View Full Version : Μανιτάρια Fz6
Χαιρετώ τα καλύτερα παιδιά :cool:
Λοιπόν έψαχνα μανιτάρια για FZ6 και μετά απο συμβουλή συμφορουμίτη πήγα στην αντιπροσωπεία για να μάθω τιμές για τα αυθεντικά Yamaha. Μου είπαν 170Ε :eyepop: . Μου φάνηκαν πολύ ακριβά και είπα να σας ρωτήσω:
α) αν τα έχει κανείς πόσα τα πήρε και αν πράγματι αξίζουν τα λεφτά τους
β) κάποια άλλη μάρκα που βγάζει καλά μανιτάρια για FZ6
ευχαριστώ προκαταβολικά
:wave2:
346iason
17/10/2007, 13:14
File πηρα το FZ6 s2 πριν 4 μηνες και εβαλα κατευθειαν μανιταρια της yamaha.Kaμια σχεση με τα αλλα της αγορας ποιο ομορφα και πεταγονται λιγοτερο.170 που σου ειπαν ειναι χωρις την εκπτωση γιατι με εκπτωση καπου 140 κανουν δηλαδη 20-25 ευρο πιο ακριβα απο τα αλλα της αγορας.τα αξιζουν τα λεφτατους ομως.
stavrobeis
17/10/2007, 14:30
Γεια και σε σενα!
Τα εχω εγω τα γνησια Yamaha, η τιμη ηταν καπου εκει αλλα τα πηρα πακετο με τη μοτο και δεν θυμαμαι ακριβως...
Το ΜΟΝΟ σιγουρο ειναι οτι δεν προστατευουν τα πλαστικα, αν εχεις με το φεριγκ...
2 πτωσεις μικρες που ειχα, προστατεψαν παντως τον κινητηρα χωρις να σπασουν - στραβωσουν κτλπ.
Συμφωνα με το επισημο της Yamaha, ειναι τα μοναδικα μανιταρια που δεν μπορουν να στραβωσουν το πλαισιο...
Εχω ακουσει αρκετους να γραφουν οτι τα γνησια μανιταρια, τους εχουν σπασει για πλακα...
Το θεμα ειναι, καλυτερα να σπασει το μανιταρι, ωστε να μην μεταφερθει η δυναμη της πιθανης κρουσης στο πλαισιο.
Παρολα αυτα, οι αποψεις ειναι διαφορετικες, και υπαρχουν πολλοι που προτειμουν after market μανιταρια.
Βεβαια, εχω δει και αλλα, αλλά δεν τα εχω δοκιμασει...
Τελος, το μονο σιγουρο ειναι οτι κανενα μαιταρι δεν δινει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ προστασια, σε σχεση με τα καγκελα π.χ. (αν και εμφανισιακα αστα....)
Καλες αγορες!
προσωπικα το θεωρω κοροιδια...:wave2:
Ευχαριστώ παίδες! Απ`ότι φαίνεται τα αυθεντικά είναι τα καλύτερα για το μηχανάκι, αλλά πανάκριβα ρε γμτ. Έχω δεί και με 50 κάτι ευρώ για το FZ6 aftermarket.
@ Τροοπερ: μπορεί να είναι κοροϊδία δεν λέω, μήπως ξέρεις όμως κάποια εναλλακτική λύση δηλ. κάτι όχι τόσο ακριβό και που να κάνει δουλειά?
stavrobeis
17/10/2007, 15:18
Δεν ξερω αν ειναι κοροιδια ή οχι, μιας και δεν εχω δοκιμασει και αλλα μανιταρια...
Παντως, εχω δει Valter Moto, αν δεν κανω λαθος..
346iason
17/10/2007, 17:03
Οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη την ζωη και το εχω διαπιστωσει απειρες φορες.Για 20 και 30 ευρο παρε τα γνησια ειναι και πιο ομορφα και καλυτερα,τα εχω και γω και ξερω απλα ζητα εκπτωση στα 139 τα πηρα εγω τωρα που το θυμηθηκα απο μοτοδυναμικη .Ο σταυροσ ειπε το πιο σωστο κανενα μανιταρι δεν θα σου δωσει πληρη προστασια ακομα και τα καγγελα που ειναι οντως πιο προστατευτικα και συναμα απαισια αλλα θα γλιτωσεις πολλες ζημιες.Εχω δει καποια μανιταρια που πεταγονται τοσο πολυ εξω σαν ναχει το μηχανακι αυτια και αμα πεσει κατω θα κοπουν για πλακα.
Ολα αυτα ειναι για πεσιματα απο σταση και με λιγα χλμ.απο κει και περα ειναι πως θα πεσει η μηχανη και που
Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά! Μάλλον θα κοιτάξω να βρώ τα αυθεντικά σε προσφορά!
εγω ειχα τα R&G και σε πτωση κανανε δουλεια...στο μοτο μαρκετ τα ειχα παρει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
@ Τροοπερ: μπορεί να είναι κοροϊδία δεν λέω, μήπως ξέρεις όμως κάποια εναλλακτική λύση δηλ. κάτι όχι τόσο ακριβό και που να κάνει δουλειά?
οταν λες δουλεια????
κοιτα εγω θεωρω οτι τα μανιταρια δε προσφερουνε τπτ παραπανω απο μια μικρη προφυλαξη στα καπακια του κινητηρα στη περιπτωση μιας πτωσης με πολυ λιγα km η απο σταση.για κατι τετοιο δε ξηλωνομαι τοσα φραγκα !!!!
απο κει και περα αν πεσω με πολλα δε θα σωσουνε τπτ τα μανιταρια και σε τελικη ουτε που θα με νοιαζει κιολας (αν πεσω με πολλα λεμε τωρα) θα εχω πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθω !!!!
προσωπικα εχω παρει μανιταρια με 60 ευρω απο καταστημα στον πειραια τα οποια μανιταρια βιδωνουνε στο πλαισιο και το κυριως σωμα του μανιταριου αλλαζει.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΟΛΕΥΤΙΚΑ !!!
καλες αγορες φιλε :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
οταν λες δουλεια????
κοιτα εγω θεωρω οτι τα μανιταρια δε προσφερουνε τπτ παραπανω απο μια μικρη προφυλαξη στα καπακια του κινητηρα στη περιπτωση μιας πτωσης με πολυ λιγα km η απο σταση.για κατι τετοιο δε ξηλωνομαι τοσα φραγκα !!!!
απο κει και περα αν πεσω με πολλα δε θα σωσουνε τπτ τα μανιταρια και σε τελικη ουτε που θα με νοιαζει κιολας (αν πεσω με πολλα λεμε τωρα) θα εχω πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθω !!!!
προσωπικα εχω παρει μανιταρια με 60 ευρω απο καταστημα στον πειραια τα οποια μανιταρια βιδωνουνε στο πλαισιο και το κυριως σωμα του μανιταριου αλλαζει.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΟΛΕΥΤΙΚΑ !!!
Οκ μαν! Με κάλυψες!
:beer: :beer: :beer:
lampros_fazer
23/10/2007, 17:22
οταν λες δουλεια????
Γιώργο δεν είναι ακριβώς έτσι..Και με μπολικα να πέσεις,το μανιτάρι αν ειναι καλό* θα σώσει κάποια πράγματα (αν το μηχανάκι δε φέρει τούμπες βέβαια)..Λίγο είναι να σώσεις τον κινητήρα κ το ντεπόζιτο (κ 2-3 πλαστικά)..;
*λέω 'καλό' γιατί υπάρχουν περιστατικά που το μανιτάρι έσπασε κ δεν έσωσε τίποτα κ έχουν ακουστεί κ περιστατικά που η βάση του μανιταριού έκανε ζημιά στο πλαίσιο (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει)..
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Γιώργο δεν είναι ακριβώς έτσι..Και με μπολικα να πέσεις,το μανιτάρι αν ειναι καλό* θα σώσει κάποια πράγματα (αν το μηχανάκι δε φέρει τούμπες βέβαια)..Λίγο είναι να σώσεις τον κινητήρα κ το ντεπόζιτο (κ 2-3 πλαστικά)..;
*λέω 'καλό' γιατί υπάρχουν περιστατικά που το μανιτάρι έσπασε κ δεν έσωσε τίποτα κ έχουν ακουστεί κ περιστατικά που η βάση του μανιταριού έκανε ζημιά στο πλαίσιο (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει)..
Σωστός είσαι ρε Λάμπρο και συμφωνώ ότι κάποια προστασία την παρέχουν, αλλά στην δική μου περίπτωση, το μηχανάκι έχει το αριστερό αυθεντικό μανιτάρι το οποίο είναι κτυπημένο, άρα το μηχανάκι έπεσε, και απ`ότι φαίνεται κτύπησε στο αριστερό καπάκι και μου το ράγισε! Τα πιο πάνω δεν είναι 100% επιβεβαιωμένα, αλλά είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ και το συνεργείο που το πήγα.
Και λέω `γω τώρα τί εμπιστοσύνη έχω να δώσω άλλα 170 ευρά να βάλω τα αυθεντικά, αν υπάρχει περίπτωση σε πτώση να κτυπήσει το ίδιο το μανιτάρι τον κινητήρα!
PS: Το μανιτάρι έχει βάση η οποία βιδώνει στο πλαίσιο και καμπυλώνει προς τα κάτω σκεπάζοντας το μισό από το καπάκι του κινητήρα. Έτσι το μανιτάρι βρίσκεται αριστερά ακριβώς από το καπάκι αλλά η βάση βιδώνει πιο πάνω, στο πλαίσιο. Άρα σε πτώση δεν είναι απίθανο το μανιτάρι να "βρεί" το καπάκι.
Σωστός είσαι ρε Λάμπρο και συμφωνώ ότι κάποια προστασία την παρέχουν, αλλά στην δική μου περίπτωση, το μηχανάκι έχει το αριστερό αυθεντικό μανιτάρι το οποίο είναι κτυπημένο, άρα το μηχανάκι έπεσε, και απ`ότι φαίνεται κτύπησε στο αριστερό καπάκι και μου το ράγισε! Τα πιο πάνω δεν είναι 100% επιβεβαιωμένα, αλλά είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ και το συνεργείο που το πήγα.
Και λέω `γω τώρα τί εμπιστοσύνη έχω να δώσω άλλα 170 ευρά να βάλω τα αυθεντικά, αν υπάρχει περίπτωση σε πτώση να κτυπήσει το ίδιο το μανιτάρι τον κινητήρα!
PS: Το μανιτάρι έχει βάση η οποία βιδώνει στο πλαίσιο και καμπυλώνει προς τα κάτω σκεπάζοντας το μισό από το καπάκι του κινητήρα. Έτσι το μανιτάρι βρίσκεται αριστερά ακριβώς από το καπάκι αλλά η βάση βιδώνει πιο πάνω, στο πλαίσιο. Άρα σε πτώση δεν είναι απίθανο το μανιτάρι να "βρεί" το καπάκι.
δινεις απαντηση στο ερωτημα σου μονος σου.:wave2:
δινεις απαντηση στο ερωτημα σου μονος σου.:wave2:
Το ξέρω ρε! Έκανα μια προσπάθεια με στόχο να με μεταπείσετε στο ότι πραγματικά αξίζουν και ότι σε `μένα έτυχε το ότι έσπασε...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer:
Λοιπόν παιδιά για να επιβεβαιώσω τις εικασίες που έλεγα για τα μανιτάρια :wacko: , σήμερα κάποιος καλός κύριος άνοιξε την πόρτα του αμαξιού του και με έριξε (ναι είμαι καλά).Η μηχανή σύρθηκε 2-3 μέτρα με την αριστερή πλευρά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το μανιτάρι κτύπησε το καπάκι και το ράγισε πάλι και μάλιστα χειρότερα από την προηγούμενη φορά! Το συνεργείο που το πήγα επιβεβαίωσε αυτά που λέω! Υπενυθμίζω ότι έχω το αυθεντικό! Άρα ουσιαστικά το μανιτάρι μου γλύτωσε ζημιές σε πλαίσιο και ντεπόζιτο, αλλά μου ράγισε το καπάκι! Τέσπα εμείς να είμαστε καλά! :wave2:
Τα μαμα μανιτάρια είναι για τον π....ο. Και λίγα λέω.
Σε πτώση από στάση έσπασε το δεξί μανιτάρι και κοπάνησε το καπάκι του κινητήρα.
Το καπάκι ράγισε, και έκανε τρύπα.
Επίσης βρήκε και το τιμόνι (ε αφού έσπασε το μανιτάρι....)
Κόστος καμμιά 60αρια ευρώ για καπάκι και φλάντζα. Εργατικά δεν έχει, τα άλλαξα μόνος μου.
Μετά έβαλα τα Valter Moto.
Μετά από 2 πτώσεις που έχουν αυτά (η μία από στάση και η άλλη με 2-3χλμ) κανένα πρόβλημα και καμμία ζημιά!
Για να γίνει ζημιά στο πλαίσιο θα πρέπει να .... "προσπαθήσετε" αρκετά.
Ποιο πολύ καταπονήται η βίδα, που βιδώνει ουσιαστικά πάνω στον κινητήρα.
Βέβαια, αν πέσετε με πολλά δεν σας νοιάζει και τόσο πολύ.......
Χαιρετώ τα καλύτερα παιδιά :cool:
Λοιπόν έψαχνα μανιτάρια για FZ6 και μετά απο συμβουλή συμφορουμίτη πήγα στην αντιπροσωπεία για να μάθω τιμές για τα αυθεντικά Yamaha. Μου είπαν 170Ε :eyepop: . Μου φάνηκαν πολύ ακριβά και είπα να σας ρωτήσω:
α) αν τα έχει κανείς πόσα τα πήρε και αν πράγματι αξίζουν τα λεφτά τους
β) κάποια άλλη μάρκα που βγάζει καλά μανιτάρια για FZ6
ευχαριστώ προκαταβολικά
:wave2: λΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΜΑΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΝΩ 50 Ε .
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΤΟΥ.
@johnny1: και εγώ τα ίδια! Με καμιά 20άρα πήγαινα και μου ράγισε το καπάκι!
@ DUKASII:thanx αλλά τα άλλαξα σήμερα με R&G racing.Δεν την ξαναπατάω φίλε. Με τα αυθεντικά και με πτώση η μηχανή πρέπει να ακινητοποιηθεί άμα ραγίσει το καπάκι και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο άμα π.χ. είσαι σε ταξίδι και σου πέσει - έστω και με λίγα μπορεί να γίνει η ζημιά!