Σύνδεση

View Full Version : Πινακίδα

Maira
18/10/2007, 00:42
εχάθη!!!!

Γυρίζοντας σήμερα σπίτι ανακάλυψα ότι δεν έχω πλέον πινακίδα!!! Σε κάποιο δρόμο την άφησα να κοιμάται βραδιάτικο!!!! Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που σκέφτικα ήταν ότι τώρα μπορώ να χτυπήσω όποιον μου κάνει χοντρή μ@@κία στο δρόμο!!!!

Αλλά αυτή η σκέψη έφυγε γρήγορα όταν ανακάλυψα ότι δεν γνωρίζω πώς να βγάλω καινούργια και ποιες είναι οι διαδικασίες!!!!

Ελπίζω μόνο να μην έπεσε σε καναν Κηφισό και την πατήσει καμιά μηχανή και έχουμε άλλα!!!

Υπάρχει πρόβλημα μη την βάλουν σε άλλη μηχανή???? Τι κάνουμε τώρα Maira????

:wave2:

cityfly
18/10/2007, 01:03
το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις (αύριο κιόλας) είναι να πας στην τροχαία - νομίζω της γειτονιάς σου - και να δηλώσεις απώλεια (και κλοπή να πεις το χαρτί πάλι απώλεια θα γράφει) έτσι θα γλυτώσεις την κλήση αν σε σταματήσουν στο δρόμο και από το ενδεχόμενο να μπει σε άλλη μηχανή.
Μετά θα πας σε ένα ΚΕΠ και θα ζητήσεις καινούργια πινακίδα, να ξέρεις ότι θα αλλάξεις αριθμό οπότε μετά θα πρέπει να ενημερώσεις και την ασφαλιστική σου. Στο ΚΕΠ θα σου πουν τι χρειάζεσαι αλλά νομίζω απλά δίνεις την παλιά άδεια ή σου κρατάνε αντίγραφο και κοστίζει 30 ευρώ (τόσο ήταν πέρισυ τουλάχιστον) ή 60 αν έχεις ξαναδηλώσει απώλεια

αυτά
δεν είναι τόσο μπελάς όσο ακούγεται :wave2:

Maira
18/10/2007, 01:06
Ωχ, το ότι αλλάζω πινακίδα και πρέπει να ενημερώσω την ασφάλεια ελπίζω να μη με βάλει σε άλλους μπελάδες αφού ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει από το πρόσφατο τρακάρισμα! Ελπίζω μόνο να μην έχω άλλα τρεχάματα!!!

Ευχαριστώ!

Respect
18/10/2007, 01:08
Εγώ θα πρότεινα να κάνεις άμεσα δήλωση απώλειας!

(Και που ξέρεις.. αν είσαι τυχερή το πρωί θα γίνεται ληστεία με τη πινακίδα σου )

marulis
18/10/2007, 01:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Ωχ, το ότι αλλάζω πινακίδα και πρέπει να ενημερώσω την ασφάλεια ελπίζω να μη με βάλει σε άλλους μπελάδες αφού ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει από το πρόσφατο τρακάρισμα! Ελπίζω μόνο να μην έχω άλλα τρεχάματα!!!

Ευχαριστώ!

:wave2: Με την ασφάλεια δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα , θα τους στείλεις την νέα άδεια ( Φ/Τ ) και το σήμα της ασφάλειας και θα σου εκδώσουν νέο.

Ίσως πρέπει να ενημερώσεις και τον δικηγόρο για την αλλαγή , αν έχεις πάει δικαστικά για το ατύχημα. Αν δεν τους ενημερώσεις όταν θα πας για την αποζημίωση ίσως βρουν δικαιολογία να σε τρέξουν για καθυστέρηση.

cityfly
18/10/2007, 01:20

Ευχαριστώ!

λογικά δεν πρέπει να χεις άλλα τρεχάματα γιατί η καινούργια άδεια θα γράφει και τους δύο αριθμούς
θα υπάρχει και στα δεξιά εγγραφή με τον αριθμό της πινακίδας
αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν αναγράφει την καινούργια αριστερά και δεξιά λέει παλιός αριθμός τάδε
ή αριστερά την παλιά και δεξιά νέος αριθμός τάδε

αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια
το θέμα είναι ότι στη νέα σου άδεια θα φαίνεται η αλλαγή οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα

DimChios
18/10/2007, 04:01
Το ιδιο ακριβως επαθα κι εγω!

Μη σκας! Πηγαινε το πρωι στην αστυνομια και δηλωσε απώλεια!
Παρε ενα χαρτι που δηλωνει ότι εκανες δηλωση απωλειας με το οποιο ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ μπορεις να κυκλοφορεις αλλα δε θα σου πει κανεις τιποτα!
Εν συνεχεια θα περιμενεις 10 περιπου μερες (γιατι μλκιζονται) να σου δωσουν ενα χαρτι με το οποιο θα πας στο κεπ και θα αφησεις αυτο το χαρτι, ενα παραβολο των 30 ευρω, (αν εχεις ξαναδηλωσει απωλεια τοτε ειναι 60) και την αδεια κυκλοφοριας!
Σου δινει τοτε το ΚΕΠ ενα χαρτι οτι εκανες τις απαραιτητες ενεργειες για αντικατασταση πινακιδας με το οποιο κυκλοφορεις κανονικα!
Μετα απο 10 περιπου παλι μερες, σε ειδοποιουν απο το ΚΕΠ να πας να παραλάβεις την ΝΕΑ πινακίδα και την ΝΕΑ αδεια κυκλοφοριας!

Προσεξε, ΝΕΑ αδεια κυκλοφοριας, οχι διορθωμενη παλια!

Κατοπιν, πας στην ασφαλιστικη σου και σου αλλαζουν τον αριθμο!
Δε μπορεις απο οσο ξερω να στειλεις φωτοτυπια την αδεια και να στο κανουν, πρεπει να πας εκει!

Αυτα!

marulis
18/10/2007, 04:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Το ιδιο ακριβως επαθα κι εγω!
.................................
Κατοπιν, πας στην ασφαλιστικη σου και σου αλλαζουν τον αριθμο!
Δε μπορεις απο οσο ξερω να στειλεις φωτοτυπια την αδεια και να στο κανουν, πρεπει να πας εκει!

Αυτα!

:wave2: Για την διαδικασία δεν ξέρω, για την ασφάλεια δεν είναι απαραίτητη ούτε η άδεια, εφόσον δεν αλλάζει το όχημα δεν αλλάζει ούτε το συμβόλαιο. Ακόμα και να μην πάει καθόλου στην ασφάλεια ( να πας οπωσδήποτε ) εξακολουθεί να είναι ασφαλισμένη (Μέχρι την λήξη του). Τα προβλήματα είναι γραφειοκρατικά.

Αν σου δώσουν οποιοδήποτε επίσημο χαρτί έστω και προσωρινό με τα νέα στοιχειά της μηχανής – αρ κυκ – που να γράφει ότι το τάδε όχημα έχει πλέον αυτά τα στοιχεία για την ασφάλεια είναι αρκετό . μετά στέλνεις και την νέα άδεια με ένα φαξ και καθάρισες .

Προσοχή για να γίνει δεκτή η αλλαγή στοιχείων απ την ασφάλεια πρέπει να προσκομίσεις οπωσδήποτε το ειδικό σήμα και την βεβαίωση ασφάλισης ή με υπεύθυνη δήλωση 1599/1986 ( παλιά 105 ) να λες ότι τα έχασες . αλλιώς δεν εκδίδουν νέο σήμα και αν σε σταματήσουν άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι τσιταχ.

ZX-9R
18/10/2007, 11:37
Αν βαριεσαι/δεν θες να μεινεις χωρις μηχανη τοσες μερες, πας σε ενα απο τα γραφεια 'διεκπεραιωσεων' τριγυρω απο το υπουργειο συγκοινωνιων και με μια 100αρα ευρω εχεις καινουρια πινακιδα (μικρη) σε μια ωρα περιπου..............

(ετσι θα ηταν κανονικα χωρις λαδι αν υπηρχε καποιος με εναν βουρδουλα εκει μεσα...........)

DimChios
18/10/2007, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
Αν βαριεσαι/δεν θες να μεινεις χωρις μηχανη τοσες μερες, πας σε ενα απο τα γραφεια 'διεκπεραιωσεων' τριγυρω απο το υπουργειο συγκοινωνιων και με μια 100αρα ευρω εχεις καινουρια πινακιδα (μικρη) σε μια ωρα περιπου..............

(ετσι θα ηταν κανονικα χωρις λαδι αν υπηρχε καποιος με εναν βουρδουλα εκει μεσα...........)

Όντως! Γ@μ@τα!

:sad: :mad:

Prince-Garbage
18/10/2007, 11:58
Επίσης να προσθέσω ότι αν πας σε ΚΕΠ το οποίο θα απευθυνθεί σε υπηρεσία μεταφορών στην Κηπούπολη (δυτική αττική) τότε μάλλον θα σου δώσουν το ταψι (28x20cm) και όχι την μικρή λόγω έλλειψης μικρών πινακίδων.

Εμένα πάντως με πήρε τηλέφωνο η κοπέλα από το ΚΕΠ που πήγε τις αιτήσεις στο υπουργείο και με ρώτησε τι να κάνει (να την καταθέσει και να πάρω πάλι μεγάλη ή να μην την καταθέσει και να πάω μόνος μου σε άλλη διεύθυνση μεταφορών).

Α... μέσω ΚΕΠ: 10 μέρες στο νερό...

Maira
18/10/2007, 16:48
Λοιπόν πήγα σήμερα το πρωί στην ασφάλεια (και όχι στην τροχαία τελικα) και μου έδωσαν ένα χαρτή με το οποίο μπορώ λένε να πάω να βγάλω καινούργια πινακίδα! Αν το καθηστερήσω μέχρι τέλος του μήνα θα έχω πρόβλημα??? Γιατί με βρήσκει και σε οικονομικές δυσκολίες το γεγονός!!!

Ή το μόνο που υπάρχει φόβος είναι μη με σταματήσουν???

marulis
18/10/2007, 17:07
Λοιπόν πήγα σήμερα το πρωί στην ασφάλεια (και όχι στην τροχαία τελικα) και μου έδωσαν ένα χαρτή με το οποίο μπορώ λένε να πάω να βγάλω καινούργια πινακίδα! Αν το καθηστερήσω μέχρι τέλος του μήνα θα έχω πρόβλημα??? Γιατί με βρήσκει και σε οικονομικές δυσκολίες το γεγονός!!!

Ή το μόνο που υπάρχει φόβος είναι μη με σταματήσουν??? :confused: Αν εννοείς την αστυνομία είσαι οκ αν εννοείς την ασφαλιστική πρέπει να πας αστυνομία να δηλώσεις την απώλεια , όχι τώρα χθες

Maira
18/10/2007, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
:confused: Αν εννοείς την αστυνομία είσαι οκ αν εννοείς την ασφαλιστική πρέπει να πας αστυνομία να δηλώσεις την απώλεια , όχι τώρα χθες

Όχι, στην αστυνομία πήγα σήμερα το πρωί!!!

marulis
18/10/2007, 17:24
Όχι, στην αστυνομία πήγα σήμερα το πρωί!!!

:wave2: Στο χαρτί που σου έδωσαν γράφει νέο αρ κυκλ?
Αν ναι το στέλνεις Φ/Τα στην ασφαλιστική σου με αίτηση αλλαγής αρ κυκλ από σε , αν όχι κάνε την πάπια :winka: και είσαι καλυμμένη , σε περίπτωση που σε σταματήσουν τους εξηγείς την αλήθεια και δεν θα έχεις πρόβλημα .
Πάντως κοίτα να το δρομολογήσεις για να μην στα πρήζουν. Ότι και να συμβεί από την ασφαλιστική σου είσαι καλυμμένη , απλά θα έχεις παραπάνω τρεχάματα γραφειοκρατικά.

TROOPER
18/10/2007, 18:28
εχάθη!!!!

ασε ρε καγκουρα...!την εβγαλες για να μπορεις να χτυπας μεσα απο ανοιχτα παραθυρα αυτοκινητων ανυποψιαστους δικηγορους !!!!!!!:lol: :lol: :lol:

ελα ρε δεν ειναι τπτ.θα βγαλεις καινουργια.

cityfly
19/10/2007, 00:24
Στο χαρτί που σου έδωσαν γράφει νέο αρ κυκλ?

:a21: :a21: :a21: :a21:

εννοείται πώς όχι
τους αριθμούς τους δίνει το υπουργείο όχι η αστυνομία

το χαρτί αυτό πιστοποιεί την απώλεια των πινακίδων και ουσιαστικά σου επιτρέπει να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδα

marulis
19/10/2007, 00:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
:a21: :a21: :a21: :a21:

εννοείται πώς όχι
τους αριθμούς τους δίνει το υπουργείο όχι η αστυνομία

το χαρτί αυτό πιστοποιεί την απώλεια των πινακίδων και ουσιαστικά σου επιτρέπει να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδα Καλά ντε μη βαράς

109252

cityfly
19/10/2007, 01:12
Καλά ντε μη βαράς

:rotflmao: :rotflmao: :beer: :wave2: