PDA

View Full Version : Endurαδικο ή Streetαδικο..κρανος.!

Eloundar
14/10/2007, 02:43
Η ερώτηση είναι σχετικά θεμελιώδης και προδίδει την απειρία μου..αλλα είμαι καινούργιος στο θέμα μηχανή...:rolleyes:
..προσφατα αγόρασα ένα XT για χρήση κυρίως πόλης αλλα και εκδρομούλες με τάσεις ίσως εξερευνιτικές στους τυχόν χωματοδρομους που εμφανίζονται.!
..μετα την αγορά της μηχανής λοιπόν τα πρώτα λεφτά πάνε σε κράνος (μιας και το κινέζικο OSBE νομίζω ότι δεν καλύπτει τις νεες ανάγκες) και μέσα απο το ψάξιμο που εχω κάνει μέχρι τώρα..δεν έχω καν αποφασίσει αν κοιτάω για εντουράδικο η 'κανονικό' κράνος.!

...το θέμα είναι..πιο είναι πιο ασφαλές για την χρήση που κάνω και τι ουσιαστικές διαφορές τελικά έχουν..τι προσφέρει το καθένα??:confused:

.εμφανισιακά υπάρχει μια τάση προς το εντουράδικο αλλα ο οικονομικός παράγοντας παιζει επίσης ρόλο..οποτε προκυπτει και ερώτημα..πιο είναι πιο οικονομικό για δεδομένα στανταρ ασφάλειας.??

argi6argi
14/10/2007, 02:58
Αφού σαν στόχος είναι κυρίως η οδήγηση σε πόλη, νομίζω το street κράνος είναι μονόδρομος. Πιστεύω οτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για εντουράδες.

marulis
14/10/2007, 03:28
1ον από θέμα τιμής υπάρχουν καλά και φτηνά και από της δυο κατηγορίες
( το εντουραδικο είναι πιο φτηνό )
2ον 350 ευρώ για ένα κράνος δεν είναι πολλά λεφτά για να πάρεις κάτι που μπορεί να σου σώσει τη ζωή . με μια καλή συντήρηση το κρατάς άνετα 5 χρόνια . 5 χρόνια επί 365 μέρες = 1825 . 350 ευρώ δια 1825 μέρες =19 λεπτά ( όσο ένα τσιγάρο )
3ον απ τη χρήση που λες ότι το θες θα σου πρωτινά να πάρεις στριτ
α ) είναι πιο ασφαλές
β ) είναι πιο ζεστό
γ ) σε προφυλάσσει καλύτερα από τα καιρικά φαινόμενα
υπάρχουν και κάποια που είναι ανάμεσα στα δυο που είναι μια καλή λύση αλλά νομίζω είναι λίγα μοντέλα και ακριβά .

έχω κάνει πολλά χλμ σε χώμα με στριτ χωρίς πρόβλημα . σαφώς κάθε προϊόν έχει έναν προορισμό πιο εξειδικευμένο αλλά αν δεν θες να πρωταγωνιστείς στο 6 days δεν θα σου φανεί η ελυψη των προτερημάτων ενός εδουροκρανους

:beer: :wave2:

McTalas
14/10/2007, 08:38
pare kati endiameso!! kai protinw to airoh pou einai ftino ~150€ kai poly aksiopisto!

McTalas
14/10/2007, 08:39
oups ksexasa foto!

108543

liakaros
14/10/2007, 09:24
Κατα την γνωμη μου σε αυτο το στυλ το καλυτερο ειναι αυτο...

Αλλα...η τιμη του γυρω στα 400 δεν ειναι και οτι καλυτερο...οτι πληρωσεις περνεις βεβαια...τεσπα

108547

marulis
14/10/2007, 11:42
@McTalas
@liakaros

:a013:

Αυτά εννοούσα αν και απ τα δυο θα έπαιρνα το Arai με κλειστά μάτια . εκτός της καλύτερης προστασίας , θα εκτιμήσεις και την καθημερινή άνεση που προσφέρει ένα καλό κράνος. Το airoh είναι συμπαθητικό αλλά ( ρε μήπως να το πάρω για δεύτερο , 150 τζάμπα πραμα ) δεν μένει καν στην ίδια γειτονιά με το Arai

Eloundar
14/10/2007, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis

3ον απ τη χρήση που λες ότι το θες θα σου πρωτινά να πάρεις στριτ
α ) είναι πιο ασφαλές
β ) είναι πιο ζεστό
γ ) σε προφυλάσσει καλύτερα από τα καιρικά φαινόμενα

..με βάση τα παραπάνω λοιπον πιστεύω ότι καταλήγουμε στο παρακάτω:

Αρχικά δημιουργήθηκε από argi6argi
Αφού σαν στόχος είναι κυρίως η οδήγηση σε πόλη, νομίζω το street κράνος είναι μονόδρομος. Πιστεύω οτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για εντουράδες.

Βεβαια τα κρανακια πιο πανω που ποσταρατε είναι απιστευτααα:D :D
..αλλα ισως καλύτερα για δεύτερο όταν εχω την ευκαιρια ε..:(

liakaros
14/10/2007, 12:29
Παντως αν θες ριξε μια ματια εδω www.fc-moto.de

Eχει πολυ πραμα μεσα να δεις και να διαλεξεις

Τιμες εννοειται αρκετα χαμηλοτερες απο τους εδω αντιπροσωπους, παραγγελνεις οτι θες,σε 10 μερες το εχεις, και το καλο ειναι οτι μπορεις να πληρωσεις και με αντικαταβολη...:wave2:

marulis
14/10/2007, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Eloundar
..με βάση τα παραπάνω λοιπον πιστεύω ότι καταλήγουμε στο παρακάτω:

Βεβαια τα κρανακια πιο πανω που ποσταρατε είναι απιστευτααα:D :D
..αλλα ισως καλύτερα για δεύτερο όταν εχω την ευκαιρια ε..:( Το Arai θα στο πρότεινα για πρώτο. Είναι στριταδικο με μορφή εντουρο. Αν σου αρέσει μην το συζητάς , θα το λατρέψεις. Το γείσο που έχει θα το εκτιμήσεις αφάνταστα όταν ο ήλιος είναι χαμηλά μπροστά σου και θα μαζεύει και κανα πετραδάκι στα εκτός δρόμου.

Αν δεν είχα πάρει ένα shoei street θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Να δώσω όμως άλλα 400 δεν με παίρνει. :sick:

Αυτό που δεν σου προτείνω είναι τα καθαρά εντουρο που θέλεις και μάσκα

Eloundar
14/10/2007, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
Παντως αν θες ριξε μια ματια εδω www.fc-moto.de

Eχει πολυ πραμα μεσα να δεις και να διαλεξεις

Τιμες εννοειται αρκετα χαμηλοτερες απο τους εδω αντιπροσωπους, παραγγελνεις οτι θες,σε 10 μερες το εχεις, και το καλο ειναι οτι μπορεις να πληρωσεις και με αντικαταβολη...:wave2:

thnxx..:D ..θα κατσω με την υσηχία μου να το ψάξω το site!! (εσυ εχεις παραγγείλει απο εκει και όλα κομπλε??)

Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
Το Arai θα στο πρότεινα για πρώτο. Είναι στριταδικο με μορφή εντουρο. Αν σου αρέσει μην το συζητάς , θα το λατρέψεις. Το γείσο που έχει θα το εκτιμήσεις αφάνταστα όταν ο ήλιος είναι χαμηλά μπροστά σου και θα μαζεύει και κανα πετραδάκι στα εκτός δρόμου.

Λες ε...και δεν θέλω πολυ, να σ πω την αλήθεια, γιατι το εντουράδικα τα γουσταρω πιο πολυ στην όψη.!..Μιχαλακοπούλου λογικά θα το βρώ να το δοκιμάσω ε??

liakaros
14/10/2007, 13:23
thnxx..:D ..θα κατσω με την υσηχία μου να το ψάξω το site!! (εσυ εχεις παραγγείλει απο εκει και όλα κομπλε??)

Μποτες,κρανος,αδιαβροχη φορμα,ολα κομπλε και οπως τα περιμενα:a013:

bentouza
14/10/2007, 18:40
το εντουραδικο μονο για εμφανιση το σκεφτεσαι;αν ναι ειναι λιγο κουλο να χαραμισεις τα πλεονεκτηματα των φουλ φεις.
επισης με καποια χιλιομετρα κ πανω μαλλον ενοχλητικο θα ειναι το γεισο απ'το χωματινο κρανος.

fantacid
14/10/2007, 20:00

..μετα την αγορά της μηχανής λοιπόν τα πρώτα λεφτά πάνε σε κράνος (μιας και το κινέζικο OSBE νομίζω ότι δεν καλύπτει τις νεες ανάγκες)

τι σχεση εχει η μηχανη με το κρανος??

οσο πιο καλη μηχανη εχεις τοσο πιο καλο κρανος??

το ιδιο κεφαλι δε βαζεις μεσα?

οταν οδηγας παπι σε καλυπτει το κινεζεκο χωρις καμια πιστωποιηση κ οταν οδηγας ΧΤ θες επωνυμο κ ακριβο??

τι να πω ......περατικα!!!!

:sad:

Eloundar
14/10/2007, 23:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

οταν οδηγας παπι σε καλυπτει το κινεζεκο χωρις καμια πιστωποιηση κ οταν οδηγας ΧΤ θες επωνυμο κ ακριβο??

..κοιτα να δεις,είχα ενα πενηνταρι για παγρατι-κεντρο κεντρο-παγράτι.! Σε βροχές δεν οδηγούσα και πανω απο 70 σε μεμονομένες περιπτώσεις!
..το κινέζικο κράνος το πήρα 100Ε ήταν foulface και δεν ήταν απο Lidl..για την χρήση που του έκανα ούτε με αφορούσε ποτε θα θολώνει η ζελατίνα ούτε ποσος αέρας θα μπαίνει μέσα ή την αεροδυναμική του.!!

..αυτα έιναι θέματα που αφορούν μεγαlυτερες ταχύτητες και αποστάσεις και συνεπώς μεγαλύτερες μηχανές.!

με αυτή την εννοια ναι νομίζω οτι δεν με καλύπτει το κρανάκι που είχα ΠΛΕΟΝ.!

το υποστηρίζω ότι 'Η ασφάλεια πάει πάνω απ'όλα' και ειμαι ιδιαίτερα σχολαστικός όσον αφορά το κράνος...αλλα να ντυθώ με dainese στο παπάκι μου κανει για υπερβολη...τεσπα...η υπερβολή στην ασφάλεια ποτε δεν εβλαψε κανένα..οποτε όπως αρέσκεται ο καθενας!:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
το εντουραδικο μονο για εμφανιση το σκεφτεσαι;αν ναι ειναι λιγο κουλο να χαραμισεις τα πλεονεκτηματα των φουλ φεις.

..το θέμα έιναι ότι δεν έχω καταλάβει ποια έιναι ακριβώς αυτα τα πλεονεκτήματα..:confused:

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
επισης με καποια χιλιομετρα κ πανω μαλλον ενοχλητικο θα ειναι το γεισο απ'το χωματινο κρανος.

...εδω έχεις δίκιο και δεν το είχα σκεφτει καθολου..:rolleyes:

McTalas
15/10/2007, 00:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

Fantacid exeis dikio alla na pareis ena XR - SPIRIT h ena RX7 kai na odigas papi einai perito kai den exei na dwsei tipota parapanw apo to kranos twn 80-100 evro(pistopoihmeno).Den xriazesai oute aerodinamikh outa tpt apo ayta pou sou dinei to akrivo kai kalo kranos,eisai kalymenos me ena ftino kai pistopoihmeno kranaki!!

Kai nai to kranos einai arikta syndedemeno me thn mixanh poy exeis.!!!Kai den ennow akrivi mixani = akrivo kranos,allla typos myxanis = typos kai kathgoria kranous!!!
allo teriazei se papi,allo se street,allo se ss,alo se mx ktl ktl.

na pareis to arai kai mia extra zelatina giati to krano mamaei kai gia to xt einai oti prepei,mhn sou pw pws kai polu einai(gia to xt)an den pezoun fragka pare to airoh,den mporei na sygkrithei se poiothta me to arai alla einai mia xara!

:wave2: