PDA

View Full Version : ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΝΟΥΣ

daisy
18/10/2007, 12:46
Καλημέρα σε όλους τους χρήστες. Σήμερα ή το πολύ αύριο θα παραγγείλω την πρώτη μου μηχανή. Συγκεκριμένα το Piaggio Liberty S 125. Εκεί που δυσκολεύομαι να καταλήξω είναι ως προς τι κράνος να αγοράσω. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Μου είπαν ότι υπάρχουν κάποια κράνη που ενώ είναι κλειστά, το καλοκαίρι μπορώ να τα κάνω ανοιχτά, δηλαδή να είναι και για τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Από εκεί που θα παραγγείλω το μηχανάκι μου έδειξαν ένα κράνος, που υποτίθεται πληρεί τις προδιαγραφές τις Ε.Ε. μόνο με 45 €. Είναι δυνατόν; Εγώ ήξερα ότι τα κράνη είναι πιο ακριβά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα και κάποιους τύπους; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Cpt. Haddock
18/10/2007, 12:50
Καλώς την

(γνωστοί κακεντρεχείς μη σχολιάσετε) :smokin:

Τα κράνη που ειναι κλειστά (συνήθως ανοιγόμενα) και το σαγόνι βγαίνει για να γίνουν jet ειναι αρκετά βαρια συνήθως

Επισης κράνος 45ευρώ μπορεί μεν να πληροί προδιαγραφές EU αλλα δε λέει και πολλά αυτό

Για την περίπτωσή σου ενα καλό jetάκι γύρω στα 150 ευρώ θα έλεγα

:wave2: :wave2:

costas81
18/10/2007, 12:52
45???

:nono:

για κοιτα για κανενα x-lite που ειναι και οικονομικά και αρκετά καλα!

:wave2:

bartlal
18/10/2007, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλώς την

(γνωστοί κακεντρεχείς μη σχολιάσετε) :smokin:

Τα κράνη που ειναι κλειστά (συνήθως ανοιγόμενα) και το σαγόνι βγαίνει για να γίνουν jet ειναι αρκετά βαρια συνήθως

Επισης κράνος 45ευρώ μπορεί μεν να πληροί προδιαγραφές EU αλλα δε λέει και πολλά αυτό

Για την περίπτωσή σου ενα καλό jetάκι γύρω στα 150 ευρώ θα έλεγα

:wave2: :wave2:

:eyepop: jetάκι? :eyepop:

μονο κλειστα (full face) κρανη για να εχουμε πραγματικα το κεφαλι μας ησυχο. οτιδηποτε αλλο εμπεριεχει ακουσιους/εκουσιους κινδυνους.

Nik0s
18/10/2007, 13:07
Μιας και έχει ανοιχτεί και στον προστατευτικό εξοπλισμό, ας το συγχωνεύσει κάποιος εκεί

Danke

taxydromos
18/10/2007, 13:10
η nolan εχει ενα καλο μοντελο full face που ανοιγει μ'ενα κουμπι και γινεται jet για το καλοκαιρι...τιμη γυρω στα 250€...

Nostra
18/10/2007, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από daisy
Καλημέρα σε όλους τους χρήστες. Σήμερα ή το πολύ αύριο θα παραγγείλω την πρώτη μου μηχανή. Συγκεκριμένα το Piaggio Liberty S 125. Εκεί που δυσκολεύομαι να καταλήξω είναι ως προς τι κράνος να αγοράσω. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Μου είπαν ότι υπάρχουν κάποια κράνη που ενώ είναι κλειστά, το καλοκαίρι μπορώ να τα κάνω ανοιχτά, δηλαδή να είναι και για τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Από εκεί που θα παραγγείλω το μηχανάκι μου έδειξαν ένα κράνος, που υποτίθεται πληρεί τις προδιαγραφές τις Ε.Ε. μόνο με 45 €. Είναι δυνατόν; Εγώ ήξερα ότι τα κράνη είναι πιο ακριβά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα και κάποιους τύπους; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι μόνο κλειστό (full face κρανος)

αυτά που ανοίγουν δεν εχουν τη δυνατοτητα να ανοίγουν ώστε να οδηγείς με ανοιχτό το "σαγόνι" αλλά για την εξυπηρέτηση του αναβάτη όταν κάνει στάσεις....

το σαγόνι σου ΠΡΕΠΕΙ να ειναι καλυμμένο συνεχώς...οτιδήποτεάλλο είναι απλά για να μη τρως κλήση...

οτιδήποτε κάτω των 100 ευρώ εγώ προσωπικά δε το θεωρώ κράνος αλλά κουβαδάκι...

το μηχανάκι το πήρες για την ευκολία κίνησής του μέσα στην πόλη ...

αυτή η ευκολία δεν συνάδει με το να έχεις το μαλλί στην πένα, ούτε τη δυνατότητα να αερίζεται το κεφάλι σου από "καπάκια" τύπου κράνη...

αν θες ασφάλεια πάρε full face κράνος...

αν θες να μη σε γράφουν πάρε τον μπάτσο που θα σε σταματήσει

φιλικά
Nostra

Cpt. Haddock
18/10/2007, 13:17
(ας μην το κάνουμε διαμάχη)

Αλλα πριν βιαστείτε όλοι οι θιασώτες των full face-και-τιποτα-λιγότερο να με σταυρώσετε, ρίξτε μια ματια τι γίνεται έξω σε χώρες που ειναι τίγκα στα σκουτερ

Εκτός αν εξω δεν παίρνουν στα πολύ σοβαρά την ασφάλειά τους ενώ εμείς είμαστε καλύτεροι

:rolleyes:

Επι της ουσίας, daisy πάρε full face για να μη σου τη λέει κανένας

Nostra
18/10/2007, 13:22

Αλλα πριν βιαστείτε όλοι οι θιασώτες των full face-και-τιποτα-λιγότερο να με σταυρώσετε, ρίξτε μια ματια τι γίνεται έξω σε χώρες που ειναι τίγκα στα σκουτερ

Εκτός αν εξω δεν παίρνουν στα πολύ σοβαρά την ασφάλειά τους ενώ εμείς είμαστε καλύτεροι

δε παω για καμιά διαμάχη...αλλά εξω ούτε τους δρόμους τους δικούς μας έχουν, ούτε την ανυπαρκτη οδική μας παιδεία έχουν και δεν κινδυνεύουν 69 φορές στα 100 μέτρα... :winka:

bartlal
18/10/2007, 13:25

το τι γινεται εξω δεν σημαινει οτι κανουν παντα το σωστο, ετσι? (βλεπε ορισμενες πολιτειες των ΗΠ που το κρανος ειναι προαιρετικο!) :hypnotize ουτε μπορει καποιος νοημων να θεωρησει τα jet κρανη ως ΠΛΗΡΩΣ προστατευομενα του κεφαλιου.
στην τελικη, οφειλουμε να προτεινουμε. ο καθενας ειναι απο κει και περα υπευθυνος για το που θα βαλει την κεφαλα του. (υπαρχει και το option να μην το βαλει...)

Cpt. Haddock
18/10/2007, 13:34
:rolleyes: ¨

whatever, Daisy full face πάρε και τίποτα λιγότερο

project.breeze
18/10/2007, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
:eyepop: jetάκι? :eyepop:

μονο κλειστα (full face) κρανη για να εχουμε πραγματικα το κεφαλι μας ησυχο. οτιδηποτε αλλο εμπεριεχει ακουσιους/εκουσιους κινδυνους.

+10000

Ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν 100% κράνος το οποίο αφήνει εκτεθειμένη την κάτω γνάθο μου.Οι γναθοχειρουργικές επεμβάσεις είναι πολύχρονες και σοβαρές:nono:

CIRUS
18/10/2007, 15:22
ΔΕΣ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ SHARK, UVEX Η ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΡΚΑ ΘΕΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ FULL FACE ΚΡΑΝΑΚΙ!!! ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ FULL FACE ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ!!!!:wave2:

mako
18/10/2007, 15:49
Κανε εναν υπολογισμο, ποσο στιχιζει το κεφαλι σου και κατ' επεκταση η ζωη σου και πληρωσε αναλογα!!!

costas81
18/10/2007, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Κανε εναν υπολογισμο, ποσο στιχιζει το κεφαλι σου και κατ' επεκταση η ζωη σου και πληρωσε αναλογα!!!

εδώ δίνουμε για ένα τζιν μάρκας που γουστάρουμε 80?

θα δώσεις για κάτι το οποίο θα σου σώσει στην άσχημη την ζωή σου 45?

Πάντα full face και από εμένα!

lampros_fazer
18/10/2007, 16:16

Την παίρνουν κ την παραπαίρνουν στα σοβαρά την ασφάλεια τους..

Και επειδή την παίρνουν στα σοβαρά ξέρουν οτι μάλλον δεν κινδυνεύουν από χαλίκια που φεύγουν απο το φορτηγό μπροστά ή από το καλοριφέρ στην καρότσα του παλιατζή κλπ..

Είναι δεδομένο οτι το full face παρέχει περισσότερη προστασία,αυτό το ξέρουμε όλοι..Από κει κ πέρα ο καθένας φοράει οτι τον κάνει να νιώθει ασφαλης..Αν νιώθει ασφάλεια με σκουφο energie ας φορέσει σκούφο.. (γενικά μιλάω)

Tpap
18/10/2007, 17:39
-οντως υπαρχει μια εγγενης κατασκευαστικη διαφορα/μειονεκτημα των ανοιγομενων...
η τεχνολογια προχωραει ομως..κ' εχετε δει το ανοιγομενο multitech απο την shoei??
πολυ μπροστα..
-και εγω με την σειρα μου θα συνεστηνα κλειστο σε τιμες απο: 100€-120€ εως περιπου 250€..με μεγαλη προσοχη στη εφαρμογη και στις τυχουσες ενοχλησεις δεσιματος του σε επαφη με γιακαδες απο μπουφαν κλπ..
-καθως επισης ενα σχετικα ανοικτο χρωμα ωστε να αντανακλα την ακτινοβολια..

smirnof
18/10/2007, 23:11
Daisy, κοίτα και τα κράνη της Piaggio. Τα αξίζουν τα λεφτά τους.

Τα φτιάχνει η Vemar για την Piaggio.