View Full Version : Ερωτηση για service.
Ταξιδευτής
09/10/2007, 19:32
Ξερω οτι ειχα ανοιξει ενα θεμα περι σερβις στα Ducati, και οτι οι τιμες δεν ειναι και τοσο κακες, αλλα τελικα μηπως καποιοι νομιζουν οτι εχουν πιασει τον παπα απο τα @@;; :mad:
Πολυ απλη ερωτηση: 210 ευρω εργατικα για ελεγχος ιμαντων/βαλβιδων ειναι λογικη τιμη;;;; :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Ξερω οτι ειχα ανοιξει ενα θεμα περι σερβις στα Ducati, και οτι οι τιμες δεν ειναι και τοσο κακες, αλλα τελικα μηπως καποιοι νομιζουν οτι εχουν πιασει τον παπα απο τα @@;; :mad:
Πολυ απλη ερωτηση: 210 ευρω εργατικα για ελεγχος ιμαντων/βαλβιδων ειναι λογικη τιμη;;;; :mad:
Για 999, είναι ... τιμή...:uplate:
Άνοιξέ το και στο δικό μας....
:wave2:
Για ελεγχο και μονο....οχι.
Αν ηταν ρυθμισμα και αλλαγη ....ναι.
Ταξιδευτής
10/10/2007, 09:41
ΟΧΙ αλλαγη ιμαντων/βαλβιδων.
Η μηχανη εχει 10,000 χλμ κ ιμαντες αλλαζει στα 20,000, και οι βαλβιδες δεν χρειαζονται αλλαγη ουτως η αλλως (το μονο που ενδεχομενως αλλαζουν ειναι καποια "καπελοτα" που εχουν, αλλα και παλι στα 20Κ).
Θα πηγαινα τη μηχανη λυμμενη εντελως και απλα θα κοιταζε αν ειναι τεντωμενοι οι ιμαντες και αν οι βαλβιδες θελουν ρυθμιση η οχι. :mad:
Ρε μηπως σου αλλαξαν ιμαντες και ρυθμησαν τις βαλβιδες???
Δεν ξερω αν εχεις δει ποτε πως τεντωνουν τον ιμαντα η πως βαζουν καινουργιο...ειναι πολυ απλο απο την στιγμη που εχουν κατι σαν διαπασων και ρυθμιζουν αναλογα με την συχνοτητα...δουλεια ενος 10λεπτου...περισσοτερη βαβουρα ειναι να βγαλεις τα καπακια των ιμαντων.
Βαλβιδες ενοειται οτι δεν αλλαζουν, τα καπελοτα αλλαζουν....και αυτο ενα δεκαλεπτο ειναι φιλερακι/κατσαβιδακι.
Αν σου αλλαξαν ιμαντες καλα εκαναν....για ολα τα Ντουκ ειναι καθε 20000χλμ στα χαρτια αλλα ΟΛΟΙ αλλαζουν στις 10000χλμ...οπως και τα λαδια.Ο κατασκευαστης λεει καθε 10000χλμ αλλα η αλλαγη γινεται καθε 5000χλμ
μαλλον σου εκαναν αλλαγη και ρυθμιση....γιατι τα $$ που εδωσες τυχαινει να ειναι τα ιδια που ειχα πληρωσει τελευταια φορα στην Ελλαδα για ιμαντες και ρυθμιση.Μια 300αρα ειχα παει με κατι υγρα φρενων και παστιλιες.
Παντως αυτος που παω εγω μου ειπε για το service των 10.000 στο 999, 150 Ευρω εργατικα + οτι ανταλλακτικα χρειαστουν. Δεν νομιζω οτι ειναι εξωφρενικο.
Ταξιδευτής
10/10/2007, 10:41
Προσεξε κατι: ΔΕΝ το εχω κανει ακομα το σερβις, οποτε δεν εχω πληρωσει ακομα τιποτα.
Απλα πηγα εχθες στο συνεργειο (Hellinservice) και η συζητηση ηταν η ακολουθη:
- Καλημερα ***, να σου κανω μια ερωτηση; Η μηχανη θελει το σερβις των 10Κ. Ποσο θα κοστισει; Αν θυμαμαι μου ειχες πει περι τα 400 ευρω;
- Ε, σιγουρα. Ισως και λιγο παραπανω.
- Οκ. Κοιτα, επειδη αυτο το ποσο το βρισκω πολυ μεγαλο και δεν μπορω να το δικαιολογησω, σκεφτομουν να κατσω να κανω εγω τις εργασιες που μπορω στη μηχανη -παντα βαση του service manual- και να την φερω λυμμενη να κοιταξεις τα υπολοιπα.
Μπορω να αλλαξω τα λαδια/φιλτρα/μπουζι, οποτε μενει ελεγχος ιμαντων/βαλβιδων.
- Ναι, αλλα ρε συ δεν θα γλυτωσεις τιποτα ιδιαιτερο ετσι. Αντε να γλυτωσεις ενα 50αρικο.
- Δηλαδη;
- Ε, η εργασια μου για το συγκεκριμενο σερβις ειναι 220 ευρω + ΦΠΑ. Οποτε τωρα θα πας στα 170 + ΦΠΑ.
- Για εναν ελεγχο ιμαντες/βαλβιδες;
- .....
- Και οκ, τουλαχιστον θα σφραγισεις το βιβλιο ετσι;
- Ναι, αλλα θα γραψω οτι τις εργασιες σου δεν τις εκανα εγω. Γιατι αν υπαρχει -ω μη γενοιτω- προβλημα με την μηχανη, τοτε θα ερθει η εταιρια κ θα πει τι και πως κλπ.
- Ενταξει, αλλα τουλαχιστον θα τσεκαρεις οτι ολα εχουν καλως αφου θα στη φερω μετα τις αλλαγες ετσι;
- Ααα, οχι, δεν την ακουμπαω οπου εκανες εργασιες εσυ. Μονο αυτα που θα πουμε οτι πρεπει να κανω.
- Καλα, ευχαριστω.
:sick:
o elegxos twn imantwn den ginetai me diapaswn!!
me to mathesis tous tsekaroun (to opoio mathesis tsekari thn tash twn imantwn me ena laseraki kai ena aisthitira).
to na baleis panw to mhxanhma kai na deis an einai kai oi 2 imantes mesa sta oria tashs pou orizei h Ducati einai 10 lepta douleia. na tous setareis swsta einai "ligo" parapanw.... :smilea: :smilea:
to idio isxuei kai gia tis balbides... an thes na sou tsekarei mono ta diakena, ginetai sxetika grhgora. an thes omws na sou ta setarei oso pio kala ginetai akoma kai an einai mesa sta oria, tote thelei arketo xrono (eidika gia tis 4balbides kefales...)
to kalutero pou exeis na kaneis einai na rwthseis ton mhxaniko pou asxoleitai me to mhxanaki sou kai na sou pei AKRIBWS ti kanei....
- Ναι, αλλα θα γραψω οτι τις εργασιες σου δεν τις εκανα εγω. Γιατι αν υπαρχει -ω μη γενοιτω- προβλημα με την μηχανη, τοτε θα ερθει η εταιρια κ θα πει τι και πως κλπ.
εδω δεν μπορω να του δωσω αδικο
Επηδει το service αυτο δεν περιλαμβανει τιποτα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο Ducati σου λεω παλι οτι η τιμη ειναι λογικη ΑΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ιμαντες και ΡΥΘΜΗΣΕ βαλβιδες...η δουλεια του ειναι η ιδια με αυτη των 400 αλλα δεν σου περασε τα αναλωσιμα,οπως φιλτρα λαδιων και βενζινης,υγρα φρενων,μπουζι,τσεκαρισμα σε ολες τις βιδες και μπουλονια,παστιλιες φρενων (που ειναι ακριβες),λαδια κλπ.
Εσυ πληρωσες το ουτως η αλλως πιο "κουραστικο" κομματι της δουλειας.Ο ιμαντας μπαινει με κρυα την μηχανη και ρυθμιζεται 2 φορες και με κρυα και ζεστη οποτε του τρωει και ωρα ,ενω το τσεκαρισμα ειναι πολυ πιο απλο...καλα σου ειπε οτι δεν αξιζει τον κοπο για να γλυτωσεις 50$.
Διαβασε στο manual σου τι περιλαμβανει το service και θα καταλαβεις οτι ειναι νορμαλ λεφτα.
Γιατι λεει μεσα τσεκαρισμα/αλλαγη.
Αυτα δεν ειναι τιποτα...οταν ερθει η ωρα να αλλαξεις λαστιχα εκει θα κλαψεις :bigcry:
Αν σου εκανε αλλαγη/ρυθμιση καλα πληρωσες.
Ταξιδευτής
10/10/2007, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
εδω δεν μπορω να του δωσω αδικο
Βρε Σταυρο μου, ουτε εγω του δινω αδικο στο συγκεκριμενο κομματι. ΣΩΣΤΑ πραττει, και εγω αν ημουν στη θεση του το ιδιο θα εκανα.
Το υπολοιπο ομως;
Lalala, οι ιμαντες ναι μεν επισημως ρυθμιζονται με το Mathesis, ΑΛΛΑ οπως μαλλον γνωριζεις μπορουν να ρυθμιστουν εξισου καλα και με ενα ...κουρδιστιρι κιθαρας! Οι ιμαντες πρεπει να ταλαντωνονται στα 110 hz οντας σωστα τεντωμενοι.
Απο εκει και περα την ρυθμιση των βαλβιδων την αναφερει το service manual που εχω στα χερια μου, αλλα θελει φιλερ, εργαλεια και καποιο χρονο, οποτε θα ημουν διατεθειμενος να το αφησω στο συνεργειο να το κανει... Οχι ομως και 210 ευρω για αυτο!
Αρχικά δημιουργήθηκε από lalala
o elegxos twn imantwn den ginetai me diapaswn!!
me to mathesis tous tsekaroun (to opoio mathesis tsekari thn tash twn imantwn me ena laseraki kai ena aisthitira).
....
Κατι σαν διαπασων ειπα....αν εχεις ηλεκτρικη κιθαρα...μοιαζει με το ηλεκτρονικο κουρδιστηρι (διαπασων).
εχει και ενα δυναμομετρο που ειναι εξισου ευκολο να τσεκαρεις.
Ταξιδευτής
10/10/2007, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Επηδει το service αυτο δεν περιλαμβανει τιποτα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο Ducati σου λεω παλι οτι η τιμη ειναι λογικη ΑΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ιμαντες και ΡΥΘΜΗΣΕ βαλβιδες...η δουλεια του ειναι η ιδια με αυτη των 400 αλλα δεν σου περασε τα αναλωσιμα,οπως φιλτρα λαδιων και βενζινης,υγρα φρενων,μπουζι,τσεκαρισμα σε ολες τις βιδες και μπουλονια,παστιλιες φρενων (που ειναι ακριβες),λαδια κλπ.
Εσυ πληρωσες το ουτως η αλλως πιο "κουραστικο" κομματι της δουλειας.Ο ιμαντας μπαινει με κρυα την μηχανη και ρυθμιζεται 2 φορες και με κρυα και ζεστη οποτε του τρωει και ωρα ,ενω το τσεκαρισμα ειναι πολυ πιο απλο...καλα σου ειπε οτι δεν αξιζει τον κοπο για να γλυτωσεις 50$.
Διαβασε στο manual σου τι περιλαμβανει το service και θα καταλαβεις οτι ειναι νορμαλ λεφτα.
Γιατι λεει μεσα τσεκαρισμα/αλλαγη.
Αυτα δεν ειναι τιποτα...οταν ερθει η ωρα να αλλαξεις λαστιχα εκει θα κλαψεις :bigcry:
Αν σου εκανε αλλαγη/ρυθμιση καλα πληρωσες.
Ρε συ Xrider, γιατι δεν διαβαζεις αυτα που γραφω γμτ μου;;;; :a018: :a018:
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΑΚΟΜΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΙΜΑΝΤΕΣ ΚΛΠ!!!!!
ΥΓ. Το service manual γραφει ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ. ΟΧΙ αλλαγη.
οκ.:D
οπου εγραψα πληρωσες βαλε,θα πληρωνες.
Ταξιδευτής
10/10/2007, 11:35
Λοιπον, παιδια, δεν θα το αφησω ετσι το θεμα. :mad:
Εχω καταληξει να εχω αφησει την κακομοιρα την μηχανη παρκαρισμενη εδω και ενα μηνα στο γκαραζ και εχει ηδη φτασει στα 11,500 ΧΩΡΙΣ σερβις και ολα αυτα γιατι δεν μπορω/θελω να δωσω 400+ ευρω για το γαμωτο! :mad: :mad:
Σημερα εμαθα οτι καποιος αλλος εξουσιοδοτημενος χρεωνει 150 ευρω εργατικα για το 10Κ service, τη στιγμη που ο αλλος μου χρεωνε 260+! :mad:
Οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ παιζει θεμα...
Θα παω σημερα και μια βολτα απο το What a bike, να δω τι θα μου πει και εκει... Για οσους δεν γνωριζουν, ο κ. What a bike θεωρειται γκουρου στα Ducati και ειναι ισως ο καλυτερος μηχανικος Ducati στην Ελλαδα!
ΑΛΛΑ δεν ειναι εξουσιοδοτημενος...
Για να δουμε...
Οπως δειχνουν τα πραγματα το 400αρι θα γινει 300αρι και ισως και 250αρι....
Θα παω σημερα και μια βολτα απο το What a bike, να δω τι θα μου πει και εκει... Για οσους δεν γνωριζουν, ο κ. What a bike θεωρειται γκουρου στα Ducati και ειναι ισως ο καλυτερος μηχανικος Ducati στην Ελλαδα!
ΑΛΛΑ δεν ειναι εξουσιοδοτημενος...
Για να δουμε...
Οπως δειχνουν τα πραγματα το 400αρι θα γινει 300αρι και ισως και 250αρι....
Που ειναι αυτος? Το προηγουμενο μηνυμα μου σβηστηκε?
[i]
....................[/B]
Taksideuti!
o mastoras mou einai eksousiodotimenos KTM MV AGUSTA DUCATI,thes na tou kanw ena til na ton rwthsw poso paei to antistoixo servis se afton??
catmaster
10/10/2007, 12:27
Νίκο ... για εμένα , και αν παίζει θέμα για σφραγίδες και υπογραφές από εξουσιοδοτημένο .....
Καλύτερα να κάνεις ένα full service στο μάστορα και ας πληρώσεις κάτι παραπάνω... θα ρίξει και μια ματιά σε όλη τη μηχανή ... να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ρε φίλε ... αν γίνει καμιά στραβή (φτου - φτου) και δεν έχεις την τζίφρα θα μπλέξει το θέμα ....
Ναι είναι ακριβά τα σέρβις - και όχι μόνο στα ευρωπαϊκά - αλλά είναι και μηχανάκι που κάνει και αρκετά χρήματα.. μην πας σε μάστο(υ)ρες που για 100 ευρώ θα το κανιβαλίσουν ....
Γνώμη μου πάντα...
Συγνώμην, δεν κρατιέμαι, 19000? για λιτό μηχανάκι 140BHP είναι λογική τιμή; :D:D:D
Cpt. Haddock
10/10/2007, 13:15
ωχ... :uplate:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Συγνώμην, δεν κρατιέμαι, 19000? για λιτό μηχανάκι 140BHP είναι λογική τιμή; :D:D:D
Συγνωμη, μπορει να μου ξεφυγε κατι αλλα...
...μηπως εισαι λιγο ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ;;;
Λίγο εκτός θέματος ναι, εντελώς όχι :)
Ταξιδευτής
10/10/2007, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Νίκο ... για εμένα , και αν παίζει θέμα για σφραγίδες και υπογραφές από εξουσιοδοτημένο .....
Καλύτερα να κάνεις ένα full service στο μάστορα και ας πληρώσεις κάτι παραπάνω... θα ρίξει και μια ματιά σε όλη τη μηχανή ... να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ρε φίλε ... αν γίνει καμιά στραβή (φτου - φτου) και δεν έχεις την τζίφρα θα μπλέξει το θέμα ....
Ναι είναι ακριβά τα σέρβις - και όχι μόνο στα ευρωπαϊκά - αλλά είναι και μηχανάκι που κάνει και αρκετά χρήματα.. μην πας σε μάστο(υ)ρες που για 100 ευρώ θα το κανιβαλίσουν ....
Γνώμη μου πάντα...
Ακη μου, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν θα το πηγαινα ποτε σε καποιον τυχαιο μαστορα να το κανιβαλισουν. Δεν αξιζει.
ΟΜΩΣ, εμαθα σημερα οτι ΑΛΛΟ εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ducati -και ΠΟΛΥ γνωστος και με πολυ καλο ονομα μηχανικος- χρεωνει το σερβις των 10Κ 150 ευρω εργασια.
Ε συγνωμη αλλα απο τα 150 μεχρι τα 260+ μεσολαβουν αρκετα λεφτα!
Αν μου ελεγε 150 ευρω η εργασια και του παω ΟΛΑ τα υλικα (που ενδεχομενως να βρω σε καλυτερες τιμες στην αγορα) τοτε θα μου παει ολο το σερβις 250-270 ευρω.
Ετσι ΝΑΙ ρε παιδια! Να τα δωσω και να πω και ευχαριστω.
Αλλα 400 και βαλε;;;
SF, αν θες να πεις οτι οταν εδινα αρχικα τα 19Κ ηταν λογικο για ενα λιτο μηχανακι 140 αλογων, σε πληροφορω οτι ΟΥΤΕ λιτο ειναι, ουτε μετριουνται ολα σε αλογα οπως εχετε συνηθισει οι ιαπωνεζοφιλοι... Και στην τελικη ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΑΑΑΑΥΤΟ! το μηχανακι!
ΜcTalas, ναι φιλε, αν μπορεις να κανεις μια ερωτηση καλο ειναι....
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για μια διαφορά ~50? σε τιμές εργατικών κλπ όταν μιλάμε για τέτοια μηχανάκια. Εγώ δίνω ένα σκασμό λεφτά ακόμα και για το 400, προκειμένου να παραμένει στην άριστη κατάσταση που είναι. Πόσο μάλλον για ένα νέο πανάκριβο μηχανάκι...
:)
...και καλά κάνεις και γουστάρεις το μηχανάκι φυσικα! ;)
Ακη μου, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν θα το πηγαινα ποτε σε καποιον τυχαιο μαστορα να το κανιβαλισουν. Δεν αξιζει.
ΟΜΩΣ, εμαθα σημερα οτι ΑΛΛΟ εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ducati -και ΠΟΛΥ γνωστος και με πολυ καλο ονομα μηχανικος- χρεωνει το σερβις των 10Κ 150 ευρω εργασια.
Ε συγνωμη αλλα απο τα 150 μεχρι τα 260+ μεσολαβουν αρκετα λεφτα!
Αν μου ελεγε 150 ευρω η εργασια και του παω ΟΛΑ τα υλικα (που ενδεχομενως να βρω σε καλυτερες τιμες στην αγορα) τοτε θα μου παει ολο το σερβις 250-270 ευρω.
Ετσι ΝΑΙ ρε παιδια! Να τα δωσω και να πω και ευχαριστω.
Αλλα 400 και βαλε;;;
SF, αν θες να πεις οτι οταν εδινα αρχικα τα 19Κ ηταν λογικο για ενα λιτο μηχανακι 140 αλογων, σε πληροφορω οτι ΟΥΤΕ λιτο ειναι, ουτε μετριουνται ολα σε αλογα οπως εχετε συνηθισει οι ιαπωνεζοφιλοι... Και στην τελικη ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΑΑΑΑΥΤΟ! το μηχανακι!
ΜcTalas, ναι φιλε, αν μπορεις να κανεις μια ερωτηση καλο ειναι....
Νικόλα, απο κουβέντα με διάφορους Ducatisti και συνεργεία, μου έχουν δώσει τιμή, για ΑΛΛΑΓΗ και όχι έλεγο 70? για ιμάντες, και SERVICE όχι CHECK βαλβίδων 120 ? Αυτά για τον διβάλβιδο κινητήρα.... Βάλτους κανένα χέρι ή τράβα αλλού... Τωρα τα χρήματα δεν είναι στα λάδια... :(
Ψάξε κάποιον θα βρείς...
Νικο....
Κοιτα να δεις πως τα φερνει η ζωη.... την προηγουμενη φορα που εκανες παρομοιο ποστ αποφάνθηκες οτι «τα μεταξωτά βρακια θελουv και μεταξωτούς κωλους» (συ ειπας) ....
Δε θελω να το παιξω εξυπνος και ειλικρινά βαριέμαι να ερθω ξανα σε αντιπαραθεση μαζι σου, και την τελευταία φορα που σου απαντησα με σκληρη γλωσα το μετανιωσα και ηταν πρωτη φορα που εσβησα ποστ μου για να μη δωσω συνεχεια μιας και καταλαβα απο το πμ σου οτι προσβληθηκες....
Οχι οτι βαριέμαι τις αντιπαραθεσεις... ισα ισα... αλλα εχει και καμια 10,000 αλλα μελη να διαπληκτιστώ... ολο με τους ιδιους θα το κανω?
Anyway ξεω πολυ καλα ποσο ειναι το κοστος χρησης μιας τετοιας μηχανης και στο επισημανα οταν «το έπαιζες ξερόλας» και αντιδρουσες με τα νουμερα που σου έδινα... μιας και ο φιλος μου ο life_dab μου τα εχει πει με το ν και με το σ...
Το υψηλο κοστος των σερβις και των αναλώσιμων ειναι και ο μοναδικος λογιος που ποτε δε θα παρω Ducati ...
Τεσπα τα γραπτα μενουν και βαριέμαι να γινομαι αλλη μια φορα ο κακος της υποθεσης...
Δεν ηξερες... δε ρωταγες???????
Ταξιδευτής
10/10/2007, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Νικο....
Κοιτα να δεις πως τα φερνει η ζωη.... την προηγουμενη φορα που εκανες παρομοιο ποστ αποφάνθηκες οτι «τα μεταξωτά βρακια θελουv και μεταξωτούς κωλους» (συ ειπας) ....
Δε θελω να το παιξω εξυπνος και ειλικρινά βαριέμαι να ερθω ξανα σε αντιπαραθεση μαζι σου, και την τελευταία φορα που σου απαντησα με σκληρη γλωσα το μετανιωσα και ηταν πρωτη φορα που εσβησα ποστ μου για να μη δωσω συνεχεια μιας και καταλαβα απο το πμ σου οτι προσβληθηκες....
Οχι οτι βαριέμαι τις αντιπαραθεσεις... ισα ισα... αλλα εχει και καμια 10,000 αλλα μελη να διαπληκτιστώ... ολο με τους ιδιους θα το κανω?
Anyway ξεω πολυ καλα ποσο ειναι το κοστος χρησης μιας τετοιας μηχανης και στο επισημανα οταν «το έπαιζες ξερόλας» και αντιδρουσες με τα νουμερα που σου έδινα... μιας και ο φιλος μου ο life_dab μου τα εχει πει με το ν και με το σ...
Το υψηλο κοστος των σερβις και των αναλώσιμων ειναι και ο μοναδικος λογιος που ποτε δε θα παρω Ducati ...
Τεσπα τα γραπτα μενουν και βαριέμαι να γινομαι αλλη μια φορα ο κακος της υποθεσης...
Ωραια. Και τωρα που μου την ειπες, χαρηκες; Μπραβο! Εισαι ο καλυτερος. :a23:
Νομιζεις οτι ΔΕΝ ηξερα οτι βαζοντας το θεμα αυτο εδω αργα η γρηγορα θα βρισκοταν καποιος "καλοθελητης" να μου το τριψει στα μουτρα;
Νομιζεις οτι ΔΕΝ υπαρχουν πιο σχετικα φορα για να γραψω το θεμα αυτο, οπως πχ καποιο Site για Ducatisti;
Το εκανα ομως γιατι δεν εχω κομπλεξ, ουτε λεω και ξελεω. Οτι βρισκω μπροστα μου το λεω -ειτε καλο, ειτε κακο.
Απο εκει και περα ΝΑΙ εχει υψηλο κοστος αυτη τη μηχανη. Αυτο το δεχομαι. Την κοροιδια ομως ΔΕΝ τη δεχομαι.
Και οπως αποδειχθηκε αν κανεις τον κοπο να δεις τα παραπανω μηνυματα, ο ενας ζηταει 270 ευρω εργασια και ο αλλος 150! ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ/ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΚΛΠ.
Αυτο εχει να κανει με την κακομοιρα τη μηχανη η με την κοροιδια στα συνεργεια;;;
Μολις μιλησα με τον μηχανικο μου (πολύ καλό φίλο και τον μοναδικό που εμπιστεύομαι να ακουμπάει την μηχανή μου τα τελευταία 15 χρόνια !) και μου είπε: Για διβάλβιδα στα 10000 χιλ. έλεγχος ιμάντων/βαλβιδων 80 ευρω, για τετραβάλβιδα 150 ευρω.
Για τις βαλβίδες, ελέγχονται τα καπελοτα και αν χρειάζεται αντικαθίστανται ΧΩΡΙΣ επιπλεον επιβαρυνση στα εργατικα.
nickmonstro
10/10/2007, 22:17
Πριν 1,5 χρονο περιπου εκανα αλλαγη ιμαντων,ρυθμιση βαλβιδων,αλλαγη καπελοτων και γενικο service(λαδια φιλτρα μπουζι)με 260 ευρα.Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη τιμη.Δεν ηταν εξουσιοδοτημενο συνεργειο αλλα ασχολειτε μονο με Ducati,Mv agusta και KTM.
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmonstro
Πριν 1,5 χρονο περιπου εκανα αλλαγη ιμαντων,ρυθμιση βαλβιδων,αλλαγη καπελοτων και γενικο service(λαδια φιλτρα μπουζι)με 260 ευρα.Νομιζω οτι ειναι πολυ καλη τιμη.Δεν ηταν εξουσιοδοτημενο συνεργειο αλλα ασχολειτε μονο με Ducati,Mv agusta και KTM.
Για στειλε ρε Νικο ενα PM να μου πεις ποιος ειναι αυτος. Η τιμη ειναι Zuper!!!
Dodok edessa
11/10/2007, 09:25
Νικο....
Ρε συ ιντι..εχει γινει βαρετο και ηλιθιο να μιλαμε συνεχως για το ιδιο πραγμα ...
ενταξει ειναι 50-70 ευρω παραπανω το σερβις στα ντουκατι απο τα αλλα..ε και ?
αν εχεις προβλημα απο 50-70 ευρω για να γινεις ιταλος ελα να στα δινω εγω ...:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
Ρε συ ιντι..εχει γινει βαρετο και ηλιθιο να μιλαμε συνεχως για το ιδιο πραγμα ...
ενταξει ειναι 50-70 ευρω παραπανω το σερβις στα ντουκατι απο τα αλλα..ε και ?
αν εχεις προβλημα απο 50-70 ευρω για να γινεις ιταλος ελα να στα δινω εγω ...:D
φιλε μου dodok δε τα ελεγα εγω αλλα ο Νικος... αυτα με τους μεταξωτους κωλους....ειχε φτιαξει και ποστ που καυχιοταν οτι ειναι φτηνα τα σερβις αντιθετα με οτι λεγαμε...
τεσπα δε με νοιαζει τι λετε μεταξυ σας.. να'στε καλα και καλες βολτες :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
Dodok edessa
11/10/2007, 09:36
φιλε μου dodok δε τα ελεγα εγω αλλα ο Νικος... αυτα με τους μεταξωτους κωλους....ειχε φτιαξει και ποστ που καυχιοταν οτι ειναι φτηνα τα σερβις αντιθετα με οτι λεγαμε...
τεσπα δε με νοιαζει τι λετε μεταξυ σας.. να'στε καλα και καλες βολτες :wave2: :wave2: :wave2: :wave2:
thanks ...:wave2:
STAMATIOS
11/10/2007, 10:25
Παιδιά καλημέρα και από εμένα. Επειδή το θέμα του service είναι πολύ σοβαρό, θα έλεγα να προτιμάμε πάντα κάποιον έμπιστο μας μηχανικό. Το καλύτερο εξουσιοδοτημένο, αλλά άμα ακούω 400+ ευρώ κάτι παθαίνω... Για δουλειά μιας μέρας τόσα χρήματα; Είπαμε τα ντουντούκια είναι το πάθος μας, είναι καταπληκτικές μοτοσυκλέτες κ.λ.π., αλλά όχι και να εκμεταλεύονται κάποιοι όλα αυτά! Ένας έμπορος μου είπε πριν χρόνια ότι οι μηχανικοί μοτοσυκλετών είναι πλέον πλούσιοι... Εγώ προσωπικά δύο φορές έχω πάει τα μηχανάκια μου (750ss και 1000DS Multi) στον Φιλλιπάκη, μου φάνηκε προσιτή η τιμή για τα εργατικά (150 ευρώ) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά του. Δυστυχώς όπως είχα πει προ ημερών λόγω απόστασης(Μικροπροβλήματα σε Multi), το Multi δεν το ξαναπήγα σε αυτόν αλλά σε άσχετο... Άλλη φορά όμως δεν την πατάω. Η συμβουλή μου: Ψάξτε, ρωτήστε (γιάυτό είναι το forum άλλωστε) και μετά αποφασίστε.
kakricas
14/10/2007, 11:19
Άκου λίγο πως έχουν τα πράματα....
Ο κάθε ένας ζητάει ότι θέλει στο δίκτυο της Hellinmoto, αν θες να πληρώσεις λιγότερα χρήματα απλά το ψάχνεις, ρωτάς καί βρίσκεις άκρη. Το πας στο θωμά (ρώτα θα σου πουν) και πληρώνεις 300 euro καί είσαι πολύ ευχαριστημένος αλλίως το πας στον Σαββαίδη πληρώνεις πάνω κάτω τα ίδια (δεν είναι όμως ο Στέλιος που πραγματικά ήταν γνώστης). Τα συγκεκριμένα μηχανάκια είναι ακριβά στα service τους καί ο αγοραστής οφείλει να το γνωρίζει. Ετοιμάσου λοιπον να πληρώσεις στα 20.000 χκμ πάνω από 500 εuro.....απλώς ενημερωτικά σου γράφω: Δίσκους 160ε (θα τουυς χρειαστείς), τακάκια 120ε, ιμαντες 120ε, Λάδια 70ε κτλ εργασία πάλι 150ευρω
Όσο αναφορά για τον Μήτσο sto what a bike περισσότερο για ανταλλακτικά είναι ή για service μετά τα 2 χρόνια.
Απλά ψάχτω, μην παραπονιέσαι καί μην προσπαθείς να μειώσεις το κόστος με λάθους τρόπους...
Κάτοχος 749ς 2006
23,000κμ
Χαιρετώ
Παιδιά εδώ που μιλάμε για τιμές και ευρά..
Έχει ακούσει κανείς τιμή για εργασία κατέβασμα και λύσιμο κινητήρα σε 749?
Γιατί εμένα μου έσκασε και μου έπεσε η μασέλα...
Runner Ducati
18/10/2007, 16:22
Ηχους 30 - Παλαιο Φαληρο
210-9419229
Στελιος Φιλιππακης
ειναι φιλος και πολυ καλος μαστορας, εξαιρετικος θα ελεγα...
και το πρωτο Μονστερ το 600, και το δευτερο τωρα το 800, εκει τα πηγαινω, και τα Μονστερς μου οσοι γνωριζουν τραβανε τα παθη του ιησου απο σκισιμο, πιστες κλπ... μονο αυτος επιτρεπω να βαζει χερι στα Ducati μου...
και απο τιμες σουπερ...
Runner Ducati Baylisstic
gatecrasher
19/10/2007, 07:37
Eπιτελους ωραιος ρε runner! Ο Στελιος ειναι πολυ σωστος κ εγω εκει παω το μοτορι!Ειναι πανω απο ολα σωστος σαν ανθρωπος κ πολυ καλος μηχανικος. Οποιος τον ξερει νομιζω θα συμφωνισει μαζι μου. Δεν ειναι θεμα διαφημισης, αλλα οταν μου λετε για κατι αλλους εξουσιοδοτημενους που δαγκωνουν τι να πω?
STAMATIOS
19/10/2007, 11:01
Οκ. Ευχαριστώ runner, θα το κρατήσω το τηλ. Μήπως ξέρεις και την επων΄μία του συνεργείου του; Παλιά το έλεγε pro-cycle αν θυμάμαι καλά. Και τη διεύθυνση αν γίνεται.
gatecrasher
19/10/2007, 11:33
μονο το τηλ του χρειαζεσαι.. Αν θες να πας απο εκει να συζητισεις μαζι του, θα παρεις την αμφιθεας(καθοδος για παραλια), καπου στην μεση εχει ενα φουρνο βενετη(επι της αμφιθεας) εκει θα κανεις δεξια στο στενο! στα 50 μετρα ειναι το συνεργειο.
centu233
01/07/2008, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Γνώμη μου πάντα...
apla thelo na diefkriniso kati oso anafora ta exousiodotimena H mh sinergeia kai ta prota service..
yparxei o mythos(kai oxi tyxaia) oti prepei sonei kai kala na pigaineis se xousiodotimeno sinergeio tin mixani oso diarkei i eggiisi allios i etairia den tin anagnorizei.
TERASTIA ma....kia..Gia na min exeis provlima me tin eggiisi prepei apla na pigaineis se sinergeio to opoio exei adeia exaskiseos tou sigekrimenou epaggelmatos simfona me tin nomothesia tou kratous pou einai .Afta gia na stamatisei i parapliroforisi h opoia opos katalavainete ginetai gia ofelos sigekrimenon ..
oso anafora tin tzifra, an to sinergeio sou einai nomimo kai exei adeia exei to dikaioma na ypograpsei sto vivlio gia oles tis ergasies pou ekane
Αρχικά δημιουργήθηκε από centu233
apla thelo na diefkriniso kati oso anafora ta exousiodotimena H mh sinergeia kai ta prota service..
yparxei o mythos(kai oxi tyxaia) oti prepei sonei kai kala na pigaineis se xousiodotimeno sinergeio tin mixani oso diarkei i eggiisi allios i etairia den tin anagnorizei.
TERASTIA ma....kia..Gia na min exeis provlima me tin eggiisi prepei apla na pigaineis se sinergeio to opoio exei adeia exaskiseos tou sigekrimenou epaggelmatos simfona me tin nomothesia tou kratous pou einai .Afta gia na stamatisei i parapliroforisi h opoia opos katalavainete ginetai gia ofelos sigekrimenon ..
oso anafora tin tzifra, an to sinergeio sou einai nomimo kai exei adeia exei to dikaioma na ypograpsei sto vivlio gia oles tis ergasies pou ekane
Αντε παλι.. :sick:
Θα αναγνωρισει η Ducati (η οποιαδηποτε αλλη εταιρια) εγγυηση αν ο Νικος παει στο μαστρο Κωστα και του βαζει χερι στην μηχανη? Χωρις να ξερει καν τι εστι Ducati επειδη φτιαχνει παπια μονο? Τι λετε ρε παιδια? Γιατι? Επειδη εχει διπλωμα μηχανικου και αδεια επαγγελματος?
centu233
01/07/2008, 20:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Αντε παλι.. :sick:
Θα αναγνωρισει η Ducati (η οποιαδηποτε αλλη εταιρια) εγγυηση αν ο Νικος παει στο μαστρο Κωστα και του βαζει χερι στην μηχανη? Χωρις να ξερει καν τι εστι Ducati επειδη φτιαχνει παπια μονο? Τι λετε ρε παιδια? Γιατι? Επειδη εχει διπλωμα μηχανικου και αδεια επαγγελματος?
Saresei den saresei file afto provlepei i koinotiki nomothesia ( kai gia na min mou peis pou to xero sou leo oti Kai eimai dikigoros sto epaggelma alla KAI epsaxa to sigekrimeno thema otan ithela prin tin lixi tis eggiisis na allaxo sinergeio)
An o mastro kostas exei adeia exaskiseos epaggelmatos kai ipograpsei (mazi me tin sfragida tou ) to vivlio pou sou dinei i ducati tote ei NAI oso kai an sou fainetai paraxeno eisai kalimenos.
Den etixe na exo sigekrimeno provlima (EFTIXOS vevaia) alla theoritika toulaxiston milao emperistatomena.
kalo tha itan na xeroume gia ti milame prin apofasisoume na milisoume
centu233
01/07/2008, 20:27
kai kati allo pou molis thimithika
sto proigoumeno sinergeio pou pigaina mou eipan gia mia periptosi (YAMAHA itan i mixani) opou den ipirxe kanena provlima me tin eggiisi kai tin episimi Yamaha parolou pou to sigekrimeno sinergeio den einai exousiodotimeno
kalo tha itan na xeroume gia ti milame prin apofasisoume na milisoume
καλο επίσης θα ηταν να μιλαμε και πιο ευγενικα :winka: !
παντως για τα ντουκατι... εσεις σαν κατοχοι θα εμπιστευοσασταν καποιον που δεν εχει παρακολουθησει τα σεμιναρια του καθε μοντελου και δεν εχει την εμπειρια ενος συγκεκριμενου μοντελου που εχει ενα εξουσιοδοτημενο;
καλο συνεργειο με προσεχτικό μηχανικό ειναι και το hellinstore 009 αιγαλεω - Οικονομου
centu233
01/07/2008, 20:38
simfono apolitos sto na milame pio evgenika alla kai ekfraseis tou tipou :
''ante pali'', ''ti lete re paidia'' den einai evgenikes .
parolafta signomi gia ton tono mou apla stin ellada oloi milame gia ola eite xeroume eite den xeroume.sou eipa mia apopsi tin opoia mporeis kai mono sou na epivevaioseis an psaxeis to thema H an exeis kapoion filo dikigoro.Gia afto eipa kai xanaleo oti milame GIA ENA TERASTIO MYTHO O OPOIOS KATA TIN GNOMI MOU,DEN EXEI DIMIOURGITHEI TYXAIA.
P.S. akoma kai o episimos dealer stin thessaloniki otan ton rotisa to sxetiko thema mou apantise epi lexei''kalitera na pas se exousiodotimeno sinergeio'' kai apefige kan na apantisei epi tis ousias.
centu233
01/07/2008, 20:43
distixos file stin thessaloniki einai 2 H 3 mono ta exousiodotimena kai VARANE alipita.
Den me enoxlei i timi san timi.ixera otan pira ducati oti ola einai akrivotera.Den mporo omos tin koroidia kai kati teleftaio gia tous synducatisti stin theesaloniki.An xreiasteite antalaktiko(gia ducati panta milame) min kanete kan to kopo na pate stous dikous mas..apeftheias hellinmoto athina..oi tipoi edo exoun to monopolio kai exoun xasei to mialo tous.pariggeila anorthoti tin pempti,mou eipan se 2 ergasime.pairno meta tis 2 ergasimes kai mou lene
a)fere ta xrimata GIA na to paraggeilo kai akouson akouson
PREPEI NA MAZEFTOUN 4-5 PARAGGELIES .
DILADI PREPEI NA PARAKALO NA EXOUN KAI ALLOI DUCATISTI PROVLIMATA GIA NA EXIPIRETITHO..ADIANOITOI EINAI OI TYPOI..
.
DILADI PREPEI NA PARAKALO NA EXOUN KAI ALLOI DUCATISTI PROVLIMATA GIA NA EXIPIRETITHO..ADIANOITOI EINAI OI TYPOI..
ου μπλέξεις...
σημειωσε κι αυτο, 210-5910568 οικονομου νικος για τηλεφωνικη παραγγελια, ισως μπορει να εξυπηρετησει (δεν ξερω την διαθεσιμοτητα του σε ανταλλακτικα DUC - για ΚΤΜ ειναι παντα κομπλε)
πες απο τον κατανα :wave2:
simfono apolitos sto na milame pio evgenika alla kai ekfraseis tou tipou :
''ante pali'', ''ti lete re paidia'' den einai evgenikes .
parolafta signomi gia ton tono mou apla stin ellada oloi milame gia ola eite xeroume eite den xeroume.sou eipa mia apopsi tin opoia mporeis kai mono sou na epivevaioseis an psaxeis to thema H an exeis kapoion filo dikigoro.Gia afto eipa kai xanaleo oti milame GIA ENA TERASTIO MYTHO O OPOIOS KATA TIN GNOMI MOU,DEN EXEI DIMIOURGITHEI TYXAIA.
P.S. akoma kai o episimos dealer stin thessaloniki otan ton rotisa to sxetiko thema mou apantise epi lexei''kalitera na pas se exousiodotimeno sinergeio'' kai apefige kan na apantisei epi tis ousias.
Καταρχας το "αντε παλι" ηταν επειδη εχει ξαναγινει αυτη η κουβεντα περι εγγυησης.
Και το ξερω περι νομοθεσιας εδω και καμια 5αετια (επιτροπες ανταγωνισμου κτλ..) και αν οι αντιπροσωπειες πιεστουν λιγο ειναι αναγκασμενες να το δεχτουν αν και προσπαθουν να μη το φωναξουν.. Για μενα μεγα λαθος που αναγκαστικανε να υποχωρισουν, μπορει να υπαρχει νομος αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.
Οπως το ειπε και ο Σταυρος, εσυ θα πηγαινες το Ducati (η οτιδηποτε αλλο εχεις) σου σε καποιον που δεν εχει ακουμπισει ποτε Ducati να του κανεις μια επισκευη η καποιο σερβις? Εγω οχι.. :wave2: Και αν το πηγαινα και χαλαγε μετα δεν θα φωναζα στην αντιπροσωπεια (οχι να βαλω δικηγορους) αλλα σε αυτον που το εφτιαξε.. επειδη δεν ηξερε οτι υπαρχει μια τεχνικη ενημερωση για καποιο μοντελο να αλλαξει μια ροδελα πχ με μια αλλη γιατι κανανε καποιο λαθος στο εργοστασιο.
Και το αν μιλαμε ολοι ειτε ξερουμε ειτε οχι.. ειναι λιγο ακυρο :beer:
Δαίμονα, νομίζω ο παλιάντρας :a024: είχε αναφέρει το εξής λογικό: με ποιο τρόπο θα αποδείξει το συνεργείο ότι ακολούθησε κατά γράμμα το service manual. Από την στιγμή που δεν τα τηρούν οι αντιπροσωπείες, γιατί να είναι υποχρεωμένο το συνεργείο να το ακολουθήσει; Παιχνίδι με τις λέξεις, το ίδιο που γίνεται με τις τεχνικές ενημερώσεις τις οποίες δεν διαβιβάζει η αντιπροσωπεία στα συνεργεία. :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Δαίμονα, νομίζω ο παλιάντρας :a024: είχε αναφέρει το εξής λογικό: με ποιο τρόπο θα αποδείξει το συνεργείο ότι ακολούθησε κατά γράμμα το service manual. Από την στιγμή που δεν τα τηρούν οι αντιπροσωπείες, γιατί να είναι υποχρεωμένο το συνεργείο να το ακολουθήσει; Παιχνίδι με τις λέξεις, το ίδιο που γίνεται με τις τεχνικές ενημερώσεις τις οποίες δεν διαβιβάζει η αντιπροσωπεία στα συνεργεία. :sick:
Ναι αλλα αν εισαι σε εξουσιοδοτημενο τοτε κυνηγας την αντιπροσωπεια την ιδια, αυτη εδωσε την εξουσιοδοτηση στο συνεργειο και αυτη ειναι υπευθυνη. Οταν εισαι σε ενα εξουσιοδοτημενο εισαι στην αντιπροσωπεια, δεν εχει σημασια αν ειναι μια καθετη μοναδα η στο Σαρακακη. Οταν εισαι σε ενα συνεργειο "της γειτονιας" με ποιο δικαιωμα κυνηγας την αντιπροσωπεια αν εκανε μαλακια ο συνεργειας? Λογο επιτροπης ανταγωνισμου που εβαλε το χερακι της? Τι να πω, μπορει να ειμαι και λαθος αλλα ετσι το βλεπω..
Οσω για της τεχνικες ενημερωσεις, διαβιβαζονται μια χαρα, πιστεψε με :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Ναι αλλα αν εισαι σε εξουσιοδοτημενο τοτε κυνηγας την αντιπροσωπεια την ιδια, αυτη εδωσε την εξουσιοδοτηση στο συνεργειο και αυτη ειναι υπευθυνη. Οταν εισαι σε ενα εξουσιοδοτημενο εισαι στην αντιπροσωπεια, δεν εχει σημασια αν ειναι μια καθετη μοναδα η στο Σαρακακη. Οταν εισαι σε ενα συνεργειο "της γειτονιας" με ποιο δικαιωμα κυνηγας την αντιπροσωπεια αν εκανε μαλακια ο συνεργειας?
Αυτό τόνισε και ο παλιάντρας. :winka: Και εγώ συμφωνώ λόγω της κατάστασης-γνώσης που κυκλοφορεί εκεί έξω.
Για τις τεχνικές ενημερώσεις, δεν έχω δει κάτι τέτοιο σε μη-εξουσιοδοτημένα στην Πάτρα. :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Αυτό τόνισε και ο παλιάντρας. :winka: Και εγώ συμφωνώ λόγω της κατάστασης-γνώσης που κυκλοφορεί εκεί έξω.
Για τις τεχνικές ενημερώσεις, δεν έχω δει κάτι τέτοιο σε μη-εξουσιοδοτημένα στην Πάτρα. :sick:
Για εξουσιοδοτημενα μιλαμε, αυτοι παιρνουν της τεχνικες ενημερωσεις.. Οι μη εξουσιοδοτημενοι δεν παιρνουν, αυτο λεω τοση ωρα.. :beer: Δεν μπορουν να ξερουν ολες της λεπτομεριες που θα ξερει ενα συνεργειο της αντιπροσωπειας..
Ακριβώς σε αυτό το κρίσιμο ελληνικά τροποποιημένο σημείο δεν μπορούν να μας κατανοήσουν οι της Ε.Ε. Έξω θεωρείται καθηκον της αντιπροσωπείας να ενημερώσει κάθεναν που έχει συνεργείο και εσύ είσαι σίγουρος ότι και στα δύο συνεργεία, εξουσιοδοτημένο και μη, η ίδια δουλειά θα γίνει στο μηχανάκι. Οπότε εδώ, μια χαρά κάνουν όσοι ζητούν εγγύηση χωρίς να πηγαίνουν στα εξουσιοδοτημένα. Κύρια αντιπροσωπεία, τι έγραφες στο βιβλιαράκι; Αλλαγή λαδιών και φίλτρων; Τα έκανα στον μάστρο-Κίτσο. Γιατί δεν με καλύπτεις τώρα για το ελλατωματικό TPS που μου πούλησες; :sick:
Εξω πολλα γινονται διαφορετικα.. εμεις εχουμε αλλη νοοτροπεια εδω.. ανοιγουμε 3 συνεργεια σε καθε στενο, πουλαμε 80? το γραναζι που αγορασαμε απο την αντιπροσωπεια με 20?, το χρεωνουμε στην αντιπροσωπεια οτι τα πουλανε ακριβα, βγαζουμε το μεροκαματο και τελιωσαμε για σημερα.. :beer: