View Full Version : Ζελατίνες κράνους χρωματισμοί χρήση !!
kiriakost
14/10/2007, 01:11
Εκτός από την διάφανη , η οποία προτείνετε για νύχτα .
Εκτός από την κίτρινη , η οποία κόβει την αντηλιά , και βοηθά σε συννεφιασμένο καιρό ,να βλέπεις μακρυά .
Οι άλλες, που στο καλό χρησιμεύουν .
Nikoskazer2000
14/10/2007, 01:12
Στη ηλιοφάνεια; :rolleyes:
egw mexri stigmis iksera pws i kitrini einai gia to vrady!:confused:
tespa.Oi zelatines kathreptis antikathistoun ta gyalia yliou,se poly kalitero vathmo apo thn fyme kai to vrady vlepeis kalytera apo thn fyme.Kai einai kai poly mourikes!!! :D
kiriakost
14/10/2007, 12:09
Η αλήθεια είναι , ότι οι χρωματιστές ζελατίνες λειτουργούν ως φίλτρα στο φως !!
Οτιδήποτε δεν είναι τελείως διάφανο , έχει μια επιρροή στο φάσμα του φωτός ,
και κατά συνέπεια, κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά .
Στην φωτογραφία , η χρήση χρωματιστών φακών ( τζαμάκια ) ,
επηρεάζει τα χρώματα στην εικόνα .
Καθε χρώμα ζελατίνας ή φωτογραφικό τζαμάκι (Που ονομάζετε Φίλτρο ) , επηρεάζει τα τρία βασικά χρώματα του φάσματος του φωτός .
R - G - B .... Red Green Blue ( Κόκκινο - πράσινο - μπλε )
Καθε χρωματιστή ζελατίνα , επεμβαίνοντας μόνο σε ένα από τα τρία χρώματα , επηρεάζει την τελική εικόνα που βλέπουμε .
Τι σημαίνει η φράση " επεμβαίνοντας μόνο σε ένα από τα τρία χρώματα" !!
Καθε χρώμα έχει μια ποσότητα μέσα στην εικόνα , εάν την μειώσουμε , υπερισχύουν τα άλλα χρώματα .
Εαν πάμε και ποιο βαθιά , η σωστή περιγραφή είναι ότι μειώνουμε την ταχύτητα του φωτός με ένα φίλτρο , και έτσι δημιουργείται οπτικά το αποτέλεσμα , της μείωσης του χρώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα .
Τελος αφού φτάσαμε μέχρι εδώ στην ανάλυση , πρέπει να πούμε ότι τα χρώματα έχουν το καθένα μια συχνότητα μέσα στο φάσμα του φωτός , όπως είναι οι σταθμοί στο ραδιόφωνο .
Απο την άλλη, μια χρωματιστή ζελατίνα λειτουργεί ως φίλτρο, σε μια μόνο συχνότητα !!
Αρα .. το οπτικό αποτέλεσμα εξαρτάτε ,
από το τι είχε στο μυαλό του, αυτός που την δημιούργησε !!
Γενικότερα , στα γαλανά ματάκια μου , που είναι πολύ ευαίσθητα στο φως , βρήκα με δοκιμή ,
οτι τα γυαλιά ηλίου με πράσινο χρώμα , κάνουν την ζωή μου ποιο άνετη ,
σε σχεση με τους άλλους χρωματισμούς γυαλιών ..
Απορίας άξιο !! Γιατί δεν υπάρχουν πράσινες ζελατίνες ?? και γιατί δεν υπάρχουν και Rayban ζελατίνες ... ??? ΟΕεεεοοοοο !! :D
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ρε παιδες μιας και μπηκε σχετικο ποστ...
παιζουν μεγαλες διαφορες αναμεσα σε πληρη διαφανη (μαμα ζελατινα) και ζελατινα-καθρεφτης κατα την οδηγηση στη νυχτα??
ειναι τραγικα τα πραμματα ή παλευεται?
ή ειναι και αυτο υποκειμενικο?
:sick:
Band(age)it
14/10/2007, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από losttris
παιζουν μεγαλες διαφορες αναμεσα σε πληρη διαφανη (μαμα ζελατινα) και ζελατινα-καθρεφτης κατα την οδηγηση στη νυχτα??
Εντος πολης παλευεται για μενα...αν σκοπευεις να βγεις εθνικη ομως και ειδικοτερα σε σημεια χωρις φωτισμο :nono:
schumacher_
14/10/2007, 15:43
Εγώ π.χ δεν την παλεύω τη νύχτα με τον καθρέφτη... τώρα που νυχτώνει και νωρίτερα, θα ξαναβάλω τη διάφανη, γιατί δε με παίρνει να έχω ανοιχτή τη ζελατίνα με 10 βαθμούς έξω...
Άρα μάλλον είναι και κάπως υποκειμενικό...
kiriakost
14/10/2007, 16:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumacher_
Εγώ π.χ δεν την παλεύω τη νύχτα με τον καθρέφτη... τώρα που νυχτώνει και νωρίτερα, θα ξαναβάλω τη διάφανη, γιατί δε με παίρνει να έχω ανοιχτή τη ζελατίνα με 10 βαθμούς έξω...
Άρα μάλλον είναι και κάπως υποκειμενικό...
Αμα ειναι με καθρέφτη , τι χρώμα βλέπεις από μέσα ?
Σε άλλες εφαρμογές το ποιο πιθανό θα ήταν καφέ σκούρο !!
εγω παλι δεν εχω δοκιμασει καμια αλλη ζελατινα εκτος της εργοστασιακης..
μ αυτη παντως βλεπω πεντακαθαρα πρωι-μεσημερι-βραδυ οποτε δε λεω να την αλλαξω τελικα..
Εγώ ξέρω οτι η κίτρινη κάνει για το βράδυ
Όλες οι άλλες χρωματιστές πιστεύω οτι είναι για τον ήλιο και για ομορφιά
Εγω έχω την εργοστασιακή και πήρα επιπλέον την καθρέπτη/Χαμελαιων με την οποία βλέπεις όπως με τη φιμέ.
Μόνο διάφανη ή κίτρινη για το βράδυ.
Ποτέ φυμέ ή καθρέφτης.
Όλη η οδήγηση της μοτοσυκλέτας, και η επιβίωση του οδηγού, κρίνεται στην λεπτομέρεια.
Γρήγορες αντιδράσεις και καλά αντανακλαστικά χρειάζονται,γι'αυτό και στηριζόμαστε στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Όσες φορές, έτυχε να ξεμείνω με την φυμέ, βράδυ, μέσα σε πόλη, πήγαινα με την ζελατίνα μισάνοιχτη και με ελάχιστα χιλιόμετρα.
Βλέπεις όταν έχει φώτα , και με την φυμέ. Αλλά δεν τα βλέπεις όλα, και δεν τα βλέπεις έγκαιρα.
Την μέρα είναι υπερβολικά βολικές , για μένα πλέον, απαραίτητες οι φυμέ ή "καθρέφτες" ζελατίνες.
Νύχτα , χάλια.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Στην φωτογραφία , η χρήση χρωματιστών φακών ( τζαμάκια ) ,
επηρεάζει τα χρώματα στην εικόνα .
Καθε χρώμα ζελατίνας ή φωτογραφικό τζαμάκι (Που ονομάζετε Φίλτρο ) , επηρεάζει τα τρία βασικά χρώματα του φάσματος του φωτός .
R - G - B .... Red Green Blue ( Κόκκινο - πράσινο - μπλε )
Καθε χρωματιστή ζελατίνα , επεμβαίνοντας μόνο σε ένα από τα τρία χρώματα , επηρεάζει την τελική εικόνα που βλέπουμε .
Τι σημαίνει η φράση " επεμβαίνοντας μόνο σε ένα από τα τρία χρώματα" !!
Καθε χρώμα έχει μια ποσότητα μέσα στην εικόνα , εάν την μειώσουμε , υπερισχύουν τα άλλα χρώματα .
Εαν πάμε και ποιο βαθιά , η σωστή περιγραφή είναι ότι μειώνουμε την ταχύτητα του φωτός με ένα φίλτρο , και έτσι δημιουργείται οπτικά το αποτέλεσμα , της μείωσης του χρώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα .
Τελος αφού φτάσαμε μέχρι εδώ στην ανάλυση , πρέπει να πούμε ότι τα χρώματα έχουν το καθένα μια συχνότητα μέσα στο φάσμα του φωτός , όπως είναι οι σταθμοί στο ραδιόφωνο .
Απο την άλλη, μια χρωματιστή ζελατίνα λειτουργεί ως φίλτρο, σε μια μόνο συχνότητα !!
Κάπου τα έχεις μπλέξει... από λίγο έως... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Άμα θέλεις σου εξηγώ, αλλά πάντως τα παραπάνω περιέχουν κραυγαλέες ανακρίβειες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Ποτέ φυμέ ή καθρέφτης.
Όλη η οδήγηση της μοτοσυκλέτας, και η επιβίωση του οδηγού, κρίνεται στην λεπτομέρεια.
....
δλδ γυαλια ηλιου δεν φορας;;
το ιδιο κανει και η φιμε ζελατινα
απλα το βραδυ την αλλαζεις και ειναι αρκετοι αυτοι που το κανουν (εχουν δυο ζελατινες μαζι)
εγω παλι οχι γ' αυτο εχω διαφανη
τωρα ολα τα αλλα χρωματα ασχετα με το εξωτερικο χρωματισμο απο μεσα βλεπεις σε πιο
σκουρες αποχρωσεις σαν την φιμε και τιποτα παραπερα
και φυσικα η κιτρινη που βοηθα σε νυχτερινη οδηγιση
:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Κάπου τα έχεις μπλέξει... από λίγο έως... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Άμα θέλεις σου εξηγώ, αλλά πάντως τα παραπάνω περιέχουν κραυγαλέες ανακρίβειες.
δεν νομιζω να εχεις δικιο:rotflmao: :rotflmao:
bentouza
14/10/2007, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Ποτέ φυμέ ή καθρέφτης.
Γρήγορες αντιδράσεις και καλά αντανακλαστικά χρειάζονται,γι'αυτό και στηριζόμαστε στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Όσες φορές, έτυχε να ξεμείνω με την φυμέ, βράδυ, μέσα σε πόλη, πήγαινα με την ζελατίνα μισάνοιχτη και με ελάχιστα χιλιόμετρα.
Βλέπεις όταν έχει φώτα , και με την φυμέ. Αλλά δεν τα βλέπεις όλα, και δεν τα βλέπεις έγκαιρα.
Την μέρα είναι υπερβολικά βολικές , για μένα πλέον, απαραίτητες οι φυμέ ή "καθρέφτες" ζελατίνες.
Νύχτα , χάλια.
συμφωνω.αν εχει καλο φωτισμο το βραδυ βλεπεις.αλλα κοβει λεπτομερειες.πχ πεζος που απο πισω του υπαρχουν φωτα αμαξιων δεν τον βλεπεις αμεσως κ γενικα νιωθεις οτι πας πιο γρηγορα απ'οτι πρεπει αν με εννοατε.
fantacid
14/10/2007, 20:08
εγω παλι δεν εχω δοκιμασει καμια αλλη ζελατινα εκτος της εργοστασιακης..
μ αυτη παντως βλεπω πεντακαθαρα πρωι-μεσημερι-βραδυ οποτε δε λεω να την αλλαξω τελικα..
συμβαινει επειδη δεν εχεις μετρο συγκρισης κ αρκει'σε με αυτο που χρησιμοποιείς κ εχεις μαθει!
οταν θα χρησιμοποιησεις καποια αλλη θα μπορεσεις να καταλαβεις τι κερδιζεις/χανεις!
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
δλδ γυαλια ηλιου δεν φορας;;
το ιδιο κανει και η φιμε ζελατινα
απλα το βραδυ την αλλαζεις και ειναι αρκετοι αυτοι που το κανουν (εχουν δυο ζελατινες μαζι)
Έχω δύο, και είμαι από τους αρκετούς που αναφέρεις.:D
Σε εκδρομές-ταξίδια, έχω και τις 2 μαζί και βάζω την κατάλληλη, ανάλογα την ώρα.
Σε μικρές διαδρομές,τύπου"πετάγομαι στο DVD - club μωρό μου,και μία γύρα από την παραλιακή , να φύγει η τσίμπλα από το μάτι, μ'αυτά που κυκλοφορούν":lol: , έχω δύο κράνη.:D
Nikoskazer2000
14/10/2007, 22:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
egw mexri stigmis iksera pws i kitrini einai gia to vrady!:confused:
tespa.Oi zelatines kathreptis antikathistoun ta gyalia yliou,se poly kalitero vathmo apo thn fyme kai to vrady vlepeis kalytera apo thn fyme.Kai einai kai poly mourikes!!! :D
+1000 για τις ζελατίνες καθρέπτες (αν και εξαιρετικά ευαίσθητες σε γρατζουνιές)
Αλλα να πω οτι σαν τη απλή διάφανη το βράδυ δεν είναι καμία (για την κίτρινη δ.ξ/δ.α)
Nikoskazer2000
14/10/2007, 23:03
Η ζελατίνα καθρέπτης ΔΕΝ είναι για βράδυ!!! Αν έχεις να διαλέξεις μεταξύ smoked ζελατίνας (την πιο light δλδ.) και καθρέπτη, τότε διαλέγεις καθρέπτη γιατί δημιουργεί καλύτερη αντίθεση.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι σαν τη διάφανη.
Υ.Γ: Η ζελατίνα καθρέπτης είναι μια smoked ζελατίνα με επίστωση. (μάλλον υδραργύρου πιστεύω).
Nikoskazer2000
14/10/2007, 23:08
Αμα ειναι με καθρέφτη , τι χρώμα βλέπεις από μέσα ?
Σε άλλες εφαρμογές το ποιο πιθανό θα ήταν καφέ σκούρο !!
Έχω πάρει ζελατίνα της Uvex που φημίζονται για το "super optically correct" χαρακτηρισμό που τους έχει δώσει η εταιρία και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !
Είναι σα να παίρνει το μάτι σου οσο φώς ακριβώς αυτό θέλει, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.
Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλα κάπως έτσι το νιώθω και 'γω και ο κολλητός μου που φοράει και γυαλιά οράσεως.
kiriakost
14/10/2007, 23:57
Δηλαδή βρε Νίκο , εσύ λες τώρα ότι όσο κόβει η ελαφριά smoked , κόβει και ο καθρέφτης !
Τέλος πάντων ..
Αγόρασα από έναν φίλο , άλλη μια διάφανη για ρεζέρβα , και μια καθρέφτη .
Οταν έρθουν, θα σου πω νέα , από πρώτο χέρι ..
Εχω την smoked παρθένα στο σακουλάκι , και η σύγκριση με τον καθρέφτη θα δείξει την διαφορά .
Και για να μην μπερδευόμαστε μιλαω πάντα για το Shoei μου , και για Shoei ζελατίνες .
Βροχερο βραδυ (και ισως και πρωι) με ζελατινα καθρεπτη+ φωτα απο το αντιθετο ρευμα=ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΥ!
-Σκασε και κολυμπα....:sad:
Nikoskazer2000
15/10/2007, 00:20
Δηλαδή βρε Νίκο , εσύ λες τώρα ότι όσο κόβει η ελαφριά smoked , κόβει και ο καθρέφτης !
Τέλος πάντων ..
Αγόρασα από έναν φίλο , άλλη μια διάφανη για ρεζέρβα , και μια καθρέφτη .
Οταν έρθουν, θα σου πω νέα , από πρώτο χέρι ..
Εχω την smoked παρθένα στο σακουλάκι , και η σύγκριση με τον καθρέφτη θα δείξει την διαφορά .
Και για να μην μπερδευόμαστε μιλαω πάντα για το Shoei μου , και για Shoei ζελατίνες .
Όχι δεν κατάλαβες: Με την smoked σου κόβει αρκετό φως το βράδυ και λίγο την ημέρα. Για 'μενα δώρο-άδωρο.
Ενω με την καθρέπτη κοιτούσα τον ήλιο κατάματα στις 07:10 που σχολνούσα το πρωί και τα μάτια μου ορθάνοιχτα και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΝΑΝΕ (δεν ζοριζόντουσαν δλδ.), ενω τον 15Αύγουστο που γύριζα 20:00 απο εκδρομή και με πέτυχε η νύχτα στο δρόμο έβλεπα ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ με απόλυτη ευκρίνια και γενικότερα με περισσότερο φώς απ' οτι με τη smoked.
Το ξέρω ακούγεται κουφό αλλα έτσι είναι.
kiriakost
15/10/2007, 00:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Τι μάρκα ζελατίνα ?
Nikoskazer2000
15/10/2007, 00:22
Uvex Supravision :cool:
edit: άκυρο, του κρούκη δεν ξέρω τι μάρκα είναι. Η δικιά μου είναι η αποπάνω.
108686
kiriakost
15/10/2007, 00:25
Αρε μπαγάσα .. τον κρούκη ρώτησα ... αλλά είσαι πολύ γρήγορος στις πάσες .. :lol:
Θα σου πω τα χαμπάρια από Shoei , μάλλον τέλος βδομάδας . :wave2:
Τι μάρκα ζελατίνα ?
:eek:
Αντιθαμβωτικη γενικως.:sad:
Τουλαχιστον η εμπειρια μου σε 3 διαφορετικες antifog σε 3 διαφορετικα κρανη αυτο μου εχει δειξει.
Μπορει να μην ισχυει παντα βεβαια, και συν τοις αλλοις εχω συνηθισει πια και δεν δινω σημασια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Uvex Supravision :cool:
edit: άκυρο, του κρούκη δεν ξέρω τι μάρκα είναι. Η δικιά μου είναι η αποπάνω.
Ιδια ζελατινα εχουμε.
Γαματη-γαματη αλλα εχει "θεμα" στις συνθηκες που προανεφερα.
Nikoskazer2000
15/10/2007, 00:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ιδια ζελατινα εχουμε.
Γαματη-γαματη αλλα εχει "θεμα" στις συνθηκες που προανεφερα.
Καλά το super anti-fog που λέει ισχύει μόνο για το καλοκαίρι που τη βγάζεις και φυσάς την ανάσα σου πάνω της και έχει ξεθαμπώσει σε 1sec. γιατί το χειμώνα είναι το ίδιο σκατά με τις αλλες... :sad:
Μεθαύριο περιμένω μεταξωτή και βαμβακερή μπαλακλάβα της Bering να δοκιμάσω πια μ' αρέσει/βολεύει περισσότερο και μεσ' το χειμώνα θα δούμε αν πραγματικά περιορίζει το θάμπωμα.
h lysh sto thampoma einai to pinlock!!
kai gia ta lyga montela pou den mporei na mpei to pinlock yparxei kai aytokolith memvranh pou kanei poly kalh doylia alla thelh prosoxi kai afinei kai kola panw sthn zelatina!!
Nikoskazer2000
15/10/2007, 00:50
h lysh sto thampoma einai to pinlock!!
kai gia ta lyga montela pou den mporei na mpei to pinlock yparxei kai aytokolith memvranh pou kanei poly kalh doylia alla thelh prosoxi kai afinei kai kola panw sthn zelatina!!
Εχω διαβάσει στο forum (pinlock) γι' αυτό αλλα ακόμα δεν εχω καταλάβει ΤΙ είναι και ΠΩΣ εγκαθιστάται μεσ' το κράνος. Θα το ψάξω καλύτερα ομως στις επόμενες μέρες.
Εχω διαβάσει στο forum (pinlock) γι' αυτό αλλα ακόμα δεν εχω καταλάβει ΤΙ είναι και ΠΩΣ εγκαθιστάται μεσ' το κράνος. Θα το ψάξω καλύτερα ομως στις επόμενες μέρες.
Einai poly aplo kai sxetiak mikro kostos 27€ kai an sto valoun 30€
loipon akou:
einai mia memvranh pou sto telioma exei gyrogyro mia flatza apo silikonh,etsi otan topothetite panw sthn zelatina dimiourgei ena "keno" aeros opos peripou ta dipla tzamia sta koufomata alouminiou,me apotelesma o aeras pou einai anamesa na litourgei san monosh kai na mhn metaferi thn eksoterikh thermokrasia sthn eswtrikh zelatina giati to tholoma dimiourgite apo thn diafora ths eksw me thn mesa thermokrasia.
oson afora thn efarmogh.to pinlock einai to idio gia kathe zelatina ,aayto pou allazei einai h patoura panw sthn opoia anoigonte oi trypes.
to pinlock exei mesa dyo zelatines staikou ilektrismou,opws afthn pou exei to kranos otan to agorazoume.Ginontai lipon dyo trypes panw sthnzelatina tou kranous kai mpenoun dyo plastikes vides pou sygkratoun to pinlock kai etsi sterewnene,episis to pin lock vgenei kai se diafora xromata.
To mono mionektima einai pws meiwnei ligo to optiko pedio!!!
Nikoskazer2000
15/10/2007, 01:18
Μειωμένο οπτικό πεδίο;
ΤΡΥΠΕΣ ; ; ; :hypnotize
no way! μια χαρά είμαι κι' έτσι.
Μειωμένο οπτικό πεδίο;
den einai tragika miomeno to optiko pedio oso gia tis tripes, dyo einai kai aftes mikres:D !
koita sthn foto na katalaveis pws einai
108694
Nikoskazer2000
15/10/2007, 01:24
Μπα μπα οχι δε με ψήνεις με την καμία! :nono:
kai allh mia
gia na mhn se kourazw me tis foto
pata ston googli pinlock kai evrsh fwto kai th akatalaveis!!
108695
Μειωμένο οπτικό πεδίο;
μη σε ανησυχεί αυτό
το είχα (στάνταρ) στο lazer δεν με ενόχλησε καθόλου στο οπτικό πεδίο, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή, επισής καλό είναι να το βγάζεις το καλοκαίρι αλλά μετά θέλει προσοχή πώς θα το αποθηκεύσεις και όταν θα το ξαναβάλεις να εφαρμόσει καλά
Nikoskazer2000
15/10/2007, 02:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
μη σε ανησυχεί αυτό
το είχα (στάνταρ) στο lazer δεν με ενόχλησε καθόλου στο οπτικό πεδίο, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή, επισής καλό είναι να το βγάζεις το καλοκαίρι αλλά μετά θέλει προσοχή πώς θα το αποθηκεύσεις και όταν θα το ξαναβάλεις να εφαρμόσει καλά
Εμμ μα αυτά τα βάλε/βγάλε (πολύ πρόστυχο ακούστηκε αυτό εε; ) :blush: είναι που κι' εγω φοβάμαι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
μη σε ανησυχεί αυτό
Πιό απλό, λοιπόν, είναι να έχεις άλλη ζελατίνα για το καλοκαίρι, παρά να είσαι με το φόβο των Ιουδαίων.
makis206
15/10/2007, 08:42
Μπα μπα οχι δε με ψήνεις με την καμία! :nono:
Νίκο άμα θέλεις έλα να στο δείξω στο δικό μου, δεν είναι τίποτα το τραγικό και γλυτώνεις απ'το πρόβλημα του θαμπώματος για πάντα !:winka:
Αν και μου ακούγεται περίεργο που θαμπώνει η ζελατίνα του Uvex, με το Transalp και βράδυ στο χιονισμένο Ομαλό δεν θάμπωσε καθόλου στο Uvex που είχα παρά ελάχιστα μόνο στην εκπνοή, δεν με ενόχλησε ούτε στο παραμικρό στην όραση όμως.. και φαντάσου τι θερμοκρασίες έπαιζαν εκεί πάνω μετά τις 8 τη νύχτα.
Στο Shoei που θαμπώνει σαφώς περισσότερο και μένει και αρκετά η θαμπάδα πάνω στη ζελατίνα με σώσει το Pinlock που δεν θαμπώνει ούτε για κλάσμα του δεπτερολέπτου !
:beer:
bentouza
15/10/2007, 11:56
@Mctalas η ζελατινα που εβαλες φωτο απο kbc ειναι;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
@Mctalas η ζελατινα που εβαλες φωτο απο kbc ειναι;;
Den exw idea file apo to google thn vrika.
alla to pinlock teriazei sxedon se ola ta montela.
molis pira thn ftyni lysh mia aytokoliti zelatina ,giati sto diko mou agv K- series den mpainei pin lock.
7,50 € apo tzortzo!
costas81
15/10/2007, 14:07
η ταχυτητα του φωτος ειναι παντα σταθερη!!
kiriakost
15/10/2007, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Πρίτς !!! :lol:
Το λευκό φως έχει την μέγιστη , όταν ασχολούμαστε με τον διαχωρισμό σε χρώματα , κάθε χρώμα έχει διαφορετική ταχύτητα .
Το φίλτρο κάνει την καθυστέρηση , και έτσι όλα τα άλλα χρώματα , που δεν επηρεάζονται,
φαίνονται ενισχυμένα .
Γενικα ... στο δικό μου SHOEI Multitec , δεν έχω κανένα πρόβλημα με θάμπωμα , ο εξαερισμός λειτουργεί υποδειγματικά .
Σημερα το πρωί πήγα στην δουλειά μου με την μηχανή , ώρα 6:30 - απόσταση 12χλμ εκτός πόλης - θερμοκρασία 12C - μέση ωριαία ταχύτητα 85 χλμ 40 - 120 χλμ
Σε καμιά περίπτωση δεν κρατάει το θάμπωμα , παρά μόνο σταματημένος στα φανάρια .
costas81
15/10/2007, 15:02
Το λευκό φως έχει την μέγιστη , όταν ασχολούμαστε με τον διαχωρισμό σε χρώματα , κάθε χρώμα έχει διαφορετική ταχύτητα .
Το φίλτρο κάνει την καθυστέρηση , και έτσι όλα τα άλλα χρώματα , που δεν επηρεάζονται,
φαίνονται ενισχυμένα .
το φίλτρο (όπως λέει και η λέξη) φιλτράρει την ποσότητα από τα διερχόμενα φωτώνια με αποτέλεσμα να περνάνε λιγότερα σε αριθμό μα με την ίδια ταχύτητα.
η ταχυτητα του φωτος είναι πάντα σταθερή.
kiriakost
15/10/2007, 15:10
Παλικάρι μου ... τα χρώματα που βλέπει το ανθρωπινό μάτι , είναι ανακλώμενο φως . !!
Μην τα μπερδεύεις τα πράγματα με την φυσική της τρίτης γυμνασίου .
costas81
15/10/2007, 15:12
Παλικάρι μου ... τα χρώματα που βλέπει το ανθρωπινό μάτι , είναι ανακλώμενο φως . !!
καλα δεν επιμενω θα το ψαξω και θα επιστρεψω!!
bentouza
15/10/2007, 18:27
Den exw idea file apo to google thn vrika.
alla to pinlock teriazei sxedon se ola ta montela.
molis pira thn ftyni lysh mia aytokoliti zelatina ,giati sto diko mou agv K- series den mpainei pin lock.
7,50 € apo tzortzo!
η αυτοκολητη απαξ κ μπει μπορει να βγει η αφηνει κολλες;επισης εχω την εντυπωση οτι χαρασεται ευκολα κ επειδη δεν μπορει να ξεκολησει καποια στιγμη παει για πεταμα η ζελατινα.
αν μπορεσεις γραψε εντυπωσεις απ'την αυτοκολητη τωρα που πιασαν τα κρυα.κ αν ειχες δοκιμασει ποτε πιν λοκ μια συγκριση:D
καταλαβα καλα, απεκτησες προσφατα σοβαρο μηχανακι;;(κατι διαβασα δεν ξερω αν καταλαβα καλα..)
kiriakost
15/10/2007, 19:31
Σε ολες τις ζελατίνες μπαίνει το αντιθαμπωτικό . ( Ετσι λένε στο Web οι εταιρείες )
Σε όσες δεν έχουν Pin Lock , με μια απλή διάτρηση αποκτούν , έχουν βγάλει και κιτ , για αυτήν τη δουλειά .
Το Pin Lock , είναι απλός οδηγός , για να πάει ίσια .
Για την αποκόλληση , της σιλικόνης , το ζεστό νεράκι , θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα .
bentouza
15/10/2007, 23:51
δε λεω για το πιν λοκ. για αυτο που ρωταω ειναι μια διαφανης ζελατινα που κολιεται κατευθειαν πανω στην ζελατινα(του κρανους).δεν δημιουργει καποιο κενο αναμεσα στη ζελατινα κ στο εσωτερικο του κρανους.ενα αυτολητο ειναι.γι'αυτο ρωτησα το παιδι.
θενκς ενιγουει:wave2:
kiriakost
15/10/2007, 23:54
γιού αρε γουελκαμ !! :wave2:
Nikoskazer2000
15/10/2007, 23:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Νίκο άμα θέλεις έλα να στο δείξω στο δικό μου, δεν είναι τίποτα το τραγικό και γλυτώνεις απ'το πρόβλημα του θαμπώματος για πάντα !:winka:
Αν και μου ακούγεται περίεργο που θαμπώνει η ζελατίνα του Uvex, με το Transalp και βράδυ στο χιονισμένο Ομαλό δεν θάμπωσε καθόλου στο Uvex που είχα παρά ελάχιστα μόνο στην εκπνοή, δεν με ενόχλησε ούτε στο παραμικρό στην όραση όμως.. και φαντάσου τι θερμοκρασίες έπαιζαν εκεί πάνω μετά τις 8 τη νύχτα.
Στο Shoei που θαμπώνει σαφώς περισσότερο και μένει και αρκετά η θαμπάδα πάνω στη ζελατίνα με σώσει το Pinlock που δεν θαμπώνει ούτε για κλάσμα του δεπτερολέπτου !
Τι να σου πω ρε Μανωλιώ... :(
Εχω συνολικά 3 ζελατίνες της Uvex και ολες τους θαμπώνουν στα πολλά κρύα με βροχή (ψέμματα, την καθρέπτη δεν την εχω δοκιμάσει - καλά με ποιό ήλιο να το κάνω κιόλας :rolleyes: ).
Αμα βρεθούμε (και έχει σκ@τόκαιρο) να την κάνουμε για 5-6 χλμ. την αλλαγή να σου πω.
:beer: :beer: :beer:
Προύτς!
Η ταχύτητα του φωτός είναι πάντα σταθερή και ίση με c. Πάντα και παντού και από οποιοδήποτε σύστημα αναφοράς και αν την μετρήσει κανείς. Αυτό το τελευταίο είναι πραγματικά τόσο μα τόσο παράξενο που από μόνο του σχεδόν προκάλεσε αγεφύρωτο ρήγμα στην φυσική, όταν πρωτο-ανακαλύφθηκε και την χώρισε σε κλασσική και μοντέρνα.
Όταν φως περάσει μέσα από ένα διάφανο υλικό βγαίνει από αυτό με την ίδια ακριβώς ταχύτητα με την οποία μπήκε (είπαμε εξάλλου, αυτή είναι σταθερή παντού και πάντα και ίση με c). Η φαινομενική ελάττωση της φασικής ταχύτητας του φωτός κατά την όδευσή του μέσα από υλικό με συντελεστή διάθλασης μεγαλύτερου της μονάδας είναι αυτό ακριβώς... φαινομενική: οφείλεται στο γεγονός ότι---για λόγους απλότητας, κυρίως---θεωρούμε ως "κίνηση του φωτός μέσα στο υλικό" ένα σύνολο από ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο σώμα του υλικού (π.χ. συνεχείς απορροφήσεις και επανεκπομπές των φωτονίων από τα άτομα του υλικού). Το φως κατά την έξοδό του από το υλικό (όταν, και καλά, ξαναποκτά ταχύτητα c) δεν κερδίζει ενέργεια.
Λευκό φως δεν υπάρχει, και οπωσδήποτε πάντως δεν έχει την "μέγιστη ταχύτητα" (εξάλλου αυτά τα είπαμε!). Τυπικά ως "λευκό" ορίζεται ένα φασματικό προφίλ που περιέχει πολλές και διάφορες συχνότητες (χρώματα) φωτός. Το ακριβές φασματικό προφίλ (το ακριβές "μείγμα") που χαρακτηρίζεται ως "λευκό" δεν είναι καν σταθερό (γι' αυτό και έχουμε "λευκά" χρώματα διαφόρων θερμοκρασιών---τώρα τι σχέση έχουν οι θερμοκρασίες με τα χρώματα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο, αν θέλετε, μπορώ να επεκταθώ, αλλά δεν είναι της ώρας). Αυτό που κρατάμε είναι: Το λευκό χρώμα δεν υπάρχει ως συγκεκριμένη φωτεινή συχνότητα (και φυσικά δεν είναι η πιο γρήγορη---τι λέω Θεέ μου!). Υπάρχουν πολλές και διάφορες "μάρκες" (μείγματα / φασματικά προφίλ) λευκού, που συνήθως τις ζητάει κανείς με το νουμεράκι τους, δηλαδή με την θερμοκρασία τους.
φαίνονται ενισχυμένα .
Τα (υποθέτω χρωματικά) φίλτρα δεν προκαλούν "καθυστέρηση" ή οτιδήποτε τέτοιο. Αν αναφέρεσαι στην καθυστέρηση της "φαινομενικής" ταχύτητας του φωτός (βλ. παραπάνω) κατά την όδευσή του μέσα από κάποιο υλικό, τότε... και πάλι όχι: Τα φίλτρα δεν δουλεύουν έτσι. Τα υλικά με συντελεστή διάθλασης μεγαλύτερο της μονάδας προκαλούν αυτό που μάλλον εννοείς, αλλά αυτά τα υλικά δεν είναι κατ' ανάγκη χρωματικά φίλτρα (π.χ. ένα ποτήρι νερό, ή ένα πρίσμα, μια χαρά προκαλούν αυτήν την "καθυστέρηση" χωρίς να είναι χρωματικά φίλτρα). Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: τα φίλτρα δεν λειτουργούν προκαλώντας καθυστέρηση το φως
Πως λειτουργούν τότε? Με δύο συνήθως τρόπους:
1. Απορροφώντας επιλεκτικά το φως που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη φασματική περιοχή (μικρού ή μεγάλου εύρους---αυστηρά μονοχρωματικά φίλτρα είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστούν). Απορροφούν δηλαδή συγκεκριμένες συχνότητες φωτός και τις "κρατάνε μέσα τους" μετατρέποντάς την ενέργεια που αυτές φέρουν σε θερμότητα. Αυτής της κατηγορίας τα φίλτρα ονομάζονται "απορροφητικά" (absorptive).
2. Ανακλώντας επιλεκτικά το φως που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη φασματική περιοχή. Ανακλούν δηλαδή συγκεκριμένες συχνότητες φωτός, ενώ είναι διάφανα στις υπόλοιπες. Τα φίλτρα αυτής της κατηγορίας ονομάζονται "διχρωικά" (dichroic).
[[ Παρατήρηση: Τα διχρωικά φίλτρα θεωρούνται πολύ πιο κυριλέ, και είναι πολύ πιο ακριβά από τα απορροφητικά ]]
Αυτά για αρχή...
Nikoskazer2000
16/10/2007, 00:01
+1
Nikoskazer2000
16/10/2007, 00:03
Προύτς!
Η ταχύτητα του φωτός είναι πάντα σταθερή και ίση με c. Πάντα και παντού και από οποιοδήποτε σύστημα αναφοράς και αν την μετρήσει κανείς. Αυτό το τελευταίο είναι πραγματικά τόσο μα τόσο παράξενο[i] που από μόνο του σχεδόν προκάλεσε αγεφύρωτο ρήγμα στην φυσική, όταν πρωτο-ανακαλύφθηκε και την χώρισε σε κλασσική και μοντέρνα.
Όταν φως περάσει μέσα από ένα διάφανο υλικό βγαίνει από αυτό [i]με την ίδια ακριβώς ταχύτητα με την οποία μπήκε (είπαμε εξάλλου, αυτή είναι σταθερή παντού και πάντα και ίση με c). Η φαινομενική ελάττωση της φασικής ταχύτητας του φωτός κατά την όδευσή του μέσα από υλικό με συντελεστή διάθλασης μεγαλύτερου της μονάδας είναι αυτό ακριβώς... φαινομενική: οφείλεται στο γεγονός ότι---για λόγους απλότητας, κυρίως---θεωρούμε ως "κίνηση του φωτός μέσα στο υλικό" ένα σύνολο από ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο σώμα του υλικού (π.χ. συνεχείς απορροφήσεις και επανεκπομπές των φωτονίων από τα άτομα του υλικού). Το φως κατά την έξοδό του από το υλικό (όταν, και καλά, ξαναποκτά ταχύτητα c) δεν κερδίζει ενέργεια.
Λευκό φως δεν υπάρχει, και οπωσδήποτε πάντως δεν έχει την "μέγιστη ταχύτητα" (εξάλλου αυτά τα είπαμε!). Τυπικά ως "λευκό" ορίζεται ένα φασματικό προφίλ που περιέχει πολλές και διάφορες συχνότητες (χρώματα) φωτός. Το ακριβές φασματικό προφίλ (το ακριβές "μείγμα") που χαρακτηρίζεται ως "λευκό" δεν είναι καν σταθερό (γι' αυτό και έχουμε "λευκά" χρώματα διαφόρων θερμοκρασιών)
Τα (υποθέτω χρωματικά) φίλτρα δεν προκαλούν "καθυστέρηση" ή οτιδήποτε τέτοιο. Αν αναφέρεσαι στην καθυστέρηση της "φαινομενικής" ταχύτητας του φωτός (βλ. παραπάνω) κατά την όδευσή του μέσα από κάποιο υλικό, τότε... και πάλι όχι: Τα φίλτρα δεν δουλεύουν έτσι. Τα υλικά με συντελεστή διάθλασης μεγαλύτερο της μονάδας προκαλούν αυτό που μάλλον εννοείς, αλλά αυτά τα υλικά δεν είναι κατ' ανάγκη χρωματικά φίλτρα (π.χ. ένα ποτήρι νερό, ή ένα πρίσμα, μια χαρά προκαλούν αυτήν την "καθυστέρηση" χωρίς να είναι χρωματικά φίλτρα). Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: τα φίλτρα δεν λειτουργούν προκαλώντας καθυστέρηση το φως
1. Απορροφώντας επιλεκτικά το φως που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη φασματική περιοχή (μικρού ή μεγάλου εύρους---αυστηρά μονοχρωματικά φίλτρα είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστούν). Απορροφούν δηλαδή συγκεκριμένες συχνότητες φωτός και τις "κρατάνε μέσα τους" μετατρέποντάς την ενέργεια που αυτές φέρουν σε θερμότητα. Αυτής της κατηγορίας τα φίλτρα ονομάζονται "απορροφητικά" (absorptive).
2. Ανακλώντας επιλεκτικά το φως που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη φασματική περιοχή. Ανακλούν δηλαδή συγκεκριμένες συχνότητες φωτός, ενώ είναι διάφανα στις υπόλοιπες. Τα φίλτρα αυτής της κατηγορίας ονομάζονται "διχρωικά" (dichroic).
[[ Παρατήρηση: Τα διχρωικά φίλτρα θεωρούνται πολύ πιο κυριλέ, και είναι πολύ πιο ακριβά από τα απορροφητικά ]]
Αυτά για αρχή...
YOU RULE MAAAAAAN ! ! !
:a23: :a23: :a23:
Nikoskazer2000
16/10/2007, 00:06
...2. Ανακλώντας επιλεκτικά το φως που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη φασματική περιοχή. Ανακλούν δηλαδή συγκεκριμένες συχνότητες φωτός, ενώ είναι διάφανα στις υπόλοιπες. Τα φίλτρα αυτής της κατηγορίας ονομάζονται "διχρωικά" (dichroic).
Αυτά για αρχή...
Αυτό ακριβώς που περιγράφεις είναι η λειτουργεία της ζελατίνας καθρέπτη! :eyepop:
Η τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι κι' εγω οταν τη φοραώ.
και πάλι-->:beer: :beer: :beer:
Σε ολες τις ζελατίνες μπαίνει το αντιθαμπωτικό . ( Ετσι λένε στο Web οι εταιρείες )
Σε όσες δεν έχουν Pin Lock , με μια απλή διάτρηση αποκτούν , έχουν βγάλει και κιτ , για αυτήν τη δουλειά .
Το Pin Lock , είναι απλός οδηγός , για να πάει ίσια .
Για την αποκόλληση , της σιλικόνης , το ζεστό νεράκι , θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα .
Kyriako edw tha se stenoxoresw ligo!!
katarxas exeis valei pinlock?an nai tote tha ksereis ton tropo pou mpenei,thimase ekeines tis 2 zelatinoules odigoi?Aytes diaferoun aanaloga thn zelatina!!
To pinlock den teriazei se OLES tis zelatines,alla stis PERISSOTERES kai lew stis perisoteres giati sto diko mou agv k-series den exei yparxei h zelatina odigos kai to na to vlaeis etsi xyma einai ligo ripsokindino giati mporei na katsei strava,na ginoun pio konta h pio makria oi trypes kai na mhn efarmosei ktl.Den einai kai toso eykoli ypothesh kai den nomizw kapoios na thelei na peiramatistei panw sthn zelatina twn 40-120 evro.
Loipon Bentouza persi to xeimwna pou pira to "yperoxo" kranos mou me 180 evra pou na pesei fwtia kai na kapsei olh thn agv!!opws eipa kai pio panw den pernei pinlock kai etsi evala thn aytokoliti "ANTI-FOG MEGA SHIELD" apo ton tzortzo 7.5 evra.
thn eixa olo ton xeimwna perisi kai den mou tholwse oute sto elaxisto!!einai ligo periergei sthn arxh giati vlepeis mesa apo dyo zelatines sthn ousia kai isws na se zalisi ligo mexri na to synithiseis.kolaei gera alla thelei prosoxei giati an thn pieseis ksekolaei.to arnitiko einai pws afinei katalypa kollas panw sthn zelatina tou kranous otan thn vgaleis alla egw se kranos 180 evro kai xestika idi einai katagratsounismenh,alla se mia arai zelatina oute pou tha skeftomoun na valo kati allo ektos apo pinlock!
Epidi ekana malakia perisi kai thn xalasa thn antithampotiki zelatina shmera pira kainouria mpike ekei pou htan h pali kai kalipse tis palies koles kai einai mia xara,den mou tholose katholou.
H zelatina ayth aferitai poly eykola,ta kataloipa ths kollas einai ligo provlima.kai ayth h zelatina litourgei opos akrivos to pinlock dimiourgei ena keno anamesa sthn zelatina kai sthn antithampwtikh zelatina opos peripou sta dipla tzamia twn alouminiwn.
ayta :wave2:
Το ανθρώπινο μάτι βλέπει... φως γενικά. Ανακλώμενο, εκπεμπόμενο, σκεδασμένο, ότι να 'ναι. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ ανακλώμενου και εκπεμπόμενου φωτός πέρα από τον τρόπο που δημιουργήθηκαν. Αν σταματήσεις δηλαδή στον δρόμο ένα φωτόνιο και το ρωτήσεις: "Εσύ ρε αλάνι, τί είσαι? Ανακλώμενο ή εκπεμπόμενο?" μάλλον θα σου απαντήσει "Ρε πας καλά μπάρμπα? Που θες να ξέρω?" (σ.σ. αν πράγματι το ρωτήσεις και σου απαντήσει, δωσ' μου και μένα απ' αυτό που παίρνεις).
Εξάλλου: Αν βλέπαμε μόνο ανακλώμενο φως τότε αυτήν την στιγμή δεν θα μπορούσες να διαβάσεις τίποτα στην οθόνη σου (μια και εκπέμπει και δεν ανακλά φως). Αν η οθόνη σου ανακλούσε φως, τότε όταν έσβηνες την λάμπα του δωματίου η οθόνη θα ήταν σκοτεινή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
καταλαβα καλα, απεκτησες προσφατα σοβαρο μηχανακι;;(κατι διαβασα δεν ξερω αν καταλαβα καλα..)
NAI -NAI epitelous apoktisa ena sovaro mixanaki !!
des to edw:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=904399#post904399
lampros_fazer
16/10/2007, 01:20
McTALA στραβωθήκαμε,γράφε ελληνικά αδερφέ!
(μπας κ καταφέρουμε κ μεις να διαβάσουμε για το πιν λοκ που γράφεις)..
Nikoskazer2000
16/10/2007, 01:32
...Αν σταματήσεις δηλαδή στον δρόμο ένα φωτόνιο και το ρωτήσεις: "Εσύ ρε αλάνι, τί είσαι? Ανακλώμενο ή εκπεμπόμενο?" μάλλον θα σου απαντήσει "Ρε πας καλά μπάρμπα? Που θες να ξέρω?" (σ.σ. αν πράγματι το ρωτήσεις και σου απαντήσει, δωσ' μου και μένα απ' αυτό που παίρνεις).
:bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :a11: :bigcry: :bigcry:
μλκ έλιωσα τελείως - the bester ανέκδοτο of the month!
...Εξάλλου: Αν βλέπαμε μόνο ανακλώμενο φως τότε αυτήν την στιγμή δεν θα μπορούσες να διαβάσεις τίποτα στην οθόνη σου (μια και εκπέμπει και δεν ανακλά φως). Αν η οθόνη σου ανακλούσε φως, τότε όταν έσβηνες την λάμπα του δωματίου η οθόνη θα ήταν σκοτεινή.
Let there be Light ! ! !
:a23: :a23: :a23:
Φίλε είσαι φοβερός απλές και τεκμηριωμένες οι απαντήσεις σου!
kiriakost
16/10/2007, 08:28
Το ανθρώπινο μάτι βλέπει... φως γενικά. Ανακλώμενο, εκπεμπόμενο, σκεδασμένο, ότι να 'ναι.
Καλά .. ριξε μια ματια τον Ηλιο για ενα λεπτο , και ξαναέλα .. :lol:
Δεν με πειραζει , να γραφει ο καθενας το παραμυθι του ..
Απλα μην χρησημοποιητε τα δικα μου γραφωμενα ως βαση ..
Ο καθενας ας γραψει οτι θελει , ο τελικος αναγνωστης ας κρινει μονος του ( ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ), ποια ιστορια ειναι ποιο πιστευτη .
Ο καθενας ας γραψει οτι θελει , ο τελικος αναγνωστης ας κρινει μονος του ( ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ), ποια ιστορια ειναι ποιο πιστευτη .
@Kyriakost, o npat nomizo oti sou tekmiriose me ton pleon katanohto kai paralila epistimoniko tropo oti eisai lathos, den prokeite gia "paramithi", "istoria" h' "apopsh".
@npat, katatopistikotatos file euxaristoume :a013:
Το να δέχεσε τα λάθη σου δεν είναι κακό, ο εγωισμός είναι !!!!!!!
:nono: :nono: :nono:
Ευτυχώς που στα έγραψε ο npat και με γλύτωσε από το να τα γράψω εγώ ......
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
@npat, katatopistikotatos file euxaristoume :a013:
+990
npat έψαξα μέσα μου και σε βρίσκω σωστό :lol:
:winka: :a012:
[mode apomesamoy on] σωστα τα λέει ο npat[/mode apomesamoy off]
costas81
16/10/2007, 09:52
Προύτς!
Η ταχύτητα του φωτός είναι πάντα σταθερή και ίση με c. Πάντα και παντού και από οποιοδήποτε σύστημα αναφοράς και αν την μετρήσει κανείς. Αυτό το τελευταίο είναι πραγματικά τόσο μα τόσο παράξενο που από μόνο του σχεδόν προκάλεσε αγεφύρωτο ρήγμα στην φυσική, όταν πρωτο-ανακαλύφθηκε και την χώρισε σε κλασσική και μοντέρνα.
Όταν φως περάσει μέσα από ένα διάφανο υλικό βγαίνει από αυτό με την ίδια ακριβώς ταχύτητα με την οποία μπήκε (είπαμε εξάλλου, αυτή είναι σταθερή παντού και πάντα και ίση με c). Η φαινομενική ελάττωση της φασικής ταχύτητας του φωτός κατά την όδευσή του μέσα από υλικό με συντελεστή διάθλασης μεγαλύτερου της μονάδας είναι αυτό ακριβώς... φαινομενική: οφείλεται στο γεγονός ότι---για λόγους απλότητας, κυρίως---θεωρούμε ως "κίνηση του φωτός μέσα στο υλικό" ένα σύνολο από ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο σώμα του υλικού (π.χ. συνεχείς απορροφήσεις και επανεκπομπές των φωτονίων από τα άτομα του υλικού). Το φως κατά την έξοδό του από το υλικό (όταν, και καλά, ξαναποκτά ταχύτητα c) δεν κερδίζει ενέργεια.
Λευκό φως δεν υπάρχει, και οπωσδήποτε πάντως δεν έχει την "μέγιστη ταχύτητα" (εξάλλου αυτά τα είπαμε!). Τυπικά ως "λευκό" ορίζεται ένα φασματικό προφίλ που περιέχει πολλές και διάφορες συχνότητες (χρώματα) φωτός. Το ακριβές φασματικό προφίλ (το ακριβές "μείγμα") που χαρακτηρίζεται ως "λευκό" δεν είναι καν σταθερό (γι' αυτό και έχουμε "λευκά" χρώματα διαφόρων θερμοκρασιών---τώρα τι σχέση έχουν οι θερμοκρασίες με τα χρώματα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο, αν θέλετε, μπορώ να επεκταθώ, αλλά δεν είναι της ώρας). Αυτό που κρατάμε είναι: Το λευκό χρώμα δεν υπάρχει ως συγκεκριμένη φωτεινή συχνότητα (και φυσικά δεν είναι η πιο γρήγορη---τι λέω Θεέ μου!). Υπάρχουν πολλές και διάφορες "μάρκες" (μείγματα / φασματικά προφίλ) λευκού, που συνήθως τις ζητάει κανείς με το νουμεράκι τους, δηλαδή με την θερμοκρασία τους.
Αυτά για αρχή...
:a10:
costas81
16/10/2007, 09:53
Το ανθρώπινο μάτι βλέπει... φως γενικά. Ανακλώμενο, εκπεμπόμενο, σκεδασμένο, ότι να 'ναι. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ ανακλώμενου και εκπεμπόμενου φωτός πέρα από τον τρόπο που δημιουργήθηκαν. Αν σταματήσεις δηλαδή στον δρόμο ένα φωτόνιο και το ρωτήσεις: "Εσύ ρε αλάνι, τί είσαι? Ανακλώμενο ή εκπεμπόμενο?" μάλλον θα σου απαντήσει "Ρε πας καλά μπάρμπα? Που θες να ξέρω?" (σ.σ. αν πράγματι το ρωτήσεις και σου απαντήσει, δωσ' μου και μένα απ' αυτό που παίρνεις).
Εξάλλου: Αν βλέπαμε μόνο ανακλώμενο φως τότε αυτήν την στιγμή δεν θα μπορούσες να διαβάσεις τίποτα στην οθόνη σου (μια και εκπέμπει και δεν ανακλά φως). Αν η οθόνη σου ανακλούσε φως, τότε όταν έσβηνες την λάμπα του δωματίου η οθόνη θα ήταν σκοτεινή.
:a10: :a10: :a10:
με εβγαλες απο τον κοπο μιας και δεν ειχα χρονο να κάτσω να γράψω όλα αυτα!
thank you man!!!
τσάκα και μια μπύρα μεγάλη για τον κόπο σου!
108800
Cpt. Haddock
16/10/2007, 09:54
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
θρεντ για ζελατίνες που να γυρίσει σε κβαντική φυσική μόνο ο Κυριάκος θα μπορούσε να ανοίξει
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
npat :beer:
costas81
16/10/2007, 09:54
:a022: :a022: :a022: :a022: :a022: :a022: :a022: :a022:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
McTALA στραβωθήκαμε,γράφε ελληνικά αδερφέ!
(μπας κ καταφέρουμε κ μεις να διαβάσουμε για το πιν λοκ που γράφεις)..
lampro δεν φταίω εγώ!Να κανεις παράπονα σε ολους αυτους που με λένε ανορθογραφο !!!
npat :a18:
ματάλα, άσε τις δικαιολογίες! :p
kiriakost
16/10/2007, 16:38
Μου αρέσει να μου την λένε , άτομα που δεν παίρνουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ,
έστω ένα θέμα ... που να μην σχετίζετε με τον πολλαπλασιασμό της καραβίδας .
άιντε σβηστέ το, και αυτό το θέμα .. δεν βαριεσαι , συνήθισα .
Δήλωσα από την αρχή, απλότητα στα γραφόμενα μου , αυτό σημαίνει από μόνο του , συμβατή πληροφόρηση , και όχι την εξεταστική ύλη της Γ ' Λυκείου .
Cpt. Haddock
16/10/2007, 16:49
Κυριάκο άσε τις κλάψες....
αποπειράθηκες να μιλήσεις για φυσική και φως και είπες καταφανώς αρκετές ανακρίβειες, τις οποίες άνθρωποι που ξέρουν ένα-δυο πράγματα παραπάνω στις αντέκρουσαν και μάλιστα τεκμηριωμένα
Εσύ παρ' όλα αυτά επέμενες οτι έχεις δίκιο και τώρα μιλας για "απλότητα στα γραπτά μου" και άλλα όμορφα
Είχες άδικο στα του φωτός και στο αντέκρουσαν, δεν στην είπε κανένας
Οπότε άσε τα "μου τη λένε", "συνήθισα", "σβήστε το κι αυτό" και άλλα μελό...
:wave2: :wave2: :wave2:
Πιες ένα τσίπουρο στην Αγριά :beer:
lampros_fazer
16/10/2007, 17:17
lampro δεν φταίω εγώ!Να κανεις παράπονα σε ολους αυτους που με λένε ανορθογραφο !!!
Καλύτερα ανορθόγραφα παρά γκρικλις.. :winka:
Κυριακο σταματα να το παίζεις ξερόλας..Είδες οτι υπάρχουν ανθρωποι που πραγματικά ξέρουν κ δεν είναι 'ξερόλες'..Δεν είναι η πρώτη (ουτε η τελευταία) φορά που γράφεις ανακρίβειες..Και οι ανακρίβειες καμια φορά μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για άλλους..
Στον Ήλιο, ειδικά, έριχνα πολλές "ματιές" κάποια χρόνια πριν, όταν είχα το συνήθειο να κάνω παρέα με ραδιοαστρονόμους (το 'κοψα εδώ και καιρό... μην ανησυχείτε :rotflmao: :rotflmao: )
C. Caroubalos, D. Maroulis, N. Patavalis, J-L. Bougeret, G. Dumas, C. Perche, C. Alissandrakis, A. Hillaris, X. Moussas, P. Preka-Papadema, A. Kontogeorgos, P. Tsitsipis, G. Kanellakis.: «The New Multichannel Radio spectrograph ARTEMIS-IV/HECATE, of the University of Athens (http://www.cc.uoa.gr/~artemis/pubs/2001a_Caroubalos&al.pdf)». Experimental Astronomy 11: 23-32, 2001.
C. Caroubalos, C. Alissandrakis, A. Hillaris, A., Nindos, P. Tsitsipis, X. Moussas, J-L. Bougeret, K., Bouratzis, G. Dumas, G. Kanellakis, A. Kontogeorgos, D. Maroulis, N. Patavalis, C. Perche, J., Polygiannakis, P. Preka-Papadema.: « Observations, With High Time Resolution, of Metric Radio Bursts, During the 2000, 14 July Large Solar Event.». CESRA 2001.
και κανά δυο άλλα (http://www.cc.uoa.gr/artemis/Art4Publications.htm)...
Τι θες να σου πω, λοιπόν?
Κατά τα άλλα: Κυριάκο ΔΕΝ σε ειρωνεύτηκα, απλά έκανα την παρατήρηση ότι κάποια από τα λεγόμενά σου ήταν ανακριβή. Προσφέρθηκα μάλιστα να εξηγήσω ποια και γιατί. Δεν το έκανα κατευθείαν, διότι συζητήσεις περί θεμελιώδους οπτικής μπορεί και να μην έχουν θέση σε ένα thread για ζελατίνες κράνους (αν και κάτι μου λέει οτι μπορεί και να έχουν).... Αντί να με ρωτήσεις κάτι σχετικό μου ευχήθηκες "καλό ταξίδι" (να 'σαι καλά). Απάντησα ξανά ΜΟΝΟ όταν η κουβέντα γύρισε από μόνη της στην οπτική---και μάλιστα απαντούσες με ύφος αυθεντίας υποστηρίζοντας τα λάθη σου και αντικρούοντας κάποιες σωστές παρατηρήσεις.
Για μένα τέλος εδώ ._
Κυριάκο: :beer: :beer:
kiriakost
16/10/2007, 18:24
και μάλιστα απαντούσες με ύφος αυθεντίας υποστηρίζοντας τα λάθη σου και αντικρούοντας κάποιες σωστές παρατηρήσεις.
Για μένα τέλος εδώ ._
Κυριάκο: :beer: :beer:
Μα είμαι αυθεντία :D σε άλλο αντικείμενο ..
Αλλα ρε συ ... στάκα One moment
Πες μου ... μπορεις να εξηγησεις την θεωρια του χαους σε 16 χρονών παιδάκια ,
η στο 30 χρονών DIM που το μόνο που ξέρει, είναι να νοικιάζει ξαπλώστρες !! ?? :rotflmao:
blackbusa
16/10/2007, 18:55
Μα είμαι αυθεντία :D σε άλλο αντικείμενο ..
Αλλα ρε συ ... στάκα One moment
Πες μου ... μπορεις να εξηγησεις την θεωρια του χαους σε 16 χρονών παιδάκια ,
η στο 30 χρονών DIM που το μόνο που ξέρει, είναι να νοικιάζει ξαπλώστρες !! ?? :rotflmao:
ωπα ωπα ωπα εεεεεεεεεεεεεεε........ (http://www.karagkiozis.com/flash.htm)
:lol: :lol: :lol:
Δε ξέρω που το έχετε μπερδέψει το θέμα αλλά πρέπει να συμφωνήσω με τα λεγόμενα του costas81.
Ταχύτητα φωτός: c= 2.99792458 x 10 στην ογδόη m/s.
Τώρα έτσι που τα έχετε κάνει εδώ μέσα, τι να πρωτο-καθαρίσει κανείς... :rolleyes:
Pan_Londinium
19/10/2007, 10:14
Gia autous pou fobounte na baloun pinlock (logo tripimatos ths zelatinas) uparxei k ena allo proion (poli kontino sto Pinlock) to Fogcity:
http://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcycle_parts/content_prod/82/2722
h diafora einai oti kolaei panw sth zelatina k den xriazete tripima..
to diko mou kranos (k h deuterh zelatina pou 8a parw) 8a eiani pinlock ready wste na mhn kanw kamia m@l@ki@ egw :wave2:
http://www.racevisors.co.uk/index.cfm/view_id/4/details/true/code/V-ARA-LTY