Σύνδεση

View Full Version : whithersoever you throw it, it will stand....

Σελίδες : [1] 2

catmaster
19/10/2007, 15:20
Ετοιμαστείτε .... Άνοιξη (Μάιος ) 2008... θα ποστάρω λεπτομέρειες εντός λίγων ημερών...

109342

SPORAKIAS
19/10/2007, 15:26
ε ρε τι μας κανεις...!!!

:rolleyes: :smilea:

McTalas
19/10/2007, 15:42
isle of man δεν ειναι???

ή κατι τετοιο?

div400
19/10/2007, 18:19
:a29: :a02: :a015: :a017: :a018: :a018: :a018:

:a35: :a37: :a35: :sad: :sad:

φετος επερπε να παμε....100η επετειος.....

apav
19/10/2007, 18:49
ΜΑΛΙΣΤΑ (http://www.gov.im/Isleofman/facts.xml)! Έλατε και πιο πάνω, ελάτε και πιο πάνω! :smokin:

catmaster
19/10/2007, 18:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400

Και αν έβρισκες να μείνεις φέτος Μήτσο ... εγώ θα έκανα το γλυκό αγόρι...

Ούτε καράβι να περάσεις απέναντι δεν είχε λέμε..

div400
19/10/2007, 19:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster

σκηνη διπλα στην gooseneck......:rolleyes:

ειχαν κλεισει τα παντα απο περσι λεμε............

:sad: αχχχ καποια μερα.....

gcrook
20/10/2007, 15:38
Ακη αν μιλας σοβαρα...:a25: :a23: :a08: :a07:

Cpt. Haddock
20/10/2007, 15:41
Ετοιμαστείτε απο βδομάδα...

Θα ποστάρω optional δρομολόγια :smokin:

Με έχουν μπει κάτι ιδέες για Βουργουνδία, κοιλάδα Ρήνου, κάτι άλλες για Midlands-Lowlands, κάτι άλλες για φουλ Γαλλία

:smokin: :beer: :evil:

ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΙΔΕΣ!!!

'Άκη we 're on mate :beer:

road spirit
20/10/2007, 15:44

σο φακιν γουάτ?? κάποιο φόρτωσαν τα μηχανακια σε φουσκωτο, έβαλαν νιτσεράδες και πέρασαν απέναντι!
:D :beer:

blackbusa
20/10/2007, 15:53
ω ρε πουστη μου γκαβλαααααααα........να ρωτησω ρε παλουκαρια....το ελληνικο διπλωμα ισχυει για England και Isle of Man???:look:

catmaster
20/10/2007, 15:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ακη αν μιλας σοβαρα...:a25: :a23: :a08: :a07:

Υπολόγισε γύρω στις 20 Μαΐου να φεύγουμε γλυκό αγόρι ... :blush:

Άντε να δει και το υβρίδιο άλλους τόπους .. μόνο για την Ελλάδα το έφτιαξες;;

:beer:

catmaster
20/10/2007, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Με έχουν μπει κάτι ιδέες για Βουργουνδία, κοιλάδα Ρήνου, κάτι άλλες για Midlands-Lowlands, κάτι άλλες για φουλ Γαλλία

ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΙΔΕΣ!!!

Godspeed to all of us !!

(θα λείπω αυτή την εβδομάδα όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ... καλό είναι από την επόμενη να βρεθούμε κάπου και να τα δούμε Ηλία ...)

:beer: :beer:

catmaster
20/10/2007, 16:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σο φακιν γουάτ?? κάποιο φόρτωσαν τα μηχανακια σε φουσκωτο, έβαλαν νιτσεράδες και πέρασαν απέναντι!
:D :beer:

Δημοσιογράφοι που "και καλά" δεν βρήκαν (η δεν φρόντισαν) να κλείσουν νωρίτερα;;

(πολύ σε εφέ μου κάνει ρε Γιάννη... τες πα)

Και να μου πέσει το ΧΧ από το φουσκωτό μέσα στην Irish Sea .... :bigcry: :bigcry:

Θα θέλω πλατφόρμα ανέλκυσης να το βγάλω ....

:lol: :lol: :lol:

Cpt. Haddock
20/10/2007, 16:08
Και να μου πέσει το ΧΧ από το φουσκωτό μέσα στην Irish Sea .... :bigcry: :bigcry:
Θα θέλω πλατφόρμα ανέλκυσης να το βγάλω ....

ενώ το tiger βγαίνει με το ένα χέρι ε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(έφαγα πολύ βροχή σήμερα :eyepop: :uplate: )

Cpt. Haddock
20/10/2007, 16:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
ω ρε πουστη μου γκαβλαααααααα........να ρωτησω ρε παλουκαρια....το ελληνικο διπλωμα ισχυει για England και Isle of Man???:look:

Ναι, ισχύει

απλά πρέπει να κάνεις το busa δεξιοτίμονο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

blackbusa
20/10/2007, 16:14
Ναι, ισχύει

απλά πρέπει να κάνεις το busa δεξιοτίμονο :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

καλα...καλα....καντε εσεις τα δρομολογια (και ενα προχειρο προυπολογισμο ισως)και το πρωτο τσαγακι επι αγγλικου εδαφους θα στο κερασω εγω......:wacko:

:beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
20/10/2007, 16:22
και το πρωτο τσαγακι επι αγγλικου εδαφους θα στο κερασω εγω......:wacko:

θα μου κλ@σεις τα.... :smokin:

earl grey πίνω, ζεστό :look:

:lol:

STOYBI
20/10/2007, 16:24

ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΙΔΕΣ!!!

Tωρα........

Ζηλεψα............

:a023: :a023: :a023: :a023: :a023:

blackbusa
20/10/2007, 16:24
θα μου κλ@σεις τα.... :smokin:

earl grey πίνω, ζεστό :look:

αυτο ελεγα και εγω....τι νομισες????οτι.....εσυ.....tiger....εγω....busa.....????:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

τελικα εχεις πολυ πλακα.....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:smokin:

DimChios
20/10/2007, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Tωρα........

Ζηλεψα............

:a023: :a023: :a023: :a023: :a023:

Ασε τα εξωτερικα εσυ και ετοιμασου για αυριο... :D

Ο καιρος ρε γμτ θα μας τη χαλασει μου φαινεται και εχω ξεσηκωθει! :sick: [/end of spam]

Cpt. Haddock
20/10/2007, 16:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Ασε τα εξωτερικα εσυ και ετοιμασου για αυριο... :D
Ο καιρος ρε γμτ θα μας τη χαλασει μου φαινεται και εχω ξεσηκωθει! :sick:

Δε θα έρθεις στο Le Mans ρε μητσε; :p :D :evil:

Cpt. Haddock
20/10/2007, 16:28
.....

Πέρα απ' την πλάκα, ας συνηθίσουμε πρώτα να μπαίνομε στις ροτόντες και τις στροφές απο αριστερά :uplate: και μετά βλέπουμ για τσάγια :sick:

:eek: :rotflmao:

DimChios
20/10/2007, 16:28
Δε θα έρθεις στο Le Mans ρε μητσε; :p :D :evil:

:mad:

OΧΙ!

Για το isle ομως το βλέπουμε! :evil:

Αναλόγως παντα με τη γαμωδουλεια! :alien:

blackbusa
20/10/2007, 16:35
Πέρα απ' την πλάκα, ας συνηθίσουμε πρώτα να μπαίνομε στις ροτόντες και τις στροφές απο αριστερά :uplate: και μετά βλέπουμ για τσάγια :sick:

Σωστοτατος.......αλλα καλου κακου θα κραταω και μια αποσταση απο τον μπροστινο μου κανα 100 μετρα......:lol: :lol: :lol:

end of spamm 4 me....ill just :look: :look: :look: this thread....

:beer: :beer: :beer: :beer:

catmaster
20/10/2007, 16:58

Συνήθεια είναι Ηλία αρκεί να ταξιδεύεις χαλαρά .... ούτως η άλλως με το που περάσουμε Γαλλία αν δεν πάμε με τον ΚΟΚ μας σκίσανε ... :D

kalesin
20/10/2007, 17:10

[εμπειρος mode]

1.θα βαλεις ενα βραχιολι, ρολοι, επιδεσμο, οτι να ειναι ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ κ θα φροντισεις αυτο το χερι να ΜΗΝ ειναι στην μερια του πεζοδρομιου.
2. Θα παιρνεις, τις δεξιες στροφες ανοιχτα, τις αριστερες κλειστα
3. Ακολουθεις διαγραμμισεις κ σηματα. Η κατασκευη των δρομων δεν σου επιτρεπει να κανεις ευκολα λαθος, ειδικα μεσα στην πολη. Το μοναδικο προβλημα που θα αντιμετωπισεις θα ειναι σε στενα, η σε ερημικους δρομους
4. Ακολουθεις τον μπροστινο σου
5. Κατεβαινετε για εκπαιδευση στο νησι

[/εμπειρος mode]

:wave2: :wave2:

kalesin
20/10/2007, 17:11
Ιαπωνια θα πατε;

:look:

DimChios
20/10/2007, 20:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
Ιαπωνια θα πατε;

:look:

Σταματα ρε πανω που το εμαθα!

:a38:

:lol: :lol: :lol:

H.A.Balafoutre
21/10/2007, 00:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400

Πες τα, πες τα......γμτ γμτ γμτ

npat
28/10/2007, 19:50
Τώρα το είδα... (πάω πολύ πίσω ρε γμτ.)

Όπως σου έχω πει και από κοντά Άκη, το ταξίδι αυτό είναι κάτι που έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα κάνω...

Αλλά αντρίκια έτσι? Με τα μηχανάκια. Όχι αερόπλανα και άλλα αδελφίστικα.

gcrook
29/10/2007, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat

Αλλά αντρίκια έτσι? Με τα μηχανάκια. Όχι αερόπλανα και άλλα αδελφίστικα.

Κανονισε να ηταν σποντα αυτο...!! :D :evil: :D

Cpt. Haddock
29/10/2007, 10:56
Εγώ σας έχω πει την άποψή μου...

Αν θέλετε απλά να βγούμε Ανκόνα ή Βενετία και μετά να φάμε τις ώρες μας με ατελείωτα χλμ ευθείας σε Autostrada/Autobahn/Autoroute/Motorway, και να μιλάμε απο autogrill σε autogrill θα προτιμήσω "αδερφίστικα" :D

:wave2:

Αν είναι να πάμε με μηχανές, τότε να "ταξιδέψουμε", όχι να διεκπαιρεωθουμε :smokin:

catmaster
29/10/2007, 12:51
Θα τα πούμε το βράδυ...

Cpt. Haddock
29/10/2007, 12:54
Οκ :smokin:

γκουγκουχουβρωμοτσιγαρο :hypnotize

npat
29/10/2007, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Κανονισε να ηταν σποντα αυτο...!! :D :evil: :D

Όχι πορδουλίνι μου... εγώ δεν ρίχνω σπόντες. Σου τα λέω χύμα και στα ίσα... :lol: :lol:

npat
29/10/2007, 14:56

Αν θέλετε απλά να βγούμε Ανκόνα ή Βενετία και μετά να φάμε τις ώρες μας με ατελείωτα χλμ ευθείας σε Autostrada/Autobahn/Autoroute/Motorway, και να μιλάμε απο autogrill σε autogrill θα προτιμήσω "αδερφίστικα" :D

Αν είναι να πάμε με μηχανές, τότε να "ταξιδέψουμε", όχι να διεκπαιρεωθουμε :smokin:

Ένα τόσο μεγάλο ταξίδι θα έχει αναγκαστικά και κομμάτια που πρέπει απλά να τα διεκπεραιώσεις, είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Από την άλλη στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε το κατάλληλο μείγμα που θα περιέχει αυτοκινητόδρομους, επαρχιακές οδούς, όμορφες πόλεις και χωριά, και ότι άλλο.

Πιστεύω πάντως ότι ο τρόπος που φτάνει κανείς στον προορισμό του είναι πολύ σημαντικός και μεταλλάσσει τον τον στόχο ποτίζοντάς τον με άλλα συναισθήματα, και ενίοτε του προσδίδει τελείως διαφορετικό "ειδικό βάρος". Το πως πας δηλαδή, αλλάζει με τον τρόπο του το που πας

Προφανώς και δεν έχω στο μυαλό μου μια trans-europe-express διαδρομή, που δεν θα βγούμε από τον αυτοκινητόδρομο παρά μόνο στην αφετηρία και στην άφιξη.

Cpt. Haddock
29/10/2007, 15:02
Προφανώς και δεν έχω στο μυαλό μου μια trans-europe-express διαδρομή, που δεν θα βγούμε από τον αυτοκινητόδρομο παρά μόνο στην αφετηρία και στην άφιξη.

Ok, συμφωνούμε :beer: :beer: :beer:

Πιστεύω πάντως ότι ο τρόπος που φτάνει κανείς στον προορισμό του είναι πολύ σημαντικός και μεταλλάσσει τον τον στόχο ποτίζοντάς τον με άλλα συναισθήματα, και ενίοτε του προσδίδει τελείως διαφορετικό "ειδικό βάρος". Το πως πας δηλαδή, αλλάζει με τον τρόπο του το που πας

λίγο gay μΕ ακούγεται αυτό :lol: :rotflmao: :lol:

Εχω ήδη σκεφτεί μερικά εναλλακτικά σενάρια, πάντα στη λογική της μεικτής διαδρομής (ναι θα βγούμε και αυτοκινητόδρομο) και πάντα στη λογική του, εί δυνατόν, να γυρίσουμε απο άλλο δρόμο ( με βλέπω περνάω το Brennero για τρίτη φορά :lol: )

npat
29/10/2007, 15:08

λίγο gay μΕ ακούγεται αυτό :lol: :rotflmao: :lol:

Αχού! Καλέ συ, γιατί το λές αυτό, καρδιά μου!

:blush: :blush:

Cpt. Haddock
29/10/2007, 15:09
Εντάξει, ωραία θα περάσουμε :lol: :lol: :lol:

Cpt. Haddock
01/11/2007, 09:00
Λοιπόν, lads... :smokin:

Έβγαλα χθες το πρώτο σκέλος της διαδρομής, απο Ανκόνα μέχρι το Καλαί....

Περίπου 1840 χλμ....

Θέλουμε 5 μέρες, υπολογίζοντας και τη μία μέρα ταξίδι στο βαπόρι. Άρα για να είμαστε Πέμπτη στο Καλαί άρα και Παρασκευή στο Isle of Man, παίρνουμε το βαπόρι Κυριακή. Φυσικά μπορούμε να φύγουμε Σάββατο για να έχουμε μια μέρα καβάτζα.

In short:

- Ανκόνα - Αρόνα (λίγο μετά το Κόμο). Διανυκτέρευση μια και θα έχουμε ξεκινήσει μεσημεράκι απο Ανκόνα

- Αρόνα - Domodossola - Simplon (απο το πασο όχι απο το τούνελ εννοείται :smokin: ), Sion, Martigny, Pontarlier, Dijon. Διανυκτέρευση στη Dijon (για μουστάρδα :lol: )

- Dijon - Orleans, Rouen, Dieppe. Διανυκτερευση Dieppe.

- Παραλιακά Dieppe - Calais. Φτάνουμε μεσημεράκι στο Calais και απο εκεί Eurostar Shuttle για να περάσουμε στο νησι.

Αυτοκινητόδρομος: Ανκονα-Κομο, Martigny-Pontarlier και Dijon-Orlean. Τα υπόλοιπα σε επαρχιακούς, περίπου 50-50 βγαίνει σε χλμ....

Έχω υπολογίσει αναχώρηση στις 9 το πρωί κάθε μέρα και άφιξη νωρίς (με στάσεις) γιατί η πείρα έχει αποδείξει οτι στο ψάξιμο καταλύματος ειναι που χάνεις χρόνο. Άλλωστε καλύτερα χαλαρό πρόγραμμα και να είμαστε άνετοι παρά να τρέχουμε.

Αυτά για αρχή, εν καιρώ θα βγάλω και τα υπόλοιπα σκελη, ενδοβρεττανικά και επιστροφής. Για επιστροφή έχουμε κοιλάδα Ρήνου και Brennero

:smokin: :beer: :smokin:

Δείτε τους χάρτες σας και σχολιάστε ανάλογα

Cpt. Haddock
01/11/2007, 09:51
Και μερικοί χάρτες (rough view...)

Leg 1 - δε βάζω το Ανκόνα-Μιλάνο γιατί είναι όλο autostrada στον Α14 (και πιστεύω δε χρειάζεστε χάρτη για το Αθήνα-Πάτρα :lol: )

110756

Cpt. Haddock
01/11/2007, 09:52
Leg 2

110757

Cpt. Haddock
01/11/2007, 09:52
Leg 3

110758

Cpt. Haddock
01/11/2007, 09:53
Leg 4

110759

devil's animal
01/11/2007, 12:40

+636:smokin:

βουρκωσα και μονο που το διαβασα.

οτι και να γινει θα ειμαι σε αυτο το ταξιδι!
:a47:

Cpt. Haddock
01/11/2007, 12:44
φτου ρε π**στη μου :sick:

:lol: :lol:

Δες και το δρομολόγιο που εβαλα :wave2:

devil's animal
01/11/2007, 12:53
φτου ρε π**στη μου :sick:

Δες και το δρομολόγιο που εβαλα :wave2:

σε ποιον πηγαινε αυτο?:confused:

Cpt. Haddock
01/11/2007, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
σε ποιον πηγαινε αυτο?:confused:

σ' εσένα ρε χαμένε :lol: :lol: :lol: :wave2:

devil's animal
01/11/2007, 13:01
σ' εσένα ρε χαμένε :lol: :lol: :lol: :wave2:

α, νταξ' τοτε!:rotflmao: :rotflmao:

και τι να δω στο δρομολογιο ρε πακταιν??

δεν κολαει ουτε το σωμα, ουτε το πνευμα....ουτε το εργαλειο!!

εχθες μου το ειπε ο Ακης οταν ειχαμε παει σ'ενα καφε και μπηκα σημερα να δω! :look:

βεβαια διαβασα (αρκετους μηνες πριν) και το αφιερωμα απο το moto στο τελευταιο 100αρι isle και ειπα μεσα μου οτι standard καποια στιγμη θα το επισκεπτομουν.

μετα σ'ενα Δελεαρ το ανεφερε και ο Νικος (Ταξιδευτης) και λεω ωπα! εδω ειμαστε!

ε, μου το'πε χθες και ο Ακης...:a07:

Cpt. Haddock
01/11/2007, 13:05
Μπότες να πάρεις :evil: :evil: :evil: :rotflmao:

devil's animal
01/11/2007, 13:21
Μπότες να πάρεις :evil: :evil: :evil: :rotflmao:

εννοειται ρε!!

npat
01/11/2007, 14:20
Λοιπόν,

γενικώς μια χαρά μου φαίνεται το δρομολόγιο.

Χιλιόμετρα (πολύ χονδρικά) και μερικά σχόλια:

- Milano - Brig : περίπου 200km

Πολύ ωραία διαδρομή, την έχω κάνει δύο φορές. Ακόμα πιο ωραία (με διαφορά) είναι:

Milano-Como-Tremezo-Lugano-Locarno-Ascona,
και από εκεί μέσω Centovalli St. Maria Maggiore, Domossola (Απίστευτο κομμάτι)

Βέβαια βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα και πολύ περισσότερα σε επαρχιακό. Το κομμάτι από Centovalli είναι ΠΟΛΥ αργό (στενός δρόμος που μόλις και μετά βίας χωράει δύο αμάξια σε κάποια σημεία). Καλύτερα λοιπόν την κλασσική διαδρομή.

- Brig - Lausanne: 150km

Νορμαλ διαδρομή χωρίς τίποτα ιδιαίτερο (δεν είναι και άσχημη όμως). Μπορούμε να την κάνουμε και από αυτοκινητόδρομο, για να κερδίσουμε χρόνο, ή μπορούμε να αναμείξουμε αυτοκινητόδρομο και παρακείμενους επαρχιακούς.

- Lausanne - Dijon: 210km

H διαδρομή από Nyon μέχρι Poligny μέσα στην Jura πολύ όμορφη! Δεν θυμάμαι πολλά βέβαια, πάνε χρόνια από τότε που την έκανα, αλλά θυμάμαι ότι μου έκανε εντύπωση.

Συνολικά σκέλους: 560km

Μια χαρά λοιπόν μέχρι εδώ. Καλό θα ήταν να μην βάλουμε κι άλλα, για να έχουμε και λίγο χρόνο για χάζεμα. Περνάμε από πολύ ωραία μέρη.

Κατάλαβα καλά Καπτεν?

Τα υπόλοιπα σκέλη αργότερα, να κάνουμε και καμιά δουλειά.

Cpt. Haddock
01/11/2007, 14:24
το κομματι Milano-Como-Tremezo-Lugano-Locarno-Ascona, και από εκεί μέσω Centovalli St. Maria Maggiore, Domossola το τσέκαρα κι εγώ αλλά το άφησα απ΄εξω για τους ίδιους λόγους...

Γενικώς προσπαθώ να τα συγκεράσω όλα μια και υπάρχει συγκεκριμένος προορισμός και χρονοδιάγραμμα οπότε δε μας παίρνει να χαζεύουμε

(πχ θα ήθελα να γύρναγα απο Grossglockner αλλα δύσκολο....)

Food for thouht ειναι όλα αυτά ακόμα προς επεξεργασία για το χειμώνα μέχρι να έρθει ο καιρός :D

npat
01/11/2007, 15:32
Dijon - Orleans: 308Km
Orleans - Dieppe: 280Km

Συνολικά σκέλους: 588km

Γενικώς πολύ νορμάλ για την ημέρα, μια και ο δρόμος εδώ είναι σχετικά άνετος. Βέβαια ερχόμαστε από μια πολύ ζόρικη προηγούμενη μέρα, οπότε, εντάξει, θέλει και λίγη ξεκούραση.

Το μόνο σπαστικό είναι ότι ακουμπάμε λίιιγο την υπέροχη κοιλάδα του Λύγηρα (στην Ορλεάνη)---που έχει κάστρα πιο πολλά απ' ότι η Αθήνα έχει περίπτερα---και αμέσως την αφήνουμε. Δεν θα με χάλαγε αν μπορούσαμε να κάνουμε κάποιο μέρος από το κομμάτι:

Orleans - Blois - Tours - Angers (250 χιλιόμετρα συνολικά, αλλά είπαμε ένα μικρό κομμάτι)

Βέβαια τέτοιου είδους παρακάμψεις τρώνε χρόνο μια και θα πρέπει να βγούμε από την αυτοκινητόδρομο και να περάσουμε από αρκετούς επαρχιακούς για να δούμε κάτι... Τέλος πάντων, ίσως καλύτερα να το αφήσουμε για άλλη χρονιά. Θα δούμε.

Cpt. Haddock
01/11/2007, 15:53
Άστα Νίκο ειναι εκατοντάδες τα μέρη που αξίζει να δουμε στη διαδρομή και απλά δεν προλαβαίνουμε

Χθες βράδυ με το autoroute έσπαγα το κεφάλι μου έχοντας τσεκάρει στους χάρτες πολλά ωραία μέρη

Ειδικά στη Γαλλία που δεν μπορώ να πω οτι την έχω πολυτιμήσει (πλην Παρισιού)

Πάντως για κάστρα λέω στην επιστροφή να πάμε απο Bruge και μετά η κοιλάδα του Ρήνου απο Koblenz μέχρι το Mainz έχει αρκετά

(άσε που μπορούμε να βγούμε απο το fussenpass και να δούμε και το Neuchschwanstein :D )

Ζητείται γυναίκα με προίκα :lol: :lol: :lol:

npat
01/11/2007, 16:35

(άσε που μπορούμε να βγούμε απο το fussenpass και να δούμε και το Neuchschwanstein :D )

Κυριλέ, και από εκεί βγαίνουμε εύκολα Innsbruck, και μετά Νότια προς Bolzano μέσω Brenner!
Ωραίο τελείωμα!

Cpt. Haddock
01/11/2007, 16:37
Κυριλέ, και από εκεί βγαίνουμε εύκολα Innsbruck, και μετά Νότια προς Bolzano μέσω Brenner!
Ωραίο τελείωμα!

Ακριβώς αυτό :beer:

παω να δω τους χάρτες απο Baden-Wyrtenberg και Rhine Palatinat :D

$py
02/11/2007, 00:10
Μάιο ε?

Μάιο είπαμε ε?

Σε έξι μηνάκια δηλαδή έ?

Κανά άφρικα και κανά χτ660 χωράει στη παρέα σας?

Καλά βγάζετε τα χιλιόμετρα, δεν βγάζετε και τα ??? για να αρχίσουν οι ονειρώξεις

dirtbird
02/11/2007, 05:34
Άστα Νίκο ειναι εκατοντάδες τα μέρη που αξίζει να δουμε στη διαδρομή και απλά δεν προλαβαίνουμε

Χθες βράδυ με το autoroute έσπαγα το κεφάλι μου έχοντας τσεκάρει στους χάρτες πολλά ωραία μέρη

Ειδικά στη Γαλλία που δεν μπορώ να πω οτι την έχω πολυτιμήσει (πλην Παρισιού)

πακταιν, νομίζω ότι στο πήγαινε πρέπει να επιλεχθεί λίγο πιο γρήγορη διαδρομή.

Μην φτάσουμε στο IOM με λειωμένα λάστιχα :winka: (εκτός αν κάνουμε στάση στο Bolton (:yuck: αλλά έχει φτηνό λαστιχά).

Ειδικά Γαλλία, αν θυμάμαι καλά τα 100-200χλμ κοντά στο Καλαί πρέπει να είναι especially boring.

Επίσης ο υπόγειος της Μάγχης είναι ακριβός. Καλό θα ήταν να κοιτάγαμε και τα ferries. Υπάρχει και άλλο (πέραν του Dover, νομίζω το Felixstowe -τα γράφω από μνήμης) το οποίο σε βγάζει στην Αγγλία πιο ψηλά.

Βέβαια οι διαδρομές στην Ν. Αγγλία είναι πολύ πιο ωραίες.

Γενικότερα είμαι της άποψης να κάνουμε sightseeing κυρίως στο γύρνα...

Cpt. Haddock
02/11/2007, 08:42
Γιατι να λιώσουν τα λάστιχα με 2,500 χλμ ρε Σωτήρη; :confused:

Για το θέμα της διαδρομής δεκτές όλες οι απόψεις γι' αυτό και έβαλα το draft απο τώρα για να έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε.

Για Διέππη - Καλαί δε γνωρίζω αν είναι boring, φυσικά μπορούμε πάντα να τα παρακάμψουμε και να πάμε απο autoroute

Για υπόγειο ξέρω κι εγω οτι ειναι ακριβός, θα δω τιμές και θα ποστάρω. Το φέρυ σίγουρα ειναι φθηνότερο (μήπως εννοείς Folkstone?) αλλά παιρνει περισσότερη ώρα κατι που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Τα κοιτάμε όλα και αποφασίζουμε. Για Ν. Αγγλια θέλω κι εγω να κάνουμε διαδρομές (έχω σκεφτεί ήδη μερικα "καλά" :D )

Το θέμα είναι οτι το ΤΤ πέφτει weekend οπότε πρέπει αναγκαστικά να μοιράσουμε το χρόνο μετάβασης και επιστροφής εξίσου με δεδομένο οτι θα χρειαστουμε 2 εβδομάδες (10 εργάσιμες) άδεια. Με δεδομένο επίσης οτι αν πάρουμε πλοιο απο Βενετία για Πάτρα θέλουμε μία μέρα ακόμα (για να είμαστε Κυριακή στην Πάτρα πρέπει να είμαστε Παρασκευή μεσημέρι στη Βενετία)

Τεσπα, τα συζητάμε όλα και βλέπουμε

spy, άφρικα άνετα έρχεται μαζί μας (με μια έξτρα τρόμπα βενζίνης :evil: ) αλλά για ΧΤ δύσκολο - όχι τόσο λόγω επιδόσεων όσο λόγω μηδενικής άνεσης στον αναβάτη (15 μερες σε τέτοια σέλα δεν ειναι κι ότι καλύτερο)

Τα χλμ συνολικά τα υπολογίζω 5 με 5,5 χιλιάδες να βγουν. Για κόστος υπολόγιζε 100 ευρω την ημέρα το άτομο (all included)

catmaster
02/11/2007, 08:49
Δηλαδή δεν θα μπούμε Παρίσι καθόλου;;;

:sad:

(θα μας περίμενε η Nicollette με ανοιχτές αγκάλες ..)

Cpt. Haddock
02/11/2007, 08:53
Δηλαδή δεν θα μπούμε Παρίσι καθόλου;;;

spare me please :bigcry:

2-3 φορές το χρόνο πηγαίνω :sick:

Άσε που θα χάσουμε πολύ ώρα έμπα-έβγα :sick:

catmaster
02/11/2007, 08:55

2-3 φορές το χρόνο πηγαίνω :sick:

Άσε που θα χάσουμε πολύ ώρα έμπα-έβγα :sick:

Πλάκα κάνω ρε Ηλία ... μην ψαρώνεις ....

(θα μας συναντήσει με τις φίλες της στο Calais...) :smokin:

Cpt. Haddock
02/11/2007, 09:06
Τσέκαρα λίγο το site του eurotunnel

http://www.eurotunnel1.com/direct/booking/fare.asp

Κλεινοντας απο τώρα για Μάϊο μας βγαίνει γυρω στα 100-110 ευρώ το άτομο/μηχανή

Όχι αμελητέο αλλά όχι κι εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς οτι σε 35 λεπτά θα είμαστε στο Folkestone

Το μειον ειναι οτι ταξιδεύουμε πάνω στη μηχανή δεν μπαίνουνε σε κανονικό βαγόνι :sick:
Motorcycle

Eurotunnel is a natural choice for a motorcyclist - it is the fastest direct route between the open roads of the UK and the Continent. You also pay half the price of a car. See our fare structure and choose a fare that suits you – save money by booking earlier or travelling at a quieter time of day. Book now – it couldn’t be easier.

For safety reasons, we board you at the rear of the shuttle. Don’t worry about the security of your belongings, or strapping during transit; you stay with your motorcycle for the fast 35-minute journey.

Θα κοιτάξω και τιμές για φερυ να παρουμε μια ιδεα

dirtbird
02/11/2007, 09:10

me too:smokin: :smokin:

λες και θα καταφέρω να έρθω δηλαδής αλλά κουβέντα ν αγίνεται..

dimzab
02/11/2007, 09:51
spy, άφρικα άνετα έρχεται μαζί μας (με μια έξτρα τρόμπα βενζίνης :evil: ) αλλά για ΧΤ δύσκολο - όχι τόσο λόγω επιδόσεων όσο λόγω μηδενικής άνεσης στον αναβάτη (15 μερες σε τέτοια σέλα δεν ειναι κι ότι καλύτερο)

Δύσκολο αμα έχεις ευαίσθητο κ@λ@ :D :p

Πέρα απ΄τη πλάκα, κουραστικό το ΧΤ ήταν μόνο στα ταξίδια με την κανονική του ζελατίνα (τη μικρή), λόγω του αέρα που τρως ενώ είσαι σε όρθια στάση.
Με την ψηλή ζελατίνα που έχω, δεν υπάρχει καμία κούραση απ'τον αέρα. Τη σέλα την έχω συνηθίσει, και δε μου φαίνεται να με κουράζει.

Ψήνομαι πολύ, αλλά περιμένω να ακούσω κι αλλες λεπτομέρειες...
:beer: :wave2:

Cpt. Haddock
02/11/2007, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzab
Πέρα απ΄τη πλάκα, κουραστικό το ΧΤ ήταν μόνο στα ταξίδια με την κανονική του ζελατίνα (τη μικρή), λόγω του αέρα που τρως ενώ είσαι σε όρθια στάση.
Με την ψηλή ζελατίνα που έχω, δεν υπάρχει καμία κούραση απ'τον αέρα. Τη σέλα την έχω συνηθίσει, και δε μου φαίνεται να με κουράζει.
Ψήνομαι πολύ, αλλά περιμένω να ακούσω κι αλλες λεπτομέρειες...

Μιλάμε για 15 μέρες και 5000+ χιλιόμετρα...

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με ότι έχεις πάει ως τώρα

400-500 χλμ την ημέρα θα κάνουμε

Δε θέλω να σε αποθαρύνω αλλα το ΧΤ ΔΕΝ ειναι φτιαγμένο γι' αυτή τη δουλεια

:wave2: :wave2: :wave2:

$py
02/11/2007, 09:55
15 μέρες? Δεν βγαίνει κανα πακέτο με λιγότερες μέρες?

$py
02/11/2007, 09:58

Δεν πειράζει ρε, θα βάλει κανα μαξιλαράκι, θα πάρει και κανά υπόθετο και όλα οκ.

(άστον ρε κάπτεν και τον προορίζω για βασικό χορηγό μου... :lol: )

Cpt. Haddock
02/11/2007, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
15 μέρες? Δεν βγαίνει κανα πακέτο με λιγότερες μέρες?

Ναι...

Να πας μόνο απο αυτοκινητοδρόμους :wave2: :wave2:

Σκέψου οτι θες 3 μέρες στο πλοιο πήγαινε-έλα + 3 μέρες στο ΤΤ συν 2 μέρες να πας και να φυγεις απο Βρεττανία

Φτάσαμε στις 8... Να σου βάλω και το express route 2 μερες ανέβα και 2 κατέβα έφτασες στις 12...

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις

:winka:

blackbusa
02/11/2007, 10:12
cpt με μια γρηγορη ματια υπαρχει και το καραβι seafrance.com που στοιχιζει περιπου 80-90 γιουρο περα-δωθε......απο Calais για Dover και αντιστροφα.....αυτο που με μπερδεψε λιγο ηταν οι χρονοι μεταβασης....για τσεκαρετα και εσυ λιγο.......

ασχετο...υπαρχουν και αλλα δρομολογια που δεν χρειαζεται να φτασουμε μεχρι Calais και μας βγαζουν και στο plymouth και στο portsmouth......μηπως και αυτα αξιζουν και μας βοηθανε και χρονικα???:wave2: :wave2: :wave2:

Cpt. Haddock
02/11/2007, 10:22
ασχετο...υπαρχουν και αλλα δρομολογια που δεν χρειαζεται να φτασουμε μεχρι Calais και μας βγαζουν και στο plymouth και στο portsmouth......μηπως και αυτα αξιζουν και μας βοηθανε και χρονικα???:wave2: :wave2: :wave2:

Δε νομιζω. Μάλλον λες για γραμμές απο Χαβρη (ή Χερβουργο :look: ) για Portsmouth (το Πλυμουθ ειναι πολύ μακρια)

Θα παίρνει πολύ ώρα το φερυ για εκει (αλλά θα το κοιτάξω πάντως)

Αν όμως οι τιμές του φερυ ειναι 80-90 ευρώ και στο eurotunnel 100-110 νομίζω αξίζει το δεύτερο

Θα δούμε

σε γενικές γραμμές αυτό έχω σκεφτεί για αγγλια:

110879

dimzab
02/11/2007, 10:28

Νομίζω ότι το ΧΤ660R είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε να βγάζει 500 χλμ την ημέρα και 5000 σε 15 μέρες χωρίς πρόβλημα.

Μπορεί να πιάσει το μέσο όρο των 140 χ.α.ω με peek τα 170 χ.α.ω, απροβλημάτιστα. Αυτές είναι οι ταχύτητες με τις οποίες κινούμαι στις εθνικές οδούς.

Σίγουρα δεν είναι η πλέον ταξιδιάρικη μηχανή, αλλά δεν θεωρώ ότι θα με ταλαιπωρήσει σε ανυπέρβλητο βαθμό.

Η συμμέτοχή μου δεν είναι καθόλου δεδομένη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικότερος είναι το αν θα έχω άδεια και λεφτά.

Επίσης σημαντικότατο είναι η διαδρομή.
Για επαρχιακούς δρόμους νομίζω ότι το ΧΤ660R είναι από τα πλέον κατάλληλα μηχανάκια. Σε αυτοκινητόδρομους, απλά πηγαίνει ανεκτά.

apav
02/11/2007, 11:34
Προτείνω καραβάκι. Η διαφορά στον χρόνο είναι μισή ώρα αλλά δεν χρειάζεται να είσαι εκεί δύο ώρες πριν το ταξίδι για check-in. :winka:

Cpt. Haddock
02/11/2007, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
...αλλά δεν χρειάζεται να είσαι εκεί δύο ώρες πριν το ταξίδι για check-in. :winka:

Ναι, σωστό κι αυτό....

Συν το οτι με χαλάει να περάσω μισώ ώρα πάνω στη μηχανή σε ένα βαγόνι τρένου... :sick:

Θα δούμε

Δεν κατεβαίνεις κι εσύ εκείνες τις μέρες στο Isle να βρεθούμε; :beer:

apav
02/11/2007, 12:14
Ντεν έκει μηκανάκι εντώ καρντιά μου! :p Πάντως εάν θέλετε μπορείτε να ανηφορίσετε να δείτε και κανά υψίπεδο. :D :winka:

Cpt. Haddock
02/11/2007, 12:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Ντεν έκει μηκανάκι εντώ καρντιά μου! :p Πάντως εάν θέλετε μπορείτε να ανηφορίσετε να δείτε και κανά υψίπεδο. :D :winka:

Ε, καλά πάρε τρένο για Liv. ρε συ κι απο εκεί περνάμε απέναντι

Εγω πολύ θα ήθελα να "μυρίσω" λίγο highlands αλλά δεν προλαβαίνουμε

εκτός αν παίξει κατι πολύ hardcore που εχω στο μυαλό μου :evil:

apav
02/11/2007, 12:37
:a13: για να βγουν ημερομηνίες και βλέπουμε. :smokin:

npat
02/11/2007, 15:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
πακταιν, νομίζω ότι στο πήγαινε πρέπει να επιλεχθεί λίγο πιο γρήγορη διαδρομή.

Μην φτάσουμε στο IOM με λειωμένα λάστιχα :winka: (εκτός αν κάνουμε στάση στο Bolton (:yuck: αλλά έχει φτηνό λαστιχά).

Ειδικά Γαλλία, αν θυμάμαι καλά τα 100-200χλμ κοντά στο Καλαί πρέπει να είναι especially boring.

Επίσης ο υπόγειος της Μάγχης είναι ακριβός. Καλό θα ήταν να κοιτάγαμε και τα ferries. Υπάρχει και άλλο (πέραν του Dover, νομίζω το Felixstowe -τα γράφω από μνήμης) το οποίο σε βγάζει στην Αγγλία πιο ψηλά.

Βέβαια οι διαδρομές στην Ν. Αγγλία είναι πολύ πιο ωραίες.

Γενικότερα είμαι της άποψης να κάνουμε sightseeing κυρίως στο γύρνα...

Η διαδρομή όπως την βλέπω εγώ, χιλιομετρικά τουλάχιστον, είναι αρκετά... αποδοτική (δεν κάνει δηλαδή πολύ μεγάλους κύκλους ή παρακάμψεις).

Η πρώτη μέρα είναι κάπως δύσκολη γιατί κυρίως γιατί μέσα σε όλα τα χιλιόμετρα έχει και δύο αρκετά "δύσκολα" κομμάτια, το ένα μάλιστα προς το τέλος της. Όχι βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά είναι η διαδρομή, απλά το αναφέρω.

Η δεύτερη μέρα είναι αρκετά πιο εύκολη (παρότι έχει περισσότερα χιλιόμετρα) και σου δίνει άμεσα την δυνατότητα να επιλέξεις πόσα από αυτά θέλεις να κάνεις σε αυτοκινητόδρομο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο σύντομη με οποιονδήποτε τρόπο.

Από dieppe μέχρι calais δεν έχω ιδέα πως είναι η διαδρομή, αλλά έτσι κι αλλιώς για 180 χιλιόμετρα μιλάμε. Βλέπουμε και κάνουμε.

Για το πουστρονήσι επίσης (όχι τη Μύκονο) δεν ξέρω τίποτα. Ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν οι τραιουμφίστες...

Cpt. Haddock
02/11/2007, 16:02
Η πρώτη μέρα είναι κάπως δύσκολη γιατί κυρίως γιατί μέσα σε όλα τα χιλιόμετρα έχει και δύο αρκετά "δύσκολα" κομμάτια, το ένα μάλιστα προς το τέλος της. Όχι βέβαια ότι υπάρχει πρόβλημα, μια χαρά είναι η διαδρομή, απλά το αναφέρω.

Νίκο, την πρώτη μερα θα διανυκτερεύσουμε στον Αρόνα (μετα το Κόμο). Το Simplon pass ειναι την επόμενη το πρωί και μετα θα διασχίζουμε Ελβετία (ανετα)

Πιθανό χρονοδιάγραμμα:

- Σαββατο: Αθηνα-Πάτρα. Αναχώρηση (minoan, superfast)
- Κυριακή μεσημερι: Ανκόνα, βράδυ Αρόνα
- Δευτέρα: Dijon
- Τρίτη: Ορλεάνη
- Τετάρτη: Διέππη
- Πέμπτη: Κάπου στην Αγγλια
- Παρασκευή: Isle of Man
- Σάββατο: Αγώνας
- Κυριακή: Αγώνας
- Δευτέρα: Κάπου στην Αγγλια
- Τρίτη: Βέλγιο
- Τετάρτη: Geisenheim, Mainz ή Heidelberg
- Πέμπτη: Bolzano
- Παρασκευη: Βενετία (αναχώρηση πλοίου)
- Σαββατο: Εν πλω
- Κυριακή : Πάτρα - Αθήνα

16 μέρες, 10 εργάσιμες άδεια (για τους επι πενθήμερο εργαζόμενους :D )

npat
02/11/2007, 16:07
Νίκο, την πρώτη μερα θα διανυκτερεύσουμε στον Αρόνα (μετα το Κόμο). Το Simplon pass ειναι την επόμενη το πρωί και μετα θα διασχίζουμε Ελβετία (ανετα)

Τη δεύτερη μέρα εννοούσα. Την πρώτη δεν την μετρούσα καν :D

npat
02/11/2007, 16:10

Πιθανό χρονοδιάγραμμα:

Εγώ πάντως θα έβαζα άλλη μια μέρα μπαλαντέρ στο πήγαινε, και μία στην επιστροφή, για να καλύψουν κάθε μικρο-απρόοπτο, και αν δεν χρειαστεί, τότε να τις εκμεταλλευτούμε ως μέρες τουρισμού, ξεκούρασης, ή τοπικών διαδρομών.

Cpt. Haddock
02/11/2007, 16:19
Νομίζω ότι το ΧΤ660R είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε να βγάζει 500 χλμ την ημέρα και 5000 σε 15 μέρες χωρίς πρόβλημα.
Μπορεί να πιάσει το μέσο όρο των 140 χ.α.ω με peek τα 170 χ.α.ω, απροβλημάτιστα. Αυτές είναι οι ταχύτητες με τις οποίες κινούμαι στις εθνικές οδούς.
Σίγουρα δεν είναι η πλέον ταξιδιάρικη μηχανή, αλλά δεν θεωρώ ότι θα με ταλαιπωρήσει σε ανυπέρβλητο βαθμό.
Η συμμέτοχή μου δεν είναι καθόλου δεδομένη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικότερος είναι το αν θα έχω άδεια και λεφτά.
Επίσης σημαντικότατο είναι η διαδρομή.
Για επαρχιακούς δρόμους νομίζω ότι το ΧΤ660R είναι από τα πλέον κατάλληλα μηχανάκια. Σε αυτοκινητόδρομους, απλά πηγαίνει ανεκτά.

Δε μίλησα για θέμα αξιοπιστίας ούτε με απασχολεί κάτι τέτοιο, όλα τα μηχανάκια ειναι καλά και όλα χαλάνε (ακόμα και τα honda :evil: :lol: )

Μέσο όρο 140 χ.α.ω το ΧΤ φορτωμένο με πράγματα (σαμάρια κλπ) δεν θα μπορεσει να πιάσει. Μη συγκρίνεις τις κοντινές εν Ελλάδι διαδρομές με αυτό το ταξιδι. Θα χρειαστεί ενδεχομένως σε κάποια σημεία να ανοίξουμε γκαζι αν εχουμε αργήσει.

Δεν τα λέω για να κάνω τον έξυπνο ή να γίνω κακός, κι εγώ πέρισυ πήγα ταξίδι στην Ολλανδία με το F650 που, αν μη τι άλλο, είχε πολύ πιο άνετη σέλα απ' το ΧΤ αλλα καποια στιγμή κατάλαβα οτι οι άλλοι αναγκαστικά είχαν προσαρμοστεί στο ρυθμό μου... Φετος που πήγα με τον τίγρη κατάλαβα τη διαφορά και πόσο πιο άνετα ήμουν φέτος σε σχέση με πέρισυ.

Για όλους μας ισχύουν οι παράγοντες, ειναι πολλά τα λεφτά που θα χρειαστούν (1500 με 2000 ευρώ).

Να επαναλάβω οτι δε θέλω να αποκλείσω κανεναν (άλλωστε δεν είμαι εγώ ο δημιουργός του θρεντ), απλά λέω τη γνώμη μου για το θέμα (με τα λίγα που ξέρω)

Βλέπουμε μεχρι τότε (κάνε παρέα με τον Pap και θα τσιμπήσεις κανενα τουριστάδικο :rotflmao: )

Cpt. Haddock
02/11/2007, 16:22
Εγώ πάντως θα έβαζα άλλη μια μέρα μπαλαντέρ στο πήγαινε, και μία στην επιστροφή, για να καλύψουν κάθε μικρο-απρόοπτο, και αν δεν χρειαστεί, τότε να τις εκμεταλλευτούμε ως μέρες τουρισμού, ξεκούρασης, ή τοπικών διαδρομών.

Ναι, γιατί μπορούμε πχ να φύγουμε Παρασκευή απο Αθήνα αντί για Σάββατο όπως επίσης και να πάρουμε το φέρυ απο Isle of Man για Liverpool την Κυριακή μετά τον αγώνα.

Επίσης μπορούμε να παρουμε πλοιο επιστροφής πάλι απο Ανκόνα οπότε φέυγουμε Σάββατο (οποτε μένουμε Παρασκευή αντί για Πέμπτη στο Bolzano κ.ο.κ.)

Πιθανό χρονοδιάγραμμα version 2:

- Παρασκευή: Αθηνα-Πάτρα. Αναχώρηση (minoan, superfast)
- Σάββατο μεσημερι: Ανκόνα, βράδυ Αρόνα
- Κυριακή: Dijon
- Δευτέρα: Ορλεάνη
- Τρίτη: Διέππη
- Τετάρτη: Κάπου στην Αγγλια
- Πέμπτη: Isle of Man
- Παρασκευή: --------
- Τετάρτη: Γερμανία
- Πέμπτη: Γερμανία
- Παρασκευη: Bolzano
- Σαββατο: Ανκόνα

dimzab
02/11/2007, 18:09
Δε μίλησα για θέμα αξιοπιστίας...
...Βλέπουμε μεχρι τότε

Φισικά και δέχομαι τη γνώμη σου χωρίς να παρεξηγώ τίποτα. Και δεν πρόκειται ποτέ να έρθω σε ένα τέτοιο ταξίδι, εάν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να γίνω βάρος στην υπόλοιπη παρέα.

Πάντως, έτοιμος ήμουν να σε ρωτήσω για το GS650. Εκτός από τη σέλα, σε τί αλλο υπερέχει από το ΧΤ. (Το λέω, διότι δεν νομίζω ότι θα με ταλαιπωρήσει η σέλα μου, την έχω συνιθήσει.) Και τα δύο, μονοκύλινδρα 650άρια είναι.

Επίσης, μέσο όρο 140 χ.α.ω με 80λιτρα σαμάρια φορτωμενα, πιανω με το ΧΤ μόνο στην Αθηνών-Κορίνθου (όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες.), στην υπόλοιπη εθνική ο μ.ο πέφτει στα 100-120.
Όποτε δε μπορω να ισχυριστώ ότι το ΧΤ πιάνει μ.ο 140 φορτωμένο, για μεγάλες αποστάσεις. Αλλά απ΄την άλλη απο ότι έχω ακούσει στις άλλες χώρες πρέπει να "τηρούμε" των ΚΟΚ, όποτε που θα χρειαστούν τα 140χαω? Α, δε θα έχω και πρόβλημα βαρους, γιατι τα βαρία πράγματα τα μεταφέρει το Africa. :cool: ;)

Anyway, πιστεύω μέχρι το Μαϊο, θα βρούμε ευκαιρία να το συζητήσουμε από κοντά το θέμα...

Αν και αυτές οι 15 μέρες άδειας, δείχνουν απαγορευτικές για το $py, άρα και για μένα... :rolleyes:

Cpt. Haddock
02/11/2007, 18:17
Πάντως, έτοιμος ήμουν να σε ρωτήσω για το GS650. Εκτός από τη σέλα, σε τί αλλο υπερέχει από το ΧΤ. (Το λέω, διότι δεν νομίζω ότι θα με ταλαιπωρήσει η σέλα μου, την έχω συνιθήσει.) Και τα δύο, μονοκύλινδρα 650άρια είναι.

Όχι σε πολλά, απλά όντας πιο βαρύ ειναι πιο σταθερό σε ταξίδι, έχει καλύτερη κάλυψη απο τον αέρα και καλύτερη σέλα. Άρα ταξιδεύεται καλύτερα. Συν οτι κοτσάρεις βαλίτσες αντι για σαμάρια οπότε είσαι πιο άνετος

Μιλάω για το funduro που είχα (όταν πήγαμε στην Πατρα - θυμασαι) και όχι το μεταγενέστερο 650GS

Α, δε θα έχω και πρόβλημα βαρους, γιατι τα βαρία πράγματα τα μεταφέρει το Africa. :cool: ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol: (η άφρικα το ξέρει; :wacko: )

10 εργάσιμες είναι όχι παραπάνω. Όπως θα δεις και στο χρονοδιάγραμμα που έβαλα δε γίνεται να είναι λιγότερες (εκτός αν πας ευθεία μονο απο αυτοκινητοδρόμους)

Διαβατήριο να βγάλετε, η Αγγλία δεν είναι στη Σένγκεν

FZMAN
02/11/2007, 19:32
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο ταξίδι.:smilea:

dirtbird
02/11/2007, 19:45
πακταιν...

βγάλε αμέσως την Διέππη από το πρόγραμμα :smokin: :smokin: :winka:

είπαμε να πάμε βόλτα, ΟΧΙ να γίνουμε δοσίλογοι.... :rolleyes:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πάααααντως 15 μέρες είναι δύσκολες τόσο σε χρόνο όσο και χρήμα.......

Εναλλακτικό σενάριο (και πείτε ότι θέτε):
νοικιάζουμε μηχανάκια από το ManchEster και κάνουμε και ένα tour (εάν έχουμε επιζήσει) από highlands :D :D

apav
02/11/2007, 21:31
νοικιάζουμε μηχανάκια από το ManchEster και κάνουμε και ένα tour (εάν έχουμε επιζήσει) από highlands :D :D

:a01:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ (http://maps.google.co.uk/maps?f=d&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&saddr=glasgow&daddr=54.559323,-3.109131+to:liverpool&mra=dpe&mrcr=0,1&mrsp=1&sz=7&sll=54.642425,-3.419355&sspn=4.686468,10.283203&ie=UTF8&z=7&om=1) Liverpool-Lake District-Glasgow

110961

apav
02/11/2007, 21:34
Για να φτάσει σε ΠΙΝΕΖΑ (http://maps.google.co.uk/maps?f=d&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&saddr=glasgow&daddr=thurso&sll=57.677723,-3.685913&sspn=2.164741,5.141602&dirflg=h&ie=UTF8&ll=56.704506,-1.669922&spn=4.445975,10.283203&z=7&om=1) . :evil:

110962

npat
02/11/2007, 21:49
Ναι, γιατί μπορούμε πχ να φύγουμε Παρασκευή απο Αθήνα αντί για Σάββατο όπως επίσης και να πάρουμε το φέρυ απο Isle of Man για Liverpool την Κυριακή μετά τον αγώνα.

Επίσης μπορούμε να παρουμε πλοιο επιστροφής πάλι απο Ανκόνα οπότε φέυγουμε Σάββατο (οποτε μένουμε Παρασκευή αντί για Πέμπτη στο Bolzano κ.ο.κ.)

Πιθανό χρονοδιάγραμμα version 2:

- Παρασκευή: Αθηνα-Πάτρα. Αναχώρηση (minoan, superfast)
- Σάββατο μεσημερι: Ανκόνα, βράδυ Αρόνα
- Κυριακή: Dijon
- Δευτέρα: Ορλεάνη
- Τρίτη: Διέππη
- Τετάρτη: Κάπου στην Αγγλια
- Πέμπτη: Isle of Man
- Παρασκευή: --------
- Τετάρτη: Γερμανία
- Πέμπτη: Γερμανία
- Παρασκευη: Bolzano
- Σαββατο: Ανκόνα

Κυριλέ! Και την παρασκευή μπορείς να μείνεις στο νησί, να γίνεις λιώμα στις μπύρες και να κάνεις κονέ με μηχανόβιους απ' όλη την υφήλιο. Ή μπορείς να χώσεις λίγο τουρισμό παραπάνω στις άλλες μέρες.

npat
02/11/2007, 21:57

Ρε!! Είσαι και Χοντάκιας! Θα μας ακούσει ο Κρούκης και θα λέει ότι "...πάνε να προσκυνήσουν τον τάφο του Soichiro, αφού μεταβούν εκεί με πούλμαν..."

[[ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=48722 ]]

dirtbird
03/11/2007, 00:32
Ρε!! Είσαι και Χοντάκιας! Θα μας ακούσει ο Κρούκης και θα λέει ότι "...πάνε να προσκυνήσουν τον τάφο του Soichiro, αφού μεταβούν εκεί με πούλμαν..."

[[ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=48722 ]]

Αν μου τα κάνει τα έξοδα ο κρουκης, έρχομαι καβάλα (θα του στοιχίσει και λιγότερο το πατρονάρισμα λόγω Honda)....:rotflmao: :rotflmao:

FZMAN
03/11/2007, 15:17

Πιθανό χρονοδιάγραμμα:

Απο Μainz εως Bolzano είναι εφικτό να γίνει σε μια μέρα και ποιά θα είναι η διαδρομή που θα ακολουθηθεί;

Cpt. Haddock
05/11/2007, 09:50
Ένας-ένας :lol: :lol:

Κατ' αρχήν apav... :a021: κι εσύ και η πινέζα σου :D :mad: :D

(γμτ-γμτ... :sad: )

Έπειτα... (για να απαντήσω και στον FZMan)

Έκατσα χθες και έβγαλα και τα υπολοιπα κομμάτια.

UK: Dover (αν πάμε απο εκεί), Bristol, Swansea, Liverpool. Και επιστροφή Liverpool-Peterborough-Notingham-Cambridge-Dover (χοντρικα). 60-40 εθνική/επαρχιακοί δρόμοι, 1350 χλμ περίπου

Και απο Calais, Bruge, Liege, Koln, Remagen, Coblenz, Mainz, Friedrichshaven, Fussen, Innsbruck, Bolzano, Ancona. Σύνολο 1830 χλμ περίπου.

Με το Αθήνα-Πατρα-Αθήνα μας βγαίνει ένα σύνολο 5,500 χλμ περίπου. Σαν κόστος (με όλα μέσα) να υπολογίζετε απο 1700-2000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων για/απο Ανκόνα και των υπολοίπων ferries καθώς και των εισιτηρίων του αγώνα. Σαν κόστος βενζίνης υπολόγισα 8 λτ/100 χλμ κατανάλωση και 1,3 ευρώ το λίτρο μέση τιμή.

@FZman. Θεωρητικά βγαίνει απο Mainz Bolzano γιατί ειναι όλο αυτοκινητόδρομος πλην 3 κομματιών μετά την Καρλσρούη, κοντά στη λίμνη της Κωστάντιας (Bodensee) και στο πάσο μετά το Fussen προς Ιnnsbruck. Αλλά καλό θα είναι να το σπάσουμε στα δύο (μένοντας στο Friedrichshaven) ώστε να χαρούμε και το πάσο αλλά και το Brenero

FZMAN
08/11/2007, 19:22
Πάντως ενημερωτικά στις 22 Ιουνίου 2008 έχει moto gp στην Αγγλία και στις 28 Ιουνίου έχει στην Ολλανδία. Πολύ ωραία θα ήταν να μπορούσαν να συνδιαστούν μαζί.

apav
08/11/2007, 20:25
Το ΤΤ είναι 24/5-6/6. :wave2:

FZMAN
10/11/2007, 07:28
Θεωρητικά ο καιρός τότε και σε εκείνα τα μέρη δεν πρέπει να είναι και ο καλύτερος. Ο μόνος ενδοιασμός μου γι αυτό το ταξίδι είναι η ημερομηνία. Θεωρώ ότι είναι ακόμα χειμώνας σ αυτά τα μέρη. Για ένα μήνα μετά δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

FZMAN
10/11/2007, 10:20
Έχω απλά δυο ερωτήσεις:
Α) Γιατί λοιπόν αφού η διαμονή στην Γαλλία θα είναι στο Dieppe δεν κοιτάζεις και το πέρασμα απο Dieppe - Newhaven.Θεωρώ ότι θα είναι προτιμότερο απ΄τα τελευταία 200 περίπου χλμ μέχρι το Calais.
B) H MINOAN lines δίνει στο δρομολόγιο της απο Βενετία για Πάτρα περίπου 29 ώρες. Δηλαδή φεύγοντας κάποιος απο Βενετία Παρασκευή στις 14:00 φτάνει στην Πάτρα Σάββατο στις 19:30. Άρα μπορεί στο πήγαινε να προτιμηθεί το Πάτρα - Αγκώνα αλλά στο γυρισμό θεωρώ ότι το Βενετία - Πάτρα συμφέρει καλύτερα.:wave2: :beer: