Σύνδεση

View Full Version : Δηλώσεις Μ.Νίμιτς για τον Μ.Αλέξανδρο...

Σελίδες : [1] 2

Cpt. Haddock
09/10/2007, 09:33
Παραθέτω αυτολεξί:

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σίγουρα μεγάλος κατακτητής, όμως έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Δεν διέδωσε τη δημοκρατία και τις πολιτειακές αξίες και κατά την άποψη μου, άφησε πίσω του μία αυτοκρατορία, η οποία ούτε η πλέον θετική υπήρξε ούτε μακράς χρονικής διάρκειας ήταν

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=838245&lngDtrID=244

Κλασσικά, αντιδράσεις κλπ κλπ...

Είμαι ο μόνος που πιστεύει οτι δεν είπε κατι το ανακριβές; :confused:

McGyver
09/10/2007, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Όχι...

AFTER
09/10/2007, 09:42
Toν γραφουμε στα @@ μας και τελειωσε

Δεν ειναι αγνωστο οτι ο Ελληνισμος δεχεται χτυπηματα απο παντου

Ο λαλακας την ταινια ειδε, και εβγαλε συμπερασμα απο εκει

ΟΞΩ

hidefnick
09/10/2007, 09:45
Ανακριβές δεν είναι, αλλά το θέμα είναι ότι αν αρχίσουμε να χαλαρώνουμε με αυτό, μετά θα χαλαρώσουμε με το μικρασιατικό και τους αξ ανατολής φίλους και μετά θα αρχίσουν οι μπαγλαμάδες να μας κόβουν (εδάφη?) από παντού.

Ετοιμάζουν και τον άλλο διαχωρισμό με ότι αυτό σημαίνει για τους αλβανούς οι οποίοι κάτι θα (ξανά) προβάλουν ως εδαφική απαίτηση.

zero
09/10/2007, 09:45

Είμαι ο μόνος που πιστεύει οτι δεν είπε κατι το ανακριβές;

Γιατί το λές έτσι και μπερδεύεις τον κόσμο.

Πες: Είμαι ο μόνος που πιστεύει οτι είπε κατι το ακριβές

Stergios69
09/10/2007, 09:46
Οχι, δεν είσαι ο μόνος αλλά κι οι αμερικλάνοι είναι του δόγματος διαίρει και βασίλευε, οπότε τέτοιες δηλώσεις δεν είναι τυχαίες...

McTalas
09/10/2007, 09:46
ase apo malakes einai gematos o kosmos.xtes enas roumanos eithele soni kai kala na me peisei pws mexri kai i thessalia anike sthn roumania :eyepop: mou elege gia kapoiouw aromaniacs.

ante vgale akri!!!!!

o_gavros
09/10/2007, 09:51

όχι...

EVI
09/10/2007, 10:00
:lol: :lol: :lol: :bigcry: :lol: :lol: :rotflmao: :lol: ακομα τους καιει ρε φουστη μου? ακομα με αυτα ασχολουντε? δε πανε να κοιταξουν τα χαλια τους οι ρεζιλιδες ολου του κοσμου που δεν εχουν ζωη και ιστορια και βγαινουν στην επιφανεια μονο χλευαζοντας η κλεβοντας την ιστορια καποιου αλλου
η ακομα και την δικια τους? δε πανε να κανουν ντου στο star να γινουν και διασημοι πιο γρηγορα?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

αρε κατακαημενη ρουμελη ευτυχως που η ΜΕΙΟψηφια σου γυρνα την πλατη ευτυχως

ναι ρε σκοτωσε λεηλατησε εκανε επεκτατικη πολιτικη

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κουνηστε το κεφαλι σας δλδ τι περιμενατε?να ειμαστε το κρατος των αγιων?καλα τους καναμε οεο ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ και αυτοι ετσι καναν σε μας

Θελουμε δε θελουμε :sad:

με φιλοσοφιες και κατεδαφισμο των παντων δε γινετε τπτ θα μας φανε λαχανο

LsKostas
09/10/2007, 10:01
Ο Χένρι Κίσσινγκερ είπε τα λόγια που αναφέρονται παρακάτω και φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι άριστοι μαθητές του ή πιστοί υποτακτικοί του.

«.. Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος) και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ..»

:sick:

EVI
09/10/2007, 10:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Ο Χένρι Κίσσινγκερ είπε τα λόγια που αναφέρονται παρακάτω και φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι άριστοι μαθητές του ή πιστοί υποτακτικοί του.

«.. Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος) και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ..»

που βλεπεις το περιεργο? αντι να καθομαστε να ασχολουμαστε τι εκανε ο αλεξης πριν 800αιωνες ας κοιταξοουμε τι κανουμε ΤΩΡΑ που μας πηδανε απο παντου :mad: :mad: :mad:

Cpt. Haddock
09/10/2007, 10:08
αχ, αυτή η καραμέλα του αιώνια καταδιωκόμενου ελληνισμού που όλοι θέλουν το κακό του και συνομωτούν εναντίον του...

:rolleyes:

Αυτή η θεωρία έχει δύο βολικές παραμέτρους:

- Αφ' ενός φορτώνουμε σε άλλους όλα τα στραβά αυτής της χώρας
- Αφ' ετέρου βαυκαλιζόμαστε οτι όλοι με εμάς ασχολούνται (ναι, βέβαια :lol: )

Επειδή πάλι χάσατε την ουσία, ΤΙ ειναι ανακριβές σε αυτά που ειπε για τον Αλέξανδρο;

:wave2:

EVI
09/10/2007, 10:10
αχ, αυτή η καραμέλα του αιώνια καταδιωκόμενου ελληνισμού που όλοι θέλουν το κακό του και συνομωτούν εναντίον του...

Επειδή πάλι χάσατε την ουσία, ΤΙ ειναι ανακριβές σε αυτά που ειπε για τον Αλέξανδρο;

αχ αυτη η καραμελα οτι ολοι ηταν μαλακες δεν υπαρχει θεος ιστορια τα παντα ειναι γτπ

2 παραμετρους

1)μας βολευει γιατι δεν σπαμε το κεφαλι μας αφου εχουμε βρει τη λυση -ολα ειναι ενααααα ψεεεμαααα

2)δε περνουμε ευθύνη για τπτ γιατι - ολα ειναι ενα ψεεεμααααα

ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ

:D

ΙΠΠΕΑΣ
09/10/2007, 10:15
Έχει πολλούς σαν κι αυτόν η μάνα του ;

Τι δήλωση ήταν πάλι αυτή από έναν , υποτίθεται, διαμεσολαβητή; Αν θέλαμε κάποιον να πει μπαρούφες θα καλούσαμε την κυρία Ρεπούση .

Δεν μας είπε ο κύριος Νίμιτς όμως γιατί κάνει αυτόν τον ιστορικό αναχρονισμό. Κάθεται και κρίνει κάποιο ιστορικό πρόσωπο με βάση τα πολιτικά, ανθρωπιστικά και ηθικά πρότυπα του 21ου αιώνα.

Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο οι μελλοντικές αυτοκρατορίες με κατακτήσεις, σκοτωμούς και καταστροφές δεν συνέχισαν να αναδεικνύονται ; Γιατί δεν αναφέρθηκε σε αυτές αφού άρχισε να μας κάνει ιστορική διάλεξη ; Μήπως γιατί θα έπρεπε να αναφέρει την Αγγλική αυτοκρατορία, την σύγχρονη"Αμερικάνικη αυτοκρατορία"(εναντίον του άξονος του κακού !!! ) και το πως αυτές επιβλήθηκαν και αναδείχτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν;

Άλλο έχει στο μυαλό του ο Νίμιτς και είναι κοινό μυστικό σε όλους μας.

EVI
09/10/2007, 10:17
ακου νιμιτς να παιχτης του μπασκετ μου ακουγετε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: σορυ ρε παιδια αφου αφου
:blush: :blush:

sniper
09/10/2007, 10:44
Kαλά ρε μαλέα Καπετάνιο, ορισμένες φορές προβληματίζομαι γιατί βλέπεις τα πράγματα τόσο απλοϊκά.

Αφενός, την εποχή εκείνη ο οποιοσδήποτε είχε βλέψεις επεκτατισμού το έκανε με το σπαθί στο χέρι. Άρα μέχρι ένα σημείο, το γεγονός ότι έγιναν μάχες και σκοτώθηκε κόσμος είναι αληθές.

Από εκεί και πέρα, καταστρέφοντας πόλεις έχτισε άλλες κι εγκατέστησε Μακεδόνες/Ελληνες στα μέρη αυτά διαδίδοντας/επιβάλλοντας τον Ελληνικό τρόπο ζωής, τις τεχνες και τα γράμματα της Ελλάδας.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ξαφνικά αρχίσαμε να καταστρέφουμε τα πάντα. Με την ίδια λογική ο Καρλομάγνος ήταν αιμοσταγής δολοφόνος. Το ίδιο και οι Βικινγκς, οι Νορμανδοί.

Ο Μ. Αλέξανδρος έφτασε στην άκρη του γνωστού τότε κόσμου (συμφωνώ με αίμα) αλλά δεν βλέπω τον κ. Νίμιτς να λέει αντίστοιχα για τις σφαγές, τους βιασμούς των Οθωμανών, και των Νεοτούρκων.

Για να μην ξεκινήσουμε για τους υπόλοιπους.

Το ότι αυτή τη στιγμή πάνε να λύσουν το πρόβλημα των Σκοπίων (και οριστικών συνόρων των Βαλκανίων σε 2η φάση) δεν είναι τυχαίο και ο Νιμιτς δεν είναι κανένας ανόητος που κάνει έτσι δηλώσεις στην τύχη.

siakattackj
09/10/2007, 10:46

OXI!!!

ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ................

καθόμαστε και ασχολούμαστε με το ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΣΤΑΤΟ μαλακιστιράκι που θέλησε να κατακτήσει όλο τον κόσμο....

Διάδωση πολιτισμού και δημοκρατίας με σφαγές και πολέμους???? ΑΠΟ ΠΟΤΕ???
εγώ αυτό νομίζω πως είναι δικτατορία και φασισμός.....
ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????

τύφλα να έχει ο χίτλερ και ομπους δηλαδή!!! (ή και το αντίθετο...)

ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΡΑΣ.....ΟΧΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ....

1,20 με τα χέρια στην ανάταση και π@υτσα 5 εκατοστά???

ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ!?!?!?!?!?!?????????????????????

sniper
09/10/2007, 10:47
.....

Σε τι εξυπηρετεί αυτή η δήλωση (του Νίμιτς) ρε Καπετάνιε;

Τον γράφουμε στα @@ μας και συνεχίζουμε λοιπόν.

Cpt. Haddock
09/10/2007, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σε τι εξυπηρετεί αυτή η δήλωση (του Νίμιτς) ρε Καπετάνιε;

Στο να γλυτώσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με ονομασίες χωρών, αεροδρομίων κλπ κλπ, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τη δουλειά του (μεσολαβητής).

Κοινώς "γιατί τσακώνεστε για ένα σφαγέα, βρείτε τα". Δε συμφωνώ με αυτή τη προσέγγιση λύσης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Τον γράφουμε στα @@ μας και συνεχίζουμε λοιπόν.

Αυτό θα έπρεπε να κάνουμε εξ' αρχής αλλα αντ' αυτού ξεσπαθώνουμε νομίζοντας οτι μας την πεφτουν απο παντού

sniper
09/10/2007, 10:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από siakattackj
OXI!!!

ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ................

καθόμαστε και ασχολούμαστε με το ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΣΤΑΤΟ μαλακιστιράκι που θέλησε να κατακτήσει όλο τον κόσμο....

Διάδωση πολιτισμού και δημοκρατίας με σφαγές και πολέμους???? ΑΠΟ ΠΟΤΕ???
εγώ αυτό νομίζω πως είναι δικτατορία και φασισμός.....
ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????

τύφλα να έχει ο χίτλερ και ομπους δηλαδή!!! (ή και το αντίθετο...)

ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΡΑΣ.....ΟΧΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ....

Τέτοια μαλιστηράκια σε ευθύνονται για το γεγονός ότι είσαι εσυ εδώ και τους βρίζεις και δεν σε πηδάει κανένας μουστακαλής πεχλιβάνης να γουστάρει....

Καθήστε και διαβάστε και λιγο ιστορία πριν ανοίξετε το στόμα σας και εκτίθεστε.

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 11:00
Καμιά αυτοκρατορία δεν χτίστηκε πάνω σε Ειρηνικές συνθήκες.

Ούτε η Ελληνική, ούτε η Περσική, ούτε η Ρωμαϊκή, ούτε η Οθωμανική , ούτε η Αγγλική , ούτε και η τελευταία των ΗΠΑ.

Απο εκεί και πέρα , τα λόγια είναι ναι μεν αιχμές που προσπαθούν να απαλύνουν το θέμα ονομασίας με τα Σκόπια, υποβαθμίζοντας την ιστορική αξία της περιοχής και των ονομάτων που την έκαναν φημισμένη.

Με αυτό τον τρόπο, υποβαθμίζοντας την ιστορική αξία του ονόματος , ουσιαστικά δίνεις έναυσμα να πεί οτι "γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα".

Αναρρωτιέμαι βέβαια αν θα έλεγαν τα ίδια αν λέγαμε πως η Ν.Υόρκη έχει καταβολές Γαλλικές καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της, δεν απεικονίζει την Αμερικάνικη Ελευθερία και πνεύμα, αλλά μια έκφραση της Γαλλικής Ελευθερίας και οπτικής του νέου κόσμου.

Ή αν απαντούσε κάποιος εκπρόσωπος μας εκεί , έχοντας τα "μπαλάκια", οτι ο Κος Νίμιτς, θα πρέπει σε κάποιο σημείο να απαλλαχθεί απο τους συμβούλους του, "παιδευομένους" απο καταβολές Hollywood , αντιστρέφοντας τις αιχμές προς το πρόσωπο του , διπλωματικά και έμμεσα πάντα, υποβαθμίζοντας το ίδιο το κύρος των γνώσεων του.

Αλλά αυτό θέλει πολιτικούς με @@ και απο αυτούς έχουμε να δούμε απο τον Καποδίστρια...

Καλημέρα μας.

Gandalf

arxaios
09/10/2007, 11:09

Νόμιζω ότι εδώ Κάπταιν εσύ έχεις χάσει την ουσία ..........
Η ουσία κατά την γνώμη μου ΔΕΝ είναι το ΤΙ είπε (που σε πολλά σημεία έχει δίκο, όχι σε όλα), ΑΛΛΆ το ΠΟΤΕ και το ΓΙΑΤΙ τα είπε !!!!!!!!
Φαινομενικά ΕΝΤΕΛΩΣ άκαιρος, αλλά στην ουσία με τις δηλώσεις του ΚΑΠΟΙΟΥΣ πριμοδοτεί και αβαντάρει !!!!!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;;;;;
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ;;;;;;;;
ΕΚΕΙ νομίζω είναι η ουσία ...........

JIMK7
09/10/2007, 11:09
Τέτοια μαλιστηράκια σε ευθύνονται για το γεγονός ότι είσαι εσυ εδώ και τους βρίζεις και δεν σε πηδάει κανένας μουστακαλής πεχλιβάνης να γουστάρει....

+10000000000:beer: :beer:

OldMan
09/10/2007, 11:12
Τον πρόλαβες και συ ??? :confused: :look:

arxaios
09/10/2007, 11:22
Α! Και κάτι ακόμα γιατί οι κύριοι αυτοί ΔΕΝ θυμούνται το τι κάνανε οι Τούρκοι τόσο στην Ελλάδα επί 400 χρόνια όσο και τις ΣΦΑΓΕΣ - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ τόσο των Αρμενίων όσο και των Ελλήνων του Πόντου ή ακόμα και στην Σμύρνη το 22 ;;;;;;;;; Το Κουρδικό ;;;;; Το Κυπριακό ;;;;;;;
Θυμόμαστε λοιπόν τι έγινε πριν κάτι ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια αλλά ξεχνάμε το ΠΡΟΣΦΑΤΟ παρελθόν !!!!!!!

CIRUS
09/10/2007, 11:22
Παραθέτω αυτολεξί:

ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ? ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

zero
09/10/2007, 11:37
Βρείτε μου ένα λαό, ένα έθνος που αν είχε την δυνατότητα να δημιουργήσει αυτοκρατορία πνίγοντας στο αίμα τους αντιπάλους του, δεν θα το έκανε από ευγενή συναισθήματα.

Δεν γίνονται αυτά. Δεν έχουμε εξελιχθεί τόσο σαν είδος ώστε να σκεφτόμαστε έτσι. Το βέβαιο είναι ότι οι δηλώσεις έχουν τον σκοπό τους και δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ούτε βέβαια τον πήρε ο πόνος για τις σφαγές του Αλέξανδρου. Είμαι βέβαιος ότι ένα άνθρωπος στην θέση του Νιμιτς έχει απολέσει προ πολλού την αθωότητά του.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα όμως. Οκ σφαγέας ο Αλέξανδρος αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.
Για μένα έχει σημασία η δίκαιη ιστορική απόδοση των πραγμάτων. Και βέβαια αυτή δεν είναι η απόδοση που διαβάσαμε στα βιβλία του σχολείου. Ούτε αυτή που παρούσιάζουν μερικοί καλοθελητές αποδίδοντας τον τίτλο του Χιτλερ στον Αλέξανδρο.
ΠΡέπει να βλέπουμε τα πράγματα στην σωστή ιστορική τους διάσταση. Την εποχή του Αλέξανδρου δεν υπήρχε ισχυρή δύναμη που να μην βασίστικε στην πολεμική της μηχανή και στις αλλεπάλληες σφαγές.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια εποχή σαν κι αυτή με την σημερινή. Υποτίθεται ότι έχουμε κάνει κάποια βήματα προόδου.

Κάθε άλλο παρά εθνικιστής είμαι, ούτε κάν πατριώτη δεν θα με χαρακτήριζα. Όμως καλό είναι να γνωρίζουμε την ιστορία μας σαν Ελληνες , δεν πρέπει να μας την επιβάλουν άλλοι με οποιδήποτε τρόπο.

marulis
09/10/2007, 11:42
@ Cpt. Haddock όχι
@ sniper το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
@ +1 siakattackj ( μόνη διαφωνία στον άστοχο χαρακτηρισμό μαλακιστιράκι )
@ +1000 Gandalf ( και άλλα 1000 για : Αλλά αυτό θέλει πολιτικούς με @@ και από αυτούς έχουμε να δούμε απο τον Καποδίστρια...)

@ sniper τι είναι τα :confused: :lol:

.......................μαλιστηράκια ..........

idi
09/10/2007, 11:50
"Σφαγεας" ο Μεγας Αλεξανρδος?

Ποιους "εσφαξε"?????

Το μισθοφορικό στρατο των σατράπηδων ηγενομων της ανατολης?

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Cpt. Haddock
09/10/2007, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi

Στον οποίο υπηρετούσαν και έλληνες μισθοφόροι :winka:

sniper
09/10/2007, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
@ Cpt. Haddock όχι
@ sniper το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
@ +1 siakattackj ( μόνη διαφωνία στον άστοχο χαρακτηρισμό μαλακιστιράκι )
@ +1000 Gandalf ( και άλλα 1000 για : Αλλά αυτό θέλει πολιτικούς με @@ και από αυτούς έχουμε να δούμε απο τον Καποδίστρια...)

@ sniper τι είναι τα :confused: :lol:

Όταν διαβάσετε και κυρίως κατανοήσετε την παγκόσμια Ιστορία (η οποία σαφώς και δεν είναι απλή εξιστόρηση γεγονότων), μιλάμε. Διαφορετικά δεν εχει αξία να λέμε διάφορα έτσι στον αέρα.

Με την δική σου λογική κακώς έγινε το 1821. Τι έφταιγαν οι κακόμοιροι οι Τούρκοι και του κατέσφαξαν με μαχαίρια, σπαθιά, τσεκούρια, γεωργικά εργαλεία της εποχής (ένα θέαμα που σας διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου όμορφο) οι Ελληνες της εποχής... Σφαγείς, αντάρτες κλπ αναφέρονται στα σχολικά βιβλία των γειτόνων.

Τα υπόλοιπα για τα @@.... Φύγαμε απο την εποχή των ιδανικών και είμαστε στην εποχή των δανεικών.

zero
09/10/2007, 11:53
"Σφαγεας" ο Μεγας Αλεξανρδος?

Ποιους "εσφαξε"?????

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Ναι αυτούς.

idi
Στον οποίο υπηρετούσαν και έλληνες μισθοφόροι :winka:

α οκ τοτε..... σφαγεας των σκυλιων του πολεμου δηλ ειναι.... :beer: :beer: :beer: :beer:

idi
Αρχικά δημιουργήθηκε από zero
Ναι αυτούς.

ρε τον σφαγεα........

siakattackj

Σε πήδηξε εσένα κανένας μουστακαλής πεχλιβάνης ρε παίχτη???
και τι σχέση έχει ο παπάρας=αλέξανδρος με τους μουστακαλήδες πεχλιβάνιδες???

την ιστορία την γνωρίζουμε(όπως μας την έμαθαν).....γι'αυτό έχουμε και άποψη....
δεν εκτείθεται κανείς!!!!!! αυτό που πιστεύει οκαθένας το λέει...το ότι δε σου αρέσει δε σημαίνει ότι εκτείθεται κιόλας....

Υ.Γ.

δεν καταλαβαίνω το ότι υπάρχουν σκοποί για τους οποίους σφαγιάζονται χιλιάδες άνθρωποι και τους δικαιολογούμαι κιόλας!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΟ..........

ΟΟΟΟ ΡΕΕΕ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ!!!!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΖΩΑ!!!!!!!!

και όποιοι υποστηρίζουν τους παραπάνω "σκοπούς" είναι χειρότερα ΖΩΑ!!!

idi
09/10/2007, 11:57
Συμφωνουμε τοτεΝΕΣ...

Ηταν απαράδεκτη πραξη το να "σφαξει" αυτους που σφαζαν τον οποιοδηποτε για ενα ταλιρο....

siakattackj
09/10/2007, 11:58
Συμφωνουμε τοτεΝΕΣ...

Ηταν απαράδεκτη πραξη το να "σφαξει" αυτους που σφαζαν τον οποιοδηποτε για ενα ταλιρο....

και ο μεν και ο δε

ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!

zero
09/10/2007, 12:00
Συμφωνουμε τοτεΝΕΣ...

Δεν το βλέπω έτσι . Οποισδήποτε ξεκινάει για να κατακτήσει τον κόσμο θα γίνει αναγκαστικά και σφαγέας. Τώρα να βάλουμε μια διαχωριστική γραμμή στο ποιός αξίζει να σφαγιάζεται και ποιός όχι είναι κομματάκι δύσκολο.

Ερώτησις . Όσοι αποδέχεστε τις πρακτικές του Αλέξανδρου , αποδέχεστε και τις πρακτικές των ΗΠΑ?

Εμένα μου φαίνονται εξαιρετικά όμοιες περιπτώσεις.

sniper
09/10/2007, 12:02
Δεν το βλέπω έτσι . Οποισδήποτε ξεκινάει για να κατακτήσει τον κόσμο θα γίνει αναγκαστικά και σφαγέας. Τώρα να βάλουμε μια διαχωριστική γραμμή στο ποιός αξίζει να σφαγιάζεται και ποιός όχι είναι κομματάκι δύσκολο.

Ερώτησις . Όσοι αποδέχεστε τις πρακτικές του Αλέξανδρου , αποδέχεστε και τις πρακτικές των ΗΠΑ?

Σκέψου ότι η κάθε εποχή εχει και τα ήθη, τις συνήθειες και τις πρακτικές της.

Την εποχή των Ελληνιστικών χρόνων (αλλά και πολύ πριν αλλά και πολύ μετά) ο πόλεμος ήταν κάτι το ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ!!!!

Σήμερα υποτίθεται έχει αλλάξει αυτό.

idi
09/10/2007, 12:04

αυτο που λεεο ο Sniper

επισης το ισοζύγιο του "κατεστρεψε" με το "εφτιαξε/δημιουργησε/προσφερε" ηταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ

zero
09/10/2007, 12:08

Την εποχή των Ελληνιστικών χρόνων (αλλά και πολύ πριν αλλά και πολύ μετά) ο πόλεμος ήταν κάτι το ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ!!!!

Αυτό ακριβώς είπα και παραπάνω. Συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά

Όπως οι υπέρμαχοι του Αλέξανδρου υποστηρίζουν ότι εκπολίτισε τους βάρβαρους λαούς της ανατολής, έτσι ακριβως και οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι εκπολιτίζουν τα εκάστοτε κράτη στα οποία εισβάλουν με πιο σενιαρισμένο τρόπο βέβαια, λέγοντας ότι σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση δημοκρατηκού πολιτεύματος (βλέπε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Ποιά η διαφορά λοιπόν?

siakattackj
09/10/2007, 12:09
αυτο που λεεο ο Sniper

επισης το ισοζύγιο του "κατεστρεψε" με το "εφτιαξε/δημιουργησε/προσφερε" ηταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ

καλά μη φας............... έχει τραχανά................

"εφτιαξε/δημιουργησε/προσφερε" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..........ας γελάσω!!!!

μα πόσο μεγαλώψυχα προσέφερε τον πολιτισμό και τα ήθη....
ΟΟΟΟΥΥΥΥΥ ΡΕΕΕΕΕ.....

τότε και ο χίτλερ προσέφερε... και ο μπούς.....

ΡΕ ΜΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΡΕΕΕ.......ΞΥΠΝΗΣΤΕ.....

ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΩΛΑΡΑΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ.....

ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.... (και καλά κάνουν...αφού πιόνια είμαστε..)

siakattackj
09/10/2007, 12:10
Αυτό ακριβώς είπα και παραπάνω. Συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά

Όπως οι υπέρμαχοι του Αλέξανδρου υποστηρίζουν ότι εκπολίτισε τους βάρβαρους λαούς της ανατολής, έτσι ακριβως και οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι εκπολιτίζουν τα εκάστοτε κράτη στα οποία εισβάλουν με πιο σενιαρισμένο τρόπο βέβαια, λέγοντας ότι σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση δημοκρατηκού πολιτεύματος (βλέπε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Ποιά η διαφορά λοιπόν?

+1.234.567.890.000.000.000

Sferopetadhn
09/10/2007, 12:11
Στο να γλυτώσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με ονομασίες χωρών, αεροδρομίων κλπ κλπ, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τη δουλειά του (μεσολαβητής).

Κοινώς "γιατί τσακώνεστε για ένα σφαγέα, βρείτε τα". Δε συμφωνώ με αυτή τη προσέγγιση λύσης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

Αυτό θα έπρεπε να κάνουμε εξ' αρχής αλλα αντ' αυτού ξεσπαθώνουμε νομίζοντας οτι μας την πεφτουν απο παντού

Κατ' αρχήν δεν υπάρχει κράτος που να μη βασίστηκε σε κάποιου είδους διωγμό. Η οποιαδήποτε ίδρυση κρατικής οντότητας προϋποθέτει τον παραμερισμό μειοψηφιών ή μειονοτήτων που έτυχε να ζουν εκεί.

Ακόμη και η λεγόμενη απόλυτη Αθηναϊκή δημοκρατία βασίστηκε στην διά των όπλων επιβολή. Θυμηθείτε την Αθηναϊκή Συμμαχία.

Τουλάχιστον ο Μ.Α. προσπάθησε να ενώσει του Έλληνες με του υπόλοιπους λαούς. Ποτέ δεν έκανε γενοκτονίες και ποτέ δεν είδε τους άλλους σαν κατώτερους.

Τέλος όσον αφορά το όνομα... Το πρόβλημα δεν είναι το κατά πόσο λέγεται Μακεδονία ο ΤΟΠΟΣ όπου ζουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά το κατά πόσο λέγονται Μακεδόνες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι Σλάβοι και οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή αυτή αιώνες μετά την εποχή του Αλέξανδρου. Το πρόβλημα είναι ότι με πρόσχημα το γεγονός ότι είναι Μακεδόνες με το πέρασμα των χρόνων και την υποστήριξη των "συμμάχων" Αμερικάνων θα θέσουν ζητήματα μειονοτήτων και κατ' επέκταση εδαφικών διεκδικήσεων και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια.

Α! Όσον αφορά το σφαγέας... Αν οι Γερμανοί είχαν κερδίσει τον Β'ΠΠ τότε ο Χίτλερ θα ονομαζόταν μεγάλος ευεργέτης και εθνάρχης.

idi
09/10/2007, 12:12
ΜΑΓΚΕΣ Ο ΤΣΕ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΕΠΙ ΞΕΡΞΗ!!!!!!!!!!

sniper
09/10/2007, 12:16
ΜΑΓΚΕΣ Ο ΤΣΕ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΕΠΙ ΞΕΡΞΗ!!!!!!!!!!

Ο Τσε (παρεπιπτόντως) πολεμούσε με το πούρο ή μοίραζε γαρύφαλλα;

zero
09/10/2007, 12:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει κράτος που να μη βασίστηκε σε κάποιου είδους διωγμό. Η οποιαδήποτε ίδρυση κρατικής οντότητας προϋποθέτει τον παραμερισμό μειοψηφιών ή μειονοτήτων που έτυχε να ζουν εκεί.

Ακόμη και η λεγόμενη απόλυτη Αθηναϊκή δημοκρατία βασίστηκε στην διά των όπλων επιβολή. Θυμηθείτε την Αθηναϊκή Συμμαχία.

Τουλάχιστον ο Μ.Α. προσπάθησε να ενώσει του Έλληνες με του υπόλοιπους λαούς. Ποτέ δεν έκανε γενοκτονίες και ποτέ δεν είδε τους άλλους σαν κατώτερους.

Τέλος όσον αφορά το όνομα... Το πρόβλημα δεν είναι το κατά πόσο λέγεται Μακεδονία ο ΤΟΠΟΣ όπου ζουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά το κατά πόσο λέγονται Μακεδόνες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι Σλάβοι και οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή αυτή αιώνες μετά την εποχή του Αλέξανδρου. Το πρόβλημα είναι ότι με πρόσχημα το γεγονός ότι είναι Μακεδόνες με το πέρασμα των χρόνων και την υποστήριξη των "συμμάχων" Αμερικάνων θα θέσουν ζητήματα μειονοτήτων και κατ' επέκταση εδαφικών διεκδικήσεων και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια.

Α! Όσον αφορά το σφαγέας... Αν οι Γερμανοί είχαν κερδίσει τον Β'ΠΠ τότε ο Χίτλερ θα ονομαζόταν μεγάλος ευεργέτης και εθνάρχης.

Συμφωνώ σε όλα , εκτός από το

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn

reinmeister
09/10/2007, 12:25
ο τροπος συμπερασματικης σκεψης μερικων απο σας ειναι απλως για γελια...

θα παραθεσω μια ατακα απο ταινια κι οποιος καταλαβει...

"a man builds a thousand bridges and sucks one dick...they don't call him a bridge builder, but a cock sucker"

περαστικα σας...

LsKostas
09/10/2007, 12:25
Mε το να συγκρινουμε αγωνες για ξεσηκωμο σκλαβωμενων εθνων
με επεκτατικο πολεμο οικονομικων συμφεροντων ειμαστε ακυροι by default.

Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν και εμεινε στην ιστορια γιατι οντως δημιουργησε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Μετρηστε τις Αλεξανδρειες ανα τον κοσμο,
μετρηστε τα μνημεια στα περαντα της Γης με το ονομα του...
πραγματα που εμειναν σον χρονο και που δεν μπορει να τα σβησει καμια προπαγανδα
οσο ισχυρη και να ειναι.

επεκτατισμο -κυριως οικονομικο-κανουν και οι Η.Π.Α...με νεκρους χιλιαδες
ε δεν νομιζω να τιθεται θεμα συγκρισης...

siakattackj ισως να τα πιστευεις και εσυ τα παραπανω απλα οπως πολλοι αλλοι
ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ να τ ακους σαν επιχειρηματα απο στοματα
που χρησιμοποιουν τα κατορθωματα του Ελληνικου πολιτισμου

ως αλλοθι για τις κομματικες τους βλεψεις και φιλοδοξιες...

Θες να το προχωρησουμε πιο πολυ...:D

Ας το δουμε λοιπον τι εχουμε ΕΜΕΙΣ ο κοσμος να κανουμε
με αυτου του ειδους τις "προπαγανδες"...

Εχει δικιο ο Καρατζαφερης που φωναζει για το ονομα "Μακεδονια"

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ...

Ας μιλησουν ιστορικοι,οχι ατομα που εχουν στο ιδιο κομμα ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΥΣ...

Και στην τελικη και αυτο που κανει ο Νιμιτς(αεροπλανοφορο?)
ιδιο ειναι με τις πραξεις των ΚαρατζαφεριζοΠλευριδων...

Οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. ΠΡΟ-ΠΑ-ΓΑ-ΝΔΑ

Με την ιδια ακριβως φιλοδοξια...οικονομικη αφαιμαξη του κοσμου...

ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ τα χουμε ξαναπει:lol: :lol:

ΙΠΠΕΑΣ
09/10/2007, 12:26

+1(+ πολλά μηδενικά)

Γι' αυτό στο πρώτο post μου μίλησα για ιστορικό αναχρονισμό.

Είναι σαν να προσπαθήσει κάποιος να μας πείσει ότι η πλειοψηφία των σύγχρονων ελληνίδων μητέρων, σε μία ενδεχόμενη εισβολή Τούρκων σε ελληνικό έδαφος, θα έλεγαν στο παδί τους την φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισες στην αρχαιότητα απευθυνόμενες στα παιδιά τους που έφευγαν για πόλεμο:

" H TAN Η ΕΠΙ ΤΑΣ "

Μην μιλήσω για το πολεμικό ιδεώδες που κυριαρχούσε στην ομηρική εποχή όπου θεωρείτο ύψιστη τιμή για κάποιον Έλληνα να πεθάνει στη μάχη(όπου βέβαια θα σκότωνε ανθρώπους).

Είπαμε άλλα πράγματα έχει στο μυαλό του ο "διδάκτωρ" Νίμιτς και οι πνευματικοί του πατέρες.

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 12:27
γεννοκτονίες δεν έκανε;... μαζικές σφαγές μάλλον θα έλεγα!!

Θυμίσου την "τιμωρία" της Θήβας... τι έγινε ακριβώς.

Όσο για την ένωση κάτω απο σιδερένια πυγμή, το ίδιο λέγανε και όλοι όσοι στο όνομα του "πολιτισμού"... του "πολιτεύματος" κτλ... θανάτωναν και ισοπέδωναν τους αντιπάλους τους στο πεδίο της μάχης.

Μην ξεχνάς οτι το όνειρο της "υδρογείου ένωσις" το είχε και ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, ... ακόμα και ο Bush jr. που ονειρεύεται ενα πλανητικό κράτος κάτω απο κυριαρχία των ΗΠΑ.

Το μόνο που έκανε ο Αλέξανδρος ήταν εξ ονόματος της Μακεδονίας να περάσει Ελληνικές γνώσεις , είτε διά της βίας΄, είτε με προσμίξεις μέσω γάμων, είτε ειρηνικά αν έβρισκε αποδέκτες. Σε καμία περίπτωση όμως ο σκοπός του , δεν ήταν η "διάδοση πολιτισμού"!

Περισσότερο κυριαρχία ήταν ο σκοπός του, παρά η Ειρήνη και ο Πολιτισμός των Ελλήνων (που δεν υφίστανται και με την έννοια του συνολικού κράτους όπως σήμερα , για να το θυμόμαστε αυτό!!)

Gandalf

siakattackj
09/10/2007, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
γεννοκτονίες δεν έκανε;... μαζικές σφαγές μάλλον θα έλεγα!!

Θυμίσου την "τιμωρία" της Θήβας... τι έγινε ακριβώς.

Όσο για την ένωση κάτω απο σιδερένια πυγμή, το ίδιο λέγανε και όλοι όσοι στο όνομα του "πολιτισμού"... του "πολιτεύματος" κτλ... θανάτωναν και ισοπέδωναν τους αντιπάλους τους στο πεδίο της μάχης.

Μην ξεχνάς οτι το όνειρο της "υδρογείου ένωσις" το είχε και ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, ... ακόμα και ο Bush jr. που ονειρεύεται ενα πλανητικό κράτος κάτω απο κυριαρχία των ΗΠΑ.

Το μόνο που έκανε ο Αλέξανδρος ήταν εξ ονόματος της Μακεδονίας να περάσει Ελληνικές γνώσεις , είτε διά της βίας΄, είτε με προσμίξεις μέσω γάμων, είτε ειρηνικά αν έβρισκε αποδέκτες. Σε καμία περίπτωση όμως ο σκοπός του , δεν ήταν η "διάδοση πολιτισμού"!

Περισσότερο κυριαρχία ήταν ο σκοπός του, παρά η Ειρήνη και ο Πολιτισμός των Ελλήνων (που δεν υφίστανται και με την έννοια του συνολικού κράτους όπως σήμερα , για να το θυμόμαστε αυτό!!)

Gandalf

αααααα ρε Gandalf dr685sm πες τα.....

γιατί μερικοί φοράν κάτι ΠΑΡΟΠΗΔΑΡΕΣ, ΜΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΠΗΔΑΡΕΣ!!!

el_hymador
09/10/2007, 12:36
Επι του θεματος...

Η ιστορια χιλιαδων χρονων δεν μπορει να κρινεται με τα δεδομενα της εποχης μας. Δεν αμφισβητει κανεις το γεγονος οτι ο Αλεξανδρος εσφαξε κοσμο και προκαλεσε καταστροφες.Αλλα βασικο κινητρο για την πορεια του Αλεξανδρου ανατολικα ηταν πρωτιστως ο αφανισμος των Περσων, που αποτελουσαν μονιμη απειλη για τον Ελλαδικο χωρό (οχι κρατος...χωρος)

marulis
09/10/2007, 12:37
Με την δική σου λογική κακώς έγινε το 1821. ......
Τώρα δλδ με κατανόησες ?

οκ:wave2:

panagiotispapa
09/10/2007, 12:46
μιας και μιλάμε για ιστορία................

για ρίξτε μια ματιά εδώ
http://www.gutenberg.org/files/12582/12582-8.txt

στο
BOOK XXXI.
και κεφάλαιο 26.

το οποίο ξεκινάει κάπως έτσι

In those days in which Philip was in Achaia, Philocles, one of the
king's generals, marching from Euboea with two thousand Thracians and
Macedonians, in order to lay waste the territories of the Athenians,
crossed the forest of Cithaeron opposite to Eleusis.

διαβάστε και το υπόλοιπο........ έχει πλάκα
(food for thought: τί θα είχε γίνει αν οι Μακεδόνες είχαν μπεί στην Αθήνα??????)

Γενικά όλο αυτό το BOOK XXXI. είναι πάρα πολύ διαφωτιστικό για τις σχέσεις των Μακεδόνων-υπόλοιπων Ελλήνων-Ρωμέων.......

zero
09/10/2007, 12:46
Mε το να συγκρινουμε αγωνες για ξεσηκωμο σκλαβωμενων εθνων
με επεκτατικο πολεμο οικονομικων συμφεροντων ειμαστε ακυροι by default.

Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν και εμεινε στην ιστορια γιατι οντως δημιουργησε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ....

Για μισό λεπτό. Ο Αλέξανδρος κατέκτησε σχεδόν όλη την Ασία και περιοχές της Βόρειας Αφρικής.

Απάντησε μου λοιπόν στο εξής ερώτημα.
Σε ποιες από τις περιοχές /κράτη/χώρες / εθνη στις οποίες έφτασε ο Αλέξανδρος διαδόθηκε ο Ελληνικός πολιτισμός και συνεχίστικε αυτή η πολιτισμική αλλάγή μέχρι τις μέρες μας( ή αν θέλεις έστω μέχρι κάποια ιστορική περίοδο). Κοίτα το χάρτη και πές μου που έγινε αυτό. Με την κατάρευση της αυτοκρατορίας έπαψε να υφίσταται ότιδήποτε Ελληνικό σε αυτές τις χώρες. Και δεν υιοθετήθηκε σταγόνα πολιτισμού.

Την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού την πραγματοποίησαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι υιοθέτησαν αυτό που λέμε Ελληνικό Πνέυμα και το διέδοσαν στην Ευρώπη. Εκεί συνεχίστικε για λίγους αιώνες, σταμάτησε κατα τον Μεσαίωνα και επανήλθε με την Αναγέννηση.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Μακεδόνες ήταν από τους πιο απολίτιστους Ελληνες της εποχής τους με μόνο τους επίτευγμα την στρατιωτική τους μηχανή. Αφού υπέταξαν την Ελλάδα (ή μαζί μας ή εναντίον μας, κάτι μου θυμίζει αυτό), μάζεψαν όντως ότι καλύτερο είχε να επιδέιξει τότε ο πολιτισμός. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν εφτασε στην άλλη άκρη του κόσμου. Απλά όπου πήγαινε ο Αλέξανδρος έστεινε ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο "ζούσε Ελληνικά" και κατα τ' άλλα οι περιοχές δεν επηρεάστηκαν ώς προς τους λαούς τους στο ελάχιστο.

THEOD
09/10/2007, 12:52
Μπερδεύουμε μερικά πράγματα....

Επέκταση αυτοκρατοριών αναίμακτη ΔΕΝ υπάρχει...ακόμα και σήμερα 2000 χρόνια μετά που υποτίθεται ότι ο πολιτισμός μας έχει εξελιχθεί, μόνο και μόνο η εισβολή στο Ιράκ (για να μην μιλήσουμε για Αφγανιστάν κλπ) είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς (και μαθαίνουμε ελάχιστα) και το καθημερινό μακελειό συνεχίζεται...και είναι ειρωνία να τα λέει αυτά ένας Αγγλοσάξωνας του οποίου η ίδρυση του κράτους του βασίστηκε στον διωγμό και στην γενεοκτονία του μέχρι τότε ντόπιου πληθυσμού....

Επίσης ....Άλλο πόλεμος, άλλο γενοκτονία...σίγουρα σκοτωθήκανε πάρα πολλοί άνθρωποι στις μάχες, αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι η εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνοδεύτηκε από μαζικές γενοκτονίες πληθυσμού...διορθώστε με αν γνωρίζω λάθος...

Το αν η πολιτιστική κληρονομιά της εκστρατείας απέδωσε ή άξιζε το λουτρό αίματος που χύθηκε αυτό δεν θα το κρίνω εγώ αλλά ούτε και ο κ. Νίμιτς που προφανώς δεν τα λέει αυτά από διάθεση επιμορφωτικού μαθήματος, αλλά είναι ενταγμένα στο χουνέρι που μας ετοιμάζουν για το Σκοπιανό.... Το σίγουρο όμως είναι ότι χάριν της εκστρατείας η ανθρωπότητα επέκτεινε κατά πολύ το όρια του μέχρι τότε γνωστού κόσμου και εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ώς η αρχή της σημερινής παγκοσμιοποίησης....το ότι το γεγονός της επαφής με αυτόν τον άγνωστο μέχρι τότε κόσμο το εκμεταλεύτηκαν αργότερα Άγγλοι-Γάλλοι-Ισπανοί κλπ ανακηρύσσοντας ως αποικίες τις χώρες αυτές (δούλους δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους....) δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν...
Πόσο επιλεχτική μπορεί να είναι αυτή η επίδειξη "ευαισθησίας" ρε παιδί μου....:rolleyes:

sniper
09/10/2007, 12:57
Για μισό λεπτό. Ο Αλέξανδρος κατέκτησε σχεδόν όλη την Ασία και περιοχές της Βόρειας Αφρικής.

Απάντησε μου λοιπόν στο εξής ερώτημα.
Σε ποιες από τις περιοχές /κράτη/χώρες / εθνη στις οποίες έφτασε ο Αλέξανδρος διαδόθηκε ο Ελληνικός πολιτισμός και συνεχίστικε αυτή η πολιτισμική αλλάγή μέχρι τις μέρες μας( ή αν θέλεις έστω μέχρι κάποια ιστορική περίοδο). Κοίτα το χάρτη και πές μου που έγινε αυτό. Με την κατάρευση της αυτοκρατορίας έπαψε να υφίσταται ότιδήποτε Ελληνικό σε αυτές τις χώρες. Και δεν υιοθετήθηκε σταγόνα πολιτισμού.

Την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού την πραγματοποίησαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι υιοθέτησαν αυτό που λέμε Ελληνικό Πνέυμα και το διέδοσαν στην Ευρώπη. Εκεί συνεχίστικε για λίγους αιώνες, σταμάτησε κατα τον Μεσαίωνα και επανήλθε με την Αναγέννηση.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Μακεδόνες ήταν από τους πιο απολίτιστους Ελληνες της εποχής τους με μόνο τους επίτευγμα την στρατιωτική τους μηχανή. Αφού υπέταξαν την Ελλάδα (ή μαζί μας ή εναντίον μας, κάτι μου θυμίζει αυτό), μάζεψαν όντως ότι καλύτερο είχε να επιδέιξει τότε ο πολιτισμός. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν εφτασε στην άλλη άκρη του κόσμου. Απλά όπου πήγαινε ο Αλέξανδρος έστεινε ένα σύστημα διακυβέρνησης το οποίο "ζούσε Ελληνικά" και κατα τ' άλλα οι περιοχές δεν επηρεάστηκαν ώς προς τους λαούς τους στο ελάχιστο.

Ό,τι να 'ναι, έτσι;

1. Στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ της Αιγύπτου υπήρχε μαι ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ που έκαψαν οι Χριστιανοί, κι ότι δεν έκαψαν αυτοί, τους γάμησαν την μάνα οι Άραβες που ήρθαν μετά και μετέφεραν τον δικό τους πολιτισμό.

2. Τι έκαναν οι Ρωμαίοι; :lol: :lol: :lol: Από ιστορία διαβάζουμε τίποτα ή μείναμε στα βιβλία της Α' Λυκείου;

3. Ο Αριστοτέλης από που ήταν; Οι Μακεδόνες πιο απολίτιστοι Ελληνες; Σε συγκριση με την Σπάρτη δηλαδή;

alximistis
09/10/2007, 13:05
Α ρε Ηλία! Πάλι φωτιές άναψες! :)
Μόνο που τώρα φίλε μου είσαι απόλυτα λάθος!
Το θέμα μας δεν είναι ΑΝ ο κ. παπαρονίμιτς λέει πράγματα που δεν ισχύουν ή όχι. ΑΠό μία άποψη ας πούμε ότι οκ ισχύουν εν πολλοίς αυτά που λέει.
ΠΟΙΟΣ ρε Ηλία και οι υπόλοιποι ο λόγος να τα πει; Και ΠΟΥ τα ανακοίνωσε;
Είναι ιστορικός; έκανε κάποια μελέτη; Μήπως έγραψε κάποιο βιβλίο;
Του ήρθε λοιπόν το πρωί ξύπνησε και είπε τι να πω σήμερα ας πω για τον αλεξάκη ότι ήταν σφαγέας. Σου ακούγεται λογικό αυτό;
Επίσης. ΠΟΥ τα είπε το ξαναλέω; Σε κάποιο ιστορικό συνέδριο; Σε ειδική εκδήλωση για την μακεδονία την περιοχή και την ιστορία της;
Πάμε παρακάτω.
ΠΟΙΟΣ είναι ο κ. Νίμιτς.
Ξέρω ναι είναι στον ΟΗΕ αλλά και; ΔΩΤΟΣ πήγε εκεί παίδες! Οι ΗΠΑ τον έβαλαν-τοποθέτησαν και πριν ήταν αν δεν κάνω λάθος ακόλουθός τους.
Δηλαδή Ηλία μου... πολύ αξιόπιστο πρόσωπο. Σα να λέμε έβαλαν τον προσωπάρχη της CIA να μιλήσει για το Ιράν. :D
Και τέλος...
το ΠΟΤΕ βγήκε να τα πει αυτές τις ανούσιες παπάτζες που είπε κι αυτό τυχαίο;
έλα οκ ρε σεις. Μην τα τρώτε όλα τόσο εύκολα.
Στην τελική ναι ρε έσφαξε ο Αλέξης!
Γιατί δεν το έκαναν οι Ρωμαίοι; Ο Ιούλιος Καίσαρας; Ο Τζέγκις Χαν; Το "Ουαί τοις ηττημένοις" δεν το είπε ο Μόμιος όταν κατέσφαξε τους Κορίνθιους;;;;;;;

Παίδες και ειδικά εσύ Ηλία μου. Άλλο δεν πέφτω στην παγίδα του δήθεν πατριωτισμού-εθνικισμού κι άλλο όποια μαλακία μου φαντάζει προοδευτική την υιοθετώ. :)

stavrogin
09/10/2007, 13:07
Παραθέτω αυτολεξί:

Η εκφραση "η π λ ε ο ν θετικη" ειναι ενα μικρο διπλωματικο φαουλ.Τι λεει ο ποιητης; Λεει ηταν θετικη αλλα οχι και τοσο πολυ θετικη.Δηλαδη;

Το "πλεον":lol: θετικο ειναι η γλωσσα. η αλεξανδρινη ,οι πτολεμαιοι ,η βιβλιοθηκη της αλεξανδριας,η ιδια η Αλεξανδρια,ο Καβαφης ,ο Μαλανος ...και ποσα αλλα αραγε!

Τι να μας πει και ο καημενος ο Νιμιτσ για τη ζωη μας!

Και αυτες ειναι οι "θετικες" οι πολιτιστικες" επιπτωσεις.

απο κει και περα ,καθε "σφαγεας" ηταν ο υπαιτιος για αλλα μεγαλητερα επακολουθα στην ιστορια των ανθρωπων.

Ο Τσενγκισ χαν ας πουμε ,ενας οριτζιναλ μπασταρδος και βαρβαρος ηταν ο υπαιτιος της ενωσης των ρωσων και της δημιουργιας του ρωσικου εθνους.Δηλ. Νο tzengis no Russia

Το αν μας αρεσει ο Αλεξ the Macedon ,ή οχι ειναι αλλο θεμα.

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 13:08
γεννοκτονίες δεν μπορούσε να κάνει , καθώς μέχρι και τα πρώτα χρόνια του Μεσσαίωνα δεν υφίσταντο Έθνη με την σημερινή έννοια.

Οι πρώτες γεννοκτονίες με την έννοια που γνωρίζουμε ξεκίνησαν απο την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και είχαν κυρίως χαρακτήρα Θρησκευτικό αρχικά και μειονοτικό μετέπειτα.

Όσον αφορά τον πολιτισμό και δεν ξέρω τι άλλο των Μακεδόνων δεν νομίζω οτι χωράει αμφιβολία πως δεν υπάρχει ούτε ενα δείγμα φιλοσοφικου ή άλλου ευρήματος που να δείχνει κάτι τέτοιο.
Αντίθετα είχε όλα τα γνωρίσματα της Αυτοκρατόριας με πολύ πλούτο και πάρα πολύ μεγάλες επιρροές δύναμης.

Οι Πέρσες είχαν γίνει ο στόχος γιατί ήταν και ο μόνος στρατιωτικός αντίπαλος που θα μπορούσε να πολεμήσει τους Μακεδόνες και ήδη είχαν βλέματα προς Αθήνα και Πελλοπόνησο , μιας και οι συγκεκριμένες πόλεις-κράτη είχαν τάση "Μηδισμού". Και το είχαν κάνει και φανερά επίσης όταν πήγαν να αντιμετωπίσουν τους Μακεδόνες την πρώτη φορά.

Η Ελληνική, δη Μακεδονική Αυτοκρατορία, δεν είχε σημαία τον πολιτισμό. Ο σκοπός μια αυτοκρατορίας ανά τους αιώνες και δεν αλλάζει αυτό διαχρονικά, είναι η επιβολή διά της πυγμής. Τα υπόλοιπα όλα είναι αφορμές και προκαλύψεις.

Gandalf

stavrogin
09/10/2007, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
ase apo malakes einai gematos o kosmos.xtes enas roumanos eithele soni kai kala na me peisei pws mexri kai i thessalia anike sthn roumania :eyepop: mou elege gia kapoiouw aromaniacs.

ante vgale akri!!!!!

Κατα καποιο τροπο ισχυει.Υπηρχε "βλαχικη"(δεν ειμαι βεβαιος για το"βλαχικη") μεινοτητα ρουμανογλωση.Κι ειναι λογικο μιας και επι οθωμανικης αυτοκρ. ειμαστε ολοι οι εντος λαοι ανακατεμενοι.

Οι Γερμανοι το 1940κατι δοκιμασαν να δημιουργησουν Ρουμανικο πριγκιπατο στη λαρισα το οποιο και διαλυσε ο ΕΛΑΣ.

sniper
09/10/2007, 13:11
...
Όσον αφορά τον πολιτισμό και δεν ξέρω τι άλλο των Μακεδόνων δεν νομίζω οτι χωράει αμφιβολία πως δεν υπάρχει ούτε ενα δείγμα φιλοσοφικου ή άλλου ευρήματος που να δείχνει κάτι τέτοιο.
....

Ο Αριστοτέλης από που ήταν;

Cpt. Haddock
09/10/2007, 13:13
Ο Αριστοτέλης από που ήταν;

Από τα Στάγειρα της Μακεδονίας αλλά αυτό δε λέει πολλά γιατί η εκπαίδευσή του έγινε στον κυρίως ελλαδικό χώρο

sniper
09/10/2007, 13:14
Από τα Στάγειρα της Μακεδονίας αλλά αυτό δε λέει πολλά γιατί η εκπαίδευσή του έγινε στον κυρίως ελλαδικό χώρο

Ε και;

Δλδ αρχίσαμε τον διαχωρισμό Μακεδόνες-Έλληνες;

Πέτυχε αυτό που ήθελε ο Νίμιτς;

Cpt. Haddock
09/10/2007, 13:17
Ε και;

Δλδ αρχίσαμε τον διαχωρισμό Μακεδόνες-Έλληνες;

Πέτυχε αυτό που ήθελε ο Νίμιτς;

Όχι ρε παπαρα, αμέσως :p

(άσχετα αν τότε ήταν αρκετά διαχωρισμένοι)

Άλλο ήθελα να πω, τεσπα

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 13:19
http://en.wikipedia.org/wiki/Aristoteles

Δάσκαλος του Μ.Αλεξάνδρου αλλά ο ίδιος ήταν μαθητής του Πλάτων που δεν έζησε στην Μακεδονία.

Ο πολιτισμός ή αν θές ο τρόπος σκέψης δεν είχε να κάνει με τον Μακεδονικό τρόπο ζωής αλλά εν γένει με τον Αρχ.Ελληνικό και ειδικά με εκείνον που προήρθε απο τα νότια του Ελλαδικού χώρου.

Η χρήση πολιτισμού δεν σε κάνει πηγή του. Aν ήταν έτσι θα λέγαμε και πως οι Ρωμαίοι είχαν πολιτισμό κάτι όμως που δεν ισχύει. Απλά εξέλιξαν ( ;;; )αυτό που βρήκαν απο τους Αρχαίους Έλληνες.

Gandalf

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 13:21
δεν διαχωρίζουμε ρε τον Ελλαδικό χώρο... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...

απλά λέμε πως κάποιες περιοχές όπως η Σπάρτη και η Μακεδονία είχαν τάση προς πιο "μιλιταριστικές απόψεις" ενώ κάποιες περιοχές είχαν τάσεις προς δημιουργία άλλων κινημάτων.

Αμέσως...διαχωρισμός και ιστορίες για αγρίους.

Gandalf

sniper
09/10/2007, 13:24
http://en.wikipedia.org/wiki/Aristoteles

Δάσκαλος του Μ.Αλεξάνδρου αλλά ο ίδιος ήταν μαθητής του Πλάτων που δεν έζησε στην Μακεδονία.

Ο πολιτισμός ή αν θές ο τρόπος σκέψης δεν είχε να κάνει με τον Μακεδονικό τρόπο ζωής αλλά εν γένει με τον Αρχ.Ελληνικό και ειδικά με εκείνον που προήρθε απο τα νότια του Ελλαδικού χώρου.

Η χρήση πολιτισμού δεν σε κάνει πηγή του. Aν ήταν έτσι θα λέγαμε και πως οι Ρωμαίοι είχαν πολιτισμό κάτι όμως που δεν ισχύει. Απλά εξέλιξαν ( ;;; )αυτό που βρήκαν απο τους Αρχαίους Έλληνες.

Gandalf

Του ΠλάτωνΑ :winka:

Ρε Gandalf και σόρρυ κιόλας αλλά εχω βαρεθεί να διαβάζω τις σοβαροφανείς αλλά κενές σου απόψεις!

Εσύ δηλαδή δηλώνεις ότι οι Μακεδόνες ήταν ξεχωριστό φύλο από τους Ελληνες με άλλο τρόπο ζωής, γλώσσα κι εν τέλει πολιτισμό; Ε μην διαφωνείς τότε με τον Νιμιτς ή τους Σκοπιανους.

Κάνε μας την χάρη...

stavrogin
09/10/2007, 13:25
Την Σπαρτη μην την υποτιματε.Μιλιταριστικη κοινωνια ναι μεν αλλα...αυτο ειναι το δεντρο,οχι το δασος.Μην ηθικολογειτε σε θεματα ιστοριας.

Cpt. Haddock
09/10/2007, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Την Σπαρτη μην την υποτιματε.Μιλιταριστικη κοινωνια ναι μεν αλλα...

Δεν πρέπει να την υποτιμάμε. Περίπου 7 αιώνες είχε το ΙΔΙΟ σύστημα πολιτεύματος, σπάνιο παράδειγμα παγκοσμίως

the who
09/10/2007, 13:32

Aκριβως.Εδω εχουμε μπλεξει τα παντα.Προσπαθουμε με σημερινα δεδομενα να εξηγησουμε τις πραξεις ενος ανθρωπου που ακομα τον περιμενουν στην Ασια για να τους ελευθερωσει!!!!
Ετσι λειτουργουσε ο κοσμος τοτε.Ξεχασατε τους Περσες ,εναν λαο με λαμπρο πολιτισμο ,που ηρθαν να κατακτησουν την Ελλαδα με το ετσι θελω.
Ο Μ.Αλεξανδρος δεν ηταν Τζεκινς Χαν.Κατακτησε,εκπολιτισε και απελευθερωσε λαους για να κανει πραξη το ονειρο του.Μια μεγαλη Ελλαδα.Αν εκανε λαθη δεν θα το κρινω εγω ο ημιμαθης.Το κρινουν οι ιστορικοι.Και απ΄οσο ξερω σφαγεα δεν τον ονομαζουν.
Τωρα για τον κυριο αεροπλανοφορο...τι περιμενατε δλδ?Να βγει και να πει την αληθεια για την Μακεδονια?Οτι δλδ ειναι μια μεγαλη περιοχη αλλα μονο εμεις εχουμε κρατησει το ονομα της γιατι μας ανηκε καποτε ολοκληρη?

:wave2: :wave2: :wave2:

Cpt. Haddock
09/10/2007, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
γιατι μας ανηκε καποτε ολοκληρη?

σε ποιους ακριβώς ανήκε;

zero
09/10/2007, 13:37
Ό,τι να 'ναι, έτσι;

1. Στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ της Αιγύπτου υπήρχε μαι ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ που έκαψαν οι Χριστιανοί, κι ότι δεν έκαψαν αυτοί, τους γάμησαν την μάνα οι Άραβες που ήρθαν μετά και μετέφεραν τον δικό τους πολιτισμό.

2. Τι έκαναν οι Ρωμαίοι; :lol: :lol: :lol: Από ιστορία διαβάζουμε τίποτα ή μείναμε στα βιβλία της Α' Λυκείου;

3. Ο Αριστοτέλης από που ήταν; Οι Μακεδόνες πιο απολίτιστοι Ελληνες; Σε συγκριση με την Σπάρτη δηλαδή;

Αν και με κάλυψε ο Gandalf θα σου απαντήσω και στα 3 που με ρώτησες.

1.Δηλαδή μέσα σε όλη αυτη την αχανή αυτοκρατορία αυτό που έχεις να μου πείς είναι η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας? Δηλαδή μιλάμε για μια πόλη χτίσμένη από τους Μακεδόνες, μέρος της αυτοκρατορίας, και με την βιβλιοθήκη που προορίζονταν για την άρχουσα τάξης της αυτοκρατορίας. Η γνώση αυτη που είχε μαζευτεί εκει νομίζεις ότι οφέλισε στο ελάχιστο τους Αιγύπτιους? Η τους επηρέασε κάπου?

2. Αντιπαρέρχομαι την ειρωνια και σου λεω το εξής. Ο πολιτισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Πολιτισμός είναι οι επιστήμες, η τέχνη, η φιλοσοφία. Όλα αυτά τα υιοθέτησαν στο έπακρον οι Ρωμαίοι και τα εφάρμοσαν στην Αυτοκρατορία τους. Ο δυτικός πολιτισμός όπως τον βλέπουμε σήμερα στιρίχθηκε στις Ελληνικές επιστήμες και τέχνες αλλά η δίαδοσή του έγινε μέσω των Ρωμαίων. Ειτε σου αρέσει είτε όχι.

3. Δεν είπα ότι ήταν οι πιό απολίτιστοι αλλά από τους πιό απολίτιστους. Ναι ο Αριστοτέλης ήταν Μακεδόνας . Μην ξεχνάς όμως ότι στην Προελληνιστική Ελλάδα ακόμα και το πιο μικρο νησί είχε τον σοφό του. Το ότι υπήρξε και ο Αριστοτέλης στην Μακεδονία δεν αποδεικνύει κάτι. Και ο Θαλής ήταν από την Μίλητο. Τι σημάινει αυτό δηλαδή ότι η Μίλητος ήταν οι κοιτίδα του πολιτισμού?

the who
09/10/2007, 13:39
Η Μακεδονια κατοικουνταν απο Ελληνες.Τουλαχιστον αυτο λενε οι ανασκαφες και τα ευρηματα.Αλλα κι οσες μειονοτητες υπηρχαν αφομοιωθηκαν για λογους ασφαλειας κλπ.Η Μακεδονια των Σκοπιων ξεκινησε επι Τιτο.Τωρα πως εφτασε να εξυπηρετει τους Αμερικανους και τους συνεταιρους τους ειναι αλλο θεμα.

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 13:40
sniper:

Ρε Gandalf και σόρρυ κιόλας αλλά εχω βαρεθεί να διαβάζω τις σοβαροφανείς αλλά κενές σου απόψεις

αλλά μιας και το έθεσες έτσι... ναι ήταν διαφορετικοί ...

Οι Μακεδόνες, οι Θεσσαλοί, οι Σπαρτιάτες, οι Μιλήσσιοι, οι Αθηναίοι και δεν ξέρω ποιοί άλλοι.

Είχαν ιδιωματισμούς σε τρόπο ζωής, σε σκέψη , σε άποψη κτλ. Αλλά συμμεριζόντουσαν οτι ήταν Ελληνικές φυλές. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Γιατί όπως σωστά ειπώθηκε πιο πάνω, ήταν άλλες οι οπτικές γωνίες εκείνης της εποχής και δεν υπήρχαν τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα.

Όσο για το εμπαθές του σχόλιου σου....πιο πάνω... μην τις διαβάζεις τις απόψεις μου. Δεν νομίζω να υποχρεώσα κανέναν να το κάνει, πόσο μάλλον να τις αποδεχτεί κιόλας. Άλλωστε απόψεις κενού περιεχομένου, απο μόνες τους δεν έχουν να πούν κάτι... έτσι δεν είναι;

Gandalf

sniper
09/10/2007, 13:42
Αν και με κάλυψε ο Gandalf θα σου απαντήσω και στα 3 που με ρώτησες.

1.Δηλαδή μέσα σε όλη αυτη την αχανή αυτοκρατορία αυτό που έχεις να μου πείς είναι η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας? Δηλαδή μιλάμε για μια πόλη χτίσμένη από τους Μακεδόνες, μέρος της αυτοκρατορίας, και με την βιβλιοθήκη που προορίζονταν για την άρχουσα τάξης της αυτοκρατορίας. Η γνώση αυτη που είχε μαζευτεί εκει νομίζεις ότι οφέλισε στο ελάχιστο τους Αιγύπτιους? Η τους επηρέασε κάπου?

2. Αντιπαρέρχομαι την ειρωνια και σου λεω το εξής. Ο πολιτισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Πολιτισμός είναι οι επιστήμες, η τέχνη, η φιλοσοφία. Όλα αυτά τα υιοθέτησαν στο έπακρον οι Ρωμαίοι και τα εφάρμοσαν στην Αυτοκρατορία τους. Ο δυτικός πολιτισμός όπως τον βλέπουμε σήμερα στιρίχθηκε στις Ελληνικές επιστήμες και τέχνες αλλά η δίαδοσή του έγινε μέσω των Ρωμαίων. Ειτε σου αρέσει είτε όχι.

3. Δεν είπα ότι ήταν οι πιό απολίτιστοι αλλά από τους πιό απολίτιστους. Ναι ο Αριστοτέλης ήταν Μακεδόνας . Μην ξεχνάς όμως ότι στην Προελληνιστική Ελλάδα ακόμα και το πιο μικρο νησί είχε τον σοφό του. Το ότι υπήρξε και ο Αριστοτέλης στην Μακεδονία δεν αποδεικνύει κάτι. Και ο Θαλής ήταν από την Μίλητο. Τι σημάινει αυτό δηλαδή ότι η Μίλητος ήταν οι κοιτίδα του πολιτισμού?

Παραιτούμαι!

Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας.....

Θα τα έβλεπε με e-mail από την Πέλλα τα "βιβλία" στην Αλεξάνδρεια...

Βαριέμαι και να γράφω πλέον.... σαν να μιλάω μόνος μου στον τοίχο.

Εντάξει έχετε δίκιο.

Μην το κουράζουμε άλλο.

sniper
09/10/2007, 13:44
....

Όσο για το εμπαθές του σχόλιου σου....πιο πάνω...

...

Καθόλου εμπαθές! Απλά ειλικρινές!

Το ότι δεν συμφωνούμε σε πολλά δεν σημαίνει ότι έχω κάτι μαζί σου (κι άρα δεν είμαι εμπαθής προς εσένα)

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 13:45
ok...;ϊδια ουσία με άλλη περιγραφή... αποδεκτό το οτι δεν συμφωνούμε και το αφήνω εδώ και εγώ.

Gandalf

byron
09/10/2007, 13:49
σε ποιους ακριβώς ανήκε;

Ελεος ρε Κάπταιν. Για άλλη μια φορά κρίνεις ή υιοθετείς απόψεις που δεν συμφωνούν με ’οσα (σίγουρα) γνωρίζεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ταράζουν το περί κοινού αίσθημα.

Με ποια μέτρα και με ποιά ηθική κρίνεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε nimits τις πράξεις του Αλέξανδρου, ή των ρωμαίων ή του Αννίβα;

Με την ηθική του 2007; :rolleyes:

ΥΓ. To να μιλάει ο νιμιτς για δημοκρατικά ιδεώδη, σφαγές αμάχων και λοιπές pollitically incorrect πράξεις μόνο για γέλια είναι. Απορώ που δεν κάνεις κριτική στην υποκρισία του, αλλά στάθηκες σε μια μαλακία που πέταξε. (που πολύ πιθανόν να εξυπηρετεί κάτι διαφορετικό απ΄αυτό που συζητάτε)

zero
09/10/2007, 13:53
Παραιτούμαι!

Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας.....

Θα τα έβλεπε με e-mail από την Πέλλα τα "βιβλία" στην Αλεξάνδρεια...

Βαριέμαι και να γράφω πλέον.... σαν να μιλάω μόνος μου στον τοίχο.

Εντάξει έχετε δίκιο.

Μην το κουράζουμε άλλο.

Οκ δεν συνενοούμαστε .

Cpt. Haddock
09/10/2007, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
ΥΓ. To να μιλάει ο νιμιτς για δημοκρατικά ιδεώδη, σφαγές αμάχων και λοιπές pollitically incorrect πράξεις μόνο για γέλια είναι. Απορώ που δεν κάνεις κριτική στην υποκρισία του, αλλά στάθηκες σε μια μαλακία που πέταξε. (που πολύ πιθανόν να εξυπηρετεί κάτι διαφορετικό απ΄αυτό που συζητάτε)

Το ποιούς υπηρετεί ο Νίμιτς νομίζω το ξέρουμε όλοι, τη δουλειά του κάνει και δε νομίζω οτι χρειάζεται να κρίνουμε το αν αυτός δικαιούται να μιλάει για δημοκρατικά ιδεώδη γιατί αν το δούμε ιστορικά, μόνο οι Ελβετοί δικαιούνται :lol:

Επειδή λοιπόν, ο Νίμιτς είναι αυτός που είναι και ΣΙΓΟΥΡΑ λέει οτι λέει για κάποιο σκοπό (και δεν είμαστε αφελεις να πιστεύουμε οτι ειναι μια απλή άποψη - όταν είσαι διπλωμάτης/πολιτικός απλα δεν έχεις άποψη), το θέμα είναι ΠΩΣ εμείς πρέπει να αντιδρούμε σε αυτό.

Με τη λογική του Μακεδονομάχου; Μήπως έτσι παίζουμε το παιχνίδι του καταντώντας γραφικοί;

Αυτός ήταν ο προβληματισμός μου εξ' αρχής και γι' αυτό άνοιξα το θρεντ (και για να χαβαλεδιάσω λίγο :blush: :D )

sniper
09/10/2007, 13:55
Οκ δεν συνενοούμαστε .

Φυσικά και δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον που δεν γνωρίζει τα βασικά.

Άκου βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια για την Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας....

Ούτε τα βασικά, δυστυχώς...

zero
09/10/2007, 13:59
Φυσικά και δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον που δεν γνωρίζει τα βασικά.

Άκου βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια για την Αρχουσα τάξη της αυτοκρατορίας....

Ούτε τα βασικά, δυστυχώς...

Ενώ εσύ που ξέρεις τα βασικά πιστεύεις ότι η Βιβλιοθήκη ήταν ένα πρότζεκτ για την επιμόρφωση των απολίτιστων Αιγύπτιων...

HateNord
09/10/2007, 14:26
Ρε δε γαμιούνται όλοι...και οι από δω και οι απο κεί και οι πάνω και οι κάτω.Αμα δε σηκωθώ το πρωί στις 5 να πάω για δουλειά σκατά θα φάει η οικογένειά μου σκατά μηχανάκι θα έχω και σκατά βόλτες θα πηγαίνω.Χεστηκα τι λέει ο Νιμιτς.Χέστηκα για τη Μακεδονία.Χέστηκα και για το Μέγα Αλέξανδρο που πριν κάτι χιλιάδες χρόνια ήταν μάγκας.Σήμερα τι κάνουμε,σήμερα τι είμαστε ????

blueblack
09/10/2007, 14:32
ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ.............ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ........ΕΝΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.........!!!!!

Μεγαλωμένο άπό τόν Άριστοτέλη.........

Άλλά μόνο έγκληματίες καί ίνδιάνους έχουν γιά ίστορία........!!!!!!

ΟΥ...........ΡΕ...........sorry it's a mistake..............ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

zero
09/10/2007, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από HateNord
Ρε δε γαμιούνται όλοι...και οι από δω και οι απο κεί και οι πάνω και οι κάτω.Αμα δε σηκωθώ το πρωί στις 5 να πάω για δουλειά σκατά θα φάει η οικογένειά μου σκατά μηχανάκι θα έχω και σκατά βόλτες θα πηγαίνω.Χεστηκα τι λέει ο Νιμιτς.Χέστηκα για τη Μακεδονία.Χέστηκα και για το Μέγα Αλέξανδρο που πριν κάτι χιλιάδες χρόνια ήταν μάγκας.Σήμερα τι κάνουμε,σήμερα τι είμαστε ????

Επειδή χεστήκαμε για όλα δεν είμαστε τίποτα.

marios8
09/10/2007, 14:39
Καπετάνιε είναι απο τις ελάχιστες φορές που δεν συμφωνω μαζί σου.

Κατ αρχάς να πώ οτι δεν έχω διαβάσει τα ποστ οπότε ισως να αναφέρω πραγματα που έχουν ξανα ειπωθεί.

Γνωρίζεις οτι δεν πιστευω σε ανωτερότητες λαων και ανθρώπων ώμος οι συνθήκες που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο βοήθησαν στην ανθιση της φιλοσοφίας.

Φιλοσοφίας που μετά τα μαύρα χρόνια του μεσαίωνα έθεσε τις βάσεις ωστε να αναπτηχθούν οι σημερινές δυτικές κοινωνίες.

Ακομα και σήμερα διδάσκεται ο Πλατωνας - Σωκράτης , ο Αριστοτέλης ,ο Πυθαγόρας , ο Αναξίμανδρος καί πάρα πολλοί άλλοι που αν αρχίσουμε να τους απαριθμούμε δεν μας φτάνει η μέρα.

Ειδικά όμως ο Πλάτωνας- Σωκράτης και Αριστοτέλης έχουν ιδικό βάρος στους ανα τον κόσμο σκεπτόμενους ανθρώπους. Και πηγή έμπνευσης για πολλούς συγχρονους φιλοσόφους.

Πιστεύεις εσυ οτι ο Αλέξανδρος ένας απο τους καλύτερους μαθητές - μελετητές και φίλος του Αριστοτέλη ήταν απλά ένας δολοφόνος?

Δεν νομίζεις οτι κάτι δεν κολλάει στο πάζλ? Δυστυχώς είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί μέσα απο το net.

Υγ 1 Δυστυχώς για την Ελλαδα μετα τον μεσαίωνα ( Βυζάντιο - Τουρκοι) η λέξη διαφωτισμός παρέμεινε αγνωστη στον Ελλαδικό χώρο. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε ο νεοέλληνας.

Υγ 2. Πλατωνας - Σωκράτης αναφέρονται μαζί γιατί έγραψε μόνο ο ένας.

Υγ 3 Σίγουρα κάποιοι θα έχουν κάνει το κλασικότερο λάθος (που κάνουν αυτοί που δεν έχουν μελετήσει ιστορία) να προσπαθούν να έξηγήσουν με την ηθική του σήμερα ιστορικά γεγονότα.

Υγ 4 Ξέρω γιατί το έβαλες αυτό το θρεντ αλλα δεν ανήκω στην κατηγορία που θές να τσιγκλήσεις. Αλλωστε εγώ πιστεύω οτι ο Ελληνας με τον νεοέλληνα είναι 2 εντελώς αντιθετες έννοιες

Περισσοτερα απο κοντά και καλη τύχη με το θρεντ. αν και δεν το νομίζω :wave2: :beer: :beer:

costas81
09/10/2007, 14:49

:a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37: :a37:

Gandalf dr685sm
09/10/2007, 14:52
Να τονιστέι οτι το παραπάνω "περιστατικό" φέρεται να ειπώθηκε απο τον Kissinger "ανεπίσημα" σε κάποιο συνέδριο του 1974. Φυσικά δεν αποδέχθηκε ποτέ οτι ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Αλλά ο συγκεκριμένος είναι υπεύθυνος για πολλά δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ εώς και σήμερα, συμπεριλαμβανόμενης της εύννοιας προς Ισραήλ , με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Gandalf

the who
09/10/2007, 15:05
Να τονιστέι οτι το παραπάνω "περιστατικό" φέρεται να ειπώθηκε απο τον Kissinger "ανεπίσημα" σε κάποιο συνέδριο του 1974. Φυσικά δεν αποδέχθηκε ποτέ οτι ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Αλλά ο συγκεκριμένος είναι υπεύθυνος για πολλά δεδομένα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ εώς και σήμερα, συμπεριλαμβανόμενης της εύννοιας προς Ισραήλ , με ότι και αν σημαίνει αυτό.

Gandalf

Μαλλον απηχουν στις ενδοτερες σκεψεις του ¨κυριου¨αυτου.Υποτιθεται οτι αυτα τα λεγομενα του ειχαν δημοσιευθει σε τουρκικη εφημεριδα.Οποιος εχει την εφημεριδα παρακαλω να μου στειλει το αποκομα για να κανω μηνυση στον ¨κυριο¨Κισ(my ass)σινγκερ.

:rotflmao: :rotflmao:

yannis27
09/10/2007, 15:09
OXI!!!

Βλεπω κοιταζεσαι στο καθρεπτη συχνα................

Akatanomastos
09/10/2007, 15:15
o M.A. eixe mazi me ton strato kai olokliro epiteleio apo votanologous, epistimones, poiites, zografous gia na sizitisoun, na paiksoun, na antalaksoun apopseis me tous sfagiathentes..
pos tha perasei i ora otan den polemas?

ax oraia xronia

tai
09/10/2007, 17:51
1ον ο Αλέξανδρος έφτιαξε μια μικρή αυτοκρατορία κατακτώντας την Ελλάδα.

2ον ο μόνος εχθρός που του είχε μείνει (και τους φοβότανε) ήταν οι Πέρσες.

3ον έχει μάθει από τον Αριστοτέλη ότι οι λαοί κατακτιόνταν πιο εύκολα με «μετάδοση πολιτισμού» παρά με τον παλιό τρόπο του μαστιγίου.

4ον η διαφορά των Μηδων, Περσών, Σκυθών, Κιμέριων, και άλλων λαών της εποχής με τους Έλληνες, ήταν ότι οι άλλοι δεν είχαν μάθει, οτι αφαίμαξη του πλούτου των κατακτημένων, είναι πιο προσοδοφόρα όταν οι κατακτημένοι λαοί ευημερούν.

5ον για τον από πάνω λόγο οι Έλληνες του Αλεξάνδρου, ΔΕΝ κάνανε γενοκτονίες, και οι σφαγές περιοριζόντουσαν στον απαραίτητο τσαμπουκά. Όσο εχεις το κεφάλι σκυφτό και αποδιδεις κέρδη, τόσο σου κτίζω πολιτείες (για να σε έχω συγκεντρωμένο- ελεγχόμενο), και σε μορφώνω, για να παράγεις καλύτερα (ο καπιταλισμός δεν ανακαλύφτηκε τον 19 αιώνα):lol:

6ον από το 344 που εδραιώθηκε στην Ασία ο Αλέξανδρος μέχρι τον θάνατο της Κλεοπάτρας (το γένος Πτολεμαίου), πέρασαν αρκετά έως πολλά χρόνια για να πούμε ότι η αυτοκρατορία (έστω ένα μεγάλο κομμάτι της) δεν είχε μακρά ζωή.

7ον τον τόπο τον ονοματίζουν οι κάτοικοί του. Την Μακεδονία την ονομάτισαν οι Μακεδόνες (Μακέδνος= ψηλός άνθρωπος) πριν από αρκετούς αιώνες .
Αυτό που ονομάζω εγώ ΔΕΝ μπορείς να το σφετερίζεσαι εσύ.:mad:

Το όλο θέμα πάντως έχει να κάνει με την ΜΗ άσκηση βέτο στην είσοδο του FYROM στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Και μετά θα το φάμε και επίσημα το ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’:sick:

yannis27
09/10/2007, 18:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

2ον ο μόνος εχθρός που του είχε μείνει (και τους φοβότανε) ήταν οι Πέρσες.

3ον έχει μάθει από τον Αριστοτέλη ότι οι λαοί κατακτιόνταν πιο εύκολα με «μετάδοση πολιτισμού» παρά με τον παλιό τρόπο του μαστιγίου.

4ον η διαφορά των Μηδων, Περσών, Σκυθών, Κιμέριων, και άλλων λαών της εποχής με τους Έλληνες, ήταν ότι οι άλλοι δεν είχαν μάθει, οτι αφαίμαξη του πλούτου των κατακτημένων, είναι πιο προσοδοφόρα όταν οι κατακτημένοι λαοί ευημερούν.

5ον για τον από πάνω λόγο οι Έλληνες του Αλεξάνδρου, ΔΕΝ κάνανε γενοκτονίες, και οι σφαγές περιοριζόντουσαν στον απαραίτητο τσαμπουκά. Όσο εχεις το κεφάλι σκυφτό και αποδιδεις κέρδη, τόσο σου κτίζω πολιτείες (για να σε έχω συγκεντρωμένο- ελεγχόμενο), και σε μορφώνω, για να παράγεις καλύτερα (ο καπιταλισμός δεν ανακαλύφτηκε τον 19 αιώνα):lol:

6ον από το 344 που εδραιώθηκε στην Ασία ο Αλέξανδρος μέχρι τον θάνατο της Κλεοπάτρας (το γένος Πτολεμαίου), πέρασαν αρκετά έως πολλά χρόνια για να πούμε ότι η αυτοκρατορία (έστω ένα μεγάλο κομμάτι της) δεν είχε μακρά ζωή.

7ον τον τόπο τον ονοματίζουν οι κάτοικοί του. Την Μακεδονία την ονομάτισαν οι Μακεδόνες (Μακέδνος= ψηλός άνθρωπος) πριν από αρκετούς αιώνες .
Αυτό που ονομάζω εγώ ΔΕΝ μπορείς να το σφετερίζεσαι εσύ.:mad:

Το όλο θέμα πάντως έχει να κάνει με την ΜΗ άσκηση βέτο στην είσοδο του FYROM στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Και μετά θα το φάμε και επίσημα το ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’:sick:

:beer: :beer: φιλε....μερικοι αν το διαβασουν ισως κατι να βγει....

ermis21
09/10/2007, 18:30
καλά μη φας............... έχει τραχανά................

"εφτιαξε/δημιουργησε/προσφερε" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..........ας γελάσω!!!!

μα πόσο μεγαλώψυχα προσέφερε τον πολιτισμό και τα ήθη....
ΟΟΟΟΥΥΥΥΥ ΡΕΕΕΕΕ.....

τότε και ο χίτλερ προσέφερε... και ο μπούς.....

ΡΕ ΜΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΡΕΕΕ.......ΞΥΠΝΗΣΤΕ.....

ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΩΛΑΡΑΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ.....

ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.... (και καλά κάνουν...αφού πιόνια είμαστε..)

Την επόμενη φορά δεν θα ψηφίσω Μ.Αλέξανδρο.... :rolleyes: :rolleyes:

marios8
09/10/2007, 23:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

Kαι όχι μόνο, να σκεφτείς οτι πέρασε και το Δούναβη (πρίν ξεκινησει για την ανατολή) :wave2:

project.breeze
09/10/2007, 23:59
Οι τελευταίοι σε αυτή την γη που έχουν δικαιώμα να μιλάν εναντίον της επεκτατικής πολιτικής οποιουδήποτε είναι οι Αμερικάνοι.Με κάτι τέτοιες μαλακίες απασχολούν τα μαμούχαλα τα αμερικανάκια και δεν βλέπουν τί γίνεται μέσα στην ίδια τους την χώρα.Ο Αλέξανδρος δεν ήταν και κανένα αγγελούδι αλλά γιατί ασχολούνται με πράγματα που έγιναν πριν 2.500 χρόνια και δεν ασχολούνται με άλλες επεκτατικές πολιτικές που εκκρεμούν;Π.χ Ισραήλ,Τουρκία κτλ...

mats8282
10/10/2007, 00:02
Προσωπικα πιστευω οτι εστω και λογω συμπτωσεων,λογω Αλεξανδρου και ανεξαρτητα απο σκοπιμοτητες η ιστορια εχει ως εξης.

1) Η διαδοση του Ελληνικου πολιτισμου στα βαθη της Ασιας και η <<παγκοσμιοποιηση>> της Ελληνικης γλωσσας ως επακολουθο της πορειας του Αλεξανδρου.

2) Ακριβως λογω αυτης της διαδοσης η τοτε Εκκλησια βοηθησε κατα λαθος στην σωτηρια της γλωσσας μεταφραζοντας τα βιβλια της στην ελληνικη. Οχι λογω συμπαθειας των Εβραιων προς αυτην.

3) Ακολουθει το σοκ του κρατικου χριστιανισμου και τον ορο Ελληνας να σημαινει ειδωλολατρης, με συνεπεια την παυση των Ολυμπιακων αγωνων, το γκρεμισμα ναων,θεατρων κτλ κτλ. Η <<εισβολη>> των Σλαβων στα Βαλκανια τον 6ο περιπου αιωνα, επιδρομες στον ελλαδικο χωρο απο Vikings μεχρι Καταλανους κτλ κτλ...

4) Απο την απενοχοποιηση του ορου Ελληνας(κατα τον Γ. Κορδατο γυρω στο 1200 ΜΧ αν θυμαμαι καλα) και μετα αρχισε η πραγματικη επιρροη στον λεγομενο δυτικο κοσμο του σημερα. Εφυγαν πολλοι μορφωμενοι απο το κυριευμενο Βυζαντιο στην Δυση κατα το 1400-1453. Μαζι τους κουβαλησαν κατι σχετικα καινουργιο για τους σταυροφορους.Οτι απεμεινε απο τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο. Η Αναγεννηση δεν ηταν τυχαιο γεγονος κυρ Νιμιτς μου. Ουτε η επιδραση των αρχαιων Ελληνων στον μοντερνο δυτικο πολιτισμο. Δεν ξερανε και πολλα απο επιστημες οι φραγκοσαξονες. Και κατα τον Μεσαιωνα η παπικη εξουσια στερησε απο τους ανθρωπους την γνωση.

Οτι και να ηταν ο Αλεξανδρος και ανεξαρτητα απο το πως τον βλεπουνε καποιοι ο <<δυτικος>> κοσμος ειναι ετσι οπως ειναι σημερα λογω του Αλεξανδρου.Τυχαια ή με προθεση.

Τωρα για το αν ηταν <<καθαροι>> Ελληνες οι Μακεδονες ή ξεχωριστος λαος ή κραμα λαων.... Δεν περνω ορκο... Παντως Σλαβοι δεν ητανε σιγουρα...

Εδω δεν τα βρισκουν οι ιστορικοι που τα λενε και διαβαζουν και ερευνουν ολη την ζωη τους.Υπαρχουν επιχειρηματα και απο τις 3 πλευρες.

Αλλα για εμενα το πιο πιθανο ηταν να εξελληνιστικαν,τουλαχιστον πολιτισμικα, προς τον 5ο πΧ αιωνα. Για την προ των Περσικων πολεμων Μακεδονια δεν υπαρχουν και πολλα στοιχεια. Πιο πολυ θρυλοι και παραδοσεις.

ΙΠΠΕΑΣ
10/10/2007, 11:08
4) Απο την απενοχοποιηση του ορου Ελληνας(κατα τον Γ. Κορδατο γυρω στο 1200 ΜΧ αν θυμαμαι καλα) και μετα αρχισε η πραγματικη επιρροη στον λεγομενο δυτικο κοσμο του σημερα. Εφυγαν πολλοι μορφωμενοι απο το κυριευμενο Βυζαντιο στην Δυση κατα το 1400-1453. Μαζι τους κουβαλησαν κατι σχετικα καινουργιο για τους σταυροφορους.Οτι απεμεινε απο τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο. Η Αναγεννηση δεν ηταν τυχαιο γεγονος κυρ Νιμιτς μου. Ουτε η επιδραση των αρχαιων Ελληνων στον μοντερνο δυτικο πολιτισμο. Δεν ξερανε και πολλα απο επιστημες οι φραγκοσαξονες. Και κατα τον Μεσαιωνα η παπικη εξουσια στερησε απο τους ανθρωπους την γνωση.

Αυτό που λες ίσχυε αλλά για να είμαστε ακριβείς, συνέβηκε στην πρωτοβυζαντινή περίοδο.

Από την Μεσοβυζαντινή Περίοδο και μέσα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μπορούμε να δούμε την εξέλιξη του Ελληνικού πολιτισμού. Η αναγνώριση της ελληνικής ως της επίσημης γλώσσας της Αυτοκρατορίας έγινε ήδη από τον Ηράκλειο στις αρχές του 7ου αιώνος. Ήταν το επιστέγασμα μιας έντονης και συγκρουσιακής, ενίοτε, διεργασίας που είχε αρχίσει από την εποχή του Θεοδοσίου Β' με πρωτοβουλία της Αθηναίας συζύγου του Ευδοκίας και του Έλληνα διοικητού της Κωνσταντινουπόλεως Κύρου Πανοπολίτου.

Άλλο ένα αδιάσειστο ιστορικό στοιχείο που αποδεικνύει τα παραπάνω είναι το ιερό κείμενο των φίλων μας των μωαμεθανών. Το Κοράνι αναφερόμενο στους πολέμους της ίδιας εποχής που διεξήγαγε ο Ηράκλειος κατά των Περσών αναφέρει "Οι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες" . (Όχι δεν διαβάζετε Ιστορία Ελληνοπερσικών Πολέμων ούτε ιστορία Ελληνιστικής Εποχής). Διαβάζετε Κοράνι και ελπίζω να είναι γενικά παραδεκτό ότι δεν γράφτηκε στην αρχαιότητα.

Κατά τον Άγγλο ιστορικό G.Finlay που έγραψε το έργο του "Ιστορία της βυζαντινής και Ελληνικής Αυτοκρατορίας- 1854"( πολύ πριν τις παγκοσμιοποιητικές ιδεολογίες των ισχυρών αυτού του κόσμου και τις μελλοντικές τους μεθοδεύσεις προς νέες μορφές διακυβέρνησης ..........), γράφει ότι στο βυζάντιο ιδίως μετά τον 6ο αιώνα, διαμορφώθηκε ένας νέος κόσμος συνθέσεως Ελληνισμού - Χριστιανισμού από την οποία προήλθε η μεγάλη ακμή του Βυζαντίου κατά τους θ' και ι' αιώνες.

Δεν θα αρχίσω να αναφέρω παραπομπές σε ιστορικά κείμενα που παρουσιάζουν δυτικούς ηγεμόνες να απευθύνονται με υβριστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς προς τους ομολόγους τους στην Κωνσταντινούπολη αποκαλώντας τους "Έλληνες".
Δεν θα αρχίσω να αναφέρω γιατί τεχνιέντως αποκρύπτεται επιδεικτικά από τα ελληνικά βιβλία η αναλυτική παρουσίαση των γεγονότων που έγιναν την περίοδο γύρω από το 1204.

Θα συνέχιζα να παραθέτω ιστορικές απόψεις πολλών ξένων ιστορικών του παρελθόντος - που δεν ήταν άλλωστε μυημένοι στην ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης - αλλά πιστεύω ότι αρκεί το ερέθισμα για να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος και να βρει την αλήθεια, έστω το μεγαλύτερο τμήμα της.

Κανείς δεν λέει ότι στους πρώτους αιώνες δεν υπήρχαν ξένοι στην βυζαντινή αυτοκρατορία (Ο πυρήνας της έδρευε στην ανατολική μεσόγειο, δηλαδή εκεί που διέπρεψαν για χιλιετίες οι Έλληνες) ή δεν υπήρχαν εκφάνσεις άλλων πολιτισμών αλλά το κυρίαρχο στοιχείο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ήταν οι Έλληνες.
Είναι τυχαίο ότι στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για σχετική οικονομικοπολιτικοηθικοκοινωνικοστρατιωτική συνοχή με αποτέλεσμα να αντέξει σε κάθε εξωτερικό κίνδυνο ενώ η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρευσε από τις επιδρομές "βαρβαρικών" ορδών, αφού δεν απαρτιζόταν από τέτοιους συσχετισμούς ομοιογένειας. Αυτό βέβαια άλλαξε αργότερα από τις κινήσεις και δράσεις του Καρλομάγνου που με διάφορες μεθόδους οραματίστηκε την αναβίωση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας(για να επικυριαρχήσει και αυτός με την σειρά του την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία). Όμως μόνο και μόνο η σύγκριση της εξέλισης των δύο τμημάτων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μας βοηθάει να συμπεράνουμε γιατί το ανατολικό ΑΝΤΕΞΕ.

Ο κύριος λόγος που, από την Μεσοβυζαντινή Περίοδο, η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν ονομάστηκε Ελληνική Αυτοκρατορία είναι γιατί οι αυτοκράτορες της με αυτό τον τρόπο ήθελαν να ελέγχουν και να κυβερνού εξ ονόματος καιι της δυτικής Ευρώπης. Ήθελαν οι περιοχές της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας να είναι υποτελείς στον (Κοσμοκράτορα)αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης(Κωνσταντινούπολη).

Αυτά Ρωμιοί μου !! :D

PS: Κωστάκη και Ντoρούλα, Τούρκοι είστε για Ρωμιοί ;