Σύνδεση

View Full Version : ουγκ!

monstermind
24/10/2007, 06:59
Μα πως έχουμε γίνει έτσι.
Έχει ποτίσει μέσα μας τόσο βαθιά αυτή η μπανανόφλουδα του αμερικάνικου ονείρου που διαβάζουμε αυστραλιανά χρηματιστηριακά παπαγαλάκια σε υπερσιβηρικό βαγόνι. Τα τοπία μας προσπερνάνε ανεπιστρεπτί και στη θέση τους έρχεται και κάθεται μια αφόρητη δύσπνοια και ένα φούσκωμα. Πώς να παντρέψεις την ματαιότητα με την φιλοδοξία. Την ευτυχία του να ξυπνάς με φρυγανιές ελίτ, κέλογκς, του να απολαμβάνεις και την τελευταία σταγόνα τρώγοντας μίσκο στον ηλιόλουστο κήπο… γνωρίζοντας ότι στις επτά παρά πέντε πρέπει να είσαι στο γραφείο για να επιλύσεις δέκα τετράκις εκατομμύρια προβλήματα? Μα γιατί στις διαφημίσεις δεν κοιτάνε ποτέ το ρολόι? Και τι ώρα ξυπνάνε αυτοί οι τύποι τελοσπάντων?

Μας έχουν ρίξει σε λούκι παιδιά.
Ποιοι? Ναι… έλα μου ντε… Σωστά... Δικαιολογίες… εμείς πέσαμε. Και μάλιστα με το κεφάλι. Αντί να απλώσουμε τα χέρια να αγκαλιάσουμε νοερά το δάσος, καθόμαστε και παρατηρούμε την περίεργη κουφάλα, και στήνουμε αυτί μπας και αφουγκραστούμε το μυστικό που θα μας πετάξει σαν ρουκετάνθρωπο τσίρκου στο μπαλόνι της επιτυχίας, προκαλώντας το εφήμερο χειροκρότημα χιλίων τσαρλατάνων. Ο μόνος τρόπος πλέον για να φύγει το φούσκωμα που νιώθουμε στην κοιλιά είναι να ανέβει στο στέρνο, μπας και μας κυνηγήσει και καμία καναρινού.

Είδα μία τις προάλλες…
με κοίταγε για κάνα δίωρο σα να ήμουν γαλακτομπούρεκο. Μέχρι που έπιασα να ζαλίζομαι. Και μούναρος έ… όχι μαλακίες. Με κοίταγε, με κοίταγε, με κοίταγε… μέχρι που βαρέθηκα και πήγα σπίτι για ύπνο. Που να μπλέκεις… δεν ξέρεις ποτέ που πέφτεις. Μπορεί να ήταν καμία ανύπαντρη, έξυπνη και με λεφτά. Μεγάλο μπλέξιμο σου λέω και ποιος ξυπνάει αύριο.

Welcome!
Welcome στον κόσμο της ευκαιρίας. Στον κόσμο που σας επιτρέπει να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. (Να χάνετε τα όνειρα σας στην πραγματικότητα). Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην σκέφτεστε. Να μην έχετε δικά σας όνειρα. We provide them. Είναι μέρος και αυτό της τύχης σας.

Θα σου πω εγώ φίλε μου.
Γίνε επιτυχημένος επαγγελματίας. Δεν έχει σημασία τι θα κάνεις ή αν θα σου αρέσει, (άλλωστε αργά ή γρήγορα δεν θα έχεις χρόνο να το σκεφτείς, Θα σου αρέσει, σ’ αρέσει δε σ’ αρέσει), πάρε μια μεγάλη wide τηλεόραση με ένα εκατομμύριο χρώματα και εγγύηση on-site γιατί αλλιώς είναι άχρηστη (καλύτερα να πάρεις καινούργια άμα χαλάσει παρά να τρέχεις με δωρεάν επισκευές), πάρε και ένα μουράτο μικροαστικό αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι για να μην είσαι ηλίθιος και χάνεις χρόνο στην κίνηση, βρες και ένα οροφοδιαμέρισμα με βεράντα στα προάστια και είσαι μάγκας. Και για όλα αυτά δεν χρειάζεται να πληρώσεις. Απλά πουλάς την ψυχή σου στο διάολο. Πετάς ως άχρηστη πιθανότητα, την δύναμη του να μπορείς να γυρίσεις την πλάτη και να πεις… «ρε δεν πάτε όλοι στο διάολο!». Την πετάς και στη θέση της βάζεις μια υπέροχη τεράστια μολύβδινη μπάλα στολισμένη με στρασάκια και σκάβεις χαντάκια για να έχεις μια τηλεόραση στο σπίτι κλειστή. Δεν πειράζει. Σε κάνα τρίμηνο θα είναι σα καινούργια και μπορεί να πάρω και τα μισά λεφτά πίσω άμα την πουλήσω. Θα πάρω αυτήν την καινούργια που είδα σήμερα. ‘Εχει και μπλε λαμπάκι στο σταντ μπαη. Μιλάμε για πολύ κουλ φάση.

Αναρωτιέμαι…
Δεν μπορώ πλέον να μείνω το βράδυ μόνος μου. Δεν μπορώ να μην σηκώσω το τηλέφωνο σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να με καταλάβουν. Που δεν θέλω να με καταλάβουν. Βλέπω την υπέροχη γυναικεία συντροφιά σαν πεδίο μάχης. Σου αγγίζει το πρόσωπο και δεν νιώθεις το άγγιγμα. Τραβιέσαι μην θέλοντας να δεχθείς ότι φοράς μια μάσκα. Και μετά αντικρίζεις το καθρέπτη και ακροβατείς ανάμεσα σε κόσμους επιλογών. Μα πότε ρε γαμώτο έκανα κοιλιά? Αφού κάθε βράδυ τρέχω να ξεφύγω από τους εξωγήινους εισβολείς που με κυνηγάνε να με μετατρέψουν σε χούλα χουπ! Εδώ και ένα χρόνο τους ξεφεύγω με επιτυχία, και σώζω και την μάνα μου από πάνω. Άμα ήταν αληθινή η κοιλιά δεν θα τους ξέφευγα. Αλλά από την άλλη… έχουν και μικρά ποδαράκια. Εγώ είμαι δύο μέτρα γομάρι… Από Δευτέρα γυμναστήριο. Έχω δει ένα εικοσιτετράωρο στον πρώτο όροφο ενός κτηρίου δίπλα στο γραφείο. Έχει και κυλιόμενες σκάλες.

Αμερικάνικη κουλτούρα.
Τα «αμερικανάκια». Εκεί την πατήσαμε. Τους υποτιμήσαμε. Αυτοί έκαναν επιστήμη το χρήμα. Και τι επιστήμη. Άλλο διοίκηση, άλλο χρηματοοικονομικά, άλλο οικονομικά, λογιστική, ηγεσία, μάνατζμεντ, άλλο HR, άλλο τραπεζικά, διεθνή χρηματοοικονομικά, ναυτιλιακά, άλλο μάρκετινγκ, πώληση, λοτζίστικς, άλλο PR, άλλο, άλλο, άλλο… Ούτε η Ιατρική δεν έχει τόσα παρακλάδια. Αυτοί παιδιά δεν πουλάνε. Το έχουν ξεπεράσει το στάδιο. Σε κάνουν να πιστέψεις ότι αν δεν αγοράσεις είσαι ηλίθιος. Και μόλις ανοίξεις την πόρτα… τότε ξεκινάει…

Universalized American Idiot Dream

Welcome to the jungle.

el_hymador
24/10/2007, 07:57
:a18: ποσο δικιο εχεις.

Sotirios
24/10/2007, 08:34
πολύ σωστά τα λές :( monster minds οι αμερικάνοι.

apav
24/10/2007, 11:23
:a10:

Maira
24/10/2007, 13:52
:a18: :a18:

Και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα την έχουμε σκαπουλάρει σε μεγάλο βαθμό!!!!

:wave2:

costas81
24/10/2007, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira

Και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα την έχουμε σκαπουλάρει σε μεγάλο βαθμό!!!!

ουυυυυ!!!! σίγουρα!

:rolleyes:

panagiotispapa
24/10/2007, 14:42

Ναι, βέβαια...... γιατί οι περισσότεροι 'εδώ μέσα' είμαστε έξυπνοι και μάγκες ενώ οι περισσότεροι 'εκεί έξω' είναι ζώα όρθια.......

soundstorm
24/10/2007, 14:44
:sad:

Druuna
24/10/2007, 14:52

Εγω παντως Μα'ιρα δεν το πιστευω........

:sick: :wave2:

el_hymador
24/10/2007, 15:29
δηλαδη εγω που εχω τηλεοραση 21'' την γλυτωσα:confused:

tai
24/10/2007, 16:18

Και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα (νομίζουμε οτι) την έχουμε σκαπουλάρει σε μεγάλο βαθμό!!!!

όλοι είμαστε στραβοί, δεν βλέπουμε την μπάλα με τα στρασάκια, και νομίζουμε οτι έχουμε ακόμα το δικαίωμα επιλογής.
Ποιός/ποιά εγώ? ότι ώρα θέλω το κόβω/κάνω/φεύγω και άλλα παραμυθάκια.

αλίμονό μας :sick:

LsKostas
24/10/2007, 16:40
Κανω αυτο που σπουδασα???που μοχθησα...για μενα ομως ..οχι για να ικανοποιησω τις
φιλοδοξιες τριτων?

Μαθαινω καθε μερα κατι καινουριο???Να γινομαι καλυτερος???

Εχω μαθει να τραβω διαχωριστικη γραμμη μεταξυ της θεσης μου,και της ευτυχιας...???

Μπορω να ζησω 1 μηνα χωρις ιντερνετ??? Χωρις τσιγαρο??? Χωρις χαζοκουτι???

Μπορω να φευγω στις 5,με το μυαλο να εχει μεινει στις 9,...Εδω δυσκολα τα πραγματα...

Η μεγαλυτερη μαχη ειναι να μην χασεις το εαυτο σου...

κι ας εχεις μπλε λαπακι στο standby...αρκει να μενει στο standby...

johnpan
24/10/2007, 19:55
συγγνώμη, αλλά κολλάει: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=38593

Χωμάτινος
24/10/2007, 22:02
Ανατρέξατε <προστακτική> στη συμπεριφορά που είχατε σαν παιδί, αυτή είναι η αληθινή.

cityfly
24/10/2007, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

για την ώρα

nimbus
27/10/2007, 17:04
καλά τα λες!
Αλλά ποιός σε ακούει?:confused:
Ακόμα κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, ασυνείδητα πέφτουμε στην παγίδα...όσο μπορούμε:winka:

jen
27/10/2007, 21:02
Ανοιξες μεγάλη κουβέντα φίλε μου... :rolleyes:
Τις τελευταίες εβδομάδες που όλο κάτι μου φταίει αναρωτιέμαι όλο και πιο συχνά αν τελικά τα θέλω μου είναι δικά μου...
Και η μλκ είναι πως πάνω που πάω να συνηθίσω ότι είναι λίγα αυτά που όντως ζητάω αρχίζω να αναρωτιέμαι αν τελικά αυτά θέλω ή απλά συμβιβάζομαι γιατί κουράστηκα/βαριέμαι να παλεύω... :(
Φαύλος κύκλος ... αλλά κάπου υπάρχει μια άκρη! :) Ψάξιμο θέλει και με το κείμενό σου έδωσες μια ακόμα αφορμή.... :beer:

hidefnick
27/10/2007, 21:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Οταν σου καεί (που θα σου καεί γιατί έτσι ειναι σχεδιασμένη) τι θα πάρεις?

Πριν λίγο γύρισα απο την έκθεση σκαφών. Νομίζω ότι εκεί είναι η απόλυτη έκφραση του "ονείρου" Ενα σκάφος ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ για να δειχνόμαστε, γιατί τελικά ούτε χρόνο ούτε διάθεση έχουμε να τα κουνήσουμε.

Οπως και με τις μηχανές. Οι περισσότεροι τις κουνάμε λόγο καθημερινής μετακίνησης και κάτι ηλιολουστες Κυριακές δεν έχουμε δύναμη ούτε α ντυθούμε για μια βόλτα............

devil's animal
27/10/2007, 21:47
καλα τα λες.
:sad:

Nikoskazer2000
27/10/2007, 22:20
Ενα κινητό, ενα μηχανάκι, καμία γυναίκα...

(μια χαρά με βρίσκω! ) :rotflmao:

monstermind
28/10/2007, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από jen
Ανοιξες μεγάλη κουβέντα φίλε μου... :rolleyes:
Τις τελευταίες εβδομάδες που όλο κάτι μου φταίει αναρωτιέμαι όλο και πιο συχνά αν τελικά τα θέλω μου είναι δικά μου...
Και η μλκ είναι πως πάνω που πάω να συνηθίσω ότι είναι λίγα αυτά που όντως ζητάω αρχίζω να αναρωτιέμαι αν τελικά αυτά θέλω ή απλά συμβιβάζομαι γιατί κουράστηκα/βαριέμαι να παλεύω... :(
Φαύλος κύκλος ... αλλά κάπου υπάρχει μια άκρη! :) Ψάξιμο θέλει και με το κείμενό σου έδωσες μια ακόμα αφορμή.... :beer:

Ανοίγεις το μυαλό και μαζί και την καρδιά, και το μοναδικό κέρδος που ρεαλιστικά μπορείς να επιδιώκεις είναι να βάλεις τον συνάνθρωπο σου έστω και για ένα λεπτό στον δικό σου εποχιακό παγκόσμιο προβληματισμό.

Είναι παρήγορο να ξέρεις οτι υπάρχουν και άλλοι μόνοι.

monstermind
28/10/2007, 11:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
καλά τα λες!
Αλλά ποιός σε ακούει?:confused:
Ακόμα κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, ασυνείδητα πέφτουμε στην παγίδα...όσο μπορούμε:winka:

Κρεμάμε στην αλυσίδα μας αυτάκια και μυτούλες και την ταίζουμε με την αγάπη ενός δειλού.

Με ακούω εγώ, ρε νιμπουσάκι.

Με ακούω και μου θυμίζω πως αυτή τη μπάλα που η σκιά της ολοένα και μεγαλώνει, ποτέ μα ποτέ δεν θα την βαπτίσω προστάτη μου.

nimbus
28/10/2007, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
Κρεμάμε στην αλυσίδα μας αυτάκια και μυτούλες και την ταίζουμε με την αγάπη ενός δειλού.

Με ακούω εγώ, ρε νιμπουσάκι.

Με ακούω και μου θυμίζω πως αυτή τη μπάλα που η σκιά της ολοένα και μεγαλώνει, ποτέ μα ποτέ δεν θα την βαπτίσω προστάτη μου.

καλό μου,
έτυχε να την ακούς...
έτυχε να την ακούω και εγώ...
πόσοι όμως ισχυρίζονται οτι δεν ακούν τίποτα?:confused: