εξόργισε...

Η πελοπόννησος κάηκε. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής υπέστησαν τρομερές απώλειες σε ένα περιβάλλον που εκ φύσεως ειναι απομονωμένο και δεν έχει δυνατότητα ανανέωσης...

Μα ΔΕΝ πηγαν στο καμενο... :winka:

Τωρα που καηκαν τοσες χιλιαδες στρεμματα, τι πιο ευκολος στοχος απο την πανιδα που "μαζευεται" στα δασωμενα που εμειναν για να επιβιωσει... :sick:

sapila racing
08/10/2007, 14:05
Και ερωτω σαν ασχετος εμ το θέμα του κυνηγιού.

Γιατί επιτρέπεται το κυνήγι και φέτος σ αυτες τις περιοχές???

Φυσικά δεν περιμένω απο τον μέσο Ελληνα κυνηγό (και οχι απλά μέσο Ελληνα) να μην παει για κυνήγι, αφου του επιτρέπεται.

marios8
08/10/2007, 14:23

Kaι ποιός σου είπε καπετάνιε οτι ένδιαφέρουν τα παραπάνω τον νεοέλληνα?

Το ξέρεις οτι τα ξενοδοχεία έχουν τις περισσότερες κρατήσεις των τελευταίων ετών απο κυνηγούς ?

Να μας χαιρόμαστε :wave2:

AFTER
08/10/2007, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Και ερωτω σαν ασχετος εμ το θέμα του κυνηγιού.

Γιατί επιτρέπεται το κυνήγι και φέτος σ αυτες τις περιοχές???

Φυσικά δεν περιμένω απο τον μέσο Ελληνα κυνηγό (και οχι απλά μέσο Ελληνα) να μην παει για κυνήγι, αφου του επιτρέπεται.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι να επιτρεπεται το κυνηγι ακομα

Οκ, καποτε για το ανθρωπο ηταν αναγκαιο, ΟΧΙ ΠΙΑ ομως

Ποσο ακομα θα ξεσκισουμε τον πλανητη γαμωτο?

dynogix
08/10/2007, 14:33
Υπάρχει και Θεός τελικά...:D

OrEsTiS82
08/10/2007, 14:46
Θα το έχετε διαβάσει ίσως...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=837989&lngDtrID=244

Για να καταλαβουν οι κυνηγοι πως νιωθει ενα ζωο οταν το κυνηγανε-σκοτωνουν θα επρεπε να βαλουμε τους κυνηγους σε ενα βουνο και να παρουμε καραμπινες και να αρχισουμε να τους κυνηγαμε με πλαστικες σφαιρες ομως, μετα αμα εστω και ενας βγει ξανα για κυνηγι να με ....

nickald
08/10/2007, 14:52
Oute kan lipamai gia ton skotomeno

Oute kan simpasxo me tous sigeneis

Oute pou me endiaferei pou o allos 8a paei filaki

KALA NA PA8OYN

lypamai an akougomai kakos alla opos den nio8oun aftoi tipota etsi kai ego tora den tous nio8o.

marulis
08/10/2007, 15:55
Τα νεύρα μου τσατάλια, προσπαθούσα να τους δικαιολογήσω για το χόμπι τους ο μαμάκας (παρ’ όλο που δεν το συμμερίζομαι ) μα δεν αντέχω άλλο .
έλλειψη στοιχειώδους αιδώς . τι να πω τα έχω χάσει . δεν ντρέπονται να κυνηγούν σε αυτές της περιοχές . καταστρέφουμε όποια ελπίδα έμεινε . ήμαστε άξιοι της μοίρας μας . και όπως έχει πει και ο αφρο , αν ήμασταν λιγάκι έξυπνοι θα προσπαθούσαμε να σώσουμε το είδος μας το οποίο εξαρτάται απόλυτα από το περιβάλλον μας . δυστυχώς η εξαφάνιση μας ( όταν συμβεί ) θα έχει συμπαρασύρει και άλλα είδη.

:yuck: :a06: :a11: :a018:

crs-k
08/10/2007, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
..............
έλλειψη στοιχειώδους αιδώς
.............

Για να θυμηθω τι θυμαμαι απ' το "πρακτικο"... :rolleyes:

η αιδώς
της αιδούς
τη αιδώ
την αιδώ
ω αιδώς

:dizzy:

:lol: :rotflmao: :lol:

McGyver
08/10/2007, 16:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

η αιδώς
της αιδούς
τη αιδώ
την αιδώ
ω αιδώς

:lol: :rotflmao: :lol:

O Χρήστος
Του Χρήστου
Τω Χρήστω
Το(ν) Χρήστο
Ω, δε μας χέζεις ρε Χρήστο!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

costas81
08/10/2007, 16:06
είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

crs-k
08/10/2007, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
O Χρήστος
Του Χρήστου
Τω Χρήστω
Το(ν) Χρήστο
Ω, δε μας χέζεις ρε Χρήστο!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Για να ΜΗΝ εχει παραπονο η Κιττυ... :D

marulis
08/10/2007, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

η αιδώς
της αιδούς
τη αιδώ
την αιδώ
ω αιδώς

:lol: :rotflmao: :lol: Τει μαλλακα οισσε βρε πεδει μου . :lol: :rotflmao: :lol:

Σε μια συζήτηση μας για το θέμα , τα αναιρώ όλα . η πλειοψηφία δεν έχει ίχνος παιδείας . ίσως αν είχαν , να ασχολούνταν με κάτι διαφορετικό. Να με συγχωρέσουν οι ενεργοί κυνηγοί , αλλά αν επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό είναι συνενοχή. Θα έπρεπε οι σύλλογοι κυνηγών να ζητήσουν απαγόρευση του κυνηγίου στης πληγείσες περιοχές. Ως γνωστό , η πολιτεία δεν θα τολμούσε να τα βάλει με τόσους χιλιάδες ψηφοφόρους
:sad:

tsoukas77
08/10/2007, 17:15
Ειμαι πολυ χαρουμενος που διαβαζω αυτες τις αποψεις.Ειλικρινα μπραβο σας...

VANDA
08/10/2007, 17:41
Μόνο τώρα βγήκαν για κυνήγι; Ενώ μαίνονταν οι φωτιές, μερικοί την είχαν στήσει απέναντι από τη φωτιά που κατέβαινε και περίμεναν με τις καραμπίνες να τους έρθουν τα ζωάκια που τρέχαν να σωθούν από τις φλόγες...

project.breeze
08/10/2007, 18:41
Κατά τα άλλα βασικό σύνθημα των κυνηγών είναι:"Προστατεύουμε την φύση"...Ξύλο που θέλετε...Θεία δίκη όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω,τίποτα άλλο...

kaps
09/10/2007, 06:36
Οπως συμπεριφέρονται στη φύση έτσι συμπεριφέρονται και στους εαυτούς τους . Είναι δαμάλια του κερατά και αυτό που τους αξίζει αργά ή γρήγορα το εισπράττουν .Αλλά ένας φταίει πάνω από όλα ...Το κράτος που αλλού τα δίνει τσάμπα και άμα είναι για τη προστασία της φύσης θα δούμε θα κάνουμε μελέτες μελέτες ..Αντε τα λαμόγια ...Και φυσικά συμπαραστάτες βρίσκει ουκ ολίγους από τους πολίτες ...:mad: που για ιδία συμφέροντα κάνουν τα στραβά μάτια ..

Sotirios
09/10/2007, 07:13
Προσωπικά μου πέφτει αδιάφορο το κυνήγι και δεν με απασχολούν αυτοί που κυνηγάνε, αλλά φέτος είμαι οριζοντίως και καθέτως εναντίον τους.
Επειδή μένω στα ριζώματα του Ταϋγέτου και βλέπω αρκετούς χωριανούς να κυνηγάνε κάθε χρόνο, τους λέω μια μέρα φέτος πρίν αρχίσει η περίοδος... Ρε παιδιά κρίμα για σας που σας αρέσει γιατί από οτι ακούγεται δεν θα κυνηγήσετε φέτος. Και μου λένε οι μάγκες,.. τι λες ρε φιλαράκο που ζείς, ξέρεις τι χρήματα παίζονται από τις άδειες κυνηγιού? η θηροφυλακή από πού νομίζεις οτι πληρώνεται, και απο πού νομίζεις οτι θα βρεθούν τα χρήματα για την πάρτη τους? Εδώ θα σαι και εδώ θα μαι.... δεν θα αναφερθεί τίποτα για απαγόρευση. Όπως και έγινε.....

Συνείδειση μηδέν
Ολα για το χρήμα τελικά....:mad: :mad:

pelargos1
09/10/2007, 10:43
Ρε παιδια μην αφοριζουμε τα παντα.Οι ανθρωποι εκει που κυνηγουσαν δεν εχει απολυτος καμια σχεση με τις φωτιες.Κυνηγουσαν γουρουνια που παιζει να τα ειχαν αμολησει οι ιδιοι.Θα μαθω και θα επανελθω.
Βεβαια εχω δει και εγω κυνηγους μεσα στα καμενα και πηγα να περασω απο πανω τους απο τα νευρα μου.Αλλα αυτο ειναι το επιπεδο της παιδειας τους αυτο πρατουν.Αφου δεν τους κυνηγαει κανενας λογικο.Τα δυνατα ζωα κυνηγανε τα αδυναμα.

Δεν το παω καθολου το αθλημα,δεν εχω καμια συμπονοια ουτε για τους κυνηγους (το ρισκο του αθληματος) αλλα ουτε και για τα ζωακια.Τρωω αρκετα απο δαφτα καθε μερα.Και μαλιστα απο αυτα που δεν εχουν ζησει ελευθερα αλλα που ειναι στριμωγμενα και βρωμικα και τρωνε χημικα ολη μερα.Εδω δεν λυπαμαι αυτα τα αλλα θα λυπηθω...

Ας μην γινομαστε ευαισθητοι οποτε το θυμομαστε παιδες...:wave2:

kaps
09/10/2007, 11:12
""""Δεν το παω καθολου το αθλημα,δεν εχω καμια συμπονοια ουτε για τους κυνηγους (το ρισκο του αθληματος) αλλα ουτε και για τα ζωακια.Τρωω αρκετα απο δαφτα καθε μερα.Και μαλιστα απο αυτα που δεν εχουν ζησει ελευθερα αλλα που ειναι στριμωγμενα και βρωμικα και τρωνε χημικα ολη μερα.Εδω δεν λυπαμαι αυτα τα αλλα θα λυπηθω..."""""
Εδώ ανοίγεται μεγάλο πηγάδι με πολύ νερό...

Akatanomastos
09/10/2007, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από pelargos1

Ας μην γινομαστε ευαισθητοι οποτε το θυμομαστε παιδες...:wave2:

etsi einai, alla to thema den einai na to paikoume evesthitoi.

to thema einai oti opoios goustarei pairnei ena oplo, fantazome arketoi den tha xoun kai adia kinigiou, paei opou goustarei kai kinigaei

oraies kai oi katares, kala na pathei klp klp pou grafonte alla den ftaiei aftos oute to kathe zoo pou paei na skotosei alla zoa.
an oi nomoi kai to kratos den itan dialimeno kaneis den tha ta kane afta.

AFTER
09/10/2007, 20:37
O ανθρωπος οπως και καθε ζωο, εχει απο την φυση του να κυνηγα ωστε να βρει τροφη

Πλεον ομως(ξαναλεω) ΔΕΝ ειναι απαραιτητο το κυνηγι, και το να σκοτωνεις για διασκεδαση ειναι ΑΡΡΩΣΤΟ

Μια τιγρη και ενα λιονταρι, δεν προκειται ουτε να σας κοιταξει αν δεν πειναει, ο ανθρωπος ομως σκοτωνει για διασκεδαση

Διαβαστε την υπογραφη μου

notakos600
14/10/2007, 04:51
Και το εξοργιστικότερο από όλα , κατά τη γνώμη μου, το κυνήγι των τρομαγμένων, πεινασμένων, σκελετωμένων, ανήμπορων ελαφιών της Πάρνηθας που βρήκαν καταφύγιο μετά τις φωτιές σε Οινόη, Δερβενοχώρια κι αλλού.
Δεν είμαστε λαός ρε φούστη μου, μπουρδέλο με τον καραμανλίκο τσατσά είμαστε.

03/11/2007, 12:47
Θα συμφωνήσω μαζί σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλουν κυνήγι τότε θα πρέπει το ΚΡΑΤΟΣ να τους δώσει ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με ελεγχόμενα θυράματα για να κυνηγούν.

Με ΕΙΣΟΔΟ - ΈΞΟΔΟ κι έλεγχο για το ποιος μπαίνει και ΦΥΣΙΚΑ τί βγάζει έξω (Συγκεκριμένος αριθμός για κάθε θύραμα) όπως και κατά την είσοδο συγκεκριμένος αριθμός φυσιγγίων.

Τα πράγματα πάντα είναι ΑΠΛΑ. Τα κάνουν όμως δύσκολα.

Θέλω όμως να παραθέσω ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ απ' ότι το κυνήγι και αυτό αφορά την ΧΛΩΡΙΔΑ.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΗΣΗ αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα. ΉΔΗ στην περιοχή άρχισαν να αναβλαστάνουν τα ημικατεστραμένα δέντρα στους "λανθάνοντες" ή "τυφλούς", όπως χαρακτηριστικά λέμε, οφθαλμούς των δέντρων. Αυτοί οι οφθαλμοί βρίσκονται χαμηλά στο έδαφος και αποτελούν ίσως το μοναδικό μέσο αν σώσει το δέντρο τον εαυτό του, όταν το ξύλο (αγγειακό σύστημα) (πρωτογεννές - δευτερογεννές και κάμβιο) έχει πλέον καεί ψηλά.

Και φυσικά τώρα, πάνε τα προβατάκια και αρχίζουν με όρεξη όπως πάντα να μασουλάν τη νέα βλάστηση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ.

Είπαμε τα πράγματα είναι απλά. Ας τα εφαρμόσουν ... ειδικά τώρα που έχουν ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ (δασομαλάκες οι κακόμοιροι ... ανεκπαίδευτοι και άσχετοι με δασοπονία αλλά τι να πεις).

Σκατά κοινώς. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!