View Full Version : ΑΠΟΡΙΑ
liakaros
19/10/2007, 01:15
Ρε παιδια εχω την εξης απορια...
Εδω και αρκετο καιρο καιρο μου εχει σφηνωθει η εντυπωση οτι το μηχανακι μου στριβει καλυτερα οταν εχει 2ο ατομο πισω...
Οταν λεω 2ο ατομο εννοω την γυναικα η οποια ειναι γυρω στα 50 κιλα...
Υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο?
Αν ναι,χρειαζεται να κανω καποια αλλαγη στο setup της αναρτησης?
devil's animal
19/10/2007, 07:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
Εδω και αρκετο καιρο καιρο μου εχει σφηνωθει η εντυπωση οτι το μηχανακι μου στριβει καλυτερα οταν εχει 2ο ατομο πισω...
ισχυει.
δεν ξερω γιατι και πως αλλα ισχυει.
εχω ακουσει ss αναβατες να λενε οτι στριβουν καλυτερα οταν εχουν σαμαρια:eek: :eek: (και δεν ειναι κουλοι οι συγκεκριμενοι)
οι αρμοδιοι με την φυσικοχημεια ας το εξηγησουν...:rotflmao:
el_hymador
19/10/2007, 07:33
λεμε τωρα...
το extra φορτιο συμπιεζει την πισω αναρτηση (και την μπροστα αλλα σε μικροτερη αναλογια) ισως ετσι το μηχανακι γινεται λιγοτερο ενδοτικο στις μεταβολες της γεωμετριας που προκυπτουν απο γκαζι-φρενο.
εγω βεβαια εχω την αισθηση οτι με δευτερο ατομο δεν πας με τιποτα αλλα τεσπα...
pissaman
19/10/2007, 08:06
ισχύει και πιθανός να χρεάζεται να τσεκάρεις την προφόρτιση της πίσω ανάρτησης
Όταν λες στρίβει, εννοείς το πλάγιασμα ή το "πάτημα" της μηχανής
όταν είναι ήδη υπο κλίση ή την όλη διαδικασία?
liakaros
19/10/2007, 12:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από GyPsy
Όταν λες στρίβει, εννοείς το πλάγιασμα ή το "πάτημα" της μηχανής
όταν είναι ήδη υπο κλίση ή την όλη διαδικασία?
Κυριως οταν ειναι υπο κλιση...
Αισθανομαι οτι το μηχανακι παταει καλυτερα,δεν γλυστραει και γενικως εχω πολυ περισσοτερο περιθωριο για κλιση...
Αισθανομαι οτι το μηχανακι παταει καλυτερα,δεν γλυστραει και γενικως εχω πολυ περισσοτερο περιθωριο για κλιση...
Σωστό γιατί "εκμεταλεύεσαι" την παραμόρφωση του πέλματος των ελαστικών (που είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος...).
Αν κυκλοφορείς συχνότερα με συνεπιβάτη, είσαι Ο.Κ.
Αλλιώς, θα πρέπει να δεις την ανάρτησή σου !!
(κυρίως την προφόρτιση, όπως είπε ο Pissaman ...) :wave2:
karamoto
19/10/2007, 13:56
Όταν βάζεις την καλή σου πάνω ανεβάζεις πίεση στα λάστιχα?
Αν όχι πέρα από την ανάρτηση για κατέβασε λίγο πίεση στο πίσω ελαστικό.
(Προσωπικά πάντως έχω την ακριβώς αντίθετη εντύπωση. )
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Σωστό γιατί "εκμεταλεύεσαι" την παραμόρφωση του πέλματος των ελαστικών (που είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος...).
Αν κυκλοφορείς συχνότερα με συνεπιβάτη, είσαι Ο.Κ.
Αλλιώς, θα πρέπει να δεις την ανάρτησή σου !!
(κυρίως την προφόρτιση, όπως είπε ο Pissaman ...) :wave2:
+1
Τα μάνιουαλς για κάθε μοτόρι περιλαμβάνουν οδηγίες για το πόσο αέρα παραπάνω και πόσα κλικ η στροφές στη προφόρτιση (συνήθως πίσω) με επιβάτη.
Το βάρος του αναβάτη υπολογίζεται μάλλον με βάση ένα μέσο γιαπωνέζο συνήθως οπότε άμα είστε βαρύτεροι ρίχνετε και μια ματιά σε κάμποσα σχετικά ποστ σε άλλα υποφόρουμ για ρυθμίσεις αναρτήσεων.
Τα ss είναι πολύ ελαφριά σε σχέση με βαριά street και on-off και είναι σύνηθες σε στροφές να χάνεις εύκολα το πίσω -κρύα λάστιχα, απότομο γκάζι στη στροφή αντί για σταδιακό άνοιγμα, κακορυθμισμένες αναρτήσεις κλπ...
Πιθανόν με περισσότερο βάρος πίσω να μπορούσες να μπεις με περισσότερα, αλλά το counter-steering είναι πιο αργό, οπότε βράστα...
liakaros
20/10/2007, 19:26
οκ παιδες ευχαριστω πολυ...
θα δοκιμασω να αφαιρεσω αρχικα λιγο αερα απο το λαστιχο και θα ανατρξω και στο manual...
βλεποντας και κανοντας...:wave2:
nikos force
20/10/2007, 20:09
re paidia gia miso lepto giati mallon tha ksexasw kai ta liga pou kserw...an ta setarismata mas einai swsta einai dynaton me deytero atomo na stribei kalytera????prwton xaneis kapoia apo thn aisthisi poy exeis sto mprostino logw perissoterou barous pisw kai SYNYTHWS epeidi o synepibatis einai psilotera den psilwnei kai to kentro barous ,pragma poy den theloume???