View Full Version : Deutschland uber alles
el_hymador
11/10/2007, 23:47
Σημερα για επαγγελματικους λογους ημουνα στο Μοναχο. Δεν εκατσα στην πολη αλλα διενυσα 250 χλμ στην ευρυτερη περιοχη της Βαυαρικης επαρχιας...
Τι να πω ρε γαμοτο!!;
Οι ανθρωποι έχουν καταφερει με την συμπεριφορα τους μια ποιοτητα ζωης που εδω δεν προκειτε να βιωσουμε ποτε!!
Δρομοι; γυαλοχαρτο αλφαδιασμενο, σημανση που και τυφλος παει στον προορισμο του, συμπεριφορα οδηγων αψογη!
Κουκλιστικα χωρια - μακετες, πεντακαθαρα. Νομιζα οτι ημουν σε παραμυθι.
Ευγενικοι. Ειναι συνηθεια τους πλεον....οπως εμεις αραδιαζουμε Χριστοπαναγιες και καντιλια για ψιλου πηδημα, αυτοι μοιραζουν χαμογελα...
Επαθα πολιτισμικο σοκ μιλαμε.
Σκηνη πρωτη:
Στον ενα και μοναδικο δρομο που συναντησα και δεν υπηρχε λωριδα για ποδηλατες, ειχε σχηματιστει ουρα 20-25 αυτοκινητων που πηγαινα σημειωτον υπομονετικα πισω απο εναν ποδηλατη μεχρι που αυτος να ξαναμπει στον ποδηλατοδρομο...ουτε κορνες, ουτε μπινελικια...για κανα δυο χιλιομοετρα πηγαιναμε με 20χ.α.ω. πισω απο τον ποδηλατη
Μικρα παιδακια συνοδεια ενηλικων παντα, εκαναν και αυτα ποδηλατο φορωντας ολα ανεξαιρετως Κ-Ρ-Α-Ν-Ο-Σ !!! ναι...ολα ανεξαιρετως!!! πρεπει να ειδα εκατονταδες παιδακια με ποδηλατο, ουτε ενα ομως χωρις προστατευτικο εξοπλισμο.
Σκηνη δευτερη:
Εργα στον δρομο στο δικο μου ρευμα κυκλοφοριας, προειδοπητικη σημανση -φυσικα- κανα χιλιομετρο πιο πριν.... πλησιαζω και βλεπω στον αδειο κατα τα αλλα δρομο, ενα αυτοκινητο να με περιμενει....περιμενε ο ανθρωποις να περασω ενω ειχε ολη την ευχαιρεια και το δικαιωμα να συνεχισει την πορεια του χωρις προβλημα ...:eyepop:
τι να πει κανεις; ολα ηταν αψογα σχεδιασμενα, τακτοποιημενα, προγραμματισμενα...
τρομερη εντπωση μου εκανε οτι παρ ολο που κινηθηκα ως επι το πλειστον σε επαρχιακους δρομους με καλλιεργειες δεξια - αριστερα, το χορταρι στην ακρη του δρομου ηταν αλφαδιασμενο λες και το ειχες κοψει με το κοπιδι!!...μιλαμε χιλιομετρα ολοκληρα και ουτε ενα κοτσανι φυτου δεν επμπαινε στον δρομο!!!! λεπτομερεια, αλλα κατι τετοια ειναι που κανουν την διαφορα....
Δαση; ...δαση να δουν τα ματια σου! απαλαγμενα απο αυθαιρετες αγροικιες, σκουπιδια και ολες τις κλασσικες μαλακιες που συναντας εδω...
Ως ποτε θα επικαλουμαστε το κλιμα και το γονιδιο για τις καφριλες μας ρε γαμοτο;
Αν αυτος ο λαος ειναι ''ξενερωτοι'' και ''ελα μωρε με τους μαλακες τωρα'' πολυ θα ηθελα να ειμαι μαλακας και ξενερωτος.
Σιγουρα απολλαμβανουν πολυ περισσοτερο την ζωη απο εμας...
α! και αρκτετες μοτοσικλετες, BMW οι περισσοτερες φυσικα..... για προστατευτικο εξοπλισμο και τετοια δεν το συζητω καθολου...το R1200SΤ κανει θραυση εκει πανω, πρεπει να ειδα πανω απο 15!
Nikoskazer2000
11/10/2007, 23:54
Είναι "ααααααααααλλη φάση" εκεί έξω. Μου τα 'λεγε ο πατέρας μου απ' οταν ημουν παιδάκι που είχε μείνει για 7 χρόνια στο Ντιζελντόρφ το '70.
soichiro_cbf
11/10/2007, 23:58
Καλώς όρισες στη Γερμανία φίλε μου και στον πολιτισμό.Το ίδιο σοκ είχα πάθει κι εγώ όταν επισκεφτηκα πρώτη φορά αυτή τη χώρα πριν μια δεκαετία περίπου.Από τότε το κανονιζω 2 με 3 φορές το χρόνο και πηγαίνω εκεί για αποτοξίνωση για λίγες μέρες από τη μαλακία που μας δέρνει εδώ...Και έχουν καταστραφεί κι από δύο πολέμους.Και έτρωγαν και βελανίδια όταν εμείς είχαμε χολιστερίνη.Ενώ εμείς οι νικητές του πολέμου και οι πατέρες και το λίκνο του πολιτισμού γάματα...:beer: :beer:
lampros_fazer
12/10/2007, 00:47
Αυτά που έγραψες με θλίβουν.. :sad:
Με θλίβουν γιατί τα ζούσα 6,5 χρόνια όταν ήμουν πιτσιρικάς..
Κι ας ήμουν σε μικρή ηλικία,το σοκ που έπαθα όταν επέστρεψα ήταν τεράστιο.. :uplate:
Αρχικά δημιουργήθηκε από soichiro_cbf
.Ενώ εμείς οι νικητές του πολέμου και οι πατέρες και το λίκνο του πολιτισμού γάματα...:beer: :beer:
ξεχνας τα 400+ χρονια "συνωστισμου"
ποσο πισω μας πιγαν και τι καταλοιπα μας αφησαν:wave2:
kiriakost
12/10/2007, 01:17
Οταν η αγανάκτηση ξεχειλίζει , και διαμαρτύρεσαι , για τα δικαιώματα της χωράς σου ... σε λένε ακροδεξιό .
Οταν διαμαρτύρεσαι , για τους μετανάστες , που δεν ζουν έννομα , και οδηγούν με πλαστά διπλώματα ... σε λένε ακροδεξιό .
Εγω , την ίδια ποιοτική εικόνα, την είχα δει στην Βουλγαρία !! πριν τριάντα χρόνια !!
Επιμένω οτι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης , στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουμε δει διαχειριστές πολιτικούς , και όχι κυβερνήσεις με βούληση !
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
ξεχνας τα 400+ χρονια "συνωστισμου"
ποσο πισω μας πιγαν και τι καταλοιπα μας αφησαν:wave2:
ναι βεβαια!
μονο που ξερεις....εχμμμ η τουρκοκρατεια εχει τελιωσει εδω και 200 χρονια σχεδον!
ο τελευταιος μεγαλος πολεμος πριν απο 70 χρονια!
η χουντα εδω και 30 χρονια!
και ενταξη ολα τα παραπνω ηταν δικαιολογιες των παππουδων/πατεραδων μας....
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ?????
:sad: :sad: :sad: :sad:
γεννηθικα και εζησα στη γερμανια για 17 χρονια και παντα λαχταρουσα την ελλαδα!!!!
μονο που εχω πλεον ξεχασει τους λογους της λαχταρας.....:sad:
Δυστυχώς έτσι είναι . Και εγώ έμενα στο Μοντε Καρλο για 14 χρόνια και μετά ήρθα στο Ελλαδιστάν . Δεν μου φταίει η Ελλάδα . Δεν μου φταίει ο Ελληνάρας . Μου φταίνε αυτοί που καιροσκοπούν εις βάρος του και που ο Ελληνας δεν το παίρνει χαμπάρι . Μου φτάινε αυτοί που τα δικά τους παιδιά τα πάνε στα καλύτερα ιδιωτικά και στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής κ.ο.κ χτίζουν τζάκια και αφήνουν τα άλλα παιδιά να τα εμπαίζει ο κάθε συνδικαλιστής που πηδάει τη μόρφωσή του πιαδιού μου για τις δικές του φιλιδοξίες . Φταίει όμως και ο Ελληνας ... Παραιτείται εύκολα και ακολουθεί τον όχλο . Ισοπεδώνει τον εγωισμό του για να νοιώθει ο κάθε απατεωνίσκος που έχει 5 φράγκα βασιλιάς. Προτιμά να βλέπει τηλεόραση και να μαζεύεται στα μπαράκια και τα γήπεδα από το να πάρει τον εαυτό του τα παιδιά του την φίλη του και να πάνε μια βόλτα στο βουνό , στη πόλη , στο πάρκο , στη θάλασσα.Με λίγα λόγια να γίνει δημιουργικός , αισιόδοξος , εγωιστής , περήφανος και πάνω από όλα να αφήσει την σοβαροφάνεια και την κουραδομαγκιά του τσάμπα μάγκα και να γίνει ευγενικός μες τους γύρω του για να είναι και αυτοί ευγενικοί με αυτόν .
H.A.Balafoutre
12/10/2007, 08:33
Ρε παιδιά ας κλείσουμε τα πολυτεχνία...έτσι κι αλλιώς δουλειά δεν κάνουν.
Ή μήπως οι τσομπάνηδες καταστρέφουν αυτή τη χώρα?
Η αφρόκρεμα την καταστρέφει, που με τον ΑΣΕΠ μπαίνει σε θέσεις για τα ξύνει και να μην κάνει δουλειά ούτε το ελάχιστο από αυτό που σπούδασε. Το μισθό όμως δικαιούται να τον αρπάζει. ΆΑΑΑ εκεί θα κάνει τα πάντα για να μην χάσει τα επιδόματα.
Έχουμε ξεχάσει πως η έννοια της μόρφωσης είναι ανταποδοτική.
Δεν μορφώνεσαι για να γίνεις κάτι, μορφώνεσαι για να επιστρέψεις την εμπειρία στην κοινωνία. Για να γίνει κάτι καλύτερο. Αλλιώς δεν πάει εμπρός η κοινωνία.
Απλά πράγματα.
Έλα μωρέ οι φλώροι, οι Γερμανοί τώραααα τι να μας πουν αυτοί...δεν ξέρουν ,μ@λ@κ3ς είναι...:D
Gandalf dr685sm
12/10/2007, 08:52
την πιο σωστή κουβέντα μου την είπε φίλος σε άλλο forum...
Οι Έλληνες δημιούργησαν τον πολιτισμό και οι "βάρβαροι" τον εφάρμοσαν!!
Μην πιάνετε την Γερμανία , γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ σε θέμα οργάνωσης. Οι κοινωνικές τους παροχές , είναι ακριβώς αυτές που πρέπει για τα λεφτά που φορολογούνται (ουκ ολίγα) αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται εκεί γιατί απολαμβάνουν αυτά που είπατε.
Με μια διαφορά.
Η Γερμανία είναι μια χώρα που ισοπεδώθηκε το 1945 απο βομβαρδισμούς , απο άκρη ώς άκρη. Η επανένταξη της και η δόμηση της μετά έγινε βάση σχεδίου εθνικού και με επίβλεψη , για να δημιουργήσουν ενα κράτος που θα είναι για τους πολίτες του.
Εκεί είναι η διαφορά , συν το οτι υπάρχει νόμος σε κάθε γωνία και πέφτει καμπάνα άμεσα...
Αν και η νοοτροπία τους σαν λαός έχει περάσει οτι δεν είναι μόνο το κράτος για εμάς αλλά και εμείς για το κράτος, αν κάποιος περάσει τα όρια, υπάρχει τιμωρία που δεν χωράει ούτε "παζαράκια" , ούτε "παραθυράκια". Μπαμ μια στην κεφάλα και χωρίς δεύτερη συζήτηση... όποιος έχει σταματηθεί απο αστυνομία στην Γερμανία θα το έχει βιώσει.
Ευγενικότατοι, αλλά και απόλυτοι!!
Η Ελλάδα για να φτάσει , έστω στο 70% αυτής της εικόνας, πρέπει οι μισοί απο εμάς να πάνε φυλακή και να πέσουν και 3-4 ατομικές βόμβες σε πόλεις όπως Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονική, για να φτιαχτούν και πάλι απο την αρχή βάσει σχεδίου... Ή καλύτερα ακόμα , να φτιαχτούν 2 καινούριες πόλεις που θα είναι βάσει ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ και θα τραβήξουν τις μισές υπηρεσίες και κόσμο εκεί απο τα υπάρχοντα αστικά κέντρα...
Κατά τα άλλα... οι Έλληνες πλέον που ζούν έξω και ξέρουν την κατάσταση εδώ... προτιμούν να έρχονται στα σπίτια τους μόνο κατά την περίοδο των διακοπών. Και δεν τους αδικώ καθόλου!
Gandalf
el_hymador
12/10/2007, 09:43
Να πω και κατι αλλο;
Οι Γερμανιδες δεν ειναι καθολου μα καθολου κακες :D
Υπηρχαν ''τεμαχια'' super - duper ...τρελα!
Φαντασιωνομαι να ειναι Ναζι ανακριτριες ντυμενες με leather στολη της γκεσταπο και εγω αντιστασιακος που εχει συληφθει :blush:
γαμω!
(το γ@μησα το θεμα...:lol: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Να πω και κατι αλλο;
Οι Γερμανιδες δεν ειναι καθολου μα καθολου κακες :D
Υπηρχαν ''τεμαχια'' super - duper ...τρελα!
Φαντασιωνομαι να ειναι Ναζι ανακριτριες ντυμενες με leather στολη της γκεσταπο και εγω αντιστασιακος που εχει συληφθει :blush:
γαμω!
(το γ@μησα το θεμα...:lol: )
Αυτόχειρας!!!
ΒΟΥΡ!!
:rotflmao: :rotflmao:
el_hymador
12/10/2007, 09:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από dynogix
Αυτόχειρας!!!
ΒΟΥΡ!!
:rotflmao: :rotflmao:
καρακια του spamming!!
μην δειτε καποιο χαλαρο postακι αμεσως να το φατε!! :lol: :lol: :lol:
Φέρτε τον Αρτεμη Μάτσα ...(νομίζω έχει πεθάνει ; )
γαμω!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :a029:
108378
el_hymador
12/10/2007, 18:59
επιστγεφω στο θεμα της Γρεμανιας μια και εκω φωτογκγαφιες στα χχχχχεργια μου!!
εντω μπλεπετε τυπικο ντειγμα Γρεμανικου ντγομου!!!
παγατηγειστε το χογταρι στην ακγη! ουτε εκατοστο μεσα στην ασφαλτο ...nein!!! δεν κανει χογταρι μεσε σε ασφαγτο!!! φογμποτεν!!!
108455
el_hymador
12/10/2007, 19:00
και αλλο...
108456
el_hymador
12/10/2007, 19:05
τυπικο δειγμα Γερμανικης επαρχιας...
χωριο ειναι αυτο...
εμεις ειμαστε ....εε.....στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας :blush: ...
εδω δεν φαινεται, αλλα σχεδον ολα τα σπιτι εχουν σημαιες και λαβαρα της Bayern Munchen σε ιστο!
Κατα τα αλλα παρ οτι πορωμενοι οπως καταλαβα δεν υπαρχει ουτε ενα σημειο που να γραφει π.χ. ''Λεβερκουζεν μουνι@'' η ''Σαλκε λαγοι-θυρα 25'' κτλ-κτλ....
ακομα και οι αφισες διαπιστωσ οτι αναρτωνται -κολιουνται σε ειδικα σημεια ...δεν υπαρχει αφισσοκλοληση οπου να ναι...ουτε υπαιθριες διαφημισεις, ουτε τιποτα....
με τις υγειες μας...
...ειχα καιρο να παω εξωτερικο και μου ρθε καπως..
el_hymador
12/10/2007, 19:06
αυτη η φωτο ειναι του παραπανω post
108457
Χυμαδωρε καμμια μπατσινα δε σε εγραψε να σε βαλουμε να πεις εμπειριες στο Μακη μας, που αγωνια περιμενοντας ;;;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
πσσστ !! Βουρστ με μπροτ εφαγες ;;;
:beer: :beer: :beer:
el_hymador
12/10/2007, 19:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Χυμαδωρε καμμια μπατσινα δε σε εγραψε να σε βαλουμε να πεις εμπειριες στο Μακη μας, που αγωνια περιμενοντας ;;;
πσσστ !! Βουρστ με μπροτ εφαγες ;;;
σταματησα σε ενα παραδοσιακο μπιστρο και ηταν super!!! μιλαμε ειχε μεσα τυπακι με παντελονι μεχρι το γονατο , τιραντες και ασπρο πουκαμισο ...γιαλολαχιχου φαση και ετσι....και απο την κουζινα εβγαινε η frau Helga με παραδοσιακη στολη και αυτη, νταρντανα Γερμανιδα 100%
εφαγα κατι σαντουϊτσακια (μια πιατελα...) με αλλαντικα δικα τους, τα οποια ηταν μακραν....και τρελαθηκα τελειως με το strudel με γεμιση ενα δικο τους φρουτο εκει του δασους...
η πλακα ηταν οταν παραγγλεναμε καφε ....
στιχομυθεια
αυτος: Coffee?
εγω: Yes please, filter coffee*
αυτος: no one coffee...
εγω: no , i do want coffee...filter coffee
αυτος: yes, no one coffee!
εγω: Listen to me... i - do - want - coffee...f - i - l - t - e - r coffee...
αυτος : yes, i understand!...no one coffe...
τελικα καταλαβα οτι με την βαρια προφορα του ο ανθρωπος ελέγε normal coffee που υποθετω οτι ειναι η σωστη ονομασια για τον Γαλλικο....απλα ετσι οπως το ελεγε ακουγοταν σαν ''No one coffee''...:lol: :lol: :lol:
*( δεν ξερω o μαλακας πως τον λενε εκει εξω τον βραστο ...boiled coffee? που μου φανηκε μεγαλη μαλακια η French coffee? που μπορει να επαιζε θεμα οπως εμεις με τον Ελληνικο και τον Τουρκικο καφε)
DimChios
12/10/2007, 19:51
σταματησα σε ενα παραδοσιακο μπιστρο και ηταν super!!! μιλαμε ειχε μεσα τυπακι με παντελονι μεχρι το γονατο , τιραντες και ασπρο πουκαμισο ...γιαλολαχιχου φαση και ετσι....και απο την κουζινα εβγαινε η frau Helga με παραδοσιακη στολη και αυτη, νταρντανα Γερμανιδα 100%
εφαγα κατι σαντουϊτσακια (μια πιατελα...) με αλλαντικα δικα τους, τα οποια ηταν μακραν....και τρελαθηκα τελειως με το strudel με γεμιση ενα δικο τους φρουτο εκει του δασους...
η πλακα ηταν οταν παραγγλεναμε καφε ....
στιχομυθεια
αυτος: Coffee?
εγω: Yes please, filter coffee*
αυτος: no one coffee...
εγω: no , i do want coffee...filter coffee
αυτος: yes, no one coffee!
εγω: Listen to me... i - do - want - coffee...f - i - l - t - e - r coffee...
αυτος : yes, i understand!...no one coffe...
τελικα καταλαβα οτι με την βαρια προφορα του ο ανθρωπος ελέγε normal coffee που υποθετω οτι ειναι η σωστη ονομασια για τον Γαλλικο....απλα ετσι οπως το ελεγε ακουγοταν σαν ''No one coffee''...:lol: :lol: :lol:
*( δεν ξερω o μαλακας πως τον λενε εκει εξω τον βραστο ...boiled coffee? που μου φανηκε μεγαλη μαλακια η French coffee? που μπορει να επαιζε θεμα οπως εμεις με τον Ελληνικο και τον Τουρκικο καφε)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
οπου και να πας τις μλκιες σου θα τις κανεις, μη χασεις!
kiriakost
12/10/2007, 21:43
Αντε βρε χυμάνθρωπε .. :lol:
Την άλλη φορά πέρνα πρώτα από Βόλο , για μερικά ταχύρυθμα μαθήματα γερμανικών ..
Τέλος πάντων, από ότι βλέπω καλά τα κατάφερες και σκέτος ..
Πάντως εαν τα έλεγες στα Γερμανικά , μπορεί να είχες έκπτωση ,
ενώ τώρα πλήρωσες τουριστικές τιμές !!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Rezeguet
13/10/2007, 01:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Πάντως εαν τα έλεγες στα Γερμανικά , μπορεί να είχες έκπτωση ,
ενώ τώρα πλήρωσες τουριστικές τιμές !!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:nono: :nono: τουριστικες τιμες φεγμποτεν! :D :lol:
:wave2:
Aggelos_SV
14/10/2007, 22:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Ρε παιδιά ας κλείσουμε τα πολυτεχνία...έτσι κι αλλιώς δουλειά δεν κάνουν.
Ή μήπως οι τσομπάνηδες καταστρέφουν αυτή τη χώρα?
Η αφρόκρεμα την καταστρέφει, που με τον ΑΣΕΠ μπαίνει σε θέσεις για τα ξύνει και να μην κάνει δουλειά ούτε το ελάχιστο από αυτό που σπούδασε. Το μισθό όμως δικαιούται να τον αρπάζει. ΆΑΑΑ εκεί θα κάνει τα πάντα για να μην χάσει τα επιδόματα.
Έχουμε ξεχάσει πως η έννοια της μόρφωσης είναι ανταποδοτική.
Δεν μορφώνεσαι για να γίνεις κάτι, μορφώνεσαι για να επιστρέψεις την εμπειρία στην κοινωνία. Για να γίνει κάτι καλύτερο. Αλλιώς δεν πάει εμπρός η κοινωνία.
Απλά πράγματα.
Τί ακριβώς εννοείς?
Τα πολυτεχνεία σε τί ακριβώς φταίνε?
Μήπως δουλεύεις/έχεις σχέσεις με την Κυρία Πολεοδομία?Νιώθω να βγάζεις μια πικρία που έχει σχέση με την εν λόγω ''κυρία''.
Για να μην παρεξηγηθούμε , ούτε να στην ''πω'' θέλω ούτε τίποτα.Απλά κάντο λίγο πιο λιανά.
Σόρρυ για το άσχετο ποστ μου.. :D
H.A.Balafoutre
15/10/2007, 00:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Τί ακριβώς εννοείς?
Τα πολυτεχνεία σε τί ακριβώς φταίνε?
Μήπως δουλεύεις/έχεις σχέσεις με την Κυρία Πολεοδομία?Νιώθω να βγάζεις μια πικρία που έχει σχέση με την εν λόγω ''κυρία''.
Για να μην παρεξηγηθούμε , ούτε να στην ''πω'' θέλω ούτε τίποτα.Απλά κάντο λίγο πιο λιανά.
Σόρρυ για το άσχετο ποστ μου.. :D
Σε αυτά που γράφει ο el_hymador, πού δεν κολλάνε τα πολυτεχνία, η πολεοδομία (με όλη την ελληνική νοοτροπία από έλληνες μηχανικούς) κι αν ακόμη είσαι δύσπιστος....κοίτα πως έχει καταντήσει το λεκανοπέδιο και πέσμου τι διαφορές βλέπεις σε σχέση με τις εικόνες του el_hymador.
stefanos
15/10/2007, 08:36
Σε αυτά που γράφει ο el_hymador, πού δεν κολλάνε τα πολυτεχνία, η πολεοδομία (με όλη την ελληνική νοοτροπία από έλληνες μηχανικούς) κι αν ακόμη είσαι δύσπιστος....κοίτα πως έχει καταντήσει το λεκανοπέδιο και πέσμου τι διαφορές βλέπεις σε σχέση με τις εικόνες του el_hymador.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το εντελώς παράνομο λεκανοπέδιο της Αττικής με τους μηχανικούς.
Cpt. Haddock
15/10/2007, 11:36
Όσοι με ξέρουν και έχουν διαβάσει τα "ραπόρτα" μου από την αλλοδαπή, θα ξέρουν οτι δε μπορώ παρά να συμφωνησω με τα όσα έγραψε ο χυμαδόρ....
Έχω πάει αρκετές φορές εκεί και "όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει"
Και ειναι ειρωνικό το γεγονός οτι η Γερμανία ΚΑΙ στους δύο πολέμους του 20ου αιώνα ήταν με τους χαμένους, ενώ η Ελλάδα ΚΑΙ στους δύο ήταν με τους νικητές...
Παρ' όλα αυτά... :sad:
H.A.Balafoutre
15/10/2007, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το εντελώς παράνομο λεκανοπέδιο της Αττικής με τους μηχανικούς.
Κάθε οικοδομική άδεια σε αυτή τη χώρα για οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο έχει γίνει ποιανού υπογραφή έχει?
Aggelos_SV
15/10/2007, 17:44
Τα πολυτεχνεία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους μεγαλοεργολάβους και τις πολεοδομικές υπηρεσίες.Οι πολιτικοί μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υπαλληλοί τους.
Τα όποια (και είναι πολλά) αίσχη γίνονται , γίνονται με την ΑΝΟΧΗ του κράτους και του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο ευρύτερο πλαίσιο της ασυδοσίας και της ανομίας σε αυτή τη μπανανία (Τουλάχιστον η Μπανανία παράγει μπανάνες,εμείς τι παράγουμε?Σκυλοτράγουδα?)που ζούμε.
Τα εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα ποιός τους πάρέχει ρεύμα και νερό?Οι μηχανικοί?
Το ίδιο το κράτος τους δίνει,δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γιγάντωση του φαινομένου , χωρίς ΠΟΤΕ να σταματάει.
Όλα είναι θέμα νοοτροπίας, και από τη στιγμή που θα υπάρχει η παρούσα στις πολεοδομίες, το μπουρδέλο θα μεγαλώνει.Και όλοι ξέρουμε ποιοί ( μηχανικοί) δουλεύουν στις πολεοδομίες .Αυτοί που ''τρέχουν'' για το κόμμα ( ή σε κόμα?) που κολλάν αφίσες στα νιάτα τους και τώρα τ'αρπάζουν έτσι....φυσιολογικά για να νομιμοποιούν το οτιδήποτε .Ούτε οι άριστοι πάνε εκεί ούτε οι γνώστες.
Τα πολυτεχνεία παρέχουν τις απαραίτητες τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις ,όπως και στο εξωτερικό.Δεν παρέχουν ΠΑΙΔΕΙΑ.Αυτή δύσκολα βρίσκεται στο Γιουνανιστάν...:sad:
Όταν το κράτος και το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ο πρώτος παραβάτης τότε τι παράδειγμα θα ακολουθήσει ο απαίδευτος πολίτης?
Σε ότι αφορά το λεκανοπέδιο και πώς έγινε έτσι είναι μεγάλη ιστορία ,βασισμένη στην αναρχία, στην επιδίωξη του μέγιστου κόστους , στην ύπαρξη άθλιων κανόνων δόμησης (δεκαετίες 50-70 τουλάχιστον),στην υιοθέτηση από το ελληνικό κράτος του αμερικάνικου μοντέλου ανάπτυξης πόλεως ( μεταδευτεροπαγκοσμιοπολεμικός ραγιαδισμός...),στην έλλειψη περιβαλλοντικών μελετών,και άλλα ....και άλλα....
Δείτε και την καλή μεριά των μηχανικών, αυτών που κατασκεύασαν το στέγαστρο του ΟΑΚΑ .Συμφωνώ ότι είναι έργο φανφάρας , αλλά η τεχνογνωσία και η τεχνολογία παραπέμπουν σε επίπεδο αντίστοιχο των MotoGp και της Formula 1...Για να μη μιλήσω για την γάεφυρα του Ρίου.
Οι μηχανικοί φταίνε???
stefanos
15/10/2007, 18:36
Μαλλον υπεραπλοποιούμε τα προβλήματα.
Πρώτα απ όλα τα παράνομα δεν έχουν άδεια οπότε δεν μπορούμε να ανακατέψουμε τους μηχανικούς σε καμιά φάση της κατασκευής τους, και οι πολεοδομίες αγνοούν την ύπαρξη τους.
Ακόμα και τα "νομιμοποιημενα" απο τους διάφορους πολιτικούς ΜΑΣ στερούνται μελετών και ως εκ τούτου παρόλο που η πολιτία τα θεωρεί νόμιμα, για οποιονδήποτε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι κατασκευές που δεν προσφέρουν σιγουριά.
Αν η πολεοδομία θεωρείτε απο τον πολύ κόσμο "βρώμικη" αυτό οφείλεται στο "γρηγορόσημο"
και οχι στο οτι παραβλέπουν κάποιες ελλήψεις της μελέτης η παρανομίες, μην ξεχνάμε οτι είναι σπάνιο να μην πέσει καταγγελία απο τον γείτονα στην πολεοδομία για το "γιαπί απέναντι" και κανένας μηχανικός δεν θέλει να υποστεί τις συνέπειες, ούτε αυτός που δουλεύει στην πολεοδομία ούτε αυτός που δουλεύει στο γιαπί.
stefanos
15/10/2007, 18:48
Α να μην ξεχάσω και το κυρίως θέμα.
Στην Γερμανία το εισόδημα που βγάζουμε είναι λιγότερα απο τον φόρο που πληρώνουν οι συνάδελφοι μας εκεί μιας και παίρνουν περίπου τρείς φορές όσα βγάζουμε εμείς και πληρώνουν 40% φόρο.
Τον ίδιο φόρο πληρώνουν και οι επιχειρήσεις (ξέρετε BMW SIEMENS οχι "μεταφορές ο μήτσος" )
Είναι εύκολο να καταλάβετε λοιπόν οτι οι Γερμανοί ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, και μάλιστα δυσκολεύονται να βρούν τρόπους να το ξοδέψουν.
Οπότε είναι εντελώς κουτό να συζητάμε για οποιαδήποτε σύγκριση με κράτη σαν το δικό μας όπου ακόμα και απλά και απαραίτητα έργα όπως το βάψιμο ενός σχολείου βαλτώνουν λόγο έλειψης χρήματος.
H.A.Balafoutre
15/10/2007, 22:58
Φταίμε διότι επιτρέπουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, πράγματα να συμβαίνουν κι αντί να τα καταδεικνύουμε και να τα ξεμπροστιάζουμε, λειτουργούμε ανάποδα και θέλουμε να φτάσουμε εμείς πρώτοι στις αλητείες.....
Και τι νομίζεται δηλαδή, ότι στο εξωτερικό είναι όλα αγγελικά πλασμένα?
Μεγαλύτερους αλήτες έχουν εκεί και μεγαλύτερους κλέφτες...αλλά από ένα επίπεδο και κάτω δεν επιτρέπουν πράγματα να συμβαίνουν. Διότι έχουν καταλάβει με τον άσχημο τρόπο πως δεν συμφέρει κανέναν. Πως το λένε, μεταξύ κατεργαράκων ειλικρίνεια.
Διότι απλά δεν ξεφτιλίζεται μόνον η χώρα μας....αλλά και εμείς που ζούμε σε αυτήν, τόσο απλά και επιτέλους με την παραμύθα του δεν φταίει κανένας.....είναι δυνατόν....?
stefanos
16/10/2007, 08:08
Φταίμε διότι επιτρέπουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, πράγματα να συμβαίνουν κι αντί να τα καταδεικνύουμε και να τα ξεμπροστιάζουμε, λειτουργούμε ανάποδα και θέλουμε να φτάσουμε εμείς πρώτοι στις αλητείες.....
Μεγαλύτερους αλήτες έχουν εκεί και μεγαλύτερους κλέφτες...αλλά από ένα επίπεδο και κάτω δεν επιτρέπουν πράγματα να συμβαίνουν. Διότι έχουν καταλάβει με τον άσχημο τρόπο πως δεν συμφέρει κανέναν. Πως το λένε, μεταξύ κατεργαράκων ειλικρίνεια.
Διότι απλά δεν ξεφτιλίζεται μόνον η χώρα μας....αλλά και εμείς που ζούμε σε αυτήν, τόσο απλά και επιτέλους με την παραμύθα του δεν φταίει κανένας.....είναι δυνατόν....?
Δεν υπάρχει καμιά παραμύθα.
Ελα να μου πείς τώρα οτι φταίω εγώ που κυκλοφοράω χωρίς πινακίδα που χτίζω σε ρέματα που λουφάρω ΦΠΑ.
Δεν θέλουμε να μειώσουμε το έλλειμα του προυπολογισμού ελλατώνοντας τον Δημόσιο τομέα?
Ετσι γίνεται.Με τον Καποδίστρια που αφήνει χωριά χωρίς αστυνόμο, και τον αστυνόμο χωρίς περιπολικό.Με τις εφορίες με τους 5 υπαλλήλους που απασχολούνται δίνοντας βεβαιώσεις?
Με πορδές δεν βάφεις αυγά.
+111111111111111111
H.A.Balafoutre
16/10/2007, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δεν υπάρχει καμιά παραμύθα.
Ελα να μου πείς τώρα οτι φταίω εγώ που κυκλοφοράω χωρίς πινακίδα που χτίζω σε ρέματα που λουφάρω ΦΠΑ.
Δεν θέλουμε να μειώσουμε το έλλειμα του προυπολογισμού ελλατώνοντας τον Δημόσιο τομέα?
Ετσι γίνεται.Με τον Καποδίστρια που αφήνει χωριά χωρίς αστυνόμο, και τον αστυνόμο χωρίς περιπολικό.Με τις εφορίες με τους 5 υπαλλήλους που απασχολούνται δίνοντας βεβαιώσεις?
Με πορδές δεν βάφεις αυγά.
Όχι ρε συ....κανένας δεν φταίει.....ο Harry Potter την έκανε τη δουλειά......αυτός βάζει την υπογραφή του παντού...εγώ πάντως δεν τον ψήφισα........:lol:
Εδώ τα χωριά διώχνουν τα παιδιά τους με την νοοτροπία...φύγε σπούδασε και γράψε μας στα @@ σου χωρίς βάρος στην συνείδησή σου......κι αυτά τα σπουδαγμένα παιδιά τώρα που είναι (ή έρχοντε) στην κυβέρνηση(-σεις) έκαναν το σχέδιο Καποδίστριας για να τελειώσουν τα χωριά μια και καλή χωρίς βάρος στην συνείδησή τους.
gian_nykt
17/10/2007, 10:10
είχα πάει παλιότερα για 1 βδομάδα αλλά το σοκ δεν το έπαθα οταν πήγα αλλα οταν...ΓΥΡΙΣΑ.....και ξαναμπήκα στις Ελληνικές συνθήκες!