View Full Version : Αποκλειστικό μέσο....μηχανή;
Χαιρετώ την παρέα σας. Ειμαι σχετικά νέος -επίσημα- οδηγός με δίπλωμα από το καλοκαίρι. Τώρα που σκέφτομαι σοβαρά ένα δικό μου μεταφορικό μέσο έχω το δίλλημα.... αυτοκίνητο ή μηχανή; Ό,τι αποφασίσω θα είναι πιθανότατα καινούργιο και το αποκελιστικό μου όχημα για 3-4 χρόνια. Για μηχανή σκέφτομαι κάτι σαν το FZ6 ή το Bandit.
Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πιο άνετα στους 2 τροχούς και σίγουρα αυτό είναι που θέλω πιο πολύ....
Το θέμα είναι κατά πόσο τα βγάζεις πέρα μόνο με μηχανή όταν πιάνουν τα κρύα και οι βροχές....Επίσης με προβληματίζει όλος αυτός ο extra εξοπλισμός...
Επικαλούμαι την εμπειρία σας.....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Band(age)it
09/10/2007, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Noam_21
Χαιρετώ την παρέα σας. Ειμαι σχετικά νέος -επίσημα- οδηγός με δίπλωμα από το καλοκαίρι. Τώρα που σκέφτομαι σοβαρά ένα δικό μου μεταφορικό μέσο έχω το δίλλημα.... αυτοκίνητο ή μηχανή; Ό,τι αποφασίσω θα είναι πιθανότατα καινούργιο και το αποκελιστικό μου όχημα για 3-4 χρόνια. Για μηχανή σκέφτομαι κάτι σαν το FZ6 ή το Bandit.
Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πιο άνετα στους 2 τροχούς και σίγουρα αυτό είναι που θέλω πιο πολύ....
Το θέμα είναι κατά πόσο τα βγάζεις πέρα μόνο με μηχανή όταν πιάνουν τα κρύα και οι βροχές....Επίσης με προβληματίζει όλος αυτός ο extra εξοπλισμός...
Γεια και καλως ηρθες :D
Εαν εκτος απο νεος οδηγος εισαι και νεος ανθρωπος τα κρυα και οι βροχες δε σημαινουν τιποτα για σενα...αν φερεσαι και ιδιαιτερα μαλακά στο γκαζι δε...κανενα πλοβλημα
Αν ρωτας εδω τι να διαλεξεις αναμεσα σε αυτοκινητο και μηχανη ξερεις εκ των προτερων οτι οι απαντησεις δε θα ειναι αντικειμενικες :)
Οσον αφορα τον εξτρα εξοπλισμο..τι σε προβληματιζει ακριβως?Σιγουρα δεν ειναι κυριλλε και οπου κι αν πας θα φαινεται λες και ηρθες απο την αποβαση στη Νορμανδια αλλα για πολλους (και εμου μαζι) ειναι ανετος οσο και απαραιτητος...:) :)
Και παλι καλως ηρθες και καλο διαβασμα :wave2:
el_hymador
09/10/2007, 17:44
ο σωστος ο μηχανοβιος ο προστυχος δεν μπαινει σε τετοιου ειδους διληματα και σκεψεις....ακου αυτοκινητο η μηχανη!!....τσ,τσ,τσ....μηχανη βεβαια!!!
Αν ντυθεις σωστα δεν καταλαβαινεις ουτε απο κρυο ουτε απο βροχη....ταλαιπωρια λιγη εχει φυσικα στο βαλε -βγαλε αλλα, σοβαρα τωρα....
ανταλασεις το ενα πενταλεπτο που θα σπαταλησεις στο να φορεσεις τοα αδιαβροχα κτλ με εκατονταδες χαμενες ωρες στο μποτιλιαρισμα η ψαχνοντας για παρκερα;
its up to you...
τωρα σε οτι αφορα στον extra εξοπλισμο, ενα καλο μοτοσικλετιστικο JACKET, μποτες ( η μποτακια) και γαντια αντεχουν ακομα και γερη νεροποντη για καποιο χρονικο διαστημα.....οποτε το μονο που σου μενει να φορας ειναι ενα αδιαβροχο παντελονι σε περιπτωση βροχης...
καλως ηρθες και μην μασας!
:wave2:
Ξεκίνησα να σου γράφω 1000 λόγους για να αγοράσεις μηχανή, άλλους τόσους για αυτοκίνητο.
Τελικά δεν αναφέρω τίποτα απο όλα αυτά εκτός του οτι είμαι της ιδέας οτι όλοι όσοι οδηγούν αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουν οδηγήσει μηχανή για 2-3 χρόνια για ευνόητους λόγους.
Και φυσικά αν μένεις Αθήνα και η δουλειά σου είναι Ελευσίνα όπως και δήποτε αυτοκίνητο για να μοίραζες και τα έξοδα της βενζίνης με κανα συνάδελφο.
Αυτιά :) :wave2:
Καλώς ήρθες :wave2:
αυτοκίνητο
kakofonixx
09/10/2007, 18:01
o εξοπισμος δεν πρεπει να σε προβληματιζει...
απο τη στιγμη που θες να καβαλας μηχανη με ασφαλεια, ουτως ή αλλως πρεπει να τον αποκτησεις
ενα καλο κρανος - μπουφαν - γαντια ειναι τα ελαχιστα απαραιτητα για αρχη.
φροντιζεις να ειναι ζεστα και αδιαβροχα και καθαρισες! :winka:
οσο για το θεμα του καιρου, ενα θα σου πω...
απο τους 12 μηνες το χρονο, ζητημα τους 3 να ειναι τοσο χαλια ο καιρος... (μεσογειακο κλιμα γαρ)
σου μιλαει ανθρωπος που για αποκλειστικο μεταφορικο μεσο χρησιμοποιει scooter / μηχανη τα τελευταια 6-7 χρονια :wave2:
Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
Να γίνω πιο συγκεκριμένος :
-Είμαι από Γιάννενα και για όποιον ξέρει αυτό σημαίνει 1)μηδέν παρκάρισμα
2)τρελή κίνηση
3) ξαφνικές βροχές ανα πάσα στιγμή
4) Κατά συρροή δολοφόνοι με τιμόνι
Φαντάζομαι ότι αρκετοί από εσάς έχετε αυτοκίνητο.Αυτο που μεε ενδιαφέρει είναι
1) το πόσο εύκολα μπορείς να μεταφέρεις πράγματα στην μηχανή π.χ laptop ή βιβλία με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
2) Κατά πόσο μπορείς να είσαι εφοδιασμένος με αδιάβροχα ανά πάσα στιγμή (για ξαφνικές μπόρες)
3) Πόσο περίπου είναι το κόστος συντήρησης μιας μηχανής (βενζίνη service ασφάλεια κλπ)
Ελπίζω να μην κουράζω. Ίσως φαίνονται λεπτομέρειες όλα αυτά αλλά ψάχνομαι κυρίως για την ........συμβίωση στην καθημερινότητα με μηχανή !
πόσο εύκολα μπορείς να μεταφέρεις πράγματα στην μηχανή π.χ laptop ή βιβλία με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
αν πάρεις μηχανή για αυτά που λες μάλλον θα πρέπει να κάνεις το εξής:
-μια στάνταρ μεγάλη μπαγαζιέρα πίσω (από 40 λίτρα και πάνω)
Εκεί θα βάζεις κράνος, μπουφάν, γάντια, χταπόδια κλπ. Σκέψου ότι πας για καφέ καλοκαίρι. Θα πας χωρίς εξοπλισμό; η θα τα κουβαλάς όλα μαζί σου; Θα την χρησιμοποιήσεις και για ψώνια κλπ.
- μια τσάντα πλάτης για lap top βιβλία κλπ. Μια απλή αθλητική τσάντα που χωράει πολλά περισσότερα απ όσο νομίζει κανείς.
- Όταν φοράς τον εξοπλισμό για να πας πχ στη δουλειά, μπορείς να έχεις την τσάντα στην μπαγαζιέρα. Επίσης αν έχει βροχή κλπ. Αν θες να πας ταξίδι, χρησιμοποιείς την μπαγαζιέρα σαν βαλίτσα, φοράς τον εξοπλισμό και έχεις το lap top στην πλάτη. Αν δεν θες μαζί τον υπολογιστή στην πλάτη μπορείς να έχεις επι πλέον πράγματα. Αν θες μεγάλα και συχνά ταξίδια πάρε μηχανή με δυνατότητα για σαμάρια.
VanDiemen
09/10/2007, 19:58
Καλώς ήρθες φίλε! Εύχομαι να βρεις το ιδανικότερο όχημα για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά... πιστεύεις ότι ρωτώντας σε ένα μοτοσυκλετιστικό forum "τι να πάρω; Μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο", θα έπαιρνες αντικειμενικές απαντήσεις; Είναι σα να ρωτούν οι Αμερικάνοι τους Τούρκους "εεε χμ... που να φτιάξουμε εργοστάσιο παραγωγής F-16; Στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;"
Band(age)it
09/10/2007, 20:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Είναι σα να ρωτούν οι Αμερικάνοι τους Τούρκους "εεε χμ... που να φτιάξουμε εργοστάσιο παραγωγής F-16; Στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;"
Κανονισε να παει στις διαμαχες :rotflmao:
Μα ούτε εγώ το βλέπω αντικειμενικά....Δεν θέλω τόσο αντεικιμενικές γνώμες όσο να πάρω εμπειρίες από ανθρώπους που ζουν και κινούνται αποκλειστικά με μηχανή για το τι μπορείς και κυρίως τι δεν μπορείς με μια μηχανή.
Φίλε μου 5 χρόνια τώρα που έχω δικό μου μεταφορικό μέσο, αυτό είναι μηχανή. Έχω ζήσει σε μικρό νησί, στη Θεσσαλονική & τώρα το Ηράκλειο Κρήτης. Από ότι καταλαβαίνεις λοιπόν σε πολύ αντιπροσωπευτικά μέρη. Προσωπικά δε μετανοιώνω καθόλου που έχω μηχανή. Μπορείς να κάνεις τα πάντα & όλα είναι στη τελική θέμα θέλησης. Όλα έχουν τα συν και τα πλην τους. Νομίζω ότι η μηχανή υπερτερεί, ειδικά στην ηλικία που βρισκόμαστε. Η απόφαση προφανώς είναι δική σου.
Εγώ απλά θα πω : ταχύτερη μετάβαση, εύκολο παρκάρισμα, οικονομία στα καύσιμα, φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια κ. Αλλά πάνω από όλα συμβίωση με αυτό που λατρεύεις...Τους 2 τροχούς..
VanDiemen
09/10/2007, 20:21
Θέλεις δηλαδή να σε ενθαρρύνουμε προς το να πάρεις μοτοσυκλέτα, ώστε να εκλείψουν οι όποιοι ενδοιασμοί σου ή να σου βρούμε δικαιολογίες για να πεις στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, που αντιδρούν στην ήδη ειλημμένη απόφασή σου;
Το παλεύω Band(age)it.. Θα δείξει..
VanDiemen
09/10/2007, 20:30
.............
κυρίως τι δεν μπορείς με μια μηχανή.
Χμμ.. Τι δε μπορείς.. τι δε μπορείς...
Εκτός από τα δεδομένα, έτσι;
Δε μπορείς να λύσεις το κυπριακό, ας πούμε, με τη φίλη σου, στο πίσω κάθισμα.
Χμμ.. Τι δε μπορείς.. τι δε μπορείς...
Εκτός από τα δεδομένα, έτσι;
Δε μπορείς να λύσεις το κυπριακό, ας πούμε, με τη φίλη σου, στο πίσω κάθισμα.
:D :D :D Όντως! Πάντως έχω αρχίσει να ψάχνω το ίντερνετ για σάκους κλπ.....Για να δούμε!
Band(age)it
09/10/2007, 20:42
κυρίως τι δεν μπορείς με μια μηχανή.
Δεν μπορεις να μεταφερεις μια οθονη tft 19 ιντσων στη συσκευασια της εαν εισαι μονος σου - χωρις μπαγκαζιερα - ιμαντες - χταποδι - η εστω 2 μετρα σπαγγο...εξακριβωμενο προσφατο προβλημα μου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
οποτε θυμησου..αν παρεις μηχανη παρε εστω λιγο σπαγγο :smilea:
VanDiemen
09/10/2007, 20:44
:D :D :D Όντως! Πάντως έχω αρχίσει να ψάχνω το ίντερνετ για σάκους κλπ.....Για να δούμε!
Γι' αυτό δε λύθηκε ακόμη! Γιατί όλοι οι καλοί διαπραγματευτές έχουν μοτοσυκλέτες.
Θέλεις δηλαδή να σε ενθαρρύνουμε προς το να πάρεις μοτοσυκλέτα, ώστε να εκλείψουν οι όποιοι ενδοιασμοί σου ή να σου βρούμε δικαιολογίες για να πεις στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, που αντιδρούν στην ήδη ειλημμένη απόφασή σου;
Το παλεύω Band(age)it.. Θα δείξει..
Απλώς να λύσω απορίες! Κυρίως για πρακτικές λύσεις από όσους ήδη οδηγούν αλλά και τα έξοδα πάνω-κάτω συμβίωσης με την μηχανή. Το θέμα είναι ότι με την μηχανή πρέπει να ψαχτείς λίγο πιο πέρα από τα κυβικά και τις τελικές....Τώρα που το ψάχνω νιώθω λίγο...αναλφάβητος.
VanDiemen
09/10/2007, 21:23
Απλώς να λύσω απορίες! Κυρίως για πρακτικές λύσεις από όσους ήδη οδηγούν αλλά και τα έξοδα πάνω-κάτω συμβίωσης με την μηχανή. Το θέμα είναι ότι με την μηχανή πρέπει να ψαχτείς λίγο πιο πέρα από τα κυβικά και τις τελικές....Τώρα που το ψάχνω νιώθω λίγο...αναλφάβητος.
Για πλάκα σου τα είπα αυτά.. Sorry :)
Προσωπικά έχω αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα και παπάκι. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ πλέον μόνο εκτός πόλης, εκτός από περιπτώσεις που πρέπει να μεταφέρω κάτι ή κάποιον/ους που δε μπορώ να το/τα/τον/την/τους βάλω πάνω στο παπάκι. Είμαι εντελώς κατά του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη! Με τη μοτοσυκλέτα είχα ένα τροχαίο και από τύχη (κάποιοι ίσως να σπέυσουν να πουν "ατυχία", αλλά μη δίνεις σημασία) είμαι ζωντανός και γι' αυτό την έβαλα στην άκρη (να κι άλλο πλεονέκτημα υπέρ του αυτοκινήτου. Θα την είχα γλυτώσει το πολύ με ένα αμορτισέρ). Όχι γιατί φοβάμαι, αλλά για ευνόητους λόγους. Με το παπάκι κυκλοφορώ βρέξει - χιονίσει. Πάρε ένα αδιάβροχο τζάκετ, ένα καλό κράνος κι αν θες να τη βγάζεις τελείως στεγνός και ένα παντελόνι και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες. Αν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας στην εργασία σου, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά πίστεψέ με (φυσικά αυτό είναι υποκειμενική άποψη) αξίζει τον κόπο ακόμη και να μπεις στη διαδικασία να αλλάζεις ρούχα, παρά να γυρίζεις σαν τη μύγα 40 λεπτά, για να βρεις να παρκάρεις.
Για πλάκα σου τα είπα αυτά.. Sorry :)
Αν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας στην εργασία σου, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά πίστεψέ με (φυσικά αυτό είναι υποκειμενική άποψη) αξίζει τον κόπο ακόμη και να μπεις στη διαδικασία να αλλάζεις ρούχα, παρά να γυρίζεις σαν τη μύγα 40 λεπτά, για να βρεις να παρκάρεις.
Νο problem! Δεν χρειάζομαι κοστούμι αλλά ένα στεγνό τζιν παντελόνι είναι απαραίτητο.Έαν βρω τρόπο να σιγουρέψω ότι θα μείνω στεγνός χωρίς να ντυθώ ρόμποκοπ για να πάω στη δουλειά θα έχω λύσει ένα βασικό πρόβλημα....
Νο problem! Δεν χρειάζομαι κοστούμι αλλά ένα στεγνό τζιν παντελόνι είναι απαραίτητο.Έαν βρω τρόπο να σιγουρέψω ότι θα μείνω στεγνός χωρίς να ντυθώ ρόμποκοπ για να πάω στη δουλειά θα έχω λύσει ένα βασικό πρόβλημα....
Ένα σετ αδιάβροχα---είτε σε τσάντα πλάτης, είτε στην μπαγκαζιέρα, είτε δεμένα με δυχτάκι στην σχάρα / πίσω κάθισμα---και είσαι εντάξει.
Η μόνη μικρή μανούρα είναι το βάλε / βγάλε του αδιάβροχου παντελονιού, αλλά και αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη. Από την μέση και πάνω μια κορντούρα μπορεί να σε προστατέψει μια χαρά στο ψιλόβροχο. Αν βρέχει περισσότερο βάζεις και το σακάκι του αδιαβροχου. Το σακάκι το βάζεις όχι για να μην βραχείς---η κορντούρα είναι αδιάβροχη---αλλά για να μην έχεις μετά μαζί σου ένα εξωτερικά βρεγμένο μπουφάν, που όσο να 'ναι κάνει κάποια ώρα να στεγνώσει. Το θέμα φτάνω στεγνός στη δουλειά λύνεται εύκολα, με ελάχιστες παραχωρήσεις από μέρος σου, μην το σκέφτεσαι. Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά μετά από λίγο θα σου γίνει δεύτερη φύση...
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ένα σετ αδιάβροχα---είτε σε τσάντα πλάτης, είτε στην μπαγκαζιέρα, είτε δεμένα με δυχτάκι στην σχάρα / πίσω κάθισμα---και είσαι εντάξει.
Η μόνη μικρή μανούρα είναι το βάλε / βγάλε του αδιάβροχου παντελονιού, αλλά και αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη. Από την μέση και πάνω μια κορντούρα μπορεί να σε προστατέψει μια χαρά στο ψιλόβροχο. Αν βρέχει περισσότερο βάζεις και το σακάκι του αδιαβροχου. Το σακάκι το βάζεις όχι για να μην βραχείς---η κορντούρα είναι αδιάβροχη---αλλά για να μην έχεις μετά μαζί σου ένα εξωτερικά βρεγμένο μπουφάν, που όσο να 'ναι κάνει κάποια ώρα να στεγνώσει. Το θέμα φτάνω στεγνός στη δουλειά λύνεται εύκολα, με ελάχιστες παραχωρήσεις από μέρος σου, μην το σκέφτεσαι. Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά μετά από λίγο θα σου γίνει δεύτερη φύση...
Δηλαδή μπορώ να φοράω αδιάβροχο παντελόνι πάνω από άλλο;;; Πραγματικά μπορεί να φαίνεται χαζή ερώτηση αλλά τώρα την ψάχνω την ιστορία παίδες....
καλως ηρθες φιλε:beer:
ειμαι της αποψης πως ο καθενας μας χρειαζεται και απαραιτητα ενα αυτοκινητο ητε προτιμησει να εχει στην κατοχη και μια μηχανη ητε οχι,
σιγουρα επειδη τη γουσταρεις τη μηχανη λοιπον θα σου προτεινα να το κανεις το βημα και να ζησεις το "ονειρο" σου, ομως ειναι αδυνατο οποιαδηποτε μηχανη να καταφερει να καλυψει ολες σου τις αναγκες σε ολες τις συνθηκες ..
π.χ. χιονιζει και ο δρομος ειναι επικυνδινα ολισθηρος ή βρεχει καταρακτωδως και εσυ επειγεσαι ή ακομη θες να πας ενα ταξιδι με φιλους και χρειαζεσαι χωρους για τη μεταφορα σας αλλα και για τις αποσκευες...
ολα αυτα ειναι καποιες καταστασεις στις οποιες οταν βρεθεις δεν θα σε καλυψει καμια μηχανη επαρκως!
οποτε το σιγουρο ειναι οτι οπωςδηποτε ενα κουτακι πρεπει να το εχεις:winka:
οσο για τον εξοπλισμο που ανεφερες μπορω να σου πω μετα απο μετακινηση και στο κρυο και στη ζεστη, πως με τα καταλληλα: κρανος-μπουφαν-γαντια (οχι απαραιτητα μποτες - παντελονι)
δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα στη μετακινηση σου τουλαχιστον σε ελεγχομενες συνθηκες τωρα αμα αρχισει να βρεχει αρκουδες δε ξερω τι να σε πω, απλα πρεπει να το εχεις και αυτο στο νου με ενα αδιαβροχο κατω απο τη σελα και το μυαλο σου σε ετοιμοτητα για οτιδηποτε αλλο...:winka:
σιγουρα ο εξοπλισμος απο μονος του δεν βοηθα 100% αλλα ειναι ενα κομματι που επιβαλλεται να αγορασεις ταυτοχρονα με τη μηχανη σου αλλα και να την συνοδευει σε καθε της βολτα:wave2:
οτι κι αν κανεις τελικα καλα να εισαι και να περνας ομορφα και ασφαλη χιλιομετρα!:beer:
μπορεις να φορεσεις αδιαβροχες μποτες κυριλε μαυρες, αδιαβροχο παντελονακι κι οχι robocok style ... κι ενα αδιαβροχο που θα εχεις κατω απο τη σελα παντοτε ετσι κι αλλιως το οποιο θα το φορας πανω απο τη μπλουζα-σακακι και θα το αφηνεις στη μηχανη...:wave2:
Αυτό πού είναι σίγουρο είναι πως με μια μηχανή δεν μορόύν να μεταφερθούν πάνω από δύο άτομα! Είναι τό μόνο της μειονέκτημα για κάποιον που πραγματικά αγαπάει την μηχανή και την οδήγηση αυτής!!! όλα τα άλλα βολεύονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!!!!
Καλώς ήρθες!!!
Μιας και είσαι απο την αγαπημένη Πατρίδα
Εχεται εκεί μια πολύ καλή Λέσχη πέρνα απο εκει μια βόλτα και θα σου λύσουν ολες τις απορίες
http://www.lemi.gr/
:beer: :wave2: :beer:
Cpt. Haddock
10/10/2007, 09:09
Καλώς ήρθες κι από μένα
:wave2: :wave2: :beer:
Μια γνώμη: Αν θες τη μηχανή για αποκλειστικό μέσο θα είναι καλύτερα να κοιτάξεις μοντέλα onoff λογικής που φορτώνονται πιο εύκολα (μπαγκαζιερα κλπ) και είναι και πιο βολικά για κίνηση στην πόλη
Μπαγκαζιερα σε bandit πχ δεν ειναι κι ότι καλύτερο. Και θα τη χρειάζεσαι να έχεις μέσα τα αδιάβροχα, το λαπτοπ κλπ
Χαιρετισμούς στην (εξ' ημισείας) πατρίδα :wave2:
(ξέρω καλά αυτά που λές για παρκινγκ, κίνηση και βροχές :sick: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
γνώμη: Αν θες τη μηχανή για αποκλειστικό μέσο θα είναι καλύτερα να κοιτάξεις μοντέλα onoff λογικής που φορτώνονται πιο εύκολα (μπαγκαζιερα κλπ) και είναι και πιο βολικά για κίνηση στην πόλη
+1 :wave2:
άσε που εκει πάνω θα κανεις κατι ταξιδιωτικα στα βουνά γεματα τρέλα!
και 'Ορθια χιλιόμετρα!
To λέω...ψήνομαι! Αυτά τα μεγάλα onoff τύπου V-Strom, Varadero βολεύονται μέσα στην πόλη;
road spirit
10/10/2007, 10:33
πιο πολύ θα βολευτείς (και σαν πρώτη σου μηχανή) με 600άρι ον-οφφ παρά με 1000αρι. Βλ. transalp, kle, versys (αν και σχεδον street και οχι ον-οφφ ), αυτά οσον αφορά 2κύλιδνρα, ενώ σε μονοκύλινδρο κοιτάς XT, Pegaso, ΒΜW 650 gs
Cpt. Haddock
10/10/2007, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
πιο πολύ θα βολευτείς (και σαν πρώτη σου μηχανή) με 600άρι ον-οφφ παρά με 1000αρι. Βλ. transalp, kle, versys (αν και σχεδον street και οχι ον-οφφ ), αυτά οσον αφορά 2κύλιδνρα, ενώ σε μονοκύλινδρο κοιτάς XT, Pegaso, ΒΜW 650 gs
+955
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
ενώ σε μονοκύλινδρο κοιτάς XT, Pegaso, ΒΜW 650 gs
παίξε και το ΚΤΜ 640 :p
Όντως...Θα αρχίσω μια καλή έρευνα αγοράς να δούμε τι θα βρούμε...
Λοιπόν φίλε καλωσόρισες καταρχήν!
Όλα εξαρτώνται από το ΠΟΣΟ πολύ θές να πάρεις μηχανή. Η μηχανή όπως σου τα είπαν τα παιδιά θέλει θυσίες! Θέλει τέλειο εξοπλισμό για ασφάλεια προτίστως και για κακοκαιρία, θέλει προσοχή, θέλει πόλεμο (συνήθως) με τις ανασφάλειες των δικών σου κ.τ.λ. Αν όσα είπα πιο πάνω σου φαίνονται απλά σαν μια διαδικασία που είσαι διατεθιμένος να υποστείς, πάρε μηχανή. Αν σου φαίνονται βάσανο και ταλαιπωρία, πάρε αμάξι!
Αν συνεχίσεις να διαβάζεις, υποθέτω θα πάρεις μηχανή, οπότε συνεχίζω...:D
Αν γουστάρεις bandit ή FZ6 (το οποίο έχω) να το πάρεις! Οι μπαγκαζιέρες μπαίνουν παντού! Εγώ δεν έχω καν μπαγκαζιέρα και την βγάζω με τσάντες πλάτης κ.τ.λ. Και εδώ εξαρτάται από το πόσο πολύ γουστάρεις κάτι ρε παιδί μου! Υπάρχουν αδιάβροχες τσάντες πλάτης ιδικές για laptop, βιβλία και άλλα μικροπράγματα καθημερινής χρήσης! it`s up to you που λένε!
Ψάξτο καλά! Γνώμη μου: μην πάρεις μηχανάκι που ΔΕΝ γουστάρεις μόνο και μόνο επειδή είναι βολικό ή επειδή φορτώνεται!
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
+1000
Μια χαρά στα είπε ο npat ! Καλύτερα να σκεφτείς το θέμα ασφάλειας που παίζει με την οδήγηση μότο και τους κινδύνουν που θα αντιμετωπίζεις καθημερινά, παρά το αν θα πάς βρεγμένος στην δουλειά, το οποίο λύνεται εύκολα!